Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΙΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Μετά την αδυναμία προσέγγισης των τοπικών υψηλών και το gap down της 27-1
η στήριξη της διακεκομμένης στα 0,19 δεν κράτησε και η πτωτική ορμή του τίτλου τον οδήγησε στην επόμενη στήριξη της Ζα στα 0,1680 απ όπου και αντέδρασε στο χθεσινό κλείσιμο.

Ειναι πολύ πιθανή μια τεχνική αντίδρασης το εύρος της οποίας θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά της μετοχής στα 0,19 € η διάσπαση των οποίων θα οδηγήσει την μετοχή στο κάτω μέρος του gap στην R4  στα 0,20 ευρώ. ( εκμο 30 0,198)
Το gap κλείνει στα 0,21 και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί αν και εφ όσον και όγκος συναλλαγών αυξηθεί μετά την ενδεχόμενη διάσπαση των 0,19€.

Τα 0,2130 της R παραμένουν το σημείο-κλειδί για τη συνέχεια κίνησης.
Υποχώρηση από τα προαναφερθέντα επίπεδα και ειδικότερα αδυναμία υπέρβασης των 0,19 θα επαναφέρει τη μετοχή σε καθοδική τροχιά που μπορεί να την  οδηγήσει,ανάλογα και της δομής της κίνησης σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα ( στόχος τα 0,1450 της Ζ1)

74 σχόλια:

Bugs_Bunny είπε...

"Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Φιλε hippy κανε μια διαίρεση οσα χρωσταει το κράτος.. οσα χρωσταμε στος τράπεζες.. .ασφ..ταμεια..δια των αγαθών που ανεφερες και θα βγαλει αποτέλεσμα μηδέν"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ, εννοείς προφανώς ότι ισούνται, άρα η διαίρεση θα βγάλει αποτέλεσμα 1. (no offence)


Αρτάξια, η πρόσκληση που μου είχες στείλει για το blog σου, πριν κάποιους μήνες, δε δούλεψε ποτέ. Αν δε βαριέσαι να ξανασχοληθείς, στείλε μου μια καινούργια giorgostock@gmail.com


Παίδες, έχω την αίσθηση ότι ο Κούλης δεν τραβάει. Νοεδημοκρατης γνωστός όταν ακουσε για Ρέμο και Ρουβά είπε ξεκάθαρα ότι ενασχόληση τέλος. Αρκεί βέβαια να το τηρήσει.


Είναι η πρωτη μου βόλτα εδώ, οπότε καλό υπόλοιπο χρονιάς, υγεία και έρωτα παίδες. Τα μόνα που έχουν σημασία. (Για όλα τα υπόλοιπα θα δουλεύουν τα ρομπότ σε λίγες δεκαετίες)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Bugs Bunny σωστά ισούται. .Ευχαριστώ για την διόρθωση...στα χαρτιά βγάζει 1 όπως το λες. .στην πράξη βγάζει 0 .Καλημέρα σε όλους. Για εμένα πού είμαι πρακτικός άνθρωπος και όχι των τύπων πότε ένα συν ένα δεν κάνει δύο...κάνει όσο πρέπει να κάνει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολυ σοβαρή η κόντρα Βουτση..Τσακαλωτου..κρύβει πολλά. Ο Βουτσης που είναι ενα απο τα μακρυά χερια του Μαξίμου ίσως προσπαθεί να φορτωσει στοκ υπ.οικ.την καθυστέρηση και την αποτυχία στην διαπραγμάτευση.

mixalis mixalios είπε...

Τι έγινε σήμερα? Το κάναμε after το μαγαζί?

(Ξανά) αρχίζουν οι αρρυθμίες στην κυβέρνηση! Κάποιοι λενε ότι το ΣΚ θα έχουν τελειώσει όλα.Αμ δε...

Καλημέρες...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα Μιχάλη.. .after γιναμε ναι ναι χαχα..οταν λες όλα τι ενωεις ολα..εχει πολλές ερμηνείες αυτο..για καντο λιανα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ειναι γεγονός οτι ο Μητσοτάκης δυσκολευτικε πολυ στο θεμα του Κηρυκα Χανίων.. .εκει ο Τσιπρας ειχε δίκιο.. .Οταν θέλεις να γινεις πρωθυπουργός και το δάνειο μιλαει στην οικογένεια σου περνας στην επίθεση.. Πας στην Τράπεζα δινεις μπροστά τα μισα και τα αλλα τα εξωφλεις σε μικρο διάστημα.. .το ποσο ειναι γελειο οταν μπροστασου εχεις την εξουσια...Στο τελος τέλος λευτα υπάρχουν για να κλεισει το θεμα σε μια ώρα.. .Δεν υπαρχει ενας να το σφυριξει αυτο στο αυτακι του Κουλη;

Ανώνυμος είπε...

michele
η χθεσινή ανάρτηση σου με την τσόντα .... 'ολα τα λεφτά !

