Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΓΔ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Ο δείκτης επιβεβαίωσε την αντίσταση της περιοριστικής ανοδικής P2 η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα ισχυρή .Το ίδιο ισχυρός ως αντίσταση λειτούργησε και ο εκθετικός κινητός μ.ο 200 ημ ,πάνω απο τον οποίον κινήθηκε ο δείκτης,χωρίς ομως να καταφέρει να απομακρυνθεί.

Η διόρθωση που ακολούθησε αφου διέσπασε καθοδικά τον ανοδικό σφηνοειδή σχηματισμό Ρ2-Υ2 πάτησε την Ρ στις 575 μον ,καταγράφοντας και την "υπερβολή" του χαμηλού των 572,41 μον.

Η αντίδραση που ακολούθησε για μια ακόμα φορά σταμάτησε  στον εκμο 200 ημ που επισημαίνεται με κύκλο, για να κλείσει η εβδομάδα στην W  στις 582,59 μον.

Όσον αφορά τους long απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και κίνηση πάνω απο τις 592 του 200 αρη ,έτσι ώστε να αποκτηθεί η απαραίτητη ορμή ,προς την περιοριστική Ρ2  και προς νεότερα τοπικά υψηλά πέριξ των 605 μον.
Διαφορετικά, η διορθωτική κίνηση ,αναμένεται να επεκταθεί και κάτω από την Ρ  στις 575 μον και με διάσπαση αυτών στην μεγάλη γραμμή τάσης Ρ1 περίπου στις 570 μον.
Καθοδική διάσπαση και αυτής,θα επιφέρει αύξηση του όγκου συναλλαγών και εκ νέου προσέγγιση της W1 στις 558 μον.

42 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Στο γραφείο από νωρίς για στήσιμο εντολών....

Bonjour!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το στησημο ειναι χαμηλά Κύριε Αρταξια; Καλημέρα.

ArTaXiA είπε...

Κοιτούμε πάντοτε ψηλά!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με ενθαρρύνεις..

hippy είπε...

Καλημέρα

την Παρασκευή σε συζήτηση για το πως θα προκύψει η τιμή μεταβίβασης του 5% του ΟΤΕ υποστήριξα ότι:

"Χοντρικά όπως και το 2011. Δηλαδή προσαυξημένη κατά 15% από την μεσοσταθμική τιμή "κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης πριν από την αναγγελία άσκησης του δικαιώματος πώλησης"

Έκανα ερώτηση για μεγαλύτερη σιγουριά στα τμήματα ανάλυσης δυο ΑΧΕ που συνεργάζομαι και εμπιστεύομαι. Η απάντηση που πήρα ήταν αλλιώτικη. Την παραθέτω

α) η εν λογω φορμουλα απο την συμφωνια του 2011 αποτελει την βαση/τον μπουσουλα για τις συζητησεις μεταξυ της Deutsche Telekom και της κυβερνησης. Δεν ειναι δεσμευτικη.

β) Προφανως, αν και οταν καταληξουν σε καποια συμφωνια οι δυο πλευρες, την αποτιμηση θα αναλαβει καποιος 3ος ανεξαρτητος εκτιμητης.

Ελπίζω να μην πήρα κανένα φίλο στο λαιμό μου. Εξακολουθώ να θεωρώ την εταιρεία εξαιρετική επιλογή για το δικό μου χαρτοφυλάκιο.


ArTaXiA είπε...

Hippy, μεταφέρεις με κάθε σου σχόλιο έναν αέρα ποιότητος.

Θα συμφωνήσω με τον πρώτο αναλυτή. Η συμφωνία του 2011 δεν είναι δεσμευτική.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Hippy, μεταφέρεις με κάθε σου σχόλιο έναν αέρα νεότητας!

Θα συμφωνήσω με την τελευταία πρόταση. Εξαιρετική επιλογή για το δικό μου χαρτοφυλάκιο.

Μπονζουρ μεσιε ΑΡΤΑΧΙΑ

Καλημέρα και καλη εβδομάδα σε ολους.

