Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

GREECE-10-YEAR BOND

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

GREECE-10-YEAR BOND- weekly chart..

H κίνηση της απόδοσης του 10 ετους ομολόγου απο τις αρχές του 2015. 
Ειναι ευκρινές το υψηλό την περίοδο του περσινού δημοψηφίσματος ( 5/7/2015)
19,4%!!
Στο τελευταίο διάστημα η γραμμή Β101 στην ζώνη του 8,80% που προσέγγισε κατα την εβδομάδα του brexit είναι η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ   και οριοθετεί  την "ομαλή" του κίνηση ,καθως εάν διασπαστει ανοδικά προς την Α100, θα προεξοφλήσει δυσάρεστες καταστάσεις για την ελληνική οικονομία και για τη σχέση μας με τους εταίρους γενικότερα.

Παρ όλα αυτά, κατά την προηγούμενη εβδομάδα,υπήρξε μια καθοδική κίνηση της απόδοσης κάτω από τον απλό κινητό των 10 εβδομάδων, προεξοφλώντας κατά κάποιον τρόπο ,θετικά μηνύματα.

Ενδεχόμενη συνέχεια της κίνησης αυτής,προς την Β102 του γραφήματός μας ,θα επικυρώσει μια κάποια προεξοφλούμενη θετική εξέλιξη ,αν και τις δυο προηγούμενες φορές που βρέθηκε στην Β102 [ 7- 7,10%] ο ΓΔ είχε προσεγγίσει 
τις 650 μον .

Μένει στις επόμενες εβδομάδες,να διαπιστώσουμε αν αυτη η αντιστοιχία διατηρηθεί ,επικυρώνοντας κάποια καλά νέα για την πορεία της αξιολόγησης και τα δημοσιονομικά μας μεγέθη.
Για να επιτευχθεί αυτό ,θα απαιτηθεί από την τρέχουσα εβδομάδα ήδη, η ανοδική κίνηση του ΓΔ ,ξεκινώντας απο τις 573,92 εβδ .

28 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

https://youtu.be/eQlFWidNFWw

αντε και πολυχρονος ο τσε μας ,
να τον χαιρομαστε .
.....
τ'αϊ Ερνεστου σημερα ρεεεε

Lorac είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μιχάλη ωραία αρχή με το 10ετες σήμερα. Αν ήταν μετοχή θα μιλάγαμε ξεκάθαρα για πτωτική φορά. Όποιος τρέξει και απλούς δείκτες τεχνικής ανάλυσης μάλλον στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει. Εδώ η διαφορά είναι ότι θέλουμε να είναι σε πτωτική φορά - μιλάω για τους λονγκ του ΧΑΑ- μιας και στατιστικά εδώ και πολύ καιρό κάνει ανάποδες κινήσεις σε σχέση με την σποτ του χρημ/ριου.

Ακόμα καλύτερες είναι και οι αποκλίσεις όποτε τις κάνει. Οπότε μετράω θετικά/αρνητικά για τις υπόλοιπες μέρες.

Θετικό το γιουρογκρουπ σήμερα μιας και πιθανών να γίνει αναφορά από τον ESM για τα μέτρα χρέους που θα οριστικοποιήσει αργότερα.

Θετικός ο ανασχηματισμός μιας και δεν συγκλόνισε , αλλά δεν ήταν οπτικά αρνητικός. Σημαντικό αυτό μιας και από το κακό καλύτερο το ουδέτερο.

Αρνητικό το θέμα των εκλογών. Μιας και εικόνα θα υπάρχει αρχικά τα ξημερώματα της Τετάρτης και πιθανών να γίνει και λίγο ντέρμπυ και να πάρει μεσημέρι. Μετά την "ανατροπή" (μπουχαχαχαχα) στο θέμα του εφ μπι αι και των εμαιλ η Χιλαρυ σκάει το "νίτρο" στη κούρσα λίγο πριν το φίνις. Οπότε ας δούμε αν μπορεί να πατήσει κι' άλλο γκάζι ο αντίπαλος για τη νίκη. Στο ΜΕΞΙΚΟ πάντως ο δείκτης MEXBOL(και MXX) δείχνει κάπως προβληματισμένος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει εικόνα έλευσης Τραμπ.

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.

michele είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους! Καλημερα Λευτερη!

michele είπε...

