Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

18 σχόλια:

Lorac είπε...

hasta la victoria para siempre!!!!

Los grekos falimentos voglio kopsare da chreos para ra riza. Antare e xaplorare a polithronas basilikos ala playa de Mykonos e xino-archidos para day. Para nyxtas drinkare champanios e kernare gomeneros. Viva la revulosione de batiri sosialistiko!!!

Mai Commantante Soiblare non kopsei las fragos nececitos por los sintaxioyxos cabaleros e a finito kopsarei los cohones dei premia folta aristerare!! Viva la revulosione de batiri sosialistiko!!!

La commantante ertogano voglio sxizarei ,non la mnimonio, ma la sinthikato de Losani. Et mi diri que lozani que Kozani.Viva la revulosione de batiri sosialistiko!!!

Lo pio batiro anche noi almpano voglio los tsamidos anagnoristo. Re batiri ton batiron poy vadizei?? Viva la revulosione de batiri sosialistiko!!!

Et finito con amore Los presintanto dei presintanti akonizei los tsoytsoyni Januaro arrivare e los party xekinare!!

hasta la victoria para siempre!!! La Alea iacta est





michele είπε...

Το xino διαβαζεται ξυνω,ξινό η χύνω LORAC; χαχα

Μηπως να ρωτησουμε τον Σκουρλέτη για ποιό λογο ακυρωθηκε η πωληση της ΔΕΣΦΑ εναντι 400 εκ ; θα τα ριξουμε στην Κομισιόν;

Λευτερης είπε...

Καλησπέρα.
Χρόνια καλά σε όσους και όσες εορτάζουν
Ιδιαίτερες ευχές στον δικό μας Ανδρέα.

Λευτερης είπε...

Αυτόν επιλέξαμε
Αυτός μας άξιζε
Αυτόν έχουμε.

hippy είπε...

Καλησπέρα

απόγευμα, κρύο έξω που να τρέχεις, ζέστη μέσα, καφές, χαλάρωση, προμοτάρω τα ΟΕΔ μια και τα ανέφερα στο πρωινό θέμα.

Τα όρια μεταξύ μιας καλής επένδυσης και μιας πανωλεθρίας καμιά φορά είσαι ασήμαντα. Εάν πέρσι ο Τσίπρας είχε βγεί από την ΕΕ υπακούοντας στο "ΟΧΙ" του τζάμπα μάγκα ελληναρά ψηφοφόρου τα ΟΕΔ θα ήταν (ίσως) μια πολύ κακή επένδυση καθώς θα βυθίζονταν οι τιμές τους. Αρκετά χειρότερα θα ήσαν τα πράγματα για τις περισσότερες μετοχές του ΧΑΑ και καταστροφικά για τα τραπεζικά ομόλογα που θα μηδένιζαν μαζί με τις εκδότριες τράπεζες.

ΑΝ, ευτυχώς, ΔΕΝ.

Έγραψα (ίσως) γιατί αγνοώ μια παράμετρο. Τα κράτη όπως ξέρουμε δεν χρεοκοπούν. Πτωχεύουν, κουρεύουν τα χρέη τους και συνεχίζουν χτίζοντας πάνω στην καμένη γη. Εάν λοιπόν τα ΟΕΔ μετατρέπονται σε νεοδραχμές αναγκαστικά την στιγμή της πτώχευσης την έβαψες ως ομολογιούχος. Υποτίμηση και πληθωρισμός θα σου φάει την απαίτηση. Εάν όμως η μετατροπή γίνει στην λήξη (το πιθανότερο επειδή ακολουθούν το αγγλικό δίκαιο) είσαι σε αρκετά καλύτερη θέση καθώς θα γλυτώσεις την υποτίμηση. Απλά ενδιάμεσα θα πληρώνεσαι ένα μικρό επιτόκιο* σε σύγκριση με τον προχωρημένα 2ψήφιο πληθωρισμό. Τα λεφτά στην τράπεζα όμως...σίγουρα κλάφτα.

Συνεπώς θεωρώ ότι τόσο τα ΟΕΔ και δευτερευόντως τα ΕΓΔ είναι με διαφορά πολύ καλύτερη επένδυση από την προθεσμιακή.

* το επιτόκιο των ΟΕΔ που προέκυψαν από το psi δεν είναι "ακριβώς" σταθερό. Ήταν 2% την πρώτη 3ετία έως 24/2/2015, είναι 3% τώρα και μέχρι 24/2/2020, γίνεται 3,65% για ένα χρόνο μέχρι 24/2/2021 κι από εκεί έπειτα πληρώνει 4,30% μέχρι τη λήξη τους. Φυσικά σε τρέχουσες τιμές 65%-75% το ετήσιο όφελος είναι σημαντικά μεγαλύτερο πχ εάν κάποιος αγοράσει στο 70 έχει περίπου 50% μεγαλύτερη απόδοση τόκου στα χρήματα του. Που είναι επιπλέον αφορολόγητος (προς το παρόν συριζαίοι είναι αυτοί, ανυπόληπτοι, υποψία φόβου πάντα και παντού θα υπάρχει, αλλά ως πότε θα είναι στα πράγματα?)