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη επίσης δίνω μεγάλη σημασία στα σχόλια σου (δλδ κάτι βλέπεις σαν επαγγελματίας που δεν βλέπω εγώ ο ερασιτέχνης). Με αφορμή το 1ο σου σχόλιο μεταφέρω μιαν εικόνα με κάθε επιφύλαξη...

Φαίνεται σαν να έχει ομαδική παράκρουση τους αναλυταράδες έξω. Τούρμπο το δολάριο (λέει) και τα χρηματιστήρια επίσης (λεει) κυρίως στις ΗΠΑ με κυκλικές μετοχές, δηλαδή, τράπεζες, κατασκευές, ίσως ενέργεια κλπ. Προφανώς το βλέπουμε στην αγορά να γίνεται. Αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί ο Τραμπ φτιάχνοντας δρόμους, σχολεία και φράχτες με 200-300 δις το χρόνο να φτιάξει πληθωρισμό εκεί που απέτυχαν οι κεντρικές τράπεζες με μερικές δεκάδες τρις (!!!) QE, αλλά οι αγορές μοιάζουν να το πιστεύουν αυτή τη στιγμή.

Δεν τρέχω για ψώνια αφού δεν έχει εκπτώσεις αλλά ούτε βιάζομαι να πουλήσω.

ArTaXiA είπε...

Kabul με είχες ρωτήσει για DeGiro.

Η DeGiro λοιπόν έφαγε μεγάλο πακέτο με τα CC, και στη συνέχεια αναγκάστηκε να κλείσει το γραφείο που είχε στην Αθήνα.

Κατά τα λοιπά, και για λόγο που δεν αντιλαμβάνομαι, δεν δέχεται καταθέσεις προερχόμενες από Κύπρο, Βουλγαρία και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Χειρότερη επιχειρηματική πρακτική βεβαίως, εάν θέλεις να δουλέψεις με Έλληνες δεν υπάρχει. Πού είναι ο ΔΣ να του δώκουμε συγχαρητήρια;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σε ευχαριστώ, ομολογώ οτι κ εγώ που μίλησα μαζι τους δεν ενθουσιάστηκα...

michele είπε...

Καλημερα,καλη εβδομαδα σε ολους! Πολυ καλη και η χθεσινη ανταλλαγη επιχειρηματων περι της πολιτικης καταστασης

DINOSAUR είπε...

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση θα είναι η πρώτη κίνηση που θα ρίξει το πρώτο τουβλάκι. Το πρώτο τουβλάκι θα παρασύρει το δεύτερο, εκείνο το τρίτο και ούτω καθεξής. Μέχρι να πέσει και το τελευταίο τουβλάκι σε αυτό το τόσο προβλέψιμο παιγνίδι ντόμινο.

Στο τέλος αυτής της βασανιστικής διαδρομής υπάρχει ένα νέο μνημόνιο, ακόμη πιο σκληρό από τα προηγούμενα. Θα είναι το μνημόνιο της δραχμής. Η υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν μία νέα εσωτερική υποτίμηση. Επειδή έτσι το βλέπουν. Επειδή αυτό τον δρόμο έχουν ακολουθήσει από την αρχή και αρνούνται να τον εγκαταλείψουν. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος. Προτιμούν να διαλύσουν την χώρα από το να συζητήσουν οποιαδήποτε άλλη λύση.

Από την αρχή επέλεξαν τον δρόμο της εσωτερικής υποτίμησης. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και τώρα. Τους είναι πιο εύκολο να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στο ποσοστό της υποτίμησης του νέου νομίσματος από το να το κάνουν σήμερα με νόμισμα το ευρώ. Ξέρουν ότι αν βγουν και πουν ότι θα μειωθούν οι συντάξεις κατά 50% ή 70% με νόμισμα το ευρώ κι ότι μόνο έτσι θα «σωθούν» τα ασφαλιστικά ταμεία, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Θα είναι μία επίσημη παραδοχή της χρεοκοπίας. Η επόμενη «λογική» απόδραση είναι εκείνη της δραχμής. Με αυτό τον τρόπο δεν θα φταίνε εκείνοι για το μείον 50% ή 70%. Θα είναι μία «λογική αντίδραση της αγοράς». Έτσι θα πουν. Είναι το τελευταίο τους οχυρό.
AdTech Ad

Η δραχμή δεν είναι μία αντισυστημική πρόταση, όπως προβάλλεται. Είναι η συνέχεια του project της «προσαρμογής» που ξεκίνησε το 2010.

