Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

20 σχόλια:

Lorac είπε...

Πολύ πομπάρισμα σήμερα μου κάνατε χαχαχα. Η ορθή πρόβλεψη είναι αυτή που γίνεται μπικικινι στην τσέπη!! Για την ιστορία απο τα τέλη Αυγούστου και μετά είχα κάνει και μια αναβάθμιση του μυτιλ σε βαγγελίνιο παικταρίνιο συν με ένα παλιότερο διάγραμμα σας είχα δείξει την σημαντικότητα του 2,80 ως χαμηλού και την σπουδαιότητα με το σπάσιμο τον Ιούνιο του 3,80 για την μετέπειτα κίνηση. Μετά λοιπόν το αυτο-ευλόγημα συνεχίζω με σκοτεινές σκέψεις για τον Μυτιλ.

Θεωρώ ως καλύτερο για τον όμιλο να σπάσει σε ενεργειακό κομμάτι τουλάχιστον και σε ενεργειακό και αλουμίνιο το κάλλιστο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ενσωμάτωση της μετκας που συζητιέται. Έτσι θα βρει συν-επενδυτές για το προτζεκτ ΚΟ-νομε ώστε σε συνεργασία και με τον π-Οτε (δηλαδή Γερμανούς) να κτυπήσει το 17+++ της ΔΕΗ για πραγματική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και όχι απατεωνιάς μέσω νομε συν εμπορία από το δίκτυο του π-Οτέ. Αλλιώς και εγώ προφητεύω ότι η απατεωνιά του κο-νομε θα βρεί εχθρούς και μάλιστα όχι τα μικρά αγαθά παιδάκια των οικονομικών επιστημών. (αυτά έτσι ή αλλιώς το προτζεκτ Τρα(μ)π τους έχει ποοολλλέεεεες εκπλήξεις στο μέλλον.)

Παρόμοια για αλουμίνιο όσοι θέλουν να μπουν μόνο σε υλικά αγαθά να έχουν χώρο να εκφραστούν. Ειδικά όσοι πιστεύουν ότι α) το ντολάριο θα δυναμώσει β) η ΕΕ και ίσως η Αμερικα θα μπλοκάρουν τις αλουμινο- κινεζιές. Ο βαγγελίνιο λοιπόν πρέπει να σκεφτεί πονηρά και να ακολουθήσει το δρόμο των Στασινό στο άπλωμα του τραχανά ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν βελτίωση στο προφίλ της χώρας τα επόμενα χρόνια.


Δεν μπορώ να βάλω σχόλια με το blogger στον άλλο χώρο οπότε σας απαντάω απο εδώ.

austin είπε...

Γεια σου lorac. Πολύ καλός!

Αφιερωμένο στον Αρταξία...Βλέπω λίγο τον χρυσό και το ασήμι, και οι πιέσεις είναι τόσο ωραίες, που θα δώσει ευκαιρία για συμπλήρωση-τοποθέτηση. Να κλείσει η χρονιά, γιατί έχω και ένα-δυο ταξιδάκια να κάνω... "ενδιαφέροντα"

austin είπε...

Όσο για το σχόλιο σου για τον Πρόεδρο...έτσι μεγάλωσε η ελλάδα της μεταπολίτευσης, με ένα πρόεδρο παντού κατσικομένο

michele είπε...

Εχω αναφερθει ( να φανταστεις Lorac) στο σεναριο με τη ΔΕΗ πριν καν γεννηθει η 'Ελευθερη γνώμη" η κριση παγωσε αυτη τη σκεψη και βλεπω οτι εσυ την..επαναφέρεις.
Ειναι νωρις βεβαια να στηριζομαστε σ ενδεχομενες αλλαγες πολιτικης εμπορίου εκ μερους της Αμερικης

παρακολουθουμε βεβαια τα ..συναφη διαγραμματα

michele είπε...

