Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


Η ΠΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΙΦΟΣ 
του 
Michele ..


Στις αγορές, έναν κόσμο πραγματικά σκληρό, άγνωστο για τους πολλούς, ο οποίος όμως επιδρά καταλυτικά στην καθημερινότητα των πολιτών ανά τον κόσμο, έχουν κυριαρχήσει εδώ και πολλά χρόνια οι μηχανισμοί αλλοίωσης της πραγματικότητας. Η ταχεία και διεισδυτική πληροφόρηση οδηγεί σε άμεση ανταπόκριση των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα τη μεταβολή των επενδυτικών τους επιλογών, συχνά προς την κατεύθυνση την οποία επιθυμούν οι χειραγωγούντες τα μέσα διάδοσης της πληροφορίας.

η συνέχεια εδω:   http://lastpoint.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%AF%CF%86%CE%BF%CF%82/

24 σχόλια:

Lorac είπε...

Μιχάλη καλή αρχή λοιπόν και να έχεις έμπνευση πάντα στα κείμενα σου!

Μιας και ξεκινάς με Ed. Bulwer-Lytton να σου παραθέσω και εγώ ένα. Κολλάει λίγο και με τη κάτω συζήτηση.

"Η μεγαλοφυΐα κάνει αυτό που πρέπει και το ταλέντο κάνει αυτό που μπορεί."

ArTaXiA είπε...

"Τα 5 στάδια του πένθους των αντιτραμπικών, για το αρχείο σας, σύμφωνα με το περίφημο μοντέλο της Elisabeth Kübler-Ross για τους ασθενείς σε τερματικό στάδιο.
1) Άρνηση: "Όχι! Δεν βγήκε ο Τραμπ! Θα κάνουν ξανά καταμέτρηση! Θα αποσχιστούν οι Πολιτείες που ψήφισαν Χίλαρυ! Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα του τραβήξει το χαλί! Οι εκλέκτορες ΔΕΝ θα τον ψηφίσουν, και ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην τον ψηφίσουν! ΔΙΣ ΙΖ ΝΟΤ ΑΟΥΡ ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ!"
2) Θυμός: "Είναι ΓΙΔΙΑ! Κανονικά δεν πρέπει να ψηφίζει η Πλέμπα! Οι Λευκοί βγάλανε τον Τραμπ! Έπρεπε να βγει η Χίλαρυ, και μετά κάποιος Πυγμαίος Τρανσέξουαλ Βήγκαν Αφροκινέζος να γινόταν Πρόεδρος! Πολυχρωμία! Ο Τραμπ είναι ΑΛΗΤΗΣ! Είναι η Καταστροφή μας! Στηρίζει την Τουρκία! Είναι κατά των γλυκύτατων Γκέη! Θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ, κάποιος να τον σταματήσει, έχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά!"
3) Διαπραγμάτευση: "Οκ. Βγήκε ο Τραμπ, έστω ότι το δέχομαι. Τέσσερα χρόνια θα μείνει. Μετά δεν ξαναβγαίνει. Αποκλείεται να ξαναβγεί. Μόνο φιλελέ και αριστερούληδες σαν τον Τριντό βγαίνουν σε εκλογές, όχι δεξιά σκουπίδια όπως ο Τραμπ. Ο κόσμος θα καταλάβει. Οι εκλέκτορες θα αφυπνιστούν. Μισέλ Ομπάμα η επόμενη πρόεδρος"
4) Κατάθλιψη: "Είμαστε τελειωμένοι φίλε. Δεν είναι αυτός ο πλανήτης για εμάς. Όλοι είναι βλάκες. ΟΛΟΙ. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απόλυτη φιλελέ πολυπολιτισμική αλήθεια. Κανείς. Θα καταστραφούμε. Τετέλεσται. Θέλω να αυτοκτονήσω"
5) Αποδοχή: "Ωραίο νουνί η Μελάνια πάντως. Και η κόρη του η Ιβάνκα, τσολιάς. Οκ. Τουλάχιστον θα βλέπουμε κάτι όμορφο"

Το δημοσίευσε ο φίλος σου ο Παζόπουλος σήμερα, κι είπα να το μοιραστώ με τους συνχολιαστές από το χθεσινό άρθρο.

