Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

15 σχόλια:

hippy είπε...

"Μια Κοινωνία, ένα Έθνος, που δεν κάνει παιδιά, δεν παράγει πλούτο, δεν επενδύει στην Παιδεία, δεν προωθεί τους Άξιους, διώχνει τα Καλύτερα παιδιά της στο εξωτερικό και απλώς επιβιώνει, πόσο ηθικό δικαίωμα έχει να εξεγείρεται όταν οι γείτονες της συμπεριφέρονται με απρέπεια;

Στην Ιστορία έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνουν εκείνα τα Έθνη που το επιθυμούν και είναι έτοιμα να αναλάβουν και το κόστος.

Εμείς αναρωτιέται αν παραμένουμε ένα τέτοιο έθνος...."

Πολύ καλός Άδωνις (και μετρημένος θα΄λεγα με το φόβο μην αποθήσει τους αμφιταλαντευόμενους)

http://www.liberal.gr/arthro/96070/apopsi/arthra/eikona-genikis-parakmis.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+25-11-2016+09%3A41%3A07

Προφανώς και ΔΕΝ παραμένουμε τέτοιο έθνος, προφανώς και είμαστε παρτάκηδες και "ότι κλείνει η πόρτα μας", ίσως και όπως μας αποκαλούσε στο τραγούδι ο Νιόνιος.

https://www.youtube.com/watch?v=vGUMKRUcQXA

hippy είπε...

"απωθήσει"

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τσιγγούνηδες ναι, με τα εξοδα ΕΧΑΕ κ φόρο.

Και ξερογλύφει και η Εθνική που θα τρέξει τη διαδικασία να αρπάξει κανένα κοκκαλάκι 0,08% κι αυτή.

ΝίκοςΤ είπε...

Τώρα μόλις μπήκα στο σπίτι και διάβασα τα σχόλια σας.
Εγω ο τάλας επαίνεσα τον Lorac,δεν επαίνεσα την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά,το δείχνει η κορδέλα και η τεράστια απόσταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα του και στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Αλλά φίλτατοι έχω γράψει προ πολλών τερμίνων ότι μου άφησαν κέρδη η ΓΤΕ,η ΑΛΤΕΚ και ο ΜΑΙΚ ενώ μπήκα μέσα τουλάχιστον τρεις φορές από τον ΟΠΑΠ. Δεν είναι άσχημο να βάζεις ένα μικρό ποσοστό του συνολικού χαρτοφυλακίου σου σε καμία πιθανή παιχνιδιάρα κυρία.Αλλιώς θα έμοιαζα με κάποιες πρώην συναδέλφους μου στα λύκεια που ακόμη και τώρα νομίζουν ότι έχουν 2000 κομμάτια ΕΤΕ αγορασμένα το 1999.Και θα έχετε καταλάβει ότι είμαι συντηρητικός επενδυτής,αλλά στην ηλικία μου ποιές άλλες συγκινήσεις έμειναν; Ο γιος στις ΗΠΑ,μόνο το τσαγάκι που συμβουλεύει ο κυριος Τάκης έμεινε και οι κινήσεις που ευχαριστούν την χρηματιστηριακή.
Καλό σας βράδυ.

hippy είπε...

Φίλε μου Νίκο δεν παρεννόησα αυτό ακριβώς που αναφέρεις στην πρώτη πρόταση κατάλαβα. Και δεν είσαι τάλας είσαι μάγκας. Ως προς τις κερδοσκοπίες τι να πω? Ότι σου δίνει κέρδος καλό είναι.

Η δική μου οπτική είναι περίπου η εξής...όταν μπαίνω σ΄ένα χαρτί είναι 50-50 να κερδίσω ή να χάσω (κι ας παλεύω να με ευννοούν οι πιθανότητες). Εάν διαλέξω ΟΠΑΠ που ανέφερες μπορεί αρχικά να ζημιώνω, κάποια μελλοντική στιγμή όμως το μαγαζί νομοτελειακά θα γυρίσει και θα βγω στεγνός. Ενδιάμεσα θα παίρνω μέρισμα. Με ΓΤΕ, ΑΛΤΕΚ ή ΜΑΙΚ εάν δεν πέτυχα σωστό timing κινδυνεύει το κεφάλαιο μου. Ο αντισυμβαλλόμενος που αγόρασε αυτά που του πούλησες άρα τι σώθηκε ή κάηκε?

