Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΦΦΓΚΡΠ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΦΦΓΚΡΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από την αρχή του έτους η μετοχή κινήθηκε εντός του μεγάλου καναλιού ΑΒ.
Από τον Σεπτέμβριο, επιχειρήθηκε η υπέρβαση των 22 ευρω της Ζ ,αλλα η προσπάθεια αυτή των δύο μηνών απέτυχε,με αποτέλεσμα την διολίσθηση μέχρι την στήριξη  των 20 ευρώ της γραμμής L.

Η στήριξη αυτή χάθηκε μεγαλοπρεπώς ! κατά την χθεσινή συνεδρίαση ,με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ καθοδική διάσπαση του ακμο 200 ημ και της κάτω πλευράς του καναλιού Β.

Το κλείσιμο έγινε πανω στην στήριξη G ,αλλα ο μεγάλος όγκος συναλλαγών και η απώλεια σοβαρών στηρίξεων προδιαθέτει για συνέχεια της κίνησης.
Σημαντική και η R100  στα 17,70 € όπως επισημαίνεται στο γράφημα με τα κόκκινα παραλληλόγραμμα και κατόπιν η GA στα 17 €.

Αντίθετα,απαιτείται ΑΜΕΣΗ αντίδραση και κίνηση πάνω από τον εκμο 200 ημ που πορεύεται εφαπτόμενος με την πλαγιοανοδική Β ,ωστε να απειληθεί εκ νέου η αντίσταση πλέον των 20 € της  L  και να έχουμε επαναφορά της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

35 σχόλια:

Lorac είπε...

Καλημέρα σε όλους! Μιχάλη όμορφο και ξεκάθαρο διάγραμμα για την ΦΦ
Να σταθώ σε μια δυο παρατηρήσεις και μια σκέψη.

Καταρχήν ένα boxακι μέσα στο οποίο έχει κινηθεί η μετοχή το προηγούμενο διάστημα χοντρικά νούμερα 22.30-19,80 με το σπάσιμο κάτω δείχνει την περιοχή που αναφέρεις ως R-100. Άρα μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι με "τεχνική ανάλυση" και καλά μπορείς να φάσεις στην ίδια πεποίθηση από πολλούς δρόμους. Για να φτάσεις ταμείο όμως πρέπει να επαληθευτεί και η πεποίθηση αυτή. Πρέπει όμως να επαληθευτεί και ο δρόμος γιατί αν εσύ πιστεύεις ότι θα είναι σύντομος και τελικά κρατήσει παραπάνω , μπορεί να πάει η μετοχή στην τιμή στόχο ,αλλά εσύ να έχεις εγκαταλείψει στο μεσοδιάστημα!!

Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι η μετοχή μετά το brexit έτρεξε πολύ γρήγορα να καλύψει την πτώση και ουσιαστικά από Αύγουστο και μετά θα έλεγα συσσωρεύει ( μπορεί ένας κακοπροαίρετος να το ονομάσει και ξε-φορτώνει) για αρκετό καιρό σίγουρα εν αναμονή εξελίξεων.

Η μετοχή παίζει πολύ με εξωτερικό ,οπότε δύσκολα ο Χο Τσι Μι τυχαίος μέτοχος από το εξωτερικό να περιμένει τον Έλληνα Τσε Γκε Βαρα(με) να υπογράψει βου αξιολόγηση όλο αυτό το διάστημα. Άρα η αναμονή είναι για άλλο γεγονός. Οπότε εδώ έρχεται και η σκέψη. Σε πρόχειρη μορφή ότι ορισμένες αγορές έχουν μέσα τους μεγάλο προβληματισμό ως προς τα πού θα εξελιχθούν οι σχέσεις τους με την Νέο-Αμερική. Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω για τη φυγή των USA από την παραγωγική διαδικασία της Κίνας. Αναμένω λοιπόν και μέχρι η Κίνα να μεταμορφωθεί σε καταναλωτική χώρα από παραγωγική να υπάρχουν πολλές αναταραχές ,ειδικά υπό το πρίσμα της αλλαγής στρατηγικής ανάμεσα στο Ν0 1 και Νο 2 του κόσμου.

Vasilisg είπε...

