Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


9+1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ..


Λένε ότι το καλό πράγμα, αργεί. Στην περίπτωση του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα, οι ζυμώσεις κυβέρνησης – δανειστών διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο. 

Η βασικότερη εστία διαφωνιών αφορούσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει έναν ειδικό ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο θα έμπαιναν όλες οι εισπράξεις από πλαστικό χρήμα. 

Από αυτόν τον λογαριασμό το Δημόσιο θα εισέπραττε απευθείας τον ΦΠΑ και με πάγια εντολή θα πληρώνονταν οι τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Το δέλεαρ για τις επιχειρήσεις θα ήταν η προστασία του συγκεκριμένου λογαριασμού από κατασχέσεις για τρέχουσες έως σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Ο ακατάσχετος λογαριασμός πήγε περίπατο. Εμεινε στο νομοσχέδιο μόνο η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών να δημιουργήσουν – αν δεν έχουν ήδη – έναν επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα μπαίνουν οι εισπράξεις από πλαστικό χρήμα. Το εάν στη συνέχεια σε αυτόν το λογαριασμό θα έχει πρόσβαση το Δημόσιο για να εισπράττει απευθείας τουλάχιστον τον ΦΠΑ, δεν είναι ξεκάθαρο. Επί του παρόντος πάντως, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. 

Αυτό το οποίο ξεκάθαρα προβλέπεται είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 όλοι θα πρέπει να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί να κοστίσει ακριβά. Αν δεν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο όριο πληρωμών με πλαστικό χρήμα, καραδοκεί έξτρα φόρος με συντελεστή 22%, στον λογαριασμό της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων του 2017, σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα. 


1. POS παντού 

Η μετάβαση θα είναι σταδιακή. Καταληκτικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η καθιέρωση της αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης θα οριστούν οι επαγγελματικοί κλάδοι από τους οποίους θα ξεκινήσει η υποχρεωτική αποδοχή πληρωμών με πλαστικό χρήμα εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Στην απόφαση αυτή θα περιγράφονται και οι κυρώσεις στην περίπτωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα αποφασίσουν να κινηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση. Η αρχική υποχρέωση πάντως για όλες τις επιχειρήσεις είναι να ενημερώνουν τους καταναλωτές «ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο» για την αποδοχή καρτών πληρωμών. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο περιορίζεται στα 500 ευρώ αν καταβληθεί εντός 30 ημερών. 

2. Στοπ σε μετρητά άνω των 500 ευρώ 

Το 2010 είχε καθιερωθεί όριο πληρωμής με μετρητά έως 1.500 ευρώ. Πρακτικά, το όριο αυτό σήμερα καταστρατηγείται. Ιδίως μετά τα capital controls, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, τα μετρητά γίνονται αποδεκτά (δεδομένου ότι ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος) χωρίς δεύτερη σκέψη, ιδίως αν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. 
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο πήχης επιχειρείται να κατέβει στα 500 ευρώ, ενώ το «σπάσιμο» των συναλλαγών σε 500άρικα δεν επιτρέπεται.

Στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 500 ευρώ και πάνω που εκδίδονται κατά την πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες εξοφλούνται από τους καταναλωτές αποκλειστικά με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως (ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά) τραπεζικό έμβασμα, μέσω λογαριασμού πληρωμών, με χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Αν εκδίδονται φορολογικά στοιχεία, είναι άλλη υπόθεση. 


3. Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα 

Από το 2017 οι φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματος  από 8.636 έως και 9.545 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, με βάση τα σημερινά δεδομένα) θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ένα μέρος του εισοδήματός υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος. Εφόσον το εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ, απαιτείται ποσοστό δαπανών 10% με πλαστικό χρήμα. Για εισόδημα 9.000 ευρώ, απαιτούνται e-αποδείξεις 900 ευρώ, στα 10.000 ευρώ αυξάνονται σε 1.000 ευρώ. Για μεγαλύτερα εισοδήματα ακολουθούν δύο ακόμα συντελεστές. Στο κλιμάκιο εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 15%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος άνω των 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 20% (με μέγιστο όριο απαιτούμενων πληρωμών τα 30.000 ευρώ). 

4. Φόρος αν δεν μάθω να πληρώνω με κάρτες 

Τα αρχικά ποσοστά υποχρεωτικών δαπανών με πλαστικό χρήμα σε σχέση με το εισόδημα είναι σχετικά χαμηλά. Η ποινή όμως αν δεν καλυφθεί το απαιτούμενο όριο δαπανών είναι υψηλή. Αν δεν καλύπτεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, τότε ο φόρος εισοδήματος προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%. Ο έξτρα φόρος πρακτικά προκύπτει από την απώλεια μέρους του αφορολογήτου δεδομένου ότι ο συντελεστής 22% είναι ο πρώτος συντελεστής της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο φορολογούμενος με το εισόδημα των 12.000 ευρώ πραγματοποιεί το 2017 πληρωμές  με πλαστικό χρήμα 500 ευρώ, αντί των απαιτούμενων ύψους 1.300 ευρώ. Στη διαφορά των 800 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 22% και προκύπτει επιπλέον φόρος 176 ευρώ. 