Είναι ο Ελλάκτωρας σαν τις τελευταίες? Δεν ξέρω, πάντως μέρισμα δεν δίνει. Και χρέη ρε γαμώτο, χρέη πολλά. Κι αυτός που του χρωστά είναι ακόμα περισσότερος χρεωμένος άρα...η γραμμή είναι κατειλημένη, αναμένετε στο ακουστικό. Και οι τράπεζες που έχουν υποθηκεύσει τα έργα νέα δάνεια-διευκολύνσεις εδώ και χρόνια πολύ δύσκολα δίνουν.

Δεν μου αρέσει ο κλάδος, είναι και τα ρευστά μετρημένα, για λίγο περισσότερη αδρεναλίνη θα προτιμούσα μια απ΄τις υποτιμημένες του κ. Βασίλη (ΚΟΥΕΣ, ΓΕΒΚΑ, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ) ή κάποια που ευννοείται από την συγκυρία φτηνό πετρέλαιο-φτηνές μεταφορές (ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ κι ας έχουν κάνει κίνηση οι δυο πρώτες εξακολουθούν να είναι φτηνές) ή τράπεζα φυσικά εάν πιθανολογώ ρύθμιση βραχυπρόθεσμου χρέους-πτώση yield 10ετούς (πιστεύω πως είναι μονόδρομος και για μας και για την ΕΕ). Μπορεί όμως και εύχομαι εσύ να διαβάζεις σωστότερα και να σου βγει Βιοχάλκο (μακάρι)

Με την εκτίμηση της 7χρονης φιλίας, Ηλίας

(μπορεί και να μην στέκει καλά το κειμενάκι αλλά μια χαρά ταίριαξα τη ρίμα στο τέλος)

ΝίκοςΤ είπε...

Τώρα διάβασα και τα κείμενα του κυρίου Τάκη. Δεν ξέρω αν με τοποθετεί στην κατηγορία των βοδιών,εγώ έγραψα ότι ο ΣΕΔ είχε βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρόμενος για την σχέση ανταλλαγής,την είχα βρει μάλιστα προ μηνών στο διαδύκτιο.Πάντως ποτέ δεν είχα ΑΛΕΚ,βεβαιώθηκα ψάχνοντας και στα πινακίδια εκείνης της εποχής,μήπως με τα χρόνια το είχα ξεχάσει.Σίγουρα ο κύριος Τάκης θα έχει δίκιο, όπως έγραψε και ο φίλος Ηλίας είναι ο καλύτερος αναλυτής θεμελιωδών που διαβάσαμε μαζί με τον Ζιζάνιο.

Lorac είπε...

Θα προσπαθήσω σύντομα να απαντήσω περί Ελλ-ακτωρα. Καταρχάς συμφωνώ με Hippy ότι ο κλάδος είναι προβληματικός και το μέλλον είναι απαιτητικό ,ειδικά με την πενία έργων εντός. Οπότε μια πρώτη διαφοροποίηση έρχεται με το γεγονός ότι τελευταία τσιμπάει εργάκια έξω και έχει σε 2? χρόνια την ολοκλήρωση των αραβικών δουλειών της.

Στα θετικά βλέπω τις συμμετοχές σε άνεμο και ενέργεια/κο-νομε. Νομίζω το θέμα κονομε το έχουμε αναπτύξει όσο ακριβώς χρειάζεται για να πειστούν οι άπιστοι του παρελθόντος. Στο μεν ανεμο λοιπόν με την υπάρχων φιλοσοφία ΑΠΕ είναι μια χαρά. Για το κάτι παραπάνω θα χρειαστεί ΑΜΚ , όπως μας τα είχε γράψει κάποτε ο Τάκαρος για προτεργια. Στα δε κονομε απλά θα εισπράττει το αναλογούν κέρδος με βάση το ποσοστό συμμετοχής.

Τα σκουπίδια , πέρα από τα παλιότερα δικαστικά , πιστεύω έχουν αρκετό δρόμο να καλύψουν εντός τα επόμενα χρόνια. Οπότε δεν συναρπάζουν ,αλλά δεν είναι αμελητέα.