CAPEX 90 εκ ευρώ χωρίς αύξηση δανειακών υποχρεώσεων (σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων 370,9 εκ ευρώ - ταμειακά διαθέσιμα 239,48 εκ ευρώ = 131,45 εκ ευρώ) και με κυκλοφορούν ενεργητικό 1,55 δις ευρώ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ!! Και για φέτος κλείσιμο χρονιάς με άνοδο πωλήσεων, ebitda, και καθαρών κερδών 10%, άρα Ρ/Ε 6,5 και p/bv 0,75!!!

austin είπε...

καλημέρα σε όλους!

Πολύ χρήσιμα τα σχόλια και των δύο. Να δούμε πως θα πάει σήμερα το φαγκρι, γιατί αν αντιδράσει ομοίως δυνατά, θα έχουμε τον παραλογισμό που έχω δει φέτος σε καμιά 20αρια χαρτιά διεθνώς, που ενώ έβγαζαν αποτελέσματα καλά έτρωγαν μία πτώση άλλο πράγμα. Στον Μιχάλη το είχα αναφέρει πριν το καλοκαίρι για κάποια..

Παρόλα αυτά αν δεν αντιδράσει, lorac νομίζω ότι θα έχεις πολύ δίκιο (η αλήθεια είναι ότι με τέτοιο κακάσχημο κερί, κλείνω προς την άποψη σου).

Τώρα για την Αμερική πλευρά..έβαλε σε υπουργικές θέσεις ο Τραμπ ζάμπλουτους επιχειρηματίες. Και οι περισσότεροι επενδυτές θα χαιρόντουσαν ότι αφού είναι άνθρωποι της αγοράς τα χρηματιστήρια θα πάνε πάνω... Ήδη μετά τον Τραμπ αυτό γίνεται.
Ένα πράγμα ρε παιδί μου που με έχει πιάσει φέτος να σκέφτομαι ανάποδα...και να μην πιστεύω αυτό που "φαίνεται" ή θέλουν κάποιοι να φανεί!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους. Η συσσώρευση των δυο μηνων ειναι κλασσικη διανομη

Δεν ειναι θεμα αριθμων ,αλλα εχει λογικη η σκεψη του Lorac
Βγηκε και η ΤΕΝΕΡΓ

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1470415/terna-energeiakh-sta-139-ekat-ta-kerdh.html

michele είπε...

Kατευθυνόμαστε προς το 766-764 στον τραπεζικο και ισως πιασουμε αυτη τη φορα και το 596 του γενικου

michele είπε...

Οσο γι αυτο που λες Αustin, o καθενας εχει την δικη του σκεψη,αναλυση κλπ ,αλλα ως επενδυτικη τακτικη αυτο που λες
"φαινεται" η θελουν καποιοι να φανει, πρεπει να αποτελει την βαση της.

ArTaXiA είπε...

Παρακαλείται ο παίκτης που έχει στήσει από 10 χιλιάρικα ΑΣΤΗΡ εκατέρωθεν, να μεταβεί στην υποδοχή που τον ζητά ο εργοδότης του.

Αυτά παίκτη μου, τα κάναμε στη δεκαετία του 90. Ο κόσμος προόδευσε από τότε.


Σε άλλες ειδήσεις, το επόμενο γράφημα που θα θυμίζει το ΦΦΓΚΡΠ, θα είναι ο ΦΡΛΚ.

Bonjour


michele είπε...

Δεν προλαβα να δω τα στησιματα που ειπες ,ειναι παλιος αυτος φαινεται εκει στο Αστερα,χρησιμοποιει το συστημα "πηγαδι"

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ποιος μωρέ να φερει πίσω τόσα χρήματα για να πάρει ΑΣΤΗΡ ?
Μπα...κανένα έντοκο του ΗΙΡΡΥ θα ήταν που έληξε....

michele είπε...

Ηδη ο ΦΟΥΡΛΗΣ ( γεια σου Γιαννάρα καλημερα ) ,εχει ξεκινησει κι αυτος απο τα ψηλα αλλα ειναι αλλου τυπου χαρτι,δεν αποκλειω 40 ποντους κατω οπου ειναι και το αγαπημενο μου επιπεδο

3,30-3.40 βγαζεις απο κει τους πιο ευκολους 50 ποντους με ησυχο υπνο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κανενας ξεχασμενος Ελληνοαμερικανος που ο μπροκερ του κανει ταχα εξυπηρέτηση με αλλον πελατη του;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν βλεπω να φοβομαστε και πολυ το Δημοψήφισμα.. .εκτος και αν εχουν εκπληξεις για το απόγευμα..

