Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

19 σχόλια:

michele είπε...

Ισχυρή ανοδική κίνηση της στερλίνας έναντι του δολλαρίου ακολούθησε την ομιλία της Theresa May.
Παρ ότι επιβεβαίωσε το λεγόμενο "σκληρό" Brexit , η κίνηση ενισχύθηκε οταν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα υποβληθεί προς ψήφιση από τα σώματα του κοινοβουλίου ,κατι που θα πάρει αρκετό καιρό,οποτε οι αναλυτές εκτιμούν οτι ίσως κάποιοι βουλευτές ασκήσουν επιρροή προς την κατεύθυνση μιας πιο καλής και οχι τόσο "σκληρής συμφωνίας".
Κατά την τεχνική άποψή μου,είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να γίνει ανοδική διαφυγή από το καθοδικό τρίγωνο που βλέπουμε και να έχουμε υπέρβαση της κατερχόμενης D100 προς υψηλότερα επίπεδα.
Επομένως... sell the fact.

Σχόλιό μου στο fb

hippy είπε...

Άμ' έπος άμ' έργον

Μετατροπή της 1/2 θέσης ρευστών στα 1,2385 για τη χαρά του παιχνιδιού. Μιχάλη ευχαριστώ που μ΄εχεις στις έννοιες σου.

Γενικότερα όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι μεσομακροπρόθεσμα (2-3 χρόνια) είναι λογικότερο να κινηθεί προς την μέση τιμή (1,50. Κι αν αυτό συνδυαστεί με αγορά πετρελαϊκών εταιρειών BP, SHELL, υψηλής μερισματικής απόδοσης (αφορολόγητη στο νησί) μπορεί να δώσει καλή απόδοση με σχετικά χαμηλό ρίσκο.

Μέχρι στιγμής η σκέψη χαζοπερπατάει δίχως γλιστρήματα (κυρίως χάρις στην καλή συμπεριφορά των μετοχών)

Πολύ καλά πάει κι η άλλη ιδέα που μου είχες αναλύσει τεχνικά, το Λιθιο (LIT). Το ελαφρύτερο μέταλλο και συνεπώς αναντικατάστατο στις μπαταρίες παντός είδους(ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μηχανήματα κλπ) μέχρι βέβαια να έλθει η επανάσταση με καύσιμο αέρα (κυψέλες υδρογόνου ή άλλο τι)

michele είπε...

A το θυμαμαι! Καλα παει; δηλ δεν το ξανακοίταξα απο τότε!

Στη Βρεττανια πρεπει να δουμε λιγο καιρο ακομα,πως θα αντιδρασουν ( και αν) οι εταιρειες του city του χρηματοπιστωτικου τομεα, οπως και ο Σκωτσεζοι που δεν πολυθελουν την έξοδο

hippy είπε...

Μποναμά από Παναμά???!!! Βάλε ένα Watsa στη μηχανή σου!!


Grivalia Buys 60% of Panama Project From Dolphin for EU27m
2017-01-17 15:58:53.796 GMT


By Marcus Bensasson
(Bloomberg) -- Grivalia acquisition of 60% of Pearl Island
Project in Panama from Dolphin Capital Investors for price that
will reach EU27m in cash, real estate developer says in Athens
bourse filing.

* EU1m already been paid to Dolphin as a deposit, EU24m will
be paid upon completion of the sale
* Remaining EU2m will be retained in an escrow account for a
period of 12 months post-completion to cover any potential
breach of warranties or any undisclosed indebtedness
* Completion of the acquisition is conditional on a series of
actions on the part of the seller, which are expected to be
finalized by March 31


Link to Company News:{DCI LN CN }
Link to Company News:{GRIV GA CN }

For Related News and Information:
First Word scrolling panel: {FIRST}
First Word newswire: {NH BFW}

To contact the editor responsible for this story:
Marcus Bensasson at mbensasson@bloomberg.net

michele είπε...

Αυτα ειναι ! Stay long Ηippy !

michele είπε...

Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας συμμετοχών η οποία θα ελέγχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που είχαν εκφράσει ενστάσεις ζητώντας πρόσθετες εγγυήσεις για το κοινοπρακτικό δάνειο προς την Επιχείρηση με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι συμφωνούν με τη διαδικασία καθώς θα παρασχεθούν πρόσθετες εξασφαλίσεις με την εκχώρηση απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι εταιρικών πελατών ύψους 300 εκατ. ευρώ.

michele είπε...

Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας «KLEEMAN HELLAS ΑΒΕΕ» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «FLEXOPACK ΑΕΒΕΠ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 28%.

Lorac είπε...

Καλησπέρα μετά από μήνες που τα συζητάγαμε προσεγγίζει η τελική μορφή περί αδμηε. Βάζω κάποια link γενικά, με συγχωρείτε άμα κουράσω με το μέγεθος.

Α>> ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ https://www.dei.gr/Documents2/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%202017/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF%20%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82%201%CE%BF%20%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%20%CE%95%CE%93%CE%A3%2012012017.pdf

Τελικό σχέδιο για σύσταση Ενεργειακών Συμμετοχών και αναφορά για μετοχικό κεφάλαιο 491.840.000 και επιστροφή σε είδος στους μετόχους ΔΕΗ (carve out).

Εδώ αναφέρεται το κ.ν. 2190/1920.
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/31
Παράγραφος 4 μας ενδιαφέρει όπου λέει >>Οι δανειστές αυτοί μπορούν να υποβάλουν στην εταιρεία αντιρρήσεις κατά της πραγματοποίησης των παραπάνω καταβολών εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την παραπάνω δημοσιότητα.

