Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΕΕ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΕΕΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Ο τίτλος με το μεγαλύτερο βάρος στην σύνθεση των δεικτών,βαρόμετρο για την συμπεριφορά τους.
Εχει δημιουργηθεί σχηματισμός αντιστροφής,η δε χτεσινή συνεδρίαση επιτάχυνε  την κίνηση με καθοδικό gap και διάσπαση της πλαγιοανοδικής γραμμής τάσης D100 KAI του ακμο 200 ημ.
Καθοδική διάσπαση και της G1 θα επικυρώσει το σχηματισμό με στόχο την ζώνη των  18.50 €.
Επιβεβαίωση του επιπέδου,μας δίνουν 1)η G στα 19€ 2) το gap [ 19-18,59€] της 11/8 
και 3) ο ακμο 200 ημ [ 18,56€].
Για να αποτραπεί αυτο το σενάριο ,θα πρέπει η αντίδραση ,τουλάχιστον απο την G1 να ειναι ΑΜΕΣΗ και κυρίως ΠΑΝΩ απο τα 20,27 ευρώ οπου κλείνει και το χτεσινό καθοδικό gap, καθώς μέχρι εκεί,μια αντίδραση θα ειναι καθαρά τεχνική.

42 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

http://www.capital.gr/capitaltax/3166207/mploko-tis-eforias-se-etaireies-me-edra-boulgaria-kupro-kai-malta

Όταν κάποια στιγμή εψαχνα το θέμα αλλοδαπής έδρας, ότι γράφει το άρθρο το συζηταγαμε με διάφορους. Λέγαμε τότε "θα έρθει και αυτών ή ώρα" που νόμιζαν ότι γλυτωναν έτσι απλά.

Δυστυχώς σήμερα στην ελλαδα, δεν γλυτώνεις από πουθενά. Θελουν, τουλάχιστον για την ώρα, να βάλουν έμμεσο πλαφόν στον εισόδημα του έλληνα, που μένει ελλαδα.

Είναι και το μόνο επιχείρημα, που όσο φιλελεύθερος και αν είσαι, όταν βλέπεις μία μανιώδη προσπάθεια να τσακίστει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ακόμα και με κόλπα για να επιβιώσει (πλέον, αφού οι παχιές αγελάδες τελείωσαν) εκει την έχουν στην πρέσα...με μόνη κατεύθυνση να κλείσει. Είναι το μόνο που απορω, γιατί εφαρμόζεται μία λογική "εμμεσου πλαφόν ετησιου εισοδήματος".

dimivax είπε...

Καλό μήνα στην παρέα...

SCALPER είπε...

Καλο μηνα και καλο κουραγιο σε ολους σας

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Κύμα φυγής από τα δημόσια σχολεία προς τα ιδιωτικά
http://www.athensvoice.gr/koinonia/kyma-fygis-apo-ta-dimosia-sholeia-pros-ta-idiotika

στα ημερήσια ιδιωτικά Γυμνάσια οι περσινοί 5.912 μαθητές έγιναν φέτος 9.189, ενώ στα Λύκεια οι 10.921 έγιναν 12.068

kostas είπε...

καλο μηνα, τι πιστευετε για αστηρ? Θα γινει τελικα Δ.Π.?

michele είπε...

Kαλημερα και καλό μηνα σε ολους. Μηνας εκλογων εφτασε για την Αμερικη

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα παίκτε.

Το άρθρο του Δημητρέλη στο Capital, ακολουθεί το ίδιο ανόητο, επιδερμικό, τρομοκρατικό ύφος που έχουν όλα τα υπόλοιπα άρθρα του Δημητρέλη, που μόνο σκοπό έχουν να μαζέψουν επισκεψιμότητα.

Στο δία ταύτα, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα να αποδείξει εάν η διοίκηση μιας αλλοδαπής επιχείρησης ασκείται στην Ελλάδα, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης αυτής είναι τόσο ηλίθιος που το δηλώσει μόνος του.

Πέρα από τα ακίνητα, το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να εμποδίσει το κεφάλαιο να πάει εκεί που εκείνο κρίνει συμφέρον.

michele είπε...

Καλημερα παικτη μου. Συμφωνω βεβαια με την παρατηρηση σου.Και βεβαια οντως υπαρχουν και τίτλοι αρθρων με σκοπο κανα κλικ παραπανω

makis είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

michele είπε...

