Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


MAΖΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ..
Η άποψη του 
Γιάννη Κουτσομύτη* ..

Η χθεσινή ημέρα έφερε δυο πολύ σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές.
1) Οι Θεσμοί εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο στα αιτήματά τους για άμεση λήψη και ψήφιση μέτρων για μετά το 2018
2) Το ΔΝΤ "διέρρευσε" μια πολύ σκληρή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Οδηγούν σε αδιέξοδο αυτές οι φαινομενικά αντικρουόμενες στάσεις;
Η απάντησή μου είναι πως όχι. Μάλλον δείχνουν την πορεία των πραγμάτων.
Η ανάγνωσή μου για τη κατάσταση, μετά και από μια σειρά συζητήσεων με ανθρώπους που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, είναι ότι θα αποσυνδεθεί η υπόθεση του κλεισίματος της αξιολόγησης από την τελική απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με αυτό το road map, οι Θεσμοί θα παραμείνουν με ενιαίο μέτωπο έναντι της ελληνικής Κυβέρνησης τις επόμενες 3 κρίσιμες εβδομάδες ως προς το πακέτο των μέτρων που θα πρέπει να αποδεχθεί και να νομοθετήσει η ελληνική Κυβέρνηση. Συμφωνία φαίνεται να υπάρχει και ως προς τα ποσά της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να βγει το Μεσοπρόθεσμο με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.
Το αν θα δεχθεί η Κυβέρνηση να κάνει το δύσκολο συμβιβασμό είναι φυσικά ένα μεγάλο ερώτημα. Το δίλημμα όμως είναι αμείλικτο: αν δεν συμφωνήσετε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, τότε ο Ιούλιος και η χρεοκοπία είναι κοντά.
Και με το ΔΝΤ τι θα γίνει;
Το ενιαίο μέτωπο των Θεσμών για τα μέτρα είναι αυτό που διευκολύνει τις εξελίξεις. Αν η ελληνική Κυβέρνηση συμφωνήσει, τότε και το ΔΝΤ θα συνυπογράψει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς να χρειάζεται ακόμη να πάει η Λαγκάρντ στο ΔΣ του Ταμείου με επίσημη εισήγηση για χρηματοδότηση της Ελλάδας κάτι που αυτήν τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο λόγω της ιδιαίτερα αρνητικής μελέτης βιωσιμότητας του χρέους και της αδυναμίας έγκρισης άλλων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν -τουλάχιστον- από τις γερμανικές εκλογές.
Με την υπογραφή του ΔΝΤ στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Σόιμπλε μπορεί να αποφύγει να χρειαστεί να πάει σε ψηφοφορία στη Bundestag, καθώς το ΔΝΤ θα "παραμένει στο πρόγραμμα", απλά η επίσημη απόφαση του Ταμείου για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πάει για αργότερα προς τα τέλη του 2017 (ίσως και ακόμη αργότερα, και τελικά ίσως και ποτέ).
Θα πρόκειται δηλαδή μια μινι επανάληψη της διαδικασίας του Μαΐου του 2016.
Το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ στα μέτρα και την εφαρμογή τους από την Ελλάδα, χωρίς να λύνεται στο άμεσο μέλλον το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Και με τη συμμετοχή στο QE και την έξοδο στις αγορές τι θα γίνει;

Αν υιοθετηθεί αυτή η φόρμουλα, το QE και η έξοδος στις αγορές πάνε πολύ πίσω.

Απο ανάρτησή του στο fb*

17 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Όποιος έχει το στομάχι και βλέπει Καμμένο στον Αυτιά θα δει τον χοντρό να λέει τη Γερμανία στην ουσία νταβατζή....

Κατά τα άλλα ΔΕΝ παιρνουμε μέτρα, ΔΕΝ κάνουμε εκλογές, ΔΕΝ πάμε σε δημοψήφισμα. Αυτά τα 3 ΔΕΝ κάτι μου θυμίζουν....

mixalis mixalios είπε...

Εν τω μεταξύ τα χώνει συνέχεια στην Ξαφά, τη Δράση κτλ....και λέει στον Αυτιά ποιούς να καλεί στην εκπομπή του....Μεγαλεία λέμε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά του Καμένου πάμε σε ρήξη. Δεν παραδίδουν την εξουσία με τίποτα. .εκτός και αν είναι το τιναγμα της γάτας αυτό.

mixalis mixalios είπε...

Βέβαια από την άλλη ο Καμένος έχει πει τόσες φορές ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά φευ...Πλήρης αναξιοπιστία!

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Εγώ βλέπω τον Λιαργκόβα να κάνει σουλάτσο εδώ και μέρες στα ΜΜΕ και προειδοποιεί. Πολύ όμως βόλτα γύρω γύρω και γενικότερα δηλώσεις του εδώ και κάμποσες μέρες.