Όσο για το δικό σου άρθρο, φίλε μου Mic, σωστή η τοποθέτησή σου, αλλά δεν μας έγραψες πως ακριβώς το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιούν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων προκειμένου να αναριχηθούν στην εξουσία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και παλις σωστός ο Αρταξ....

μπαρμπαλιας είπε...

συμφωνω και εγω για τον τραμπέ.
ρε σεις παγκοσμια λαμογιά ...που τον ειδαμε για να τον κρινουμε;και στον μπατο της γραφης που το προβλημα;
εδω ο απαιδευτος δικος μας ειπε "αλλο κακο να μην μας βρει,αμα βγει ο τραμπές"και πριν ο αλεκτωρ λαλησει θα παει να του φιλησει τον ασσ.
θα ξαναπω παλι ,η υπερδυναμεις εχουν δικο τους σκεπτικο...
του αλλουνου του μαγκιτη του ριξανε το πουλι και τωρα ειναι κολλητος με τον ερδόγαν .
ελα μουνι στον τοπο σου ...(ηπειρωτικο)

hippy είπε...

Καλά σήμερα είσαστε σε δημιουργικό οίστρο. Ωραίοι. Αδύνατον ν΄ανταποκριθώ, βάζω ένα ανεκδοτάκι και το τραγούδι ύμνο της εποχής μου (μια και δεν επιμελήθηκε για τη μουσική ο Μιχάλης)

https://www.youtube.com/watch?v=IsoqRvYqWDg


Ο Κύριος με τον Πέτρο αφού έχουν κατανείμει ανά τον κόσμο τις διάφορες κατηγορίες ανθρώπων (έξυπνους, εργατικούς, περίεργους, τεμπέληδες κλπ) γυρίζουν με το αεροπλάνο και κατανέμουν τους βλάκες.

Περνώντας πάνω από Γαλλία ρωτάει ο Πέτρος

-Εδώ πόσους να ρίξω;

-"Ρίξε 12,000" απαντά ο Κύριος...τους ρίχνει ο Πέτρος.

Περνώντας πάνω από Ιταλία ξαναρωτάει ο

-Εδώ πόσους να ρίξω;

-"Ρίξε 10,000" απαντά ο Κύριος...τους ρίχνει ο Πέτρος.

Περνώντας πάνω από Ελλάδα το ρωτά

-Εδώ πόσους να ρίξω;

-Χάζεψες Πέτρο; Από εδώ φορτώνουμε.


Καλημέρα, καλή συνέχεια

Froufrouni είπε...

Froufrouni είπε...
Καλή αρχή Μιχαλη!
Post truth αναφορές βλέπω. Μην βάζεις τόσο δύσκολα. Γνώμη μου. Κράτα το καλύτερά σε επίπεδο πατάτες, τζατζίκι, λευτεριά και βοηθα Παναγια. Είναι πιο εύπεπτο κι έχει πιο πέραση. Πέρα απο την πλάκα, αγγιζεις ενα θέμα που λιγοι εχουν προσεγγίσει εγγραφως στον ελλαδικό χώρο. Όσο για τις πόρνες... ποιό το πρόβλημα; Εδω η χώρα ξεπουληθηκε σε τιμή ευκαιρίας κι ακούς ακόμα: "κι αν τα καταφέρει ο Αλεξης"; Οι πόρνες λοιπόν μακράν πιο τιμιες και πιο έξυπνες από πολλούς κοκορομυαλους που δυστυχώς είναι η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή.
Αναμενω λοιπον με ανυπομονησία το επόμενο θέμα με το οποίο θα καταπιαστεις στο επόμενο κείμενο σου. Σίγουρο το πρώτο με ιντριγκαρε. ;-)
Μπαρμπαλια μου δεν είναι τυχαίο που όλοι ανησυχούν. Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, ειδικά μετά τις πρωτες τζιφρες κι ομιλίες του χτες.
Ηippy αχαχαχαχαχα ωραίο το παραπάνω.
Artaxia-Lorac-Hippy επι την ευκαιρία σας απαντήσα εκ νέου στο χτεσινο, τις πρώτες πρωινές ωρες.
Καλησπέρα σε όλους κι ολες!

