Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ..


Αν δεν προκηρυχθούν εκλογές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, τότε δεν προλαβαίνουν να γίνουν εκλογές στις 19 Μαρτίου.
Κι αν δεν γίνουν εκλογές στις 19 Μαρτίου, εκπνέει η λίστα. Εφεξής, όποτε γίνουν εκλογές, θα γίνουν με σταυρό.

Τι σημαίνει αυτό;

Αφενός έχει παρατηρηθεί πως όποτε εκπνέει το δεκαοκτάμηνο της λίστας χαλαρώνει η συνοχή των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Συνέβη και με τη ΝΔ το 2009 και με το ΠαΣοΚ το 2011. Οι βουλευτές μπαίνουν ευκολότερα σε λογικές πολιτικού κόστους και εσωτερικού ανταγωνισμού. 
Αφετέρου τα διαλυτικά φαινόμενα εκδηλώνονται εντονότερα στα κόμματα που χάνουν αφού οι υπάρχοντες βουλευτές θα διεκδικήσουν λιγότερες θέσεις.

Η πρόγνωση αυτή ενισχύει βεβαίως την παράταση της σημερινής Βουλής – κανείς δεν πάει οικειοθελώς σπίτι του! 
Αλλά δημιουργεί και δεύτερες σκέψεις σε όσους ψάχνουν μια ευκαιρία παραμονής στο πολιτικό προσκήνιο.

Αυτές οι διεργασίες δεν θα καταγραφούν φυσικά σε μια πρόταση δυσπιστίας. Και είναι άξιο απορίας αν κάποιοι στην αξιωματική αντιπολίτευση φλερτάρουν με τέτοιες ιδέες – όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός...
Οχι μόνο επειδή κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν δίνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να συσπειρωθεί όταν χάνει. Αλλά και επειδή δεν μπορείς να κάνεις προτάσεις δυσπιστίας για κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί.

Ούτως ή άλλως, ο εκνευρισμός του Πρωθυπουργού στη Βουλή ήταν έκδηλος. Είναι ένας άνθρωπος με την πλάτη στον τοίχο – και το ξέρει.

Αντιλαμβάνεται προφανώς ότι στο δίλημμα «μέτρα ή εκλογές», η αντιπολίτευση είναι μονά-ζυγά κερδισμένη.

Διότι είτε η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει ώστε να μη γίνουν εκλογές, είτε θα κάνει εκλογές και θα χάσει βαριά. Είναι αυτονόητο ότι η αντιπολίτευση δεν θα της αφήσει κανένα περιθώριο και καμία ανάσα. Ο τζάμπας πέθανε!
Ο Τσίπρας το καταλαβαίνει. Ισως και με μια υποψία ζήλιας.

Τι είπε στη Βουλή; Οτι η αντιπολίτευση «καιροφυλακτεί να αποτύχει η κυβέρνηση» ώστε «να έλθει μετά εκ τους ασφαλούς να πει ότι κλείσατε την αξιολόγηση με μεγάλα βάρη».

Εχει δίκιο, αυτό ακριβώς κάνει. Αλλά το ίδιο έκανε και εκείνος στην αντιπολίτευση. Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν αλλάζουν επειδή εν τω μεταξύ έγινε ο ίδιος Πρωθυπουργός. 
Οταν λοιπόν επικαλείται τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» ή όταν αναφέρεται σε «στελέχη της συντηρητικής παράταξης» που έχουν την άποψη «ότι αυτό που προέχει στις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο δεν είναι μια στάση ανευθυνότητας και να καιροφυλακτούμε πως η κυβέρνηση θα αποτύχει αλλά να δούμε πώς θα υπάρξει δυνατότητα να μην υποστεί μεγαλύτερη ζημία η κοινωνική πλειοψηφία» δεν είναι σαφές τι ακριβώς επιδιώκει.

Συνεννόηση; Γιατί δεν τη ζητάει; Συναίνεση; Τι δίνει; Υποστήριξη; Με ποιο αντάλλαγμα;

Και με την ευκαιρία: ποια είναι αυτά τα «στελέχη της συντηρητικής παράταξης» που προσφέρονται να τον στηρίξουν; Κανένα όνομα έχουμε; 
Διότι από τη μία μιλάει για Εθνική Ελλάδος και από την άλλη την πέφτει στον Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» – λες και είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού να ελέγχει την τσέπη των αντιπάλων του.

