Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

31 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Κι αυτά τα παιδιά πάνε σχολείο...

Ωρε Σώρρας που σας χρειάζεται!

mixalis mixalios είπε...

Τελικά πόσα είναι? οεο?...

όλο σε αγωνία μας αφήνουν...

mixalis mixalios είπε...

"Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι η "Wellington Management Group LLP", μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία στο 4.99% από 5.18% (που αντιστοιχεί σε 2.523.902 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου) κατόπιν διάθεσης δικαιωμάτων ψήφου που κατείχε έμμεσα στην οποία προέβη την 3η Ιανουαρίου 2017".

Από τότενες έχει κάνει κάτι τις πάνω από 1.700.000 τεμ που σημαίνει ότι αυτοί φεύγουν και απλά κάποιος τους βοηθάει να φύγουν σε πιο λογικες τιμές! Αυτός/αυτοί που τα πήραν, τι θα τα κάνουν?

ArTaXiA είπε...

Θα τα φορτώσουν σε τίποτα χήρες και ορφανά...

Lorac είπε...

Δώστο σε εμένα να το μετρήσω με την ησυχία μου σπίτι και θα σου πώ!!

mixalis mixalios είπε...

Σε κέρματα ή σε χαρτί? έχω και λογιστικό αν θες...

Lorac είπε...

Μιχάλη αν μπορείς τα μισά σε σωρρασίνια που είναι και της μόδας!! Ομόλογα ανατολής μη μου δώσεις γιατί πήγα πρόσφατα σουπερμαρκετ και βρήκα προσφορές σε χαρτί υγείας!

Θυμήθηκα τώρα (τυχαία)και το ... θυληκός Χίππης χαχχαχαχα

Lorac είπε...

Άλλο ένα καλό η ευρομπάνκια και την αποχαιρετώ. Κουράστηκα απο αυτό το τζάνουαρι εφφεκτ!!! Βάζω στόχο τον οπτικό ωκω στα ,73 περίπου.

austin είπε...

Στις αγορές πάντως γίνεται χαμός λόγω ομιλίας τραμπ.. Βλέπω ειδικά το eurusd και είναι λες και χορεύει.

Lorac είπε...

Trampάλα ένα πράγμα δηλαδή!! Τώρα σκέφτομαι η b m w δεν ακολούθησε τις νουθεσίες του σε 9 ημέρες πλανητάρχη για ακύρωση των μξικάνικων σχεδίων και άνοιγμα εργοστασίου στην γκοντ μπλες Αμέρικα.

Αξίζει να ψαχτεί κανείς σορτ εδώ (χε χε χε) ??

mixalis mixalios είπε...

Έφτιαξα σενάριο ( προφανώς φαντασίας και πιθανότατα λάθος)! Η φριγο πάει για ΑΜΚ στα 0,3, το fund δεν ψήνεται και ο βασικός μέτοχος το βοηθάει να αποχωρήσει με μια σχετική αξιοπρέπεια... Και βέβαια ο βασικός μέτοχος ή τελοςπαντων οι φιλίες δυνάμεις φτιάχνουν καλύτερο Μ.Ο και κλίμα για την επιτυχία της ΑΜΚ!

Και μετά ξύπνησα....

μπαρμπαλιας είπε...

η ερωτηση για το δις,εχει γινει βιραλέ.
μα τοσο κουτοχορτο;
μα τοσο ασχετοσυνη;
και βεβαιως εχουμε τους πολιτικους που μας αρμοζουν ...
οπως λεμε ,ολίγον αγραμματους

μπαρμπαλιας είπε...

εχουμε και σώρρα ...ξεχασα.
και ειναι και πατρινος...
λυπαμαι διπλα

mixalis mixalios είπε...

Λείπεις καιρό Μπάρμπα μου.... Η καθημερινή μου επαφή με αυτούς πληγώνει συνεχώς! Παλιά η πόλη έβγαζε πολύ αξιόλογους ανθρώπους! Τώρα ούτε και η Παναχαϊκή υπάρχει πουθενά! Πλήρης απαξίωση...