michele είπε...

Kαλησπερα ,καλησπέρα σε όλους ! Ευχαριστώ Lorac για τις ευχες, χάρηκα εστω και καθυστερημενα την χθεσινή εκτεταμένη συζήτηση περι Τrump με αφορμή το κείμενο της Ευφροσύνης.

Σε γενικές γραμμές γιατί θα μπορούσα να γράψω πολλά και δεν θελω να γινομαι κουραστικος, ειμαι επιφυλακτικος με τον Τραμπ και αναμενω παρ οτι δεν μπορεί τουλαχιστον ως τώρα να αντιπροσωπευσει τις δικές μου προσδοκίες για τον όποιον πλανητάρχη.
Εθνολαικιστης,υπέρμαχος -στα λόγια τουλάχιστον-του προστατευτισμου,150 λέξεις λεξιλόγιο ,θα κάνει την Αμερικη ξανα μεγάλη, την Αμερικη που παρελαβε με 4,5% ανεργία ( ιστορικο ρεκορ) και 20000 τον DOW ( ιστορικό ρεκόρ) Λολ

Ολοι κρίνονται στο γηπεδο. Τα δυο κομματα στην Αμερικη δεν καταφεραν να παρουσιάσουν υποψηφίους επιπέδου,καθώς και η Χιλαρυ απ την αλλη υπηρξε η επιτομη του "φθαρμένου προϊόντος" και της συστημικής ψήφου.

Όποιος διαβάσει τις αναφορές του Κινεζου πρόεδρου Σι Τζιν Πίνγκ στο Νταβος,θα καταλάβει
οτι η Κίνα επιφυλάσσει για τον εαυτό της ένα ηγετικό ρόλο για την επόμενη μέρα και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την παγκοσμιοποιηση,γιατί πιστεύει σ αυτήν. Και την βολεύει φυσικά.

Οσο κραδαίνει μεγάλο μέρος των αμερικανικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια της, καλό είναι να την "ακουμε" με προσοχη.

michele είπε...

Σχετικα με το κειμενο του Χαζοπουλου περι Τrump που μας εφερε εδω ο φιλος μου ο artaxia.
Προκειται για κείμενο του Αποστολου Κρητικοπουλου Τραμπικου φανατικοί και στελέχους της Νεας Δεξιας του Φαηλου Κρανιδιωτη.
Θα μου πεις τι θα αναδημοσιευε ο Χαζοπουλος ..

Ετσι, ενας τύπος της αγοράς που υποστήριξε Τσιπρα και επιμένει, αναδημοσιευει συμφωνώντας προφανώς, ενα κείμενο ενος ακροδεξιου ( δεξιου διατεινεται οτι ειναι ο ίδιος και το αποδεχομαι) καταδεικνυοντας την πολιτική σύγχυση που εφερε η κρίση στην Ελλαδα.Δεν ειναι κακό κατ ανάγκη ,καθώς με κανει και γελάω.

Αρτ βεβαίως και χρησιμοποιουν πρακτικές ανάλογες οι πολιτικοί όλων των κομμάτων σε θέματα διαπλοκής.
Το θέμα που ΒΑΡΕΘΗΚΑ να επισημαίνω,ειναι οτι η λογική καφενείου "όλοι το ίδιο είναι" και "οι άλλοι ήταν καλύτεροι;" που οδηγησε στην ψήφο στους κατσαπλιαδες, αποδείχτηκε καταστροφική.