5. Ποιες αποδείξεις θα μετράνε για το χτίσιμο του αφορολογήτου 

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, μετά την ψήφιση του νόμου, με την έκδοση σχετικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών. Μια πρώτη πρόταση, η οποία είχε υποβληθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες και παραμένει άγνωστο αν θα προχωρήσει, ενέτασσε στις δαπάνες που θα «μετράνε»: αγορές από σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Στις εξαιρούμενες εξετάζεται να είναι λογαριασμοί για φως, νερό, τηλέφωνο, δόσεις δανείων, ενοίκια, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα και διόδια. 

Υπό εξέταση παραμένει το ενδεχόμενο η πληρωμή δαπανών με πλαστικό χρήμα για παροχή υπηρεσιών από επαγγελματικούς κλάδους με υψηλή ροπή προς φοροδιαφυγή να οδηγεί σε μια μορφή μπόνους για τους καταναλωτές. 


6. Ιατρικές δαπάνες

Ανεξάρτητα από την υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, όλες οι ιατρικές δαπάνες οι οποίες σήμερα μειώνουν τον φόρο, από το 2017 προκειμένου να αναγνωρίζονται από την Εφορία θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα. Οι χάρτινες αποδείξεις από τον γιατρό, αν η δαπάνη έχει πληρωθεί με μετρητά, δεν θα αναγνωρίζονται. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι ιατρικές δαπάνες οδηγούν σε μείωση φόρου 10% εφόσον υπερβαίνουν το 5% του εισοδήματος. Για παράδειγμα σε εισόδημα 12.000 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει έκπτωση φόρου οι ιατρικές δαπάνες θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 600 ευρώ. Αν ανέρχονται για παράδειγμα σε 1.000 ευρώ, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί με πλαστικό χρήμα θα κερδίζεται η έκπτωση φόρου των 100 ευρώ.


7. Λοταρία 


Δεν γνωρίζουμε ακόμα – θα καθοριστεί στη συνέχεια με υπουργική απόφαση – ούτε πόσο συχνά θα γίνονται οι κληρώσεις ούτε τα δώρα που θα κερδίζουν οι τυχερές αποδείξεις. Το νομοσχέδιο ορίζει ότι οι συναλλαγές που γίνονται με πλαστικό χρήμα, θα μπαίνουν σε κληρωτίδα και οι τυχεροί θα επιβραβεύονται με χρηματικά έπαθλα ή έπαθλα σε είδος. Συνολικά σε ετήσια βάση, οι κληρώσεις αυτές μπορεί να κοστίζουν έως και 12 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή κληρώσεων, όπως η συχνότητα των κληρώσεων, η διαδικασία συμμετοχής, τα μέσα καταχώρισης των συναλλαγών που θα μετέχουν καθώς βέβαια και τα έπαθλα. Παράλληλα σχεδιάζονται επιπλέον κίνητρα για φορολογουμένους οι οποίοι υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης.

8. Με ονοματεπώνυμο 

Κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, κουπόνια, voucher, e-banking και γενικότερα μέσα πληρωμής πλην μετρητών θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα με το ονοματεπώνυμο των κατόχων τους. Η ονομαστικοποίηση κάθε ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους – με διαδικασίες οι οποίες μένει να προσδιοριστούν – ώστε να μπορεί στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να κάνει τον λογαριασμό των δαπανών με πλαστικό χρήμα για κάθε φορολογούμενο και να διαπιστώνει αν πληρούνται οι όροι για την κατοχύρωση του αφορολογήτου. 

Παράλληλα, η ΓΓΔΕ σχεδιάζει – όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο – την επέκταση του σημερινού Συστήματος Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών (ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών) και σε λογαριασμούς Πληρωμών ώστε να αποκτήσει ένα ηλεκτρονικό μάτι στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

9. Εξαιρέσεις 

Αρχικά εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της ΕΕ καθώς και όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικό κατάστημα ή είναι φυλακισμένοι. Στη συνέχεια, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Εξετάζεται για παράδειγμα το ενδεχόμενο, τα όρια των δαπανών με πλαστικό χρήμα να μην αγγίξουν τους ηλικιωμένους ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών όπου τα POS παραμένουν – και μάλλον θα παραμείνουν για καιρό ακόμα – άγνωστη έννοια. 