Τι λέει ο Θανάσης Μαυρίδης, αγαπητοί συμπαίκτες;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ανάπτυξη 0,5% για την ελληνική οικονομία στο γ΄τρίμηνο 2016 - Στο +1,5% η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ

ArTaXiA είπε...

Hippy φίλε μου

Αν και τις αναλύσεις τις κρατώ για το ιστολόγιό μου και όχι για σχολιασμό, θα απαντήσω στους αναλυταράδες που βλέπουν την εκλογή Donald ως κάτι καλό.

Έχω λοιπόν δυο προσεγγίσεις:

Η μία είνα εντελώς επαγωγική και στηρίζεται στην παρατήρηση. Δεχόμαστε λοιπόν πως οι αγορές κεφαλαίου παρουσιάζουν μια εξαιρετική απόδοση από το 2008 και εντεύθεν, ακριβώς λόγω της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής. Δεν θα επεισέλθω σε όρους διατηρησιμότητας, ηθικής, κτλ, απλώς θα μείνω στην ουσία, τη συνταγή. Η συνταγή λοιπόν είναι πετυχημένη, κι έρχεσαι ρε Donald να την αλλάξεις; Δηλαδή τώρα πώς σου ήλθε; Αλλάζεις την ομάδα που κερδίζει; Κάτι ανάλογο έπραξε πριν μια δεκαπενταετία η Coca-Cola, όταν αποφάσισε να αλλάξει τη συνταγή στο μαυροζούμι, επειδή -σκέφτηκαν εκεί στην Atlanta- πως ο κόσμος ήθελε κάτι νέο. Ε λοιπόν, όχι, ο κόσμος δεν ήθελε τίποτα καινούργιο από δαύτους. Επαγωγικά λοιπόν, αφού κάτι θα αλλάξει, ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος.

Η δεύτερη προσέγγιση είναι οικονομολογική. Ας πούμε πως ο νέος πλανητάρχης, δημιουργεί πληθωρισμό. Καλό και θεμιτό. Κι ο Roosvelt το έκανε με το New Deal. Αλλά, υπάρχει κάτι που οι αναλυταράδες δεν βάζουν στην εξίσωση. Αν δημιουργήσεις πληθωρισμό, θα πρέπει να ανεβάσεις τα επιτόκια. Κι αυτό θα στείλει κουβά, τις μισές και πλέον τράπεζες του πλανήτη. Και ειλικρινά, δεν γνωρίζω πως μπορεί να προφυλαχτεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα από τέτοιας κλίμακας domino effect.

Οπότε, έχεις μια lose-lose situation. Οψόμεθα.

Στο μεταξύ, να ανεβαίνουν οι τιμές να μειώνουμε θέσεις.....

michele είπε...

Ο Θανάσης "παιζει" με τα λεγομενα και γραφεντα τις τελευταιες μερες ( να κανουμε και κανα κλικ)

Αντιθετα η Μιραντα μας λεει για το ΔΝΤ

http://www.liberal.gr/arthro/92966/apopsi/arthra/miranta-xafa-ti-akribos-sumbainei-me-to-dnt.html

οπου εκτος των αλλων,μας λεει οτι ο νομος Κατρουγκαλου εκανε το προβλημα projection στο μελλον και δεν εχει λυσει τιποτα

michele είπε...

