Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΤΣΙΠΡΑ 


Μεγάλη η περιέργεια σήμερα για το πως θα αντιδρούσαν οι δανειστές στις χθεσινές εξαγγελίες του Τσίπρα, και όπως ήταν φυσικό αναζήτησα τις πηγές μου στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να λάβω feedback.

Στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί η αμηχανία και ο εκνευρισμός. Στις Βρυξέλλες ήταν κάπως πιο ψύχραιμοι, αν και εντόνως δυσαρεστημένοι από τη μεθόδευση, ενώ στο Βερολίνο περίσσευε ο εκνευρισμός.

Προϊδεασμένοι αλλά και αιφνιδιασμένοι στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες ήταν βέβαια κάπως προϊδεασμένοι για τον ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αλλά δεν είχαν ιδέα για το πακέτο προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως μου μετέφερε ένας εκ των συνομιλητών μου, “είχαμε διαμηνύσει στην Αθήνα ότι είμασταν πρόθυμοι να εξετάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που επικρατεί εκεί, όμως το Μνημόνιο περιγράφει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Η όποια αναπροσαρμογή θα έπρεπε να γίνει τον Απρίλιο όταν θα υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, και να μην γίνει βάσει προβλέψεων του Δεκεμβρίου”.

Όσον αφορά το πακέτο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι συνομιλητές μου υπενθύμισαν ότι υπάρχει πρόβλεψη στο Μνημόνιο που αναφέρει ότι “οι ελληνικές αρχές μπορούν -σε συμφωνία με τους Θεσμούς- να εξετάσουν τη χρήση δημοσιονομικών περιθωρίων για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και/ή να μειώσουν τη φορολογία υπό την προϋπόθεση ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι εξασφαλισμένη”.

Μου θύμισαν επίσης ότι στο Μνημόνιο υπάρχει δέσμευση για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για εκκρεμούσες σύνταξεις.

Όσον αφορά την αξιολόγηση και το αν θα επηρεαστεί από αυτήν την εξέλιξη, η απάντηση ήταν τώρα οι Θεσμοί πρέπει να μελετήσουν τα νέα δεδομένα και μετά να επικοινωνήσουν με τα στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης, με σκοπό να αποφασιστεί η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα. “Μετά από αυτήν την εξέλιξη, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε μπορεί να γίνει αυτό”. Και κατέληξε ο συνομιλητής μου: “Περιττό να σου πω ότι κάποιοι εδώ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την προσέγγιση που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση”.

Αγανάκτηση στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο ο τόνος δεν είχε καμία σχέση με αυτόν των Βρυξελλών και ήταν έκδηλος ο εκνευρισμός, έως και η αγανάκτηση για την τακτική του Τσίπρα. Η επωδός ήταν “Vertragsbruch”, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως αθέτιση ή σπάσιμο της συμφωνίας.

Πέρα από τα μέτρα καθ' εαυτά, η αγανάκτηση έχει να κάνει με τη μεθόδευση του Τσίπρα που ανακοίνωσε κάτι χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τους Θεσμούς ή έστω με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Έντονη δυσπιστία υπάρχει και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς θεωρούν ότι αποκλείεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Eurοgroup και το EcoFin να μην γνώριζε για τα μέτρα, αφού “τα μέτρα φαίνονται προσχεδιασμένα από καιρό” και ότι ενέπαιξε τους Υπουργούς της Ευρωζώνης.


Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, η ξερή απάντηση που έλαβα ήταν “η ευθύνη για την πορεία από εδώ και πέρα ανήκει στους Θεσμούς”.

http://koutsomitis.blogspot.gr/

25 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.. .Είπε ο ΓΓτουρισμου πριν Λίγο.. οι αφιξεις μπορεί να φτασουν τα 35.000.000 επισκέπτες.(Σχόλιο Οπλαρχηγού...Προσγείωση στην Πραγματικότητα.. απο εκει που κλεινανε τα λιμάνια αντιδρωντας στην κρουαζιερα..στα ανοιχτα μαγαζια...τωρα μας μιλάνε για τουρισμό τα χρεπια.)Ειμαι στον Τουρισμο και την Εστίαση πολλα Χρόνια και τονιζω πως ο Τουρισμός μπορει να ξεχρεωσει την Ελλάδα.. .και να είμαστε αραχτοι και να κονωμαμε πουλωντας ηλιο και θάλασσα με επενδύσεις και σωστες παροχες και ανταγωνιστικό προϊόν. Προς το παρον οι ΚΚΕδες και τα ορφανα του Στάλιν κλεινουν τα λιμάνια .