Καλημερα Μακη, επισης! Παλι κατω απο τις 660 μον ο ΔΤΡ ,πιεζόμενος και απο την πτωση ευρωπαικων τραπεζων

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.. .το μόνο καυσιμο στην αγορά θα ήταν να ξεκουμπιστουν μια ώρα αρχιτερα οι κατσαπλιαδες.. .Στο άκουσμα και μόνο τής ειδησης για προκήρυξη εκλογών θα είχαμε ενα ικανο ράλι να αποζημιωθουμε οσοι είμαστε αγορασμενοι πιο κατω και αρκετα πιο πάνω. Στο μυαλο μου πάντα εχω ο ράλι της Αργεντινης και αυτο μου ανοίγει την όρεξη και με κανει να ελπίζω.. .αν βγαλει τετραετία είμαστε να μας κλαινε οι ρεγγες...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

πιο γνωστό ψυχολογικό πείραμα που πρώτο ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο του Stanford στα τέλη του 1960 και τις αρχές του 1970, υπό την εποπτεία του καθηγητή Γούολτερ Μίτσελ. Τι ακριβώς όμως γίνεται; Προσφέρουν σε ένα παιδί ένα ζαχαρωτό, λέγοντας του ότι μπορεί είτε να το φάει κατευθείαν, είτε να περιμένει τον ερευνητή να επιστρέψει, εξηγώντας του πώς αν συγκρατηθεί, ο ερευνητής θα του δώσει ως ανταμοιβή ακόμη ένα ζαχαρωτό.

https://www.youtube.com/watch?v=QX_oy9614HQ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

«Αυτό που πραγματικά μετράμε με το πείραμα, δεν είναι η δύναμη της θέλησης ή ο αυτοέλεγχος, αλλά κάτι πιο σημαντικό, την ικανότητα των παιδιών να επωφεληθούν από μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και στο τέλος να πάρουν αυτό που θέλουν, ένα ακόμα ζαχαρωτό».

austin είπε...

Αρταξια, ενώ έχεις δίκιο στο σκεπτικό σου, αλλα πίστεψε με (για να στο λέω με τέτοιο τρόπο εσένα, ξέρεις..ότι δεν το κάνω συχνά), για αυτές τις τρεις χώρες (σε πρώτη φάση, επειδή ήταν μαζική ή φυγή και ψιλό συντονισμένη) οι ιδιοκτήτες εταιρειών που μετέφεραν την έδρα θα έχουν νταβαντουρια.

Προφανώς και δεν πιστεψα τον οποίο δημοσιογράφο... Αλλά πιστεύω στο τσουβαλιασμα που συμβαίνει αυτή την στιγμή στον έλληνα και ειδικά στον επιχειρηματία, οπότε όλοι μαζί θα πληρώσουν την νύφη, αδιαφορώντας για οποίο κόλπο ή τρικ σκεφτεί κάποιος...

"Ξερα και χλωρά" όχι απλά θα καούν...

michele είπε...

Ενδιαφέρον Κωστα.Αλλα Stanford ειναι αυτο

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και για την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...
«Ξεπουλήθηκε» ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής στους διεθνείς τοκογλύφους;
http://www.liberal.gr/arthro/35945/apopsi/konstantinos-bergos/isonxepoulithikesin-o-neos-proedros-tis-argentinis-stous-diethneis-tokoglufous.html
ποια η σχεση ..με μας?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και γιατι το βασανιζει...μια και κατω 585..μετα βλεπουμε!!???

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κώστα λεω για το Χρηματιστήριο της Αργεντηνης και το ραλι που εχει κάνει...και πώς αντεδρασε μετα την χρεωκοπια της.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μάλλον θελει να παρει φόρα Κώστα.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

...ναι αλλα κατι εκαναν....ολοι τους!!!

hippy είπε...

Χαίρετε

χθες βράδυ δεν είχα ύπνο (τα γνωστά, της ηλικίας). Έχοντας ερέθισμα από μια αναφορά καλού φίλου (Ζιζάνιο) μελέτησα και ποστάρησα στου κ. Τάκη το θέμα ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ που συζητούσαμε κι εδώ προ εβδομάδας.

Η πρώτη φάση για τη ΔΕΗ τελείωσε. Με την κινέζικη προσφορά οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ που θα δοθούν δωρεάν στους μετόχους της ΔΕΗ (νομίζω περί αυτού πρόκειται κι όχι περί δημόσιας εγγραφής) θα είναι σε μια αποτίμηση περίπου 3 ευρώ/μετοχή.

