Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



Η ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ..
του
Πέτρου Παπασαραντόπουλου 

Τα Χριστούγεννα του 2010 επισκέφθηκα την Κούβα. Ήθελα να δω από κοντά, πριν πεθάνει ο Φιντέλ, τι ήταν αυτό το πράγμα, που για πολλούς θεωρούνταν η ονείρωξη της Επανάστασης.

Γυρίζοντας, έγραψα μια σύντομη αποτίμηση: 
Στο πολιτικό επίπεδο, κατέλυσε ένα διεφθαρμένο και δικτατορικό καθεστώς, εκείνο το Μπατίστα, με στενούς δεσμούς με την αμερικανική Μαφία. Το αντικατέστησε με ένα σκληρό, αυταρχικό και ολοκληρωτικό μονοκομματικό καθεστώς, με καταστολή των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών. Χρησιμοποίησε ως κύριο όπλο τον εξωτερικό εχθρό, τις ΗΠΑ και πολύ σύντομα «βάφτισε» όσους διαφωνούσαν με τις επιλογές του «εχθρούς της πατρίδας», εσωτερικούς εχθρούς. Με άλλα λόγια, δικτατορία παρέλαβε και δικτατορία παραδίδει.

Στο οικονομικό επίπεδο, παρέλαβε μια ισχυρή οικονομία, τη 2η ισχυρή στη Λατινική Αμερική και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζαχαροκάλαμου στον κόσμο, την οποία διέλυσε και κονιορτοποίησε. Η πλήρης κρατικοποίηση κατέστρεψε και εξώθησε σε φυγή όχι μόνον τους μεγαλοϊδιοκτήτες αλλά κα μια ισχυρή και παραγωγική μεσαία τάξη. Η χώρα εξαθλιώθηκε, οι καλλιέργειες εγκαταλείφθηκαν, η εξάρτηση από τη Σοβιετική Ένωση έγινε ολοκληρωτική, οι υποδομές καταστράφηκαν. Ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος διέλυσε την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Στο κοινωνικό επίπεδο, παρέλαβε μια χώρα με τεράστιο ποσοστό αναλφαβητισμού, το οποίο καταπολέμησε, κάτι που αναμφισβήτητα το πιστώνεται. Όμως η αναχρονιστική οικονομική δομή και η πολιτική καταπίεση διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και διαμόρφωσαν μια έμφοβη κοινωνία όπου η υπέρτατη αξία ήταν η ατομική επιβίωση βασισμένη στο πλιάτσικο της κρατικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα η κομματική νομενκλατούρα ζει με προκλητική πολυτέλεια και συσσωρεύει πλούτο. Η προσέλκυση τουρισμού και η ύπαρξη δυο παράλληλων οικονομιών και νομισμάτων έδωσαν τη χαριστική βολή και αποσάρθρωσαν πλήρως κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο ανθρωπολογικό επίπεδο, εξαλείφθηκε η απόλυτη φτώχεια που υπήρχε επί Μπατίστα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές αλλά η θεσμοθέτηση και η ύπαρξη του δελτίου για όλους, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουν ή όχι, αφαίρεσε κάθε ίχνος κινήτρου για πρόοδο. Οι Κουβανοί, ιδίως εκείνοι των νεότερων ηλικιών, αισθάνονται ότι ασφυκτιούν και ότι δεν έχουν καμιά προοπτική. Προσπαθούν απλώς να επιβιώσουν, χρησιμοποιώντας σε κάθε ευκαιρία τις δυνατότητες για πλιάτσικο. Η τεμπελιά, η αδιαφορία, η παραίτηση και η λαμογιά τείνουν να γίνουν εθνικό χαρακτηριστικό.

* Ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Καλαμάτα. Χημικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του "Ρήγα Φεραίου" και της συντακτικής επιτροπής του "Θούριου" στη μεταπολίτευση του 1974. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες "Αυγή", "Εγνατία", "Θεσσαλονίκη" και στο περιοδικό "Αντί". Ιδρυτής και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης "Ράδιο Παρατηρητής" και του λογοτεχνικού περιοδικού "Παρατηρητής". Υπεύθυνος εκδόσεων στους εκδοτικούς οίκους "Παρατηρητής" και "Επίκεντρο".

33 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα λεβέντες μου.

Βεβαίως σε αυτό το αντικομμουνιστικοσοσιαλιστικό παραλλήρημα που διακρίνω από χθες, σχετικά με την Κούβα του Φιντέλ, να σημειώσω, σε καθαρά οικονομικούς όρους, τους οποίους όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι κοντυλοφόροι εντέχνως ξεχνούν να συμπεριλάβουν πως η Κούβα που αφήνει ο Κάστρο, αυτή η άθλια Κούβα, το μίασμα του κομμονιστικού μοντέλου έχει:

4.3% ανάπτυξη
2,4% ανεργία
99.9% πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου
0 τρομοκρατικές επιθέσεις
301,376 αφίξεις τουριστών
17,1% έλλειμα κεντρικής κυβέρνησης
11,9% άνοδο βιομηχανικής παραγωγής

Συγκρίνετε λοιπόν αυτά τα νούμερα με κάποια "δημοκρατική" χώρα, "φιλελέ" ντε, σαν την ελληνική ας πούμε, όχι του Τσίπρα, των άλλων που αγαπούν αυτοί οι κοντυλοφόροι και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Διότι αν αρχίσουν οι Κουβανοί να δανείζονται σε 5 χρόνια θα έχουν όλοι ιδιόκτητο διαμέρισμα, δύο αυτοκίνητα, ηλεκτρονικές συσκευές στην πένα και θα ντύνονται με την τελευταία λέξη της μόδας, κορυφαίοι γιατροί θα πηγαίνουν να χειρουργούν και οι παπαράτσι θα αλωνίζουν στις παραλίες. Σε πέντε χρόνια αυτά.

Σε δέκα πάλι, οι ίδιοι οι Κουβανοί θα μπουν σε "πρόγραμμα", θα κληθεί το ΔΝΤ να τους "βοηθήσει", και οι φιλελέδες θα επιμένουν για "αποκρατικοποιήσεις", ας πούμε του καπνού ε; Και των πετρελαίων επίσης, όπου πολυεθνικές θα αγοράσουν τον εθνικο πλούτο των κακών Κουβανών που ξόδευαν πέρα από τις δυνατότητές των.

Δεν υπάρχει ελεύθερο γεύμα φίλοι μου. Οι Κούβα του Κάστρο ζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Κι οι τιμημένοι Έλληνες, αν ζούσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, στην κατάσταση των Κουβανών θα ήσαν.