Ναι Lorac, το γραφημα ειναι απλοποιημενο,χωρις λεπτομερειες για να δειξει την πτωτικη ταση και την επομενη στηριξη

Στον ανασχηματισμο πρεπει να χαρισουμε μια θετικη υποδοχη, δεν νομιζω θα εχει ιδιαιτερο προβλημα η Χιλαρυ και οι αγορες θα την υποδεχτουν με χαρουλες.

Ο ΔΤΡ ξεκινησε μια αντιδραση απο τις -ενδιαμεσες-625 μον ,για να κανει ενα retest στις 660 μον.
Αν τρακαρει εκει, παμε για 610, αν υπερβει εχει διαφορα εμποδιάκια,το βλέπουμε

Λευτερης είπε...

https://web.archive.org/web/20160713015047/http://axtsioglou.gr/axtsioglou-arthra.xhtml

michele είπε...

Λευτερη, πολλοι πιστευουν οτι διαγραφοντας ενα ιστολογιο η ενα λογαριασμο στα social media, σβηνονται τα παντα

Οι αποψεις της νεαρας (σικ) ειναι καταγεγραμμένες :)

Λευτερης είπε...

Ακριβώς Μιχάλη.

michele είπε...

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016 ανήλθε στο ποσό των 2.358,4 εκατ. ευρώ (2.652,3 εκατ. δολάρια) έναντι 2.022,5 εκατ. ευρώ (2.276,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2015 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 16,6%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 177,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 12,0%

Αυτη ειναι μια καλη ειδηση,απ αυτες που..προεξοφλουνται στις αγορες και η οποια εφερε και μια μειωση του εμπορικου ελλειμματος κατα 12,1% -( 6,4% χωρις τα πετρελαιοειδή).

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 18,56 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση σε ευρώ της τάξεως του 3,7%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή ωστόσο εμφανίζει αύξηση κατά 1% ή κατά 131,5 εκατ. ευρώ.

michele είπε...

Απο την αλλη μερια,ανησυχητικη ειδηση για το ισοζυγιο απολυσεων-προσληψεων στον ιδιωτικό τομέα

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=34291&subid=2&pubid=114237720

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους...Τελικά αγορα χωρις τράπεζες δεν υπάρχει.. .

michele είπε...

Και σε λιγο, μια αναλυση για το χθεσινο ντερμπυ, γιατι καλο ειναι περα απο αφορισμους και διαφορα τετοια ,να γραφουμε αυτο που βλεπουμε και και καταλαβαινουμε. Μακρια απο θεωριες συνομωσιας και διαφορα τετοια,που βολεύουν τα ευκολα συμπερασματα

michele είπε...

ΟΠΛΑ, πες στα και στο Μυτιλ και στα ελπε και στον ΟΤΕ και στον ΟΠΑΠ και στη ΜΠΕΛΑ και στη ΜΟΗ

Για να μην ξεχναμε οτι οι τραπεζες παραμενουν στο 40-50% κατω απο τον περασμενο Δεκεμβριο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι Μιχάλη σωστά δεν εχω αντίρρηση.. .Ειδες το Μαιλ σου;

michele είπε...

Nαι το ειδα ΟΠΛΑ,πολυ ενδιαφερουσα ιστορια οντως

michele είπε...

..και αναφορα στο Αιγιο,οπου και εχω γεννηθει :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλης κραζει Καμενο...

Lorac είπε...

Απο το σημερινό μπλα μπλα ....
"Το τρίτο τρίμηνο έκλεισε με θετικούς ρυθμούς, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα έχουμε υπεραπόδοση εσόδων και έχουν πιαστεί οι στόχοι του προγράμματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά....Σε αυτές ο πρωθυπουργός οριοθέτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, χωρίς υποχωρήσεις στις αρχές αλλά και χωρίς άσκοπές κωλυσιεργίες, όπως είπε χαρακτηριστικά...."

Η επιλογή να κατεβάσει λίγο το Μ.Ο. ηλικίας στην ομάδα κρίνεται καταρχάς θετική. Δεν με ενδιαφέρουν και τόσο τα ΠΡΟ-Υπουργοποίηση σχόλια και συνεντεύξεις της 31χρονης Εφης. Θα με ενδιαφέρει να κλείσει την δουλειά προστατεύοντας τους νέους.

