Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΣΑΡ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Εξαιρετική η  κίνηση του τίτλου από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου 2016 ( 6,56€) και την κάτω πλευρά της ζώνης ΖD.
Κατά τη διάρκεια του brexit ,η μετοχή ,υπερβάλλοντας στην πτωτική κίνηση διέσπασε καθοδικά την Ζ στα 8,19 € αλλα βρήκε στήριξη στον ακμο 100 ημ που επισημαίνεται με τον κύκλο και αντέδρασε πραγματοποιώντας ,μια εξ ίσου ισχυρή κίνηση με κορυφή τα 11,54€ του Νοεμβρίου 2016.
Η κίνηση αυτή εξελίσσεται εντός ενός πιθανολογούμενου ανοδικού καναλιού V με την κλωνοποιημένη F .
Η κατερχόμενη Ε περιορίζει την συνέχεια της κίνησης και σε περίπτωση ανοδικής διάσπασής της  θα προσεγγιστούν κατ ελάχιστον τα προηγούμενα τοπικά υψηλά.
Διαφορετικά μια συνέχεια της υποχώρησης ,θα έχει ως στήριξη αρχικά την F και κατόπιν την ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ στήριξη  R στα 9,60 ευρώ που ταυτίζεται και με το 38,2% της fibo διόρθωσης της κίνησης που περιγράψαμε.
Απώλεια και των 9,60 €  θα μας δώσει αύξηση του όγκου συναλλαγών και καθοδική ορμή με πρώτο στόχο το 50% fibo στα 9,08 ευρώ. Στήριξη φυσικά και απο τον ακμο 100 ημ που θα συνεχίσει να ανεβαίνει. 

41 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis.

Mic αγαπητέ μου, το γράφημα του Σαράντη το ζήτησα ακριβώς επειδή ήθελα να κάμω αυτό το σχόλιο, στο οποίο καταδεικνύεται η πολεμική μου απέναντι στην Τ.Α.

Στις 28/11/16 η μετοχή εισήλθε στον εικοσιπεντάρη, εξ ου και το εξόφθαλμο κερί, που αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό, αυτοματοποιημένες αγορές παθητικών κεφαλαίων.

Εάν μου ζητούσες εμένα να γράψω ανάλυση, το συγκεκριμένο κερί θα το πετούσα έξω, πόσο μάλλον να τραβήξω γραμμή πάνω του για να ενώσω υψηλά. Υψηλά τα οποία δείχνουν τι; Την αγωνία των κεφαλαίων να βρουν χαρτιά σε μια μετοχή που είναι στεγνή. Αν λοιπόν, εξαιρέσεις εκείνο το κερί, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, το υψηλό επιτυγχάνεται στις 30/12 και από εκεί αρχίζει μια ελαφριά διόρθωση.

Κάποιες φορές θαρρώ, οι γραμμές δεν λένε όλη την αλήθεια. Γνώμη μου.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

εγώ πάλι καθώς δεν βλέπω κάτι να κινείτε στο θέμα της αξιολόγησης η σύγκλιση ακόμα είναι μακριά.

Ο στόχος να συμφωνηθούν τα δεδομένα επι των οποίων θα αιτιολογηθεί το πλαίσιο των προτεινόμενων μέτρων ...δεν έχει επιτευχθεί.

Η πρακτική του Τσακαλώτου για λύση πακέτο σε πολιτικό επίπεδο στης 20, που θα περιλαμβάνει και μεσοπρόθεσμα και QE φαίνεται να είναι τρελά αισιόδοξη...και απίθανη να επιτευχθεί.

Οπότε τη δεδομένη στιγμή έχουμε διαφορετική τάση του ΧΑΑ σε σχέση με την πραγματικότητα.

Θεωρώ ότι η όποια τοποθέτηση αυτή τη στιγμή είναι τρελά επισφαλής μόνο για ημερήσιο trading μπορεί κάτι να γίνει αλλά και πάλι οι πιθανότητες δεν είναι ευοίωνες.

Καλημέρα μας και καλή συνέχεια

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Αν ήταν κοντά η αξιολόγηση δεν θα έβγαινε ο ΥΠΟΙΚ στα κανάλια να προσπαθεί να πείσει και ταυτόχρονα να κατηγορεί-ρωτάει τον μητσοτάκη και την αντιπολίτευση τι θα κάνει μπλα μπλα μπλα.

