Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Η βία και...ο Βολταίρος..


Του Γιάννη Σιδέρη

Ήταν στη Βουλή μια συζήτηση για τη βία, και για τη βία δεν μάθαμε. Ο πρωθυπουργός έψεξε τον αρχηγό της αξιωματικής  αντιπολίτευσης γιατί η ερώτησή του αφορούσε ένα ανεπίκαιρο θέμα (!), και όχι το θέμα της επικαιρότητας, την αξιολόγηση!

Εύκολη υπεκφυγή για ένα θέμα καυτό μεν, που καρκινοβατεί απελπιστικά , με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης - ευθύνη μη διαμοιραζόμενη. Είναι πλέον δεδομένη και… έκπαγλη, η αναιτιολόγητη αποτυχία, αφού έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται μάλλον τα «παρελκόμενα» της αξιολόγησης, η είσοδος στο φτηνό χρήμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), και  η συζήτηση ,έστω , για το χρέος.

Ακούστηκαν και οι γνωστές δικαιολογίες για το μυστικό ταξίδι που δεν ήταν μυστικό γιατί το ήξερε η πρεσβεία  και η γαλλική κυβέρνηση, αλλά εμείς το ποίμνιο, το ταξίδι που δεν ήταν μυστικό, δεν το μάθαμε από κυβερνητική ανακοίνωση αλλά από την αποκάλυψη του κ. Γεωργιάδη, χωρίς ακόμη να έχουμε μάθει τους συνεπιβάτες του ταξιδιού, ούτε τον πλήρη σκοπό του.

Ας είναι. Η συζήτηση ήταν για τη βία, αλλά ακούσαμε για το σπίτι του Βολταίρου, του οποίου ο πρωθυπουργός μάλλον τυγχάνει ακούσιος  θαυμαστής, καθώς ένα από τα αποφθέγματά του μεγάλου δάσκαλου,  ήταν: «Αν αμφιβάλλεις για μια πράξη αν είναι δίκαιη ή άδικη, άπεχε απ' αυτήν».  Ίσως  γι’ αυτό  δεν μάθαμε τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει μια κατάσταση που ως κακοήθης όγκος έρπει στην κοινωνία.

Φυσικά στους καιρούς της κρίσης η ποινική παραβατικότητα  είναι λογικό να οξυνθεί. Ωστόσο  η βία που απασχόλησε την συζήτηση, είναι αυτή που ενδύεται τον μανδύα της πολιτικής αγανάκτησης, που ανεμίζει ράκη ψευδούς επαναστατικότητας, ενάντια υποτίθεται στο σύστημα και την καθεστηκυία τάξη. 

Είναι μια βία που στερείται κάθε πολιτικού νομιμοποιητικού στοιχείου.   Το να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με την αστυνομία, να φαντασιώνεται εαυτόν  ως τον επαναστάτη,  βάζοντας ως οδόφραγμα φλεγόμενα αυτοκίνητα, σε μια καρικατούρα του Μάη του 68, δεν είναι δικαιολογήσιμο, αλλά με μια ακραία πολιτική λογική, είναι κατανοήσιμο.

Το να καις το αυτοκίνητο του κάθε μικροαστού εργαζόμενου, που είναι εργαλείο δουλειάς και μετακίνησης  της οικογένειάς του,  είναι τρωτό επιχείρημα που δεν αντέχει σε καμία πολιτική λογική. Και μάλλον δεν τη χρειάζονται καν τη νομιμοποιητική λογική οι αυτουργοί.

Το σπασμένο τζάμι

Η κατάσταση ως έχει, αποτυπώνεται στη γνωστή θεωρία του σπασμένου τζαμιού:( Ένα έρημο κτήριο μπορεί να μένει ακέραιο για καιρό, αλλά όταν σπάσει ένα τζάμι, σε λίγο καιρό θα έχουν σπάσει όλα από ανθρωπογενή αιτία). Και αυτού του είδους η ατιμώρητη βία είναι μιμητική και εξαπλώνεται  σαν φωτιά σε ξερό χορτάρι, εφόσον δεν αντιμετωπισθεί.