10. Το χαρτοβασίλειο 


Ένα ερώτημα το οποίο απασχολεί πολλούς φορολογουμένους είναι αν θα υπάρχει υποχρέωση φύλαξης των χάρτινων αποδείξεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να εκδίδονται ασχέτως αν η δαπάνη γίνεται με μετρητά ή με πλαστικό χρήμα. Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου – εκφράζοντας την προσωπική της άποψη χωρίς να απορρέει σχετική υποχρέωση από το νομοσχέδιο – συνιστά, καλού κακού το πρώτο διάστημα να φυλάσσονται και οι χάρτινες αποδείξεις. Όσοι φορολογούμενοι εξαιρεθούν τελικά από την υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται με τις γνωστές σακούλες χάρτινων αποδείξεων, οι οποίες συνεχίζουν να κοσμούν πολλά σπίτια φορολογουμένων. Η σύνδεση του αφορολογήτου με αποδείξεις – η οποία δεν ίσχυσε για τα εισοδήματα του 2015 – επανέρχεται από το 2017 είτε για δαπάνες με πλαστικό χρήμα είτε με τα – αγαπημένα  πολλών – μετρητά. 

www.tanea.gr

45 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Χρηματιστηριακή, οικονομική, πολιτική τώρα και φοροτεχνική ανάλυση...

Αυτό όμως που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τι γίνεται με τα ζευγάρια (τα νόμιμα...), ¨χτίζει" ο καθένας το δικό του αφορολόγητο ή αθροίζουμε το σύνολο των εισοδημάτων τους και πάμε για ένα ποσοστό εισοδήματος που πρέπει να καλύψουμε για το άθροισμα τους (όπως γινόταν παλιά με τις χάρτινες)?

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

http://m.enikos.gr/el/politics/425312,Kavgas-Polakh--Salma-sth-Boylh--BINTEO-.html

Είναι το βίντεο που μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις και εκφράσεις μεταξύ αδωνι και πολακη, παίρνει τον λόγο ο σαλμας της νέας δημοκρατίας και τα χωνει στον πολακη με διάφορα στολίδια και στο τέλος του λέει ότι θα τον κλείσει και φυλακή.

Προφανώς και δεν το βάζω για να δείξω τον τσακωμό, αλλά για την ενημέρωση του ΠτΒ κουρακη στο 1:49 και μετά. Είναι μαθητές πάνω και παρακολουθούν. Σίγουρα τα λόγια του σαλμα, ποιος ξέρει πόση ώρα τον καυγά του πολακη με τον αδωνι.

Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δεν έχουμε καμιά σωτηρία. Εκεί μέσα έχει γίνει χαβρα και αυτοί μας εκπροσωπούν χωρίς να σέβονται τα παιδιά, διαιωνίζοντας μάλιστα "την ασέβεια και την αναισθησία"

austin είπε...

Έτσι όπως είναι "ωραία" στημμενο το νομοσχέδιο, σα να έχω μία αίσθηση ότι το δοκιμάζουν πάνω μας...για συνεχίσει και σε άλλες χωρες

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

http://www.koutipandoras.gr/article/apolythike-i-kathigitria-poy-epiase-ton-gio-toy-samara-na-antigrafei

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

https://www.efsyn.gr/arthro/kyrie-mitsotaki-na-poia-parataxi-katestrepse-tin-oikonomia-kai-tin-koinonia

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

http://greek-macgyver.blogspot.gr/p/54-45.html?m=1

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

http://indobserver.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7811.html?m=1

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

Καλημέρα σε όλους.Θα είμαι η αντιπολίτευση χωρίς πολλά πολλά ,παρα μόνο με άρθρα.Χαίρομαι που γράφω εδώ .

Froufrouni είπε...

Καλημέρα σε όλες κι ολους!
"Διαφωτιστικό" το κείμενο. Ωραία μουσικουλα.

mixalis mixalios είπε...

Να και ο θηλυκός banker....

Τελικά όλη η αλήθεια ήταν στα blogs....απλά δεν διάβαζα τα σωστά....

Ευφροσύνη δεν ήταν όσο διαφωτιστικό όσο ήθελα αφού έχω απορία που θα μου τη λύσει ο Mic όπως ανέφερα στο πρώτο σχόλιο, αν δεν μου τη λύσει θα ανεβάζω συνέχεια σχόλια του Μacgyver και του αδέκαστου Βαξεβάνη....

hippy είπε...

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...
Καλημέρα σε όλους.Θα είμαι η αντιπολίτευση χωρίς πολλά πολλά ,παρα μόνο με άρθρα.Χαίρομαι που γράφω εδώ .
18 Δεκεμβρίου 2016 - 11:59 π.μ.

Καλημέρα "αλήθεια", καλημέρα παιδιά

σαράντα χρόνια ΚΚεσ είχα σαν καταφύγιο το άλλοθι "πτωχοί μεν πλην ηθικοί και τίμιοι". Πίστευα στο δεν είμαστε όλοι ίδιοι και τώρα ερχόσαστε να μας πείτε πως οι άλλοι, οι προηγούμενοι, δεν έχουν δικαίωμα να σας κρίνουν γιατί είναι ίδιοι. Εάν όμως είστε μια από τα ίδια τότε γιατί ήρθατε? Για να μασουλίσετε το κοψίδι που θεωρείτε ότι σας αναλογεί? Όχι λοιπόν, να φύγετε.