Όπως επίσης δεν θα έκανε ταξίδι εδώ ο Μοσχοβισί δήθεν για να γεφυρώσει τις διαφορές. Αν δεν κατέρρεε η οικονομία και με αυτά που ζητάνε από έξω θα ήταν καλό διπλωματικό χαρτί, να καθυστερήσει ο Τσίπρας, αφού έχουν εκλογές μπροστά τους.

Έτσι καθυστερούσε όμως και με το μπρέξιτ, έτσι καθυστερούσε γενικά, οπότε μόνο ζημιά κάνει με την καθυστέρηση και ας νομίζει ότι κάνει καλό. Γιατί τελικά, μόνο εμείς έχουμε χοντρό χοντρό πρόβλημα. Οι άλλοι σε τέτοια μιζέρια δεν είναι...άρα ας περιμένουμε να δούμε πόσο χοντρές επιπτώσεις θα έχει το σούρσιμο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Στοιχεία 2016
--------------
Συνολικός τζίρος 35.832.717 ευρω
Μέσος όρος ημερ. τζίρου 144.000
Mέσος όρος ημερ. αριθμου πράξεων 50
Απόδοση έτους +43%

Στοιχεία 2017
--------------
Μέσος όρος τζίρου 105.000
μέσος όρος αριθμου πράξεων 76


Εμπορευσιμότητα "γραμματόσημο" δυστυχώς...


μπονζούρδια

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

αγαπητέ Austin δεν υπάρχει ένας που να λέει το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις.

Η καθυστέρηση λειτουργεί αρνητικά για τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος.

Εξυπηρετεί τελικά τις επιδιώξεις των δανειστών.

Αν πραγματικά θέλουν να λύσουν το θέμα είναι εύκολο από τη μεριά τους.

Έχουμε λοιπόν τρείς θέσεις από που βλέπουμε το πρόβλημα:

Α) Η διαπραγματευτική τακτική Σόιμπλες ότι τάχα αν τους δώσουμε μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση των όρων δανεισμού και τους βάλουμε στο QE δεν θα μπορούμε να τους ελέγχουμε είναι επι της ουσίας μια ευτελείς δικαιολογία.
Εξυπηρετεί το σχέδιό του που εν ολίγοις είναι η θυσία της Ιφυγένειας.
Θεωρεί ότι το κόστος δεν τον επηρεάζει και ότι τα κέρδη είναι πολλαπλά τόσο στο πολιτικό επίπεδο εντός Γερμανίας όσο και στους όρους της Ευρώπης ή την ωρίμανση της Ευρώπης των 2 ταχυτήτων.

Β) Το Διεθνές νομισματικό ταμείο παίζει στην ουσία το πολιτικό παιχνίδι του Σόιμπλες με χρησμούς πυθίας...

Προτάσσει μια ευχή για μείωση του χρόνου αλλά και του επιπέδου των πλεονασμάτων με ταυτόχρονη μεσο-μακρο-πρόθεσμη ελάφρυνση χρέους.

Συνθηκολογεί με τις πολιτικές σκοπιμότητες του Σόιμπλες και επι χάρτου δίνει μια λύση που δεν πιστεύει και εννοήτε δεν θα χρηματοδοτήσει γιατί στις αναλύσεις του πάλι βγαίνει ανέφικτη.

Εν ολίγοις δίνει ακόμα αέρα στον πολιτικό σχεδιασμό του Σόιμπλες που τελικά συμφωνεί και δίνει κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα γιατί δεν προσαρμόζει ταχύτερα την οικονομία της με νέα υφεσιακά μέτρα.

Γ) Η Ελλάδα που στόχο έχει τα QE που αν δεν επιτύχει μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση και είσοδο με κεφάλαια του διεθνούς νομισματικού ταμείου δεν έχει λόγο να πάρει κανένα μέτρο...παρα μόνο για να μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα του Ιουλίου.

Αυτή είναι για μένα η θέση που βρισκόμαστε Austin και δεν είναι καθόλου εύκολη ενώ και οι απλοποιήσεις περι απόδωσης του αργόσυρτου στην Ελληνική πλευράς εμένα τουλάχιστον δεν με πείθουν σύμφωνα με τα παραπάνω.

Πέρα από αυτά εμένα με απασχολεί ο Ελέφαντας που στην προκειμένη είναι οι στόχοι των βασικών παικτών και όχι οι αστειότητες ότι ο Χ διαπραγματευτής έχει 30% αέρα μεγαλύτερης αξιοπιστίας και για αυτό θα μας σώσει :)))


austin είπε...

Αρταξια πήρε το μάτι μου το χαρτάκι σου και πάει πολύ καλα!

ArTaXiA είπε...

