Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΕΥΡΩΒ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Πλάγια κίνηση κάτω από τα επίπεδα της προ-brexit εποχής και για την Eurobank.
Mια πρώτη συσσώρευση στα χαμηλά (0,42-0,46) κατά την διάρκεια του Αυγούστου που την ακολούθησε έντονη ανοδική κίνηση μέχρι τα τοπικά υψηλά των 0,5850 της S.
Mετά την απαραίτητη διόρθωση ,δημιουργήθηκε μια νέα ζώνη συσσώρευσης ( 0,50-0,56),που επισημαίνεται και αυτή με μπλε παραλληλόγραμμο.

Η μετοχή στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις έκλεισε κάτω από το σύστημα των δύο εκθετικών κινητών 30 και 50 ημ .

Κατά συνέπεια ,καθοδική κίνηση ΚΑΤΩ απο τα 0,5050€ θα δώσει ορμή προς την Κ των 0,46 ,ενώ αντίθετα, με κίνηση υπέρβασης των δυο κινητών, θα αποκτηθεί ορμή προς τα 0,5610 της D1 και βέβαια και τα 0,5850 της S.

Διαφυγή απ αυτό το επίπεδο, θα αποτελέσει πολύ θετική εξέλιξη για τον τίτλο,με στόχο την επίσης πολύ σημαντική Ζ των 0,6280.
Σε περίπτωση προσέγγισης ,είτε του καθοδικού ,είτε του ανοδικού στόχου ,θα επανέλθουμε καθώς η διαγραμματική εξέλιξη θα είναι αξιόλογη.

44 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

για τους αγαπητους συμπασχοντες οπαδους του αλαφ...
μη μας διαφευγει οτι ο προπονητης μας ηταν τιμωρια και εβλεπε με το Σαραβακο το παιχνιδι απο μακρυα...

[το παραπανω μου θυμησε τον θειο Ομηρο,οταν μπηκαν οι ελληνες στην Τροια με το Ιππο...και κοβαν καθε κινηση των οχτρων
τρωων απ την κωλοτρυπιδα του
ξυλινου ιππου.αχαχαχαααα]

και για να συνεχισω ,
οι πρασσινες αθλητικες σημερα
κυκλοφορισαν με το ντοπαρισμα,
σκιστε τους,παρτε τους τα σωβρακα στο καραϊσκακη και κατι αλλα τετοια της πλακας.

Αλαφ αγορι μου
βαλε το Σαραβακο(συμπουλο)
και το στραπατσώ να παιξουν εναλλαξ στη θεση του Μπεργκ.
(αλλο τουτο παλι ,τον βαλανε να παιξει...).

που να αρχισεις Μιχαλακι μου
και που να τελειωσεις...
πολυ κλμ σε ολους

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μιας και το ΧΑΑ, πολλά δεν κάνει και ο καθείς ασχολείται με γύρω γύρω πράγματα (καλημέρα μπάρμπα!!) θα συνδράμω και εγώ με ένα γραφηματάκι απλό.

http://invst.ly/2p302

Οι μωβ γραμμές μου κάνουν σαν ανάποδο κούπα χερούλι.
Η πορτοκαλοκίτρινη είναι η βραχυπρόθεσμη στήριξη που έχασε.
Η μαύρη είναι ο εκθετικός κινητός 200 περιόδων.
η πράσινη είναι η τιμή που βρίσκεται τώρα.

Το διάγραμμα αφορά το συμβόλαιο του s&p500. Επειδή βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα, μπορεί προς ώρας να έχουμε μία αντίδραση για retest-έχουμε και εκλογές μην καταστραφεί το σύμπαν.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να σημειώσω ότι κάποια στιγμή είχα αναφέρει: "Μία δημοσκόπηση ότι είναι μπροστά ο τραμπ, αρκεί για να φάει χώσιμο καλό ο s&p και ότι φέτος γίνονται όλα τα ανάποδα-μη λογικά"
Έπεσα έξω χρονικά...δεν περίμενα ποτέ ότι 8 μέρες πριν τις εκλογές θα βγει είδηση για τα email της χίλαρι και χθες καινούργια είδηση για δαύτην και τα ύποπτα μειλ της.

