Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ




Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ,Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ Η...ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
του
ΜΙCHELE 


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του Προέδρου της ΝΔ ,είχα φανταστεί να σκιαγραφήσω τους υποψηφίους σαν να ήσαν παίκτες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Τον Άδωνι Γεωργιάδη ,τον έβλεπα ως ένα ταχύ επιθετικό ,με συνεχή κίνηση στο χώρο, καλό pressing στους αντιπάλους αμυντικούς ,αρκετά εριστικό ώστε να τους αποσυντονίζει και με την αίσθηση του γκολ.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,τον έβλεπα να κινείται στο χώρο του κέντρου, να είναι οργανωτικός, μεθοδικός στο παιχνίδι του ,με καλή πάσα και την αρετή να μπορεί να επιβάλει την ηρεμία στην ανάπτυξη της ομάδας.

Τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον φαντάστηκα σαν ένα σκληροτράχηλο αμυντικό με ψύχραιμες τοποθετήσεις, καλές ανασταλτικές προσπάθειες αλλά και επιρρεπή στα φάουλ όταν βρισκόταν σε πίεση. Απαραίτητος πάντως για την συντήρηση του σκορ, αν και εφ όσον η ομάδα προηγείτο και έπρεπε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Τέλος συνεπής στις προτιμήσεις μου σαν καλός προπονητής εξέδρας, είχα αφήσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στον πάγκο,σαν αναπληρωματικό.


Στην τελευταία του ομιλία στη Θράκη, ο Μητσοτάκης αντιδρώντας σε σύνθημα κάποιων ,είπε εμφατικά: «Μην εξισώνετε το Σύριζα με την αριστερά » προκαλώντας συζητήσεις για τον αν και κατά πόσον αυτή του η τοποθέτηση συνάδει με την θεώρηση του αντιπροέδρου Άδωνι , ότι «ο Σύριζα είναι η αριστερά».

 Όλα ξεκινούν από την διαφαινόμενη εκ προοιμίου συνεργασία των δυο προ της τελικής διαδικασίας εκλογής και η οποία υπόρρητα δεν απέκλειε την ενδυνάμωση τους ως tandem που μετά το τελικό αποτέλεσμα απλώς επιβεβαιώθηκε. Ο Άδωνις υποστήριζε εξ απαλών πολιτικών ονύχων ότι πολλά εκ των δεινών της μεταπολιτευτικής περιόδου,είτε αυτό είναι το οικονομικό μοντέλο ,είτε είναι η κυριαρχία ενός είδους μποέμ μπουρζουαζίας που αρέσκεται στην αντισυμβατικότητα αλλά και στην πολιτική ορθότητα , οφειλόταν στην ιδεολογική δεσπόζουσα θέση της αριστεράς στο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Η συνέχεια στο  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2016/12/21/18464/

12 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε ολους

Εύχομαι ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΓΑΛΗΝΗ σε όλους

michele είπε...

Γιαννάρα Χρόνια πολλά ,Καλά Χριστούγεννα σε σενα και την φίλη μου σε ολη την οικογένεια !Καλή δύναμη πάντα!

michele είπε...

http://gr.euronews.com/2016/12/24/dijsselbloem-way-for-greek-debt-short-term-measures-cleared?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#link_time=1482585658

profit είπε...

Χρόνια πολλά υγεία Ευτυχια σε όλους ...

nantia είπε...

Kαλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες!
Τακτική αναγνώστρια του blog , μ αρεσει γιατί συνδυαζει χρηματιστηριο , πολιτικη και συμμετέχουν άτομα με αξιες λογου αποψεις

michele είπε...

Μην νομιζεις και εμεις σε παρακολουθουμε Ναντια! Χρονια σου πολλα. Καλα Χριστουγεννα και σε σενα.

michele είπε...

Profit, Ευτυχισμένα Χριστουγεννα να χαιρεσαι την οικογένεια !

ο dwk είπε...

...εύχομαι στους φίλους και τις φίλες της Ε.Γ.
Χρόνια Πολλά με υγεία
Καλά Χριστούγεννα !

hippy είπε...

Χριστός γεννάται χαίρομαι

ωραίο άρθρο Μιχάλη, ενωτικό. Τι μου θύμησες...ενωμένη αριστερά, μετά από 15 χρόνια την ξανάδαμε σαν συνασπισμό της αριστεράς (και της προόδου μην το ξεχνάμε χα χα). Εγώ ψήφιζα Γρηγόρη Γιάνναρο τότε. Απανωτές εκλογές...χτυπήσαμε ταβάνι... 11%. Κάπως λιγότερο θα παίρναμε σήμερα.

Μην τα μπερδεύουμε. Τούτη εδώ η κυβέρνηση δεν μας εκφράζει. Θα περάσει στην ιστορία σαν τσιπραριστερά. Όπως λέμε δηλαδή Ψωροκώσταινα, Κωσταλέξι και ντρεπόμαστε.

Ακόμα τούτη η άνοιξη ραγιάδες ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι ....Καλά Χριστούγεννα σε όλους

michele είπε...

Μου αρεσε ο Γιανναρος,τον παρακολουθουσα στενα,οπως και τον Μιχαλη Παπαγιαννακη που ειχα γνωρισει προσωπικα Hippy.

Δυστυχως η αριστερα δεν βαδισε στα χνάρια τους

Καλα Χριστουγεννα να εχουμε!

Alexis Marianos είπε...

ΧΡΟΝΙΑ πολλά σε όλους.
...Ευχαριστώ που υπαρχετε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλη τη παρέα να είστε όλοι καλά εύχομαι κι ότι καλύτερο.