Ήλπιζα απ΄τους "συντρόφους" να προσπαθήσουν την επανεκλογή τους εστιάζοντας στις θετικές μεταρρυθμίσεις που (θα) έκαναν στην χώρα. Τον αέρα ανάπτυξης που (θα) έφερναν. Αντ΄αυτού προτάσσουν (και προτάσσεται εσείς προσωπικά) αρνητικές πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτά όμως είχαν νόημα να τα λένε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τότε που υπόσχονταν άλλης ποιότητας διακυβέρνηση.

Είναι σαφές πως δεν μπορείτε. Είτε από εγγενείς αδυναμίες (σαπίλα) στο χώρο είτε από έλλειψη ικανότητας. Εάν υπάρχει ακόμα ηθική στο χώρο σας (ρητορικό το ερώτημα) να φύγετε.

μπαρμπαλιας είπε...

Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω.

Όταν η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή. Δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει τον λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων.

Δεν είναι επιλογή της Αριστεράς να γίνει δραπέτης της ιστορίας. Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του '15. Ο λαός μας το αναγνώρισε.....
------------------------------------------

Hippy κλπ αλλες δυναμεις κλσ.
η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"ηρθε για να μεινει φορεβερ ...
ξεχαστε τις δημοσκοπησεις του κωλου.
μια τριπλα θα κανει και τα πιτουρα θα γινουν καλαμποκι

αγαπητη μας Φροσω χαιρομαι

μπαρμπαλιας είπε...

και κατι στην τυχη....

http://www.kathimerini.gr/888401/opinion/epikairothta/politikh/idoy-oi-vry3elles-idoy-kai-to-dikio-mas

Lorac είπε...

Θα είμαι η αντιπολίτευση χωρίς πολλά πολλά....

Ημερολόγιο αστρικού καταστρώματος 18 12 2016

Ξύπνησα με βαρύ κεφάλι από τις χτεσινές κραιπάλες και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ταξίδεψα στο χωρο-χρόνο μέσα στον ύπνο μου. Έχουν γίνει εκλογές και η κυβέρνηση είναι ήδη αντιπολίτευση. Σημείο τριβής καθημερινά είναι απαράδεχτη πρακτική της νέας κυβέρνησης να εφαρμόζει ότι ψήφισε η παλιά αντί να σχίζει τους νόμους με ένα άρθρο. Καθημερινές πορείες ενάντια στην εφαρμογή αυτών που αυτοί συμφώνησαν και ψήφισαν αποτελεί το επιστέγασμα της παράνοιας που ζούμε.

Επίσης η παύση της αριστερής πρακτικής να περνάνε μπουλούκια οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες για τα σκλαβοπάζαρα της δύσης με δώρο το απαραίτητο μπαξίσι-μκο έχει φέρει φοβερή ένταση. Ένταση που δυναμώνει μέρα με την μέρα από τα επεισόδια που γίνονται απο αυτούς τους ανθρώπους που οι αριστεροί φέραν να ζήσουν στις λάσπες και στα σκατά για να μπορούν να νιώθουν και γαμω΄τους αριστερούς όταν πίνουν τις σαμπάνιες τους.

Ξυπνάω και λέω ….déjà vu… Σφάλμα στο σύστημα και προάγγελο μπελάδων (Matrix)…(ΑΛΉΘΕΙΑ Νο1)

Βαριέμαι δεν συνεχίζω άλλο. Είσαι είτε ένα τρολλάκι που θέλει απλά να κάνει λίγο φασαρία για να δώσει λίγο σημασία στην μίζερη ζωή της

Είτε έχεις κέρδος και κονόμα απο αυτό που ζούμε τώρα και δεν θές να το χάσεις με τίποτα

Είτε κοπέλα μου δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που έγιναν , από αυτά που γίνονται και δυστυχώς από αυτά που ΘΑ γίνουν.

Απάντησε λοιπόν - χωρίς πολλά πολλά - τί πραγματικά είσαι και να ξέρεις θα σε βοηθήσουμε παρόλο που εμφανίστηκες με το υφάκι του γαμάο και έχω μόνο εγώ δίκαιο. Εδώ μέσα άλλωστε γράφονται με ελευθερία πολλές απόψεις εκτός αν σε ενοχλεί αυτό. Η ελευθερία.

ΑΛΉΘΕΙΑ Νο1>>> Με αυτούς που κατηγορείς στην πραγματικότητα συγκυβερνάς!! Αλήθεια γιατί δεν έχεις οδηγήσει καμιά υπόθεση στα διkaστήρια???

Lorac είπε...