Δεν κρύβω ότι νιώθω όμορφα που πέτυχα αυτό το περίεργο σκηνικό, να βγάζουν ξαγνικά μπροστά τον τραμπ, ενώ πριν 2 εβδομάδες η χίλαρι είχε ασφαλές προβάδισμα 12 μονάδες.
Νιώθω άσχημα όμως, γιατί ήταν τόση η θολούρα-παρέμβαση στις αγορές για να μην πέσουν από τον σεπτέμβριο και μετά, που στο κερί πριν 3 μέρες έκλεισα τα μισά και λίγο παραπάνω σορτ. Έγινε το κλασσικό: Ενώ περιμένω κάτι, επειδή κάθε φορά πήγαινε κάπου και αντιδρούσε δεν τα έκλεινα, με κούρασε, ε και όταν ξαναπήγε, έκλεισα για κατοχύρωση-να ξανανοίξω οταν αντιδρούσε ο s&p. Ε δεν αντέδρασε στην ουσία...

Αρταξία, αφιερωμένο το διαγραμμα. Νομίζω παρατήρησες την μη συσχέτιση που είχε τις τελευταίες μέρες το tvix. Ενώ έπεφτε ο s&p αρχικά, έπεφτε και το tvix και χθες ενώ έφτασε στο +0,2% ο s&p το tvix δεν γύρισε αρνητικό. Προσωπικά, αν και ασχολούμαι λίγο με αυτό, δεν το είχα ξαναδεί... Και λίγο που συγκρινα διαγράμματα, το είδα σε κάτι κουλές περιόδους μόνο να συμβαίνει, όπως το περασμένο ιανουάριο.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

Και το ερώτημα: ΑΝ φάει χώσιμο γερό ο s&p, τι λέτε να κάνει το δικό μας;
-Τίποτα;
-Θα πέσει πολύ;
-θα πέσει λίγο;
-Θα ανέβει.

Ειλικρινά ρωτάω...γιατί όλες αυτές τις μέρες, δείχνει αντοχές το ΧΑΑ, που συνήθως ηγείται της πτώσης...

ArTaXiA είπε...

Austin φίλε μου.

Το κακό με το σκεπτικό το δικό σου, όπως και με το ανάλογο οπαδών "τεχνικής" ανάλυσης, είναι το εξής: (Το τεχνικής σκοπίμως σε εισαγωγικά)

Θέλετε κάτι να δείτε για να πράξετε. Μετά θέλετε να επιβεβαιωθεί εκείνο που είδατε. Στη συνέχεια πράττετε, αλλά επειδή υπάρχει θόρυβος στο διάγραμμα και τελικά αναιρείται και η επιβεβαιώση, έχετε πληρώσει τέσσερις προμήθειες, για κάτι κέρδη της πλάκας.

Από την άλλη, αν ας πούμε κάποιος επενδυτής δει συνθετικά, θα εξαλείψει όλον τον θόρυβο και όλες τις άσκοπες κινήσεις, μέσα έξω και πλαγίως. Με μακρύτερο στόχο και κεντραρισμένη κίνηση.

Στο θέμα του Trump τώρα:

Τον έβγαλαν στη σέντρα πως ξεφτιλίζει άμοιρες κορασίδες υποψήφιες καλλιστείων και υποτιμά το γυναικείο φύλο. Λες να το άφηνε έτσι, όταν η αντίπαλός του έχει "κατά λάθος" σβήσει μερικές χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που ενδεχομένως την καίνε;

Κι έρχεται ο κυρίαρχος αμερικανικός λαός και σκέφτεται: Τι με ενοχλεί περισσότερο; Ένας τύπος λίγο μπερμπάντης, που κλέβει λίγο την εφορία (ή και περισσότερο), αλλά που αγαπά το αμερικανικό όνειρο και θέλει δουλειές για τους Αμερικανούς, ή μια τύπισσα διαπλεκόμενη που αναπαράγει το παλιό κατεστημένο και εκπροσωπεί τα συμφέροντα της παγκόσμιας τάξης;

Δηλαδή, καλά όλα αυτά, αλλά με ποιον ταυτίζονται νομίζεις;

Δώσε την απάντηση, κάνε την κίνησή σου και πήγαινε ταμείο!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Obama Care - Health Care
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=XLV

austin είπε...

Αρταξία...το κακό με το σκεπτικό μου ήταν ότι πέφτω σε ψυχολογικές λούπες! Γιατί πολύ καιρό τώρα λέω για φούσκα, με ταλαιπωρούσε κάνοντας "αντιδράσεις διανομής" και έκλεισα την στιγμή που ξεκίνησε να σπάει στηρίξεις. Γιατί όλες τις προηγούμενες φορές που δεν το έκανα, αντιδρούσε...Ε το έχω παρατηρήσει ότι το κακό timing με κυνάγαει κάποιες περιόδους. Το έχω πάρει απόφαση πλέον, ότι πολλές φορές κάθονται κάτι περίεργα, πως να το πω, δεν σε θέλει ρε παιδί μου σε κάποιες φάσεις! χαχα.