Εεεεεεετσι!

austin είπε...

Βασίλη καλά τα λες...λιγο διαφοροποιειται η άποψη μου στο γεγονός πολέμου δντ και Γερμανίας μέσω της ελλαδιτσας.

Και για αυτό ήθελαν και θέλουν και την αβεβαιότητα του συριζα. Για αυτό και είχε την στήριξη των Αμερικανών.

michele είπε...

Kαλημερα,καλό μεσημερι σε όλους τους φίλους :)

Παμε να δουμε τον ΣΑΡ λοιπον: Εκεινη την ημερα ( και εβδομαδα ) οντως εκανε τα υψηλά ψαχνοντας χαρτια
Ομως: η προετοιμασια της κινησης ειναι σαφης,καθως ηταν γνωστη η εισοδος στον ftse την αμεσως προηγουμενη εβδομαδα ειχε ΔΙΠΛΑΣΙΟ ογκο

Αν αφαιρεσουμε το εβδομαδιαίο κερι εκείνης της εβδομαδας ,εχουμε ενα double top στα 11.10 περίπου το οποίο ενεργοποιουμενο μας δίνει ένα στόχο γύρω στο 9,40.
Η στήριξη στο 9,60 παραμένει καθώς ήταν τα ψηλά όλου του Μαιου 2016.
Μικρές οι διάφορες λοιπόν.

Εν κατακλείδι, σημαντικές αλλαγές σε συμμετοχές σε δείκτες όντως αλλοιώνουν για μια ή δυο τρεις μέρες την συμπεριφορά,αλλα ενα εβδομαδιαίο ειδικά γράφημα δεν το αλλοιώνουν.

michele είπε...

Τωρα αν ενας που δεν ηξερε καθολου περι εισοδου στον FTSE ειχε τοποθετηθει και παρακολουθουσε το γραφημα
ΜΟΝΟ με τον υποδιπλασιασμο του ογκου σε εκεινο το συγκεκριμενο κερι της τελευταιας εβδομαδας του Νοεμβριου ειχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

Αυτο ειναι η τεχνικη αναλυση.Ενσωματωνει ΚΑΘΕ ειδηση ΠΡΙΝ αυτη δημοσιοποιηθει ,αφου παντα υπαρχουν καποιοι που γνωριζουν την πρωτογενη πληροφορια.

ArTaXiA είπε...

Εάν αφαιρέσεις εκείνο το κερί, τότε έχεις ένα ανοδικό κανάλι από Φεβρουάριο του 2016 έως και Ιανουάριο του 2017. Αυτό λέει η μεγάλη εικόνα. Κι αντί για γραμμές, απλώς βρίσκεις το Regression line του καναλιού, βάζεις ένα Bollinger και κάνεις τη δουλειά σου. Όχι, ότι έχει διαφορά δηλαδή επί του πρακτέου, κουβέντα να γίνεται...

μπαρμπαλιας είπε...

η γηραια ινδράκομ εφυγε ...για να γυρισει οσον ουπω; 0.338...

michele είπε...

Ακριβως αυτο λεω art, οι διαφορες ειναι μικρες ακομα και για εναν που δεν γνωριζει τη μετοχη και την "διαβάζει" μέσω γραφήματος.

Η ΙΝΤΚΑ Μπάρμπα μου έχει επισημανθεί δυο εβδομάδες πριν εδώ:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/02/blog-post_3.html#more

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπερα σε όλους Michele θελω να μας πεις δυο λογια απο την επισκεψη Μητσοτάκη.. .Οι ειδησεις που βγαινουν ειναι μετρημενες..κατι σαν μυστικη συμφωνία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θελω επίσης να μου σχολιασεις οτι τα κανάλια και τα σαιτ κανουν μουγκα εδω και δεκα ημέρες.. .για ολα τα θέματα γενικότερα.. .ενω μπορουν να τον ξεσκιζουν καθε λεπτό

austin είπε...

Μιχάλη 1,88 δεν έλεγες για ΒΙΟ?? Ίσα που ακούμπησε από ότι βλέπω και τώρα πάμε για διόρθωση και σε αυτή?? αν και έχει δρόμο, το κερί είναι κάκιστο!

austin είπε...

Αν κατάλαβα καλά την ώρα που είπαν στο ραδιόφωνο ότι τελείωσε η συνάντηση λίγο πριν άρχισε να μαζεύει τις απώλειες το ΧΑΑ.

Μιλάμε για καραμπινατη προεκλογική περίοδο! Ολοι με ολους παίζουν το θέατρο τους και στην μέση ο Έλληνας πολίτης που βλέπει τα εισοδήματα του να μειώνονται.