Δεν είναι όλοι το ίδιο και ΝΑΙ οι αλλοι ησαν καλυτεροι.


Αλλωστε το πιο εύκολο πράγμα για να γλυτώσουμε οποιαδήποτε σοβαρή πολιτική ανάλυση είναι αυτό.
Λέμε είναι όλοι το ίδιο και καθαρίζουμε :)

hippy είπε...


Κυρία Παυλακούδη συγνώμη αλλά δεν αντέχω τα "στρογγυλεμένα". Αυτά τα...

"Όσοι είμαστε υποστηρικτές του να προχωρήσουν οι CETA και ΤΤΙΡ, δεν σημαίνει ότι αγνοουμε άλλωστε τις δυσκολίες των εγχειρηματων. Απλά αναγνωρίζουμε ότι οι εμπορικές γέφυρες είναι πάντα προτιμοτερες από τους αποκλεισμους ή τον εμπορικη περιχαρακωση ειδικα σε περιβάλλον παγκοσμιοποιησης"

...δεν τα ακούω πια. Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Έτσι δεν λένε?

Αυτός που χρηματοδοτεί την εκλογή περιμένει την ανταμοιβή του. Money talks, bullshit walks, παγκόσμια (και παγκοσμιοποιημένη) αλήθεια. Πίσω απ΄τις Μέρκελ βρίσκονται οι Άκερμαν. Πίσω απ΄τις Χίλαρυ οι GE.

Δεν έχω άποψη τι θα φέρει στον πλανήτη η εκλογή Τραμπ, ωστόσο τους Αλκιβιάδηδες της ιστορίας που μιλάνε όμορφα και παρασύρουν τα πλήθη τους φοβάμαι.

austin είπε...

Καλημέρα.

Καλή αρχή Μιχάλη. Πολύ καλό! Θα γραφείο συχνά εκεί η οπότε μπορεις-θες;

Αντάξια ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα ε..; η διορατικοτητα σου σε ένα ευρύ πεδίο, σχετικό η άσχετο με το αγορές.

Οπως για παράδειγμα μια ιστορία που είχες γράψει για "..όταν τα Λουκία δεν θα βγαίνουν..."

michele είπε...

Αγαπητε Hippy, η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου και ακομα περισσοτερο, ειναι η επιλογη του δυσαρεστου εναντι του καταστροφικού.

Στην Ελλαδα το ειδαμε στην πραξη αυτο,στην Αμερικη θα..περιμενουμε.
Αλλα κανουμε και τις..προβλεψεις μας σαν γνησιοι παικτουρες των αγορων:)

Ενδιαφέροντα και τα χθεσινα με το μπλογκ του Αθανασιαδη,πραγματικά ενδιαφέρον γενικότερα για μένα. Βέβαια μου έχει καρφιτσωμένο και τον Νομπελιστα κομμουνιστή Σαραμάγκου πανω-πανω :)))

michele είπε...

Θα γραφω συχνά Austin αλλα χωρίς υποχρέωση για συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Γιατι ειναι στρογγυλεμένο Hippy το να λεει καποιος οτι οταν ειναι υπερ ενος εγχειρηματος γνωρίζει ισως και καλυτερα απο τους πολεμιους του τα κατά του; Δηλαδή θεωρουμε a priori οτι όσοι ειναι υπερ μιας εμπορικης συμφωνιας, την αποδέχονται ως ευαγγέλιο; Περιεργο, γιατι αυτό απέχει πολυ απο τους πολιτικους φορείς που εξακολουθουν να τις διαπραγματεύονται. Δεν έχει ληξει η διαδικασία και για τις 2.
Επίσης το να εισαι κατά καποιας εμπορικής συμφωνιας σημαίνει, στο δικό μου πολιτικο λεξιλογιο έστω, οτι είσαι υπερ μιας άλλης ή έστω ότι επιθυμείς μια διαφορετική τακτική/προσέγγιση. Γι αυτο και οι πολέμιοι των δυο συμφωνιων δεν λένε να μην γινουν οι συμφωνιες , αλλά να γινουν αργότερα ή σε άλλο πλαίσιο, ίσως γιατι ξέρουν οτι -επαναλαμβάνω- σε καιρό παγκοσμιοποιησης οι συνεργασίες σε τέτοιο επίπεδο επιφέρουν κέρδη, οχι η εθνικη περιχαράκωση ή ο οικονομικός απομονωτισμός.