μπαρμπαλιας είπε...

εγω παρακολουθω τα δρωμενα...σιωπων.
δεν ξερω αν ειχες προλαβει τη δημοτικη βιβλιοθηκη ,με το θησαυρο των βιβλιων της...
την ΦΑΓΑΝΕ τα ποντικια.
νεα ηθη ,εθιμα και ανθρωποι...
λυπαμαι τριπλα

DINOSAUR είπε...

1000, 1000, 1000, Αμάν!

hippy είπε...

Τα παιδιά την πάτησαν στο μέτρημα των εκατομυρίων κι εγώ των κασταμυρίων.

Φίλε Lorac, δυστυχώς για μένα δικαιώθηκες. Έκανα stop loss κι αποσύρθηκα στη σπηλιά μου. Ας πρόσεχα.

mixalis mixalios είπε...

Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η πόλη από τη μιζέρια της χώρας! Από την άλλη υπάρχουν πόλεις όπως τα Γιάννενα που αλλάζουν πρόσωπο και αναπτύσσονται...

hippy είπε...

Αναφέρομαι σε προειδοποίηση του καλού νεολαίου φίλου ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν στην Τουρκία άρα και στην επένδυση TUR που διατηρούσα.

Τη ζημιά την κάνει κυρίως το νόμισμα και η επιλογή του σουλτάνου να μην το στηρίξει (στα χνάρια του Πούτιν).

Lorac είπε...

Λυπάμαι κ. Hippy μακάρι να είχα λάθος. Να διευκρινίσω ότι δεν είχα την εικόνα για το σπάσιμο του 30 , οπότε το "θηλυκός Χιππυς " ήταν για το πρωινό σας σχόλιο.

https://www.tradingview.com/x/Mv1TxJN5/

Ακους εκεί.... να μην ακούνε τον πλανητάρχη!!

hippy είπε...

Στην Πάτρα τελείωσε το πανεπιστήμιο η θυγατέρα. Κλασική περίπτωση αρπαχτής φοιτητούπολης. Προικισμένη με μια απέραντη, βρώμικη, αναξιοποίητη παραλία.

Μια μικρή ελλάδα δηλαδή.

mixalis mixalios είπε...

Σωστό σχόλιο φίλτατε! Με τη μόνη διαφορά ότι από πέρυσι ξεκίνησε ο Δήμαρχος ενέργειες για την αναβάθμιση της παραλίας με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα...

hippy είπε...

"Ο Lorac είπε...
Λυπάμαι κ. Hippy μακάρι να είχα λάθος."

Καθόλου να μην λυπάσαι. Αντίθετα εγώ είμαι πολύ περήφανος για σένα και για την αμοιβαία εκτίμηση.

Άλλωστε την ίδια στιγμή στις βασικές θέσεις στο ΧΑΑ σήμερα είχαμε ΕΛΛ σε νέα υψηλά, ΓΡΙΒ και ΕΥΑΠΣ παρομοίως, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ από κοντά να ετοιμάζονται και η ερώτηση προφανής...αφού το ΧΑΑ το χαζοπαλεύω και μου κάθεται τι στην ευχή ψάχνω στα υπερπόντια?

Ας όψεται ο καταληψίας κι η ομάδα του που σπρώχνει να διατηρούμε κάποια χρήματα στις ξένες πλατφόρμες.

(ανόητη βέβαια η τελευταία πρόταση, όπως όλοι οι έλληνες ακολουθώ την πεπατημένη...για τα
λάθη μου φταίει κάποιος άλλος-λες και δεν θα μπορούσα να τα διακρατήσω σε ρευστά ή να κάνω σωστότερες επιλογές)



austin είπε...

Επειδή Hippy είσαι πάντα διαβασμένος και με πειθαρχία, να σε ρωτήσω με ποιο σκεπτικό είχες θέση στο TUR?

