Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΜΔΑ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΛΑΜΔΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Εξετάζουμε καταρχήν την πορεία της μετοχής από την άνοιξη του 2014 και τα υψηλά των 6,99€ από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2015 ,περιοχή που επισημαίνεται με μεγάλο παραλληλόγραμμο με διακεκομμένη γραμμή.
Δεδομένου ότι η μετοχή συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του Ελληνικού αλλα και τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις, παρατηρούμε όλη την πτωτική της πορεία ,η οποία αφου σταμάτησε πρώτα για τις ευρωεκλογές και κινήθηκε μεταξύ των 4.35-5.10 ( Ε-S], συνέχισε την πτωτική της πορεία, η ένταση της οποίας κορυφώθηκε  μέχρι τα 3.80 του Νοεμβρίου του 2014 όπου υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ ,εξέλιξη που έφερε τον τίτλο μέχρι τα 4,59 την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα, για να συνεχίσει λόγω και της προκήρυξης εκλογών μέχρι τα χαμηλά της 26-1-2015 [2.46 ευρώ] πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης Σύριζα.


Έκτοτε σε αντίθεση με τις περισσότερες μετοχές και δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου, ο τίτλος ξεκίνησε την κίνησή του ,δημιουργώντας ένα πλαγιοανοδικό κανάλι, το D-D1 μέσα στο οποίο καθόρισε την πορεία του επί 21 μήνες. Αυτό διότι όπως ήταν αναμενόμενο η σύμβαση οριστικοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2016 καταγράφοντας και τα ψηλά έτους για πρώτη φορά [5,08€]. 

Ερχόμενοι στο σήμερα, όσο η μετοχή βρίσκεται πάνω απο τα 4,65€  της Χ100 απειλεί την πολύ σημαντική S ( επισημαίνεται με κύκλους) των 5.10 ευρώ και σε περίπτωση υπέρβασής της ,θα έχουμε αυξημένο όγκο συναλλαγών και κλείσιμο του gap του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ γραφήματος [5,60-5,45 €] με,ανάλογα και το χρονικό σημείο , πιθανή έξοδο από το μεγάλο μακροχρόνιο κανάλι D-D1.

Πάνω από κει θα ανοίξει ο δρόμος για τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 στα 6,99€ που προφανώς θα σηματοδοτεί και θετικές εξελίξεις γενικότερα στην ελληνική οικονομία.

Αντίθετα, η γραμμή Ε που συμπορεύεται με τον ακμο 200 εβδομάδων  στα 4,35 αποτελεί ισχυρή στήριξη εάν και εφ όσον χαθούν τα 4,65 της Χ100 ,με επόμενη επίσης ισχυρή στήριξη την πλαγιοανοδική γραμμή του καναλιού D που θα πιστοποιήσει την μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία της μετοχής ,αφου αναμένεται σε αυτό το επίπεδο να εμφανιστούν "έξυπνοι" αγοραστές. 

56 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Εγώ θα στοιχηματίσω στα 5€ της ΠΑΝΓΑΙΑΣ (που μεταξύ μας κάθε φορά που το διαβάζω φρίττω διότι ΠΑΝ + ΓΑΙΑ κάνει ΠΑΓΓΑΙΑ, όπως τον Παγγαίον όρος, αλλά τι περιμένεις από αστοιχείωτους Εθνικάριους)

Bonjour mes amis

Deltas είπε...

Καλημερα

μπαρμπαλιας είπε...

γκαπέ

ζεαουρ

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1500753/pos-tha-paroyn-oi-trapezes-30-dis-metrhto.html

μετρητα ζεστα στις τραπεζες.

αλεξι,δωσε στο λαο σου

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

υπαρχει σημερα και θαρρος και θρασος...!!!

ΝίκοςΤ είπε...

Άφες τας μετοχάς ελθείν προς τας επιθυμητάς τιμάς.

hippy είπε...

Καλημέρα

ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Ψυχραιμία σε όσους κάνουν ζέσταμα και δεν τρέχουν. Πάντα γίνεται rotation. Δεδομένου ότι έχουμε ένα (τουλάχιστον) μηνα για κλείσιμο αξιολόγησης και δώρα απ΄το επόμενο Eurogroup χαλαρώνουμε κι ανάβουμε τσιγάρο.

hippy είπε...

