Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

FTSE

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online 
FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Στις 30 Νοεμβρίου εδω:
http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/11/ftse_30.html#more

Επισημάναμε: " ..Ο δείκτης γύρισε μέχρι τον  εκθετικό 200 αρη και αντέδρασε χθές ανοδικά με κλείσιμο και άνοιγμα μεταξύ των Χ300 και Χ100 !!
Κατά συνέπεια, ενδεχόμενη συνέχεια της αντίδρασης και τουλάχιστον ένα κλείσιμο πάνω από την Χ100 ( 1655 μον) θα δώσει την απαραίτητη ώθηση προς την  D και διαδοχικά εκ νέου την D200 που έχει ισχυροποιηθεί ως αντίσταση και η πιθανή διάσπασή της μπορεί να δώσει κίνηση 100 μον υψηλότερα!."

Εγινε ακριβώς ετσι και ο δείκτης κινείται προς την G2 των 1790 μον .Ειναι πολύ πιθανό στο σημείο αυτο,ενα γύρισμα και retest προς  την D200 των 1724 μον,πριν τον τελικό στόχο της περιόδου την G1 των 1856 μον .
Ο ταλαντωτής rsi ,στο 69,3 πλησιάζει την υπεραγορασμένη ζώνη εχοντας ακομα αρκετά περιθώρια.

63 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. ..Υπεραποδοση..Η μαγική λέξη πού την είπε 5-6 φορές ο μεγάλος Αλέξης. ..Ήμουν σε ένα σπίτι χθες την ώρα πού το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με δύο συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι λαμβάνουν από 600 ευρώ έκαστος σύνταξη. .πάρτι έκαναν καθώς με πρόχειρο υπολογισμό θα λάβουν περίπου 1000 ευρώ και οι δύο. ..Τους είπα σε καλή μεριά και απόλαυσα το κρασάκι μου σίγουρος ότι ο Αλέξης μας χαιρετά.

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ κλμ
φιλε γελιεσαι,οι αλεξαιοι ηρθαν για να μεινουν...και εδωσαν το τυρακι
στη φακα του ΔΝΤ ,με αφορολογητο και μειωση των ηδη καταβαλομενων παλιων συνταξεων...
ολοι οι συνταξιουχοι,νυστευσαντες -δουλεψαντες και ΜΗ ...θα εχουν σε λιγους μηνες τα ιδια .

απορια η χθεσινη δηλωση Φορτσακι για συνεργασια....
εχουν ραμα για την γουνα μας .

επιμενω ,ηρθαν για να μεινουν και τα περι διαφορων στις δημοσκοπησεις
ειναι πιπες...
δυο τριπλες τετοιες θα κανει και θα δεις-ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ

μπαρμπαλιας είπε...

απο τη χθεσινη αναρτηση του φιλου μας Καμπουλακου-με πολλους χαιρετισμους...

"..πρέπει να έχουν μαζί τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα Ιουνίου 2013 και Οκτωβρίου 2016, επιπλέον οι έχοντες πλαφόν (2.773,40) .."

δλδ ωρε οι συναδέρφοι σου λαβαινουν μεσοσταθμικα τοσους παραδες;;;
και ειναι και εναντια στο ντοπιο και ξενο κατεστημενο;
"η μηπως ειναι;
για καντε μας λιανα τι παιρνουν;
αληθεια ,με παπυρια ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παίζει και αυτό πού λες μπάρμπα. ..να είναι το τυράκι για τα νέα μέτρα.

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis

Σε αυτή τη χώρα όπως το κόβω δεν υπάρχει προκοπή....

Οπότε, ας απολαύσωμε κάποια μετοχική υπεραξία που ωστόσο θα πρέπει να τη φυγαδεύσωμε στην εσπερία σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να αυγατίσει.

GiXi, γράψε μου μια ηλεκτρονική διεύθυνση να συντονιστούμε.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.

Το χρονικο διαστημα απο τωρα,μεχρι τελους Ιανουαριου που ειναι το επομενο Eurogroup ειναι μεγαλο.
Επομενως υπαρχει χρονος για διαφορα ..το νου σας

hippy είπε...

Καλημέρα

οι πολιτικοί συνηθίζουν να είναι μικρόψυχοι...εμείς πάλι όχι. Και προσπαθούμε να κρατάμε το μυαλό μας καθαρό...τα στραβά τα λέμε, τα σωστά επίσης...617 εκ. πέφτουν στην αγορά, βροχούλα στην αναβροχιά. Μακάρι να δώσει άλλα τόσα στους ακόμα πιο αδύναμους, στους ανέργους.