Είναι-  για παράδειγμα - αναιτιολόγητη η βία που σημειώνεται στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οι φορολογούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους. Τρόλεϊ καίγονται αναγκάζονται να αλλάξουν διαδρομή για να αποφύγουν τους ελεύθερους σκοπευτές, ή μάλλον ελεύθερους πυρομανείς, ακυρωτικά μηχανήματα καταστρέφονται  , οι αρχικές φραστικές επιθέσεις μετατράπηκαν σε ξυλοδαρμούς των ελεγκτών, καις σε στοχοποιήσεις  με συνθήματα έξω από το σπίτι τους!  (όλα αυτά πουθενά στον πλανήτη)

Υποτίθεται ότι η βία αυτή έχει ως  υπόβαθρο το πολιτικό σκεπτικό της υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού να χρησιμοποιεί, χωρίς να πληρώνει, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πρωτότυπη επαναστατική νοοτροπία και αφελής, συν τοις άλλοις. Ούτως ή άλλως τα ΜΜΜ  τα πληρώνει  ο λαός από τους φόρους του. Οι καταστροφές επαυξάνουν το κόστος συνεισφοράς του. Και σίγουρα δεν λείπουν από τους -  θεωρητικά ταξικούς αντιπάλους- κατοίκους των επαύλεων της Κηφισιάς και της Εκάλης .

Στην ίδια φυσικά νοοτροπία εντάσσεται και ο ξυλοδαρμός καθηγητών ως στυλοβάτες του συστήματος, το χτίσιμό τους  στα γραφεία τους, και πολλά άλλα που ο χώρος δεν επαρκεί  να αναφερθούν, και δεν έχει καν νόημα.  

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας, απλώς πέταξε την μπάλα στην εξέδρα των ποδοσφαιρικών χούλιγκαν, επιτιμώντας  τον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν αναφέρθηκε σε αυτούς.  Ως προς το τι θα κάνει με την αυξανόμενη παραβατικότητα,  δεν μας έκανε πιο σοφούς.

Εκτεταμένο ΥΓ: H, ο αδικημένος από το σύστημα, την άδικη κοινωνία, που αντιδρούσε «στη βία του κράτους» και την «αστυνομοκρατία» - όπου ως τέτοια χαρακτηριζόταν η πιο απλή προσπάθεια επιβολής του νόμου ( για το ελληνικό κράτος μιλάμε, το πλέον χαλαρό και αδρανές σε επίπεδο αστυνόμευσης από όλη σχεδόν τη Δύση. Για Ανατολή και το Νότο δεν τίθεται καν σε σύγκριση). 


Αυτά όμως είναι κοινωνιολογίζουσες προσεγγίσεις δημοσιογραφικών στηλών. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να καταστείλει την παραβατικότητα «απ΄ όπου και αν προέρχεται». Και δεν μας έπεισε ότι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά της. Άλλωστε δεν έχει χρόνο, ασχολείται με την αξιολόγηση, που είπε και ο πρωθυπουργός!

www.liberal.gr

25 σχόλια:

ο dwk είπε...

«Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ»
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500130034
................
…τάδε έφη Γκίντερ Έτινγκερ (Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους - χριστιανοδημοκράτης του CDU )
...δεν τον «ζύγισα», βέβαια, με το ...βαρυνουσόμετρο που μας προέκυψε εσχάτως, αλλά όλο και κάτι περισσότερο γνωρίζει - και μάλλον σοβαρότερος είναι - από τους σύγχρονους σταυροφόρους, υπέρμαχους του ...διαφωτισμού και του ...«τάματος» !
...που στο κάτω κάτω ήρθαν ...τρίτοι και καταϊδρωμένοι, μετά την πρώτη επί χούντας προσπάθεια -ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα τότε - και την ανάλογη πρόταση της (καλά μαντέψατε...) χρυσής αυγής το 2013...
...«αθάνατο» το λαϊκίστικο ακροδεξιό-νεοφιλελέ μόρφωμα !
...................
(...τα ανωτέρω δεν αποτελούν με οποιοδήποτε τρόπο συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση κινητών αξιών κλπ κλπ...)
...καλό σαββατοκύριακο !

austin είπε...

Καλησπέρα.

Ο dwk είδε το φως το αληθινό επιτέλους. Παραδέχτηκε τους ανελ, τους συνεργάτες του τσιπρα ως "...«αθάνατο» το λαϊκίστικο ακροδεξιό-νεοφιλελέ μόρφωμα !"

Είσαι σε καλό δρόμο dwk. Επόμενος σταθμός παράδοχης ότι ο τσιπρας είναι λαικιστης.

Τελικός προορισμός να παραδεχτείς ότι η κομματική λογική σου γαμησε εις διπλουν την γενιά μου και ακόμα 2 μετά από εμένα κατ ελάχιστο. Μια με το ΠΑΣΟΚ και μια με τον συριζα.