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρες σε όλους! Art αυτό που μας περιγράφεις παραπάνω μου θυμίζει κάποιους συγγενείς μου που μου λέγανε ότι με τον Παπαδόπουλο είμασταν μια χαρά.... Είχαμε ησυχία, ανάπτυξη κτλ και όσοι δεν ασχολούνταν με τα πολιτικά πέρναγαν μις χαρά...Τελικά όλα είναι θέμα επιλογης! Εμένα αν με ρωτούσαν τι θέλω θα προτιμούσα να ζω σε μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που και Δημοκρατία έχουν και καλύτερο κράτος πρόνοιας και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και ανάπτυξης έχουν! Δεν μπορώ να έχω παράδειγμα την Κούβα που η οικογένεια Κάστρο είναι ζαμπλουτη και οι πολίτες ζουν χωρίς δανεισμό και μέσα στα όρια των δυνατοτήτων τους...

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Καλήμερα,ο κ.Τάκης στο μιταρολα μπλογκ εξηγεί την σχέση ανταλλαγής μετκα μυτιλ..
Τον ευχαριστούμε.

μπαρμπαλιας είπε...

μιας και πιασαμε την κουβεντα του γερο Κάστρο λογω της επικαιροτητας,αλλα και των δηλωσεων των κουμμουνιστικων(;)
κομματων της πατριδας μας...
ΘΛΙΒΟΜΑΙ βαθεια που ειμαστε επιλησμονες και απατριδες.. ιδιον των απανταχου κκ.
εμεις εχουμε τον φωτεινοτερο
επαναστατη ολων των εποχων
το μεγιστο Ρηγα ...εχουμε Αδαμαντιο Κοραη,εχουμε Μακρυγιαννη,
αλλα τι να πεις ,τετοια κωλοφαρα που ειμαστε με τις πολιτικες παρωπιδες μας, που ειναι η προμετωπιδα μας διαχρονικα

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλημέρα

οι πολιτικές συζητήσεις είναι συνήθως ατέρμονες, ξεφεύγουν από το αρχικό θέμα, στεναχωρούν τους φίλους μου αλλά κι εμένα αργότερα καθώς τις μηρυκάζω. Προσπαθώ να τις αποφεύγω.

Για λόγους όμως προσωπικής ηθικής θα πω ότι το χθεσινό άρθρο του κ. Αλέξανδρου Μίχα ήταν κακό, λαϊκίστικο επιπέδου Βούλτεψη-Γιακουμάτου και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η οπτική-κριτική του Artaxia. Βαρέθηκα, σιχάθηκα, δεν διαβάζω καν τα άρθρα "είπαν θα κάνουν αυτά κι έκαναν τα άλλα". Τον κακό συριζα τον βλέπω κ. Μίχα μου. Εσείς μπορείτε να μου πείτε τι θα κάνετε καλύτερο και κυρίως πως, με τι μπικικίνια? Διότι με αυτό τον δίχως επιχειρήματα λόγο στο μαντρί σας δεν μπαίνω. Το επιχείρημα "ψηφίστε εμένα γιατί ο άλλος είναι χειρότερος" το επιστρέφω με την υποσημείωση "εσύ το λες αυτό...αλλά στα μάτια μου δείχνεις το ίδιο λίγος".

Ειλικρινά νιώθω εγκλωβισμένος. Οι μεν είναι τεμπέληδες οι άλλοι οκνηροί. Για το 2009 που φτάσαμε προφανώς και φταίνε οι άλλοι κι όχι το 3% στο οποίο προσπαθούν να συν-φορτώσουν το αποτέλεσμα. Για την συνέχιση της φαυλοκρατίας φυσικά εμείς.

Λέει το ΔΝΤ. Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι τεράστια σαν ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να μειωθεί. Μεταφράζουν τα γαμημένα ΜΜΕ (άλλοι τεμπέληδες αυτοί). Το ΔΝΤ ζητά μειώσεις στις συντάξεις των αδυνάτων και δώστου κάδρα γερόντων απ΄τις λαϊκές. Όχι ρε μεγάλε υπάρχει τρίτος δρόμος. Μελέτη-εξορθολογισμός του συστήματος από την αρχή. Περικοπή των 2πλών συντάξεων στους ζώντες χήρους-χήρες (κάπου διάβασα 250,000 άτομα είναι περίπου αυτά που παίρνουν την δική τους αλλά και τμήμα 20-60% του εκλιπόντος συζύγου"). Περικοπή του επιδόματος θέσης που έδωσε Αλογοσκούφης δώρο πριν φύγει στους τμηματάρχες-διευθυντάδες κλπ του δημοσίου που το έπαιρναν ως εργαζόμενοι (γιατί όμως να το παίρνουν και ως μη εργαζόμενοι ρε παπάρα?). Εισαγωγή των πάντων όλων στις διατάξεις του ΕΦΚΑ*....και...και...και...που ξέρει ο κ. Ρωμανιάς αλλά όχι ο μη ειδικός χίππης (βέβαια κι αυτός όταν μπορούσε τίποτα δεν άλλαξε-δρομολόγησε).

Λέει το ΔΝΤ. Η φορολογία εισοδήματος πρέπει να αυξηθεί. Μεταφράζουν τα γαμημένα ΜΜΕ. Το αφορολόγητο πρέπει να μειωθεί από τις 9000 στις 5000. Όχι ρε γαμώτο υπάρχει τρίτος δρόμος. Πάνω από 70 είναι οι εισοδηματικές ελαφρύνσεις. Κάποιες λογικές (παιδιά, ανάπηροι) άλλες παράλογες όπως ατέλειες κι αφορολόγητο βουλευτάδων. Πίσω απ΄ αυτούς στοιχίζονται δικαστές και καθηγητές 3βαθμιας (κοντά στα 10000 άτομα). Από κοντά επιδόματα ένστολων κλπ κλπ. Που είναι η γαμημένη ισότητα απέναντι στο σύνταγμα? Ακούει? Όχι. Όπως δεν ακουγε παλιά όταν θεσμοθετήθηκαν και δεν θ΄ακούει όταν στα πράγματα θα έλθει ο κ. Μίχας (σαν σύμβουλος, πολιτευτής ή ότι άλλο).

Πιασ΄τ΄αυγό και κούρευτο που έλεγε ο παππούς. Μικρασιάτης, παιδεμένος, σοφός άνθρωπος.

*ο ορισμός της αδικίας

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/103680/ektos-asfalistikoy-n-s-oi-vouleftes-ti-apanta-o-katroygkalos

Κατέβα απ΄τα σύννεφα ρε παπάρα χίππη. Η χώρα δεν ανήκει σε σένα και σε άλλους σαν τα μούτρα σου που νομίζουν θα εκλέξουν τον σωστό πρωθυπουργό και θα υπάρξει δικαιοσύνη! Ανήκει στις ελίτ της που είναι μόνιμα εδραιωμένες και γνωρίζουν πως να διατηρούνται και να αναπαράγονται!