Και για να μην ήμαστε και μονόπλευροι κ.Hippy διαβάζω και μιλώ με εξαιρετικούς ανθρώπους απο τον αριστερό χώρο.


Για το βοήθημα που θα δοθεί στους συνταξιούχους ο Χρυσόγονος επισήμανε «ότι έπρεπε να είχε γίνει μια συνεννόηση με τους δανειστές και ότι ένα ποσό θα μπορούσε να δοθεί σε άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά».

Δεν είναι όλοι ψυχασθενείς να καταστρέφουν τα πάντα για να τα δώσουν στους συνταξιούχους χαχχχαχαχαα

μπαρμπαλιας είπε...

νεαρε μου Lorac
η τελευταια παραγραφος ...
ειναι και η μονιμη απορια μου.
ουδεις εκλεψε...
ουδεις εβγαλε λεφτα εξω...
παρολα αυτα το χρεος μεγαλωνει
και καλουμεθα ιθαγενεις ,να πληρωσουμε τα σπασμενα.
ειναι ομως πραγματι ετσι;
καποιος καθηγητης οικονομιας ειπε προσφατα οτι το χρεος μας
ειναι ελαχιστο .
κανεις δεν ψαχτηκε

Lorac είπε...

Πρεσβύτερε Μπαρμπαλιά

λάλησον, πρεσβύτερε, πρέπει γάρ σοι, ἐν ἀκριβεῖ ἐπιστήμῃ καὶ μὴ ἐμποδίσῃς μουσικά ὅπου ἀκρόαμα, μὴ ἐκχέῃς λαλιὰν καὶ ἀκαίρως μὴ σοφίζου.

Οντως κανείς δεν έκλεψε που είναι το ορθό. Αλλά οι ταραγμένοι καιροί απαιτούν και ταραχώδεις λύσεις. Εσοδα . Εξοδα . Γνωρίζεται τους αριθμούς και που αντιστοιχούν ? Θα χαρώ λοιπόν να δώ ότι έχω λάθος και πλάνη.

μπαρμπαλιας είπε...

Λάλησον, νεανίσκε, εἰ χρεία σου, μόλις δὶς ἐὰν ἐπερωτηθῇς·...

ωρε που τα ξετρυπωσες
μου θυμησες που πηγαινα δεξιο ψαλτηρι στα μικρατα μου με τις βιβλους και τα σεραφειμια.

μπαρμπαλιας είπε...

οι σεμπάδες νικησαν παλιν νικην μεγαλην

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

Δεν επιθυμώ να παραθέτω στοιχεία για την κυβέρνηση συριζανελ μιάς και είναι πασιφανές ποσο επικινδυνη είναι.Απλά με νούμερα και στοιχεία να δούμε ποσο βρωμικη ειναι η νδουλα του κούλη και πόσο γρήγορα θα πεσει απο σκάνδαλα μόλις αναλάβει( ως βαθυ πασόκ που ανήκω) περι σεπ 17 βλέπω εκλογές.Αρα ως επίλογος δεν επιθυμώ αναλύσεις παρά μονο παραθέσεις στην στήλη στοιχείων για την πολύ διεφθαρμένη και βρώμικη νδ.

μπαρμπαλιας είπε...

θηλυκη μου αληθεια μη μας αφησεις...θελω πολυ βρωμικο...

Lorac είπε...

Τίμια απάντηση απο την Θηλυκή αλήθεια. Ίσως να γράφατε αυτό ως πρώτο σχόλιο και μετά να αρχίζαν οι παραθέσεις.

Κ.Μπαρμπαλιά "Raphèl mai amècche zabì almi"

μου θυμησες που πηγαινα δεξιο ψαλτηρι στα μικρατα μου με τις βιβλους και τα σεραφειμια.

Πάντα μου άρεσε αυτή η βιβλική ιστορία. https://en.wikipedia.org/wiki/Nimrod Είναι Κυριακή οπότε έχετε χρόνο να την ξαναδιαβάσετε. Δεν έχω καταλάβει ακόμα το νόημα του στίχου του Alighieri, Dante. Είμαι νέος όμως και διαβάζω γρήγορα. Χεχεεχε!

michele είπε...

Κουτσογιωργα,Παναγιωτακοπουλο και Τσοχατζο μου θυμισε το (βαθυ πασοκ) που ανηκεις Θηλυκη αληθεια. Αρα απο στοιχεια διαθετουμε τον αμμο της θαλασσας για ελογου σου και τον χωρο σου. Ελευθερα να μας παραθετεις τα σκανδαλα του Κυριακου οταν ερθει. Βεβαια και αυτη η -επικινδυνη-κυβερνηση Συριζα εχει κατι στυλοβατες μούρλια. Απ τον χώρο που ανηκεις φυσικα.

michele είπε...