Παράδειγμα, ο Αύγουστος για μένα ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών...Και έκανα trading από το κινητό στο αμέρικα! Ένας άλλος λόγος που ήταν καλός: δεν ασχολιόμουν με το ελληνικό, και γενικά δεν απασχολούσα το μυαλό μου με πολλά πράγματα. Ενώ τον τελευταίο καιρό πήζω αρκετά, οπότε δεν έχω και πολύ καθαρό μυαλό για τις αγορές. anyway..4 μέρες μείνανε και βλέπουμε.

Δεν απάντησες όμως στην ερώτηση μου για το ελληνικό. Την γνώμη σου ζητάω

ArTaXiA είπε...

Γιατί να ασχοληθείς με το ελληνικό, όταν ο S&P, μπορεί να σε πληρώσει;
Ειδικά με τον δικό σου επενδυτικό ορίζοντα.

Αυτή είναι η απάντησή μου.

austin είπε...

Δεν μπορώ να πω...πιο σωστή απάντηση δεν μπορούσε να δωθεί! χαχα. Λίγο ακόμα βλέπω τι και πως γίνεται γιατί το διάγραμμα του dax θυμίζει λίγο Ιανουάριο του 2016...που τα γκαπ πήγαν σύννεφο μέχρι να καταλάβουμε τι παίζει! Δεύτερο άνοιγμα με γκαπ σήμερα...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους. Timing, αμ δε :)

michele είπε...

Στο κατω οριο της ζωνης μας ( 575-577-581) κινειται η αγορα,πολυ χαμηλοι ογκοι σημερα,περιμενει ισως και τον ανασχηματισμο

Μόνο η ΕΥΔΑΠ εχει ενδιαφερον λογω μερισματος

Armado είπε...

Καλησπέρα,

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,13 δεν έχει στήριξη τεχνικά ή είναι πιο κάτω;

michele είπε...

Το 1,46 που επιασε σημερα η ΑΛΦΑ ειναι σημαντικο σημειο που ομως φαινεται να απειλειται παρα το χαμηλο ογκο

Πιθανον να κρατησει,θελει ομως προσοχη

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΑΡΤΑΧΙΑ εύκολα λεφτά στην αμερικη κ απο κινητό... γατάκι!!!! Πισσσσσσς ρε :) :) :)



michele είπε...

Το σωστο ειναι 1,44 και οχι 1,46

Lorac είπε...

Μισό λεπτό παίδες πάω να προκαλέσω μια παγκόσμια κατάρρευση από το τάμπλετ μου και επιστρέφω χαχαχα.

κ.Αυστιν δεν το γράφω ειρωνικά για εσένα αλλά για την εποχή μας που έχει κάνει την πρόσβαση σε ορισμένα θέματα πάρα πολύ εύκολη!! Ανήκω και εγώ στην γενιά αυτή που νιώθει πιο άνετα να βάλει εντολή από το κινητό παρά να πάρει τηλέφωνο το μπρόκερ του!

ΔΕΗ με βλέμμα στην απομάκρυνση Σκου??? Θετική σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο , πολύ κοντά και σε μηνιαίο. Αδμηε και Νομέ έπαιξαν οπότε μπροστά της έχει ανασχηματισμό και CO2 ή αλλιώς επιδότηση νέων λιγνιτικών μονάδων. Το κοντινό της ομόλογο πώς πάει από τον Αύγουστο και μετά??

Ευρωβ κρατάει το range - stop point - τρίγωνο - ή ότι άλλο βλέπει ο καθένας. Θέλω ένα κλείσιμο όμως και > 521. Ενδιαφέρον σημείο η ροή νέων NPE που θα ανακοινωθεί. Επίσης τα νούμερα όπως NPL , NPL ΠΡΟΒΛΈΨΕΙΣ , NPE , ΚΕΡΔΗ PPI KAI 2019 βγαίνουν!! Φυσικά αν το 1/3 από το 40% επανέλθει στην κανονικότητα. Υπολογισμοί για πολύ μετά όμως πιθανών ανούσιοι αν σκάσει κανένας "μαύρος κυκν. εεεμ δράκος "εννοώ.

austin είπε...

Lorac, στο κινητό μου ή πλατφόρμα που έχω για αμερικη είναι 10 φορές καλύτερη από οτι το ztrade στον υπολογιστή...οπότε ή τεχνολογία ναι, βοηθάει.