Η ερώτηση σου εννοείται ότι είναι ρητορική και πρέπει να έχεις θέσεις και στα υπερπόντια. Άλλωστε αν κάποιος είχε όλη την διαθέσιμη ρευστότητα για χρηματιστήρια στο ΧΑΑ το πιθανότερο είναι να έγραφε υπέρογκες εως και μη αναστρέψιμες ζημιές. Ενώ αν υπήρχε διαφοροποίηση και σε άλλες χώρες, τότε οι όποιες χασούρες θα ήταν πιο εύκολο να μαζευτούν

by the way, να λείπω σε dollar pegged χώρα, και να έχω γυρίσει και τότε να κάνει πάνω αρκετά το δολάριο...ε, το λες και σπαστικό! Από το 1,04 κάτι να πάει στο 1,06 δεν το λες και λίγο...

hippy είπε...

Μεγάλη η χώρα δίπλα Γιώργο (κοντά 80 εκ. ψυχές όπου 1 εκ. = 1000 χιλιάρικα χα χα). Σταθερά ανοδικό το χρημ/ριο της Κων/λης (σε λίρες βέβαια). Αγαπημένος προορισμός κεφαλαίων που ψάχνονται στις αναπτυσόμενες. Ο κυριότερος λόγος όμως ήταν ότι μου καθόταν. Μέχρι σήμερα φυσικά.

(το χρήματα της πώλησης τα μετέτρεψα ήδη σε GBP και σκέφτομαι να τα ψωνίσω BP και SHELL. Εάν εγκλωβιστώ και χρειαστεί να περιμένω τουλάχιστον δίνουν διαχρονικά καλό μέρισμα, αφορολόγητο στην Αγγλία. Ελπίζω όμως να σταθώ τυχερότερος)

Για το ΧΑΑ θα διαφωνήσω. Είναι απολύτως προβλέψιμο. Εάν παίζεις αμυντικά όπως τα χαρτιά που προανέφερα, arbitrage (ΕΛΚΑ-ΣΩΛΚ), δημόσιες προτάσεις, να ζητάς αδιάθετες μετοχές σε ΑΜΚ που γίνονται σε χαμηλότερες τιμές δύσκολο να χάσεις (θα έλεγα όμως ΟΧΙ στην "τζογαδόρικη" ΤΡΑΣΤΟΡ που τρέχει τούτες τις μέρες)

hippy είπε...

Χωρίς όμως να σε πάρω στο λαιμό μου φίλε Γιώργο έχω κι εγώ μια ερώτηση. Γιατί δεν αγόρασες ΟΤΕ?

Έχει εξαιρετικές ταμειακές ροές και στο τέλος του 17 δεν θα χρωστάει ευρώ. Έχει νικήσει τους ανταγωνιστές κατά κράτος. Από του χρόνου και με τα εξαιρετικά του κέρδη είτε θα 4πλασιάσει τουλάχιστον το μέρισμα, είτε θα εξαγοράσει κάτι. Προχωρά δυνατά στην αξιοποίηση της μη λειτουργικής ακίνητης περιουσίας μέσω της θυγατρικής του OTE Εstate. Έχει μειώσει τα λειτουργικά κι ολοκληρώσει τις εθελούσιες. Έχει Τσαμάζ στη μηχανή κι όπως ξέρουμε "when you buy a company you buy the managment". Νομίζω-ελπίζω ότι μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 5% θ΄ακολουθήσει τον ανηφορικό δρόμο της αρετής πίσω από ΜΠΕΛΑ και ΜΟΗ.

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα στους φίλους.Χαίρομαι συζήτηση,εδώ και στου κ.Τάκη.Φίλτατοι θα έχω άδικο αν πω ότι οι και οι δύο ιστοσελίδες ξεπερνούν κατά πολλά στάδια τις άλλες παρόμοιες; Με την αμεσότητα της Ελεύθερης Γνώμης ασύγκριτη.
Και η ομορφιά. Είδα από στιγμιαίο σφάλμα του συστήματος του ΧΑΑ διπλασιασμένο το χαρτοφυλάκιο μου,γέλασα με την σύμπτωση να ζητήσω ενημέρωση την στιγμή που μάλλον φόρτωνε ο κεντρικός υπολογιστής.Το θαύμα τελείωσε γρήγορα,η σύγχρονη τεχνολογία δεν αφήνει να κρατήει όχι τρεις μέρες αλλάούτε τρία λεπτά.

austin είπε...