Not bad.

hippy είπε...

Προφανώς εάν όλα πάνε καλά θα έχεις και περίπου 50% κέρδος κεφαλαίου. Στην περίπτωση μου οι κληρονόμοι μου χα χα χα καθώς μεταξύ άλλων έχω θέση στο τελευταίο ΟΕΔ/2042 με σκοπό διακράτηση μέχρι τέλους (μου).

Χρειάζονται σταθερά έσοδα για να πληρώνεται η ουκρανή (νοσοκόμα εννοείται, που πήγε το μυαλό σας)

michele είπε...

Καλησπερα στο Λευτερη και στην πατριδα μου εκει στα περιξ!

Ηippy καλα ολα αυτα, εχεις προβλεψει και για την Ουκρανη( ουτε ισολογισμος πολυπαθης τραπεζας να ησουν )
τελικα οι μετοχες ακομα και σε περιπτωση δρχ η κοντα ( και οχι τραπεζων) ηταν η θα ηταν η καλυτερη μακροπροθεσμη επενδυση

η αντε και κανα εταιρικο ομολογο ( εκεινο του ΟΤΕ στο 50-52 λουκουμι ηταν)

michele είπε...

Eπισημαινω ενα island reversal στο GREK που δείχνει συνεχεια της κίνησης. Εδω ειναι καπως διαφορετικά τα τεχνικα χαρακτηριστικα,θα τα δουμε

hippy είπε...

Μιχάλη δεν μιλώ σε αόριστο χρόνο, μιλώ σε ενεστώτα και μέλλοντα. Αποδόσεις όπως τότε παλιά στον ΟΤΕ (κι ακόμα καλύτερες στη ΓΙΟΥΛΑ) σήμερα μόνο το ομόλογο της ΦΡΙΓΟ προσφέρει...αλλά δεν προσφέρεται.

Έγραψα ένα σχόλιο στου κ. Τάκη το μεταφέρω κι εδώ

ΦΡΙΓΟ

Έχει 80 εκ. αρνητική καθαρή θέση, ζημιές προ φόρων 31,6 εκ. εκ των οποίων 17,5 εκ. ήταν μη επαναλαμβανόμενες (έκτακτες), EBITDA μειωμένα κατά 4 εκ. Μέτρια αποτελέσματα, μόνο (μικρό) θετικό σημείο η μειώση εξόδων. Πρέπει να βάλει βαθιά, πολύ βαθιά λέμε το χέρι στην τσέπη ο Δαυίδ με reverse split και ΑΜΚ κάτι που δεν φαίνεται σε ορατό ορίζοντα. Κινδυνεύουν με κούρεμα στο τέλος και οι ομολογιούχοι, τα ομόλογα των οποίων φέρουν μεγάλο κουπόνι 8,25% κι έχουν σαν collateral την υαλουργία στην Νιγηρία. Γι αυτό (προς το παρόν) κρατούν κάποια τιμή (περίπου 62-yield στη λήξη 43%!!!!). Αν πληρωθεί βέβαια γιατί μετατροπή σε μετοχές είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1469705/frigoglass-zhmies-388-ekat-evro-sto-enneamhno.html

hippy είπε...

Κι επειδή πιστεύω κυρίως στα θεμελιώδη και στις προοπτικές και βοηθητικά μόνο στην ΤΑ (bollinger, rsi και 200αρη επειδή τον βλέπουν όλοι) θα επαναλάβω ότι η αισιοδοξία μου για την χώρα βασίζεται κύρια στα προβλήματα των άλλων νοτίων τα οποία και θεωρώ μεγαλύτερα.

Η Ιταλία μπορεί να έχει μικρότερο χρέος 137% κι η Πορτογαλία από κοντά, έχουν όμως αυξητικές τάσεις-υπέρβασεις την τελευταία 2ετία (αντίθετα απ΄εμάς που είμαστε υποχρεωμένοι σε πλεονάσματα) και το κυριοτερο πολύ μεγαλύτερα επιτόκια για την εξυπηρέτηση του απ΄τη χώρα μας που θα γίνουν σχεδόν 2πλάσια μετά την επικείμενη παρέμβαση του ESM στο (μεσο)βραχυπρόθεσμο.

Από σπόντα...μια χαρά καραμπόλες, τεχνικά άρτιες.

hippy είπε...

Αν έχεις αρκίδια χερ Σόιμπλε διώξε τους.

Αλήθεια μέχρι ποιού σημείου φτάνει το πρόβλημα του φουκαρά? Πηδάει άραγε?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ελπιζω η Ουκρανή να τρώει πολλά ψάρια....
Καποια στιγμή να δω ημερομηνίες μετατροπής....

Lorac είπε...

