Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΗ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online 
ΔΕΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ο τίτλος μετα το καλοκαίρι και αφού έκλεισε την εκρεμμότητα του brexit-gap ,ξεκίνησε μια πλαγιοανοδική πορεία, δημιουργώντας το κανάλι Α100-Α200 .
Υπερέβη την αντίσταση D των 3,2ο ,αλλα δεν κατάφερε να προσεγγίσει την Z των 3,37€ , επιβεβαιώνοντας την αδυναμία του.

Βρίσκεται σε φάση διόρθωσης, και ειναι πολύ πιθανή η προσέγγιση κατ αρχήν της Χ στα 2.90 ευρώ και του ακμο 200 ημ [2.88€] ,όπου είναι σημεία που αποτελούν ισχυρές στηρίξεις και η επανεμφάνιση αγοραστών ειναι πολύ πιθανή.
Πάντως ισχυρότερη ακόμη είναι η πλαγιοανοδική γραμμή Α200 του καναλιού που θα κρατήσει τον τίτλο σε ανοδική τροχιά ,καθώς πτωτική της διάσπαση και έξοδος  απ το κανάλι ,θα επιφέρει αυξημένες πωλήσεις και κίνηση  προς την ζώνη D1-D2 [2.78-2.66].

Αντιθέτως, απαιτείται επαναφορά πάνω απο την D100 των 3,08 ευρώ ,προκειμένου η μετοχή να επανέλθει σε επίπεδα που θα απειλήσει αυτή τη φορά την έξοδο από το κανάλι και την ίδια την Ζ των 3,37 € που θεωρείται ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ για την κίνηση προς την ολοκλήρωση ενός  μεγάλου πυθμένα απ την αρχή του έτους  που ολοκληρώνεται στο επίπεδο των 3,65 ευρώ.


26 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Καλά,κάτι η κούραση,κάτι που έχω αναδειχτεί υπέρτατος μαχητής στις κυψέλες της microsoft,κάτι που χάζευα τα χιόνια στην ευρύτερη περιοχή της NY, έχασα την χτεσινοβραδυνή συζήτηση.Όταν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον παρακαλώ τον Ηλία τον Ματαλατζή να ρίχνει πάραυτα ειδοποίηση.
Φίλε Lorac και εμένα μου θυμίσατε κάποιον ιδιαίτερα ευφυή,μετά όμως σκέφτηκα ότι δεν γίνεται,εκείνος είχε γίνει πρόμαχος των σημερινών κυβερνώντων πριν την στέψη στην εξουσία,σε βαθμό αμφισβήτησης της διαισθητικής του ικανότητας.
Το έχω ξαναγράψει,λίγοι όσοι παίζουν με πραγματικό χρήμα και όσοι δηλώνουν πραγματικές κινήσεις.Προτιμότερο το μικρότερο αλλά πραγματικό πορτοφόλι παρά το μάτσο κατοχικών δραχμών που κληρονομήθηκαν από την προγιαγιά.Και το αυτονόητο,ο επαγγελματίας χρηματιστής ζει από τις προμήθειες,γίνεται πλούσιος από τα κέρδη στα χρηματιστήρια.
Σας ζάλισα,καλή σας μέρα.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1501985/hrhmatisthrio-oi-77-metohes-ths-aristokratias-.html

ενα πολυ καλο αρθρο-μπουσουλας για μεσο-μακροπροθεσμους,μη τζογαδορους...και βεβαια οχι της αριστοκρατιας

ΝίκοςΤ είπε...

Και για να μην θεωρηθώ κατά φαντασίαν Buffet,από φωτογραφίες χάζευα τα χιόνια στην ευρύτερη περιοχή της NY, εξακολουθώ να είμαι γηγενής Ατρομηταίος.Πανάθεμα σε Μπεργκ,εσύ και η ικανότητα σου να σκοράρεις.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

1922 εν μέσω Μικρασιατικής εκστρατείας

Την περίοδο που η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε αδιέξοδο και η χώρα οδηγείτο σε χρεωκοπία, ο Πρωτοπαπαδάκης έκοψε με ψαλίδι όλα τα χαρτονομίσματα στη μέση.
Το δεξιό τμήμα είχε τη μισή αξία από την αναγραφόμενη, ενώ το αριστερό ανταλλάχθηκε με ομόλογα του Δημοσίου.
Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες δάνεισαν υποχρεωτικά το κράτος, δίνοντας το 50% των χρημάτων τους

Πηγή: http://e-didaskalia.blogspot.gr/2016/12/blog-post_280.html#ixzz4Shdj4czN

hippy είπε...