Εκτός κι αν ψάχνει πάλι για κορόιδα να τον στηρίξουν στα δύσκολα ώστε να τους τη φέρει μετά – όπως το καλοκαίρι του 2015...

Προσωπικά όμως θα συμφωνήσω μαζί του σε κάτι που σαφώς υπονοεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της διακυβέρνησης Τσίπρα είναι η αδυναμία συνεννόησης με την αντιπολίτευση.

Αλλά δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό.

Θεμελιώθηκε συνειδητά από την αντιπολίτευση Τσίπρα και προφανώς οι κανόνες του πολιτικού ανταγωνισμού δεν αλλάζουν ανάλογα με όποιον βρίσκεται στην εξουσία. 
Με άλλα λόγια, ο Πρωθυπουργός είναι όμηρος του εαυτού του και αυτή είναι χειρότερη μορφή ομηρείας στην πολιτική.

Αναγκαστικά έτσι θα πορευτεί μέχρι τέλους. Και γι’ αυτό το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. Οσο νωρίτερα το αντιληφθεί τόσο καλύτερα και για τον ίδιο και για τη χώρα.


Γιάννης Πρετεντέρης απο το ΒΗΜΑ

17 σχόλια:

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα!
Ωραιο το βιντεάκι με τον ανηψιό και το άρθρο του Πρετεντέρη εξίσου. Το πρόβλημα ειναι οτι ο πρωθυπουργός δεν ειναι απλά "όμηρος" του εαυτού του, αυτό ειναι επιλογή του, αλλά κρατάει "ομηρους" κι όλους μας. Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου η Μέρκελ είπε ότι "έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», ο Λαβρόφ επισήμανε "την ανάγκη για μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη", ο Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο πολυσυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ λέγοντας «Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια», ΑΛΛΑ εμείς εδώ ασχολούμαστε απο το πρωί με τη φήμη οτι μπορεί ο ΠΘ να προβει σε διάγγελμα είτε για εκλογές, είτε για δημοψήφισμα μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα. Πιο αποκομμένοι απο την διεθνή πραγματικότητα δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν. Οι ανακατατάξεις ραγδαίες, οι "συγκρούσεις" πολιτικών παραγόντων αναπόφευκτες κι εμείς έρμαια της παραφιλολογίας να παίζουμε τομπολα κάνοντας το μυαλό μας λεμονόκουπα για το τι θα μας ξημερώσει την Τρίτη. Υπέροχα...ΝΟΤ.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Α και μην ξεχνιομαστε-> έχουμε και την συναντηση την Τεταρτη των Μέρκελ-Λαγκάρντ. Εκεί θα κριθουν πολλα. Κί όχι τοσο τη Δευτερα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

ArTaXiA είπε...

Ευφροσύνη μας, χθες τα μούφα διαγγέλματα, σήμερα αναλύσεις... Δεν μας έφτανε η Μικαέλα κι ο Ισκάρ. Το τερματίσατε.

michele είπε...

Kαλησπερα ,καλησπέρα σε όλους. Γιατι art, πειραζει να ξεστραβωνονται κάποιοι;
Τι δουλεια εχει η φιλη μου η Μικαελα; που κολλαει;

michele είπε...

Να πω και κατι για χτες για το φίλο μου το dwk. Yιοθετησε και καλα την αποψη του Μαξιμου οτι διακινει η αντιπολιτευση φημες κλπ.
μεσω των Παραπολιτικων.

Ειναι γνωστά τα αισθηματα μου για τον ιδιοκτήτη του μέσου,αλλα τέτοιες φήμες μόνο η αντιπολίτευση δεν διακινεί. Οι διαρροές τέτοιου είδους γίνονται πάντα απο τις κυβερνήσεις για να "τεστάρουν" το κοινό αίσθημα,τώρα πια οργανωμένα και μέσω των social media.

Και επίσης πως μπορεί κάποιος φίλε dwk να λοιδορεί οποιοδήποτε μέσο,όταν οι δημόσιες αναρτήσεις του, είναι προϊόν του altsantiri, του periodista και του left.gr ?

ο dwk είπε...