Εγώ το σημειωσα ως ότι κάποιες φορές "σε θελει" και κάποιες "δεν σε θελει". Ασχέτως αν είσαι στις επάλξεις ή όχι. Ειδικά στο χαα, αν το σκεφτειτε, περισσότερο από τύχη πετυχαίνεις κάτι, για να κάνεις trading. Άντε πέτυχε την ευδαπ σήμερα, ή τον οπαπ προχθρες, ή τον μυτιλ ότι έβγαλε είδηση τότε. Και παει λεγοντας.

Βέβαια σε αυτό υπάρχει και ή λύση του πολύ πολύ μακροπρόθεσμου επενδυτή. Τοποθετείται, περιμένει και δεν αγχωνεται με την οποία ημερήσια μεταβλητότητα

michele είπε...

Armado 1,14-1,10-1,06 οι στηριξεις για ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ

Φαινεται η χτεσινη τιμωμενη ΙΝΤΚΑ μεσω της Ιντρακομ τελεκομ να παιρνει το διαγωνισμο για τους πρωτους 200.000 εξυπνους μετρητες με 46 εκ ευρω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα εγω πάντως ψωνισα σήμερα.. .για να δούμε θα γινει οπως θελω;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σαν πολλες δουλειές παίρνει ο Κόκκαλης.. .χθες πηρε και αλλη για σπιτακια.

Lorac είπε...

k. Opla εδώ έπεισε το 60% του πλυθησμού ότι πήρε σπαθένια όλα τα πρωταθλήματα και δεν υπήρχε καμία παράγκα. Μερικές δουλείες είναι πρόβλημα??

Lorac είπε...

Βέβαια σε αυτό υπάρχει και ή λύση του πολύ πολύ μακροπρόθεσμου επενδυτή. Τοποθετείται, περιμένει και δεν αγχωνεται με την οποία ημερήσια μεταβλητότητα

k.Austin ΑΝ ήμασταν στην αρχή ενός ΥΠΕΡ-ανοδικού κύκλου των ελλοτίτσιανς θα συμφωνούσα μαζί μας μιας και σκ...τα να έπαιρνες , μίγα θα γινόταν στο τέλος χεχεχε. Στις μεταβαλλόμενες εποχές μας νομίζω και στατιστικά δεν ισχύει αυτό.

hippy είπε...

Χαιρετίζω

το Bloomberg συνεχίζει ν΄ασχολείται μαζί μας. Καλό αυτό κι ας άργησε. Κάποια στιγμη κάποια απόνερα θα φτάσουν και στο ΧΑΑ. Δεν θέλουμε πολλά. 10 εκ/ημέρα.

Το βρομόλογο ΔΕΗ/17 καλούτσικα πάει κ. Lorac. Πλήρωσε το 6μηνιαίο κουπόνι κανονικά προχθές. Προσωπικά (και μετά τις ενέσεις ρευστότητας) θεωρώ απίθανο ενδεχόμενο να μην πληρωθεί 1/5/2017. Αντίθετα έχω περιέργεια τι θα κάνουν οι Δαυίδες με την ΦΡΙΓΟ στις 15 του μήνα. 10,3 εκ. δεν είναι πολλά για δαύτους, από την άλλη όμως και τα 30 που έταξαν προ 6μηνου για τρέχουσες υποχρεώσεις τα δίνουν ένα ένα. Καβουροπατέρες.

Greek Bonds Set for Best Week Since July on Bailout Optimism
2016-11-04 11:24:29.207 GMT