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα :)
Yosebu... λατρεία.
Δυστυχώς πάει για μετωπική το Μαξίμου, ευτυχώς πάει για εκλογές. Το ερώτημα πότε και με ποιο οικονομικό αλλά και πολιτικό πια κόστος για τη χώρα. Θεωρώ ότι τις επόμενες βδομάδες θα πάρουμε τις απαραίτητες απαντήσεις.Ίδωμεν.

mixalis mixalios είπε...

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πάμε σε εκλογές απλά το 2019 χωρίς αναταράξεις στο μεσοδιάστημα. Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως η μετωπική που αναφέρει και η Ευφροσύνη δεν είναι μια απλή διαφυγή της κυβέρνησης αλλά μια περιπέτεια της χώρας που σε απλά λόγια θα λειτουργήσει ως εξής, ειδικά αν επιμείνει η Γερμανία να συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα:
Ο καλός πατερούλης Τσίπρας κάνει ότι μπορεί, δίνει ακόμη και λεφτά στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά η ανάλγητη Ευρώπη (λέγε με Σοιμπλε) και οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ θέλουν να μας ξεζουμίσουν παρ' όλες τις θυσίες που έχουμε υποστεί. Ένα δημοψήφισμα που οι πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας ή εκλογές που θα έχουν τέτοιο χαρακτήρα μπορεί να οδηγήσουν σε πόλωση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως πέρυσι. Και αυτή τη φορά δεν θα μπορεί να μετατραπεί το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.
Από την άλλη μια υποχώρηση της Γερμανίας (θα γίνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο) θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης και αυτό θα προκαλέσει κι άλλη αλαζονεία στους Συριζαίους οι οποίοι θα πάρουν φόρα κι όποιον πάρει ο Χάρος...

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους.Μιχαλιό ,ευλογα τα ερωτήματά σου ,ειδικα η πρωτη παραγραφός σου περιγραφει ακριβως τα δεδομενα.

Επισης θεωρω ΣΙΓΟΥΡΗ την πολωση που θα προκαλεσουν οι συριζαιοι σε περιπτωση προεκλογικης περιοδου, καθως και τα..διλημματα που θα θεσουν.

Η απάντηση πρεπει να ειναι μια και μονη.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

mixalis mixalios έλλογοι οι προβληματισμοί σας και θα συμφωνήσω με την ανάλυση των δεδομένων στην παρούσα φάση. Το αφήγημα που θα στηρίξει ο Τσιπρας θα είναι πάλι αυτό της "αντίστασης σε κακούς ξένους που δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού". Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω ότι αυτή τη φορά θα βρει τόσα ευήκοα ώτα. Κι αυτό γιατί δεν έχει πετύχει ούτε μια από τις υποσχέσεις του προς το ακροατήριό του. Προσωπικα πιστευω οτι τους συνταξιουχους τους έχει χάσει ουτως ή άλλως, οποτε μένουν μονον οι εργαζόμενοι του δημοσιου τομέα που όμως κι αυτοι δεν πείθονται όταν μειώνεται το εισοδημα τους λογω φοροεπιδρομής και αντίστοιχης στήριξης σε συνταξιουχους γονείς που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Μιχαλιο, εγώ έχω πει ότι την ρετσινια του μνημονίου και όλων αυτών που κάνουν οι συριζαιοι την ξεπλενει μόνο ή φράση ή το σκηνικό τύπου "κάναμε τα πάντα, ακόμα και μνημόνιο ψηφισαμε, δεν βγαίνει όπως βλέπετε, ΑΡα βάζουμε επίσημα το σενάριο δραχμή στο τραπέζι".