Και όταν βλέπω τους πολιτικούς να λένε αυτά που λένε και πράξη τίποτα να μην γίνεται, τους ξένους πολιτικούς να παίζουν θεατρο τους Έλληνες πολίτες στο εσωτερικο είτε να κάθονται αδράνεις είτε να γκρινιάζουν χωρίς όμως να συνειδητοποιουν γιατί γκρινιάζουν και κάποιους "θεσμικους" να χτυπάνε καμπανακια τι θα γίνει εάν καθυστερούμε κτλ κτλ, ξέρετε τι καταλαβαίνω Ε...; ότι είμαστε ερμαια. Και τι τα κάνουν τα ερμαια;; αυτό που τους αξίζει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin σιγα μην ακουνε και Ραδιόφωνο. Ακόμα το χαρτι Τσιπρας παιζουν..Οταν θα.παιξουν Μητσοτάκη θα το καταλαβουμε πολυ καλά.

michele είπε...

ΟΠΛΑ χτες ανεφερα την αποψη οτι ο Μητσοτακης αφου βγηκε ξαναμιλησε για εκλογες και τα δικά του, αρα δεν του εβαλε παγο η χοντρη κυρια.
Απ την αλλη με το Σοιμπλε βγηκε πριν καμμια ωρα απο το ραντεβου δεν εχω καποια πληροφορηση σοβαρη.

Σε τετοιες περιπτωσεις τα σοβαρα μενουν ...αγνωστα

michele είπε...

Η ΒΙΟ μια χαρά ήταν,ας πάει και παραπάνω. Για να γίνει αυτό απαιτείται φρεσκο χρήμα και καινουργιες δυναμεις

JimMarkus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
JimMarkus είπε...

Τελικά ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει. Με το άκουσμα της προκήρυξης εκλογών αν αυτές γίνουν τελικά το μαγαζί θα ανέβει ή θα πέσει; υπάρχουν δύο διαφορετικές αναγνώσεις για αυτό. Η πρώτη ότι έρχεται πιο φιλική στις αγορές κυβέρνηση από την σημερινή και η δεύτερη ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο και για αυτό τον λόγο παραδίδει κι ο Τσίπρας την εξουσία. Προσωπικά θεωρώ ότι το στοίχημα Ελλάδα πηγαίνει πακέτο με το στοίχημα Ευρώπη και οι φετινές εκλογές στη Γαλλία κυρίως αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για την χώρα.

michele είπε...

Προσωπικα ,εχω πει την άποψή μου.Θα εκοξευόταν

μπαρμπαλιας είπε...

εχουν πει
'την πατριδα δεν την παραδινουμε στα σκυλια "
εσεις το χαβα σας

JimMarkus είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Michele υπό την προϋπόθεση να υπάρχει και η ευρωπαϊκή στήριξη κια προοπτική για την χώρα πράγμα που εξαρτάται τουλάχιστον για το ορατό μέλλον από τις διαθέσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης. Θεωρώντας δεδομένη την Ευρωπαϊκή προοπτική και διάθεση για ολοκλήρωση της από όλες τις χώρες του ευρωζωνικού πυρήνα θα συμφωνήσω μαζί σου για το ΧΑΑ.

michele είπε...

Oι Ευρωπαίοι θελουν να μην εχουν προβλήματα, ειναι ευχαριστημενοι με την Ισπανια-Ιρλανδια-Κυπρο-Πορτογαλια ,παρα τα προβλήματά τους.
Τα assets αυτων των χωρών ειναι πολυ βελτιωμένα.
Εμεις ειμαστε το αποπαίδι και παρα τα λαθη των Ευρωπαίων, τα δικά μας ειναι μεγαλύτερα.

Και βλέπεις οτι και οι δηλώσεσεις των περισσοτερων ευρωπαίων βοηθουν ακομα και τους Συριζαίους.Τι αλλο να κάνουν;

JimMarkus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
JimMarkus είπε...

Ναι το βλέπω, έχεις δίκιο. Αυτό που βλέπω όμως επίσης, είναι και μία τάση διαφοροποίησης των πολιτικών ισορροπιών στα εκλογικά σώματα των ευρωπαϊκών χωρών η οποία φρονώ ότι προεκλογικά και δυστυχώς και μετακλογικά θα κινηθεί προς μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Οι γερμανικές εκλογές ίσως είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την ευρωπαϊκή πορεία.

michele είπε...

