Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΔΤΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΔΤΡ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ. ΟΚΤ 2009-ΔΕΚ 2016 ..

Τον Οκτώβριο του 2009 ο ΔΤΡ εκλεισε στις  724.516 μον ( επτακόσιες εικοσιτεσσερις χιλιάδες πεντακόσιες δεκαέξι ) .Εκτοτε ξεκίνησε  μια καθοδική πορεία εντος του μεγαλου καναλιού R-R1 που με αναλαμπές διήρκεσε 3,5 χρόνια και με την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 υπήρξε μια αντίδραση μέχρι  τις 41.οοο μον περίπου .
Η προσπάθεια ανοδικής διαφυγής διακόπηκε απο τις αβελτηριες της κυβέρνησης Σαμαρά και την καθυστέρηση του μεταρρυθμιστικού έργου.
Ο δείκτης ¨γλίστρησε" πάνω στην R για 10 μηνες τουλάχιστον μέχρι την έλευση του Συριζα ,οπότε όπως επισημαίνεται και με το πρωτο βελάκι, διασπάστηκε καθοδικά η γραμμή λαιμού του σχηματισμού ( neck line)  πράσινη G ( 16.500 μον) .
Εκτοτε ακολούθησε μια περίοδος συσσώρευσης για να έρθουν τα καταστροφικά capital controls ( δεύτερο βελάκι) που εφεραν την ανάγκη ακόμα μιας ανακεφαλαιοποίησης με αποτέλεσμα ( τρίτο βελάκι) τον μηδενισμό ουσιαστικά των τραπεζικών τίτλων και την ΕΞΟΔΟ απο το κανάλι ταυτόχρονα με την καθοδική διάσπαση της Β στις 3.100 μον .
Οι όγκοι αυξήθηκαν δραματικά μετά και το brexit ,δείγμα επανεμφάνισης ισχυρών χεριών που μαζεύουν τραπεζικούς τίτλους σε ενα γενικότερο κλίμα απαξίας οικονομικής και πολιτικής.
Μια πρώτη θετική ενδειξη θα είναι ένα μηνιαίο κλείσιμο πάνω απο τις 1200 μον και η ενδεχόμενη επίλυση πολλών προβλημάτων όπως τα κόκκινα δάνεια, θα μπορούσε να δώσει ώθηση προς την επαναφορά εντός του καναλιού R-R1.

Για να προσεγγίσουμε την σημαντικότατη G  θα απαιτηθεί οι τραπεζικοί τίτλοι να τετραπλασιάσουν την κεφαλαιοποίησή τους ,δείγμα της μεγάλης ζημίας που υπέστησαν.
Στο αρνητικό σενάριο η πτώση και μηνιαίο κλείσιμο κάτω απο τις 560 μον θα προεξοφλήσει για μια ακόμα φορά δραματικές εξελίξεις για τις τράπεζες και για το ελληνικό χρηματιστήριο γενικότερα.

30 σχόλια:

Lorac είπε...

Καλημέρα σας Παραμονή μιας νέας χρονιάς μας βρίσκει σε χειμερινή διάθεση με χιονάκια και κρύο. Απο δευτέρα πλέον στο 2017 που όλοι σχεδόν , θεσμικοί ή μη , έχουν προβλέψει ότι θα περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα σχέδια για την ρύθμιση των npe όπως έχουν αναφερθεί έως τώρα δείχνουν να έχουν αρκετές ελπίδες να βγουν. Βέβαια και εδώ είναι το πονηρό σημείο δεν λύνουν το πρόβλημα ολικά. Απλά βάζουν ένα μεσαίο εμπόδιο οπότε με λίγη προσπάθεια θα φανεί πετυχημένη η όλη διαδικασία του στυλ "πιάσαμε το στόχο!"

Οι μπανκιες ξέρουν ότι όποια βγάλει αρνητικά αποτελέσματα πάει για εφαρμογή των νέων διαδικασιών. Οπότε λογικό και αυτές να προσπαθήσουν για θετική τελική γραμμή.

Σήμερα με όρο p/e παίζουν σε μια λογική τιμή αν βάλεις στην εξίσωση το αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών και αφαιρέσεις ένα κιμπάρικο discount για την χώρα. Επομένως ως προσδοκία έχουν μέσα στο 1ο δίμηνο να κλείσει η Β αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για το QE έστω και για μισό ευρώ. Οι αναβαθμίσεις και το θετικό κλίμα δεν θα ήταν περίεργο να δώσουν και τιμές p/e x 15. Τιμές που αν μειωθούν ελαφρά οι προβλέψεις για το 2017 ανεβάζουν αρκετά τις τιμές σε σύγκριση με τα τρέχων επίπεδα.