JimMarkus είπε...

οι Έλληνες Buggs Bunny χρωστάνε άπειρα λεφτά, συνεπώς το πηλίκο είναι μηδέν, καλά τα λέει ο οπλαρχηγός...

Bugs_Bunny είπε...

Τότε jim το αποτελεσμα είναι απειρο, τα έχει βάλει στον αριθμητή αυτά ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ.

Bugs_Bunny είπε...

Ασχετο, χθες η ΓΕΚ εκανε 80 χιλ όγκο, τα 24 χιλ ήταν αγορές ιδίων. Περίπου το 1/3.

Το θέμα είναι γιατί το ανακοίνωσε σήμερα και όχι στο Τ+3? Υπάρχει κάποιος ειδικός κανονισμός? Ή απλά είναι μήνυμα ότι στηρίζεται η μετοχή?

ArTaXiA είπε...

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Γαλλίας και της Ιταλίας σημείωσαν απότομη άνοδο σε σχέση με το δείκτη αναφοράς. Το γαλλικό 10ετές κόστος δανεισμού ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Trichet στην ΕΚΤ το Νοέμβριο του 2003 και τον Νοέμβριο του 2011, η μέση τιμή για τη διαφορά μεταξύ των γαλλικών και γερμανικών 10ετούς ήταν περίπου 20 μονάδες βάσης. Το χάσμα έχει διεύρυνση για αρκετούς μήνες? αυτή την εβδομάδα, θα φθάσει σε ένα τριετές υψηλό των 61 μονάδων βάσης.

Οι ιταλικές αποδόσεις κινούνταν το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους χαμηλότερα από τις ισπανικές. Μετά τη σύγκλισή τους στα τέλη Ιουνίου η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου άρχισε να κινείται σταθερά υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο ισπανικό κόστος δανεισμού. Αυτή την εβδομάδα, η διαφορά ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, στις 70 μονάδες βάσης.

Ρε γαμώτο, αυτός ο Αλέξης, κυβερνά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Bonjour στους πρωινούς.

austin είπε...

Πολύ ενέργεια σήμερα στο μπλοκ... Η ισοδυναμια τότε και μόνο τότε <=> δεν ισχύει στην περίπτωση μας Αρταξια θαρρω...

Σωστό το δημοσίευμα, αλλά εδώ έχουμε ΠΘ που δεν έχει κλείσει την αξιολόγηση και χθες έκανε κοκκορομαχιες πάλι.
Δεν νομίζω ότι έγινε σε πολλές χώρες αυτό το χθεσινό σύνηθες πλέον φαινόμενο.. Και δεν έκανε και καμιά αναφορά αν άκουσα καλά στα της αξιολογησης.

Μια χαρά!

ArTaXiA είπε...

Για πες ρε Austin. Τι ισχύει στην περίπτωσή μας, γιατί νομίζω πως το έχω εξαντλήσει το θέμα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ jimMarkous..η αναρτηση μου ειχε σκοπό να τονίσει οτι η οποία ευμαρια των Ελλήνων ηταν τοσα Χρόνια στον αυτοματο πιλότο και μεσα στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγματων σε βαθος 50αετιας..Αλιμονο αν μετα απο τοσα χρονια δεν ειχαμε 2 tv και μια Αττικη οδό μαζι με κομβους στον Πειραιά.. .Αν δεν ειχαν γίνει οι Ολυμπιακοί αγώνες ουτε αυτα δεν θα είχαμε.. Αυτο δεν ειναι ανάπτυξη ειναι ανχωμενη μα..κια που λεει και το τραγούδι.

ArTaXiA είπε...

Αν δεν υπήρχαν οι Κινέζοι να ρίξουν τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, οι Έλληνες σήμερα όχι δύο τηλεοράσεις, ούτε ραδιόφωνο θα είχαν. Θυμάσαι όταν πρωτοβγήκαν τα βίντεο που ήταν Ιαπωνικά και κόστιζαν 150.000 δραχμές, όσο δύο μισθοί; Θυμάσαι που πήγαινες να αγοράσεις ένα πουλόβερ μάλλινο και είχε 40.000 δραχμές; Και όταν τριβόταν, έραβες μπαλώματα στους αγκώνες;

Οι Έλληνες δεν είναι ακριβώς καλύτερα....

austin είπε...

Αν αυτή την στιγμή είχαμε qe Αρταξια, θα ήταν εδώ τα ομόλογα;

Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το παρουμε..

JimMarkus είπε...