Τώρα ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω, και γενικά αδυνατώ να πιστέψω ότι γέρνει η πλάστιγγα στη ρήξη και στο grexit. Σχεδόν δεν έχει νόημα να πάνε σε ρήξη, ούτε για τους ίδιους πλέον πολιτικά. Βέβαια κάτι μέσα μου με τρώει...και ενώ στο δημοψήφισμα που έκανε δεν πίστευα ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη, τώρα που υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας Τραμπ...κάτι δεν μου αρέσει. Ίσως πρέπει τελικώς να γίνουν άμεσα εκλογές, για ένα και μόνον λόγο. Να μην υπάρχει η ανασφάλεια τι θα κάνουμε, ρήξη ή συμφωνία. Πρέπει να ξεκολλήσουμε από αυτή την δίνη..

ο dwk είπε...

...μου τηλεφώνησε ο φίλος
................
...«ως φαίνεται διαβάζουν Ε.Γ. εκεί στο βουλιμικό λαϊκίστικο ακροδεξιό-νεοφιλελέ μόρφωμα» είπε
...-πόθεν, ρώτησα, το συμπέρασμα;
...«δεν το άκουσες; ...έσπευσε ο αντιπρόεδρος (...ο της νεοφιλελέ συνιστώσας) να απαντήσει, στο πρωινό του Αυτιά: -δεν το κάνουμε (σημ: το να ζητάνε – και να προβλέπουν - κάθε μέρα εκλογές...) από βουλιμία για την εξουσία»
...-είπε τέτοιο πράγμα;...ότι κυβέρνησαν fifty - fifty με το Πασοκ σαράντα χρόνια (και δυόμιση κρέας - νύχι) δεν το θυμόταν;
...«και να ήταν το μόνο! ...-θα κάνουμε (σημ: αν, ω μη γένοιτο, ξανακατσικωθούν στις καρέκλες και το σβέρκο μας) ότι έκαναν οι άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο»
...-και ο Αυτιάς; ...δεν τον επέπληξε γιατί ΔΕΝ το έκαναν ΠΡΙΝ, όταν ΗΤΑΝ στην κυβέρνηση, ενώ αντίθετα ΔΕΝ έκλεισαν – οκτώ μήνες το «πάλευαν», ανεπιτυχώς – την πέμπτη δική τους αξιολόγηση;
...«α χα χα χα! ...ο Αυτιάς είπε ένα μεγαλοπρεπές «μάλιστα!» και πήγε σε διάλειμμα, ευχαριστημένος για την «εξυπηρέτηση» που προσέφερε !»
...............
...ο φίλος ευχήθηκε καλό Σαββατοκύριακο, όπως και εγώ για εσάς, και έκλεισε το τηλέφωνο...

μπαρμπαλιας είπε...

δώκ καμαρι μου κλσ
ειμαι κομματι περιεργος για τη συνεχεια ...
μηπως εχεις καμια ιδεα "η να φωναξουμε τον Αίανδα με τον Αγαμεμνωνα

ο dwk είπε...

...και γω Μπάρμπα την ίδια ...περιέργεια έχω, φίλε μου
...ελπίζω όμως (και εσύ πιστεύω) ότι όπως ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες στην πρώτη (και τότε το ΔΝΤ ζήταγε 3,2 μύρια νέα μέτρα και δεν εισακούστηκε) κάπως έτσι θα γίνει και με την δεύτερη
...στο τέλος - τέλος έκτος από τους Αίαντες (Σαλαμίνιους, Τελαμώνιους και Λοκρούς...) οι πρόγονοι μας «κληροδότησαν και τον ...από μηχανής θεό !
...που ξέρεις...

μπαρμπαλιας είπε...

ειμαι βεβαιος...
βεβαιοτατος οτι το 2021 θα
εχουμε τον πανηγυρικο της επαναστασης απο τον μικρο τσε

austin είπε...

φίλε Dwk τέτοια εμμονή με αυτή την κυβέρνηση που δεν προσέφερε τίποτα στον λαό και στον τόπο στα δύο χρόνια πέρα από δηλητήριο και διχασμο, έχεις μόνο εσύ και ο κομματικό στρατος τους που έχει συμφέρον να υποστηρίζει τούτοις.

Πράγματικα την ώρα που μιλάμε φανατικοί συριζαιοι ακόμα και αυτούς που ήταν στην νεολαία του συριζα ενταγμενοι, έχουν καταλάβει για το πόσο σαπιοι είναι. Εχουνε μετανιώσει μέσα τους η έχουν αναγνωρίσει ότι τίποτα δεν προσέφερε και ήταν ένα λάθος όλο αυτό που ζήσαμε.

Οπότε η απλά μας κοροιδευεις έτσι απλά για τον αντίδοτο η πρέπει να το προσέξεις (εξ αρχής δν πιστεύω ότι ανηκεις στον στρατό τους) γιατί κάτι δεν πάει καλά με αυτό που γίνεται και αυτό που βλεπεις...

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι καλοί. Αλλά σίγουρα είναι καλύτεροι από αυτό το σιχαμα

ο dwk είπε...