ΕΘΝΙΚΑΡΑ-ΜΟΥΛΑΡΑ εδω:

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1468028/ethnikh-meiosh-kokkinon-daneion-kai-kerdh-gia.html

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

- Για που το βάλατε;
- Εκδρομούλα..
- Που θα πάτε;
- Σέλι πάμε.
- Τον εαυτό σου να λυπάσαι ..!

michele είπε...

Σε εξέλιξη το conference call

michele είπε...

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος των ΑΚΤΩΡ και Μοχλός για καρτέλ στα δημόσια έργα

Από το υλικό αυτό φαίνεται να προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών, προκειμένου να αποσυρθεί η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ στην οποία είχαν ανατεθεί τα δύο έργα, καθώς είχε υποβάλει την πιο συμφέρουσα για το Δημόσιο προσφορά, ώστε να τα αναλάβει τελικά η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.
Ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011, με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται σε περίπου 74 εκατ. ευρώ.
Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλει στο διαγωνισμό αυτό τη δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά.


Απο Banking news

Xμμ,γι αυτο επεφταν βροχη τα χαρτια στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ;

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Αρα οι πιέσεις θα συνεχιστούν σε αυτόν...σε διάφορεις τομείς όμως, υπάρχει μία ροπή, "να εξυγιανθουν" κάποια πράγματα στην αγορά εν γένει...

Lorac είπε...

Austin οι πιέσεις μπορεί να είναι όπως και την 24-25/1/2013. Οπότε οι κατέχοντες να βγουν αξιοπρεπώς και οι γρήγοροι να δοκιμάσουν στα 1,06-1,09 την τύχη τους. Το ενδιαφέρον πάντως που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω παρόλο που το ψάχνω είναι αυτό που διάβασα.....

Σύμφωνα-πάντως- με πληροφορίες από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Δικαιοσύνης δεν προκύπτουν στοιχεία πως είχαν γνώση για την προσυνεννόηση όλα τα μέλη των ΔΣ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών.


Μιχάλη , επειδή δεν είμαι τόσο παλιός για να θυμάμαι , εννοείς γάμο μυτιλ-δεη ή κάτι άλλο?? ....23 Νοεμβρίου 2016 - 6:31 μ.μ.

michele είπε...

Ναι Lorac, θεωρουσα σε ..ατυπες συζητησεις πολλα χρονια πριν ,οταν ελθει η ημερα που θα ξεκινησει η κουβεντα πωλησης της ΔΕΗ ,το πρωτο εγχωριο ονομα που θα ακουγεται θα ειναι ο ΜΥΤΙΛ και λογω της σχεσης που εχουν κλπ

hippy είπε...

Φίλε Lorac με τη δική μου λογική η άνοδος του αλουμινίου είναι τυχαίο γεγονός, κάπως σαν πυροτέχνημα όπως και το ασήμι πχ προ 2μήνου ήταν 20% ακριβότερο αλλά τώρα τι κρίμα έπεσε. Ο Μυτιληναίος* είναι σοβαρός επιχειρηματίας, η άνοδος της μετοχής έγινε με τις ευλογίες του, δεν πιστεύω ότι στηρίχθηκε στην ευκαιριακή άνοδο του αλουμίνιου κι ας λένε ότι θέλουν παραδίπλα. Έχουν πελάτες φροντίζουν το ίματζ τους.

Η απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ (δλδ του ταμείου της) θα του φτιάξει απλώς τους οικονομικούς δείκτες (όπως η ΣΩΛΚ έφτιαξε τους αντίστοιχους των ΕΛΚΑ). Απολύτως τίποτα παραπάνω δεν θα προσφέρει στην ενοποιημένη εταιρεία. Έχει νόημα λοιπόν εάν θελήσει να κάνει μια ΑΜΚ ή να εκδώσει με καλούς όρους ένα σημαντικό ομολογιακό ή και τα δύο. Εμμέσως δλδ δίνω πόντους στο σενάριο που θίξατε με το Μιχάλη (cash για κάτι μεγάλο όπως ΔΕΗ).