μπαρμπαλιας είπε...

προσωπικα δεν θα πεσω στο τρυπακι του διχασμου...απο πιτα που δεν τρωω.
αφεντικο στο δντ -τωρα-ειναι ο τραμπές.αρκετα πληρωσαμε και στο μπατο της γραφης να πιασουν τα λεφτα που ειναι εξω(δεσμευση ολων...αχαχαααα).
να ερθει παλι το δντ και να φερει και τα πρασσινα μπαξ και ασ βαλλουν και ενα αστερι ακομη στη σημαια τους...
ξεπουλημενοι ειμαστε που ειμαστε και ασ μην κοροϊδευουμε τους εαυτους μας

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Μιχαλη,
χαιρομαι πολύ που ανέφερες την ομιλία του Κινέζου στο Νταβός. Περασε στα ψιλά στη χωρα μας, στο εξωτερικο σηματοδοτησε την εβδομάδα μαζί με την ορκομωσία Τραμπ φυσικά. Το θέμα ειναι οτι στο ίδιο μηκος κυμματος με τον Κινεζο τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες. Κι αυτο επίσης αγνοηθηκε συστηματικά κι όχι τυχαία απο τα ελληνικα μιντια. Ζουμε ενδιαφέροντες καιρούς αλλα δυστυχώς σε μια χωρα που παραπαίει, οπότε πολλά θέματα της διεθνούς σκηνής περνάνε στο ντουκου, δυστυχως.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Μπαρμπαλια μου χαιρομαι που λετε οτι δεν θα πεσετε στο τρυπακι του διχασμου. Αυτό ειπε και η Μέρκελ και ο Κινέζος. Το προβλημα ειναι οτι δεν ειπε αυτο ο Τραμπ... Γι αυτο κι έσπευσαν ολοι οι άλλοι στη διεθνή σκηνη να τονίσουν το "ολοι μαζι πρεπει να συνεργαστουμε". Βεβαια για να συνεργαστείς πρεπει να θέλει κι ο άλλος. It takes two to tango. Ιδωμεν.

hippy είπε...

Κυρία Παυλακούδη

χθες ο καλός καλλιτέχνης σας απάντησε για την "εφαρμοσμένη" παγκοσμιοποιηση (της Apple και της Ιρλανδίας να προσθέσω εγώ). Της General Electric που κερδίζει δις (καθαρά περίπου 5 το 2011), δεν πληρώνει ούτε ευρώ για φόρο στη χώρα της κι αντίθετα εισέπραξε κι ένα δις επιδοτήσεις (τη χρονιά εκείνη) για να μην καταργήσει τις θέσεις εργασίας.

Όποιος υποστηρίζει μια άποψη είναι λογικό να πιστεύει πως είναι η σωστότερη. Αυτό όμως δεν την κάνει και τέτοια. Η καθημερινή εφαρμογή θα το δείξει. Οι προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον της Αυστραλίας και της Ουρουγουάης (πρακτικά του λαού) από την Philip Morris όπως ανέδειξε στα κείμενα που σας ποστάρησα χθες ο κ. Αθανασιάδης δείχνει το πως καταλαβαίνουν οι πολυεθνικές την παγκοσμιοποίηση. Ευτυχώς εκδικάστηκαν στα τοπικά δικαστήρια κι απορρίφθηκαν μια και ΔΕΝ είχαν υπογράψει οι χώρες τις συνθήκες που ευαγγελίζεστε εσείς. Τι θα είχαν αποφασίσει άραγε τα αμερικάνικα?