πχ ο τιπΟΤΕνιος. Εάν δεν επίκειτο η μεταβίβαση του κρατικού 5% πιθανολογώ πως τώρα θα πολιορκούσε το 10ευρο. Αναμονή...

μπαρμπαλιας είπε...

Νικο Τ. χρονια πολλα
οπως και στον Νικολακη στην αραπια...

austin είπε...

Καλημερα σε ολους. Χρόνια πολλά νικό.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για όλους. Οι μη αγορασμενοι σκέφτονται αν θα μπουν ή όχι. Οι traders να συνηθίσουν τα νέα επίπεδα. Και γενικά κάπου εδώ έχουμε την αμφιβολία "τέλος το κάτω και σιγά σιγά ξεκινάει ο νέος ανοδικος κύκλος της ελλαδας;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω παντος austin αγορασμενος χθες στην πτώση (σχολιο 6Δεκεμ..3:52)τα πουλησα με πολυ καλη απόδοση .Καλημερα σε όλους

JimMarkus είπε...

O τιπΟΤΕνιος είναι όντως για πάνω από το 10ευρο, όπως και το αεροπλανάκι για πάνω απ΄το 8ευρο έχουν χαράξει παράλληλη πορεία. Είναι βέβαια πολλά τα χαρτιά που έχουν ταλαιπωρηθεί για την δημιουργία πάτου και είναι έτοιμα για αντίδραση, αλλά η αγορά πρώτα από όλα κοιτάζει και περιμένει τα θεμελιώδη για να επιβραβεύσει.
Άντε να δούμε θα ξεκολλήσει κι αυτή η ΒΙΟ, είναι και ο Ελλάκτωρας που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, εκεί δεν θα ξαφνιαστώ αν δω αντίδραση τύπου μυτίλου χώρις να είναι συγκρίσιμα βέβαια τα χαρτιά.

SCALPER είπε...

Καλημερα....το παλευει σημερα η BIO....κανει και ενδοσυνεδριακη διορθωση....θα εβλεπα πολυ θετικο το σεναρι να κλεισει σημερα με ογκο στο 1,37 - 1,38...

hippy είπε...

Κανένας δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη για σένα Γιώργο. Προσωπικά έχω γράψει δίπλα στου κ. Τάκη την άποψη μου (καρα bull μέχρι την άνοιξη/2017). Ωστόσο οι φίλοι με λένε υπεραισιόδοξο (και σωστά πράττουν για να κατεβαίνω χαμηλότερα και ρεαλιστικότερα)

Κατ΄αρχήν δεν χωρά στο μυαλό μου ότι οι επόμενες απαραίτητες ΑΜΚ των τραπεζών (Φθινόπωρο 2017?) θα γίνουν σε χαμηλότερες τιμές. Ποιός θα μπεί? Έχει βαρεθεί η ψυχή μου να διαβάζει τέτοια σχόλια "τάχα ψαγμένων" που κατά βάθος πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι απ΄τους άλλους (και φυσικά δεν πρόκειται να παραδεχτούν ποτέ ότι έκαναν λάθος-πρόβλημα τους). Πιθανολογώ ΑΜΚ στις ίδιες με το 2015 τιμές και στο ταμπλό 30% υψηλότερες τιμές.

Εάν κάποιος φοβάται υπάρχει το μικρό πια arbitrage στα ΕΛΚΑ (αλλά προσωπικά πιστεύω πως η cenergy θα κάνει +15%-20% για να πιάσει BV 0,60 που θα είναι πάλι αρκετά μικρότερο απ΄το στατιστικό μέσο 0,85 των ΣΩΛΚ που είναι ο βασικός (2/3) εταίρος της.

Έτσι για τη ζαριά.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μόνο για σήμερα, η χώρα είναι ευτυχισμένη χωρίς κακές ειδήσεις. Τραγούδια παντού

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Μια μερα ελειψα και το ..εκτοξευσατε :)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

...οπως παλια στις διακοπες σου...ΜΕΓΑΛΕΙΑ χαχα!!!

hippy είπε...