Μοιάζει κουφό, πιστεύω όμως ότι η πιθανή ενοποίηση θα είναι προς το συμφέρον (με τις παρούσες τιμές στο ταμπλό) της ΜΕΤΚΑ. Ξανακάνω τους υπολογισμούς και θα το ποστάρω. Αυτά τα πράγματα είναι ρε γαμώτο το κουλούρι του Τάκη, μεγάλη η απουσία του.

*Το 1995 νομίζω ήταν ή το 96 που μπήκε στο ΧΑΑ με 1300 δρχ/μετοχή (κεφ/ση 2,5 δις περίπου). Ο χρηματιστής και φίλος (έκανα μάθημα στο γιο του) με πήρε μαζί του στην παρουσίαση. Μετά την ολοκλήρωση σε κάποιο πηγαδάκι είπε στον δικό μου μπες και κράτα τις μετοχές. Σε 5 χρόνια θα κάνω τζίρο 100 δις(δρχ). Ρωτάω το φίλο "τον πιστεύεις?" μου απαντά "όχι δα". Μπράβο στο Ευάγγελο. Χρησιμοποίησε της δυνατότητες της κεφαλαιαγοράς κι έφτιαξε τον υπερ-όμιλο. Ταυτόχρονα έδωσε απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι το χρηματιστήριο είναι (μόνο) τζόγος.

Για την ιστορία μετά την είσοδο και καμμιά δεκαριά 8άρια "έσπασε" και τον δώσαμε στις 2700 δρχ περίπου

hippy είπε...

Σαν χρήμα στην τσέπη όμως λίγα πράγματα. Είχε τεράστια υπερκάλυψη κι έδωσε 30 μετοχές/εγγραφή. Αχ...πέτρινα χρόνια (καλύτερα όμως απ΄τα παρόντα).

hippy είπε...

"Ο Lorac είπε...

Θεωρώ ως καλύτερο για τον όμιλο να σπάσει σε ενεργειακό κομμάτι τουλάχιστον και σε ενεργειακό και αλουμίνιο το κάλλιστο."

Σύμπτωση? Αυτό ακριβώς υποστήριξα παραδίπλα στο neoforum κι ότι ο Τζάνας μάλλον παρανόησε... μεγάλος άνθρωπος (ηλικιακά γιατί σαν αναλυτής στην ΩΜΕΓΑ που τον θυμάμαι μετριότατος) το μυαλό του όσο να πεις έχει πιάσει άλατα (κακίες)

michele είπε...

Καλοκαιρι του 95 ηταν Hippy .Eιχε οντως καλο χρηματιστηριακο προφιλ και σεβασμο στους επενδυτες,κατι που εγω μετραω πολυ

Μετα το 2003 στην ανοδο ,εκανα σοβαρο λαθος,καθως ενω τον πηρα χαμηλα τον εδωσα περιπου 100% επανω

δεν ειχα δει καποια τεχνικα σημεια και ενα συγκεκριμενο κμο ( 200 εβδ συγκεκριμενα) και αυτος συνεχιζε μεγαλοπρεπως να ανεβαινει.Πηγα αλλου αλλα με περισσοτερο αγχος βεβαια :)

Lorac είπε...

Ok k. Hippy Διάβασα τα -πολλά - σχόλια στον άλλο χώρο οπότε να τονίσω ότι χρονικά το διατυπώσατε νωρίτερα. Άρα έχουμε σύμπτωση ανεξάρτητων απόψεων για ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Φυσικά και δεν πιστεύω σε καμία αύξηση λόγω αλουμίνας!! Η λέξη κο-νομε ήταν χαρακτηριστική και από ότι βλέπω εξηγήσατε πολύ καλά από που προέρχεται!!

Σκεφτείτε τώρα την σύνδεση κονομε - αδμηε για περισσότερο προβληματισμό.

Αλλά για να πώ και εγώ την κακία μου. Εκεί που λέτε το είχαμε θίξει το θέμα απο πολύ νωρίς , αλλά...

Lorac είπε...