By Anooja Debnath and Nikos Chrysoloras
(Bloomberg) -- Greek government bonds are on course for
their biggest weekly advance since July amid optimism a review
of the nation’s bailout program will soon be completed.
The yield on the nation’s 10-year bonds broke below the 8
percent mark this week and touched the lowest since June. A
European Union official said that, if all went to plan, finance
ministers could look at debt-relief measures at their Dec. 5
meeting and that the International Monetary Fund could get
involved in the Greek bailout. Doubts about the sustainability
of Greece’s debt load have kept it locked out of global bond
markets for more than two years.
“There is increasing optimism,” said Marc Ostwald, a
strategist at ADM Investor Services International Ltd. in
London. If the IMF participates, one of its “key demands is that
there’ll be some sort of debt forgiveness, which would ease the
strain on Greece.”
Greece’s 10-year bond yield fell three basis points, or
0.03 percentage point, to 7.77 percent as of 11:11 a.m. London
time, the lowest since June 13. The 3 percent security due in
February 2026 rose 0.15, or 1.50 euros per 1,000-euro ($1,109)
face amount, to 73.49.
The yield dropped 63 basis points this week, the most since
July 1.
There have been false starts on Greece’s negotiations
before, and debt forgiveness “will struggle to get approval in
the German and Austrian parliament,” Ostwald said. He also
pointed out that trading in Greek debt is limited.
The turnover through the Bank of Greece’s electronic
secondary securities market, or HDAT, totaled 18 million euros
last month through Oct. 27, the central bank’s data show. The
volume was 40 million euros in September. Trading peaked at 136
billion euros in September 2004.
“Sometimes when you get these sharp moves it’s more a
function of price-marking relative to news flow, positive or
negative, rather than representing that there’s been a massive
rush into Greek bonds,” Ostwald said.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οχι και το 60% ...ειναι πολυ λιγότεροι οι γαυροι...Μύθος τα περί εκατομμυρίων οπαδών.

hippy είπε...

και το διάγραμμα (ΔΕΗ/17)

http://www.quotenet.com/bond/EO-Notes_201414-17_RegS-Bond-2017-XS1063837311

http://en.boerse-frankfurt.de/bonds/yieldcalculator?isin=GR0110029312

Lorac είπε...

Ναι κ.Οπλα ήταν αυθαίρετο το 60% , ίσως να έχει εγγραφεί ,σαν νούμερο-σύμβολο, στο υποσυνείδητό μου ως μέτρο της ανθρώπινης ανοησίας με πρόσφατο παράδειγμα ένα τυχαίο δημο/σμα σε μια τυχαία χώρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα ναι σωστός Lorac...Εβλεπα στη Τηλεόραση αυτες τις ημέρες κοσμο να γκρινιαζει για τις συνταξεις...και ο Δημοσιογραφος ξεκιναγε με την ερώτηση.. ποσα σας εκοψαν;ενω η σωστη ερωτηση είναι.. .Τι ψηφισατε στο Δημοψηφισμα και στις εκλογές;

μπαρμπαλιας είπε...

Οπλα
ολες οι γυναικε ησαν και ειναι ερωτευμενες με τον τσε...
χαλαλι του -ελεγε μια-σε κουσ κουσ με αλλη και τα ειχαν τα χρονακια τους.
και καλα οι γυναικε ...στο ειδος τους.
αμ οι γεροντοπουστιδι γιατι σκουζουν;

hippy είπε...


Φίλε ΟΠΛΑ βλέπεις αρκετή ώρα τηλεόραση?

Απολύτως λάθος η σκέψη πως οι άλλοι δεν θα έπαιρναν μέτρα ή θα περιορίζονταν απλώς σε όσα αναφέρονταν στο μειλ Χαρδούβελη. Απλά θα έπαιρναν 20% λιγότερα.

Απολύτως λάθος η προσέγγιση πως για την συνταξιοδοτική αφαίμαξη φταίει ο κακός Κατρούγκαλος κι ο συριζας. Φταίνε αυτοί που διοικούσαν, έκαναν ριφιφί στα ταμεία και τα έφεραν σ΄αυτό το χάλι. Οι τελευταίες δυο γενιές, σαράντα χρόνια τώρα. Αντε για το χατήρι σου και για να μην σε κακοκαρδίσω να βάλω και το 4% του ΚΚΕ εσωτ.

Οι 3 τελευταίες περιπτώσεις που θυμάμαι είναι η κλοπή των δομημένων ομολόγων (2007-θύτης Πέτρος Δούκας), η απόφαση να δίνεται σε όσους είχαν θέσεις ευθύνης (γραμματείς, διευθυντές, υποδιευθυντές και σχεδόν το σύνολο των ενστόλων) το 25% του επιδόματος όταν έβγαιναν στην σύνταξη (2008-θύτης Αλογοσκούφης) και φυσικά το κούρεμα των ομολόγων ΟΕΔ (2012-θύτης Βενιζέλος).

Το σωστό είναι "τα του Καίσαρος να αποδίδονται στον Καίσαρα". Απόσκατά τα έκανε ο Τσίπρας αλλά και σκατά τα βρήκε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε Hippy οσο σκευτωμαι οτι ειχαμε βγει στις αγορες εστω και με χωροφυλακα ..ειχαμε μικρη αυξηση αεπ ανοδο χρηματηστιριου και ελπιδα για κατι καλυτερο τρελαινομαι...Επικράτησε ο λαικισμος...γιαυτό ειπα πριν.....τι ψηφισες αγροτη;τι ψηφισες συνταξιουχε;

μπαρμπαλιας είπε...