ArTaXiA είπε...

Hippy φίλε μου με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο στην τοποθέτησή σου.

Ο "άλλος δρόμος" είναι το ίδιο λίγος.

Και θα προσθέσω "και επικίνδυνος".

hippy είπε...

"Ο Music Charts είπε...
Καλήμερα,ο κ.Τάκης στο μιταρολα μπλογκ εξηγεί την σχέση ανταλλαγής μετκα μυτιλ..
Τον ευχαριστούμε."

Σπουδαίος αναλυτής-μεγάλος μάγκας. Κάνει εύκολα αυτό που άλλοι (εγώ) παιδεύονται. Πρακτικά στο ίδιο καταλήγουμε. 3 ΜΕΤΚΑ = 4 ΜΥΤΙΛ (εάν αποφασιστεί συγχώνευση). Τούτη τη βδομάδα το ταμπλό μείωσε το arbitrage υπέρ της ΜΕΤΚΑ από το 12% σε 7,4% (με την μετατροπή που πιθανολογούμε). Προσωπικά να πω την αμαρτία μια θέση στη θυγατέρα την πήρα (λόγω και της προϋπάρχουσας προίκας-ταμείο). Κι αν αύριο υπάρξει πίεση στις συστημικές λόγω αμφιβολιών λύσης στο προσεχές EWG του Δεκεμβρίου, θα ψωνίσω. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω γενικότερα στον τραπεζικό κλάδο. Και στις ξένες αγορές εάν υπάρξει διόρθωση (Lloyds, BNP, BoA, Wells Fargo). Λογικά ο πλανήτης θα υπάρχει κι αύριο. Ελπίζω να ΄χω δίκιο.

ArTaXiA είπε...

Κι αυτό εδώ:


http://info-war.gr/i-giatri-tis-kouvas-pou-tapinosan-ton-kapitalismo/

austin είπε...

Καλησπέρα. Ψάχνω λίγο τα στοιχεία της κουβάς, επειδή μου εβαλες το μικροβιο. Μέχρι τώρα έχω βρει ανάπτυξη 2% (και μάλλον θα βγει λιγότερο) και όχι 4,3%. Βέβαια γνωρίζω ότι τα στοιχεία σου Αρταξια είναι τσεκαρισμενα...οπότε συνεχίζω να ψάχνω.

Βρήκα κάπου ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός του κουβανου είναι κάτω από 50 δολάρια τον μήνα. Νομίζω ότι κανείς μας εδώ δεν θα ήθελε να ζει με 50 δολάρια τον μήνα δεν μπα και να έχει 25% ανάπτυξη το κράτος.

Τώρα Αρταξια, να λες ότι είναι πιο επικίνδυνος ο άλλος δρόμος, όταν με τον άλλο δρόμο περάσαμε πάλι κρίση, αλλά ριχαμε ανοιχτές τράπεζες και ενώ έχουμε ζήσει την επικινδυνότητα των βλακοσυροζαιων...ε νομίζω ότι θες να αντιδράσεις για να αντιδράσεις.

Μιλάμε για ότι πιο αισχρό υπάρχει σε κυβέρνηση της ελλαδας. Ή ρητορική τους έχει περάσει στο φάσμα της "υποτίμησης της νοημοσύνης" με σωρεία ψεματων και μαλιστα ξεδιαντροπων.

Δεν λέω ότι ή λύτρωση είναι ο μητσοτακης και σωθηκαμε και ζητώ και πάμε.

Αλλά να λες ότι κάποιος είναι πιο επικίνδυνος από την επιτομή της ασχρτοσυνης, της επικινδυνότητας, της απόλυτης παράδοσης της χώρας που ζησαμε επί συριζα, με βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετο.

Και ένα απλό παράδειγμα "υποτίμηση της νοημοσύνης" είναι οι δηλώσεις γεροβασιλη μετα την απόφαση του στε.
Ή ένα άλλο παράδειγμα αποχαυνωσης που εψει προκαλέσει ο συριζα ειναι ότι αν τα ιδιωτικοποιουσε τα νερά ο σαμαρας θα καιγοταν όλη ή αθηνα.

Τώρα;;; Τι άλλαξε;

Και είναι επικίνδυνο γιατί το καζάνι της αποχαυνωσης, του ψέματος κτλ κτλ θα σκάσει βιαια και ανεξέλεγκτα. Μεγάλη ή κατάθλιψη ή πίεση και ή απουσία ελπιδας στον λαό.

austin είπε...

Και κατι ακόμα, που πάει και στον hippy, που σε όλα σύμφωνω που έγραψε πέραν του ότι είναι εγκλωβισμένος στο πολιτικό τομεα.

Ταπεινή προσωπική μου αποψη, με την μικρή μου εμπειρία λόγω ηλικίας και με κάθε σεβασμό που ξέρεις ότι έχω απέναντι και σε σένα, είναι ότι νιώθεις εγκλωβισμένος λόγω του συριζα και ακόμα δεν το έχεις διαλευκανει.

Γιατί ένας από τους λόγους που δεν μπορουσε για παράδειγμα να περάσουν γρήγορα τις ιδιωτικοποιήσεις οι σαμαροβενιζελοι ήταν πάλι οι καταπτυστοι συνδικαλιστές που έβρισκαν στέγη στο νέοπασοκ του συριζα.

Ένας λόγος που έβαλε γιακουματους και λοιπούς γελοίους είναι ότι ή κοινωνία δεν ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις και ερχόταν ή λαίλαπα του συριζα. Αν ο συριζα δεν έλεγε σε όλα μα όλα όχι, τότε κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν επισπευτει.

Και τελικά ήρθε ο συριζα και επειδή ζούμε την απόλυτη μιζέρια που ποτέ δεν είχαμε ζήσει ως κοινωνία μετα την μεταπολίτευση, έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα και ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ πεφτουμε στην λούπα ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι πάνω.

Παρόλα αυτά έχει μεγάλη σημασία. Το να ακούς κάποιον να λέει κάποια ουσιαστικά πραγματα, ενώ πονανε πολλούς και είναι παθογενειςς τις κοινωνίας μας χρόνια ολόκληρα και ας πλασαρεται από τους αντιπάλους του ως γελοιος (αδωνις δλδ) είναι πολύ σημαντικό από το να ακούς την γεροβασιλη να λέει "ότι δεν θα πάνε τα παιδιά σχολείο" και ή φράση αυτή να έχει τρία αισχρά ψέμματα από πίσω και να μοιράζει βλακεία στον κοσμο.

Αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που ποτέ του δεν είχε ψηφίσει πασοκ ή νδ. Δεν πιστεύω τον σαμαρά ή τον μητσοτακης ή τον τσιπρα. Πιστεύω την αγορά. Και όταν ή αγορά το καλοκαίρι του 2014 έλεγε σε συντριπτική πλειοψηφία και ενώ πέρασε καταστροφή, ότι έβλεπε φως και σταμάτησε ή κατρακύλα, και το καλοκαίρι του 15 έλεγε τι μαλακια κάναμε που πίστεψα με τον τσιπρα, ναι ή διάφορα μεταξύ των δύο είναι τεράστια.

Και δεν λέω ότι δεν έκαναν λάθη οι προηγούμενοι, είμαι από αυτούς που τα έλεγα (αλλά δεν έγραφα πολυ εδώ παλιά), για αυτό άλλωστε και δεν τους ψηφιζα. Αλλά όταν δεν βρισκει ένα κόμμα ανταπόκριση στην κοινωνία και υπάρχει ενα Χ λαϊκιστικό κόμμα, που στεγάζει κάθε λογής κατσαπλια που πίστευε ότι το κράτος θα τον ζήσει, πως να προχωρήσει ή κατάσταση στην χώρα;

Και τέλος, όπως έχω ξαναπει, μετά από 12 έτη που δουλεύω σε διάφορες δουλειές, τέτοια εμπόδια σε δημιουργία και εργασία δεν ξανά συνάντησα ποτέ μου όπως αυτά επί ημερών συριζα. Χωρίς να σημαίνει ότι πριν ήταν ρόδινα...κάθε άλλο. Σκατιλα ήταν και πριν, αλλά πλέον είναι ασύλληπτη ή δυσκοκια

austin είπε...

Και για το Link του Αρταξία..όντως είναι η πιο μεγάλη αλήθεια αυτή για την υγεία στον κομμουνισμό και το μεγαλύτερο επιχείρημα τους, όπως και με την παιδεία.

Συνάντησα έναν κομμουνιστή 60 περίπου χρονών. Το κόμμα τον σπούδασε και άλλα πολλά και επειδή είχε πρόβλημα με τα μάτια του, πήγε στην Ρωσία με έξοδα του κόμματος και χωρίς να πληρώσει τίποτα του έκαναν την δεκαετία του 80 επέμβαση στα μάτια που την ζηλεύουν ακόμα και σήμερα. Τα καλύτερα μηχανήματα, οι καλύτεροι επιστήμονες, πολύ δύσκολες επεμβάσεις και όλα τσάμπα! Αυτός ο ίδιος μου έλεγε όλα τα οφέλη του κομμουνισμού. Αλλά ερχόντουσαν στιγμές που και ο ίδιο κόμπιαζε. Πολλές φορές η κουβέντα του είχε πολλά "αλλά" για την καθημερηνότητα και για πάρα πολλές πτυχές της "κομμουνιστικής ζωής". Πως να μην είχε άλλωστε; Όλοι κατακρίνουν το ολοκαύτωμα του χίλτερ, πόσους όμως έχουμε ακούσει να καρακρίνουν τον λιμό που προκάλεσε ο Στάλιν στην ουκρανία?

Ναι, είχε τροφή και τέλεια υγεία η ΜΑΜΑ Ρωσία. Οι δορυφόροι αυτής όμως??

http://www.mixanitouxronou.gr/10-ekatommiria-nekri-ke-2500-chiliades-ektelesis-gia-kanivalismo-o-limos-pou-prokalese-o-stalin-stin-oukrania/

Έφτσα 25 χρονών για να μάθω για αυτό το γεγονός. Όλα τα παιδάκια μόλις τελειώναν το σχολείο ήξερα για τις καφρίλες του Χίλτερ. Κανένα όμως για τις καφρίλες του Στάλιν...Άρα μεταξύ δύο κανίβαλων, κομμουνισμού και καπιταλισμού, προτιμώ τον καπιταλισμό γιατί δεν τρώει μόνο η νομενκλατούρα και ο κόσμος τρώει ιδεολογία...

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας. Ξόδεψα αρκετή ώρα να προσπαθώ να ποστάρω στον Μορφονιό. Πρέπει να ξαναδεί λίγο τις ρυθμίσεις του εκτιμώ ιδίως το κομμάτι που επιτρέπει στο blogger. Οπότε τώρα μου έφυγε καi η όρεξη για σχόλια γενικότερα.

Συνεχίζεται και κάνετε το νοητικό λάθος ότι οι διαφορές είναι "πολιτικές" ανάμεσα στους ανθρωπους. Δεξιός/αριστερός ή ανάποδα αφορούσε ένα ψέμα του παρελθόντος. Είναι μια γενικότητα συμφερόντων ειδικών και τοπικών. Δείτε τη γενικότητα λιγάκι και θα διαπιστώσετε -έντρομοι- ότι πολύ σύντομα το κλασσικό δεξιό με το κλασσικό αριστερό θα πρέπει να συνεργαστούν. Απο ανάγκη.

και πάντα κ.Hippy θα υπάρχουν ορισμένοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση... Ιαπωνία.

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους! Χαιρομαι ιδιαιτερα για την καταθεση πολιτικων σκεψεων αντικρουομενων σε μια χωρα που ειχε αναγκη την εμβαθυνση της πολιτικης, αντι του μαιχανιστικου ασπρο-μαυρο που ειναι η ευκολη λυση η του ισοπεδωτικου "ολοι τα ιδια ειναι ".

Καθετα αντιθετος στο πρωτο σχολιο του artaxia, προσωπικα ΚΑΜΜΙΑ ανοχη σε δικτατοριες ανεξαρτητως χρωματος ,η παραθεση τωρινων ειδικα στοιχειων για την οικονομια της Κουβας με κανει να γελαω βροντερα.

Οσον αφορα τα δικα μας,επιβεβαιωνεται για μια ακομα φορα,γιατι φεραμε τον Τσιπρα και τους απατεωνες ιδεοληπτες κομμουνιστες του.( η δηλωση Κατρουγκαλου αλλωστε το επιβεβαιωνει).

Γιατι δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε δυο ειδων αχυρα στην πολιτικη.Και βεβαιως το θεμα δεν ειναι αριστερα-δεξια οπως σωστα λεει ο Lorac.

To θεμα ειναι να ξεχωριζουμε ενα μορφωμενο απο ενα αμορφωτο.Ενα εγγραμματο απο εναν αγραμματο. Εναν που λεει οτι η χωρα θα γινει κανονικη,οταν θα μπορεσουμε να βγουμε στις αγορες και εναν που λεει "οτι θα βαραμε τα νταουλια και θα χορευουν οι αγορες".