Δεν είμαι και σίγουρος γι αυτο Jim. O Mακρον είναι φαβορί στη Γαλλια και ακόμα και στη Γερμανια να έβγαινε ο Σουλτς τίποτα δεν θα άλλαζε ιδιαίτερα. Ο Ραχοι στην Ισπανία καλά κρατεί ,είμαστε σε αναμονή.

Η ζώνη 631-635 ως στόχος,επετεύχθη. Απο δω και περα να δούμε.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ολα καλα...πανω ολα..ΧΑΑ,ομολογα(!?)....μεχρι και ΕΛΤΟΝ...τι αλλο θελουμε?...

hippy είπε...

-Αέρααααα, φώναζαν καθώς εφορμούσαν οι φαντάροι μπας και τρομάξουν κάπως τον εχθρό (ομοίως κι οι επιτιθέμενοι όλοι)

-Πακέτοοοο, φωνάζει ο Τσακαλώ κι οι σανελικοί όλοι μπας και διασώσουν καμιά κόκκινη γραμμή.

Φυσιολογικό μου φαίνεται, καθαρή άποψη δεν έχω (αλλά λόγω ευρωπαικής στατιστικής συγκλίνω προς το pretend and extend.

Εκλογές όμως ΔΕΝ βλέπω...τουλάχιστον στο προσεχές 6μηνο (χαρακτηριστικό του νεοέλληνα κι αυτό...δικομανής κι εκλογομανής)

hippy είπε...

παρακαλώ αγαπητέ ΚΩΣΤΑ

Εταιριάρα η ΕΛΤΟΝ, μην την υποτιμούμε...στο πιάτο τη δώσαμε με τον Αντρέα στα 0,86 ευρώ αμέσως μετά την μετάταξη στους χαμηλούς δείκτες του ΧΑΑ.

μπαρμπαλιας είπε...

θα φερουν τη διαφορα εκει που θελουν...και μετα θα τα βαλουν με τα σκλιά...
δλδ πιστευει κανεις οτι θα παμε για εκλογες οπόποτε με 16-17 μοναδες διαφορα;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

και μια και τα πράγματα είναι ρόδινα ... αέρα ανεβαίνει και το ΧΑΑ.
Ψάχνω να βρώ τους λόγους...καιρός για κατοχύρωση.

michele είπε...

H διαφορα αυτη και να μειωθει,δεν αντιστρεφει το κλιμα. Πως πεσαν ε οι τραπεζες στο ..μηδεν; Καπως ετσι Μπαρμπα .Δεν λεω οτι θα ξαναγυρισει στο 3% ο Συριζα.
Αλλα η πορεία ειναι προδιαγεγραμμενη.Οσο καθεται,τοσο δεν θα ανακάμπτει. Διοτι δεν εχει ΔΟΜΗ ως κομμα,τωρα προσπαθει να φτιαξει.Αλλα τα ..τούβλα τα περισσοτερα εχουν χαθει. Και χωρις τουβλα,δεν χτιζεις πολυκατοικία.

JimMarkus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο το τελικο χωσιματάκι,κλεισαμε ακριβως αναμεσα στο ευρος της προαναφερθείσας ζώνης.

Αν πει να σπάσει,επόμενος στόχος το 651. Οριακό -σημαντικό επίπεδο εδώ,μια ρευστότητα πρέπει να υπάρχει.

JimMarkus είπε...

Τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας πέραν από το αναμφίβολο επενδυτικό ενδιαφέρον, πιστεύω ότι πλέον έχουν και διαγραμματικό ενδιαφέρον παρόλο του ότι είναι πολύ βαριά χαρτιά. Τσούκου τσούκου χτίζω θέση για να προστατεύσω και κάποια κεφάλαια από την απληστία μου στις εφήμερες τοποθετήσεις.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε εσυ μιλας πολιτικα και σωστα.
εγω εζησα την μεταστροφη απ τη μουγκα στο 13η συνταξη....
και μην ξεχνας ειναι κυβερνηση και εχει και το κυριο σκουρλέτι στη θεση του

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

για την κατοχύρωση πλάκα κάνω καθώς ο ΟΠΑΠ μου χει κάτσει άσχημα ...τελικά θα τονε διώξω πριν τον δω μου φαίνεται.

ArTaXiA είπε...

Το ξέρω πως η εντολή είναι μικρή, αλλά θέλω σήμερα να παίξω τον #stalegakias.


https://plus.google.com/u/0/photos/photo/115000932836422396759/6386988455129900290?icm=false&authkey=CLr1hsW3nNTw0wE