Hippy σωστα τα λες για τουρκια αλλα αυτη η περιοδος ειναι μεγαλης εντασης για αυτους και ποιος καλυτερος τροπος απο το να πιεσουν την τουρκια πο αγορες αφου κανει τσαμπουκαδες και ντιλιες με ρωσους ο ερντογαν. Ο μονος λογος που δεν θα ακουμπαγα, αλλα ειπα να σε ρωτησω γιατι κατι παραπανω απο εμενα θα εβλεπες.

Η ιστορια παντα δειχνει ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο. Και η ιστορια λεει οτι εχω πεσει τραγικά εξω, τουλαχιστον για την ωρα, σε σχεση με την αγορα και οταν λεω αγορα εννοω τις σοβαρές μετοχες: μυτιλ, μπελα, μοη, οπαπ, οτε και αλλες.

Παγια θεση μου βεβαια ακομα και τωρα ειναι αυτο που πολλες φορες εχω πει οτι δεν εχει τελειωσει η βρωμοδουλεια του συριζα. Για καποιο λογο τον εφεραν (νομιζω ολοι που ασχολούμαστε με το χαα και τα οικονομικα εστω στα βασικα το καταλαβαμε) για καποιο λογο τον κρατάνε και δεν τον σουταρουνε ακομα. Οποτε επειδη με τον συριζα σε κυβερνηση την πατησα 2-3 φορες και οι απωλειες μου ηταν αξιοσημειωτες περα απο 1 θεση που εχω εγκλωβιστει και περιμενω και αλλες δυο που ειναι σε συγκενικου μου προσωπο χαρτοφυλακιο δεν εχω στην ελλαδα, με το σκεπτικο οτι θα τα βρω χαμηλοτερα μεχρι να γινουν εκλογες.

Αυτη η λαθος μου εκτιμηση, την οποια και πληρώνω, αφου εχασα την πολυ μεγαλγη ανοδο στα σοβαρα χαρτια, ειναι και ενα μαθημα πειθαρχιας για μενα που είμαι μικρος και προσπαθω να μάθω να πειθαρχω καθ οχι μονο: εβαλα ενα στοχο, ο οποιος ηταν να μην ασχοληθω με το ελληνικο χαα μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση. Οταν εκανα αυτη την συμφωνια με τον ευατο μου, διοχετευσα αλλου την ρευστοτητα μου (οχι μονο σε μετοχες) εκτος απο το ελληνικό χαα.

Βεβαια αυτη η ανοδος που βλεπουμε τωρα και χωρις να εχει κλεισει η αξιολογηση ισως προεξοφλει εκλογες και οτι θα φυγει το εκτρωμα... Και τοτε θα ψιλοτρεχω απο πολλες αποψεις.

Ετσι λοιπον φιλε χιπι, δεν ψωνιζω τιποτα, ουτε και οτε που ολα αυτα που γραφεις εχεις απολυτο δικιο γιατι επιλεγβω αλλου προς ωραε πιστευοντας ακομα οτι το χαα θα παει ξανα χαμηλοτερα για τους παρακατω (α)πιθανους λογους:
1) επεμβαση ερντογαν με ολιγοημερο νταβουντουρι
2) bail in
3) μη κλεισιμο αξιολογησης και γενικοτερο σύρσιμο της καταστασης μας για να δειχνουν στην υπολοιπη ευρωπη τι παθαινει το πειραματοζωο
4) γενικοτερη διεθνης διορθωση στα χρημαριστηρια οποτε θα μαε παρει και εμας η μπαλα.
*) εκτονωση της απιστευτης αδρανοποίησης και πίεσης του ελληνα με απροβλεπτες συνέπειες αλλα και χωρις να γνωριζω αν αυτο θα επηρεασει το χαα για αυτο και το βαζω σε *

Η διαβαθμιση παει ως το 4 τον πιο σημαντικο λογο και τον 1 τον πιο ασημαντο η απιθανο. Γενικα δεν βρισκω τιποτα θετικο σε αυτη την φαση κατι που η εικονα διαφορων μετοχων διαψευδει περιτρανα την αποψη μου. Οποτε απλα παραθετω γιατι δεν αγορασα οτε και αλλα και οχι οτι εγω ειμαι ο σωστος και οτι θα γινει ετσι.

austin είπε...