Οι συμμετοχές έχουν το χρήμα. Νομίζω θα γίνει πιο κατανοητό αργότερα. Ακόμα είμαστε ως χώρα στην φάση «δεν πληρώνω» χαχαχα.
Αυτά όλα είναι θεωρητικές αρλούμπες για να τρώμε σταφύλι και να στοχαζόμαστε από το ανάκλιντρο. Πάμε στην πραγματικότητα. Ο ελλακτωρας όπως και οι άλλοι καππαδόκες τρέχουν για να παραδώσουν τα έργα εντός μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2017. Τα ποσά σχεδόν εγγυημένα από την ΕΕ –μεγάλη ναναι η χάρη της- Επίσης σε κάποια ανύποπτη στιγμή τσίμπησε και ολίγον από γεωστρατηγικό TAP.
Θυμίζω τον είχα αναφέρει τότε την αρχή κοντά στο 1,10 ευρώ στου Τακη. Κατόπιν προέκυψαν τα έργα αυτά και η μετοχή ανέβηκε έως τα 1,60. Παρόμοια με την ειδησιογραφία εκείνης της περιόδου ήταν και η κίνηση της ΒΙΟ με τα συμβόλαια σωλήνων . Μάλιστα βόλευε πάρα πολύ και ένα άτυπο ζευγάρωμα μεταξύ μετοχικών τιμών ελλακτωρ-βιοχαλκο. Οι 2 αυτές μετοχές σταδιακά από Αύγουστο και μετά άλλαξαν σε δεη (για το θέμα αδμηε) , μυτιλ για το θέμα κο-νομε και ως αντίβαρο στη δεη και ευρωβ ως τράπεζα για αυτά που πολύ εύστοχα έχετε και εσείς πει. Πλέον όμως πλησιάζει και πάλι ο καιρός που έργα θα παραδίδονται , κορδέλες με πρωθυπουργούς θα κόβονται και χρήμα εσπένιο θα πέφτει οπότε σκέφτηκα σε ένα-δύο τεχνικά σημεία π.χ. 1,19 και 1,0χχ να κάνω μια αναθέρμανση της σχέσης. Όπως έβαλα και τα δύο σενάρια στο Μιχάλη υπάρχει ένα αρκετά αρνητικό που οδηγεί αρκετά χαμηλά. Αγαπητέ κ.Hippy καταστρώνω την στρατηγική μου. Αποδέχομαι απώλειες με τα κατάλληλα για εμένα stop loss . Υποστηρίζω πάντα μια μετοχή όταν ΘΑ έχει ένα σενάριο να παίξει στο κοντινό μέλλον. Θα πω και κάτι ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε! Ηλικιακά μπορώ να υποστηρίξω μεγαλύτερο ρίσκο μιας και στατιστικά έχω χρόνια για να αποσβέσω την χασούρα μου. Προτιμώ λοιπόν ακόμα την Jennifer Lawrence για την έξαψη της στιγμής από την ώριμη Μ. Μπελούτσι των ομολόγων χιππυ και 3% από την Δ.Π.

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλτατε Lorac
Έχεις δίκιο για το :"Ηλικιακά μπορώ να υποστηρίξω μεγαλύτερο ρίσκο μιας και στατιστικά έχω χρόνια για να αποσβέσω την χασούρα μου".Η σκληρότης της νεότητας δεν αφαιρεί τίποτα από τις αλήθειες που η νεότητα πρεσβεύει.
Και ο hippy και εγώ και οι άλλοι της κλάσης μας το ίδιο νοιώθαμε πριν από χρόνια. Πίστεψε με όμως,οι άνθρωποι σαν εμας δεν πιστεύουν ότι θα γεράσουν και ας μιλάμε για τσαγάκια και φρυγανιές.Απλά μερικές φορές παίζουμε ασυναίσθητα τον ρόλο του μπάρμπα Στρούμφ.Αυτοί που γερνούν έχουν γεράσει από τα χρονια της νιότης τους.

hippy είπε...

Καμία μα καμία σχέση με σένα Νικόλα...ο ΣΕΔ έχει αντιπρόεδρο...που έχει και μπλογκ όπου λέει αυτά...σ΄αυτόν αναφέρεται

(μετά λόγου γνώσεως)

Άσχετο (επειδή ανέφερες τον Χάρη (Ζιζάνιο)

Αύριο το πρωί θα πιούμε καφέ. Το ραντεβού είναι στ΄αστέρια Γλυφάδας στις 11. Εάν θέλεις και δεν έχεις άλλη υποχρέωση με χαρά να σε γνωρίσουμε. Το τηλέφωνο μου το έχεις. Θα είναι κι ο Ζαχαρίας (Zachmour)

Lorac είπε...

Εύστοχο αυτό με τον μπαρμπα Στρουμφ! Για να συνεχίσω το πείραγμα καλύτερα ...Στάτλερ και Ουώλντορφ.

Στα σοβαρά τώρα . Με το blogger δεν μπορώ καθόλου να μπω στου Μορφονιού για σχόλια. Έχετε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα

hippy είπε...