Lorac είπε...

......Καταρχήν ένα boxακι μέσα στο οποίο έχει κινηθεί η μετοχή το προηγούμενο διάστημα χοντρικά νούμερα 22.30-19,80 με το σπάσιμο κάτω δείχνει την περιοχή......

Και πριν πιώ τον εσπρέσσο του μεσημεριού έφτασε στο στόχο του μποξακίου με το 1735 χαμηλό ως τώρα.

Παρόλα αυτά είμαι στον αστερισμό του Hippy και βλέπω ότι χαμηλό προκύψει ειδικά με τον συνδιασμό ΟΧΙ και ΟΧΙ ( Ιταλία κ συμφωνία 5/12) να είναι μια καλή ευκαιρία. Για σύντομο πάντα διάστημα για να μην παρεξηγηθώ.

ArTaXiA είπε...

Εγώ πάλι Lorac, βλέπω όγκους που ο φίλτατος Mic έχει παραλείψει στο γράφημα του ΦΦ. Δηλαδή βλέπω σπάσιμο στηρίξεων, ταλαντωτών με υψηλό τζίρο, κι αυτό 8 φορές στις 10 είναι κακό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Την προηγούμενη φορα που ειμασταν στις 607 μονάδες (18-11-16)την ιδια ωρα η Πειραιώς ηταν στο 0.17...η Γιουρομπανκ στο 0.61...η Αττικής 0.063 και η Κυπρου 0.135...οι υπόλοιπες στα ιδια επιπεδα με σήμερα.. .

Lorac είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...κι αυτό 8 φορές στις 10 είναι κακό.

Συμφωνώ απόλυτα Οπότε ακόμα κι αν γυρίσει σε hammer το σημερινό Δηλαδή μαζέψει όλες τις απώλειες, θα προτιμούσα τη ΜΗ θέση ακόμα.

Εκτός αν με ΟΧΙ ΟΧΙ πάμε σε γερό κάτω από βδομάδα , οπότε μετά από 1-2 μέρες ξύλου την τρίτη θα ψάξω την υπερβολή στο πρωινό άνοιγμα και το επόμενο δίωρο.

Η σωστή παρατήρηση του κ.Οπλαρχηγού μας δείχνει ότι οι μπανκιες με QE kai εικόνες του γκουβερνου σε κλειστά πανελ καπιταλιστικών μαζώξεων θα πανηγυρίζουν!!


Για να είμαι πάντως σωστός ένα bet το πήρα σήμερα σε μτχ μιας και η ως τώρα διόρθωση είναι αυστηρά σε συγκεκριμμένα νούμερα που και εγώ ακολουθώ. 30-30-40 με το τελευταίο 40 κασέρι για το αρνητικό σενάριο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παντος Lorac οπως ειπα και χθες και το πρωί ολοι περιμένουμε ην Τριτη να αγορασουμε στην υπερβολη που γράφεις.. too easy μου βρωμαει.μηπως τρεχουμε παλι απο πισω να μπουμε..να προλαβουμε Καλύτερα θα ελεγα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και κατι για τα εθνικα θέματα.. .Πιστευει κποιος οτι ο Ερντοωαν ειναι ικανος να κανει κατι σην Ελλαδα;οι μισοι του πιλοτοι θα αυτομολυσουν και οι αλλοι μισοι θα βαρανε τον Ερντογάν. Αυτα ειναι για εσωτερική κατανάλωση του Ερντογάν αλλα και του δικου μας εδω που σηκώνει το θέμα.. και λεει για την Συνθήκη της Λωζάνης.. .Τα χαρτια μιλάνε.. ολα τα αλλα ειναι λογια του αέρα.. .

michele είπε...

Εχω παραλειψει να αναφερω γιατι οι ογκοι στο γραφημα βγαζουνε ματια !!

michele είπε...

Τωρα ,το ΟΧΙ και το ΝΑΙ εχουν διαβαθμισεις εκτος απο πολιτικες προεκτασεις που δεν ανεφερα καθοτι ισως λιγους ενδιαφερουν.

Το δημοψηφισμα αφορα συγκεκριμενη μεταρρυθμιση που μπορει να συμφωνει σε καποιο μερος της η και σε ολο η και καθολου .