Αντιγράφω από άρθρο του κ. Βέργου στο Liberal

" Η κίνηση αυτή προβλέπονταν, καθώς στην εισήγηση του προϋπολογισμού γίνεται λόγος για υπερδιπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα έναντι του μνημονιακού στόχου, στο 1,9 δισ. ευρώ έναντι στόχου 920 εκατ. ευρώ, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, ‘απλούστατα θα υλοποιηθεί’. Η οικονομική επίπτωση από την προώθηση των 617 εκατομμυρίων ευρώ στην αγορά, θα είναι άμεση. Θα οδηγήσει σε άμεση αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% και άμεση 0,2%, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην αγορά άμεσα. Είναι απόλυτα συμβατή με την φιλολαϊκή ιδεολογία της κυβέρνησης. Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας αφορά τη στήριξη προς τα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης και αφορά την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, είναι επίσης θετικό. Αν αυτά συνδυαστούν με την απόφαση περικοπής των αποπληρωμών τους χρέους από το ESM κατά 15% περίπου, που αποτελεί ήττα του Σόιμπλε, διαμορφώνουν μια βραχυπρόθεσμη εικόνα επιτυχίας για την κυβέρνηση. Η επιτυχία αυτή είναι υπαρκτή, όμως δύσκολα θα υπάρξουν και άλλα τόσο καλά νέα στο άμεσο μέλλον. Για τον λόγο αυτό, αναρωτιέται κάποιος αν αποτελούν ισχυρή ‘προεκλογική καραμέλα’"

hippy είπε...

Κολλημένος, σταθερός και αμετανόητος ο Χίππης θεωρώ παράλογη ενέργεια κι ως εκ τούτου ελάχιστα πιθανό το ενδεχόμενο εκλογών απ΄των Τσίπρα, δεν θα κουράσω ξαναγράφοντας τους λόγους που με οδηγούν σ΄αυτήν την άποψη.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τρομος
Γερμανία για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Παραβίασε τη συμφωνία - Η Γερμανία βγαίνει από το πρόγραμμα

michele είπε...

Βρε συ Hippy-καλημερα-, διαβαζεις και Βεργο; θου Κυριε φυλακη τω στόματί μου

μπαρμπαλιας είπε...

εχει λεφτα ο τσε...
πηρε καβατζα απο τους μαδουραιους...

ArTaXiA είπε...

Η αγορά μάλλον δεν εξετίμησε το διάγγελμα του πρωθυπουργού....

michele είπε...

Eκτιμα οτι μοιραζει αυτα που δεν εχει ,χωρις συννενοηση με τους ξενους ,δυσκολες μερες ερχονται.
Αν εκτιμησει εκλογες που ακομα δεν φαινονται, θα αλλαξουν τα δεδομενα

Μετα το Βεργο,να γραψει και ο Χαζοπουλος ενα αρθρο περιμενω χοχο

hippy είπε...

Ο michele είπε...
Βρε συ Hippy-καλημερα-, διαβαζεις και Βεργο; θου Κυριε φυλακη τω στόματί μου

Σου έχω και χειρότερα Μιχάλη...καμιά φορά (ξανα)διαβάζω παλαιότερα ποσταρίσματα του Χίππη...και για να κόψεις φλέβες (κυριολεκτικά) το προηγούμενο Σ/Κ διάβασα κάμποσους Ελλιοτικούς στο Σόλωνα που έβλεπαν τις 400 μονάδες και κάτω!!!!! Και συμφωνούσαν κι αστέρωναν αλλήλους χα χα. Με κάτι τέτοιους (Ελλιοτικούς, fibonachi και λοιπούς αστρολόγους) άντε να πείσεις για την αξία της ΤΑ.

Αυτό που παρέλειψαν βέβαια να αναφέρουν ήταν τι θα γινόταν έξω, στον πραγματικό κόσμο, αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί ισοπέδωση των συμφωνιών, αποπομπή της Ελλάδος απ΄την Ευρώπη , ήμαρτον.

ArTaXiA είπε...

Είναι αποσχολημένος ο Βασίλης, προωθεί την υποψηφιότητα του στο οικονομικό επιμελητήριο.

Hippy σήμερα εμφανίστηκες φορτσάτος.