"Ο ΝίκοςΤ είπε...
Καλά,κάτι η κούραση,κάτι που έχω αναδειχτεί υπέρτατος μαχητής στις κυψέλες της microsoft,κάτι που χάζευα τα χιόνια στην ευρύτερη περιοχή της NY, έχασα την χτεσινοβραδυνή συζήτηση.Όταν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον παρακαλώ τον Ηλία τον Ματαλατζή να ρίχνει πάραυτα ειδοποίηση."

Ντρέπομαι για χθες το βράδυ φίλε Νίκο. Απάντησα εν θερμώ στην συκοφαντία του φουσκωμένου "παίχτη" (για τον ΟΤΕ) διολισθαίνοντας στο βάλτο της επίδειξης και της ματαιοδοξίας. Αυτό το δέχομαι και το καταλαβαίνω για τους παθιασμένους νεολαίους όχι όμως για τους ώριμους συζητητές που οφείλουμε να είμαστε οι γηραιότεροι.

Ζητώ συγνώμη απ΄τα υπόλοιπα παιδιά του μπλογκ και αποσύρομαι για καμιά βδομάδα στην τρύπα μου για νηστεία και διαλογισμό. Όταν συνέλθω θα επανέλθω. Ευχαριστώ για την παρέα, όλα καλά. So long.

μπαρμπαλιας είπε...

Ηλια κουλαρισε...
οι ωρες ειναι δυσκολες και πρεπει να ειμαστε ολοι στις πολεμιστρες...
πιες καφε και ελα

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα σε όλους ,ιδιαίτερα στο φιλτατο Ατρομηταιο ( ασε μας να στρώσουμε και μεις βρε αδελφέ,κάποιον πρέπει να νικήσουμε).

Κι ομως,εμένα μου αρέσει που ο όποιος "γηραιότερος" εχει το πάθος.
Διαφορετικά θα λιμνάζαμε στην ωριμότητά μας

john deer είπε...

καλημερα σας!!

michele είπε...

Καλημερα John ! διαδικασία διολισθησης..

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ G
τι ωραίο μάθημα .!!
αλλα ποιός νεοέλλην μαθαίνει ?
επι Γ. Παπανδρεου - πριν το 1ο Μνημόνιο, έπρεπε να γίνει μετατροπή του 15 % των καταθέσεων όλων ( ιδιωτών και εταιριών ) σε 20ετή Ομόλογα. κάντε τους υπολογισμούς στις Καταθέσεις εκείνης της εποχής να δείτε πώς θα εξαφανιζόταν το έλλειμα απ την μια στιγμή στην άλλη.
Japanification θα πείτε.
Ναι, γιατι κακό είναι ? καλύτερα να συνδράμουν επιτέλους οι ζώντες και επιχειρούντες στη χώρα την Οικονομία της , αυτήν που οι 'ιδιοι --όχι όλοι βεβαίως αλλα οι πιο πολλοί --- έφεραν σ αυτά τα χάλια με τα φοροκόλπα τους τη λαμογιά και την ψήφο τους.

michele είπε...

Παυλο τωρα δεν γινονται αυτα.Αλλα και τοτε δεν ηταν ευκολα εξηγησιμο.
Η καταφυγη στο ΔΝΤ ,απαιτουσε εθνικη συζητηση και πληρη δεδομενα ,ενω στην ουσια εγινε εν κρυπτω.

michele είπε...

Και ολη αυτη η ιστορια βασιζεται στα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ .Αυτος ειναι ο ορος που ερχεται απο την δεκαετια του 80 και δεν ειναι ευκολα κατανοητος καθως οταν πτωχευεις ΔΕΝ υπαρχουν κεκτημενα.
Και αυτο ειναι δυσκολα εξηγησιμο.

michele είπε...

Εις απαντησιν χτεσινοβραδυνης κουβεντας περι αρθρου του Γιαννη Σιδερη στο liberal. O Σιδερης ειναι ενας δημοσιογραφος απο αυτους που εχω επιλεξει να διαβαζω.