Τα όρνια τρέφονται αποκλειστικά με θνησιμαία (ψοφίμια) -νωπά ή σε αποσύνθεση- παρατηρώντας απευθείας το έδαφος, αλλά και έμμεσα με την παρατήρηση άλλων σαρκοφάγων και, ειδικά με την παρατήρηση άλλων αρπακτικών πτηνών που τρέφονται με σφάγια (scavengers). Ενδιαφέρονται κυρίως για τα εσωτερικά όργανα και το περιεχόμενο του στομάχου, καθώς και τη σάρκα των μεσαίων και μεγάλων νεκρών ζώων. Τουλάχιστον στην Ευρώπη, οι γύπες τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με νεκρά κατοικίδια ζώα όπως, πρόβατα, κατσίκια, βοοειδή, άλογα και καμήλες. Σπανιότερα, στρέφονται σε μικρότερα σφάγια όπως, σκυλιά, κουνέλια, αλεπούδες και παρόμοια ζώα. Επίσης, έχουν καταγραφεί κητοειδή, πάπιες και ψάρια, αλλά πολύ σπάνια.

Στους γύπες υπάρχει ιεραρχία στη διατροφή τους. Εάν υπάρχουν μόνο γύπες στο χώρο τροφής, προηγείται ο μαυρόγυπας που αναλαμβάνει να κάνει τη «σκληρή δουλειά», να κατακερματίσει δηλαδή τα εξωτερικά μέρη του σφαγίου (δέρμα, ινώδη τμήματα, κ.ο.κ) με το ισχυρότατο ράμφος του, μετά ακολουθεί το όρνιο που, συνήθως, τρώει όλο το μαλακό μέρος του ζώου και τέλος, έρχεται ο ασπροπάρης για τυχόν υπολείμματα. Σε περιοχές που συνυπάρχουν και άλλα αρπακτικά, όπως λύκοι και τσακάλια, πάλι οι γύπες αποτελούν το κυρίαρχο είδος. Εάν υπάρχει μόνο ένα (1) είδος γύπα και πάλι τρώει πρώτο το πιο υψηλόβαθμο ζώο της ομάδας, ξεκινώντας από το κεφάλι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη πηγαίνουν στο υπόλοιπο μέρος του σφαγίου.
Ακόμη και λίγα όρνια, μπορούν να «εξαφανίσουν» ένα σφάγιο σε μικρό χρονικό διάστημα. (πηγή βικιπαιδεία)

http://kourdistoportocali.com/news-desk/chartini-pyrgi-trapezes-110-dis-kokkina-dania/

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σωστος ο Αρταξιας...

JimMarkus είπε...

Παιδιά την μεταπολίτευση δείτε την ως την περίοδο πάχυνσης, κάποια στιγμή έρχεται και το Πάσχα....

ArTaXiA είπε...

Και για να κλείσω την πολιτική συζήτηση, δεν φταίει η κυβέρνηση που δεν δίδεται η αξιολόγηση. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λάβει αξιολόγηση στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Και ουδείς πολιτικός, είναι διατεθειμένος να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται. Πιπιλάνε για μείωση αφορολόγητου, ενώ ας πούμε τη μονιμότητα στο δημόσιο δεν την αγγίζουν. Επειδή οι Δ.Υ. είναι πελάτες του κράτους. Μείωση μισθών στο δημόσιο δεν συζητείται. Γιατί; Γιατί, χρειάζονται τις ψήφους.

Ας εμφανιστεί κάποιος να πει: Θα άρω την μονιμότητα και οι μισθοί του δημοσίου τομέα θα ξεκινούν από 400 ευρώ. Πήρε αξιολόγηση όχι αύριο. Χθες!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.
μην ξεχνάμε πως όλα είναι Έσοδα μειον Έξοδα.
εαν δεν μειωθεί ο Δημόσιος τομέας κατα 50 με 80 χιλ. μισθοδοσίες, θα χορεύουμε όλοι προς την καταστροφή.

δεν χρειάζονται άλλες αναλύσεις.

austin είπε...

Σωστός!! Για αυτό και αφού δεν το κάνουν τώρα που η χώρα είναι σε μόνιμη εξέταση...κωλονοσκόπησης, τότε δεν θα γίνει ποτέ. Άρα μέλλον δεν βλέπω λαμπρό.

Εμένα πάντως η σύντροφος μου, για πρώτη φορά μου ζήτησε να φύγουμε εκτός χώρας.

Και έχουμε "άγκυρα" σκεφτείτε που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πούμε ότι τα παρατάμε και φεύγουμε.

michele είπε...

Oντως πολυ πρωι μου ξεκινησατε ,καλημερα σε ολους

michele είπε...

Οσον αφορά για τη διεύρυνση των αποδόσεων των ομολόγων ειδικά της Γαλλιας το τελευταίο διάστημα, είναι πιθανό να οφείλεται στην αβεβαιότητα των εκλογών. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία, όπου υπήρχαν οι παρενέργειες ενός δημοψηφισματος που έχασε η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε.
Το τραπεζικό σύστημα έχει σημαντικό πρόβλημα ιδίως με την Monte dei Paschi κλπ.

Η συσχέτιση αυτών των χωρών με την δική μας ( που είναι εκτός αγορών και βρισκόμαστε στο 7,5%) δεν νομίζω οτι ευσταθεί.