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη η εικόνα στο μυαλό μου είναι περίπου έτσι:

Τον Οκτώβριο 2017, ο Σόιμπλε απελευθερωμένος από τις εκλογές θα το γυρίσει το τροπάρι ελαφρώς. Γνωρίζει καλύτερα από όλους μας πως ο μόνος τρόπος να πάρει κάποια απ΄τα δανεικά πίσω (όλα αποκλείεται εάν αποπληθωρισθούν οι επιστροφές) είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αν δώσουν λεφτά όμως οι ιδιώτες απαιτείται σφραγίδα ΔΝΤ στο αίτημα, ο ESM είναι εσωτερική της ΕΕ υπόθεση, δεν τον εμπιστεύονται. Άρα...μονόδρομος το 2% του ΑΕΠ για να μείνουν κάποια ψηλά για επενδύσεις.

Ως προς τα δικά μας. Η Ελλάδας έχει σηκώσει λευκή σημαία στην επανάσταση. Πολύ περισσότερο που προσωρινά (ελπίζω) με την αποπομπή Ρεντζι, Ολλαντ δεν έχει συμμάχους). Πλέον αν ανησυχεί κάποιος σοβαρά θα πρέπει να είναι η συνολική Ευρωπαϊκή κρίση (αν και όταν έρθει) παρα η Ελληνική.

Σε όλες τις ανακοινώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν "Αποκλείεται να δεχτούμε πρωτογενή 3,5% για 10 χρόνια"

Γιατί ρε τσογλάνια, ποιος μίλησε για 10 χρόνια? Εσείς μόνο, στρώνετε το έδαφος για να το δεχτείτε 2019 και 2020 και να το παρουσιάσετε σαν επιτυχία. Κωλόπαιδα.

JimMarkus είπε...

Χαχα! Διαβασμένος ξανά ο hippy

austin είπε...

Καλημέρα στα παιδιά. Ρε κάτι περίεργα πράγματα για ακόμα μία φορά. Πάνω που ακούμπησε 650 το χαα ενδοσυνεδριακα, τσουπ να σου το πουληταρι και βγάζει διάγγελμα.

Ρε μπας και μπας και είναι της αγοράς και μας δουλεύει ολους;;

Αρταξια για πιο βασιλη λες;

michele είπε...

Ηippy μου καλε, η κυματική αναλυση διαφερει απο την κλασσικη τεχνική αναλυση.
Θυμαμαι στο α εξαμηνο του 2012 στο ημερολογιο του συναδελφου Βασιλη Μαρκάκη φιλοξενουνταν οι αναλυσεις του Μακη βελλιανίτη του κατα γενικη ομολογια καλυτερου κυματιστη.

Και για μενα ο κ.Βελλιανιτης ειναι ο καλυτερος κυματιστης. Τοτε λοιπον,εδινε ο Μακης τον ΓΔ 168!!!! μον ,ενω στις 471 που εκανε χαμηλο ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΜΥΤΙΛ ειχαν παει ηδη 1 ευρω.
Φυσικα εξεφρασα με αρκετη σφοδροτητα τις αντιρρησεις μου γιατι και η τεχνικη-κυματικη αναλυση πρεπει να ακολουθειται και με λογικη.

Lorac είπε...

Καλημέρα και απο μένα ( ναι καλημέρα ακόμα χαχαχαχα) Επιτέλους βλέπω και το βαγγελίνιο παικταρίνιο να πέφτει μια μέρα αξιοπρεπώς!! Τώρα να γίνω hippy στα 5,50 ή να παραμείνω λορακ περιμένοντας τα 5?? Κύριε Ηλία εσύ τα κατάφερες με το δώρο Αλέξιου του Πλεονομοιραστή έχεις buffer ασφαλείας!! Εγώ θα πρέπει να είμαι πιο αυστηρός στα νούμερα μου χεχε.

Αφήνω τα πολιτικά - λόγω χρόνου- και προβληματίζομαι για σωλκ/c+nergy Αν πρέπει δηλαδή να γίνει κίνησει με σωλκ/ελκα πριν τις 21/12 ή να περιμένει κανείς να μπούν οι νέες , να πουλήσουν οι γρήγοροι , να πουλήσουν οι εορταστικοί , να πουλήσουν οι μη πιστεύοντες και οι αμαρτωλοί και μετά να γίνει κίνηση.


