Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

11 σχόλια:

michele είπε...

Λογω της 3ης ανακεφαλαιοποιησης πληρης απαξιωση των warrants Q
εδω το αρθρο του Παπαδογιαννη

http://www.kathimerini.gr/890502/article/oikonomia/epixeirhseis/meion-25-dis-to-dhmosio-apo-tis-trapezes

Lorac είπε...

Πάντως η ΝΕΝΑ έγραφε κάποτε .....

Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, το ΤΧΣ θα μπορεί να πωλήσει το ίδιο τα warrants:
- είτε δίνοντας στους κατόχους τους το δικαίωμα να τα εξασκήσουν in the money, δηλαδή με την τιμή της μετοχής της τράπεζας να βρίσκεται πάνω από την τιμή εξάσκησης του warrant (επομένως με συμφέρον για τον κάτοχο)

Οπότε καζίνο μαύρο/κόκκινο εδώ.

Ίσως να έπαιζαν αν δινόταν η δυνατότητα μετατροπής σε ομόλογα Σορρα

Lorac είπε...

KAI MIXALH !!!! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΌΤΙ Ο ΠΕΙΡΑΥΛΟΣ ΑΞΙΖΕΙ 214,200001 ΕΥΡΏ???

michele είπε...

χαχα ,κοιταξε lorac υπηρχε ενα νόημα πριν την 3η ανακεφαλαιοποιηση ,μετα αντε γεια

hippy είπε...

Εντάξει, όχι να ευλογήσουμε τα γένεια μας αλλά στου Τάκαρου είχαμε προειδοποιήσει ότι τα warrants θα μηδενίσουν ήδη απ΄τις αρχές του 2014.

Προς το τέλος δε του ίδιου χρόνου υπήρχε και η γενικότερη καχυποψία για τον κλάδο κ ΔΕΗ

"Τι πιθανότητες υπάρχουν ο δανειολήπτης με καθυστέρηση στεγαστικού από άποψη (έτσι αυτοαποκαλούνται μερικοί αντί για το ορθότερο καθυστερημένοι) ή ο οφειλέτης της ΔΕΗ να σπεύσει να τακτοποιήσει το λογαριασμό του αντί να περιμένει ευννοική ρύθμιση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα? Μικρές. Με τη δική μου οπτική η αρχική τουλάχιστον μετεκλογική περίοδος θα είναι λογικά αλλιώτικη απ΄την αντίστοιχη του Ιουνίου 2012.

(Εννοώ φυσικά χειρότερη για το ΧΑΑ και με πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα, τουλάχιστον το πρώτο 3ήμερο ή περισσότερο αν δεν ευννοούν τα ποσοστά συγκεκριμένες συνεργασίες)

Τον συγκεκριμένο προβληματισμό είχα διατυπώσει προ καιρού εδώ στου κ. Τάκη επιχειρηματολογώντας γιατί ΔΕΝ πρέπει να μας ενδιαφέρουν ΔΕΗ και λοιπές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το έγραψα προχθές στο εξαιρετικό μπλογκ του artaxia. Αποχή και διακράτηση μετρητών μου φαίνεται σωστότερη πολιτική προς ώρας."

https://mitarola.blogspot.gr/2014/11/8873-100.html#comment-form

(ψάχνοντας, μια και δεν κρατάω αρχείο, βρήκα και μια καταπληκτική γκουρουδιά του μεγάλου παίχτη

Τάκης Μορφονιός21 Νοεμβρίου 2014 - 10:52 π.μ.

Η δίκαιη τιμή της ΜΠΕΛΑ είναι τα 15 ευρώ ακατέβατα.
Το μόνο που έχει να φοβάται η ΜΠΕΛΑ είναι μια επιστροφή στη δραχμή ή ένα κούρεμα καταθέσεων, διαφορετικά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείν η εταιρία ΜΠΕΛΑ, εφόσον η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ και δεν κουρέψουν καταθέσεις τότε η μετοχή ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ και γύρω απο 15.
Αυτή την ώρα δεν προλαβαίνω ... θα σας δείξω δύο - τρία διαγράμματα μέσα στο Σ/Κ και θα καταλάβετε το γιατί. Σας χρωστάω λοιπόν ΜΠΕΛΑ

Λείπεις αρχηγέ, λείπεις)

hippy είπε...

Κι ένα εξαιρετικό σχόλιο για την ΤΕΝΕΡΓ που μου αρέσει κι ας μην ολοκληρώθηκαν τα 3-5 χρόνια αναμονής που πιθανολογεί ο διαβασμένος Τάκης

Τάκης Μορφονιός13 Νοεμβρίου 2014 - 11:22 μ.μ.