Η ΜΟΝΗ χώρα που τα assets της θα ενισχυθούν με πιθανή προκήρυξη εκλογών ειναι η δική μας.

michele είπε...

Παμε τώρα στους ΔΥ. Μαζί σας είμαι. Ομως, ο αριθμός τους έχει μειωθεί λόγω μνημονίων απο 900 περίπου στις 650 χιλ και περισσότερο απαιτείται η αξιολόγησή τους,ο εξορθολογισμος τους και λιγότερο η μείωση αυτη καθαυτή με τη μια,καθώς οσο ισχύει το 1/5 σε λίγο διάστημα θα μειωθεί κι αλλο.
Εννοείται πως επίορκοι αποδεδειγμενα κλπ επρεπε να εχουν φυγει ηδη,αλλα ο Τσιπρας τους μαζεψε πισω και το ισοζύγιο το περσινό προσληψεων ( απο την πισω πορτα) με συνταξιοδοτησεις κλπ είναι θετικό.

ArTaXiA είπε...

Φίλε μου Mic, ο συσχετισμός ευσταθεί και παραευσταθεί.

Εάν εγώ πληρώνω τόκους 100 ευρώ και πάω στο 130, έχω άνοδο κόστους χρήματος 30%. Ομοίως εάν πληρώνω 1000 ευρώ και πάω στα 1300. Αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στη δική μας.

michele είπε...

Οσον αφορά τη μονιμότητα στο Δημόσιο. Δεν μπορεί να γίνει.Η ιστορια της πλατείας Κλαυθμώνος είναι διδακτική. Κάθε ένας που θα ανέβαινε θα έδιωχνε τους άλλους για να βάλει τους δικούς του.Και με μαιμου αξιολογήσεις.
Μπορεί να γίνει στις ΔΕΚΟ ( όσες έχουν μείνει η θα μείνουν) πάντα με κριτήρια αξιολογικά.
Κατα την προεκλογική περίοδο του 2007 ο Βούδας είχε μιλήσει για άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και έπεσαν να τον φάνε φυσικά από εφημερίδες από το κόμμα του και φυσικά το βαθύ Πασοκ. Τελικά κι αυτός κάποιους μήνες προ των εκλογών έφερε ( νόμιμα ) τους stagiers για 6 μήνες και δεν είχαν που να καθίσουν.

ArTaXiA είπε...

Τώρα αυτά περί δημοσίων που μειώθηκαν αλλά τελικώς δεν μειώθηκαν γιατί προσλήφθηκαν επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 είναι επιηκώς πίπες.

Το κλειδί είναι η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. Μπαίνουν ως καθαρίστριες, προωθούνται για γραμματείς. Προσλαμβάνονται για κοινωφελή, πηγαίνουν αποσπασμένοι στον πρόεδρο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Όπως απαράδεκτα ήταν και όσα έλεγε ο δικός σου, ο Κούλης ντε, για αξιολόγηση Δ.Υ. με προσωπικές συνεντεύξεις.

Δεν μπορείς να τα εφαρμόσεις αυτά. Μπορείς όμως να ψηφίσεις άρση μονιμότητας, να αξιολογείς μέσω ιδιωτικού φορέα μυστικά και να στείλεις αύριο 100.000 Δ.Υ. σπίτια τους.

Αλλά δεν θέλεις να το κάνεις. Γιατί αν ήθελες, και λέω για τον δικό σου, τον Κούλη ντε, θα το έκανες όταν ήσουν υπουργός.

hippy είπε...

Καλημέρα

φυσικά και θα συμφωνήσω με τον καλλιτέχνη. Όταν το σπίτι μου δεν βγαίνει οικονομικά μειώνω τα έξοδα, δεν ληστεύω το γείτονα. Τουλάχιστον στην αρχή που διατηρώ την αξιοπρέπεια μου.

michele είπε...

Ναι ευσταθεί, ποσοστιαία όχι αριθμητικα. Αν καποιος παιρνει 700 ευρω το μηνα και παρει αυξηση το εισοδημα του 30% θα πάει στα 910
ενας άλλος παιρνει 2000 και θα παρει στα 2600.
Να τους βαλουμε στην ιδια κατηγορία;

Η να δουμε πόση ήταν η εξάρτηση απο το ευρωσυστημα της Ελλάδας τηςΙσπανιας η Πορτογαλιας η Ιρλανδιας για παραδειγμα στα τελη του 2014

και πόσο είναι αυτών των χωρών σήμερα και τι διαδρομή εκανε.

michele είπε...

Οσον αφορα το αφορολογητο.Το βρηκανε 12000. Στα 8000 θα ειχε παραιτηθει ο Τσακαλωτος και πηγε. Τωρα στα 6000 θα παραιτηθει,αλλη μια φορά.

Είπαμε, ο λογαριασμός μεγαλώνει.

michele είπε...