Συμφωνω και με τις σκεψεις Artaxia περι Τrump και τις διαθεσεις του.Βεβαια καλο ειναι να περιμένουμε ολιγον

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη έχω μια ερώτηση...έχω την εντύπωση πως η αύξηση των επιτοκίων συνήθως αυξάνει το περιθώριο κέρδους των τραπεζών (στην Ελλάδα σίγουρα). Εάν δηλαδή η Fed τα αυξήσει 0,5% πιθανολογώ πως η Wells Fargo θα την μεταφέρει αυτούσια στους δανειολήπτες ενώ θα δώσει 0,45% παραπάνω στους καταθέτες (αναφέρομαι φυσικά σε κυμαινόμενα δάνεια που είναι όμως η πλειοψηφία στις ΗΠΑ). Φυσικά πιέζονται τα παλιά ομόλογα που θα έχει στην κατοχή της αλλά σάμπως θα τα πούλαγε?

Προφανώς και δεν αναφέρεσαι σε τράπεζες επιπέδου WFC αλλά εξακολουθώ να έχω απορία.

ArTaXiA είπε...

Aναφέρομαι στην κεφαλαιακή επάρκεια βάση της Basel III.

hippy είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Ως συνήθως βάζεις προβληματισμό προβληματισμό και δουλειά. Το καλό βέβαια είναι ότι στο τέλος της διαδρομής έχουμε μάθει κάμποσα.

hippy είπε...

Μια όχι καλή εξέλιξη στην ΔΕΗ ίσως που δικαιολογεί την σημερινή κίνηση ήταν η ανακοίνωση του συμψηφισμού απ΄όσο κατάλαβα σαν διαδικασία πληρωμής απ΄το δημόσιο του 25% ΑΔΜΗΕ.


Θα ειναι σε τιμή αντίστοιχη των 320εκ που πληρώνουν οι Κινέζοι για το 24%, δηλ 320εκ x 25% / 24% δηλ. 333εκ ευρώ.

Για τον τρόπο πληρωμής όμως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

Η τελευταία φήμη είναι ότι η ΔΕΗ θα πληρώσει ένα μεγάλο revaluation tax (επειδή έχει τον ΑΔΜΗΕ στα βιβλία της σε πολύ χαμηλότερη αποτήμηση από τα 1.33δις ( δηλ 320/24%) που υπονοεί το τίμημα των Κινέζων) και με αυτά τα λεφτά ουσιαστικά το κράτος θα πληρώσει για τον 25%.
Με άλλα λόγια, η ΔΕΗ δεν θα πάρει λεφτά στα χέρια της για το 25% που θα πουλήσει στο κράτος αλλά απλά θα συμψηφίσει το revaluation tax που πρέπει να πληρώσει...


michele είπε...

Ok δεν το ειχα παρει χαμπαρι αυτο Ηλια,αλλα και παλι δεν θα πληρωσει το revaluation tax

Ε ας κανει συνεχως και ρυθμισεις,γιατι φαινεται οτι παει καλα σε αυτον τον τομεα

JimMarkus είπε...

Πως ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από τον Τραμπ θα δημιουργήσει πληθωρισμό, ενώ μάλιστα απ'ότι διάβασα θα είναι μικρότερο από την ποσοτική χαλάρωση η οποία δεν το κατάφερε έως τώρα; Μα ακριβώς γιατί αυτά τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία και όχι στις χρηματαγορές για τρομπάρισμα των μετοχών. Με την πρώτη υποψία πληθωρισμού οι μετοχικές αξίες θα διορθώσουν και πιθανότατα και με μία υπερβολή στους δείκτες γύρω στο 20-30 % αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό. Από την άλλη θα ενισχυθούν τα θεμελιώδη τω περισσότερων εταιρειών της πραγματικής οικονομιας.
Με εμάς να δούμε τι γίνεται...

JimMarkus είπε...

Η ΜΕΤΚΑ έσπασε την S1 πάνω στην οποία ανέβαινε...

giaxy είπε...

Αναρωτιεμαι αν ολουε αυτουσ τους μηνες γινεται μαζεμα μετοχων απο καποιους κυριως στις τραπεζες

michele είπε...