Θα διαφωνήσω με την σύγκριση προβληματικών managers με τον Μυτιληναίο κ. JM.

"Στο χρηματιστήριο πρώτα διαλέγουμε κλάδο και μετά μετοχή μέσα απ΄αυτόν" η σοφή κουβέντα του δάσκαλου.

Ο Βαγγέλης ξεκίνησε όταν είδε τις προοπτικές της ηλ. ενέργειας στα χρόνια της απελευθέρωσης και τοποθετήθηκε ο ίδιος χοντρά. Άρχισε το τρέξιμο μετά τη συνέλευση όπου διοχέτευσε την είδηση εντέχνως.

Οι προοπτικές του Ελλάκτωρα μειώνονται από χρέη και managment...καλά η ΒΙΟ είναι για ερωτευμένους (κάθε αγίου Βαλεντίνου κάτι δίνει)

michele είπε...

Kαι βεβαια ο τιτλος " θα παρουν οι τραπεζες 30 δισ μετρητα" δεν αντεχει σε κριτικη

Οπως και να εχει η κινηση πανω απο τη ζωνη 631-635 ειναι δυνατη,στοχος πλεον το 650

αλλα και πιθανο retest οπως συμβαινει συχνα

michele είπε...

χα Κωστα να την κάνω λες που και που.Να μου λετε ποτε εισαστε φουλ αγορασμενοι!

hippy είπε...

Όσο να πεις μεγάλη η άνοδος και σε αναντιστοιχία με το 10ετές...φαίνεται λογικό να κάνει μια αποσυμπίεση.

JimMarkus είπε...

Είπα hippy "...χωρίς να συγκρίσιμα βέβαια τα χαρτιά." Σαφώς και ο Βαγγέλας είναι άλλη πάστα. Η προσέγγιση ήταν καθαρά τεχνική και με την φιλοσοφία του trade what you see.

austin είπε...

Οπλα χαίρομαι για σένα πραγματικά όπως και για όποιον βγάζει κάνα (ή πολλα) φράγκο, γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι και μας έχουν πιει το αίμα στο χαα και όχι μόνο.

Hippy εγώ δεν το κρύβω, αισιόδοξος δεν είμαι. Μάλλον είμαι λάθος στην εκτίμηση μου και πιθανότατα εσύ (και άλλοι πολλοι) θα βγουν σωστοί και μάλιστα διάφοροι που μιλάω έχουν τον ίδιο χρονικό ορίζοντα με σένα.

makis είπε...

http://www.capital.gr/oikonomia/3175306/germania-den-tha-aposafinistei-i-thesi-tou-dnt-sto-elliniko-programma-prin-to-2017
Καλησπέρα. Συμφωνώ με κύριο Ηippy. Έφυγε η Εθνικάρα σήμερα. Ανάβω τσιγάρο!

hippy είπε...

Οι πιο πολλοί βλέπουμε το αύριο με τα δεδομένα του χθες, προχθές, αντίπροχθες. Έτσι στις στροφές συχνά συνεχίζουμε την ευθεία μας κι εκτροχιαζόμαστε.

hippy είπε...

Δεν είναι λοιπόν κακό φίλε Γιώργο που δεν ψωνίζεις. Φτάνει να το κρατήσεις ιεραποστολικά και να μην αγοράσεις τη λάθος στιγμή.

Ένας τρόπος θα ήταν να χώσεις κάποια λεφτά στον Αστέρα για το 2% ώστε να μην υπάρχει έδαφος για τον πειρασμό. Άλλος τρόπος βάλε κάποιες τιμές στόχους σε καλά (επαναλαμβάνω) καλά χαρτιά κι όταν τις πιάσεις χτυπάς χωρίς 2η σκέψη (πιθανολογώ πως η σημερινή ανάρτηση του Μιχάλη θα ξαναδει τιμές < 4,60).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους.Hippy ωραιο αυτο με τις στροφες στο κλεβω.Ειχα ενα φιλο παλια Παντελη που οδηγουσε σαν τρελος και του φωναζαμε:Εκανες ευθεια την στροφη,Παντελη-Παντελη

michele είπε...