Φίλε Lorac με πλήγωσες πολύ και θα κάνω μήνες να σε συγχωρήσω. Για την Μόνικα. Από την άλλη βέβαια χαίρομαι που βγαίνει απ΄την μέση ένας αντίζηλος που ήταν απίθανο να υπερκεράσω στα μάτια της. Λέτε να έχω ελπίδες? (χε χε)

Στα σοβαρά κι επειδή τις αναφέρατε. Στις ΑΠΕ πιθανολογώ πως θα υπάρξει πολύ χρήμα προσεχώς. Μου κάνει εντύπωση το γερμανικό δίδυμο στην ηλεκτ. ενέργεια RWE μαμά κεφ/ση 7,1 δις συνεχώς μειούμενη-IΝNOGY (IGY) θυγατέρα στις ΑΠΕ κεφ/ση 18,7 δις με αυξητική τάση. Νομίζω αγοράζεται ο Ανεμος (και η ΤΕΝΕΡΓ εννοείται).

Ως προς την ΣΩΛΚ το παρόν και κοντινό μέλλον μου φαντάζει υποσχούμενο, διαχρονικά είχε BV 0,65-0.90, έχει υποχωρήσει τώρα λόγω της συγχώνευσης κάτω από 0,50 νομίζω επίσης αγοράζεται (το καλώδιο). Εδώ έχω θέση μακάρι να έχω και δίκιο.

hippy είπε...

Αφού μπαίνω και γράφω...δεν έχω πρόβλημα. Ούτε με το 3ο μπλογκ που γράψατε τις προάλλες. Η πρόσκληση ισχύει και για σας ή όποιον άλλο φίλο θέλει.

Lorac είπε...

Ok ευχαριστώ πολύ Είμαι εκτός του κέντρου του κόσμου (Αθήνα). Για σωλκ/ελκα νομίζω πέσατε/πέσαμε κοντά στις τιμές ισορροπίας. Εδώ θα περιμένω να δημιουργηθεί η Συνερτζι και είμαι σίγουρος όλο και κάποιος βιαστικός θα δώσει χαμηλά μέχρι να ξεδιαλύνει bv χρηματοροές κτλ δαιμόνια.

Πρέπει να είμαστε οι μόνοι τρελοί που γράφουν για χαα βραδιάτικα!! Όλοι οι υπόλοιποι μάλλον στην ουρά για black friday.

hippy είπε...



Φίλε Lorac τα 3% των ΔΠ μην τα περιφρονείτε. Όπως και τις αδιάθετες των ΑΜΚ. Το 2011 ήταν μια φρικτή χρονιά για το ΓΔ. Ξεκίνησε απ΄τις 1415 μον και έκλεισε στις 680. Πτώση 52% !!!! Κόλαση.

Επίσης ξεκίνησε με την ΑΜΚ της Πειραιώς το Φεβρουάριο με 1 ευρώ/μετοχή ενώ στο ταμπλό έπαιζε 1,60-1,80. Έδωσε περίπου το 9% των αιτουμένων. Όποιος πούλησε με το καλημέρα κέρδισε 0,60 ευρώ/μετοχή ή 9% χ 60% = 5,4% στο σύνολο των χρημάτων του (μείον τα έξοδα).

Συνέχισε με την ΑΜΚ της ΜΑΡΦ ένα μήνα μετά πάλι στο 1 ευρώ. Αυτή έδωσε περίπου 37% των αιτουμένων αδιάθετων μετοχών αλλά στο ταμπλό έπαιζε στο 1,10. Συνεπώς ο πωλητής εισέπραξε 0,10 χ 37/100 = 3,7% (μικτό) κέρδος.

Τον Ιούνιο της ΔΠ της ΒΙΒΕΡΕ όπως είπαμε και τον Ιούλιο την αντίστοιχη της ΕΜΠ.Ας πούμε 3% καθαρό στην κάθε μια. Και οι τέσσερις κινήσεις δόθηκαν στο marketzone, ο Νικος ίσως θυμάται, στις αυξήσεις των τραπεζών μερικοί φίλοι ακολούθησαν.

Εάν κάποιος είχε κερδοσκοπήσει μόνο σ΄αυτές χωρίς να ρισκάρει αλλού (δύσκολο) θα είχε κέρδος 15% σε μια καταστροφική για το μαγαζί χρονιά.

Ο Μπάφφετ στοχεύει σε λιγότερα κάθε χρόνο.

Επίσης θα διαφωνήσω (μερικώς) ότι υπάρχει χρόνος για να αποσβέσω την χασούρα. Εάν ρισκάρω 100 και χάσω τα 20 χρειάζομαι 25% για να ξανάρθω στα ίσια μου. Stop loss απαραίτητο αλλά το ξέρετε γιατί ΔΕΝ είστε τυχαίος.

SCALPER είπε...

Καλησπερα......και φυσικα απο cynergy θα ωφεληθει τα μαλα η μαμα ΒΙΟΧΑΛΚΟ...