Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΓΔ

X.A.A. LIVE 





                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Την προηγούμενη Δευτέρα ( 14/11) είχαμε παρουσιάσει τον ΓΔ  εδω:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/11/blog-post_14.html#more

όπου είχαμε επισημάνει:  ..Όσον αφορά τους long απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και κίνηση πάνω απο τις 592 του 200 αρη ,έτσι ώστε να αποκτηθεί η απαραίτητη ορμή ,προς την περιοριστική Ρ2  και προς νεότερα τοπικά υψηλά πέριξ των 605 μον.

Πράγματι ο δείκτης αντέδρασε και κινήθηκε ακριβώς με αυτον τον τρόπο,ολοκληρώνοντας την εβδομάδα στις 611,93 μον.
Επόμενη αντίσταση η F  στις 620 μον  και κατόπιν η πολύ ισχυρή Ζ των 631 μον.

Σε περίπτωση αρνησης υπέρβασης της  F,  η  περιοριστικη Ρ2 αλλα κυρίως η μωβ γραμμή των 596 μον αποτελούν σημεία στήριξης καθως και ο εκμο 200ημ που αυτη τη στιγμή βρίσκεται στις 592 μον.

Στα όρια της υπεραγορασμένης περιοχης ο RSI 14  στις 70 , προδιαθέτει για συνέχεια της κίνησης με αυξημένα αντανακλαστικά πάντως, καθώς δεν θα θεωρηθεί εκπληξη μια γενικότερη αποθέρμανση των ταλαντωτών.

31 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Τι έγινε λουλούδια μου; Σας πήρε ο ύπνος πάνω στα κέρδη;

Bonjour

μπαρμπαλιας είπε...

ζεαουρ....
βλεπω απνευστί κατασταση

ArTaXiA είπε...

Όταν διαβάζεις "οι ξένοι αγαπούν ξανά τις ελληνικές τράπεζες", να ετοιμάζεσαι για πάρτυ!

μπαρμπαλιας είπε...

τα πραματα ειναι εξοχως περιεργα εδω...
αμα αλλαξει φορεμα η κοπελια βλεπουμε(μου θυμησε το γεροΑιγαια με τα μαυρα)

ArTaXiA είπε...

Mπάρμπα μου, καλά τα λες, αλλά όταν βλέπω πως η θέση μου στην ΕΤΕ, μου δίνει μεγαλύτερα κέρδη από τη θέση μου στην ΑΡΑΙΓ, δεν μπορώ παρά να το επισημάνω....

μπαρμπαλιας είπε...

φολλόου το ταβλέ...

michele είπε...

Καλημερα,καλη εβδομαδα σε ολους :) Ακριβως ετσι

michele είπε...

Λιγο προβληματίζει το gap του ΔΤΡ ,εαν ειναι εξάντλησης

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα...ειπαμε οι βιαστικοι να φεύγουν.. .καλο ειναι αυτό

μπαρμπαλιας είπε...

μαχη στο 0.209/0.21 της μλαρας

makis είπε...

Καλημέρα σε όλους και πολλά κέρδη!!!
Πολλά τα κομμάτια στην ΕΤΕ. Μάχη σώμα με σώμα. χαχαχα
Άντε να ξυπνάμε από τον λήθαργο όλου του προηγούμενου καιρού.

makis είπε...

Μαζί το γράψαμε...

makis είπε...

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής σενάριο που σκέφτομαι. Πάμε εντός των επόμενων ωρών στο gap των 1683, μετά μια μικρή διόρθωση και συνέχεια με άνοδο ως το τέλος του έτους. Και κάτι άλλο, συνήθως τέτοια εποχή δεν ξυπνάει και ο όμιλος Στασινόπουλου? Σαν να έχει κοιμηθεί λίγο. Δεν έχω μετοχές του, το σκέφτομαι για αγορά.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους! Πρίν κάμποσες μέρες είχα παρατηρήσει και το έγραψα κιόλας εδώ ότι έχει περίεργους όγκους το ΠΛΑΘ. Μετά ευχαρίστησε για την κίνηση ο αρταξία που έκανε λίγο κάτω από τα 2 αν θυμάμαι καλά.