κ.Dwk κάνετε τεράστιο λάθος στην λογική σας ,αλλά ταυτόχρονα ήσαστε και απόλυτα δικαιωμένος στην εξέλιξη των πραγμάτων. Ελπίζω να επανέλθω το π-σ-κ με ηρεμία.

(πέταξα τυράκι τώρα και την κοπανάω για ψώνια να ανεβάσω και λίγο το ΑΕΠ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους.Οποιος θελει να κανει ασκησεις υπομονης και αντοχης ας βαλει σκαι.Εχει Κατρουγκαλο

michele είπε...

Παμε τωρα να δουμε την κινηση Τσιπρα:

1) Ειναι στα Ιεροσολυμα ολη μερα και μολις κατεβαινει απο το αεροπλανο τοση βιασυνη να μοιρασει το ..πλεονασμα; Ερωτηση ειναι αυτη.

2) Υπαρχουν δυο σεναρια. Το ενα ειναι οτι λογω δημοσκοπικης καταρρευσης προσπαθουμε να σηκωσουμε τα ποσοστα μας σε ανεκτα επιπεδα και να παμε εντος ευλογου χρονου σε εκλογες.Μεχρι το Μαρτιο ας πουμε.
Το δευτερο ειναι,οτι λογω πολυ επωδυνων μετρων που τον πιεζουν να ψηφισει και της διελκινστυνδας ΔΝΤ-ΕΕ, προσπαθει να χρυσωσει το χαπι.

Που;
σε δυο κατηγοριες που βασει των ερευνων εχει φαει πολυ "ξυλο. Στους συνταξιουχους και στους νησιωτες.
Αλλα οσο καθυστερει να φυγει η φθορα ειναι αναποφευκτη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μια ερώτηση να κανω;εχω εναν γνωστό που παίρνει 12.000 τον μηνα ενοικια και σύνταξη 730 πρωην Τεβε...θα το παρει το δωρακι;προφανως ναι...

michele είπε...

Βεβαιως θα το παρει και να θελανε δεν προλαβαινει το συστημα να βαλει κριτηρια. Αλλωστε ειναι για να κοροιδεψουμε τον κοσμο,δεν προκειται για στοχευμενο βοηθημα σε ευπαθεις ομαδες.

Ειναι στοχευμενο μεχρι να καταλαβουν οι ανθρωποι τι προκειται να υπογραψουν η τι δεν προκειται εαν το πανε σε ρηξη .

Επισης αλλα δυο θεματα καθαρα τεχνικης φυσεως:
1) Μεχρι τελος Γεναρη δεν υπαρχει Εurogroup
2) Mεχρι τελος Μαρτη υπαρχει η λιστα

makis είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Αφού τα έδωσε που τα έδωσε δεν θα έπιαναν καλύτερα τόπο να τα πάρουν οι άνεργοι;Αλλά αυτούς δεν χρειάζεται να τους χρυσώσει το χάπι.

paolostar είπε...

Μα σαν να τα εδωσε στους ανεργους ειναι,(οι οποιοι ζουνε απο τις συνταξεις των γονιων).Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.... Σε αυτα ειμαστε καλοι....
Καλημερα σε ολους.

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, θα σου απαντήσω προσηκόντως. 12.000 το μήνα ενοίκια ίσον 144,000 εισόδημα το χρόνο. Με τον κανόνα της αγοράς, τα ακίνητα του φίλου σου, θα έχουν μέσες-άκρες 3,200,000 ευρώ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: 25,840 ευρώ συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ
7,000 ευρώ χοντρικά κύριος ΕΝΦΙΑ
48,000 ευρώ φόρος εισοδήματος.

Σύνολο φόρων για το φίλο σου: 80,840 ή 6,737 ευρώ το μήνα.

Ε.... Ας πάρει και το δωράκι ρε Οπλαρχηγέ....

michele είπε...

Βλεπω τον εβγαλες αναξιοπαθουντα τον φιλο του ΟΠΛΑ artaxia χαχα

ArTaXiA είπε...

Όποιος πληρώνει 70% των εισοδημάτων του για φόρους, είναι Mic, φίλε μου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα σωστός οαρταξ...να δεις μια αγωνία που ειχε σημερα το πρωί.. .δεκα φορες με ρώτησε.. .

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι και ο Παγκαλος με τα 58 ακινητα ειχε το ιδιο προβλημα. Και ηταν και κληρονομια ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω με τον Παγκαλο εχω πολιτικές διάφορες απο παλιά.. .αλλα εχει πει την πιο σοφη κουβέντα..