Είπαμε μειώθηκαν κατα 300 χιλ τι δεν αντιλαμβανεσαι,δεν έγινα κατανοητος;
Στις περισσότερες χώρες είναι μόνιμοι αλλα με αξιολογήσεις κλπ

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=166839

Ιδού και ένα ενδιαφέρον link για το θέμα.
Φιλελεύθεροι ειμαστε ( για τον εαυτο μου μιλάω) αλλα να παίρνουμε όλες τις παραμέτρους.

Α δεν μπορείς να εφαρμόσεις αυτά( αξιολογήσεις κλπ) και μπορείς να στείλεις 100χιλ αύριο στα σπίτια τους. Και μετά ξύπνησες φίλε μου.

hippy είπε...

Κατά τα λοιπά κ. JM προσωπικά δεν μου αρέσουν οι γενικότητες και οι φουσκωτές ρήσεις.

Όταν λέμε "οι Έλληνες χρωστάνε άπειρα λεφτά, συνεπώς το πηλίκο είναι μηδέν" (εγώ δεν ξέρω) πόσα είναι ακριβώς σαν ποσοστό του ΑΕΠ ας πούμε? Πόσα σαν ποσοστό της συνολικής περιουσίας τους? Είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα χρέη των Ολλανδών ή άλλων ευρωπαίων?

Έτσι θα είσαστε περισσότερο χρηστικός γι εμάς.

Παλαιότερα είχα κάνει μια ανθρωπολογική παρατήρηση ότι η μεγαλύτερη διαφθορά και αργή-προβληματική λειτουργία στη χώρα συναντάται στις πιο καλοπληρωμένες υπηρεσίες και υπαλλήλους (πολεοδομία, εφορία, δικαστές κλπ). Το προεκτείνω...τους πιο γκρινιάρηδες συμπολίτες τους συναντάμε ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εκμεταλλευτεί στο παρελθόν κενά στη λειτουργία του κράτους και σήμερα δυσκολεύονται καθώς μειώθηκαν τα όβολα. Παράδειγμα έδωσα χθες αργά στον οπλαρχηγό εστιάζοντας στα χρέη των ιδιωτών προς τις τράπεζες. Άλλος πληρώνει (ο φορολογούμενος μέσω των ΑΜΚ) άλλος γκρινιάζει (ο τζαμπαμάγκας οφειλέτης)

ArTaXiA είπε...

Mic, αρθρο του 2005 μας έδωσες;

Άκου λοιπόν πως έχει η κατάσταση.

Στη Μ. Βρετανία, μονιμότητα πλέον δεν υπάρχει. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι.

Στην Ιταλία, η μονιμότητα κλονίστηκε όταν πέρασε νόμος, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι Δ.Υ. ετίθεντο στη διάθεση της διοίκησης για το που θα απασχοληθούν, και σε τι αντικείμενο. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Εναλλακτικά μπορούσαν να υπογράψουν την παραίτησή τους. Έφυγαν πολλοί.

Στη Γαλλία, συνέβη κάτι αντίστοιχο.

ΜΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2005;

Lefty είπε...

Καλημερα
Πολυ πιθανον να λεω παπ... Απλα μου κατεβηκε οπως σας διαβαζα.
Μονιμοτητα και ορισμενο % του ΑΕΠ για μισθοδοσια. Θες κυριε να παρεις τους διπλους, παρε. Θα πεσει ο μισθος στο μισο για ολους. Εγινα κι εγω ΠΘ για μια μερα

michele είπε...

Οι διαφορές υπάρχουν αλλα είναι μικρές και προς τη σωστη κατεύθυνση. Η μονιμότητα ως βάση στο δημόσιο τομέα εξακολουθεί να ισχύει στις περισσότερες δυτικές χώρες ,αυτο ηταν που ήθελα να καταδείξω.

Τωρα να μου βγαινεις φίλε,πιο φιλελε από μένα είναι κάπως περίεργο χαχα

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και η επιλογή του δυσάρεστου εναντι του καταστροφικού.Μην τρελλαθουμε τελείως.
Ας κανουμε λοιπον αυτο που έγινε στην Ιταλια δεν διαφωνουμε.

michele είπε...

Lefty αυτο είναι κυρίως το προβλημα πλέον. Η υψηλή μισθοδοσία που είχαμε και έχουμε σε κάποιους τομείς στο Δημόσιο Τομεα και στο στενό και στον ευρύτερο. Η ΔΑΠΑΝΗ δηλ. Καθώς και τα δικαιώματα ( μητερες κλπ) που είναι πολυ περισσότερα στο δημόσιο απ οτι στον ιδιωτικό τομέα
δημιουργωντας στρέβλωση.

ArTaXiA είπε...