Φυσικα ενω ειναι ΘΕΣΜΙΚΟ θεμα ,γινεται πολιτικο θεμα με ευκαρια αντιπαραθεσεων μεταξυ των κομματων.

Τωρα εαν βγει το Ναι κανενα προβλημα, ενα βγει το ΟΧΙ με μικρη διαφορα ειναι προεξοφλημενο ,ενα βγει το ΟΧΙ με μεγαλη διαφορα μια πτωση θα την εχουμε.
Αυτα οσον αφορα το χρηματιστηριο κατα την αποψή μου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ... σορρυ για γα κεφαλαια.καλα τους λεει ο Μιχάλης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτο που αναφέρεις Μιχάλη ειναι πολυ σωστό (3:47)Εχω ξαναπει οτι τέτοιες πληροφορίες - εκτιμήσεις ειναι πολύ σημαντικό να τις ακουμε...και μάλιστα δωρεάν.

ArTaXiA είπε...

Βγάζει μάτι ο όγκος φίλε μου όντως. Δέκα φορές περισσότερος από τον μέσο όρο, ή σε άλλη ανάγνωση, όγκος μιάμιση εβδομάδας.

Το σχόλιο μου αφορούσε στο ότι δεν τον συνυπολογίζεις στην ανάλυση. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτημάτικό στην γραμμική τεχνική ανάλυση.

Μου έρχεται δηλαδή ο τραβογραμμιάς και συνδέει δυο υψηλά, στο ένα έχουν γίνει 500 κομμάτια, στο άλλο 800, και ένα doji ας πούμε μπορεί να έχει 28.000 κομμάτια. Όπως και να το δεις, δεν έχουν την ίδια σπουδαιότητα, έτσι δεν είναι;

Lorac είπε...

Οπλαρχηγέ γι’αυτό έκανα το bet Νομίζω και χρονικά ήταν έγκαιρο! Σκέψου ΔΕΝ ξέρω καν γιατί πράγμα κάνει ακριβώς δημοψήφισμα ο Ιταλός και ούτε με νοιάζει. Απλά μια κίνηση στο παίγνιο και αυτή. Οπότε και εμείς ως παίκτες πρέπει να την "μετρήσουμε".

Οπότε Μιχάλη και ΟΧΙ με μικρό ποσοστό δεν θα αλλάξει πολλά? Καλό αυτό γιατί η Ιταλία είναι το μαλακό υπογάστριο μας. Μην είναι αρρωστιάρικο το καημενούλη.

Οπλαρχηγέ για τα εθνικά ελπίζω το nickname να είναι από τα "όπλα" και όχι από τις "οπλές" του ελαφιού που την κάνει λούης στο πρώτο μπαμ!! Η πλάκα είναι που μιλάνε για 10τόσα νησιά και είμαι σίγουρος ότι ένα 90% δεν ξέρει ούτε στο google map να τα βρει.

Πάντως το νησί του ....Ηροδότου το φοβάμαι λιγάκι.

AXXXX βλέπω αυτά τα μαζεμένα σωλκια κάτω από τα 62 αχχχχχχχ Υπομονή και πειθαρχία μέχρι τις 21 που μπαίνει.

austin είπε...

Και το capital έχει ξεχάσει να αλλάξει θέμα, μιας και οι αγορές αντέδρασαν από τα χαμηλά.

μπαρμπαλιας είπε...

για τις πιπες του ερδόγαν
και δει στον αερα ...
τα εχω γραψει και παλιοτερα...
αμα ζυγισεις διαχρονικα τα "ατυχηματα"του αερα, ειμαστε
χαμενοι και αφου λαβουμε υποψη οτι χρονια τωρα εκπαιδευουμε τους μπουνταλαδες τους σε καθε αερομαχια ...
αν διανοηθουνε
αν διανοηθουνε...
τα παιδια τους ταχουνε μαζεμενα

michele είπε...

Εχεις δικιο Artaxia ,συχνα αναφερω ( πριν γινουν) την ενδεχομενη αυξηση σε διασπασεις στηριξεων η αντιστασεων

εδω ηταν προφανες,αλλα επρεπε να αναφερθει

michele είπε...

Τωρα οι δυο μεγαλυτερες κεφαλαιοποιησεις ΕΕΕ και ΟΤΕ ( λογω εκθεσης της UBS) ανεβαινουν +1,56% και +3,72%
αλλοιωνοντας τους μεγαλους δεικτες

hippy είπε...