ArTaXiA είπε...

Εγώ θα σου πω το εξής και μου έχει συμβεί και προσωπικά.

Ας πούμε ο φίλος του Οπλαρχηγού εισπράττει 12.000 το μήνα πληρώνει τα 7.000 σε φόρους κάθε είδους και να'ναι καλά ο άνθρωπος.

Και ας πούμε πως ένας από τους μισθωτές του, μπαίνει στο άρ.99 και παγώνει για δυο χρόνια.

Την επόμενη χρονιά ο φίλος θα έχει πάλι να πληρώσει 32.000 ΕΝΦΙΑ, αλλά εισοδήματα δεν θα έχει. Τότε τι θα γίνει; Θα ισχυριστούμε πως τόσα χρόνια έβγαζε και καλά να πάθει;

μπαρμπαλιας είπε...

ελογου μου λπν σας λεω...
καλη ζωη και σκατενια διαθηκη

ArTaXiA είπε...

Επίσης βλέπω τη θετική προεξόφληση στην αποπληρωμή των CoCos από την ΕΤΕ, που ανακοινώθηκε σήμερα.

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε Lorac
Μήπως επέστρεψες από την δουλειά; Αν ναι,με εκείνους τους ΕΛΛΑΚΤΟΡΕΣ τι κάνουμε;Ευτυχώς που μου έχει δώσει καλά κέρδη παλιά.
Καλημέρα στους φίλους.
Για θυμείστε μου,ποιό ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα μετά το ¨Τσοβόλα δώστα όλα" του αειθαλούς;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξ θα συμφωνησω μαζι σου και παλι.Αν δεν κρυψεις και κανενα ενοικιο δεν βγαίνει.. .

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ δε μου λες,
θα ψωνισουμε καμμια τραπεζα;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπαρμπα εγω ναι..πηρα σήμερα παλι

austin είπε...

Δυστυχώς...ξαναμπλέξαμε εγώ καταλαβαίνω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πλέον πονταρω στο σενάριο Εκλογές.. Στην περιπτωση αυτη και κατω να παμε τωρα θα πανε παλι ενα 40% πανω απο τιςς Αμκ..Εχω ξαναπει οτι τωρα ο Αλέξης δεν τρομαζει κανέναν με τις εκλογές οπως το 2014...Αυτα που λεω αφορούν μονο εμένα και κανεναν άλλον. Δεν Είμαστε μικρα παιδιά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η Κυρια Μιράντα Ξαφα θεωρεί το διαγγελμα Τσιπρα ως Προαγγελο Εκλογών.. Την θεωρώ ίσως την πιο σοβαρή οικονομολόγο στην Ελλαδα και παντα την ακουω με προσοχη...Την συμπαθω απο πολυ παλιά οταν ηταν διπλα στον Μητσοτάκη τον Κώστα.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.liberal.gr/arthro/99563/apopsi/arthra/mia-akoma-exapatisi.html

hippy είπε...

1) Σκέφτομαι θετικά, δεν μιζεριάζω...600 εκ. στους χαμηλοσυνταξιούχους => 600 εκ. στην αγορά. Όλα στην αγορά. Κάτι θα τσιμπίσει κι ο ΟΠΛΑ σερβίροντας το χαρούμενο εγγόνι με το χαρτζηλίκι του παππού στην τσέπη. Επενδύσεις είναι κι αυτές. Στις άλλες που λένε οι λελέδες δημοσιοκάφροι τα μισά "χάνονται" σε ημέτερους και μετά γίνονται μερτσέντες και διακοπές στον άγιο Μορίκιο Ελβετίας μέρες που΄ναι.

2) Δυστυχώς φίλε Lorac το εργαλείο μας (ΣΜΕ) δεν δουλεύει γιατί τα SOLK1612 αποσύρονται πριν την λήξη και δεν έχουμε εικόνα. Πάντως δεν πουλάω τα ΕΛΚΑ εκτός κι αν κάνουν κανένα παλαβό 1,40. Πάει σχεδόν 1,5 μήνας που είμαι αισιόδοξος θα μείνω να δω το έργο (είπαμε ιστορική μέση τιμή BV ΣΩΛΚ περίπου 0,75 την τελευταία 2ετία...κι από δουλειές μια χαρά).