Δηλαδή προσφέρθηκαν 320 εκατ για το 24% από τους Κινέζους => με απλή μέθοδο των τριών 320 Χ (51/24) = 680 εκατ το 51% που μένει στην ΔΕΗ*. Διαιρώντας με τα 232 εκ. μετοχές της ΔΕΗ έχουμε 2,93/μετοχή.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη ΔΕΗ μένει στον μέτοχο περίπου δωρεάν (φυσικά με τα χρέη της). Άρα έμμεσα έχει ένα δωρεάν call option στην πιθανότητα να ορθοποδήσει κάποτε η ΔΕΗ και καβάντζα τον ΑΔΜΗΕ.

Δεδομένου ότι το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί αναλογικά στους μετόχους ΔΕΗ (άρα το Δημόσιο που είναι μέτοχος 50% θα πάρει επιπλέον το 50% του 50%) συνεπώς μαζί με το 25% από την παρούσα διαδικασία θα έχει 50%. Οι υπόλοιποι ιδιώτες μέτοχοι θα μοιραστούν το 25%. Χοντρικά τελική κατανομή ΑΔΜΗΕ Δημόσιο 50%, Κινέζοι 25% και ιδιώτες μέτοχοι ΔΕΗ 25% που σημαίνει αντιστοιχία σε 2 μετοχές ΔΕΗ -1 ΑΔΜΗΕ. Βέβαια αυτά είναι σχέδια που θα ολοκληρωθούν αν όλα πάνε κατ΄ευχήν σε περίπου χρόνο. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν αλλά...

...εάν είναι σωστή η σκέψη ότι ΑΔΜΗΕ παίρνει ΜΟΝΟ όποιος κατέχει μετοχές ΔΕΗ τότε θα υπάρξει σημαντική ζήτηση όσο θα πλησιάζει ο χρόνος υλοποίησης του πρότζεκτ (2ο εξάμηνο 2017?). Τα χρήματα του 49% -μαζί με την κρατική συμμετοχή 640 εκατ.- θα έχουν καταβληθεί στο τέλος του 1ου τριμήνου του 2017. Συνεπώς η εταιρεία λογικά θα έχει το ρευστό να αποπληρώσει (εάν δεν αναχρηματοδοτήσει) και το ομόλογο των 200 εκ. που λήγει 1/5/2017. Πιθανολογώ λοιπόν ότι οι πιστοί της εταιρείας έχουν σημαντικές πιθανότητες ανταμοιβής. Πολύ περισσότερο εάν ο ΑΔΜΗΕ καταφέρει να διαπραγματεύεται με ένα P/BV = 2 (όπως ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ) οπότε έχει ανοδικό περιθώριο 1,5 ευρώ στην τιμή του.

Μοιάζει καλή κερδοσκοπία...απ΄την άλλη όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε την μάστιγα της αγοράς... This is Syriza

Δεν έχω θέση στην μετοχή αλλά είμαι stand by, νομίζω ένα μικρό στοίχημα θα το πάρω (όση πίεση αντέχει η ψυχή)

SOS

το σκεπτικό όλο στηρίζεται στο ότι οι παλαιοί μέτοχοι της ΔΕΗ θα πάρουν ΔΩΡΕΑΝ τις μετοχές του ΑΔΜΗΕ. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Εάν ΔΕΝ...ΜΗΔΕΝ. Μην πάρω κανένα στο λαιμό μου.

μπαρμπαλιας είπε...

H.κλμ κλμηνα.
καλη η σκεψη ...αλλα οτι φαινεται να εχει αξια "πιεζεται"μηδενιστικα.
παρε την αποτιμηση της ΕΤΕ,και αστερα πουλησε και στην τουρκια πουλησε και αμκ εκανε ...
που ειναι αυτα στο ταμπλο;

michele είπε...

Σύμφωνα με ανάλυση της BETA ΑΧΕΠΕΥ του Μ.Χατζηδάκη, ο μέτοχος της ΔΕΗ αποκτά ένα asset ύψους 2,9 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, τα υπόλοιπα assets της ΔΕΗ δεν έχουν αποτιμηθεί, για τον μέτοχο. Παράλληλα ο δανεισμός της μειώνεται κατά 900 εκατ από τα τρέχοντα επίπεδα των 4,6 δισ που σημαίνει εξοικονόμηση χρηματοοικονομικού κόστους στα 45 – 50 εκατ.ευρώ. Στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή διαπραγματέυεται στο 0,13 της λογιστικής της αξίας και 5 φορές τα κέρδη του 2017. Η σχέση EV/EBITDA είναι στο 4,94.