…από το στόμα σου, Μπάρμπα μου, και στου θεού (όχι του ...μηχανικού) το αυτί !
...και – καλά να είμαστε – θα έρθω από τα μέρη σου (υπόσχεση είναι!) να το γιορτάσουμε παρέα!
(...με εκείνο το κόκκινο που μας έστειλες και πίναμε στην υγειά σου, σε μάζωξη της Ε.Γ.)

austin είπε...

*γιατί μάλλον ξεχνάς ότι ο καμμένος έκανε καριέρα στου άλλους και μπόλικο από τους βουλευτές και τότε παρατρεχαμενους ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

Αλλά αυτοί εξαιρούνται από τους άλλους και σε κυβερνανε τώρα ΠΑΛΙ.

Ελπίζω να το κάνεις για αντίλογο και πλάκα, αλλιώς είναι για γέλια και για κλάματα η κατασταση.

austin είπε...

Μπάρμπα κάνε μια κλήση γιατί έχασα τον αριθμό σου...

ο dwk είπε...

…επιεικέστερο σε βρίσκω Austin
…ένα «σάπιοι» και ένα «σίχαμα» μόνο; (αν δεν μου ξέφυγε κάτι, και – όχι – δεν θέλω να τα επαναλάβεις, ευχαριστώ ! – άλλωστε κατακλύζουν το διαδίκτυο τα εμετικά των «ομάδων ψεύδους» του Κυριάκου)
...φαίνεται σε επηρέασε (...θετικά!) το ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τις προβλέψεις (πλεόνασμα 4,39 δις έναντι στόχου – των δανειστών! – 1,98 δις με μείωση ΚΑΙ των δαπανών) και (η μικρή μεν, αλλά ελπιδοφόρα) ανάπτυξη για το 2016

ο dwk είπε...

...α! ...και για εκείνους που βυσσοδόμησαν (θυμηθείτε ΤΙ γράφτηκε ΚΑΙ τότε από τις μουρουτιάδες !) ποστάροντας την φωτό του Αλέξη στην συνάντηση με τον Ερντογάν με φόντο τις τούρκικες σημαίες (λησμονώντας ότι ανάλογη φωτό υπήρξε όταν συναντήθηκε ο Σαμαράς...)
...τους παραπέμπω στο: http://www.newsit.gr/kosmos/Synantisi-Mei-Erntogan-gia-synallages-meta-to-Brexit/695711
...«συγγνώμη», βέβαια, από τους κατ’ επάγγελμα διαστροφείς και συκοφάντες ΔΕΝ περιμένω
...όλα (μα ΟΛΑ) για το «παντεσπάνι» τους, ρε γαμώτο;

austin είπε...

Επηρεασμένος είμαι φίλε dwk από την αγορά και όχι από τον μουρουτη. Είμαι επηρεασμένος από το ότι καποιες επιχειρήσεις πανε να σκάσουν για να βγάλει το πρωτογενες πλέονασμα που λέω με υπερηφάνεια. Αλλά όταν το έβγαζε ο Σαμαράς ήταν καταπτυστος.

Κάθε μέρα όπως σου έχω πει βλέπω μικρό επιχειρηματίες να σφαδαζουν...και αν τότε έλεγες αυτά που λέει εδώ θα σου όρμαγαν από τα νεύρα τους και την κατηφεια του.

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, αν τα πιστεύεις όλα αυτά, φαίνεται ότι δεν έχεις καμιά σχέση με την αγορά και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο από την διαμαχη αριστεράς και δεξιά.

Εμένα δεν με νοιάζει πάντως ούτε η αυγή ούτε η ομάδα αλήθεια.

Με νοιάζει να ζω ευπρεπως μέσα στην χώρα μου. Κατι που όσο περνάει ο καιρός ελάχιστοι καταφερνουν

Lorac είπε...

Σε φαντάζομαι σαν έναν άλλο ήρωα McDuck του Carl Barks να κάθεσαι πάνω σε ένα βουνό απο πρωτογενή πλεονάσματα και να τα μετράς νυχθημερόν!!

Σου δίνω λίγο τροφή για σκέψη -παίζοντας το παιγνίο του 20,20 για την ώρα και την στιγμή- και γενικότερο προβληματισμό.

http://home.uchicago.edu/~rmyerson/research/stratofc.pdf

ΣΕΛ 12/25 >>> So from a Darwinian competition among cultures, we derive a general principle that every successful society must have well-developed concepts of justice and authority that enable their members to identify efficient focal equilibria in most of the games that they commonly play.


ΣΕΛ 19/25 >>> But if the long-run costs of not deterring aggression would be sufficiently large, then the long-run advantages of a reputation for acting according to this deterrent strategy can make it worthwhile for this nation to pay the short-run costs of threats and promises.

Προλαβαίνω τώρα τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης του φίλου Hippy και λέγω πως δεν με λένε ούτε Roger!!!