3) Δεν είναι μόνο η καρέκλα του πρωθυπουργού...δεν είναι μόνο οι πρόσφατα διορισθέντες συγγενείς και κολλητοί που του λένε "μην κάνεις καμιά μαλακία, έχουμε 2ο και το καλό 3ο ημίχρονο, θα γυρίσουμε το παιχνίδι"...ενώ σκέφτονται "όχι ρε πούστη μου πάλι άνεργος" (θα χάσει κι η Μπέττυ την έδρα δύσκολο να του ξανακαθίσει στο κρεβάτι)...είναι κι όλες οι μαλακίες που αγνοούμε οι υπόλοιποι αλλά τις ξέρουν αυτοί και θα βγουν φόρα παρτίδα σαν του Βαρουφάκη.

ΔΕΝ Μιχάλη ΔΕΝ...κι επιτέλους πρέπει να το συνηθίσετε κι οι ΝΔ...δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια εκλογές μέχρι να βγείτε. Από τη θέση που έχετε συνεργασθείτε όπου υπάρχει αντικείμενο (πχ παιδεία, άμυνα) για τη επιτυχία της χώρας.

austin είπε...

Η λογική λέει ότι με εκλογές δεν θα τρομάξουν...

Αν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση όμως ΟΠΛΑ? Τότε?

hippy είπε...

ΟΠΛΑ να με συμπαθάς αλλά και πέρσι στις εκλογές ποντάριζες...αν συνεχίσεις έτσι μέσα στην επόμενη 3ετία θα το πετύχεις.

Τώρα ως προς τη Μιράντα τι να πω, γούστα...εμένα μ΄αρέσει η Μπελούτσι χε χε.

(αστείο, μην τσιμπάς)

hippy είπε...

Λάθος το πέρσι...το 1ο φετινό 4μηνο χε χε

UPαισιοδοξος είπε...

Ειμαι αγορασμενος (και με φουλ μαρτζιν),απο τις αρχες Σεπτεμβριου και ,με ρολοβερ συμβολαια στο 1445 αμπαουτ.
Δεν σκεφτομαι ομως, ακομη να πουλησω.
Κανω καλα???
Αν μπορει, οποιος θελει να μου πει την προταση του, -ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ-.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy Συμφωνώ μαζι σου.. Προσοχη τα 600 εκατ στους συνταξιουχους θα ειναι περιπου 1δις για την αγορα μιας και αυτος που θα παρει το 400αρι μεσο ορο θα ξοδεψει αλλα 200 συν.. ειναι πως λεμε εχω 20 ευρω στην τσεπη και δεν χαλαω τιποτα αλλα αν μου δωσεις και 70 θα χαλασω τα 80...

giaxy είπε...

για τον φιλο μου τον artaxia giaxy@hotmail.gr

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκλογες πονταριζα και περσι και δεν βγήκαν.. Με πουλησε ο Τσακαλωτος και οι 53 του...Σωστά.

austin είπε...

Upαισιόδοξε, αν είσαι από τότε αγορασμένος και με μάτζιν μάλιστα, τότε πραγματικά εσύ θα ξέρεις καλύτερα, γιατί αγνόησες διορθώσεις και κασσάνδρες και κερδάς.

Άρα...μάλλον αυτό που θα αποφασίσεις, θα είναι το σωστό!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απαισιοδοξε οφειλω να σου βγαλω το καπέλο. Δεν ξερω αν ηταν γκουρουδια η πληροφορια η γνώση παντος αν εκανες αυτο που ελεγες τον Αύγουστο πολυ καλα έκανες.

hippy είπε...

Είμαι νέος, ψηλός, αθλητικός, γαλανομάτης, φραγκάτος κι έξυπνος και ψάχνω που να πάω να κάνω γνωριμίες και να περάσω καλά τα χριστούγεννα. Βελιγράδι (άπαιχτες οι σέρβες) ή μήπως κάπου πιο κλασσικά όπως Ρίο ντε τζανέιρο?

Αν μπορει, οποιος θελει να μου πει την προταση του, -ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ-.

(αυτό εννοούσα βρε χαζά με τα ήξεις αφίξεις των προηγουμένων βδομάδων)

μπαρμπαλιας είπε...

θα προτεινα montevideo uruguay
να παρεις και λιγο απο τη δοξα του τσε

michele είπε...

Hippy παλληκαρι μου ( γεροπαλληκαρο δηλ σαν εμενα περιπου) ειπαμε οτι το προβλημα δεν ειναι ακραιφνως οικονομικο,ειναι και αισθητικο και πολιτιστικο.