Καλησπέρα καλησπέρα σε όλους εν τω μεταξυ :)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele please αφαίρεσε μου δικαιώματα να σβήνω σχόλια, γιατι παρότι δεν ανήκε ποτέ σε κάποιο κόμμα και ευτυχώς δεν χρωστάω εξυπηρετήσεις σε κανένα απο αυτά, οταν διαβάζω σχόλια τύπου της νέας κοπελιάς που μας ήρθε εδώ μου έρχονται να τα σβήσω.


Να της δώσουμε την ευκαιρία να γράψει 20-30 blog τύπου Βαξεβάνη καλογριτσα ή και δεξιών καραγκιόζηδων, αλλα απο Τρίτη απο μένα πέφτει σβου.

Έλεος πια με τον καθε πικραμένο που παλεύει για τον σοσιαλισμό. Κανε κυρα μου ενα blog και βάζουμε ενα λινκ αριστερά να σε επισκέπτονται.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Παρε κ ενα βαθύ ΠΑΣΟΚ γιατι ουδείς αναμάρτητος

http://www.espressonews.gr/politiki/2015/09/140746/vomva-gia-ton-syzygo-tis-fofis-gennimata

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ωραία... καταντήσαμε τη σελίδα επιπέδου εσπρέσο Βαξεβάνη. Άψογα!!!!

Λοιπόν τρολ απο τριτη σβου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άκου Βαθύ ΠΑΣΟΚ. ..Φαντάζομαι το όνειρο σου θα είναι να αναστηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου...Για το Βατοπέδι δεν μας είπες. .άκου σκάνδαλο πού αντέγραψε ο πιτσιρικάς. ..θα σου πω εγώ τι είσαι. .Σύριζα είσαι και θες να γλυψεις κανένα κοκαλάκι. Δεν μας λες και πού είσαι διορισμενη.

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5027928/865-000-galazies-proslhpseis-me-th-boyla-paylopoyloy/

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή πήγα ΠΣΚ ηρέμησα. .ήπια τα ουίσκι μου. .πήρα καθαρό αέρα και γυρνάω τώρα και βλέπω το Βαθύ Πασοκ...Και δεν βάζει γκολ και η Παναθα. .Άσχημα ξεκινάμε για νέα εβδομάδα Καλησπέρα σε όλους. Λέτε η άνοδος της Παρασκευής να είναι καμιά προεξοφληση για εκλογές. .θα δούμε αύριο.

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

Το πασοκ τιμωρήθηκε και καθαρίσε και θα επιστρέψει σύντομα να επανασυντάξει τα ερείπια που αφησαν οι νέρωνες συριζανελ νδουλα .Μετα την κυβέρνηση κούλη η νδ θα φτάσει 5% εως 10% για να ερθει το νέο πασοκ για 30 χρόνια παλι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βλέπεις κυβέρνηση κουλη;Εγώ αρχίζω να πιστεύω πώς η Φώφη μπορεί να κάνει την έκπληξη από τώρα. .δεν έχεις και άδικο. .Και Λαλιώτη θέλω να σαρωσουμε. ..και τον Μακετο Επικρατείας πρώτο.

michele είπε...

Τωρα βεβαια, που επεστρεψα και απο την εκδρομή μου,διααπιστωνω οτι καποιος/α φτιαχνει ενα προφιλ φρεσκο να ερθει να μας πει για τις προσληψεις του Παυλόπουλου πριν 8-9 χρονια

για το Πασοκ του 5% που "καθαρισε", να μας βαλει και κανα link του Βλαξεβανη

Ρε τραχανοπλαγιά, αν εχεις κατι να πεις,πολιτικο-οικονομικο,με ουσια για τους φιλελευθερους,για τους δεξιους, για τους σοσιαλδημοκρατες,για τους ακροδεξιοαριστερους, πες το να γινει και μια κουβεντα.

Εδω σ αυτη τη γωνια,μονο ρόμπα μπορεις να γινεις λανσάροντας ενα τετοιο επιπεδο.
Ασε που θες να κυβερνήσεις με τη ..Φωφη χαχα

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

42 χρόνια ΠΑΣΟΚ,

Παραλάβαμε μια Ελλάδα ψωροκώσταινα, ένα θρησκόληπτο, φτωχό, άκρως συντηρητικό λαό που άναβε τον θερμοσίφωνα να κάνει μπάνιο κάθε Σαββάτο για να φορέσει επιτέλους καθαρό βρακί μινέρβα την Κυριακή στην εκκλησία.

Παραλάβαμε μια Ελληνίδα που έκανε περμανάντ μόνο σε γάμους και Βαπτισεις, που φορούσε τις γιορτές κολόνια ΜΥΡΤΩ και τις έτρωγε απο τον υδραυλικό σύζυγο που την κεράτωνε με την κυρα-Αμαλία απο το Μαρούσι που δήθεν τον είχε φωνάξει να της φτιάξει τον μπιντέ.

Παραλάβαμε έναν Έλληνα με μουστάκια κιτρινισμένα απο τα Καρέλια και χαλασμένα δόντια, έναν Έλληνα με μανσέτες και μπαλωμένα παντελόνια που ξυριζόταν με πινέλο και έτρωγε κρέας κάθε Κυριακή.