Για αυτό οι εκλογές πέρα ότι θα φύγει αυτη ή κακια σαπιλα που μας βρηκε, μας γλυτώνει έστω και από την οποία πρωτοβουλία να θέσουμε εμείς ως ελλαδα θέμα νομίσματος. Γιατί μετά από τέτοια λαίλαπα, να πάμε και στην δραχμή από επιλογή (γιατί ποτε δεν ξέρεις, μπορεί όντως ή ευρωζώνη να μην είναι έτσι όπως την φανταζομασυε και βλέπουμε τώρα οπότε κάποια στιγμή να πρέπει να φύγουμε απο το ευρώ εμείς αλλά και άλλοι...) Θα μιλάνε για εντελώς καμμένη γη.

Lorac είπε...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016
ο dwk είπε...

...καλό σας απόγευμα
.................

Καλησπέρα και από εμένα. Είχαμε 13η σύνταξη μέσα στην εβδομάδα μετά από έκτακτο διάγγελμα. Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων. Επίσης το ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Ξέρετε εκείνα που έχουν υποστεί τις σφοδρότερες συνέπειες της πολιτικής που επιλέχτηκε. Αλήθεια τί πολιτική επιλέχτηκε?? Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό το απλό ερώτημα.

Θα μπορούσε φυσικά να δινόταν η ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες. Σε νέους πχ από αυτούς που είναι στο 60% ανεργία. Ή σε αυτούς που λαμβάνουν 3-4-5 μαξ κατοστάρικα για (δέκα)-8ωρη εργασία. Σε οικογένειες με 3+ παιδιά. Σε έχοντες πρόβλημα υγείας πραγματικό.

Θα μπορούσαν να δοθούν στην παιδεία , στο να φτιάξουμε παιδικούς σταθμούς ή να προσλάβουμε ιατρικό προσωπικό για να γίνουν πιό ανθρώπινα τα δημόσια νοσοκομεία.

Τολμηρό ίσως θα ήταν να έφτιαχναν υποδομές για τις ανθρώπινες ψυχές που εγκλώβισαν με τις αλαφροΐσκιωτες πολιτικές τους. Φάγανε μπόλικη αριστερή χλαπάτσα και αυτοί οι έρμοι οι πρόσφυγες.

Σε σε σε σε . ... Τόσες πολλές επιλογές που μπορεί να κατεβάσει ο νους. Πάρα πολλές θα ήταν και "αριστεραλ" κορεκτ να νιώσουν και λίγη δικαίωση οι πιστοί ψηφοφόροι.

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ πρέπει να τα δώσουμε σ' αυτούς που ΔΕΝ πλήρωσαν εισφορές γλεντώντας σαν τον μέρμηγκα από το 1974 και μετά. Στους πονεμένους των 850 ευρώ που ένας νέος πρέπει να έχει 10 πτυχία και να δουλεύει νυχθημερόν για να τα φτάσει.
Εφάπαξ , πρόωρη σύνταξη , ρεμούλα στα ταμεία , συντάξεις μεγαλύτερες από τις αποδοχές ,επικουρικά , εξτραδάκια , αδήλωτα εισοδήματα ,….

Μπαγασάκο Ντόκι το ήξερες βρε και άρχισες τα πανηγύρια εκείνο το απόγευμα?? Έλα μην ντρέπεσαι δεν είναι κακό αυτό. Στην σύγχρονη Ελλάδα που φτιάχνετε ο ολυμπιακός το αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμ#%%^%&.

Μεταρρυθμίσεις??? ΝΑΙ !!!!,…….., αρκεί να αφορούν τους άλλους!

Ξέρω ξέρω το πασοκ και η νδ τα ίδια κάνανε , απλά το θίγω για να σου δείξω πόσο ίδιοι είναι όλοι τελικά.
Το σταματάω εδώ. Βλέπεις ανεβαίνει και η εντροπία μέσα μου όταν βλέπω τέτοια και στην τελική εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Εσύ και η γενιά σου τα πήρες όλα και άφησες σε εμάς τα ψίχουλα.

michele είπε...

Αγαπητε Lorac, θα επαναλάβω αυτό που είπα στον Ηippy προχτές, αναφερόμενος στον..αρθρογράφο Βέργο.

Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου. Και ο νοών νοείτω.

austin είπε...

Lorac θεός!

Δυστυχώς από το ένα αυτί μπαινει, από το άλλο βγαίνει. Όχι μόνο για τον dwk αλλά και για πολλούς, παρά πολλούς έλληνες. Ειναι άλλωστε, όπως εχοτμε πει πολλές φορές θέμα νοοτροπίας.

Και να συμπληρωσω και στην δική μου και στην δικη σου ανάρτηση, όταν αν βγει κάποιος παρατηρητής από έξω (πολυ δύσκολο και δεν ξερω αν το εχω πετυχει στο 100%, ουτε εννοω ότι εγώ το βλέπω σωστά ενώ εσείς όχι) θα δει ότι ο Χ τέτοιος συριζα θα ερχόταν νομοτελειακά στην εξουσία. Γιατί αντιπροσωπευε ότι χειρότερο υπήρχε μέσα στην νοοτροπία του μέσου έλληνα. Ακόμα και το δηλητήριο που μοιραζουν διάφοροι όταν δουν κάποιον πετυχημένο (μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει, ακούσει ή ζήσει μια παρόμοια ιστορία που την επιτυχία αντί να την θαυμάζουν την φθονούν...) Ήταν το δηλητήριο που μας πότισε ο συριζα (που αν δεν ήταν ο συριζα θα ήταν κάποιος άλλος στην θέση του, γιατί πολύ απλά ή νοοτροπια μας έφταιγε για τα περισσότερα αν όχι όλα και έψαχνε και ψάχνει τρόπο να εκφραστει).

Βλέπω όμως ότι ελάχιστοι για τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Προσοχη, δεν λέω για τους συριζαιου τώρα, αλλά για όλους. Νιώθω από την επαφή μου με την κοινωνία, ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει. Δεν έχουμε κάνει αυτοκριτική. Δεν έχουμε κάνει το βήμα της μετάνοιας.

Και ή κατρακύλα δεν σταματά με τίποτα σε πολλά επιπεδα. Και ξέρετε που οδηγεί αυτό έτσι; Δύσκολα κατά την γνωμη μου μπορεί να σωθεί ή κατάσταση. Και ή "αλλαγή" δυστυχώς θα γίνει με ένταση ή και...καταστροφή.

Μόνο με ένα συνταρακτικό γεγονός, που θα συγκλονίσει την συντριπτική πλειοψηφία του κοσμου, ίσως περασουμε πραγματικά σε μία νέα σελίδα για τον τόπο.

Έχουν γίνει πόσα και ακόμα...λίγα εχουν αλλάξει. Εύχομαι να μην βγω σωστός, αλλά νιωθω ότι έχει στομωσρι εντελώς ή κατάσταση. Και με στασιμότητα ή κατρακύλα μόνιμα δεν γίνεται...κάπου θα υπαρξει εκτόνωση.

Δυστυχώς.

michele είπε...

Ρωτησε πριν λίγο ο Παππα( τζής) στην Βουλη: Να αναρωτηθουν οι πολίτες πότε περνούσαν καλύτερα οι πολίτες, το 2014 η τωρα.

Υπάρχει και ο μαλάκας. Υπάρχει και ο θρασύς μαλάκας.
Καθως δεν του εφτασε το κορκομπίνι με τις τηλεοπτικές αδειες. Θέλει κι αλλο,το τρελλό αγόρι χαχα

mixalis mixalios είπε...

Μιc οι έχοντες κοινή λογική ξέρουν την σωστή απάντηση. Οι έχοντες θυμικό και μόνον ξέρουν την λάθος.

Ευφροσύνη, αυτοί που ψηφίζουν με το θυμικό δεν θα υποστηρίξουν τον Τσίπρα αλλά πιθανά να ψηφίσουν σύμφωνα με τη μόδα...Αντισυστημικά, όπως γίνεται διεθνώς. Και μην ξεχνάμε πως πέρα από τον Τσίπρα υπάρχουν και άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την έξοδο. Κάτι αριστεροί εξωκοινοβουλευτικοί, κάποιοι κοινοβουλευτικοι ακροδεξιοί αλλά και αυτοί που είναι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που δεν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές γιατί ήταν λέει απογοητευμένοι.