Λεω εγω χτες σε μια φιλη και το κοπιαρω εδω:

"Ηρθε η ωρα καποιου απολογισμου.Τα λουριά εσφιξαν γιατι τα καναμε -αναμενομενο αλλωστε- σαλάτα. Δίνουμε λοιπον ενα δωρακι στους πιο χτυπημένους βαφτιζοντάς το και "13η συνταξη". Συνειρμοί. Τα κάναμε θάλασσα με το μεταναστευτικό ,χτυπωντας και τα νησιά που μας τιμησαν με την ψήφο τους.Αλλα που να πάμε εκεί. Παμε στην Νίσυρο του-Συριζαίου-Δήμαρχου να ανοικοινωσουμε την ρήτρα νησιωτικότητας που ΗΔΗ προβλέπεται στο Σύνταγμα στο αρθρο 101 παραγραφος 4. Να πούμε και την αναβολή για ενα χρόνο της αύξησης ΦΠΑ( που εμεις αυξήσαμε). Απ την αλλη ,λεμε τους αλλους "προθυμους" γιατι εμεις θα αντισταθούμε ..ηρωικα,δεν υπογραφουμε τετοια μετρα.( μηπως ξερει ο πολυς κοσμος τι εχουμε ΗΔΗ υπογράψει;) .Αλλα ,Αννα μην ανησυχεις. Εκλογες το 2019."

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και οπως θα ελεγε(!!!????) και ο Μιχαλης το 640 εγινε αντισταση!!???....

Ανώνυμος είπε...

όλα δύσκολα είναι τελικα σ αυτον τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΌΜΗ και το σπάσιμο της αντίστασης. !!!

michele είπε...

Καπως ετσι φαινεται Κωστα ,αδυναμια επι πολλη ωρα να τεσταρει,αλλα δεν το χωνουνε κιολας

michele είπε...

Ξεφυγε πανω απο το 638,5 πηγε 2 ποντους πανω, ριξαμε ενα ακομα χασμουρητο

michele είπε...

..και επιστρέψαμε στο 638 με χωσιμο στην μουλαρα κυριως ,στον ΟΤΕ που χτες τραβηχτηκε στις δημοπρασιες και στον ΟΠΑΠ

Βαγγελας συνεχιζει με το βλεμμα στο μελλον ΜΠΕΛΑ με το βλεμμα στα Χριστουγεννα

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους! Πως να μην κοιτάει στα χριστούγεννα;; Αφού έτσι όπως μας κατάντησαν μόνο δεντράκι με 4,99€ παίρνει ο κόσμος και mars με 0,99 παίρνει για να γλυκαθεί!

austin είπε...

Λέτε να πάει ο ΟΠΑΠ να κλείσει το γκαπ?? Σα να γέρνει λίγο. Καλά ΑΛΦΑ αν δεν το σώσει σήμερα πάει για νέα πτώση και λογικά θα σύρει τον χορό...

Ξύπνησα και ήρθα ορεξάτος όπως βλέπετε! χεχε

michele είπε...

Kαλως τον ! υπαρχει διολισθηση παιζουν αλλα χαρτια να κρατανε δεικτες και αλλα τα χωνουνε ,ανεβηκε και λιγο ο καθαρος τζιρος στα 41 εκ

austin είπε...

μπα...φαίντεται να το μαζεύουν!

michele είπε...

Ναι κυριως τις τραπεζες αλλα ειπαμε οτι κλεινει πανω ,ανοιγει συνηθως κατω και τουμπαλιν. Οταν η αγορα δεν εχει ταση

michele είπε...

Πολυ καλοι και οι Γερμαναραδες και οι Αμερικανοι .Καινε τους short αυτοι

austin είπε...

Άντε το έσωσε!

Και μην ξεχνάτε... στα έξω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η διόρθωση. Σήμερα πήγε να τους ξεφύγει με gap down μικρό στον s&p στο άνοιγμα του συμβολαίου, αλλά "επ επ επ, τι κάνετε σου λέει! πάνω και δυνατά"

0,11 έπεσε χθες, 1,11 σήμερα θα ανέβει. χαχα

Hippy μην διαλογίζεσαι. όλοι είναι χρήσιμοι και η θεμελιώδη σου ανάλυση βοηθάει πολύ! κάποιες φορές όλοι ξεφεύγουμε λίγο, δεν έγινε και τίποτα. μια παρέα είμαστε