Παραδώσαμε έναν λαό ντυμένο με τα ακριβότερα ρούχα, του δώσαμε κέντρα να διασκεδάσει, του δώσαμε ελευθερία, του μάθαμε να τρώει, τον μάθαμε να κάνει μπάνιο. Μάθαμε τον λαό να διεκδικεί, να απαιτεί, να ζητάει μια καλύτερη ζωή. Ένα λαό που κατέβηκε απο τα ζάσταβα και ανέβηκε στα καγιέν.
Παραδώσαμε εναν Ευρωπαίο Έλληνα επιχειρηματία, μια γυναίκα ελεύθερη με δικαιώματα. Παραδώσαμε ένα κράτος απαλλαγμένο απο ταμπού , ενα κράτος στις 20 καλύτερες οικονομίες του πλανήτη και το ντύσαμε με έργα υποδομής στολίδια και γιορτάσαμε την νέα Ελλάδα με τους καλύτερους ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν πότε.

Αυτό ειναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό αξίζει στον Ελληνικό λαό και όχι η μιζέρια της αριστεράς και η συντήρηση της δεξιάς.

Θα μείνουμε στις επάλξεις.

#θηλυκη αληθεια περι νδ# είπε...

Το πασοκ συριζαίοι ψεύτες και δεξιούληδες κλέφτες δεν θα το πιάνετε στο στόμα σας!Καλό ξημέρωμα!

michele είπε...

Ναι μας εβαλες τωρα ενα post του Johannes O'Mayor απο το προφιλ του στο fb ,ο οποιος παντως διαθετει και χιουμορ.

Παρε λοιπον την απαντηση.Για να εχεις:

" Μετρώντας τα κομμάτια ΠΑΣΟΚ που υπάρχουν και κυκλοφορούν αναμεσά μας...με πιάνει ανατριχίλα.
Τα τρία τέταρτα του ΣΥΡΙΖΑ, Παλαιοπασόκοι, Φωφώκοι, Γαπικοί, Ελιές με δάκο και χωρίς, Παιλαοαριστεροπασόκοι, νεοαριστεροπασόκοι, κεντροπασόκοι, Νεοδημοκρατοπασόκοι ναι υπάρχουν μπόλικοι που μεταπήδησαν κι έχουν και άποψη περί ταυτότητας της Ν.Δ, Βενιζελικοί, Λοβερδικοί , ο Ραγκούσης μόνος του ...τρεις τέσσερεις ξέμπαρκοι Τζουμάκες που θα αλλάξουν ρότα μόλις υπουργοποιηθούν και μπόλικα νεοβαπτισμένα που συνεχίζουν με πάθος την πολιτική θεωρία του ανύπαρκτου; υπαρκτού; σοσιαλισμού.
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις έναν Πασόκο από κάτω θα τον βρεις...
που βόσκει ορφανεμένος που ξεφυτρώνει παντού και φυτρώνει κι εκεί που δεν τον σπέρνουν.
Μετρώ άπειρους φίλους μου μέσα σ' αυτά τα κομμάτια και όσο κι αν σας συμπαθώ ως άτομα ανεξάρτητα από την κομματική σας ταυτότητα ένα έχω να σας πω...
Παλιοκουφάλες είστε η απόλυτη γάγκραινα και χρωστάτε χάρη μεγάλη στην πιο μαλακισμενη χούντα που πέρασε μια επταετία από τη χώρα και σας έδωσε πάτημα για να σαρώσετε τα πάντα.
Οτι ζούμε ...οτι ζήσαμε και οτι πρόκειται να ζήσουμε στο μέλλον σε σας το οφείλουμε και όσο κι αν φωνάζετε για να αποτινάξετε τις ευθύνες σας ...είναι εκεί, βρίσκονται προσωποποιημένες παντού ..
σε αρχισυνδικαλιστάδες Φωτόπουλους και Καλφαγιάννηδες, σε κάθε δημ.υπάλληλο που βγαίνει με τη ντουτούκα και ζητάει τα δίκια του σε χρεοκοπημένη χώρα σε αυτούς που ψήφισαν Πολάκη κι αυτούς που θα τον δέρνουν...σε Αυριανιστές διαπλοκοκάναλα και κωλοφυλλάδες, σε κάθε Τρέμη,Στάη και Καψή, σε κάθε Κρητικό και στεριανό αγρότη, σε κάθε σαραντάρη συνταξιούχο πρεφατζή του καφενείου ... σε κάθε εξηντάρα ζωντοχήρα του ΚΑΠΗ που ζητάει τη χαμένη της εκδρομή, μέχρι και στον τελευταίο αγανακτισμένο που σας μουτζώνει σήμερα ...παντού ζει και βασιλεύει ένα Πασοκάκι.
Όλοι αυτοί μαζί και το αιώνιο παλούκι που φάγαμε θα σας κυνηγούν εσάς κι εμάς ως Ερινύες αγαπητέ ΠΑΣΟΚΕ !
Μαζέψτε λοιπόν τις θεωρίες σας και τα μπερδεμένα σας μπούτια ...και στρώστε όλοι κώλο κάτω να συννενοηθούμε μπας και σώσουμε τίποτε απ' οτι τέλος πάντων έχει απομείνει όρθιο σ 'άυτόν τον τόπο."

