Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

11 σχόλια:

michele είπε...

Ο "σοβαρος" κ.Μουζάλας πήγε στη Μορια. Μετα απο 4 θανάτους.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Είχε φουσκοθαλασσιά, μην γκροινιάζεις...

Lorac είπε...

.....και πολύ κρύο! Καλησπέρα κ καλό μήνα!!

Χλιαρή πρώτη επαφή με την πρώταση του Ιταλού μεγαλοτραπεζίτη EBA υπό τη θεσμική σκιά του ESM . Αλλες εποχές τέτοια νέα θα είχαν παιχτεί με πολλά +++.

Πάντως η πρόταση πρακτικά είναι ένα παρκάρισμα npl για 3 χρόνια στη badbank και άρα χρονική ανάσα στην κάθε τράπεζα να κάνει τα κουμάντα της πριν έρθουν οι συνέπεις της ebrd

Lorac είπε...

Μιχάλη πολιτικά μιλώντας και μόνο για πιο λόγο επιμένει τόσο για εκλογές η ΝΔ ?? Δεν είχαν συμφέρον να εφαρμοστούν και λίγο τα μέτρα και μετά να πιέσουν στα πλαίσια τακτικής "ώριμο φρούτο"??

Φυσικά κάτι σχόλια του στυλ πριν γινόταν αυτό τώρα γίνεται το άλλο τα προσπερνώ με απάθεια.

michele είπε...

Lorac πιστεύω πως θεωρούν οτι όσο περνάει ο καιρός ο λογαριασμός φοσυκωνει και θα παραλαβουν σε χειρότερη κατάσταση τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ απο τακτική άποψη ίσως να θεωρούν επίσης οτι οσο συνεχίζουν την πίεση , και παρα το γεγονος οτι οι αλλοι επιμενουν οτι δεν πάνε σε εκλογες, δημιουργειται ενα κλίμα αυτοτροφοδοτουμενο που τους κρατά συνεχώς υπο πίεση.

Η αλήθεια είναι οτι όσο σέρνουμε τις αξιολογήσεις ο λογαριασμός ανεβαινει και τα περιθώρια για ..κάποια διαπραγμάτευση στενεύουν.

Είναι πάντως καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και αν οι δανειστές εχουν αποφασίσει να πιέσουν τους κυβερνώντες η να τους βοηθήσουν κατι που θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Γι αυτό και ανέφερα ως σημαντικό το ραντεβού Μητσοτάκη- Μέρκελ μήπως και καταλάβουμε και μεις τίποτα

michele είπε...

δεν ξερουμε αν*

michele είπε...

Αρκετα πολύπλοκο θέμα και αυτο με την bad bank, έχει πολλά σημεία προς διερεύνηση

michele είπε...

Ηχηρό μήνυμα δανειστών στην Ελλάδα: Ψηφίστε όλα τα μέτρα, για να επανέλθουν οι θεσμοί - Στα 6.000 ευρώ το αφορολόγητο

Ουπς ?

hippy είπε...

"Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Φιλε hippy κανε μια διαίρεση οσα χρωσταει το κράτος.. οσα χρωσταμε στος τράπεζες.. .ασφ..ταμεια..δια των αγαθών που ανεφερες και θα βγαλει αποτέλεσμα μηδέν"

Φίλτατε ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ

από παλιά γνωρίζουμε ότι βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Κάνε κι εσύ μια διαίρεση "τα αγαθά που κατέχεις"/"τα αγαθά που κατείχε ο πατέρας σου" και θα βγάλεις 5 (πενταπλάσια). Το αυτό και για την ποιότητα ζωής.