Στην Ιταλία λοιπόν που λες, ήσουν υπάλληλος του δήμου του Palermo στη διεύθυνση οικοδομικών αδειών. Φαντάσου δόντι τώρα. Ήσουν στο ίδιο πόστο καμιά δεκαετία, με τα "δωράκια" σου, τα τυχερά σου, ξέρεις...

Μια μέρα εμφανίστηκε ένας τύπος από τη Ρώμη, πήγε στο δήμαρχο, ζήτησε μια λίστα μισθοδοσίας κι ένα οργανόγραμμα, το μελέτησε.

Στη συνέχεια, κάλεσε όλους τους υπαλλήλους στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και τους είπε τα χαμπέρια τους. Στον δικό μας, πρότεινε να πάει φύλακας στο δημοτικό σχολείο της Gela, τρεις ώρες δρόμο μακριά, εκεί υπήρχε ανάγκη κάλυψης θέσης.

Ο δικός μας είχε δυο επιλογές: Να δεχτεί τη μετάθεση, ή να παραιτηθεί.

True Story.

michele είπε...

Ουπς ! επιασε και το ΕΧΑΕ τον στοχο του γραφηματος μας απο 15/12

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/12/blog-post_15.html#more

Ακριβως κιολας.Για να δούμε τη συνέχεια :)

michele είπε...

Οντως art. Aυτο είναι η δική μας κινητικότητα. Συμφωνώ απόλυτα. Θα σε εχουμε κάπου εδω να κάθεσαι και να κωλοβαρας σε μια υπηρεσία και καπου αλλου να μην προλαβαίνουν; ( οι συναδελφοι σου).
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ συμφωνώ.

Στην Ελλαδα μεταφέρουμε ενα υπουργείο ( το παιδείας ας πούμε ) απο το κέντρο στη Νερατζιωτισα και μου έκαναν απεργία χαχαα

Ανώνυμος είπε...

Στον δικό μου (μεγάλο )Δήμο στη Δ/νση Πολεοδομίας & Έργων υπάρχει 1 Πολ. Μηχ και 12 Τοπογράφοι - σσ. αυτοί είχαν δόντι , τι να κάνουμε .
Οι Τοπογράφοι κανουν δουλειές, εγκρίσεις κλπ για όλες τις ειδικότητες όπως καταλαβαίνετε.

Χρειάσθηκε ο Δήμος μια αποτύπωση πρόσφατα κι ο προιστάμενος απευθύνθηκε στους 12 Τοπογρ για το ποιός θα πάει. Δεν πήγε κανείς.
Κι η Δημοτική αρχή για να μην σπάσει αυγά, φυσικά το ανέθεσε σε εξωτερικό γραφείο , όπως πάντα άλλωστε.
true story

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλησπέρα σε όλους,
κοιτώ την ΕΛΛ και έχει τρελή πλάκα...τι καφενείο είν τούτο ..πουλάνε 1, 5 10 τεμ ποιοι στα κομμάτια παίζουν σε αυτή τη μετοχή ?
Χαχα έτσι και αγοράσω 1000 τεμ θα πάει στο το 5 ανόδου χαχα 4χιλ τεμ τζίρος η ημέρα.

michele είπε...

Και πληρώνει και τα δύο μέρη η Δημοτική αρχή.Και το εξωτερικό γραφειο και αυτούς. Αυτο λέμε αξιολόγηση και ερωτημα,κανεις την δουλεια αυτη όπου χρειαζόμαστε η θέλεις να κωλοβαρας.
Ετσι μάλιστα. Αυτό που λέγαμε πριν με τον art.Oχι άκριτα εννοω.

Το 631 ( για να μην ξεχνιόμαστε) εχει μετατραπεί πλέον σε ισχυρή αντίσταση. Θεωρω ότι θα την τεσταρουμε σήμερα-αυριο

hippy είπε...

Είμαι κοντά να τελειώσω τη μαμημένη την άδεια για να φτιάξω κάτι στα παιδιά σε οικόπεδο που αγόρασα τον Σεπτέμβριο του 2014 στο όνομα τους. Μου ζήτησαν υπεύθυνες δηλώσεις σφραγισμένες από την εφορία ότι δεν οφείλουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ΕΝΦΙΑ 2011-12-13!!!

Για το ακίνητο που αγόρασαν το 2014!! Τι να κάνω...τις έφτιαξα!!

Ωχ Θεε μου (κλαυσίγελος)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται αυτή η μνησικακία για τους Δημόσιους.

Για να το λήξουμε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι κάνουν λειτούργημα και όσα και να παίρνουν τους αξίζουν και θα τους άξιζαν και περισσότερα.

Οι φοροκλέπτες του ιδιωτικού τομέα να κοιτάξουν να αυξήσουν τις αποδοχές τους και να μην κλαίγονται.

Αυτά όταν όλοι τους ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι
Λεφτά Υπάρχουν.

και έχουν να κάνουν με πολιτικούς με μικροπολιτικές τακτικές.

michele είπε...