Τα σχολια του τυπου τα 600 εκ θα πεσουν στην αγορα,σε ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ

Γιατι δεν περνανε; γιατι οι οφειλες του δημοσιου προς τις ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ταξεις ,ειναι 7 δισ ευρω.

Οταν ο Σαμαρας εδινε -προεκλογικο κι αυτος-μερισμα,ειχε ΜΕΙΩΣΕΙ τις οφειλες του δημοσιου που πηρε απο τα 8 δισ.στα 3 δισ

ειχε διδυμα πλεονασματα και θετικο ρυθμο -ολιγον- αναπτυξης απο το -6,6% .
Για μενα και εκεινος τοτε,κακως το εδωσε.

Ειναι καλο λοιπον που θα πεσουν στην αγορα; ΕΙΝΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Αλλα προκειται για μια κινηση πανικου που σημερα περιγραφουμε εδω, που προετοιμαζει ενδεχομενη ρηξη με τους ξενους η ηρωισμους ,η υπογραφη ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ μετρων .
Η εκλογες.

Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.Αυτη ειναι η αποψή μου.

Τωρα για τα συμβολαια του FTSE, το σημερινο διαγραμμα ειναι ΚΑΘΑΡΟ.

Που κλεινει θεσεις κανεις, που σορταρει ο μη εχων η που ξαναμαπαινει ο εχων κλεισει θεσεις κλπ

michele είπε...

Παντως Βελιγραδι που εχω παει ( με τη γυναικα μου να εξηγουμαι)
εχω περασει μια χαρα.Απαικτες οι Σερβες. Προ 10 ετιας πηγα :)

paolostar είπε...

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1501463/ohi-ekt-se-aithma-ths-monte-paschi-gia-pistosh-hro.html
Άρχισαν τα όργανα;

michele είπε...

Ανεσταλη και η διαπραγματευση της μετοχης εκει Paolo

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Μιχάλη είσαι πολύ δεξιός και το ξέρουμε κι οι δυό. Ωστόσο στην παρέα είσαι περιβόλι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Για να γίνουμε όμως και λίγο χρηστικοί για τον τραπεζοαγορασμένο φίλο μας ΟΠΛΑ καταθέτω άποψη και μακάρι και για τους δυο μας να βγει καθώς την έχω ποντάρει κι όλας με στοιχεία γραφτά εδώ, στου Τάκη και σε 3ο μπλογκ όχι....(ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε)

Το έχουμε όλοι ήδη διαβάσει πως η ΕΤΕ πρόκειται να αποπληρώσει τα ΚοΚος την άλλη εβδομάδα. Πλέον γίνεται η δεύτερη τράπεζα μετά την Αλφα που η αποτίμηση στο ταμπλό είναι "καθαρή" (δηλαδή δεν χρειάζεται να προσαρμοσεις με προνομιούχες (ΕΥΡΩΒ) ή Κοκος (ΠΕΙΡ) την αποτίμηση για να δεις την εύλογη αξία. Νομίζω αυτό από μόνο του την αναβαθμίζει δίπλα στην Αλφα που ήταν η μόνη καθαρή και γι' αυτό (πιθανολογώ) την προτιμούσαν οι αναλυτές και τις βάζει σε ξεχωριστή κατηγόρια από τις άλλες δυο. Από άποψη ισολογισμού έχει πιο μεγάλες δυνατότητες να αυξήσει ταχύτητα αφού έχει πολύ χαμηλό δείκτη δάνεια/καταθέσεις, υστερεί όμως σε διοίκηση και βασικό μέτοχο. Μακρινός στόχος τα 5δις αποτίμησης και για τις δυο που σημαίνει 500 εκ κέρδη (ή σωστότερα προβλέψεις αναλυτών για 500 εκ κέρδη). Δεν είναι παλαβό για το μέγεθος του ισολογισμού σε κανονική χώρα, απλά παραμένει ζητούμενο να γίνει κάποτε τέτοια χώρα κι η δική μας.