Ο Alexandratos-Kaboul Aristera Market είπε...
ποιος μωρέ να φερει πίσω τόσα χρήματα για να πάρει ΑΣΤΗΡ ?
Μπα...κανένα έντοκο του ΗΙΡΡΥ θα ήταν που έληξε....

Μπορεί να είναι και ΑΡΑΙΓ που έκανε μια κινησούλα χθες, όχι όμως αρκετή για να μας βγάλει δίχως ζημιά. Με χθεσινή πώληση όμως στα 6,30 και δέκα πόντους αστεράτους πετυχαίνεις το ψυχολογικό "όχι ζημια" κι όπως είπαμε κάνεις ευτυχισμένο το χρηματιστή σου και πρόθυμο να μοιραστεί μαζι σου ένα tip προσεχώς (εννοείται για μικρό τμήμα μόνο του 10χιλιαρου)

hippy είπε...

Ως προς την Ιταλία έχω δυο ιδεες.

1) έχουμε σερί φέτος αποτυχημένων δημοσκοπήσεων...μια ακόμα που ξέρεις?

2) εάν ήμουν υπουργός οικονομικών χώρας της ευρωζώνης θα είχα σιχαθεί συζήτηση για τα ελληνικά προβλήματα κι όταν θα μιλούσε πάλι για τα ίδια ο Τσακαλώτος* θα πήγαινα διακριτικά για κατούρημα. Με την Ιταλία σε δίνη θα σκεφτόμουν "αξίζει για 3-3,5 δις ευρουλάκια-2% ΑΕΠ εξυπηρέτηση στους πειναλέους να αυξήσω το πρόβλημα?")

Μια χαρά μου κάνει γι αγορές η Δευτέρα αν υπάρξει πτώση, ίσως μάλιστα από νωρίς.


* άκουσα ένα ωραίο για τον Τσίπρα μετά την παράκληση για πολιτική λύση προς την Μέρκελ

"Στην Κούβα...Κάστρο-στην Ευρώπη...Καστράτο"

hippy είπε...

ΟΤΕ (για το φίλο καλλιτέχνη που τα ψάχνει αυτά)

Hellenic Telecom Raised to Buy at UBS, PT EU11.20
2016-12-02 12:07:32.971 GMT


By Gaurav Panchal
(Bloomberg) -- Hellenic Telecom previously rated neutral by
Vikram Karnany at UBS.

* PT raised to EU11.20 from EU9, implies 31.5% upside
* Hellenic Telecom had 17 buys, 2 holds, 1 sell before today


For Related News and Information:
First Word scrolling panel: FIRST
First Word newswire: NH BFW



To contact the editors responsible for this story:
Arie Shapira in New York
bfwauto@bloomberg.net
-0- Dec/02/2016 12:07 GMT

hippy είπε...

Μην παραλείψω

κ. Βασίλη ευχαριστούμε για την συνεισφορά σας

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Hello Hippy!
Μίλησες σωστά.

austin είπε...

Οπλα θα σύμφωνησω απόλυτα με το σκεπτικό σου. Όλος ο πλανήτης περιμένει κάτω, οπότε κλασσικά μπορεί να γίνει και το ανάποδο.

Το θέμα είναι βεβαιως μεσοροθεσμο. Αν το όχι βγει με διάφορα... Νομίζω ότι τα νταβαντουρια θα είναι πολλά για την ευρωζώνη. Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν οι αγορές την δευτερα...απλά το μέλλον ευοίωνο σίγουρα δεν θα ειναι

hippy είπε...

Ως προς την Τουρκία υπάρχει ένα δεδομένο που Βερύκιος και λοιποί αναλυτές του κ@λου στα παράθυρα παραλείπουν να αναφέρουν. Οι πρόσφατες εκκαθαρίσεις, ιδιαίτερα στην αεροπορία έχουν ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ την επιχειρησιακή ικανότητα. Θα χρειαστούν πολλά πολύμηνα σεμινάρια ανώτεροι κι ανώτατοι στρατιωτικοί που παρέμειναν στο στράτευμα για να εκπαιδεύσουν έμπιστους άλλους και τουλάχιστον 3-4 φουρνιές ικάρων, δοκίμων, ευέλπιδων και πολύ πειθώ για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Εδώ με χωριάτες κούρδους παλεύουν κι έχουν απώλειες (λόγω κακής οργάνωσης λέω εγώ).