Σήμερα ξέφυγε από ότι βλέπω! Και όπως είπα πριν κάμποσες μέρες επίσης: Σε λίγο θα χάσω όλο το ράλλυ του ΧΑΑ. όπερ και εγένετο. χαχα. Με τσούζει λίγο...αλλά σήμερα και γενικά αυτή η εβδομάδα θα δείξει τι γίνεται. Γιατί κάτι έλεγε ο Χατζηνίκος σήμερα ότι η αξιολόγηση είναι δύσκολη. Άλλα δείχνει το ταμπλό βέβαια!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Στο νησί με τα φυστίκια και τα αυτοκινούμενα θαλάσσια σκάφη της Tesla (χαχαχα) έχουν κέφι για λίγο Καλογρίτσα και λίγο Βαξεβάνη.

http://mikrometoxos.gr/%ce%95%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%bf-%ce%92%ce%b1%ce%be%ce%b5%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82/


"Τρολιά" για μένα, βέβαια δεν κρύβω ότι είμαι περίεργος να δω πόσα φύλλα πούλησε, να συγκρίνω με Αυγή, να δω +/- πόσοι σκληροπυρηνικοί υπάρχουν ακόμα.


Υγ. Michele παράκληση: Αφαίρεσέ μου ΟΛΑ τα δικαιώματα διαχειριστή πάνω στη σελίδα γιατί διαβάζοντας τέτοια πράγματα μου έρχεται να αρχίσω να αφαιρώ λινκ από τη μπλογκ.

JimMarkus είπε...

Τα ΕΧΑΕ μία ομορφιά σήμερα. Ετοιμάζονται για πιο ψηλά άραγε;

JimMarkus είπε...

τα ΕΧΑΕ να υποθέσω ότι ήταν καραμπόλα λόγω τραπεζών, έψαχναν και αφορμή καιρό, το πόσο ψηλά είναι θέμα αξιολόλγησης να υποθέσω...

hippy είπε...

Χαίρεται

μου αρέσει να βλέπω χαρούμενους τους φίλους τριγύρω. Στο δικό μου μυαλό όμως η κίνηση των συστημικών είναι συνυφασμένη (για να μην πω εξαρτημένη) από την κίνηση των ομολόγων που είναι και βασικό περιουσιακό στοιχείο τους. Έτρεξαν τα έφτασαν δύσκολο να συνεχίσουν μόνες τους. Από τα αποτελέσματα δεν περιμένω κάτι σημαντικό. Μειωμένα (λέει) τα νέα κόκκινα δάνεια. Μα ακριβώς αυτό, δεν ήταν που πιθανολογούσαμε? Τεχνητή μείωση προβλέψεων ώστε τα ετήσια αποτελέσματα να μην είναι αρνητικα και να ΜΗΝ χρειαστεί το κράτος να κάνει αντίστοιχη ΑΜΚ (άρα bail in). Προς το παρόν την δουλειά τους σωστά δεν την κάνουν (αύξηση εσόδων-μείωση εξόδων). Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος αλλά λοξά αριστερά (κατεύθυνση ώρα 3:11). Και να εστιάζω στην απόδοση του 10ετούς. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής εάν ο ΓΔ βρισκόταν στις 650-680 στο τέλος της χρονιάς.

hippy είπε...

Εννοείται ότι λέπι δεν πουλάω αλλά ούτε και στα σύννεφα πετάω. Προς το παρόν χαζολογάω (την έφτιαξα τη ριμα χα χα)

michele είπε...

Eπιστροφη στα τεκταινομενα Γιαννη ,εκφρασου ελευθερα

hippy είπε...

Να πω την αλήθεια μου κι εμένα ο mikrometoxos κάπως σαν οικονομική espresso μου κάνει... 2-3 καλές ειδήσεις ή αναλύσεις (κ. Χατζηδάκης) ανακατωμένο με πολλές κοινοτυπίες κι ακόμα περισσότερο κιτρινοροζ κουτσομπολιό

michele είπε...

Προκειται για εξαιρετικη ριμα Ηippy, σε γενικες γραμμες συμφωνω με τις σκεψεις σου, αλλα δινω λιγες πιθανοτητες για ολοκληρωθει η αξιολογηση στις 5 Δεκεμβριου.

Παντως η ταση ειναι προς την αμεση ολοκληρωση προς το παρον. Αν συνεχιτσει θα το δουμε,αν παει να χαλασει κατι παλι θα το δούμε :)

michele είπε...