Στα υπόλοιπα και χρηματ/ριακα βλέπω την ΔΕΗ να απολαμβάνει την αποχώρηση και εφόσον κρατήσει σε κλείσιμο το σημερινό άνοιγμα να οδεύει προς τα πάνω επίπεδα. Θα έβαζα σα σημείο trade το 3,17 και σαν σημείο περικοπής του καρπού τα 3,40. Για την φάση αυτή το 4 φαντάζει ένας μακρινός στόχος ,αλλά για να πάμε εκεί πρέπει να απορροφήσει σίγουρα πολλούς στα 3,40 άρα θέλει ακόμα χρόνο.

Μιχάλη πάνω απο όλα χάνει η ομάδα , αλλά όταν κάνω ότι είναι δυνατόν να την έχω ανίσχυρη τότε φταίω και εγώ!!

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους!

Χαρές βλέπω στις αγορες, αφού το παιχνίδι είναι άκρα πουλημενο: 9 μέρες πριν τις εκλογες βγαίνει είδηση για τα μειλ και 2 μέρες πριν βγαίνει αντίθετη είδηση για τα μειλ. Οι μεγάλοι το παιχνίδι τους το κάνανε...και εγώ επανέρχομαι στο σχόλιο που έκανα πριν λίγες μερες για το timing, γιατί στην ουσία πλέον για να κερδίσεις, έτσι όπως έχουν κάνει τις αγορές το 2016, περισσότερο timing χρειάζεται -που λέει ο λογος- παρά αναλυση.

Tvix παρασκευή 22 περίπου, και ενώ είχε μία μικρή ανοδική αντίδραση ο s&p το tvix δεν είχε συμπεριφορά αντίστροφης.
Σήμερα το tvix έχει 18 στο premarket.

Και κλείνοντας να θυμισω, ότι ή συμπεριφορά των αγορών είναι περίπου ίδια με εκείνη του μπρεξοτ, απλά πιο συμπυκνωμένη χρονικά. Χωσιμο λόγω δημοσκόπησης υπέρ μπρεξιτ 2 εβδομάδες, την εβδομάδα του δημοψήφισματος ανοδική αντίδραση λόγω δημοσκόπησης υπέρ της παραμονής, και τελικά αποτέλεσμα brexit.

Προφανώς και δεν λέω ότι είναι το ίδιο πράγμα...αλλά σα πολλές ομοιότητες δεν έχουμε στο πως κατευθύνουν οι μεγάλοι τις αγορές; Και μάλιστα με κάτι γκαπ που σε πιάνουν στον ύπνο;

Μία μερα έμεινε, και θα είναι μία μέρα πραγματικής "κρίσης"

michele είπε...

Παμε λοιπον την ανάλυση του αγώνα :
Ο Παναθηναικος κατεβηκε χωρις ποδοσφαιρικη λογική και με ακρως επιθετικο σχήμα μεσα στην εδρα της πιο δυνατης ομαδας του πρωταθλήματος.
Ενα σχημα, που οχι μονο δεν ειχε ξαναπαιξει,αλλα αντιθετως ακομα και με μικροτερες ομαδες ηταν αντιδιαμετρικα διαφορετικο,με τρια στοπερ 3-5-2.

Αυτο μπορουσε να λειτουργησει με δυνατες ομαδες οπως με Θελτα και Αγιαξ για ενα αρκετα καλο διαστημα του αγωνα με pressing ψηλα, που και παλι ομως "εσκαγε" τους παικτες μετα το 65.

Γιατι τους εσκαγε; Διοτι η προετοιμασια ηταν φτιαγμενη πανω στην εισοδο στους ομιλους και οχι οπως θα επρεπε,με αποτελεσμα με την μεν Στανταρτ να παιξει με -6 παικτες ,με τον δε Ολυμπιακο με παικτες που μολις ειχαν επιστρεψει ( Ζεκα-Λεντεσμα).

Παρ ολα αυτα,κρατησε δυο "αθλητες" εκτος ( Λουντ-Χουλτ) με αποτελεσμα οι μονοι που θα εκοβαν να ηταν ο δυο προαναφερθεντες που δεν ηταν στην καλυτερη κατασταση.
Δεν ειναι τυχαιο,οτι ολα τα γκολ μπηκαν απο την αριστερη πλευρα,στο δε δευτερο γκολ ενα τεταρτο του γηπεδου,οπως αμυνοταν ο ΠΑΟ, ηταν ΑΔΕΙΟ.