....δεν ειχα δει καποια τεχνικα σημεια και ενα συγκεκριμενο κμο ( 200 εβδ συγκεκριμενα)

Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται!!! Καλά ρε Μιχάλη 200 εβδομάδες!!!! Μ.Ο. σταθερής κυβέρνησης είναι αυτός!! Και εκθετικός κιόλας!!!

michele είπε...

Ναι ειναι περιπου ο 1000 αρης σε ημερησιο,μιλαμε για μακροχρονια κινηση
που κρατησε 2003-2007 τοτε οσοι ειχαμε μεινει ενεργοι πηγαμε πραγματικα καλα. Η κινηση ηταν τραπεζοκεντρικη αλλα σταθερα ανοδικη ,η μακροπροθεσμη τοποθετηση ευνοηθηκε τοτε

ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ

Κλίντον 64.227.373 ψήφοι 48,1%
Τραμπ 62.212.752 ψήφοι 46,6%

Πανω απο 2 εκ ψηφοι διαφορα και συνεχίζει η.. Χιλαρυ

καιρος να αλλαξουν το ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ συστημα τους

hippy είπε...

Μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα αλλά νομίζω είναι σωστό.

Μια πρώτη (αυθαίρετη προσέγγιση) για σχέση ανταλλαγής σε πιθανή συγχώνευση ΜΥΤΙΛ με ΜΕΤΚΑ (εάν γίνει)

Τα ίδια κεφάλαια της ΜΕΤΚΑ στο 6μηνο ήσαν 367,042 εκ. η μητρική-567,045 εκ. ενοποιημένα εκ των οποίων τα μισά είναι η θέση του ΜΥΤΙΛ (50% +1 μετοχή)

Τα ίδια κεφάλαια του ΜΥΤΙΛ στο 6μηνο ήσαν 487,940 εκ. η μητρική-1,237,815 εκ. ενοποιημένα εκ των οποίων 283,523 εκ. αντιστοιχούν στην συμμετοχή στη ΜΕΤΚ και 954,292 ΜΥΤΙΛ και λοιπές συμμετοχές.

Συνεπώς η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει ίδια κεφάλαια 954,292 + 567,045 =1,521,338 εκ. από τα οποία τα

567,045 / 1,521,338 = 37,27% αντιστοιχεί στη ΜΕΤΚΑ και τα υπόλοιπα 62,73% είναι το μερίδιο του ΜΥΤΙΛ.

Από την εταιρεία ΝΕΟΜΥΤΙΛ οι μέτοχοι του Βαγγέλη έχουν ( 954,292 εκ) / 116,915 εκ. μετοχές = 8,16 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία)

ενώ οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ θα έχουν (567,045 εκ) / 51,950 εκ. μετοχές = 10,91 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία)

συνεπώς και απολύτως χοντρικά και αυθαίρετα καθώς πήρα τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια όπου ίσως έχουν κοινές συμμετοχές σε κάποιες θυγατρικές (συν ότι είμαι πολύ ερασιτέχνης στα θεμελιώδη) σε κάθε ΜΕΤΚΑ αντιστοιχούν 10,91/8,16 = 1,337 μετοχές ΜΥΤΙΛ δλδ για κάθε 3 μετοχές που κατέχει ο μέτοχος της θυγατέρας θα πάρει περίπου 4 μπαμπάδες. Με ξαφνιάζει το αποτέλεσμα πολύ περισσότερο που απ΄όσο ξέρω σε τέτοιες περιπτώσεις οι μετοχές της ΜΕΤΚ που κατέχει ο ΜΥΤΙΛ θα ακυρωθούν. Οι περισσότεροι (κι εγώ μαζί όταν ξεκίνησα) πιθανολογούσαμε σχέση ανταλλαγής υπέρ της μητρικής. Αριθμοί είναι όμως, νομίζω δεν κάνω λάθος.

Πιθανολογώ λοιπόν ένα μικρό arbitrage περίπου 12% υπέρ της ΜΕΤΚ στην περίπτωση που ο Βαγγέλης αποφάσιζε συγχώνευση.