Aυτα λεει ο Μανος Ηippy,βεβαια δεν εβαλα την πληρη ανάλυση του

michele είπε...

Μπαρμπα μου αλλο οι τραπεζες με τα κοκκινα δανεια ,την μεγαλη εκροη καταθεσεων και αλλο η ΔΕΗ.
Και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ φυσικα

hippy είπε...

Πιο μεγάλο πρόβλημα κι απ΄τα χρέη στην ΔΕΗ είναι ο κρατισμός του συριζα και οι ΝΟΜΕ του σκουρλέτη. Μετά λόγου γνώσεως χαρακτήρισα την κίνηση κερδοσκοπία και ανέφερα ΜΙΚΡΟ στοίχημα (με time frame 6μήνου). Η μαμά με τους σημερινούς μαναντζαραίους δεν θέλει και δεν προλαβαίνει να αποβάλει αγκυλώσεις, να ελέγξει-περιορίσει το κόστος παραγωγής και να πουλάει με κέρδος. Συνεπώς ο δρόμος μάλλον προς ΕΒΖ οδηγεί. Κουφάρι.

Όμως εάν οι εξελίξεις τρέξουν γρηγορότερα (ΝΔ ή επιβολή όρων απ΄την ΕΕ), επανέλθει το σχέδιο πώλησης της μικρής ΔΕΗ του Σαμαρά αντί για τις ΝΟΜΕ των μαθητευόμενων μάγων και με δεδομένο το μέγεθος της εταιρείας μπορεί και να γυρίσει το παιχνίδι.

JimMarkus είπε...

Το thecurlysue τα σπάει! Χαχαχα! Καλό μήνα σε όλους.
[...]Ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε ένα διάλειμμα από την άτυπη συριζαϊκή προπαγάνδα, σταμάτησε για λίγο να κράζει αντιφρονούντες, κοντούς, χοντρούς, ανάπηρους, έκοψε κατά τι τη στοχοποίηση των εχθρών του, ξεκόλλησε τη γλώσσα του από τον Αλέξη Τσίπρα, κι ανακάλυψε τα έμμισθα τρολ που του επιτίθενται στο ιντερνέτ φτιάχνοντας ψεύτικους λογαριασμούς για να του κάνουν μπούληινγκ και κάρακτερ ασασινέησον (!!!)[...]
http://thecurlysue.com/2016/11/01/lakis-lazopoulos-themos-anastasiadis-ola-emmistha-troll/

michele είπε...

Συμφωνω με την αναλυσή σου Ηippy.Oμως υπο την πιεση των Ευρωπαιων ( ηδη φαινεται οτι θα εχουμε ξεχωριστό Υπ.Ενέργειας) νομιζω θα αποτραπει η ΕΒΖ οποιηση της εταιρειας.
Προκειται για κολοσσό.Απλα καποιοι θα εκμεταλλευτουν τας χαμηλάς τιμάς ετσι ωστε οταν ομαλοποιηθει η χώρα να σωθει η εταιρεια και να βγουν και υπεραξιες

JimMarkus είπε...

Κώστα το πείραμα θα μπορούσε να λέγεται :
Κέυνς vs Μίσες

ΝίκοςΤ είπε...

Έκοψε καπίστρι ο ΜΥΤΙΛ,ας ειναι υγιής ο κύριος Ευάγγελος.
Ηλία hippy,με βάζεις σε πειρασμό για την ΔΕΗ,η οποία σημειωτέον είναι μετοχή που με έχει ανταμείψει πλουσιοπάροχα στο παρελθόν.Μου θύμισε και ο Lorac την ηδονή του ρίσκου γράφοντας για αυτήν πριν μέρες,δεν θέλω πολλά για να υποκύψω.
Καλησπέρα σε όλους.

michele είπε...

Λατρεμένος Μισες χεχε .
Απομακρυνεται απο το 660 ο ΔΤΡ καταγραφοντας καινουργιο χαμηλο απο τις 7/10

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ο νομος του Ισαακ Νευτωνα...στη πραξη
Ατιμη βαρυτητα....Χαχα!

hippy είπε...