Η φαση του ΛΕΤΟ με το τετ-α-τετ που προηγηθηκε του γκολ του Ολυμπιακου,ηταν καθοριστικη και αναδεικνυει τι σημαινει να παιζεις χωρις το βασικο σου σεντερ.

Εν κατακλειδι,πολυ καλυτερος ο Ολυμπιακος με συγκεκριμενο πλανο που απεδωσε και με καλα τρεξιματα και εκμεταλλευση χωρων.
Ο διαιτητης παρα το μαιμου πεναλτυ ηταν πολυ καλος και φυσικα η φαση τον ξεγελασε δεν επροκειτο για ..βοηθεια.

Τωρα το ΓΙΑΤΙ πηγε ο Στραμα να παιξει φουλ επιθετικα, ψαξτε το και στις προηγουμενες Κυριακες του πρωταθληματος.

Το αποτελεσμα παντως εκφραζει ακριβως την ελλειψη ποδοσφαιρικης λογικης,την ελλιπη αρχικη προετοιμασια με τους τοσους τραυματισμους και φυσικα την ιδιομορφια του Ελληνκου πρωταθληματος οπου καθε ξενος προπονητης που ερχεται να δουλεψει πρεπει να ενημερωνεται
οτι εκτος απο καλη ομαδα και καλους παικτες,χρειαζεται να παιξει και εναντιον μιας συμμοριας που λυμαινεται το ποδοσφαιρο.

Διαφορετικα πρεπει να χαλασει κανεις ενα σκασμο λεφτα και να εχει και εναν..αναλογο προεδρο οπως με τον Παναθηναικο του 2010 που πηρε το νταμπλ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δν υπαρχει γιατρια...Αμεσος υποβιβασμός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για να λυθεί το θέμα.. ..οι τιμωριες του στυλ αγωνες χωρις φιλάθλους ειναι μια μπουρδα καθώς ετσι τιμωρουν μονο το Ελληνικο Δημόσιο που δεν εισπρατει ΦΠΑ...τα προστιμα απευθειας στους μεγαλομετοχους για να καταλάβουν οτι κατι τρεχει.

μπαρμπαλιας είπε...

χρειαζεται να παιξει και εναντιον μιας συμμοριας που λυμαινεται το ποδοσφαιρο.....

παλι Μικε μας η "συμμορια";
εδω μας κανανε σκονη και μιλαμε;
τα δυο τελευταια χρονια οι"συμβουλοι"οι καλοι του φουκαρα του Αλαφ ,αντι να του ξετρυπωσουν αντιστοιχους εστω Μποτιες και ιντεγηδες...τον ειχαν βαλει και φωναζε για τη διαιτησια.
οριστε λπν με διαιτησια στα ισα...χανεις απο Ξανθη ,απο Βεροια,σε ξεφτυλιζει ο πειραιας ,δε μπορεις να παρεις τα ποδια σου απο παικτες και φυσικη κατασταση...τι να λεμε λπν;ασ προσπαθησουμε για τριτοτεταρτα και βλεπουμε

michele είπε...

Μπαρμπα ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ απ την αρχη αυτα που γραφω, παντα υπαρχει χρονος να καλυτερευουμε στην κατανόηση κειμένου.

austin είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ..Μην σε ξαναπαίρνω τηλ και ενοχλώ..

Τι έγινε ρε παιδιά? Οι αγορές έξω τρέχουν, ανασχηματισμό "αρεστο" έκανε και οι τράπεζες πάλι αρχίζουν την ενδοασυνεδριακή διόρθωση??

michele είπε...

Αustin για το ελληνικο χρηματιστηριο μιλαμε :) και τι θα πειραζε ενας που θελει να τοποθετηθει στην αντιδραση να παρει πιο φθηνα απ το πρωι;

michele είπε...

EUROGROUP HEAD DIJSSELBLOEM SAYS IMPOSSIBLE TO GIVE DETAILS OF MEDIUM-TERM DEBT RELIEF MEASURES FOR GREECE BEFORE H2 2018 - Reuters

Αυτο σε καλυπτει για την ..διορθωσουλα Austin?

mixalis mixalios είπε...

Το θέμα ειναι αν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ειναι αρκετά για να σε βάλουν στο qe....

michele είπε...

Kαι να σε βαλουν Μιχαλιό,θα ειναι κατι ουσιαστικο;