Τα κλικς καθοδηγουν τις ιστοσελιδες ,φερνουν διαφημιση και ενδεχομενως και κρατικη ενισχυση μεσω ΕΣΠΑ κλπ

Μενει σε μας να φιλτραρουμε,τι διαβαζουμε, ποιος το γραφει και ποσο σοβαρη ειναι η άποψή του ανεξάρτητα αν συμφωνουμε η οχι.

Ειδικότερα για μας τους επενδυτές και τους συντάκτες οικονομικων αρθρων το ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ειναι ακομα περισσότερο επιβεβλημένο.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μένει σε εμάς ομως να αφαιρέσουμε και το λινκ για να μην γίνουν όλες οι σελίδες εδώ εσπρέσο

μπαρμπαλιας είπε...

dovites.blogspot.gr/2016/11/blog-post_592.html#more


http://dovites.blogspot.gr/2015/08/blog-post_381.html

ρε Καμπουλακο μπας και θελεις να βγαλουμε το μακεδονικο;;;;

JimMarkus είπε...

Πούλησα τενεργ στα 287 και ψώνισα ΟΤΕ και αυτός γύρισε κιόλας με όγκο...

michele είπε...

Γιαννακο δεν αφαιρω το link γιατι ειναι ¨δικος μας" και γιατι υπαρχουν και καποια ενδιαφεροντα αρθρα .Σε προσωπικο επιπεδο τα χωνω και το ξερει. Αυτη ειναι η εξηγηση μου,διαφορετικα -μεταξυ μας-

πολυ λιγα Link θα επρεπε να ειχαμε αφησει. Το taxalia το εχουμε για να καλυπτει τους φιλους μας τους Θεσσαλονικιούς
Για ολα θα μπορουσα -και εχω- μια εξηγηση :)

michele είπε...

Η συνεδριαση σημερα ειχε ολα τα χαρακτηριστικα του διλημματος:

Κλεισιμο κοντα και κατω απο την πρωτη αντισταση,χωρις χωσιμο με πολυ καλο ογκο ,μικροτερο βεβαια της Παρασκευης και με το ερωτημα:

Ανάπαυση ,να φυγουν οι πρωινοι,αλλαζουμε χαρτια και συνεχιζουμε ;

η αναμονη εξελιξεων ,δημιουργια ρευστου και ετοιμασια χωσιματος σε περιπτωση που στραβωσει κατι.

Το ταμπλο θα δειξει.

michele είπε...

Jim καλα εκλεισε και ο ΟΤΕ :)

hippy είπε...

Εάν η εταιρεία μου δίνει κέρδη (και μέρισμα) γιατί να φύγω?

Εάν μπήκα για αρπαχτή (και μου βγήκε) γιατί να μείνω?

Εάν πιστεύω ότι το πλεούμενο θα συνεχίσει και κάθε βδομάδα θα δίνει 3% σαν να λέμε 20% στις 6 βδομάδες που μείνανε και 740 μονάδες (και συνεχίζουμε) τι να πω? Καλό ταξίδι.

Αμαρτία όμως να μην πετάξω και λίγο σαβούρα απ΄το χαρτοφυλάκιο.

https://www.youtube.com/watch?v=xynDYCUpeG0





Lorac είπε...

Μιχάλη μπορεί να διατυπωθεί και έτσι χχαχαχα !!

Ανάπαυση η/και αναμονή εξελίξεων, να φύγουν οι πρωινοί, αλλάζουμε χαρτιά για δημιουργία ρευστού και συνεχίζουμε ετοιμασία χωσίματος σε περίπτωση που στραβώσει κάτι ;

Έβαλα όλες τις λέξεις σου πρόσθεσα το «για» και αντάλλαξα δύο σύμβολα ( , . ) με ένα ( /)

Σε απλή RSI-ακί εφαρμογή ορισμένες πικαραν σήμερα. Επομένως μια ηρεμία στο ξεφάντωμα επιβάλλεται! Προσωπικά θεώρησα ότι ήταν καλή η ανταμοιβή από τη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα και την έστειλα να κάνει παρέα στο πάγκο μαζί με ευρωβ. Στο κατασκευαστικό βοήθησα τον κ. Νίκο να μην χάσει τα 1,19.