Κέρδη σημαντικά πριν το 2018 δεν αναμένονται, ιδανικά το 2017 θα φανεί μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα οριακά φετινά. Πλέον η Εθνικη (μετά τις δρομολογούμενες πωλήσεις βαλκανικών θυγατρικών) θα είναι μια αμιγώς ελληνοκεντρική τράπεζα και αρα θα πρέπει να αυξήσει τα δάνεια για να δει αυξημένα κέρδη. Ιδανικά οι συστημικές θα μπορούσαν να γράψουν τεράστια κέρδη αν τις άφηναν να παίξουν ελληνικά ομόλογα, αλλά δε θα τις αφήσουν, οπότε στερούνται μια εύκολη πηγή κερδών που έχουν όλες οι άλλες τράπεζες παγκοσμίως. Επιπλέον με 2 δις αποτίμησης της ΕΤΕ είναι εύκολος και ταυτόχρονα θελκτικός στόχος εξαγοράς-κι οι υπόλοιπες (στις επόμενες ΑΜΚ) εάν στρώσουν έστω και λίγο τα πράγματα για κάποια απ΄τις μεγάλες τράπεζες της ΕΕ. Πιθανολογώ πως και κάποιες αμερικάνικες (πχ η JPMorgan κεφαλαιοποίηση 305 δις!!!) θα αρχίσουν να κωλοτριβονται πως μπορούν να επεκταθούν στην Ευρώπη αφού το χρήμα δεν μπορεί να μενει ακίνητο και οι αποτιμήσεις τους έχουν τσιμπήσει (π.χ. 1.5x P/BV σε σχέση με 0.7-0.9 για τις μεγάλες ευρωπαϊκές και 0.3-0.4 για μας).

Σε ένα χρημ/ριο που προεξωφλεί όλες πιθανολογώ θα ευννοηθούν...είναι προφανές ότι προσωπικά προτιμώ την ναυαρχίδα (είμαι συντηρητικός, φαίνεται?) Πήρε το πρώτο bonus από τη βουλγαρική θυγατρική της, UBB, καθώς εισέπραξε πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης καθώς 132 εκατ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου. Συν ο Αστέρας, συν η Εθνική Ασφαλιστική συν, συν...από ασημικά άλλο τίποτα. Που θεωρητικά θα στοιχίσουν κάποια μελλοντικά κέρδη που θα είχε από τις θυγατέρες αλλά εδώ και τώρα θα προσφέρουν ρευστότητα κνα κάνει σωστά τη δουλειά της (δάνεια) και λογικά πιστεύω να φανεί στο ταμπλό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σωστός ο hippy..γιαυτό και εγω την τιμησα σήμερα.. .και παντα την τιμω την ναυαρχίδα.. .Μεταξύ άλλων. Οταν επίσης θα επιστρεψουμε στην κανονικοτητα θα αναστηθουν και οι πεθαμενοι.

michele είπε...

Ηippy φιλε μου αγαπητε, εγω ειμαι δεξιος οσο εσυ εισαι αριστερος, αλλα στα περισσοτερα ταυτιζομαστε.

Και επειδη μ αρεσουν οι απαντησεις σ αυτα που λεω και οχι στο τι ειμαι,σου παραθετω εδω ενα σχολιο του Κουτσομυτη του Γιαννη
που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δεξιος
και το οποιο εγινε χρονικα στο fb ΜΕΤΑ το δικο μου που ηταν 3,46.

" Yannis Koutsomitis

Γιατί είναι λάθος το πακέτο προς τους χαμηλοσυνταξιούχους
Πέρα από τις όποιες σκοπιμότητες ή ιδιοτέλειες του Τσίπρα, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι λάθος να πάρουν κάποια χρήματα οι χαμηλοσυνταξιούχοι;
Η απάντηση είναι: Ναι είναι λάθος, διότι το Δημόσιο χρωστάει αυτήν τη στιγμή 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές του Δημοσίου.
Όταν δίνεις εκτός προϋπολογισμού 617 εκατομμύρια και αφήνεις απλήρωτους ανθρώπους που έχουν κόψει τιμολόγια και αποδείξεις και περιμένουν να ζήσουν από αυτά τα χρήματα, είσαι λάθος στα όρια της ανηθικότητας.
Οι άνθρωποι που εργάστηκαν για το Δημόσιο δεν έχουν οικογένειες να θρέψουν, δεν έχουν ΔΕΗ να πληρώσουν;
Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ για Χριστούγεννα, γιατί δεν παίρνουν ούτε κάν μια χαμηλή σύνταξη.
Ψυχή βαθιά."

Ουτε συνεννοημενοι να ειμαστε ,αλλωστε συχνα η αληθεια εχει ΕΝΑ μονο προσωπο.