Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


           


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

14 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολιτικοί αναλυτες εκτιμούν οτι αν επιβεβαιωθουν οι εκτιμήσεις της σημερινης δημοσκοπησης της παμπλικ στις εκλογές οταν γίνουν η ΝΔ θα πλησιάζει τις 180 έδρες.. .ε ρε γλεντια...πολύ ενδιαφέρον.

hippy είπε...

ΜΟΥΑΓΕΝ (από τα απομνημονεύματα του δάσκαλου)

Η μοναδική φορά που ο παππούς έδειρε τον εγγονό του ήταν όταν του είπε πως έκανε μουαγέν σε ζημιογόνα θέση (γαλλική κερδοσκοπική παροιμία)


Μια κερδοσκοπικά λάθος συμπεριφορά-πολύ συνηθισμένη όμως στους μικροεπενδυτές-είναι το ΜΟΥΑΓΕΝ.

Όταν μιλάμε για επενδύσεις, η τιμή είναι το παν. Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά οι επενδυτές το παραβλέπουν διαρκώς. Όταν αγοράζουμε μετοχές σε μια εταιρεία πληρώνουμε μια τιμή. Ο κύριος στόχος μας είναι να τις πουλήσουμε σε πολύ υψηλότερη τιμή. Η ακριβής πρόβλεψη των κερδών της εταιρείας, οι σωστοί συλλογισμοί, η εκτίμηση της δυναμικής των προϊόντων της στην αγορά είναι σημαντικοί αλλά δευτερεύοντες παράγοντες. Πάνω απ΄όλα είναι η τιμή.

Η καλύτερη ανάλυση στον κόσμο δεν αξίζει πεντάρα, αν η μετοχή μας πέσει αμέσως μόλις την αγοράσουμε, δημιουργώντας μας απώλειες. Μπορεί να έχουμε δέκα καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι μία μετοχή θα ανέβει, αλλά αν πέσει, η ορθότητα των συλλογισμών μας είναι αμφισβητήσιμη. Πολλοί επενδυτές όμως, πάνω στην προσπάθεια τους να αποδειχτούν σωστοί, είναι ικανοί να διπλασιάσουν μία θέση που χάνει, λες και αγοράζοντας θα αντιστρέψουν την πορεία της μετοχής. Αναλαμβάνουν επί πλέον κίνδυνο, απλώς και μόνο για να δείξουν πίστη στην αρχική τους θέση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρήματά τους εξαντλούνται πριν από το κουράγιο τους.

Αν η τιμή μιας μετοχής κινείται αντίθετα απ΄ότι περιμένουμε, το πιθανότερο είναι ότι η λογική μας ήταν εσφαλμένη, ότι υπήρχαν παράγοντες που μας διέφυγαν. Η πρόσθετη αγορά σε μία θέση συνηθίζεται να λέγεται "κατεβάζω το μέσο όρο", κάνω "μουαγέν". Το σωστό της όνομα όμως είναι

"κάνω το ίδιο λάθος δύο φορές"

hippy είπε...

Ευαγγέλιο για μένα φίλε ΟΠΛΑ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε hippy απο μουαγιεν εχει καταστραφει κόσμος αλλα και εχει σωθεί.. .το ενα δεν αναιρεί το άλλο μην είσαι απόλυτος.. ..ξαναλεω με αρκετο χρήμα και προσεκτικες κινήσεις μπορείς να σωσεις ολο το αρχικο κεφαλαιο οταν η αγορα θα γυρισει πάνω.. .

hippy είπε...

Διάβασα το προηγούμενο σχόλιο σου για σωτήριο μουαγέν σε Αττικής, Πειραιώς κλπ.

Η ερώτηση είναι σε κάθε πετυχημένο μουαγέν πόσα καταστροφικά αποτυχημένα αντιστοιχούν? Γιατί μην μου πεις, θα υπάρχουν και τέτοια.

Και συνεχίζω...λες ότι "με αρκετο χρήμα και προσεκτικες κινήσεις μπορείς να σωσεις ολο το αρχικο κεφαλαιο" εννοώντας προφανώς σωστό χρονισμό. Τότε όμως θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος "και γιατί δεν πέτυχες στην πρώτη είσοδο?" Που θα σου έδινε και κέρδη?

Ωστόσο δεν κατάλαβες ίσως από λάθος δική μου περιγραφή. Αυτό που στην πραγματικότητα αναφέρει ο δάσκαλος είναι ότι μπήκε κάποιος σε λάθος μετοχή και όχι σε λάθος χρόνο.

hippy είπε...