Το κλιμα στο Αρκαδι δεν μας μετεφερες JIM χεχεχ

JimMarkus είπε...

Άστα... ο Πάκης ξαναγράφει την ιστορία.
δεν πήγα στον εορτασμό, τα βαριέμαι κάτι τέτοια.

michele είπε...

Nαι, το κλιμα λεω ,οχι τι ειπαν στις ομιλιες τους :)

michele είπε...

Παρα τις προσπαθειες της ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ ο δεικτης τραπεζων παραμένει κατω απο τις 660 μον οποτε δυσκολη η προκοπη

γυρισε και λιγο πανω η παοδοση του 10ετους ,πανω απο 7,45% δεν θα ειναι τοσο..καλό

Τεχνικα ασχημη η εικονα της ΜΕΤΚ ,παει προς τα 7,20-7,10
σπαει ομως καθοδικα συμμετρικο τριγωνο

kostas είπε...

ο μυτιληναιος ανεβαινει . μηπως παμε για σχεση ανταλλαγης με μετκα?

michele είπε...

"Μυριζει" παντως σχεση ανταλλαγης Μετκ-Μυτιλ που πιθανον να ευνοει τον δεύτερο

giaxy είπε...

Γιατι απο το brexit και μετα οι τραπεζες δε λενε να ανεβουν;τι γινεται; ποτε θα ερθει το ραλι που περιμενουμε;

michele είπε...

0,31 ευρω ειχε ο ιστορικος και αγαπημενος ΚΑΛΠΙΝΗΣ προ 8 μηνων 0,6570 σημερα

ArTaXiA είπε...

Πες τα ρε Gi Xi. Ένας αρμόδιος δεν υπάρχει, ένας υπεύθυνος να μας πληροφορήσει!

austin είπε...

Καλησπέρα στο team. Βλέπω ενδιαφέροντα σχόλια από όλους. Εμφανίστηκε και ο Αρταξία, να μην είμαι εγώ και κανάς ακόμα που πιστεύει ότι θα γίνει "γκελα" με τον Τραμπ...χαχα

austin είπε...

Τα βγαίνει ότι περάσαμε σε ανάπτυξη το τρίμηνο και στο ΧΑΑ να συμπεριφέρεται σαν ήρωας του walking dead!

ArTaXiA είπε...

Κάθε φορά που πουλάω λίγα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο, market, αισθάνομαι κάπως έτσι....

https://youtu.be/AVQ8byG2mY8

austin είπε...

Καλά...έρχεται ο Ομπάμα και εσύ πουλάς?? χαχα

ArTaXiA είπε...

Say hello to my lil' friend....

michele είπε...

Κλεισιμο στο χαμηλο ημερας κοντα ,κακουλης ο ΔΤΡ

Austin ποια αναπτυξη ; σε σχεση με το γ τριμηνο των CAPITAL CONTROLS που ειχαμε υφεση 2,2% ; χαχα

Ραλλυ ( not relief) μονο με προκηρυξη εκλογων,όποτε

μπαρμπαλιας είπε...

αφου γυρισανε νεγκατιβέ και τα ερπέ,μετα τα τρομερα αποτελεσματα...τι περιμενεις ωστίν;

ArTaXiA είπε...

Δώκαμε-δώκαμεεεεεε Μπάρμπα μου!

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INC


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια

Ένα δάνειο για την πληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για την αγορά ενός διαμερίσματος;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο ονείρου;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 ΕΥΡΩ / USD / POUNDS
Σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής
της οικονομικής βοήθειας προς τους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας
Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Δίνουμε δάνειο σε εκείνους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την άποψη του 1 έως
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων,
. δάνεια κατασκευής,
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων,
. στεγαστικά δάνεια
. καταναλωτικα δανεια,
. Δάνεια FHA,
. προσωπικά δάνεια,
. δάνεια αυτοκινήτων και
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 213 419 2419

Με θερμό σκεπτικό