Πέρασαν δυο χρόνια για να αναγνωρίσεις τους ανελ... Σε άλλα δύο ίσως αναγνωρίσεις την ζημιά τσιπρα. Σε άλλα 10 ίσως αναγνωρίσεις ότι η κομματική λογική σου μας καταστρέφει.

Χρόνος υπάρχει... Οπως υποστηριζουν αυτοί που υποστηρίζεις τόσο ενθερμα.

Καλό σκ.

Lorac είπε...

Κ. Dwk είναι σημαντικό ότι αρκετοί γερμανοί, ιδίως "επίσημοι", το τελευταίο διάστημα φτάνουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επίγνωσης της πραγματικότητας. Ακόμα πιο σημαντικό ότι ανήκουν είτε πολιτικά είτε ευρύτερα κοινωνικά στο χώρο της συντηρητικής χριστιανοδημοκρατίας. Νομίζω σας έχω ξαναγράψει ότι ένα μέρος της πραγματικής ελίτ καλοβλέπει την όλη προσπάθεια που γίνεται εδώ τα τελευταία χρόνια, μάλιστα αρκετοί που ούτε καν θα σας πέρναγε από το μυαλό συμπαθούν ιδιαίτερα (με μεγάλο βαθμό στη κλίμακα Θεανώ-Φωτίου) τον κ. Πρωθυπουργό.

Θρυαλλίδα αυτής της εξέλιξης είναι σαφώς το μείγμα επιφοίτησης BREXIT και γεωπολιτικής καταιγίδας Τραμπ. Άντε να προσθέσω και λίγο πασπάλισμα από εκλογική ανακατωσούρα για φέτος σε αρκετές χώρες κλειδιά. Είναι λογικό λοιπόν κάτι μακρινό και θεωρητικό όπως το grexit ξαφνικά να αποκτά υπόσταση μέσα σε ένα πλαίσιο ταραγμένων σχέσεων σε ευρύτερο περιβάλλον. Υπό το πρίσμα αυτού του κινδύνου η όλη προσπάθεια και προσαρμογή που συντελείτε εδώ ξαφνικά παίρνει μια πιο ρεαλιστική αποτύπωση και αυτό που πριν φαινόταν λειψό τώρα μοιάζει αρκετό. Επίσης να προσθέσω ότι ενώ αρκετοί υποβαθμίζουν τον πραγματικό μας ρόλο μέσα στην ΕΕ υπάρχουν και πολλοί –σιωπηλοί πολλές φορές- που αντιλαμβάνονται την αξία της συμμετοχής μας. Για να σας φέρω ένα μικρό παράδειγμα ο ρόλος κλειδί στο σύστημα Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ασφάλειας με το πέρασμα πολλών αγωγών από τη χώρα μας (π.χ. TAP IGB eastMED κ.α.) , κάνει παράλογη κάθε προσπάθεια διαχωρισμού της χώρας από την αγορά που θα απευθύνονται αυτοί οι αγωγοί.

Όσο για τα πολιτικά σας έχω ξαναπεί είναι χαμηλός ο πήχης , αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε καταφέρει την υπέρβαση του!! Μοιάζει πολλές φορές σαν να αφήνεται απλά το χρόνο να χάνεται…

Froufrouni είπε...

Καλησπέρα σε όλες κι ολους!
Kυκλοφορεί ανεπιβεβαίωτη φήμη την τελευταία ώρα ότι ο Τσίπρας θα κάνει διάγγελμα τη Δευτέρα το βράδυ (μετά το Eurogroup). Για να δούμε αυτή τη φορά με τι κόστος.

ο dwk είπε...

...αγαπητέ Lorac καλησπέρα
...θα συμφωνούσα σε πολλά μαζί σας ιδίως στην ανάλυση που κάνετε επί των ενεργειακών
...θα πρόσθετα μάλιστα ότι με την αλλαγή προεδρίας στην Βουλγαρία (ως φιλορώσος παρουσιάζεται ο Ράντεφ) και την (επικείμενη;) στις βουλευτικές εκλογές της γείτονος (26 Μαρτίου), σκόπιμο ίσως θα ήταν να ξαναθυμηθούμε την προσπάθεια που (ορθά) επιχείρησε ο Κώστας Καραμανλής και αναφέρομαι στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη
...οι γεωπολιτικές συνθήκες από τότε έχουν αλλάξει, η Τουρκία πλέον είναι ο ασταθής παράγοντας της περιοχής, άρα ευκταία η παράκαμψή της, ενώ οι σχέσεις Ρωσίας ΗΠΑ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ομαλοποιηθούν
...προσπερνώ, βέβαια, την τελευταία παράγραφό σας (από την μιά δηλώνω ...υψοφοβικός και από την άλλη το «αφήνεται» σε τρίτο πρόσωπο ομολογώ με μπέρδεψε: -εγώ αφήνω ή γενικά αφήνεται ο χρόνος κλπ...)
...εύχομαι ένα ηλιόλουστο Σ/Κ