Για αυτο τον λογο λοιπον εχω φροντίσει να παιξω αμυνα, να σκεφτω την συνταξη μου σε ενα βαθμο απο τωρα μιας και απο δημοσιο ταμειο η γενια μου δεν προκειται να παρει (οπως εχω πει εχω ανοιξει μακροπροθεσμη θεση δεκαετιας και βαλε στο NGE και με καθε ευκαιρια αυξανω θεση αλλα χωρις να βιαζομαι) εχω θεση στην bbry γιατι αλλαζει στοχευση ως εταιρεια και για διαφορους λογος (car to car communication, self driving cars σε δευτερο χρονο και γενικοτερη αναγκη σε ασφαλεια επικοινωνιων) μου αρεσει αρκετα. Αυτα προφανως και δεν τα λεω για να πεισω καποιον ουτε οτι η ελλαδα ειναι σκατα ουτε για να παρει τα προιοντα που εχω εγω.

Αλλωστε ππως ειπα στην ελλαδα πεφτω εντελως μα εντελως εξω.

austin είπε...

Πωπωπω κατι λαθη που εχει το κειμενο μου. Δυστυχως κινητο και μετα απο μπολικη μπολικη κουραση.

Σας καληνυχτω

hippy είπε...

Γιώργο πιθανολογώ-φοβάμαι πως ο Κυριάκος εάν έλθει (ιδιαίτερα) πρόωρα στα πράγματα (πχ φέτος) θα αποδειχτεί τεράστια παγίδα για τους κερδοσκόπους.

Το πιάνω από την αρχή κι αιτιολογώ την άποψη μου.

Θα θυμάσαι φαντάζομαι ότι σχετικά έγκαιρα δήλωσα "λοξώς ανοδικός". Που στήριζα αυτήν την άποψη? Στο ότι το 85% του πολιτικού προσωπικού είναι μνημονιακοί (κι εγώ επίσης) και στο ότι το συνήθως κακό σενάριο για την οικονομία -οι εκλογές εάν κι όποτε γίνουν-θα είναι η αρχή για ράλυ ανακούφισης στο ΧΑΑ.

Όπως όμως παρατηρείς τριγύρω (και στο δικό μας μπλογκ) απουσιάζει παντελώς η κοινωνική συναίνεση. Κάτι που πιθανολογώ θα συμβαίνει σε υπερθετικό βαθμό με τον συριζα στην αντιπολίτευση. Κάτι που ακόμα και στο παραμικρό φύσημα θα είναι ικανό να πάρει όλο το μαγαζί και να το σηκώσει. Ακόμα κι εάν η ΝΔ καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία (για να μην πω πως τότε ο κίνδυνος θα είναι πολλαπλάσιος). Τα μαγαζιά δεν καταστρέφονται από την έλλειψη σαφούς κυβερνητικής πλειοψηφίας, ούτε η ισχυρή κυβέρνηση εξαρτάται από αυτή, αλλιώς η κυβέρνηση παπαδήμου θα ήταν η ισχυρότερη της ελληνικής ιστορίας. Καταστρέφονται από την φαγωμάρα (εμφύλιο) του λαού κάτι που το σύνολο του πολιτικού προσωπικού υποδαυλίζει και συντηρεί για ιδιοτελείς λόγους.

Προσωπικά το πολύ 2 βδομάδες απ΄ όταν φτάσουμε εκεί (ΝουΔοκυβέρνηση) θα ξεφορτώσω. Προς το παρόν όμως απέχουμε. Κι ευτυχώς λίγα πράγματα υπάρχουν να φοβάμαι από τούτους, τους ξεβράκωτους "αγωνιστές" (μη χέσω)