Σχεδόν 20% από αυτά που χρωστάει το κράτος τα "εκαψε" στις ΑΜΚ των τραπεζών. Τις οποίες ζημίωσαν χοντρά κάποιοι συμπολίτες με δανεικά κι αγύριστα. Έχω μάλιστα κατά νου κι έναν δικό μας της "γνώμης" που καυχιόταν ότι έκλεισε χρέος από καταναλωτικό 2800 ευρώ πληρώνοντας μόνο περίπου 450 (και το υπόλοιπο του λογαριασμού επιβάρυνε τον ανόητο φορολογούμενο εμένα εννοείται)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα φιλε hippy.. Οταν μια τράπεζα σου λέει απο 2800 θελω 450 πισω ενω εχεις πληρώσει τα προηγούμενα χρονια δόσεις με επιτοκιο 18 και 20% και ισως εχεις καλύψει την υποτιθέμενη ζημια της Τράπεζας χάνει ο Ελληνας φορολογουμενος...;Με την πώληση των ΝLPS σε funds είσαι αντίθετος;... δηλαδη προτείνεις να πληρωθουν στο 90 και 100% για να μην ζημειωθει το δημόσιο ;πιο.συγκεκριμένα αν εσυ ειχες δάνειο 30.000 ευρω και δεν το πληρωνες για χ λόγους .. και σου εκανε πρόταση η τράπεζα να δωσεις 15.000 και να εξοφλησεις θα το δεχοσουν;η θα έθετες πανω απο όλα το συμφέρον του Δημοσίου; ...περιμενω απάντηση Ευχαριστώ.

hippy είπε...

Αγαπητέ Οπλαρχηγέ ήμουν σαφής. Χοντρικά περί τα 50 δις που δανείστηκε το δημόσιο στο 2ο και 3ο μνημόνιο κάλυψαν τις τρύπες στα ίδια κεφάλαια των τραπεζών μέσω των ΑΜΚ. Τρύπες οι οποίες δημιουργήθηκαν απο κακοδιαχείρηση των διευθυντάδων αλλά και την ασυνέπεια των δανειοληπτών είτε από τζαμπαμαγκιά είτε από απερισκεψία.

Εάν κάποιος πήρε καταναλωτικό με 18% επιτόκιο δεν ήξερε τι υπέγραφε? Γιατί πρέπει οι υπόλοιποι φορολογούμενοι να του πληρώσουμε τους παραπανίσιους τόκους? Δικαιολογίες πολλές. οι πιο πολλές ψεύτικες μερικές αληθινές (ήθελα να κάνω εγχείρηση, το παιδί μου κλπ...ενώ στην πραγματικότητα οι πιο πολλοί πήραν το εορτοδάνειο και πήγαν Μύκονο).

Σε κάθε περίπτωση οι ευνοημένοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γκρινιάζουν για την κατάντια των οικονομικών του κράτους (γνώμη μου βέβαια, μπορεί και λάθος)

Η πώληση των NPLs εδώ που φτάσαμε είναι μονόδρομος. Όποιος απερίσκεπτος συμπολίτης βρίσκεται σε αδιέξοδο να βοηθηθεί να βγει απ΄αυτό με την λιγότερη επιβάρυνση για τους υπόλοιπους (επίσης γνώμη μου, μπορεί και λάθος). Προσωπικά θα έβλεπα θετικά την αλλαγή των συμβάσεων και την προσαρμογή στο αγγλοσαξονικό σύστημα. Χρωστάω και δεν μπορώ (ή δεν θέλω να πληρώσω το στεγαστικό μου παίρνει η τράπεζα το σπίτι και ξοφλήσαμε. Όχι να κυνηγάει εμένα και τους κληρονόμους μου για το υπόλοιπο του δανείου μετά τον πλειστηριασμό.

(Έχω στεγαστικό, το πληρώνω κανονικά, έκανα έγγραφη πρόταση-αίτημα στην Πειραιώς να το αποπληρώσω με μια μικρή απομείωση (10%) του υπολοίπου κεφαλαίου μια κι έχω πληρώσει ήδη 10 χρόνια τόκους και φυσικά αρνήθηκαν)