Όμως από τη στιγμή που αυτή η κερδοσκοπική πολιτική σου δίνει κέρδη...μαγκιά σου.

Κι ο Πρίντεζης έχει ένα δικό του, ιδιαίτερο τρόπο σκοραρίσματος, αλλά είναι παιχταράς!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έχω καεί και εγώ από μουαγιεν αρκετές φορές. ..Αυτό που λες για την λάθος μετοχή και όχι λάθος χρόνο είναι πολύ σωστό. Σκέψου κάποιος που έκανε μουαγιεν στην εποχή των 3000 και 4000 μονάδων που η αγορά ήταν ανοδική τι καλό του εκανε..σε μεγάλες πτωτικες περιόδους όπως εδώ και 2 χρόνια είναι πολύ επικίνδυνο. Εγώ δεν είμαι συντηρητικός παίχτης. .θα έλεγα πολύ επιθετικός και δεν το συνιστώ σε κανέναν. Έχω παίξει αρκετές φορές χαρτιά που έχουν διαγραφεί τώρα με ζημια..αλλά έχω κερδίσει και αρκετά κόντρα στο ρεύμα. ..Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι για τι τοποθετήσεις σου αλλά πώς είπες σήμερα αγόρασες μόνο 5% και αργότερα τα πενταπλα που θα είσαι πιο σίγουρος. .αν ήμουν εγώ θα αγόραζα 30% της θέσης που θα ήθελα. ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτή η κερδοσκοπική πολιτική μου δεν μου δίνει κέρδη αυτή τη στιγμή...θα έλεγα καλύπτει ζημιές. ..σε ανοδική αγορά όμως θα πάρω περισσότερα από όσα αν ημουν συντηρητικός. .Όσο για τον Πριντεζη. .δεν μου αρέσει γιατί είναι γαυρος. .χαχα

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερουσα η συνομιλία σας και φανταζομαι και πολυ χρησιμη για ολους,κυριως τους εχοντες λιγοτερες εμπειριες επενδυτες-παικτες.

Απο την εμπειρια μου, το moyen ειναι ενα απο τα σοβαρα λαθη που κανουν οι περισσοτεροι, ΚΥΡΙΩΣ γιατι το ξεκινανε απο πολυ κοντα απο την πρωτη εισοδο και δεν συνυπολογιζουν:

1) την γενικοτερη κατασταση της αγορας
2) τα χαρακτηριστικα του κλαδου που επενδυουν.
3) Δεν γνωριζουν η δεν βλεπουν τα τεχνικα σημεία εισόδου-εξόδου
4) Δεν χρησιμοποιουν το stop-loss.

michele είπε...

Aντιθετως ,σωστη επιλογη ειναι το moyen προς τα πανω οταν:

1) η μετοχη εχει δειξει σημαδια αντιστροφης
2) περναει τα τεχνικα σημεια ενα προς ενα
3) η συνολικοτερη βραχυπροθεσμη/μεσοπροθεσμη ταση της αγορας εχει γυρισει σε ανοδικη

Οταν εγκαινιασουμε και το private αφου θα εχουν ολοκληρωθει οι διαδικασιες μου, θα κανουμε και εκπαιδευτικα γραφηματα με τη συμμετοχη και οποιου μπορει και θελει να συμμετασχει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη πολύ σωστή η παρατήρηση σου για αυτούς που ξεκινούν το μουαγιεν πολύ κοντά από την πρώτη είσοδο. .πάρα πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις.

Lorac είπε...

Μιχάλη πολύ καλό αυτό που έγραψες για τις 3 περιπτώσεις που επιτρέπεται μουαγεν.

Σήμερα με ζόρισε η εβρομπάνκια. όχι για το κλείσιμο. Αλλά γιατί ήθελα να βγάλω κομμάτια στο 535 περίπου (με μια μικρή προθεσμιακή απόδοση χεχε) και τελικά ΔΕΝ το έκανα. Αύριο θα κοιταζόμαστε μεταξύ μας τοιχο-τοίχο οι εβρομπανκο-κρατούντες. Να δώ ποιός θα σκύψει τότε στη ντουζιέρα για να κάνει μουαγέν!!

SCALPER είπε...

http://www.capital.gr/oikonomia/3166342/benezouela-ta-metrita-exoun-xasei-toso-polu-tin-axia-tous-pou-pleon-ta-zugizoun

SCALPER είπε...

Στα τωρινα επιπεδα νομιζω πως αξιζει η στατηγικη του ...κατεβαζω το μεσο ορο αγορας....σωζεις κεφαλαιο.....ΑΛΛΑ παντοτε με τυφλοσουρτη τον κανονα των 3 ...αναφερθηκαν εδω