Απο την φιλη μου την Αννα, εχω και δικό μου αν θες.

mixalis mixalios είπε...

To Mπατσοκ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!

Καλά βρε θηλυκό και αυτό το Μπατσόκ που μας αξίζει γιατί συνεργάστηκε με την βρωμούσα ΝΔ?

michele είπε...

Μιχαλιό, το ποστ αυτο του johannes που αναπαρηγαγε ο φιλος/η γραφηκε στις 2 Σεπτεμβριου για τα 42 χρονια Πασοκ.
Του απαντησα με Αννα.

Τωρα του βαζω και το δικο μου της 3ης Σεπτεμβρίου 2016 :

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πολιτικής κριτικής ειναι η ισοπέδωση πεπραγμένων,η τσουβαλοποίηση προσωπικοτήτων ,η δίκη προθέσεων,η υπεράσπιση ανύπαρκτων επιτυχιών.
Ο ευφυέστερος πολιτικός της μεταπολιτευτικής περιόδου,άφησε το στίγμα του εγκαθιδρύοντας μια συνειδησιακή χαβούζα της ήσσονος προσπάθειας,του ωχαδελφισμού,του πολιτικού αμοραλισμού,της απενοχοποίησης του "δώρου" ως μέσον πλουτισμού σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Οι Κουτσόγιωργες,οι Φωτόπουλοι,οι Καλφαγιάννηδες,οι Τσοχατζόπουλοι( παρα μία αρχηγος) επικράτησαν κατά κράτος των Χαραλαμπόπουλων,των Μπένων,των Πεπονήδων.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε βεβαίως σήμερα όπου όλες οι αποχρώσεις του αριστεροπασόκ εμφιλλοχώρησαν στο συριζοπασοκ εσμό που κυβερνά,είτε ως ψηφοφόροι,είτε ως πολιτικά πρόσωπα.
Οι υπόλοιποι περιδιαβαίνουν ζαλισμένοι απο την ποσοτική συρρίκνωση του αλλοτε μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού πολιτικού φορέα ,μην μπορώντας να συγκροτήσουν μια ελκυστική κεντροαριστερή πρόταση,που θα πρέπει να ειναι μελλοντικός αρωγός στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας.
Εύχομαι τάχιστα να το πετύχουν,πρόκειται για αδήριτη ανάγκη.
Καθώς, όπως λέει ο ποιητής..

"Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα αντιλαμβάνονται.
Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών ταράττεται.
Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί."

mixalis mixalios είπε...

Του/της έβαλες δύσκολα...

Εγώ για να είμαι ειλικρινής περιμένω από Τρίτη το σβου του Alex...

michele είπε...

Mπα,ο Αlex ειναι συνήθως ψύχραιμος είναι από τα ατού του.Γι αυτο απευθύνθηκε σε μένα. Αλλα κι εγώ και οι άλλοι φίλοι αποδειχτηκαμε ψύχραιμοι.

Όλοι έχουν κάτι να πουν. Αρκεί να είναι ΔΙΚΟ τους και να μπορούν να το υποστηρίξουν. Μην μου βαζουν link του Βλαξεβανη και posts του Johannes χαχα

austin είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/308108/akoy-gigantako-vaxevani

Κάτι για βαξεβανης λέγετε ε;

Πωπωπω ξεφτιλικι. Έτσι! Γιατί σα πολύ το παίζουν κάποιοι ότι είναι καθαροί.

Lorac είπε...

Eίστε αχάριστοι !! Όλοι!! Εδω μιλάμε βρήκατε το πουλί ΝΤΟΝΤΟ. Χαιδεύετε την τίγρη τασμανίας ,ιππεύετε μια Quagga. Μην πώ ότι βρήκατε τον πρώτο ροζ μονόκερο!!

Βαθύ πασοκ!!! Το πιο εξαφανισμένο είδος μετά τον αριστερό Συριζα!

Πάω να γκουγκλάρω καμια ομιλία του Γιάνου του Μεταρυθμιστή να γουστάρω βραδυάτικα!!!!

michele είπε...

Του τα εχωσε σπεσιαλ ο Ραπτης βεβαια Austin..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μιχάλη κατςε να μας πει τι ποικιλία πίνει γιατι ειναι πολύ καλη!
Αλλα απο Τρίτη σβου μα τις πλαστικές της φωφης

michele είπε...

χαχαχα