Χα Ηippy το προσωπικό σου παράδειγμα είναι ο παραλογισμός του δημοσίου. Και εννοείται οτι έρχεται απο παλιαααααα

michele είπε...

Βασιλη δεν υπαρχει μνησικακία. Είναι απο τις μεγάλες παθογενειες της χωρας ( οπως και η φοροδιαφυγη-φοροαποφυγη) και αυτο συζητάμε. Ειναι λαθος η διχαστική προσεγγιση που ορισμένοι προσπαθούν.
Δεν νομιζω οτι οσα και να παίρνουν τα αξίζουν αγαπητέ.

ο μεσος όρος μηνιαίας μισθοδοσίας ΣΗΜΕΡΑ που μιλαμε στη ΔΕΗ ειναι πανω απο 3000€ Ε πολλοι δεν τ αξιζουν.
Η μισθολογική δαπάνη για το δημοσιο τομεα ευρυτερο και στενό ειναι ακόμα μεγάλη.
Απ την αλλη έχουμε 1,2 εκ ανέργους .Δεν είναι ασπρο-μαυρο.

michele είπε...

Το 0,2340 το εχουμε στην ΕΤΕ

JimMarkus είπε...

κύριε Hippy μου πιθανότατα δεν διακρίνατε ότι σήμερα αστειεύομαι λίγο παραπάνω... δεν χρειάζεται πάντα να είμαστε χρήσιμοι με την κοινή έννοια, αλλά θα καταχραστώ τον χώρο αναπτύσσοντας κι άλλο το επιχείρημα μου για ένα αστείο.

michele είπε...

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16427253_10154462351658212_2085086800213590844_n.jpg?oh=a83f08299beb9eaed1616dcfde7303d2&oe=59035A7E

ΔΕΗ

JimMarkus είπε...

Άρση μονιμότητας στο δημόσιο και αρχικό μισθό εκεί 400 ευρώ.
Με ένα σμπάρο τρία τριζώνια. Άμεση δημοσιονομική προσαρμογή, απόλυση όλων των επίορκων και ταυτόχρονη παραίτηση των καλύτερων νέων μυαλών για αναζήτηση καριέρας στον ΙΤ που θα ανθίσει από την μείωση της φορολόγησης-αντίστοιχη της μείωσης των άνω δαπανών.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

JimMarkus και παλι θα συμφωνησω μαζι σου ...οπως και με τον michele...ακου 3.000 μισθό. Κυριε hippy θα ηθελα μια απάντηση για το χθεσινοβραδυνο μου σχολιο αν δεν κουραζω.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μιχάλη όπως γνωρίζεις πιστεύω ότι η μεγαλύτερη παθογένεια του Ελληνικού κράτους είναι η χρήση του Δημοσίου από τα κόμματα.

Είναι πραγματικότητα αυτή η αυτιστική παράνοια του Δημοσίου και την ζούμε όλοι μας ...χαχα Hippy.

Όλοι συμφωνούμε ότι ο Δημόσιος τομέας έχουν τρελό χώρο για βελτιώσεις (αν μη τι άλλο :)

Ωστόσο ο Δημόσιος τομέας είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ και αν σε ένα σύστημα που υπολειτουργεί κοπανίσεις με καμιά βαριοπούλα αλλαγές τότε ...άντε μάζευτο.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χαχα η Πειρ για 15η φορά στο 0.183 για να δούμε θα περάσει?

JimMarkus είπε...

Kύριε Paspaliaris φυσικά και δεν υπάρχει καμμία μνησικακία για τους δημόσιους.
Εφόσον λοιπόν πάιρνουν λίγα όπως λέτε ας αφήσουμε την ιδια την αγορά να καθορίσει το πόσο αξιοκρατικός είναι ο μισθός ενός νεοδιόριστου. Ας κατεβάσουμε το μισθολόγιο και αν δεν έχουμε αιτήσεις για διορισμό τότε να το ανεβάσουμε σιγά σιγά μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

JimMarkus παραπάνω απλά αναπαρήγαγα τον αντίλογό τους που έχει τρελή πλάκα ειδικά όταν τα επιχειρήματά τους εστιάζουν στο "μα εμείς κάνουμε λειτούργημα"

πχ λένε οι Δάσκαλοι και οι καθηγητές εμείς δεν μπορούμε να δουλεύουμε πάνω από 20 ώρες γιατί κάνουμε λειτούργημα

Οπότε και συμφωνούμε ότι έχουμε ένα Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα που υπολειτουργεί και πρέπει να βελτιωθεί, αλλά όχι να διαλυθεί τουλάχιστόν όχι τώρα για να μην έχουμε ταμπού όπως λέει και ο Ξυδάκης.

JimMarkus είπε...