Έχετε σκεφτεί ποτέ να γίνεται neutral σε όλα και να αναλογιστείτε ποιός κερδίζει από αυτή την πολιτική των Γερμανών μέσα στην ΕΕ??. Δεν εννοώ φυσικά το πρόσκαιρο εφήμερο κέρδος αλλά σε βάθος χρόνου και επιπέδου.

michele είπε...

Αχ φιλε μου καλε Ηλια. Ποσες φορες θα το πουμε.Η τεχνικη αναλυση ( γιατι ο καθενας την διαβαζει διαφορετικα και προσεχει αλλες παραμετρους ) ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ τα θεμελιωδη και προηγειται μιας θεμελιωδους δημοσιας αναλυσης καθως οι insiders ειναι ενημερωμενοι.

Τι νοημα εχει για μενα προσωπικα, η ΘΕΛΕΛΙΩΣΗΣ αναλυση της μετοχης ΦΡΙΓΟ οταν εχει απωλεσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ επιπεδα

ζωνη 1,40-1,50 ( Φεβρουαριος 2016) η και αρκετα νωριτερα οταν ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ να περασει τα 2.40 τον Οκτωβριο του 2015.

Lorac είπε...

Τώρα - για να συνεχίσω την χτεσινή κουβέντα - αμα ανοίξει στα 90 γιατί δεν αγοράζουν στα 60?? Οπότε για τις επόμενες 21 ημέρες έχουμε και κάτι να αναμένουμε γιατί απο δώρα.....

Ωραία η σκέψη για bv κ.Hippy. Σοβαρή και η τοποθέτηση για τα ομόλογα. Απέναντι στο ΓΙΝ του δικού μου λατινοειρωνικού έρχεται το ΓΙΑΝΓΚ της οικονομικής σας σκέψης.

hippy είπε...

"Ο Lorac είπε...
Τώρα - για να συνεχίσω την χτεσινή κουβέντα - αμα ανοίξει στα 90 γιατί δεν αγοράζουν στα 60?? Οπότε για τις επόμενες 21 ημέρες έχουμε και κάτι να αναμένουμε γιατί απο δώρα..... "


Ακριβώς έτσι σκέφτομαι κι εγώ φίλε Lorac. Ότι κάποιοι ξέρουν αυτό που θα μάθω εγώ εν καιρώ.

Από την άλλη όμως τα καλά χαρτιά του 25αρη (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΦΟΛΙ*) έχουν τρέξει πολύ, μοιάζουν να έχουν προεξωφλήσει τα περισσότερα καλά νέα. Ότι διαπραγματεύονται 10-15% κάτω απ΄τις αντίστοιχες ευρωπαικές δεν μου λέει και πολλά αν συμπεριλάβουμε τον κίνδυνο της χώρας. Οπότε πρέπει να πάρω λίγο περισσότερο ρίσκο σε τράπεζες ή μικροτερη κεφ/ση. Αν η συνεργατική ανοίξει 0,60 έναντι 0,54 που έχουμε κόστος μέσω καλωδίων σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο πτώσης 10% χωρίς να ματώσουμε. Δεν το λες και λίγο.

* αυτήν όσο δεν μεταμορφώνει τα ebitda σε ταμειακές ροές και καθαρά κέρδη τη φοβάμαι. Και τη νέα (μικρή) ομολογιακή έκδοση 100 εκ. που θέλει να βγάλει μέσω της DB τι στην ευχή την θέλει με τόσα μικτά?

hippy είπε...

Συγνώμη το παρέλειψα...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το 1ο σχόλιο φίλε Lorac.

Τυχεράκια Μιχάλη...τους καλύτερους σου΄φερα. Χαλάλι σου όμως γιατί ΄σαι ωραίος χε χε.


Έτσι όπως το θέτεις για την ΤΑ δεν θα διαφωνήσω. Αυτό που ΔΕΝ πιστεύω ότι θα μου πει είναι ψώνισε ή πούλα. Γιατί κάθε που θα σπάει επίπεδο στήριξης ή αντίστασης θα το αντικαθιστά με ένα καινούργιο (ο κ. Μπαμπινιώτης είπε πως το σωστό είναι να βάζουμε και "γ")

michele είπε...

Καλα,θα το πω αλλα ειναι η πληρης αληθεια.Αστερια εισαστε Hippy και συ και ο Lorac, σας βαζω διδυμακι ( γιατι εχουμε κι αλλα αστερια) αλλα "προερχεστε" απο του Τακαρου ,ο οποιος και αυτος ειναι αστερι βεβαια!

Επισης εννοειται οτι δεν σου λεει ¨αγορασε η πουλα".Χρειαζονται και αλλοι παραγοντες μαζι.

Και παλι την πατας.Αλφα δεν προλαβα στο γυρισμα ας πουμε γιατι ο στοχος μου ( και οι εντολες) ησαν στο 1,65 και εκανε 1,67
μετα κυνηγουσα :)

Σημερα βεβαια μιλησε η ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΙΜΟΥ του 10 ετους και το ταυτοχρονο γυρισμα του 3 ετους μαζι με το δημοσιευμα περι χρεους της WSJ