Xαχα ελα ρε double! Tα εχουμε πει με τον Αustin,ειναι -σχετικα -καινουργιος οποτε πρεπει να ζησει και τα ετσι και τα αλλιως.
Οπως ολοι μας δηλ.

Τα ακραια συναισθηματα δηλ ο φοβος και η ευφορία ειναι αυτα που επιβαλλονται στους περισσοτερους απο μας.

η ψυχραιμια και ο ορθολογισμος στους λιγοτερους.

michele είπε...

Long term εδω παντως δεν μπορεις να σκεφτεσαι εκτος αν αλλαξει η κυβερνηση και βεβαια μετρανε και οι συνθηκες.

Χρειαζεται και η παρακολουθηση κι αλλων παραγοντων οπως και η καμπύλη των ομολογων ( yield curve)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα Mike.Επειδη ειναι σαν να σε βλεπω στο γραφειο θα πω το εξης:Αν και καθημενος ορθως εμιλησες.Εχω αρχισει και διαβαζω τον γερο-Κοστο.Η σοφια του ειναι θησαυρος.Δεν νομιζω να υπαρχει αλλος με 70 χρονια πειρα που να μεταφερει ετσι την εμεπειρια του.

Θανασης Κ είπε...

Χαιρετω την παρεα...εχω μια απορια...η ΑΤΤ αξιζει το αγχος για τοποθετηση τωρα που εφυγαν πανω οι υπολοιπες τραπεζες?? Η λογικη των συγκιν. δοχειων μπορει να εχει λογικη??? Ευχαριστω....

michele είπε...

Προσωπικα εγω ουτε 1/1000 του αγχους μου δεν δινω για την ΑΤΤ θανάση!

Ο γερος παρ οτι σε αλλες αποχες Γιαννη ηταν οντως σοφος και γλαφυρος,ειχε φαει και πολλες πατατες βεβαια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Συμφωνω Μιχαλη και το εχει παραδεχτει.Μαλιστα μιλαει ενδελεχως για αυτες και τι τις προκαλεσε.Αλλα και ποιος δεν εχει φαει?Εχει ενδιαφερον παντως

Υποψιν αυριο εχει και τον Ιταλο στις 15:30.Το λεω γιατι σου αρεσουν τα Ιταλικα Μιχαλη χαχα

hippy είπε...

Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...
Καλησπερα Mike.Επειδη ειναι σαν να σε βλεπω στο γραφειο θα πω το εξης:Αν και καθημενος ορθως εμιλησες.Εχω αρχισει και διαβαζω τον γερο-Κοστο.Η σοφια του ειναι θησαυρος.Δεν νομιζω να υπαρχει αλλος με 70 χρονια πειρα που να μεταφερει ετσι την εμεπειρια του.

Ποιό βιβλίο? Απ΄όσο ξέρω ο Στούπας δεν δίνει τα δικαιώματα αλλά ούτε και τα επανακυκλοφορεί μια κι έκλεισε τον εκδοτικό οίκο.

Έχω πολύ χρόνο για ξόδεμα και παρά την #%&#@# πρεσβυωπία μου θα μ΄άρεσε να περνούσα λίγο απ΄αυτόν διαβάζοντας τον καλό-και τυχερό, έχει δίκιο ο Μιχάλης- Αντρέ (έχω ήδη δυό στη βιβλιοθήκη, την "ψυχολογία του χρημ/ριου" και "τι κρύβει το μέλλον")

michele είπε...

Ηippy εχω και γω καποια ,το ενα ειναι το η "ψυχολογια του χρηματιστηριου¨" ,το αλλο ομως δεν θυμαμαι ,οποτε ευχαριστως κανουμε ανταλλαγη !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ctsam είπε...