Κύριε Μέτοχε τα ίδια κεφάλαια της ΤΕΝΕΡΓΑ είναι 3,1 ευρώ ανά μετοχή. Αυτη η κουβέντα με τα ίδια κεφάλαια, τις υποχρεώσεις και τις υπεραξίες (που λέμε για ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ) είναι κουβέντες του αέρα και αμπελοφιλοσοφίες. Αυτό που μετράει είναι να πέφτουν τα φράγκα, να μεγαλώνουν τα ταμεία των εταιριών και να υπάρχουν Super κέρδη τα οποία να αυγατίζουν και να μοιράζονται στο μετόχους. Αυτό μετράει και τίποτα άλλο.

Στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓΑ ο κύκλος εργασιών ανεβαίνει (διπλάσιος απο το 2008) , τα ΕBITDA τρέχουν σαν τρελά (2,5 φορές υψηλότερα) απο το 2008, όμως τα κέρδη πέφτουν (είναι στο 1/3 των κερδών του 2008). Αυτό γίνεται λόγω των υψηλών αποσβέσεων (λόγω της ανάπτυξης της εταιρίας οι αποσβέσεις είναι 5πλάσιες του 2008) και των υψηλών δανείων. Πλέον η εταιρία έχει καθαρό δανεισμό 247 εκατ. ενώ το 2008 είχε ταμείο - δάνεια 54 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ.

Η εταιρία έχει άριστες ταμειακές ροές και μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της - όμως αυτά δεν φαίνονται στα καθαρά κέρδη λόγω των υψηλότατων αποσβέσεων.
Όταν η εταιρία φτάσει στην ολοκλήρωση των επενδύσεων της (αργεί ακόμη - σε 3 με 5 χρόνια ίσως) τότε θα είναι ώριμη για να εμφανίσει στο κοντινό διάστημα κέρδη (8 με 9 χρόνια super Κέρδη) και να αρχίζει να απομειώνει δανεισμό. Εκείνη την ώρα (όταν ολοκληρώνει δηλαδή τις επενδύσεις της) πιθανόν η εταιρία να εμφανίζει ακόμη και ΖΗΜΙΕΣ. Τότε θα είναι η καλύτερη στιγμή για στρατηγική τοποθέτηση!!!!!!!!!!!!!!

Μέχρι τότε νομίζω ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,5 ευρώ.

hippy είπε...

Άσχετο αλλά...

...αφού η αλήθεια είναι γένους θηλυκού αυτό το "θηλυκή αλήθεια" δεν είναι πλεονασμός? Υπάρχει και αρσενική και ουδέτερη (gay)?

michele είπε...

Η πλακα ειναι οτι -ισως ποτε δεν ξερεις Ηippy- νομιζει οτι καθομαστε απο πανω ολη μερα και σβηνουμε. Ενω απο το κινητο ας πουμε,δεν μπορουμε χαχα

michele είπε...

Οντως λειπει ο Τακαρος ,καθως προσεφερε ιδαίτερη αρωγη στα διαγραμματα μου παρ οτι εγω γραφω αυτα που βλεπει το ματι και η εμπειρια.
Η θεμελιωδης ομως αναλυση του ειναι ,εχει αποδειχθει αλλωστε,εξαιρετικη.

Βεβαια η συνολικη εικονα της αγορας εχει ΜΕΓΑΛΗ εξαρτηση απο τις πολιτικες εξελιξεις και αλλοιωνει συχνα τα μεγεθη ,μεχρι που να ερθουν βεβαια στη σωστη τους διασταση αργα η γρηγορα.

hippy είπε...

Εκεί στις "πολιτικες εξελιξεις" την πάτησαν τα περισσότερα παιδιά που μάτωσαν μετά το 2014 φίλε Μιχάλη. Έχοντας "δεξιό παρελθόν και προτίμηση" πίστεψαν ότι θα βγει πρόεδρος και θα συνεχίσει ο Σαμαράς. Άλλοι γνωρίζοντας ότι το χρηματιστήριο δεν συμπαθεί "αριστερές*" κυβερνήσεις έλεγαν "αγοράζουμε την 3η μέρα μετά τας εκλογάς". Και πραγματικά την 3η μέρα το μαγαζί έκανε τοπικό χαμηλό και την επομένη γύρισε.

* (αριστερά του κώλου δηλαδή ή κωλοαριστερά...ένας για όλους και όλοι για εμένα)

hippy είπε...

Και πραγματικά την 3η μέρα το μαγαζί έκανε τοπικό χαμηλό και την επομένη γύρισε.

(τύχη φυσικά το απόλυτο timing)