Αλλά αυτά ακόμα είναι σενάρια επί σεναρίων. Οπότε trade what you see. Σε εβδομαδιαίο έχουν δείξει θετικά σημάδια , αλλά σε ημερήσιο πάνε να το ακυρώσουν. Με πιο προβληματικό της ευρωβ. Ο δανεισμός έχει αυξηθεί κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου που συσσωρεύουν στα ψηλά. Στοιχείο όχι και τόσο ευοίωνο για το άμεσο μέλλον. Αρχές της χρονιάς έχει είσοδο Τραμπ και πιστεύω αύξηση μεταβλητότητας και προς το τέλος του μήνα eurogroup που θα δείξει διαθέσεις για εμάς και από εμάς.

Ενδεικτικά για ευρωβ που δεν κατέχω θα έψαχνα για είσοδο ποσοστού στο ημερήσιο 0,62 με πολύ αυστηρό στοπ στο κλείσιμο κοντά στα όρια του διπλού ημερήσιου χαμηλού 0,592. Εναλλακτικά αναμονή για το γκαπ στα 0,56 και το εβδομαδιαίο ντοτζι κοντά στα 51. Αλλά αυτά θα είναι είσοδος σε πτωτική φορά που θέλουν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

mixalis mixalios είπε...

Ευχαριστούμε Lorac,

Και εγώ την ΕΥΡΩΒ παρακολουθώ που φαίνεται πιο αδύναμη (χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος) αλλά επειδή όποιος έχει καεί στο χυλό....θα κοιτούσα μόνο τα χαμηλά χαμηλά που αναφέρεις γιατί αν δεν κλείσει η αξιολόγηση δεν βλέπω λόγο να κινηθεί ανοδικά. Αντιθέτως εκτιμώ ότι επειδή αυτή μάλλον θα τραβήξει γιατί κι εμείς δεν έχουμε άμεση ανάγκη της δόσης για δανειακές ανάγκες παρά μόνο για αποπληρωμή ληξιπροθέσμων για τα οποία τα παλικάρια μας δεν πολυκαίγονται γιατί πρέπει να δείξουν διαπραγματευτικό στυλ, αλλά και οι Ευρωπαίοι περιμένουν το ΔΝΤ και τον Trump νομίζω ότι θα έχουμε μιζέρια τους επόμενους 1-2 μήνες...

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.
Ένα quiz όσο σβήνω το παιδάκι

Απο τι πάσχει το παιδάκι?
α)Διπολική διαταραχή
β)Τριπολική(!)διαταραχή
γ)Σχιζοφρένεια
δ)Διαταραχή της ταυτότητας του φύλου

mixalis mixalios είπε...

Δεν υπάρχει η απάντηση ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Ευχαριστούμε Lorac για την σκέψη σου κάπως έτσι θα γίνου.
Καλημέρα Αντρέα, πιστεύω πως δεν αξίζει τον κόπο.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Λευτέρη,
το γνωρίζω και γι αυτό δεν το συνεχίζω...

Λευτερης είπε...

Οι νάιλον Αριστεροί δεν πουλάνε την ΔΕΗ, γιατί είναι κρατικός πυλώνας.
Όταν απαξιωθεί τελείως θα την δώσουν, άλλα ΟΣΕ.

ΝίκοςΤ είπε...

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους φίλους.
Εγώ θα ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη μας και όλους αυτούς που συμμετέχουν προσφέροντας την γνώμη τους και τις θέσεις τους.
Φίλε Lorac πως βλέπετε την CENER ;Αγοράσατε για να σας ακολουθήσω;

austin είπε...

Καλημετα σε ολους. Lorac πολύ ωραία τα γράφεις. Οι προβλεψεις λενε για αναπτυξη, αλλά το yield curve προεξοφλει ύφεση.. τουλάχιστον προς ώρας. Περισσότερο πιστεύω την καμπύλη, παρά αυτούς που τα λένε, ειδικά τώρα που μπαίνουν σε προεκλογική περιοδο για τους ξένους.