Που αποσκοπούν οι κανονισμοί που προωθεί η Monsanto για αποκλειστικά "πιστοποιημένο" σπόρο (σιγά μην μπορεί ο Bill ή ο Μήτσος των 100 στρεμμάτων να πιστοποιήσει τον δικό του). Παράπλευρες απώλειες ε? Κι ας υπάρχουν ένα σωρό αντίθετες μελέτες πανεπιστημίων που αμφισβητούν τα οφέλη κατά Monsanto.

Είναι εμφανές, δεν συμφωνούμε. Έχετε τις απόψεις σας, κρατώ τις δικές μου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μια παρατήρηση ...επισήμανση στον φίλο Μιχάλη.. .Απο τις 20.000 μονάδες του Αμερικανού οι 1000 ειναι του Τραμπ ετσι;...χαχα

michele είπε...

Ε ναι,πηρε κι αυτος την προσδοκία του ΟΠΛΑ :)

ΝίκοςΤ είπε...

Θα ήταν ίσως προτιμότερο να συζητήσετε με κάποιους αξιόλογους Έλληνες που εργάζονται στις ΗΠΑ-δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλοί,όλο και κάποιους θα γνωρίζετε- για το πρόγραμμα του νέου πλανηάρχη,όπως και για την ανάλυση που έγινε ως προς ποιές κοινωνικές ομάδες των ψήφισαν. Γιατί στην Ελλάδα το θυμικό περισσεύει όπως και ο ενθουσιασμός που προηγείται της αποκάλυψης ότι πάλι την πατήσαμε.
Καλησπέρα σας και συγχωρέστε με αν δεν γίνομαι αρεστός στους αντισυστημικούς.

michele είπε...

Νικόλα, το προβλημα με την αντισυστημικη λεγόμενη ψήφο,είναι οτι αυτοί που την ρίχνουν που μπορεί πολλοί εξ αυτών να αισθάνονται εκτός συστήματος, την ρίχνουν σε κάποιους που έχουν ευνοηθεί πολύ και απο την παγκοσμιοποιηση και απο το σύστημα.

Ο χρηματιστής Φαρατζ ποτε έκανε τα χρήματά του; ο Τραμπ σε τι περιβάλλον δημιούργησε ο,τι δημιούργησε; Οι εδω βουλευτές συριζαιοι των εκατομμυρίων σε ποιο περιβάλλον έκαναν τα χρήματά τους; ο βουλευτής της Χρ Αυγης που έχει φούρνο με Αλβανούς υπαλλήλους και χρωστάει στο ΙΚΑ ποιο περιβάλλον εκμεταλλευτηκε;

michele είπε...

Και οπως καθε χρονο τετοια μερα,ξεκινανε και οι αγροτες με τα μπλοκα.Παραδοσιακα .

austin είπε...

Hippy πάντως οι ντοματιές που φύτεψα πριν δύο κκαλοκαίρια το περασμένο δεν μου έβγαλαν καρπούς...Ήδη έχει ξεκινήσει να έρχεται και σε εμάς ο "σπόρος της μίας χρονιάς". Βέβαια το σύνηθες ακόμα είναι να βρίσκεις τον σωστό σπόρο στην Ελλάδα, απλά το επισημαίνω και συμφωνώ πέρα για πέρα με το σχόλιο σου.

https://twitter.com/JahovasWitniss/status/822502060717314048

Αυτό για όποιον έχει δει και τα τελευταία batman...χαχαχα

hippy είπε...

Καλησπέρα Γιώργο