Φίλε Νίκο μην σε πάρω στο λαιμό μου. Προσωπικά ψώνισα μόλις το 5% των μετοχών που θέλω με σκοπό να τα 2πλασιάσω στη δημοπρασία και προσωρινά τέλος. Ίσα για να έχω "πόνο" κι ενδιαφέρον. Θα αγοράσω 4 φορές περισσότερα εάν και όταν σπάσει τα ψηλά της Πέμπτης (3,10) μετά την είδηση για την είσοδο των κινέζων στον ΑΔΜΗΕ....και βλέπουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι μανια να αγοραζεις στα υψηλά.. κυριε hippy.. .αν σου αρεσει ενα χαρτι ποτε θα το βρεις χαμηλότερα; αποψη μου παντα...γιατι οταν θα σπάσει για ψηλότερα να μην είσαι απο αυτους που θα τα πουλησουν σε άλλους; μην το παρεις σαν ειρωνεία σκέψη λεω.

hippy είπε...

Ο ΝίκοςΤ είπε...
Μου θύμισε και ο Lorac την ηδονή του ρίσκου γράφοντας για αυτήν πριν μέρες,δεν θέλω πολλά για να υποκύψω.
Καλησπέρα σε όλους.


Ο νεολαίος την είχε "διαβάσει" κι επισημάνει παρόμοια πράγματα περίπου και σε άλλο, τρίτο μπλογκ στα χαμηλά της την περίοδο που ο κ. Τάκης απείχε. Ταλέντο.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

H Σουηδία θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2040
http://www.naftemporiki.gr/story/1164599/h-souidia-tha-trofodoteitai-apokleistika-apo-ananeosimes-piges-energeias-to-2040

hippy είπε...

Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Τι μανια να αγοραζεις στα υψηλά.. κυριε hippy.. .αν σου αρεσει ενα χαρτι ποτε θα το βρεις χαμηλότερα; αποψη μου παντα...γιατι οταν θα σπάσει για ψηλότερα να μην είσαι απο αυτους που θα τα πουλησουν σε άλλους; μην το παρεις σαν ειρωνεία σκέψη λεω.


Σαν χαρακτήρας είμαι ανασφαλής φίλε ΟΠΛΑ. Εάν η επιλογή μου κινείται στα "κόκκινα" μονίμως με καταδιώκει το ερώτημα: "Τι ξέρουν οι άλλοι που αγνοώ εγώ?" Αγοράζοντας μετα την διάσπαση εγκλωβισμένων (κι απογοητευμένων) προηγούμενης κίνησης νομίζω κερδίζεις λιγότερα αλλά έχεις αυξημένες πιθανότητες.

Αντίθετα τα χρήματα χάνονται στο μουαγέν και το fishing bottom. Γνώμη μου φυσικά (αλλά σε μένα δουλεύει).

michele είπε...

http://www.publicissue.gr/13299/

Ερευνα προς μελέτη. Φρεσκότατη

michele είπε...

Θετικο στοιχειο για σημερα ,η αποδοση του 10ετους στο -2,21% 8,153%

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καταλαβαινω τι λες..αλλα και το μουαγιεν σώζει καταστάσεις ..εγω παλι αν δεν ειναι όλα κοκκινα δεν ακουμπαω εύκολα χαχα..

michele είπε...

Eγκλωβιζεσαι ομως ετσι ΟΠΛΑ και αντε να συμμαζευτει το ασυμμαζευτο μετα

hippy είπε...

Το μουαγέν ΟΠΛΑ είναι χειροβομβίδα απασφαλισμένη. Θα επανέλθω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ειναι μεγάλη κουβεντα το μουαγιεν...και θελει πολυ νεο χρήμα.. .π.χ. ειχα Πειραιώς απο 0.27-0.299 εκανα άσχημα που πηρα παλι στο 0.12 και στο 0.155 την εκανα; η που ειχα Αττικης απο 0.085 και αγορασα στο 0.037-0.050 και απεγκλωβισα καιφαλαιο;Την Δεη την εδωσα στο 2.93 αγορασμενη κατω απο 2.60...ξερω οτι ειναι δυσκολο το μουαγιεν αλλα απο το να περιμενει καποιος να παει η Εθνικη στο 0.30 η πιο πανω αν ειναι παλιός θα περιμενει πολύ..