Οσο δεν ξεχωριζουμε ΤΑ ΑΠΛΑ, καθε πολιτικη συζητηση γινεται ειδος ελιτιστικης προσεγγισης και δυστυχως ολιγοι εχουν την δυνατοτητα να συμμετασχουν. Ευτυχως εμεις εδω -ετσι πιστευω- εχουμε την δυνατοτητα
να αντιπαρατιθέμεθα με επιχειρηματα.
Αρκει να ειναι -καπως-σοβαρα.Και να υπαρχει ενα μινιμουμ πολιτικης κουλτουρας.

michele είπε...

Oσον αφορά την υγεία μια γενικευμένη και με πολλούς δείκτες διαφορετικους κατάταξη των χωρών είναι αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αφορά τα δημόσια οικονομικά βέβαια.


http://thepatientfactor.com/canadian-health-care-information/world-health-organizations-ranking-of-the-worlds-health-systems/

Εχει 300 δείκτες. Αφήνει στην κρίση μας να δούμε εκτός του performance των συστημάτων υγείας και δείκτες νοσηρότητας, θνησιμότητας, risk factors, social determinants of health κλπ.

Οπως φαίνεται, υπάρχουν και προηγμένες δυτικές χώρες χαμηλά στη λίστα,αλλα με ιδιωτική υγεία επιπέδου που όμως πληρώνεται ακριβά.

hippy είπε...

Ο austin είπε...

"Ταπεινή προσωπική μου αποψη, με την μικρή μου εμπειρία λόγω ηλικίας και με κάθε σεβασμό που ξέρεις ότι έχω απέναντι και σε σένα, είναι ότι νιώθεις εγκλωβισμένος λόγω του συριζα και ακόμα δεν το έχεις διαλευκανει."

Φίλε Γιώργο είμαι σίγουρος για τις καλές σου προθέσεις αλλά θα σου πω (ευγενικά) ότι τα "ψυχαναλυτικά μου" άστα σε μένα. Θα προσθέσω μια ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα (που ελπίζω η γαλαζια προδιάθεσης να μην σταθεί εμπόδιο κατανόησης) και θα την αιτιολογήσω. ΔΕΝ τρώνε σανό μόνο οι αριστεροί ψηφοφόροι...πολλά χρόνια τώρα ΟΛΟΙ τρώμε ακριβώς από τον ΙΔΙΟ κουβά-κανάλι κι ας πιστεύεις αλλιώτικα. Απόδειξη είναι όλα αυτά που περιγράφεις αλλά δεν εμβαθύνεις (κατά τη γνώμη μου).

1) "Γιατί ένας από τους λόγους που δεν μπορούσε για παράδειγμα να περάσουν γρήγορα τις ιδιωτικοποιήσεις οι σαμαροβενιζελοι ήταν πάλι οι κατάπτυστοι συνδικαλιστές που έβρισκαν στέγη στο νέοπασοκ του συριζα."

Δηλαδή οι καλοί σαμαροβενιζελοι κατάφεραν να νικήσουν τις αντιδράσεις των κακών "φταίνε για όλα συριζαίων" κι επέβαλλαν τα σωστά μέτρα (κόψιμο 13ης-14ης σύνταξης, αύξηση φόρου στα καύσιμα, κούρεμα των χρημάτων-ομόλογα ελλ. δημοσίου-που ο πολίτης εμπιστεύθηκε στο κράτος του, ΕΝΦΙΑ κλπ κλπ) αλλά δυστυχώς ηττήθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις (που λιμαίνονται μια δράκα ημέτεροι πχ υπάλληλοι πολιτικής αεροπορίας, δημαρχοι κλπ). Επειδή είσαι ηθικό στοιχείο ελπίζω ότι μέσα στους κατάπτυστους συνδικαλιστές συμπεριλαμβάνεις και τους δεξιούς Νίκο Κιουτσούκη, Γιάννη Μανώλη κλπ.

2) "Ένας λόγος που έβαλε γιακουματους και λοιπούς γελοίους είναι ότι ή κοινωνία δεν ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις και ερχόταν η λαίλαπα του συριζα. Αν ο συριζα δεν έλεγε σε όλα μα όλα όχι, τότε κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν επισπευτει."

Καθένας κρίνεται απ΄το αποτέλεσμα. Νόμος της κοινωνίας. Ο Σαμαράς "έκρινε" ότι με γιακουμάτους, φαήλους και ντινόπουλους θα ξεγέλαγε τους ψηφοφόρους, θα γύριζε το παιχνίδι.. Έκανε λάθος. Ολέθριο. Αυτός, μόνο αυτός και οι σύμβουλοι του. Έχασε την εμπιστοσύνη της Μέρκελ και της ΕΕ, έφερε μια ώρα αρχύτερα το συριζα, το πληρώνουμε όλοι. Αυτός φταίει και όχι ο κουτός λαός. Όποιος δεν το βλέπει, συγνώμη, δεν τρώει σανό, αλλά πες μου , τι τρώει?.

3) "Και τελικά ήρθε ο συριζα και επειδή ζούμε την απόλυτη μιζέρια που ποτέ δεν είχαμε ζήσει ως κοινωνία μετα την μεταπολίτευση, έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα και ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ πεφτουμε στην λούπα ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι πάνω."

ΝΑΙ, αν είναι να έρθει στη θέση του Καρανίκα ο Μίχας, στη θέση του Λιάτσου ο Τράγκας, ΔΕΝ έχει σημασία ποιος είναι πάνω.

Άσχετο...στη Στατιστική είναι λάθος να γενικεύουμε μεμονωνένες περιπτώσεις πχ ο γείτονας μου πρώην πασοκος είπε, κάποιος βαμμενος δεξιός ή κουκουες ανέφερε κλπ.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ την τελευταία "κυνική" παράγραφο.

Έχω πια επίγνωση πως η χώρα δεν ανήκει σε όσους νομίζουν πως θα εκλέξουν τον σωστό πρωθυπουργό και θα υπάρξει ισονομία-δικαιοσύνη για όλους! Ανήκει στις ελίτ της που είναι μόνιμα εδραιωμένες και γνωρίζουν πως να διατηρούνται και να αναπαράγονται!

Φιλικά να πω για το τέλος...έλεος παιδιά όσοι αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό γι αυτούς) δεν είναι σώνει ταυτισμένοι με το συριζαικό σίχαμα.


Φίλε Lorac προσυπογράφω πως η τελική θα είναι η συνεργασία γάβρων-βάζελων-ισπανών-γιαπωνέζων. Το λένε και οι "διαβασμένοι" του Κυριάκου. Μακάρι κι ευτυχώς θα πρόσθετα.

austin είπε...

hippy, δεν παρεξηγώ..ούτε σε ψυχαναλύω! Γιατί όπως είπα "μαζί και εγώ πέφτω στην λούπα ότι όλοι είναι το ίδιο".