πολλές παρεξηγήσεις σήμερα, δεν είδα την ειρωνία και εγώ ,σωστός o Vassilis

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

και μετά κάνουν άλλες 30ώρες σε ιδιαίτερα... ή τα τεχνικά συνεργεία (όσα έχουν απομείνει) ΟΤΕ, ΔΕΗ που παίρναν και τον εξοπλιμό της υπηρεσίας τους και πηγαίνουν και κάνουν ιδιωτικά έργα ...τι να λέμε.

ArTaXiA είπε...

Στα δικά μας τώρα, όταν βλέπω rotation σε χαρτιά αντί εβδομάδων να γίνεται μέσα σε ώρες, η ποιότητα της ανόδου είναι ύποπτη.

Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω.

michele είπε...

Ετσι κι αλλιως ειναι η αντίσταση απο πανω που δεν δινει πολλα περιθωρια το 631

αλλα εχουμε ακομα το υπολοιπο της σημερινης συνεδριασης και την αυριανη για να δουμε τι θα κανουμε.
Αν οχι υποπτη,τουλαχιστον βραχύβια ,ξερω εγω

hippy είπε...

Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Κυριε hippy θα ηθελα μια απάντηση για το χθεσινοβραδυνο μου σχολιο αν δεν κουραζω.


Κύριε οπλαρχηγέ δεν το είχα δει. Μια και είναι κάπως προσωπικό σας απάντησα κάτω από τη χθεσινή απογευματινή αναρτηση.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ φιλτατε hippy..διαβασα την απάντηση σου.Αν δεν κανω λάθος εχεις αριστερή ιδεολογία (χωρις αυτο να ειναι κακό φυσικα)αν εχω καταλάβει καλα απο παλιές αναρτησεις.Πάντως οι αριστεροι ειναι οι πιο σκληροί εργοδότες..και τα μαγαζια τους πάνε Ρολόι. Δεν μου απαντήσεις όμως αν καποιος χρωσταει για χ λογους και δεν πληρώνει και η τραπεζα του κανει κουρεμα 50...60..80% το δέχεται η το απορρίπτει για το γενικότερο συμφέρον.. .των φορολογουμενων;

ArTaXiA είπε...

Μια και χαζεύω, για πείτε μου βρε....

Εσείς που ψωνίσατε ΠΛΑΙΣ, βγάλατε τίποτα ή κουβέντα να γίνεται;

hippy είπε...

Προφανώς και το δέχεται ΟΠΛΑ δεν είναι ανόητος.

Είναι λάθος όμως και υποκριτικό εκ μέρους του να περνάει τους υπόλοιπους εμάς για ανόητους ότι θα πειστούμε πως για όλα τα κακά του τόπου φταίνε οι κακές κυβερνήσεις.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι αριστεροί εργοδότες, ήμουν σε δημόσιο σχολείο. Το σπίτι μου όμως, όπως και γι αυτό που θα φτιάξω στα παιδιά, είμαι (νομίζω) σωστός.

"Τον δουλευτή σου πλήρωνε και ψυχικό μην κάνεις" έλεγε ο μικρασιάτης παππούς μου και ψήφιζε Βενιζέλο που απ΄όσο ξέρω ήταν πατριώτης. Ούτε αριστερός ούτε δεξιός.

michele είπε...

Ολο το χαρτί μάζεψε το CENER

hippy είπε...

ΔΕΗ παντός καιρού. Και Gremain και Grexit. Μέχρι τα 2,90 μην παίρνουμε και πολύ θάρρος.

michele είπε...

Ε ναι η ζωνη 2,50-3.08 Ηippy ειναι ασφαλης κατα τη γνωμη μου ,οσο μπορει να το πει κανεις αυτο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ να εισαι καλά. Και να με συμπαθας για τις προσωπικες ερωτήσεις που εκανα...δεν ειχαν ίχνος ειρωνείας..σε πολλά συμφωνώ μαζι σου.

michele είπε...

Χτυπαμε σημερα ΕΕΕ-ΟΤΕ ΕΧΑΕ ΟΠΑΠ-ΜΠΕΛΑ ΜΥΤΙΛ ΓΡΙΒ ωστε να μπορουν να ανεβαινουν οι τραπεζουλες
ΔΤΡ +3,61% αλλα να μην ανεβει και πολυ ο δείκτης

michele είπε...

Αρκετα ομως απ αυτα τα μαζευουν βλεπω τωρα στις δημοπρασιες

austin είπε...

ΜΠΕΛΑ όμως εδώ σπάει κάτω... Καλά δεν θυμάμαι; δεν το λες και καλό αυτο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χμ ναι μέχρι τις 6 του μήνα έχουμε ακόμα καιρό :)

michele είπε...

Μεχρι 12,30 εχει περιθωρια Austin ναι μεχρι αυριο μεσημερακι Βασιλη χαχαχ

hippy είπε...

Ο michele είπε...
Μεχρι αυριο μεσημερακι Βασιλη χαχαχ


Σωστό σε βρίσκω..."δυο χρόνια συριζα κατακέφαλα μ΄έκαναν σοφότερο"