Καλησπέρα.
Μιχάλη η Ετε περασε και το 0.242 ανετα πως την βλεπεις γενικα ?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Χιπυ εχεις δικιο ο Στουπας τα εχει σταματησει.Εχει βγαλει αλλο ενα Οι καλυτερες Ιστοριες του Χρηματιστηριου.Ειμαι τυχερος γιατι μου τα εδωσε ενας παλιος του ΧΑΑ(το 99 φαντασου ειχε ηδη μια 10ετια ενασχολησης) ο οποιος τα εχει παρατησει τωρα και αγνοουνται τα ιχνη του.Του ειχα πει αφου τα εχεις για να στηριζουν την τηλεοραση γιατι δεν μου τα δινεις.Βεβαια και εγω για να στηριζουν την τηλεοραση τα ειχα μεχρι προσφατα που ξεκινησα το τι κρυβει το μελλον.Πιστευεις οτι ειναι ξοδεμα χρονου?

michele είπε...

Ctsam οι τραπεζες κινουνται προς το gap-brexit,η ΠΕΙΡ ηδη εφτασε

ΕΔΩ: http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/11/x.html#more

ο ΔΤΡ στις 18 Νοεμβριου στοχος το gap στο 915,6 και μετα στο κεισιμο του

michele είπε...

*κλείσιμό του

Ctsam είπε...

οκ ευχαριστω πολυ

austin είπε...

Hippy συμφωνώ απόλυτα. Και παλιότερα την είχα πατήσει έτσι ακριβώς όπως το έγραψες. Δεν κρύβω ότι το "άγχος" αυτού που ανέφερες το έχω.

Η ιστορία θα δείξει τι και πως γενικά. Πολλές φορές τυχαίνει στην εκτίμηση μας (ή μου) να είμαστε σωστοί, αλλά με λάθος timing, οπότε εγώ να πιστεύω ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, το ΧΑΑ να ανέβει μέχρι όποιο σημείο αποφασίσουν οι μεγάλοι και μετά να γίνει αυτό που εκτιμώ. Οι τιμές βέβαια και θα γράφουν..και όσο παραπάνω γράφουν, τόσο θα απομακρύνεται (λογικά) κάποιο άσχημο νέο που μπορεί να τραβήξει κάτω την αγορά.

Πάντως, ας γράφουν οι τιμές, προσωπικά δεν αλλάζω άποψη ακόμα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα αυτά μπορεί να είναι θόρυβος... Αλλά μέρα χαρούμενη που είναι, μην χαλάω το κλίμα! Γιατί άλλωστε για κάμποσο καιρό μπορούμε να πηγαίνουμε με χαρμόσυνα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

hippy είπε...

Κι εγώ μεγάλος είμαι, τον Ιούλιο που μας πέρασε έκλεισα τα 26 στο μαγαζί (μπήκα Ιουλιο 1990, μονάδες 1600, πολύ ξύλο, δυο χρόνια μετά έγραψε 553, ευτυχώς είχα μπει σε αμοιβαία κεφάλαια κι έχασα "μόνο" το 1/3 του κεφαλαίου...ωχ Θεε μου)

Ξόδεμα χρόνου δεν είναι, ευχάριστη παρέα, λίγα θα πάρεις όμως. Δίνω για παράδειγμα μια άποψη που διετύπωσα τις προάλλες στο μπλογκ του κ. Τάκη για να καταλάβεις τι εννοώ...

"Μου φαίνεται πως υπάρχει αξία και στο TUR. Αν δεν υπεισέρχετο το θέμα νομίσματος θα ήμουν θετικότερος. Τα αρχαία χρόνια δημιουργήθηκαν οι πόλεις-κράτη. Αργότερα όσες είχαν κοινά γνωρίσματα, ιδίως γλώσσα ενοποιήθηκαν. Νομίζω απ΄το millenioum και μετά ζούμε στις πρώτες 10ετίες της εποχής των πολυεθνικών εταιριών κρατών. Όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός εκεί υπάρχει αξία για δαύτες. Εάν ήμουν 30αρης (έστω 40άρης) θα προτιμούσα μια ζαριά σε ένα ETF στο Μπαγκλαντές απ΄ότι στην Γαλλία για να εξασφαλίσω τα γεράματα μου. Η Τουρκία των 100 εκ...είναι κάπως στη μέση (για μένα)"

Λογική 100% Κοστολάνι, τελειώνοντας το βιβλίο ίσως και να συμφωνήσεις

(TUR για κάποιον που ίσως δεν ξέρει, είναι ETF Τουρκικών blue chips που διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ αλλά επηρρεάζεται κι απ΄το νόμισμα που έχει υποτιμηθεί βίαια λόγω συγκυρίας διδύμου Τραμπ-Σουλτάνου αλλά εσχάτως βγήκε (λεκτική περισσότερο-και λίγο πρακτική) προσπάθεια στήριξης)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

σωστος....

austin είπε...