Τώρα, μάλλον δεν το έγραψα καλά, αν και νόμιζα ότι το έγραψα.

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ την ΝΔ και ούτε λέω ότι η ΝΔ είναι καλή και δεν έκανε λάθη και ότι με αυτή θα δούμε προκοπή. Κάθε άλλο.

Απλά για σκέψου το κάτωθι:
Έχουμε ένα Χ κόμμα και ένα Ψ κόμμα. Το Χ αναγκάζεται με τον βούρδουλα να κάνει μεταρυθμίσεις σε ένα κράτος σάπιο και το Ψ καραδοκεί να πει ότι εγώ μπορώ να μοιράζω λεφτά και όλοι να περνάμε τέλεια και δεν χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις.
Η κοινωνία, ακολουθεί πάντα το όποιο Ψ κόμμα (άλλωστε όποιος θέλει να λέγεται υποτυπωδώς αντικειμενικός και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία με την ίδια συνταγή του "λεφτά υπάρχουν και μνημόνια δνε χρειάζονται") και η ιστορία έδειξε ότι αν το Χ επιμένει σε μη λαικιστές, τότε καταποντίζεται.

Γιατί να συνεχίζει το Χ κόμμα (που και αυτό θέλει το ιδιον όφελος του και όχι το καλό της πατρίδας, αφού θα σου πει την εύκολη δικαιολογία, ο λαός -που το ίδιο τον καλόμαθε κιόλας- δεν θέλει το καλό της πατρίδας και η προσπάθεια είναι μάταιη) να υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και να καταποντιστεί;

Για αυτό και η ΝΔ κατ εμέ φέρει μεγάλες ευθύνες που δεν επέμεινε στο μοτίβο, εγώ παλεύω για το καλό της χώρας no matter what!

Τώρα για τις επισημάνσεις σου
1) Προφανώς και τους βάζω μέσα. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν είμαι χρωματισμένος?? Δεν με νοιάζει η στέγη του συνδικαλιστή. Με νοιάζει αυτό το τομάρι που το έπαιζε εργατοπατέρας και από πίσω η ρεμούλα πήγαινε σύννεφο.
2) Συμφωνώ απόλυτα, η ιστορία ειναι αυτή που γράφεις. Ιστορία όμως είναι και αυτό που ανέφερα, ότι ασχέτως αν ήταν ο Σαμαρός ή ο βενιζέλος ή όποιος, η πιάτσα έλεγε ότι έβλεπε φως το καλοκαίρι του 14 και σταμάτησε η κατρακύλα.
Και αυτό δεν έχει σχέση με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αγγούρι που έβαλαν στον κώλο οι ξένοι.
3) Σου απάντησα παραπάνω γιατί έχει σημασία και μόνο ποιος είναι πάνω στην φάση που είμαστε. Γιατί πλέον έχουμε περάσει (αν θες το ¨πλέον" από την φάση που έφερε τους γιακουμάτους ξανά μπροστά η ΝΔ που έβλεπε ότι χάνει ποσοστά) στην φάση "αποδόμησης της νοημοσύνης και του κοινωνικού ιστού".

Να το πω απλά, αν δεν υπήρχε το μένος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπήρχε στην κοινωνία τόσο έντονα και καθημερινά οι λέξεις "γερμανοτσολιάς και προδότης".

Άλλωστε και από ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ σε Σαμαρά, τέτοιες λέξεις δεν ήταν καραμέλα στα στόματα των ελλήνων.

Το δηλητήριο αυτό το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ...όπως και άλλα πολλά.

Και τέλος, πάμε σε μία ακόμα υπόθεση: Έστω λοιπόν ότι αυτό το Χ και Ψ κόμμα, μπορούσαν να βρουν μία κοινή πατριωτική γραμμή. Έστω ότι στα αυτονόητα έλεγαν ένα κοινό "ναι συμφωνώ", έστω αντί για εκλογομανία, έλεγαν "όχι κύριε δεν πρόκειται να πάω σε εκλογές, αν δεν κάνουμε και εμείς (ελλάδα) και εσείς (ξένοι) αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε", δεν θα βρισκόμασταν ήδη σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση ως χώρα?

Και πιο συγκεκριμένα. Περάσαμε την παιδική αρρώστια του διπολου και μετά από πολύ χαμένο χρόνο κατάφεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεργαστούν περίπου προς μία τέτοια κατεύθυνση. Και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που θα έπρεπε να βάλει πλάτη και να πει "όχι κύριοι, τώρα πρέπει να κάνετε την δική σας δέσμευση απέναντι στην Ελλαδα και εγώ σε εκλογές δεν πάω αν δεν μπει μια σειρά στην χώρα". Αντ αυτού έλεγε πάλι τα ίδια που έλεγαν και οι προηγούμενοι για να κερδίσουν τις εκλογές...Οπότε να σου πάλι η παιδική αρρώστια μπροστά μας.

Οι ξένοι και τα κοράκια χαζοί δεν είναι και σου λένε "νταούλια θες? πάρε χρεωκοπημένες εκ νέου και κλειστές τράπεζες, να κάνω ένα ακόμα πείραμα, αφού ο λαός είναι ακόμα μωρός και δεν έχει καταλάβει".

Για όλα αυτά θεωρώ ότι η ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια. Και μαζί με όλα αυτά που ξέρουμε όλοι πλέον (από το ότι ενθυλάκωσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ μέχρι ότι δηλητηρίασε τα πάντα στην Ελλάδα) ξαναξεκίνησε την κακή φαυλότητα του ηλίθιου πολιτικού σκηνικού, πάνω που το δίπολο τέλειωσε, πάνω που πήγαμε να δούμε μία άσπρη μέρα, πάνω που δεν θα γινόμασταν σε πάρα πολλούς τομείς η απόλυτη βορά στο...σύστημα!

austin είπε...

Α και ξέχασα για την τελευταία σου παράγραφο.

Και πάλι, δίκιο έχεις και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Για αυτό και δεν ανέφερα τίποτα το οικονομικής φύσεως όσο αναφορά τις κυβερνήσεις, αλλά μόνο για την κοινωνία, την νοημοσύνη και το θυμικό.
Ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβενρήσεις κατά το δοκούν. Απλά το κάνουν εκμεταλλευόμενοι τι επικρατεί στην εκάστοτε χώρα. Και στην δική μας χώρα επικρατούσε η "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς". Και το σύστημα είχε μάθει πολλά χρόνια πίσω πως να ξεφτυλίζει μία χώρα που ήθελε να φέρει πάνω αριστερούς. Έμμεσα ή άμεσα. Με εσωτερικές αναταράξεις ή εξωτερικό δάκτυλο, οι χώρες που ήθελαν αριστερά ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ τον λαό τους.