Τελικό καταστατικό ΕΝ.ΣΥΜ.
https://www.dei.gr/Documents2/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%202017/%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%20%CE%95%CE%9D%CE%A3%CE%A5%CE%9C%20%CE%95%CE%93%CE%A3%2012012017.pdf

Εδώ σελ 2/14 Κεφ. Β / Άρθρο 5 >>> 232 εκατ. ονομαστικές μετοχές

michele είπε...

Δεν κουραζεις καθολου Lorac .Οι ενδιαφερομενοι να ενημερωθουν και να μας ενημερωσουν χεχε

austin είπε...

Καλησπερα στην παρεα. Πολυ ωραια σημερα τα ειπατε! Σας διαβασα τωρα, ειμαι και εγω μεσα στο ποτο-φαι ε; χαχα.

Χιπι μαλλον η γριβ θα ειναι τεταρτη εταιρεια που θα μετανιωνω που εκει στα 7 δεν πηρα τιποτα. Αλλα δυστυχως ειδικα αυτη την περιοδο δεν υπαρχει ρευστοτητα για το ελληνικο χαα. Πολλα ανοιγματα αλλου τυπου βλεπεις τον τελευταιο καιρο...

Δεν χαθηκε ο κοσμος μπορει και αργοτερα να ειναι παλι καλα. Παντως καλα τα παει ο watsa με εξαιρεση την ευρωβ. Ασε που φανταζομαι θα εχει κάνει ασυλληπτο trading που παλι κερδισμένος θα βγαινει και απο το σαπακι.

Ο ανεμος ανεμος...αλλα σημερα ηθελε απο οτι ειδα αβλεπι πωληση για οποιον ειχε. Εβδομαδιαιο γραφημα τέλειο με rsi στο θεο...και αντισταση ξεκαθαρη.

austin είπε...

Και μια ειδηση που σε κανει να γελας και μετα να κουνας με απογνωση το κεφαλι...

Παμε παιδια!! Εμπρος στον αγωνα για την αεναη φαιδροτητα. Sky is the limit

austin είπε...

Ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρόεδρος της «Αυγής», θα συμβάλλει στη διάσωση του ΔΟΛ!

Ξεχασα να βαλω αυτο το διαμαντι

hippy είπε...

Συνεπώς αν κάνω καλά τις πράξεις

To 51% του ΑΔΜΗΕ δλδ 232 εκατ. ονομαστικές μετοχές αξίας 2,12 ευρώ/μετοχή συνολικής αξίας 491.840.000 ευρώ προσφέρεται στην εταιρεία Ενεργειακές Συμμετοχές μειώνοντας ισόποσα το μετοχικό κεφάλαιο της μαμάς.

Συνεπώς (όπως το καταλαβαίνω εγώ) η ΔΕΗ είχε αρχικά 232 εκ. μετοχές χ 4,60 ευρώ/μετοχή = 1067,2 εκ. μετοχικό κεφάλαιο.

Μείον 491,84 εκ. = 575,36 εκ. τελικό.

Διά 232 εκ. μετοχές = 2,48 αναπροσαρμοσμένη ονομαστική τιμή μετοχής

(μ΄αυτήν την τιμή θα μετατραπούν οι ομολογίες του 2019 εάν ΔΕΝ πληρωθούν)

μπου χα χα χα...ωχ θεέ μου...κάνε το θαύμα σου και διώξε τους συριζαίους

hippy είπε...

"Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά" λέει η παροιμία

Αντί για όλη αυτή τη γύρω γύρω υπολογιστική διαδικασία Χιππέα μου μπορούσες απλά να κάνεις την αφαίρεση (αφού ο αριθμός των μετοχών είναι σταθερός)

4,60-2,12 = 2,48 η νέα ονομαστική τιμή της μετοχής της ΔΕΗ

Λευτερης είπε...

ΔΕΗ: Εκεί που επιδίωκε ελάφρυνση, στο τέλος βγήκε διπλά χαμένη

http://www.liberal.gr/arthro/108053/oikonomia/epicheiriseis/dei-ekei-pou-epidioke-elafrunsi-sto-telos-bgike-dipla-chameni.html

hippy είπε...

Γιώργο το θέμα είναι να κερδίζεις. Το "από που" έχει ελάχιστη σημασία. Κάποια στιγμή θα παίξουμε στην ίδια ομάδα και γήπεδο (ΧΑΑ).

michele είπε...

Mα θα παρουμε ΑΔΜΗΕ απ το ταμπλο Ηλια τι μας νοιαζει

hippy είπε...

Ο Λευτερης είπε...
ΔΕΗ: Εκεί που επιδίωκε ελάφρυνση, στο τέλος βγήκε διπλά χαμένη


Έτσι μοιάζει να είναι (αν και πιθανά κάτι να της δώσει η κυβέρνηση παραπάνω από τις ευχές του παπαροσταθάκη). Ωστόσο ο σημερινός μέτοχος μάλλον ΔΕΝ θα χάσει. Εάν πχ πάρει για κάθε 2 μετοχές ΔΕΗ 1 δωρεάν ΑΔΜΗΕ και η τιμή της μεν ΔΕΗ αναπροσαρμοστεί (στην αγορά-στο ταμπλό) περίπου στα 1,95 ευρώ αλλά η μετοχή του ΑΔΜΗΕ (πιθανολογώ) θα υποτιμηθεί λίγο ίσως και καθόλου από την ονομαστική 2,12 οπότε συνολικά θα βρεθεί με περίπου 4 ευρώ.

hippy είπε...

Παρέα γράφαμε Μιχάλη...έτσι θα γίνει μάλλον, αύριο θα δούμε. Βέβαια το κέρδος (ΑΔΜΗΕ) θα φανεί σε χρόνο 6-9 μηνών αργότερα.