Austin, είμαστε ικανοί για το καλό αλλά και για το χειρότερο, απλά νομίζω ότι σε αυτή τη φάση κλίνουμε προς το δεύτερο.

Lorac ή τελευταία σου φράση τα σπάει. Ο αγαπημένος μου κατά τα άλλα πεθερός, συνταξιούχος του Δημοσίου αμετανόητος ΠΑΣΟΚτζης, σήμερα υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνει το διπλασιασμό του μισθού του επί Ανδρέα και αναπολεί, κατηγορει τον υιό του για τις αντίστοιχες μειώσεις και συγκρίνει τις τωρινές του Τσίπρα με των προηγουμένων και λέει ΟΚ. Καλός λοιπόν είναι ο Τσίπρας αφού μας έκοψε λιγότερα, ποιος ενδιαφέρεται τώρα για επενδύσεις και τα λοιπά, ο μισθός να μπαίνει...
Υ.Γ. Χτες πήγα σε βενζινάδικο και αφού έβαλα βενζίνη ένας νεαρός έλεγξε τα λάστιχα και καθάρισε το τζάμι. Πιάσαμε μικρή κουβεντούλα. ήταν ευγενικότατος, με καλλιέργεια (δεν ξέρω αν είχε πτυχία ή όχι αλλά τι σημασία έχει) και στο τέλος του έδωσα ένα μικρό φιλοδώρημα. Μου είπε ένα "ευχαριστώ πάρα πολύ" που πραγματικά έβγαινε από μέσα του ή τουλάχιστον έτσι το ένιωσα εγώ. Και κάθησα και σκέφτηκα ο τρόμπας ο Αλέξης πήγε και έδωσε το πλεόνασμα εκεί που το έδωσε και δεν σκέφτηκε τους νέους ανθρώπους με τα μεγάλα ωράρια και τους μικρούς μισθούς, τους ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται. Η κομματική πελατεία να είναι καλά.

Τώρα βλέπω τον Ευκλείδη και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός πηγαίνει στο Eurogroup και μας εκπροσωπεί...αραδιάζει εφημερίδες στη Βουλή!

mixalis mixalios είπε...

ρε τι φρούτο είναι αυτό....'πορτοκαλόπιτα"

mixalis mixalios είπε...

Α αυτό για τον Βενιζέλο ήταν καλό....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν τα λεει στα Αγγλικα καλύτερα θα καταλαβουμε

mixalis mixalios είπε...

Σκέψου τι τους είχε κάνει ο Βαρουφ στα Eurogroup που θαυμάζουν τον Ευκλείδη...

michele είπε...

Στελνεις αυτον τον τυπο να σε εκπροσωπει στα Eurogroups ρε φιλε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκλογές το 2019 ειπε ο Αλέξης.. .Τον ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ;

austin είπε...

Για όλα μα για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.

Ακριβώς και όπως ένας υποστηρικτής του συριζα, δεν απαντάει ποτέ σε ερωτήσεις λογικές που του κανείς, απλα λέει ότι οι προηγούμενοι ήταν χάλια.

Μάχη με το αυτονόητο όταν κάποιοι από τους προηγούμενους είναι μέσα στον συριζα, και να το αγνοεί ο υποστηρικτής συριζα!

austin είπε...

Αισχρος! Σε μία ευνομούμενη κοινωνία θα έβγαιναν να τον λιτζαρουν που έκανε αμκ τραπεζών και τσάκισε τους παντες και έκαψε πόσα δις ελλήνων φορολογούμενων χωρίς κανένα όφελος για την χωρα, και μόνο οφελος για τους ξένους.

Και το αναφερει με το psi στην ίδια πρόταση!

Αισχρος!

mixalis mixalios είπε...

υγιείς μονάδες επιχειρηματικότητας....βλ. Καλογρίτσας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλαματιανο δεν πίνει.. Αλβανικό σίγουρα πίνει (Πες μας τι πινεις;)Φευγω δεν τον αντεχω...ο Οπλαρχηγός εχει έξοδο.. (καθότι Σαββατομαγκας πλέον)

michele είπε...