...αχ Michele !
…έσφιγγα τα χείλια από τις δυόμιση το μεσημέρι ...-άστο, έλεγα, άστο ας περάσει ! ..και έρχεσαι και ξύνεις πληγές
...την μούφα «ανεπιβεβαίωτη φήμη» δεν ήμουν εγώ που την πλάσαρα! ...και βέβαια, για να γελάσουμε λίγο, προσπάθησα (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς κρίνεται) να την αποδομήσω ολίγον ...σκωπτικά, προσθέτοντας και το καυτό – αποκαλυπτικό «ρεπορτάζ» εκείνο που «κρυφάκουσε» ο συντάκτης της ...έγκυρης, πίσω από τις κλειστές πόρτες, στην «σύσκεψη του Μαξίμου» για την ...τρίτη θέση
(πες μου ότι ΚΑΙ αυτό το κυκλοφόρησε η κυβέρνηση, πλάκα θα είχε !)
...στις δυόμιση, λοιπόν, βλέπω ένα τεράστιο «ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ασχολούμαστε από το πρωί με τη φήμη ότι μπορεί ο ΠΘ να προβεί σε διάγγελμα» (για αυτό είπα το: -άστο, ας περάσει ! – ο αρτ – λιτός – με κάλυψε σε μια γραμμή )
...και συ; ...εσύ την μπάλα στην εξέδρα των φανατικών: ...πού (στο διαδίκτυο) αναζητώ την διάψευση !
(...και βέβαια είναι δύσκολο έως απίθανο να την βρω στα απειράριθμα παρακολουθήματα του λαϊκίστικου ακροδεξιού-νεοφιλελέ μορφώματος...)
...εν τέλει:
...τι στο καλό προέχει; ...η αποκατάσταση της αλήθειας ή το που θα την βρω ;

michele είπε...

Αγαπητε dwk οταν κάποιος γράφει "ανεπιβεβαιωτη φημη" ,εννοει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είναι.

Και όντως όλα τα social media ασχολήθηκαν με αυτή τη φήμη.Και μην με κάνεις να σου αποδείξω τι είναι και πως φτιάχνεται μια διαρροή,από ποιους ¨περνάει" και ποιοι χρησιμοποιούνται γι αυτό το σκοπό.

Και απ την άλλη να την πει κάνεις σε μένα που έχω σπουδάσει μικρο-πολιτική και πολιτική στο πεζοδρόμιο και από τις γνωριμίες,να πω άντε στο καλό. Να την λέμε και σε άτομο που έχει κάνει mass communication στα Λονδινα, είναι πως να το κάνουμε αμετροέπεια. Εκτός αν έχει άδικο στην έκφραση.

Τώρα, τα υπόλοιπα τα είπαμε: Ενημερωθείτε όσοι θέλετε από το altsantiri, το left ,το χωνί,το ντοκουμέντο και τις υπόλοιπες πατασαβουρες.

Kαι απο τη...Φιλοθέη που ψηφισε για το πολίτευμα χαχα .

Εγώ όσους θεωρώ φίλους μου θα τους τη λέω και με πολιτικά επιχειρήματα. Οχι με φληναφήματα επαναλαμβανομενα του τύπου "λαϊκίστικου ακροδεξιού-νεοφιλελέ μορφώματος".

υγ.Ειμαι στις καλές μου σήμερα,ελπίζω να φάνηκε.:))


ο dwk είπε...

…όταν διαβάζω για το σπίτι που ο πρωθυπουργός απέκτησε σε πλειστηριασμό (!) και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αυτοκτόνησε
...όταν ακούω για ταξίδι στην Disneyland προκειμένου να ανεβούν τα παιδιά στα ...τρενάκια
...τότε δεν θα ενδιαφερθώ αν αυτός που βρώμησε το χαρτί ή την συχνότητα λέγεται π.χ. Χιώτης ή Άδωνις, ούτε αν έβγαλε την βοϊδοσχολή ή το Eton University:
...-είναι ένας άθλιος συκοφάντης !
...και ναι, καταλαβαίνω το λάθος ...απαιτώ, όμως, μετά το «συγγνώμη» και όχι να μου ζητούν αντ’ αυτού τα ...ρέστα !
...όσο για τον πολιτικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποιώ «λαϊκίστικο ακροδεξιό-νεοφιλελέ μόρφωμα» δικής μου «έμπνευσης» είναι και επιβεβαιώνεται και στις τρεις συνιστώσες του καθημερινά
...στους άλλους αφήνω τα ...πνευματώδη «σανοφάγοι» «κατσαπλιάδες» κλπ κλπ
................
(...όπως φαντάζομαι διαπιστώνεις εγώ ΠΑΝΤΑ είμαι στις ...καλές μου !)

michele είπε...