Πραγματικά ένα παράδειγμα στην ιστορία, που εν τέλει να μην έγινε αυτό το ξεφτύλισμα δεν ξέρω. Αν κάποιος ξέρεις και μου διαφεύγει, ας με διαφωτίσει.

Όπως είπε κάποια στιγμή μία κυρία: "απορώ πως γίνεται η γεωργιανή νταντά μας να είναι τόσο έξυπνη"
και απαντάει η γεωργιανή: "να ναι καλά ο κομμουνισμός που αναγκάστηκα να φύγω από την χώρα μου!"

ΥΓ: όσο για το σχόλιο, "τι μου είπε η γειτόνισσα"...μου αρέσει ειδικά στους διαξιφισμούς για κομμουνισμό ή καπιταλισμό ή αριστερά-δεξιά να παραθέτω εμπειρίες και διαλόγους απλών ανθρώπων, που ενώ υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της μίας ή της άλλης κατάστασης, όταν έρχεται η ώρα ντοκουμέντων...κομπιάζουν. Γιατί τίποτα δεν είναι απόλυτο ή τέλειο. Κάπου στην "μέση" είναι πάντα η όποια αλήθεια...

austin είπε...

Επειδή σήμερα πολύ μου αρέσει η κουβέντα και μέχρι τώρα είχα μπόλικο χρόνο να χαζολογήσω...για το αριστέρα και συριζα. Έχεις δίκιο, δεν ταυτίζεται η αριστερά με αυτό το σίχαμα.

Απλά όποιος θέλει να αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, πρέπει να το δείχνει έμπρακτα. και όχι στα λόγια. Και παραπέμπω στο χθεσινό μου σχόλιο αν το διάβασες με τον πορτογάλο κοινωνικό επιχειρηματία.

Για μένα η αριστερά είναι για τους λίγους. Γιατί πολλοί λίγοι στον κόσμο όλο, δεν κοιτάνε το τομάρι τους και δεν πέφτουν στην παγίδα να είναι καλά αυτοί και οι οικογένειες τους όταν τους δωθεί η ευκαιρία...Θες λόγω ενστίκτου, θες λόγω ιδιοτέλειας, θες λόγω ότι έτσι μας έμαθε ο δυτικός κόσμος;

Απλά δεν πιστεύω ότι επειδή θα κάνω μία δωρεά, ότι επειδή "φώναξα" στον εργοδότη μου για τα δικαιώματα του υπαλλήλου, επειδή συμμετείχα σε πορείες ή επειδή έδωσα την θέση μου σε μία έγκυο ή ηλικιωμένο, με κάνουν αριστερό.

Η αριστερά θέλει κότσια που λίγοι έχουν, για να υλοποιήσουν την ουμανιστική της πλευρα...Αυτό για μένα είναι αριστερά, όλα τα άλλα είναι του κώλου τα εννιάμερα.

Δεν σημαίνει ότι αυτό που λέω είναι το σωστό..απλά αναφέρω τι σημαίνει για μένα.

michele είπε...

Ναι να υλοποιησει :with other people's money Αustin δεν υλοποιεις ουμανιστικη πλευρα. Πρεπει να παραξεις.

Και οσον αφορα το Σαμαρα που σταματησε το μεταρρυθυμιστικο προγραμμα μετα τις Ευρωεκλογες.
ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ το σταματησε.

Αλλα οχι που δεν εχει ΕΥΘΥΝΗ ο περιουσιος λαος που ΝΟΜΙΖΕ οτι δεν θα εχει ΕΝΦΙΑ, που εδωσε το μαξιμουμ του ποσοστου στη Χρ Αυγη,που εδωσε 4 μοναδες και μετα 8 μον, μπροστα στους αριστερους απατεωνες.

Απο πολιτικη-χρηματοοικονομικη-ιστορικη ΑΓΝΟΙΑ.

Για να ξερουμε και τι λεμε και να ΠΑΨΟΥΜΕ εμεις τουλαχιστον που δεν ειμαστε πολιτικοι και δεν εχουμε αναγκη, να χαιδεύουμε τα αυτια του περιουσιου λαού.

Οποιος δεν θελει να σωθει,δεν θα σωθει.

Βερεσε ακουω και περι της συνεργασιας.Με ποιους,με τους Κατρουγκαλους και με τους Πολακηδες; Με τον Τσιπρα και τη Θεανω; με τους Δριτσες και τους Κοτζιαδες τους σταλινοφασιστες;

Με τους λαικοδεξιους συνδικαλες η τους βαθυπασοκους μετακομισαντες;

ΟΧΙ μαγκες,δεν αλλαζεις σελιδα ετσι.

austin είπε...

Υπό όρους Μιχάλη, μία κοινωνική επιχείρηση και μία ανταλλακτική κοινωνία, θα μπορούσε να "δουλέψει" στο αριστερό πρότυπο. Που ήταν και είναι η προτροπή μου στους "μανιασμένους αντικαπιταλιστές και αριστερούς" να πάνε να το κάνουν, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θα είχε ένα πολύ σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο. Το είδα άλλωστε με τα μάτια μου να λειτουργεί στην πορτογαλία (μοναδική μου εμπειρία δια ζώσης για αυτό την αναφέρω συνέχεια) και πραγματικά έμεινα άφωνος.

Απλά προσωπικά επειδή δεν έχω τα κότσια, την ενέργεια και το...DNA του αριστερού (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) κοτεύω να μπω καν στην διαδικασία να πράξω κάτι ανάλογο. Η παραδοχή βέβαια αυτού δεν σημαίνει ότι κάνω σωστά και παίρνω "άφεση αμαρτιών". Απλά ενώ παλιά πίστευα ότι "έχω κάπως αριστερές καταβολές", όταν είδα αυτό μπροστά μου ντρεπόμουν να δηλώνω ακόμα και αυτό που έβαλα στα "".

Βέβαια, δεν θέλω να προσβάλω τον όποιο αριστερό (εντός ή εκτός "") μπορεί να μας διαβάζει. Γιατί πήρα φόρα και εγώ... Απλά με έχει κουράσει όλη αυτή η αριστερά και η αριστερά, και μπροστά μας στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο σκατίλα. Αν είμαστε (όπως πολλοί λένε) ένα κράτος με "αριστερές διαθέσεις" γιατί δεν υπήρχε ποτέ κανένας σεβασμός στον συμπολίτη μας. Από τις ουρές, μέχρι ότι έκλεβε κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή επιχειρηματίας. Γιατί μη γελιόμαστε...η ρεμούλα και η πελατειακές σχέσεις, κακό έκανε στον συμπολίτη μας.