Η. σου διαφευγει οτι στην "καψα"τους για εξουσια...
φορτωσαν καμια 85 δισ στην οικονομια που πηγαινε να βρει
βηματισμο ανεξαρτητα απο περικοπες επικουρικων...
Βαρουφακις γαρ με τις ευλογιες τσε..

μπαρμπαλιας είπε...

η ΑΛΦΑ βλεπει (;)1.44
αλλα και το 1.32 μισο τσιγαρο δρομος

michele είπε...

Πολλες συμφωνιες αλλα και αντιρρησεις εχω στα γραφομενα σου Hippy.

Kατ αρχην δεν υπαρχει συγκριση του mail Xαρδουβελη + οποια αναγκαια μετρα θα υπηρξαν με βαση και την προληπτικη γραμμη στηριξης.
Το α εξαμηνο του 2015 υπηρξε απολυτως καταστροφικο για την ελληνικη οικονομια και προσθεσε τεραστιο βαρος.

Πραγματι οι προηγουμενες κυβερνησεις εκαναν πολυ λιγες προσπαθειες αναμορφωσης του ασφαλιστικου συστηματος και σχεδον παντα ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ οι λαικιστες των 2 κομματων και φυσικα η αριστερα ΣΤΑΘΕΡΑ.

Και στην προσπαθεια Σουφλια το 90-93 και κυριως στην προσπαθεια Γιαννιτση, ΟΛΟ το πολιτικο φασμα ΑΠΕΤΥΧΕ.

Για την τωρινη αφαιμαξη και τις συνεχεις μειωσεις δεν φταιει φυσικα μονο ο Κατρουγκαλος,εννοειται.Προυπηρξαν περικοπες επι χρονια
ειδικα στο α μνημονιο αλλα και στο β μνημονιο. Το θεμα ειναι οτι μολις αρχισε να αλλαζει κατι με μικρες προσπαθειες ελαφρυνσης φορολογικων συντελεστων ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ λαος πιστεψε τους κατσαπλιαδες
και οτι θα καταργηθει ο ΕΝΦΙΑ ,θα εχουμε 13 συνταξη κλπ.

Τα δομημενα ομολογα (structured bonds)ηταν σμια σωστη επιλογη κατα τηναποψη μου και το βασικο τους χαρακτηριστικο ειναι η ΜΕΙΩΣΗ του κινδυνου εχοντας και ενσωματωμενο παραγωγο.
Ειναι ΣΑΦΕΣ πως εαν τα ταμεια ειχαν κρατησει αυτα τα ομολογα αντι αυτα που κατειχαν ΔΕΝ θα ειχαν υποστει την ζημια που υπεστησαν

Εκει το προβλημα ηταν οι προμηθειες και αλλωστε εκει οδηγηθηκε καιη δικαιοσυνη σε οσους παρανομησαν.

Συμφωνω βεβαια για το 25% της θεσης ευθυνης,αλλα διαφωνω οτι δεν επρεπε να γινει το PSI .
Χωρις αυτο,σε καθαρη αξια το χρεος μας θα ηταν ΑΚΟΜΑ μεγαλυτερο με ο,τι αυτο συνεπαγεται.Δεν ξερω βεβαια αν μπορουσε να υπαρχει προβλεψη για τους μικροομολογιουχους με καποιο τροπο ωστε να μην μας τρεχουν στα δικαστηρια οι μεγαλοι κουρεμενοι κατεχοντες.

michele είπε...

Αν σπασει Μπαρμπα μου με αυξημενο ογκο το 1,44 ,προς τα εκει θα παει η ΑΛΦΑ

hippy είπε...

Ότι έγραψα αφορά την πραγματική οικονομία...ότι το 90% των προβλημάτων (για το 1/3 των οποίων φταίει η δικαιοσύνη) ήταν μπροστά μας, δεν είχε λυθεί.

Για την πτώση του ΧΑΑ έχεις 100% δίκιο. Οι αγορές ΔΕΝ αγαπούν τις αριστερές κυβερνήσεις. Εκεί εστιάζαμε άλλωστε τον Οκτώβρη 2014 στα μπλόγκς του Τάκαρου και του καλλιτέχνη και πιθανολογούσαμε χώσιμο σε τράπεζες και ΔΕΗ.

hippy είπε...