Ξέρω ότι το ελατήριο είναι πιεσμένος κτλ κτλ, αλλά ειλικρινά πόση ανάπτυξη μπορεί να έρθει με τέτοια φορολόγηση και με τις ιδιωτικοποιήσεις να μην προχωρούν έτσι όπως πρέπει. Βλέπε ελληνικό για παράδειγμα...έχουμε τίποτα νεότερο από εκεί;

Καλό το qe, αν μπούμε, αλλά φτάνει μόνο αυτό; Ή ερώτηση μου είναι όντως απορία. Το qe αρκεί από μόνο του να αλλάξει την κατάσταση;

Και κάτι ακόμα.. εδώ και ένα χρόνο ακούμε αν δεν κλείσει ή οποία αξιολόγηση μέχρι "τις τάδε του μηνός" καηκαμε. Τελικά σε καμία ημερομηνια δεν ειμασταν εμπροθεσμοι. Και πάλι πάμε για τέλη ιανοθαριου...και βλέπουμε. Ε μην κάουμε στο τέλος, γιατί όποιος και φταίει (ξένοι, δντ, σοιμπλε, συριζα ή όποιος άλλος) εγω νιώθω ότι ή στασιμότητα είναι "το πλάνο για να πορευτούν"

Χρήστος είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Σας εύχομαι ευτυχισμένο, με ΥΓΕΙΑ, το 2017....το πολυτιμότερο αγαθό (πολλές φορές πρέπει να ταλαιπωρηθούμε κατά κάποιο τρόπο για να το εκτιμήσουμε, δυστυχώς).........
Mike, μπαρμπαλιά, Hippy, mixalis mixalios, Λευτερης, Lorac, austin, ΝίκοςΤ, Andreas D, artaxia, dwk, και τόσοι άλλοι που γράφετε σε αυτό το εξαιρετικό blog, με την μεγάλη ανοχή και ευγένεια του host, συνεχίστε να γράφετε, παρά τις όποιες διαφωνίες και τον επόμενο χρόνο, αλλά με σεβασμό στους συμφορουμίτες......
Όσον αφορά στα χρηματιστηριακά.......στο χαρτοφυλάκιό μου, από το 2016, μου ''έμειναν/κρατάω''....ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, και ΟΛΠ,αλλά και λίγο ΑΛΦΑ για την αδρεναλίνη......
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!!

Λευτερης είπε...

Εύχομαι και εγώ καλή και δημιουργική χρονιά στον οικοδεσπότη μας και σε όλους τους φίλους, που με τις γνώσεις τους μας βοηθούν.
Αν και του φορτώνουμε πολλά βάρη εύχομαι το 2017 να αντέξει και να μας χαμογελάσει.

michele είπε...

Καλημερα,καλο μεσημερι και Χρόνια Πολλά σε όλους!

mixalis mixalios είπε...

Που ναι εκείνες οι καλές εποχές που οι θυγατρικές ειδικά του ομίλου "επαιζαν" το τέλος του χρόνου...Η CENER έχει βασικό μέτοχο τη Βιοχαλκο με ποσοστό άνω του 80% και δεν κουνάει...

Μανώλης είπε...

Michele καλημέρα,

Έχεις e-mail από 27 Δεκεμβρίου 1:50 μ.μ
Αν θες απαντάς.
Ευχαριστώ
Χρόνια πολλά

michele είπε...

Kαλημερα Μανωλη ,οκ θα το δω και βεβαιως θα απαντησω. Χρονια πολλα και σε σενα!

Θανασης Κ είπε...

Καλη χρονια σε ολους...ευχαριστω για τις συμβουλες σας κ για τις γνωσεις που μας προσφερεται...
Υ.Γ για το νεο ετος θα εχουμε μια πενταδα μετοχων...ετσι σαν ζαρια... ???

Deltas είπε...

Καλή χρονιά σε όλους

firecode είπε...

Καλή Χρονιά να έχουμε με υγεία και ευτυχία για όλους μας.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Το πρωτογενές πλεόνασμα 7,45 δισ. ευρώ που εμφάνισε στο 11μηνο του 2016 (Ιανουάριος – Νοέμβριος) ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν τόσο μεγάλο που:

ξεπέρασε το στόχο κατά 2 φορές

διαμορφώθηκε κοντά στο 5% του ΑΕΠ, ποσοστό ρεκόρ

ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των δυτικών και αναπτυγμένων κρατών του κόσμου αλλά και μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναπτυσσόμενων

πλησίασε το μέσο όρο που καταγράφουν τα κράτη του ΟΠΕΚ, σε χρονιές που το πετρέλαιο κυμαίνεται σε υψηλές τιμές

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Πρόκειται, επιτέλους, για ένα θετικό ρεκόρ για την Ελλάδα; Όχι ακριβώς.

http://analitis.gr/panagiotou-i-ellines-ptochevoun-pleonasma-e7-5-dis-chrei-e94-dis-kataschesis-500-imerisios/

UPαισιοδοξος είπε...