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ Φροσω μας...
προς τι οι αποριες σου και ο προβληματισμος;
αν συμβει αυτο,θα εμπεδωσουμε ως λαος για ακομη μια φορα οτι για ολα τα δεινα μας υπευθυνοι ειναι οι αναλγητοι ξενοι προστατες δανειστες λαθρεμποροι τοκογλυφοι κλπ κλπ και βεβαιως βεβαιως το ντοπιο κατεστημενο που τους αβαντσαρει

μπαρμπαλιας είπε...

dwk τι κανεις καμαρι μου;

Froufrouni είπε...

Μπαρμπαλια μου ακριβώς αυτά σκεφτόμουν οτι θα είναι οι προφάσεις. Το αποτέλεσμα της Δευτέρας γνωστο τοις πάσι. Δεν κλείνει η αξιολόγηση. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστούν/κοινωνησουν προς τα εξω όχι μόνον στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά και οι εταίροι. Για να δούμε. Πάντως το "κακοί Ευρωπαίοι και αναλγητη αντιπολίτευση" είναι το στανταρακι του Μαξιμου. Σε τι άλλο άλλωστε να πατησει; Είπαμε επιρρεπες σε αυταπάτες όχι σε αυτοκριτική ...

ο dwk είπε...

...υγιαίνω, παρά το μικρό κρύωμα και τον βήχα που το συνοδεύει, Μπάρμπα μας
...να είσαι καλά !

Lorac είπε...

Ενδιαφέρον αυτό το νέο για πιθανό διάγγελμα τη Δευτέρα. Εφόσον είναι φήμη ας παραμείνει έτσι γιατί αλλιώς θα αρχίσουμε όλοι τα φανταστικά σενάρια και δεν μας φτάνει ο ανθρώπινος χρόνος μέχρι τότε για να καλύψουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Έτσι όπως τα γράφατε Dwk στις πρώτες γραμμές περίμενα να διαβάσω και το "αλλά..."
Η Ρωσία για πολύ καιρό διάλεξε ένα δρόμο ,ίσως αναγκάστηκε από τις συνθήκες. Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το status θα είναι πολύ θετικό για εμάς (ΕΕ). Μεγάλο βήμα για να γίνει άμεσα ,αλλά θεωρώ ότι αξίζει η προσπάθεια της προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσία.

Ευφροσύνη είπα να κάνω το 3ο σχόλιο, αλλά περιμένει ακόμα άδεια εμφάνισης!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Lorac δεν ξερω πως προέκυψε αυτό με την άδεια εμφανισης, ίσως τις προάλλες που κατι πειραζα στον σχεδιασμό του blog, κάτι έχω κανει λαθος. Το κοιτάω τωρα.

ο dwk είπε...

...ένα ακόμα κύπελλο στο μπάσκετ ο ΠΑΟ (68-59)
...φιλότιμη η προσπάθεια του Άρη, πλησίασε στους 4 τρία λεπτά πριν την λήξη
...συγχαρητήρια και στους δυο !

mixalis mixalios είπε...

Διαψεύδονται τα περί διαγγέλματος από τους γνωστούς ¨κύκλους"

http://www.euro2day.gr/news/politics/article/1518773/nd-den-ehoyn-kanena-dikaioma-na-valoyn-heri-sta-ap.html

ο dwk είπε...

...πράγματι:
...η φήμη που μας μετέφερε η κα Παυλακούδη δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια δημοσίευση στο «Secret» της ...έγκυρης «Παραπολιτικά»
...προς τέρψιν, μάλιστα, των απανταχού φημολόγων και των φημοακροατών παραθέτω και άλλη «καυτή αποκάλυψη» της έγκυρης:
...σε κλειστή, λοιπόν, σύσκεψη (μας λέει...) που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Tσίπρα τον προειδοποίησαν για τον κίνδυνο απώλειας της δεύτερης θέσης, με τον κίνδυνο της τρίτης θέσης να είναι υπαρκτός ενώ μεταξύ άλλων (συνεχίζει να μας «πληροφορεί»...) του είπαν χαρακτηριστικά: "Αλέξη πέφτουμε στην τρίτη θέση" !!!
...ως εκ τούτου, πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται στον δημοσκόπο κ. Μαραντζίδη !
...εν αναμονή τελούντες, ευχόμενα «όνειρα γλυκά»

mixalis mixalios είπε...