Μιχάλη ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα να συμφωνήσουμε με τίποτα κι άδικα συζητάμε. Κατά τη γνώμη μου είσαι υπέρ το δεον δεξιός κι επιεικής με τους άλλους. Τους λαικιστές στην κυβέρνηση τους τοποθετεί ο πρωθυπουργός και τους ανέχονται οι προοδευτικοί...άρα δεν είναι αθώοι.

Τα δομημενα ομολογα (structured bonds) ηταν μια ΛΑΘΟΣ κομπιναδόρικια επιλογη και γι αυτό έχουν καταργηθεί, ΔΕΝ υπάρχουν νέες εκδώσεις παγκοσμίως. Όποιος κράτησε τα δομημένα της ΑΛΦΑ, της ΕΤΕ, της ΕΥΡΩΒ κλπ πήρε πίσω ΜΟΝΟ το 40% των χρημάτων του και μάλιστα ο καριόλης Κωστόπουλος ΔΕΝ πλήρωσε ούτε τους τόκους.

Τα δομημένα της JPM για τα οποία την πλήρωσαν ο Καλογεράκης της ΑΡΤΙΟΝ και η Ακρόπολης ΑΧΕ τιμολογήθηκε (από την JPM) στο 82,5%-τόσο εισέπραξε και το δημόσιο-ενώ πουλήθηκε στα γεράκια των ταμείων από 100-107,5%!!!!!!!!!

(ο Καλογεράκης είναι φίλος μου, τον ΤΑΠΟΤΕ τον διοικούσε κολλητός μου, ξέρω το θέμα άριστα). Τα πάντα όλα έγιναν εις γνώσην (για να μην πω με τις πλάτες) του γαμπρού Δούκα και γι αυτό άλλωστε τον απομάκρυνε ο Καραμανλής στον επόμενο ανασχηματισμό.

Όποτε θες τα συζητάμε αλλά πιστεύω πως δεν θα συμφωνήσουμε.

Οι άσχετοι κατσαπλιάδες (κι ο ανόητος ψηφοφόρος-εγώ) υποσχέθηκαν να βγάλουν το πλοίο απ΄την φουρτούνα ενώ δεν ήξεραν καν από ναυσιπλοία. Το έχωσαν βαθύτερα στο πρόβλημα.

Στον κυκλώνα όμως άλλοι το έβαλαν.

Lorac είπε...

Παγκόσμια αποκλειστικότητα χαχα τα ονόματα που παίζουν δυνατά για τον ανασχ/σμο!! ο Μαραντόνα κύριε Χίππυ μάλλον για το ενέργειας να κοντράρει τον Βαγγελίνιο παιχταρίνιο στα ίσια , γιατί του προηγούμενου του έκανε κο-νομέ στα μούτρα με ψαλιδάκι στο "Γ"

«Σέφκης», «Εισαγγελέας», «Άραπος», «Μαραντόνα», «Σατανάς», «Άλκης», «Χειλας – Ψηλός», «Νενές», «Χαζούλης», «Μπάμπης Φλου», «Ράμπος», «Πιν πιν», «Μαρτέλης», «Πόντικας», «Τζόλο»

hippy είπε...

Τώρα για τα μνημόνια τα είπαμε. Δεν είναι τιμωρία, είναι σωτηρία. Εάν βέβαια θέλουμε να κάνουμε τις σωστές αλλαγές αλλά δεν θέλουμε.

Για τις συντάξεις τα πράγματα είναι απλά. Κύριοι συνταξιούχοι λεφτά δεν υπάρχουν. Λύσεις οι εξείς

1) Εκποιούμε όλα τα ασημικά του ταμείου, πληρώνουμε ακέραιες τις συντάξεις για τα επόμενα δύο χρόνια και μετά αυτοκτονούμε.

2) Μειώνουμε τις συντάξεις κατά 40%, πληρώνουμε τα επόμενα 12-15 χρόνια κι ελπίζουμε να έλθει η #$@&$# ανάπτυξη για να έχουμε χρήμα να συνεχίσουμε και μετά.

Κι ότι άλλο ενδιαμεσο αυτων των δύο.

(ακριβώς το ίδιο θα έλεγα και στην εκκλησία του Ιερώνυμου όταν θα άρχιζε είχε γίνει κάποτε συμφωνία, έδωσε εκκλησιαστικά κτήματα κλπ κλπ...Κάποτε αγαπητέ. Τώρα δεν υπάρχουν. Βρες ποιός φταίει κι αφόρισε τον εάν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα)

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Hippy ημουν συνεργατης της εταιρειας του Καλογερακη,ο Γιαννης μετεφερε
τα κερδη στην Κυπρο δια της πλαγιας,δεν ηταν το ιδιο με τον Πρινιωτακη ετσι δεν ειναι;

Κι εγω ειπα οτι για τις προμηθειες εγινε η δουλεια. Τα ομολογα δημοσιου που ειχαν οι τραπεζες πηγαν πιο κατω απο 40% τι λεμε τωρα.