Ευχομαι να εχουμε ολοι μας, μια ευτυχισμενη χρονια-2017-που να αποτελεσει την βαση μας για ακομη καλυτερες στο μελλον.
Υγεια, προκοπη, ευτυχια.

ΝίκοςΤ είπε...

Και μια μνήμη , πολλά χρόνια πριν.
Σαν την σημερινή,πιτσιρής τότε ο ΝίκοςΤ παρακολουθούσε με δέος, κρυμένος ανάμεσα στους μεγάλους, να ρίχνουν τα ζάρια στο τραπέζι του μπιλιάρδου του καφενείου του Μανώλα στο Περιστέρι. Ανάμεσα στους παίκτες ο αείμνηστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ένας άγνωστος στο μαγαζί, λιπόσαρκος και λιγομίλητος. Ο Γρηγόρης χάνει διαρκώς,τα χιλιάρικα μαζεύονται μπροστά στον άγνωστο.Κάποια στιγμή ο Γρηγόρης λέει "Όλα ότι κάτσει" χωρίς να βάζει φρέσκο χρήμα στην τσόχα. Ο άγνωστος απαντά:"Να βλέπω φως"."Μα είμαι ο Γρηγόρης ο Μπιθικώτσης" λέει ο τότε γείτονας μου. Και ο άγνωστος μαζεύοντας το πακέτο και ρίχνοντας το στην τσέπη του παλτού του:" Δυστυχώς ,δεν σας γνωρίζω κύριε" και αποχωρεί. Αργότερα μάθαμε ότι το παρατσούκλι του ήταν "Τσίμπος" γιατί τσιμπούσε τα κόκκαλα.

michele είπε...

Eτσι Νικολα,ελπιζω να ελεγες και τετοια η παρομοια στους μαθητες σου

μπαρμπαλιας είπε...

Νικο ωραιο και επικαιρο


michele είπε...

Κι εγω Κωστα θα κανω ενα πρωτοχρονιατικο τραπεζι μουρλια.Σκεφτομαι μηπως πεταχτω και στο Gstaad για ρεβεγιον,
Αφου δεν πληρωσα οτε-δεη-τελη κυκλοφοριας,τεβε,ενφια,εφορια
εχω πλεονασμα

μπαρμπαλιας είπε...

Επιχειρήσεις: Αναδρομική φορολόγηση σε αδιανέμητα κέρδη
Με τον τρέχοντα φορολογικό συντελεστή θα φορολογούνται κέρδη προηγούμενων χρήσεων που διανέμονται ή κεφαλαιοποιούνται. Δεν θα μπορούν να συμψηφίζουν το φόρο με ζημιές χρήσης. Πλήγμα για εταιρείες με υψηλές αποσβέσεις.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1504960/epiheirhseis-anadromikh-forologhsh-se-adianemhta-k.html

JimMarkus είπε...

Έφυγε η ξεπέτα μου η Μύγα, με φόρα και με gap στο ωριαίο, τα έσπασε όλα.
καλή χρονιά ανοδική να έχουμε και να τελειώνουμε επιτέλους με τις ψευδαισθήσεις της μεταπολίτευσης, εννοώ και πολιτικά καθώς η πιάτσα έχει ξυπνήσει απότομα σε άγριο χειμώνα.

michele είπε...

Να γραψει Jim και η ΠΕΙΡ στο ισολογισμο της λιγο μεγαλυτερη αποτιμηση

μπαρμπαλιας είπε...

ο δολιος ο Αμοιριδης την πατησε ...τους εκανε τσακωτους και την πλερωσε...την βραζιλιανα του.
καλα ωρε δεν τις ηξερες εκει κατω...αλλα δε ρωτησες κιολας.
μια βολτα στο λιμανι θα καταλαβαινες.απλα.

michele είπε...

12 ποντους παραπανω κλεισαμε απο περσι τετοια μερα,μεγαλη ανοδος