Απλά με αριστερό, σοσιαλιστικό, δεξιό, κεντρώο ή όποιον μανδύα!

austin είπε...

http://cj-amarante.org/en/

Να και το ξενοδοχείο κοινωνινκή επιχείρηση. Μυαλό πίσω από όλα αυτά είναι ο Miguel Pinto και αυτός που έλεγα χθες. Για αυτούς που βαριούνται να ψάξουν μέσα στο site είναι αυτός στην δεύτερη φωτογραφία (δεξιά και πίσω) ο γκριζομάλης κάτω από το last news. Μέσα στο about us, η Bárbara Pereira είναι μία κοπέλα γεμάτη ηρεμία, που τίποτα και ποτέ δεν την ενοχλεί γιατί πολύ απλά έκανε εθελοντισμό σε τριτοκοσμικές χώρες.

Lorac είπε...

Το λένε και οι "διαβασμένοι" του Κυριάκου

Ποιοί είναι αυτοί δεν τους έχω ακουστά κ.Hippy Βασικά για να πω την αλήθεια μου ΔΕΝ έχω διαβάσει τίποτα από αυτά που φέρνει ή θέλει ή πιστεύει ο Κυριάκος. Δεδομένου ότι -όπως υποστηρίζουν -πλησιάζει η ώρα του θα ήθελα να έχω άποψη για αυτά που θα ακολουθήσει ως πολιτική.

Ο προβληματισμός μου είναι κύριοι το γεγονός ότι τις προάλλες έβλεπα έναν πασοκο πολιτικό που σιχαίνομαι να μιλάει και μου φάνηκε φυσιολογικός. Μην πω ότι αναπολούσα τις στιγμές κυριαρχίας του χαχααχα. Μην πάμε λοιπόν Κυριάκο και μετά κλαίμε που χάσαμε τον γητευτή της Κούβας Αλέξιο.

Αγαπητέ Austin σπαταλάτε δυναμικό σε λάθος κίνδυνο. Το λέω γιατί είμαστε κοντά σε ηλικία. Οι ΠΑΠΟυΔΕΣ του μπλογκ γράφουν ακόμα για αριστερά-δεξιά. Εμείς θα πρέπει να προβληματιζόμαστε για την άνοδο των ακρο-εθνικιστών έναντι των φίλων της παγκοσμιοποίησης. Μια κατάρρευση ΕΕ υπο το βάρος κυβερνήσεων απομονωτισμού είναι άκρως επικίνδυνη μιας και γύρω μας πετούν πολλοί κακοί δράκοι. Και ξέρετε όποιο πρόβατο βγαίνει από τη στάνη το τρώνε....

austin είπε...

Lorac πολύ σωστά, για αυτό και δεν κονταροχτυπιεμαι για το δίπολο αριστερά-δεξια, αλλά μόνο για την "δηθεν αριστερά".

Άλλωστε και ή "δήθεν αριστερά " του συριζα με άλλο τρόπο και άλλο σκοπό, στο ίδιο δίπολο που αναφέρεις πέφτει μέσα. Εξού και την σχολιαζω.

Όσο για την τελευταία σου φραση...πόσο δίκιο εχεις!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στραπατσονε φυγε ...

michele είπε...

Και που να μην ελεγα εδω και χρονια ,δεν υπαρχει αριστερα-δεξια ,αλλα κρατιστες -φιλελεύθεροι.
Φαινεται ( και ειναι πολυ ευχαριστο αυτο) ,ο Lorac δεν με συμπεριλαμβανει στους ..παππούδες.:))

hippy είπε...

Τις καθημερινές ακούω BHMA FM 10.00-12.00 MONO φίλε Lorac (Νότη Παπαδόπουλο-πασοκ...Μάκη Προβατά-δεν ξέρω). Είναι η μόνη μου επαφή με την πολιτική επικαιρότητα καθώς τηλεόραση δεν βλέπω σχεδόν καθόλου (μόνο τη μουρμούρα Δ-Τ). Μετά το κλείνω καθώς στον BHMA FM έχει 2ωρο ο Μπάμπης Παναγιώτου με τη θεματολογία που βαρέθηκα-σιχάθηκα (τι έλεγαν...και τι κάνουν...προτάσεις μηδέν). Πιθανολογώ πως εάν του ξαναδώσουν εκπομπή στο κρατικό κανάλι θα κάνει την κωλοτούμπα του.

Πολλοί από τους πολιτικούς καλεσμένους (πλην του βλάκα Πάγκαλου κάθε Τρίτη) λένε ότι "ο Κυριάκος δεν θέλει να κυβερνήσει μόνος του". Ανάμεσα τους κάποιοι "συντηρητικοί" πχ κ. Αδωνης Γεωργιάδης, κ. Κουμουτσάκος που μου έρχονται πρόχειρα αλλά και "προοδευτικοί" όπως ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος (τον πάω πολύ), ο κ. Ψαριανός κ. α.

Μου φαίνεται λογικό και γι αυτό το θεωρώ πιθανό. Φυσικά αποκλείω τους Καμμένους και τους ΙQ μπιφτεκιού αγωνιστές Κατρούγκαλους , Σκουρλέτηδες, Μιχελογιαννάκηδες κ. α.

hippy είπε...

Μιχάλη φαίνεται πως τελικά όλα τά΄χεις πει!!

mixalis mixalios είπε...

Δεν μας λέει κανά χαρτί λέω εγώ να βγάζουμε 20% το μήνα και να αφήσει τα "εγώ τα λεγα..." ...:)

hippy είπε...

Κι επειδή κι ο φιλελευθερισμός απαιτεί όρια και όχι "μπάτε σκύλοι αλέστε" ποστάρω ένα άρθρο για να δούμε από τι μας γλύτωσαν (για άλλους, δικούς τους λόγους) οι γαλόφωνοι Βέλγοι

Η απειλή της CETA

http://teddygr.blogspot.gr/2016/09/ceta.html

(συριζα και σια είπαν ναι σε όλα...τεμπέληδες από κούνια, ως συνήθως αρμένιζαν σε παλαιούς, κατά φαντασίαν αγώνες)

JimMarkus είπε...

Για εμένα παιδιά και με συγχωρείτε για την αργή παρέμβαση το ριζικό πολιτικό δίλημμα είναι ένα: ελευθεριακός ή εξουσιαστικός , τα υπόλοιπα έρχονται και κάθονται πάνω στη βάση της απάντησης αυτού του διλήμματος για να το εξυπηρετήσουν. Όσοι δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν πάσχουν από πολιτική τύφλωση.

JimMarkus είπε...

Εγώ ήμουν είμαι και πιστεύω πως θα παραμείνω αθεράπευτα ελευθεριακός ανθρωποτύπος, αναλαμβάνοντας φυσικά και το βάλεις της ευθύνης αυτής απέναντι στους συνανθρώπους μου.

JimMarkus είπε...

*βάρος της ευθύνης.... (κορέκτορας...)