Hippy, κάπως έτσι, για να βγάλω την σύνταξη μου γιατί από ασφαλιστικό φορέα δεν περιμένω τίποτα προσωπικά, έχω επενδύσει και το έχω "ξεχάσει" για τα δικά μου γεράματα στον NGE (το αντίστοιχο της Νιγηρίας). Κάτι η τιμή του πετρελαίου που το ταλαιπώρησε, κάτι η boko haram (που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της, αν και γίνονται κάποιες προσπάθειες για την καταστολή της) βρέθηκε σε τιμή λουκούμι.

Πολύ νέος σε ηλικία λαός, πολύ ανερχόμενη μεσαία τάξη.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και INDA...αυτη εχει και παρον...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Hippy ευχαριστω για την απαντηση σου.Για να γνωριζεις τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση και σεβασμο στο προσωπο σου.Οχι για τα 26 χρονια ενασχολησης αλλα για το συνολικο σου υφος στον τροπο που γραφεις και βοηθας ολους εμας.Σιγουρα δειχνει πολλα για τον χαρακτηρα σου και προσπαθω να διαβαζω με ευλαβεια ακομα και το "και" σου.Για τον Κοστο εχω να πω πως φυσικα δεν τον εχω ευαγγελιο ουτε και συμφωνω 100% μαζι του,τουλαχιστον μεχρι εκει που εχω διαβασει(θελω πολυ ακομα).Πιο πολυ με ενδιαφερει το mentality του γενικα για τις Αγορες,πως αντιδρα σε συγκεκριμενες καταστασεις και υπο συγκεκριμενες συνθηκες,καθως και να διαβασω Χρηματιστηριακη Ιστορια απο καποιον που εζησε τα γεγονοτα.Γιατι πιστευω οτι η ανθρωπινη ψυχολογια κινει ολα τα νηματα εκει.

austin είπε...

σωστος!!

austin είπε...

Τουλάχιστον ξαναέγινε αγορά το μαγαζί! Γιατί είχε περάσει στην κατηγορία "αμοιβάδας" μετά το μπρέξιτ ειδικά.

hippy είπε...

Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ G είπε...
και INDA...αυτη εχει και παρον...


Ινδία κοιτάζω το IIF της Μοργκάνας αλλά όπως σωστά είπες Ινδία κ Κίνα τα βλέπουν όλοι...η λογική Κοστολάνι είναι άλλη (όχι απαραίτητα καλύτερη)

michele είπε...

Η μειωση εξαρτησης των τραπεζων απο το ευρωσυστημα,δεν μπορουσε να μην σπασει τις αντιστασεις προς τα πανω

οι μη τραπεζικες εχουν παει σχετικα καλα ,οι τραπεζες το κρατουσαν χαμηλα

austin είπε...

Παρόλα αυτά λίγο μάζεμα στο τέλος για αριστοτεχνικό κλείσιμο... Και ακριβώς πάνω στο 640. Η ευρωβ γιατί το υποαπόδοση δεδομένων των συνθηκών?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλο απογευμα σε ολους!!!!

austin είπε...

Όπως κάτι ακόμα περίεργο, που ο Hippy και κάποιοι άλλοι τον παρατηρούν, είναι ότι ο ΟΛΘ έκανε εξωφρενικό όγκο για τα δεδομένα του.

hippy είπε...

Όλες οι "προς αποκρατικοποίηση" εταιρείες δεν παρακολούθησαν την άνοδο...λες και οι αχρείοι σανελικοί θέλουν να δείξουν καλύτερες τιμές πώλησης απ΄ότι έχει διαμορφώσει το ταμπλό. Δεν έχω θέση, νομίζω όμως αγοράζεται άφοβα...κλάσεις καλύτερη επένδυση από προθεσμιακή.