οπότε βλέπω το διάγγελμα εκεί κοντά στις 20/03....

Λευτερης είπε...

http://mignatiou.com/2017/02/i-plimmirismeni-apo-eftichia-ellas-o-ta-pan-thora-igetis-ke-o-megalos-mas-valtos/

ArTaXiA είπε...

Εάν θέλετε διάγγελμα, να μου πείτε πότε βολεύεστε, να σας μιλήσω εγώ.

Παίκτε μου, με χρυσά κουτάλια θα φάμε....

mixalis mixalios είπε...

Μιας και μιλάμε για χρυσά κουτάλια έχω πλεροφορίες εκ των έσω (από που αλλού άλλωστε) για σύντομον συμφωνία Τραπεζών και μετόχων Frigo...Τώρα τι θα σημάνει αυτό δια τους μετόχους? Ε είπαμε....χρυσά κουτάλια (ελπίζω, χωρίς να ξέρω...)

hippy είπε...

Συνολικά χρέη της ΦΡΙΓΟ περίπου 450 εκατομμύρια. Λίγο πάνω από τα μισά είναι το ομολογιακό των 250 εκ. που λήγει σε 15 περίπου μήνες (15/5/2018) και βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών. Εάν γίνει μετατροπή σε μετοχές στα χνάρια του αντίστοιχου ομολογιακού του ΝΗΡΕΑ (δύσκολο γιατί της ΦΡΙΓΟ είναι senior και συνεπώς ίσως απαιτείται να προηγηθεί χρεωκοπία-αλλά δεν είμαι σίγουρος για τούτο) θα εκδοθούν 250.000.000 / 0,30 = 833.000.000 εκατ.!!!! μετοχές όταν η εταιρεία σήμερα έχει μόλις 50 εκ.

Είναι πολλά τα χαρτιά Μιχάλη!!!


http://www.finanzen.at/anleihen/Frigoglass_Finance_BVEO-Notes_201313-18_RegS-Anleihe-2018-XS0932291007

SCALPER είπε...

Παντως πιστευω πως θα τρεξει μεχρι το 0,30€ απροσκοπτα...και εκει θα γινει reverse split....
Καθαρος τζογος για γρηγορους...
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ

hippy είπε...

Διαφωνώ οριζόντια κάθετα και διαγώνια κ. dimitrakis. Υπάρχουν στατιστικά προηγούμενα για μελέτη (SATO, ΝΗΡ κ ΣΕΛΟ) και μάλιστα με απείρως καλύτερες πιθανότητες για καλή συμπεριφορά καθώς το σύνολο σχεδόν των μετοχών που εκδόθηκαν ήταν στην κατοχή των τραπεζών (άρα πρακτικά εκτός κυκλοφορίας).

Άλλωστε το reverse split δεν επηρρεάζει την συνολική αξία για το χαρτοφυλάκιο του επενδυτή (όρα τράπεζες). Συμφωνώ όμως μαζί σας ότι ο τρόπος που θα διαχειριστεί καθένας τα χρήματα του είναι προσωπική του υπόθεση.

SCALPER είπε...

Hippy δεν εχω καταλαβει που διαφωνουμε??...παρολο,που εχω παρατηρησει πως εισαι εξαιρετικα ευστοχος στις αναλυσεις σου.

hippy είπε...

Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν προς το χρυσαφί σε περίπτωση είδησης επιστροφής των θεσμών (προαγγελία ολοκλήρωσης συμφωνίας)


"Η ανοδική αγορά δικαιώνει όλες τις επιλογές"

(αδημοσίευτος νόμος του Μέρφυ)

Μακάρι.

hippy είπε...

Θεωρώ δύσκολη την κίνηση προς τα 30 λεπτά κ. dimitrakis κι επικίνδυνο το παιχνίδι. Εκεί διαφωνούμε. Το λόμπι των ιχθυοκαλλιεργιών που πήγε να κάνει την κίνηση τον ήπιε κανονικά κι αλύγιστον. Και με πολύ καλύτερες προυποθέσεις (πώληση εταιρειών). Δύσκολο να ξαναπροσπαθήσουν.

Γίνονται στην Ελλάδα θαύματα? Μακάρι.

SCALPER είπε...

Ε το αναφερω...καθαρος τζογος για γρηγορους....και με την προυποθεση να ευσταθουν οι φημες για ...τραπεζες....καθαρα τεχνικη αντιδραση μπορει να δωσει το 0,30€..._σε μια συγκεντρωμενη και υπερπουλημενη μετοχη...