Οσο για την γενικοτερη πολιτικη τοποθετηση επειδη δεν απεχουμε ιδαιτερα σε ηλικια και εχουμε ζησει πολλα κοινα πραγματα.

Μακροπροθεσμα και παγκοσμιως,δικαιωθηκαν ( συμφωνουμε δεν συμφωνουμε) οι ιδεες που υπερασπιστηκα απο μικρος εγω. Δηλ η ελευθερη οικονομια της αγορας, η ελευθερη διακινηση ιδεων,η υγιης επιχειρηματικοτητα,ο μικρος κρατικος παρεμβατισμος σε επιπεδο ελεγχου και οχι ως επιχειρηματικη δράση και ο κοινωνικος φιλελευθερισμος ανοχης του διαφορετικου. Απο αυτα διακατεχονται οι δυτικες πολιτισμενες κοινωνιες ,με ολα τα προβλήματα τους.

Αυτα που πολεμουσα,δηλ η ιδεοληψια,ο νεομαρξισμος,το κρατος-πατερουλης εχουν ηττηθει με παταγο.

Και χαιρομαι ιδιαιτερα που ανθρωποι νουνεχεις και μορφωμενοι με αναλυτικη σκεψη οπως εσυ,μετακινηθηκαν προς αυτα που πρεσβευα εγω απο πιτσιρικας.
Γι αυτο σε παω αλλωστε. Θαρρος γνωμης και ευθικρισια.:)

austin είπε...


Στην αγορά κάτι και καλά δεν άρεσε...Τώρα να δούμε αν θα τους εκπλήξει ο ανασχηματισμός. χαχαχα. "άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Κοροιδεύουν τον κόσμο...γελοίοι. Αντί να κάνουν καμιά δουλεια ή να φύγουν ανακατεύουν τους κατσαπλιάδες.

Πάντως είναι απορίας άξιο, τα ομόλογα να έχουν τόσο μεγάλη πτώση και το ΧΑΑ να μην κάνει τίποτα.

Καλό σκ σε όλους! Καλή ξεκούραση.

hippy είπε...

Όντως έχουμε ζήσει περίπου τα ίδια Μιχάλη. Στις ιδέες όλα είναι ιδανικά. Στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την υλοποίηση χαλαει η δουλειά. Και στα άσχετα "δικά μας παιδιά" που δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια ν΄ανταποδώσουν το παντεσπάνι που τρώνε ααπ΄τον κοσμάκη.

Σωστά λες πως έχουμε πλησιάσει αρκετά. Κι εσύ σαν "Φιλελεύθερος Αριστερός" αυτοπροσδιορίζεσαι φιλαράκο ή έχεις λίγα βήματα να κάνεις ακόμα? χα χα χα

michele είπε...

Α συμφωνω σ αυτο ,απολυτα.Η εξουσια ετσι συμπεριφερεται.. ευτυχως που δεν θα βρεθει ποτε κανεις να με ψεξει για οποιαδηποτε ενεργο σχεση με κομματα -δημοσιο κλπ. Γι αυτο και βγαζω γλωσσα χαχα

Οχι οχι,στον αυτοπροσδιορισμο μου ,δεν υπαρχει η λεξη αριστερα και φαινεται :)

michele είπε...

Τεχνικα στα γραφηματά μας εχουμε δωσει τα σημεια που κατευθυνομαστε ,θα επανελθουμε φυσικα απο εβδομαδα.

Πραγματικα εντυπωσιασε η αναντιστοιχια της κινησης του 10 ετους με την κινηση του ΧΑΑ ολη σχεδον την εβδομαδα.

hippy είπε...

Αστείο ήταν Μιχάλη.

Γιώργο δεν είναι μόνο ο ανασχηματισμός που επηρεάζει την αγορά. Χθες και σήμερα πχ ο ΤΙΤΚ παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα τον πίνει (δικαίως) εξαιτίας της υποτίμησης της αιγυπτιακής λίρας.

michele είπε...

Ενταξεισημερα δεν πηγ και τοσο ασχημα ο ΤΙΤΚ ,ναχαμε κι αλλους σαν κι αυτον