Μην ασχολειστε, βγειτε για κανα ποτακι η καλεστε φιλους

Για να διατηρησεις τον πυρηνα σου ,πρεπει να πεις του κοσμου τις παπαριές.Οτι εχουμε φτιαξει 250χιλ θεσεις εργασιες,οτι εχουμε καλυτερη υγεια κλπ

Ενα χονροειδες ψεμα πρεπει να πιστεψεις κι εσυ ο ιδιος οτι ειναι αληθεια.
Αλλιως ο σανός δεν μασιέται. Ζωα υπαρχουν στο βασιλειο της γης.Ας τα αγαπαμε.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Πολύ θυμό έχεις μέσα σου φίλε Lorac. Πιθανολογώ δημιουργήθηκε από κάποιους στο περιβάλλον σου. Δεν είναι η στιγμή να το συζητήσουμε. Θα σου πω μόνο τούτο. Τα περισσότερα χρήματα που εισέπραξα σαν εργαζόμενος ήταν το 2008 περίπου 20500 ευρώ καθαρά (12 μισθοί + δώρα). Ήταν και κάτι εξτραδάκια από επιτροπή πανελληνίων μέσα. Καθαρό μηνιάτικο μετά από 32 χρόνια υπηρεσία 1540 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα, όμως οι περισσότεροι από εμάς τίποτα δεν σας φάγαμε.

Η αγορά του αιώνα (αεροπλάνα) σας έφαγε. Η ολυμπιάδα σας έφαγε. Οι 7000 δραγάτες του Πολύδωρα σας έφαγαν (και σας τρώνε). Τα 50 ΤΕΙ Κολοπετινίτσας που βγάζουν διοικητές (ανύπαρκτων) επιχειρήσεων σπαταλώντας λεφτά στις τοπικές κοινωνίες σας έφαγαν (και σας τρώνε). Ο χοντρός που δανείστηκε 100 δις μια και βρήκε φτηνά γερμανικά επιτόκια για να διορίζει και μονιμοποιεί άχρηστους και στειτζάδες με τον πρόεδρο Πάκη σας έφαγαν (και σας τρώνε). Οι περισσότεροι από εμάς, η σπουδασμένη γενιά του Πολυτεχνείου, ΤΙΠΟΤΑ δεν σας έφαγε. Σας φρόντισε, σπούδασε, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για τα παιδιά της.

Θα μου πεις "ναι αλλά όταν βλέπατε να τα τρώνε σε εξοπλισμούς, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, αγρογές και οργανισμούς αναπαραγωγής κάπρων δεν κάνατε τίποτα"

Αλήθεια είναι αυτό...ακριβώς όπως δεν κάνετε τίποτα κι εσείς με τους καρανίκες, νοτοπούλες και λοιπά αριστερά φιντάνια...ή μήπως και γι αυτούς φταίμε εμείς οι εξηνταφεύγα?

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι άραξε πάλι καναπέ και άλλαξε κανάλι. Ακριβώς αυτό που κάνετε τώρα. Βλέπετε βουλή και κριτικάρετε. Με σιγουριά δικαστή. Η κόλαση είναι οι άλλοι.

hippy είπε...

Μιχάλη επειδή με μνημόνευσες και αγνοώ (αλήθεια) έργα και ημέρες του αρθρογράφου Βέργου γράψε 2-3 για ενημέρωση. Απλά μου φάνηκε καλή η επισήμανση ότι τα λεφτά μέσω των συνταξιούχων θα πάνε στην αγορά.

Σου έχω και κουίζ (επειδή αναφέρθηκες στην ιδεολογία)

Τι κοινό έχουν Κλίντον, Κολ, Σαρκοζί, Καραμανλής τζούνιορ, Ομπάμα, Μερκελ, Σόιμπλε, Σαμαράς?

Είναι όλοι φιλελεύθεροι. Όμως τα κοινά σταματούν εδώ. Γιατί κάποιοι ήσαν ικανοί ενώ άλλοι υπήρξαν φελλοί. Η ιδεολογία είναι απαραίτητη, από μόνη της όμως δυστυχώς δεν φτάνει.