Εγω δεν ειμαι ΠΑΝΤΑ.
Παμε λοιπον : εχω βιντεακι να λεει ο πρωθυπουργος τη μία οτι μενει σε νοικι και την αλλη οτι δεν θα πληρωνει ΕΝΦΙΑ. Μηπως το θελεις;

Το θέμα με τα παιδάκια που κανείς Αδωνις δεν ανέφερε,αναφέρθηκε ΠΡΩΤΑ σε ενα άθλιο non paper Συριζα ακριβώς για να καλυφθεί. Και ακόμα δεν έχει απαντήσει με ποιους πήγε σε μυστικό ταξίδι με τα λεφτά μας το ζαβό.
Έχω και αλλα, αλλα βαριέμαι..οικτρά. Είναι και τόσο μεγάλη η αθλιότητα που ειναι ΜΗ υπερασπίσιμη. Απλα εκθέτει εσένα προσωπικά η υπεράσπιση αυτή. Δικαίωμά σου βέβαια.

Και τέλος, ο δικής σου έμπνευσης πολιτικός χαρακτηρισμος είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ γελοίος, τη στιγμή που στη συγκυβέρνηση βρίσκεται και την στηρίζει ο ψεκασμένος ακροδεξιός μπουλης.

Lorac είπε...

Καλά σαν μικρά παιδιά κάνετε τώρα!

Πάμε στα ουσιώδη....έγινε η συνάντηση νταις με λότο?? Ή αυτό ήταν φήμη??


κ. Ηλία τελευταία έχει ανέβει η εντροπία σας. Το ξέρω γιατί και εγώ το νιώθω. Άρα πρέπει να ανεβάσουμε και τη ροή πληροφορίας στο σύστημα για να την ρίξουμε ολίγον.

michele είπε...

Να σου πω την αληθεια Lorac δεν ξερω .Τις δηλωσεις του Σοιμπλε εχω υπο ψη μου. Για να δω η εντροπια αν θα ..πεσει :)

ArTaXiA είπε...

Λοιπόν φίλοι μου επειδή καμώνεστε πως δεν καταλαβαίνετε, να εξηγηθώ:

Η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση. Καλώς, κακώς, δεν το εξετάζω, υπάρχει νομιμοποιημένος πρωθυπουργός, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα. Το γνωρίζω πως δεν σας αρέσει. Κι εμένα, δεν μου αρέσει, αλλά αυτά έχει η δημοκρατία. Σε κάποιους, οι επιλογές της πλειοψηφίας δεν είναι αρεστές.

Το να ψέγετε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μέρα-νύχτα, δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτε, διότι:

α) Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χέστηκε για τη γνώμη μας, αλλά ακόμη κι αν δεν χέστηκε, δεν σας διαβάζει για να αλλάξει τακτική.

β) Να πείσετε κάποιον που υποστηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει επίσης δεν παίζει, να δείτε τον φίλτατο Dwk, θεωρείτε πως θα τον πείσετε; Ή μήπως θα πείσετε εμένα ας πούμε να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές τον Κυριάκο;

γ) Ακόμη κι αν την επόμενη εβδομάδα είχαμε εκλογές κι είχα τον Κυριάκο απέναντι σε αμοιβάδα, θα ψήφιζα την αμοιβάδα. Την ίδια άποψη έχουν και όσοι παραδοσιακά δεν ψηφίζαν ΝΔ.

Συνεπώς, καλώς κάνετε και υποστηρίζετε τον Κυριάκο. Όσοι επίσης υποστηρίζουν τον Κυριάκο, δεν έχουν ανάγκη να διαβάζουν μομφές και λάσπη, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει. Θα ψηφίσουν τον Κυριάκο, ακόμη κι αν μας διαγράψουν το χρέος. Οι υπόλοιποι -σώφρονες θαρρώ- θα θέλαμε να κάνει η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Κακή κυβέρνηση; Κάκιστη θα πω! Αλλά αυτή έχουμε τώρα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, ε;

Lorac είπε...

Μιχάλη φαντάζομαι αναφέρεσαι σε αυτές..>>>

«Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα.

«Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο»

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1518876/soimple-pote-den-apeilhsa-me-grexit.html

Αρτ πολύ επικίνδυνο κάποιος να θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει την δημοκρατία προς όφελος του. Παλιότερα (στα αρχαία χρόνια) έτρωγε τουλάχιστον εξορία για πάντα.... και φυσικά να ερωτήσω , αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει γιατί αποκλείει κάποιος άλλος πιο δυνατός να εκμεταλλευτεί το ίδιο παραθυράκι για ίδιον κ ατομικό όφελος??

hippy είπε...

Καλησπέρα παιδιά, καλησπέρα παλιόφιλε κ. Lorac

πραγματικά η αταξία μου μέσα μου χτύπησε κόκκινο προ πολλού. Θα θυμάστε άλλωστε το σχόλιο προ μηνός στου κ. Τάκη για 2πλασιασμό της πιθανότητας grexit (από 5 σε 10%) όταν ακόμα δεν μιλούσε κανείς γι αυτό. Σε ότι με αφορά η ψυχή μου θέλει να το επαναφέρω στο αρχικό 5% αλλά το μυαλό βλέπει τη σταθερότητα του 10ετούς ομολόγου στα ψηλά του 7,80 και μου υπαγορεύει "κάτσε στ΄αυγά σου". Για να μην ενδώσω σε πειρασμούς (πέραν της ενεργειακής που αύξησα ελαφρά από 5Κ σε 7Κ) επαναγόρασα τον Αστέρα στα 5,40. Μα για 1%? Το ξέρω είναι ελάχιστο αλλά είναι για 10 μόλις μέρες και τα χρήματα στην ΑΧΕ είναι άτοκα.

Αν και χρηματιστηριακά μας σκοτώνει, σαν πολίτης νομίζω πως σε αυτή τη φάση καλά κάνει ο Τσίπρας και το τραβά στα άκρα. Ναι χερ Σόιμπλε σου χρωστάμε αλλά πρέπει να μας δώσεις και μια χαραμάδα ανάπτυξης. Πάρε 2% ΑΕΠ για το χρέος, δώσε μας το υπόλοιπο 1,5% για δημόσιες επενδύσεις. Γνώμη μου βέβαια.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Έχω κι ένα άσχετο ερώτημα-αίτημα προς τον "παθιασμένο" Μιχάλη

Τις προάλλες ο ταλαντούχος φίλος του μπλογκ κ. Lorac έγραψε ένα σχόλιο "για το χρηματιστήριο της ενέργειας" συμπληρώνοντας

" Θα προτιμούσα να το έβαζα δίπλα για εύκολη ανεύρεση και λογική συνέχεια στην επιλογή ΕΧΑΕ, αλλά λόγω διακοπών Τάκαρου το αφήνω εδώ για να υπάρχει"

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως θα χαθεί. Όπως και το εξαιρετικό σχόλιο του Αrtaxia για την ΓΡΙΒ.

Ο κ. Τάκης έχει ενημερωθεί προ 15νθημέρου τουλάχιστον ότι συμπληρώθηκε ο αριθμός σχολίων στο τελευταίο θέμα αλλά (ευτυχώς γι αυτόν) πάει αρκετά καλά η δουλειά, δεν περισσεύει χρόνος. Επίσης κι η αγορά δεν του προκαλεί ενδιαφέρον προς το παρόν. Η "Γνώμη" απ΄την κατασκευή της είναι εργαλείο που σκοπεύει το καθημερινό δέντρο-μετοχή του ΧΑΑ και όχι το δάσος πχ επενδυτική συμπεριφορά το προσεχές προεκλογικό ευρωπαικό 6μηνο ή εάν μετά τα ΠΛΑΚΡ και τα ΠΛΑΘ θα κάνουν κίνηση τα υπόλοιπα χαρτιά απ΄τον κλάδο των πλαστικών? (έχω την αίσθηση πως ναι)

Υπάρχει δυνατότητα ν΄ανοίξουμε μια παράλληλη σελίδα ώστε να γράφουμε και αναλύσεις-σχόλια-σκέψεις γενικότερης επενδυτικής συμπεριφοράς? Θα βοηθούσε καθώς θα "έπαιζε" εύκολα και το ρόλο του αρχείου σε όποιον χρειαζόταν να προστρέξει.

michele είπε...

Αγαπητοι μου φίλοι,απαντησεις σε ολους αυριο!