Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



Schäuble: Tην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα την εξετάσουμε μετά το τέλος του Μνημονίου το 2018


Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble επανέλαβε το Σάββατο σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung την πάγια εδώ και μήνες θέση του ότι οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής το 2018.
Ο Schäuble δήλωσε συγκεκριμένα:

Θα ολοκληρώσουμε το τρίτο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2018 και θα δούμε τότε τι ακόμη χρεάζεται να γίνει [για την ελάφρυνση του χρέους]. Αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους θα μειώσουμε την διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.


Για τη διαφωνία που υπάρχει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως προς τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός Υπουργός είπε πως «πρόκειται για παρεξήγηση». «Δεν υπάρχει σύγκρουση. Το ΔΝΤ απλά αμφισβητεί -και αυτό δεν είναι καινούργιο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και τα οποία επαρκούν για φέρουν τη χώρα στο δρόμο της σταθερής ανάπτυξης. Οι Έλληνες όμως λένε συνεχώς ότι θα τα καταφέρουν. Στις αρχές της χρονιά συμφωνήσαμε μεταξύ μας, ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει επιπλέον μέτρα, σε περίπτωση που το ΔΝΤ δικαιωθεί στην απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στο Έλληνα συνάδελφό μου στο Eurogroup της Δευτέρας, και εκείνος το επιβεβαίωσε ξανά».

https://yanniskoutsomitis.wordpress.com

7 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1457935/h-velkoyleskoy-anevale-thn-elefsh-ths-sthn-athhna.html

Πέθανε ο εξαδερφος της κουμπάρας του μπατζανάκη της...Μέχρι την Παρασκευή κρατάει το πένθος? Πάλι καλά που δεν είναι 40 μέρες...

austin είπε...

Καλησπερα σε όλους.

Μιλάμε για τραμπουκισμους αυτά που κάνουν με τα κανάλια. Πάλι καλά που υπάρχει κανας χρυσογονος και όποιος άλλος πιο σοβαρός γιατι οι συριζαιοι έχουν τον αμαζευτο.

Κρίμα για την χωρα μας.

μπαρμπαλιας είπε...

Ρομπέι: Ο ανεύθυνος Βαρουφάκης σάς κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1457938/rompei-o-anefthynos-varoyfakhs-sas-kostise-dekades.html

austin είπε...

Καλησπερα σε όλους.

Μιλάμε για τραμπουκισμους αυτά που κάνουν με τα κανάλια. Πάλι καλά που υπάρχει κανας χρυσογονος και όποιος άλλος πιο σοβαρός γιατι οι συριζαιοι έχουν τον αμαζευτο.

Κρίμα για την χωρα μας.

μπαρμπαλιας είπε...

στραμπατσώνις-Ξανθη 1-2

στραμπατσώ-αλαφ αλαφ δυο σκατα στο ιδιο τσουβαλι...

αλλα ξεχασα την διαιτησια παλι σημερα ...
ο Φουκακις σφυριζε μονο εναντια στο στραμπατώνι ,οπως συνηθιζουν της μπαραγκας τα τελευται χρονια που ο Αλαφ εχει σουπερ ομαδα

μαρινακι γερα παρτους τα σωβρακα σε ολους

μπαρμπαλιας είπε...

ο διαιτητης τελικα -με εντολη μαρινακι-πεταξε απ την κορυφη το στραμπατσώνι.
δεν εδωσε δυο μπερναντι
δεν απεβαλε δυοπαιχτες της ξανθης για κλαδεμα
σταματησε τις φασεις με πολλαπλα συριγματα σε συνεννοηση με τους εποπτες του
εκανε τα παντα για να χασει ο αλαφ

αλαφ αλαφ το βιδέο του αγωνα στη φιφα ...αχαχαχαααα
ξεκουμπιδια ρεεεεεε

paolostar είπε...

Η παράγκα φταίει για όλα...τόσα λεφτά έχει ρίξει ο άνθρωπος και όχι μόνο αυτός
(και ο τίγρης και ο άλλος επάνω) και δεν τον αφήνουν να πάρει πρωτάθλημα....
Ε ρε δούλεμα που πέφτει....
Καλό βράδυ.