Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
EYΡΩΒ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Την 1η του τρέχοντος μηνός παρουσιάσαμε την μετοχή εδω :
http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html#more

επισημαίνοντας το αρνητικό σενάριο ως εξής:

"Σε αντίθετη περίπτωση και καθώς οι ταλαντωτές δεν έχουν ακόμα εισέλθει στην υπερπουλημένη ζώνη ( RSI 14  35.3)  καθοδική διάσπαση του σημείου θα φέρει αυξημένη ορμή και όγκους συναλλαγών με αποτέλεσμα της προσέγγιση στα 0,51 ευρώ ,όπου και κλείνει το "ξεχασμένο" χάσμα ( 0,51-0,515)."

Πράγματι η μετοχή έσπασε καθοδικά το πολύ σημαντικό σημείο των 0,56€ διαφεύγοντας και από το συμμετρικό τρίγωνο Ε-Ε1,κλείνοντας και το gap και ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στα 0,5210 ευρώ.

Πιθανή συνέχεια της πτωτικής κίνησης ,θα βρει στήριξη στα 0,492 της Κ1 που αν χαθεί ο όγκος συναλλαγών θα αυξηθεί με στόχο πια την Κ στα 0,46€.
Ενδεχόμενη αντίδραση προς την D1  των 0,56 ευρώ, θα αποθερμάνει τις πιέσεις, αλλα εάν αρκεστεί μόνο σ αυτή τη διαδρομή θα πρόκειται για μια τεχνικής υφής αντίδραση. Αντίθετα αν συντελεστεί η υπέρβαση της D1, θα τεθούν οι προϋποθέσεις για την προσέγγιση και των 0,60 απ όπου και διέρχεται και ο εκμο 20 ημ.

51 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα σε όλους! Άντε να δούμε και σήμερα! Δεν ξέρω αν θα παίξει τεχνικής φύσεως αντίδραση σημερις αλλά ότι και να είναι θα είναι πρόσκαιρο! Η ειδησεογραφία κάθε μέρα είναι χειρότερη. Χάσαμε την ευκαιρία να τα έχουμε τελειώσει όλα τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης (και όχι το 1/3 Ευκλείδη) εγκαίρως και τώρα θα τον πιούμε...

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ Λευτέρη...

hippy είπε...

Μια και ξύπνησα νωρίς (σπάνιο φαινόμενο για μένα) πέρασα για καλημέρα.

Δύσκολα μοιάζουν τα πράγματα. Το άγχος του καθενός απ΄τους εμπλεκόμενους τους κάνει να προσπαθούν να επιβληθούν φωνάζοντας. Σαν τηλεπαράθυρο. Πολλοί λένε πολλά αποτέλεσμα κομφούζιο. Κάνω ένα βήμα πίσω για να τους παρατηρήσω προσεκτικότερα.

Το ΔΝΤ πρέπει οπωσδήποτε να βρεί λύση αλλιώς θα αμαυρώσει το ιστορικό του σαν επιτυχημένος θεσμός. Επιχείρηση που δανείζει είναι, οι αυριανοί πελάτες θα στέκονται με δυσπιστία στο θέμα "Ελλάς" αν αποτύχει.

Ο Σόιμπλε πάλι σαν να παραέγινε λαλίστατος. Money talks and bullshit walks. Ο ισχυρός αυτός γιατί κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει και φωνάζει? Για τους ψηφοφόρους του? Μου μοιάζει καλή εξήγηση.

Οι σανελικοί λογικό να φωνάζουν. Μπλαμπλάδες αριστεροί είναι, όπλα δεν έχουν, τι τους μένει? Η ατάκα του ελληναρά..."ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε?"

Σε κάθε περίπτωση πάντως φρόνιμο είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας, προσωπικά θεωρώ το μαγαζί αμυντική επιλογή αν δω ακραίες τιμές, φυσικά δεν με ενδιαφέρουν οι τράπεζες. Άμυνα κάνω, μ΄ενδιαφέρει μόνο ότι έχει αξία. Υποδομές (λιμάνια, νερά, ενέργεια) και εξαγωγικές κυρίως.

Tην παρατήρηση σχετικά με τον περίεργο-εκβιαστικό τρόπο πληρωμών των τοκοχρεολυσίων για την οποία είχε γράψει η WSJ και την ανέφερε ο εξαιρετικός καλλιτέχνης δεν ανήκει σε μένα αλλά στον κ. Στασινό (Teckie chan). Ευχαριστώ φίλε (για την εκτίμηση). Αν και παλιά έχει ακόμα ενδιαφέρον.

http://www.techiechan.com/?p=2560

Ανώνυμος είπε...

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2017/02/06/20170207_greece.jpg
real output comparison. no comments

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα παίκτες μου, καλημέρα Hippie. H εκτίμηση είναι αμοιβαία. Διότι, ο καλλιτέχνης, αν δεν ήταν καλλιτέχνης θα ήθελε να είναι Hippie.

Για λίγο προσοχή σήμερα, μήπως και ωφεληθούμε από τη διακύμανση.

Μανώλης είπε...

Κύριοι,καλημέρα σας.Αχ,βρε Μichele πόσο μπροστά είσαι στις προβλέψεις σου!!!
Από το Νοέμβριο έλεγες ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει μέσα στο '16.
Αισίως φτάσαμε Φεβρουάριο...και βλέπουμε!
Απίθανοι και μοιραίοι ορίζουν τις τύχες μας.
Να σαι καλά.
Καλημέρα και πάλι.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους! Ούτε καν αντίδραση δεν μπορεί να κάνει το ΧΑΑ!

Τα τσάκισαν πάλι όλα! άντε να ναι καλά τα παιδιάνα μας φλομώνουν στο ψέμα εμάς και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην ελλάδα! Μέτρησα ότι είναι η πέμπτη φορά αυτή που τσακίζουν τις τράπεζες οι κατσαπλιάδες.

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Κανένας δεν έχει συμφέρον να μην τα βρούν, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει στην Ευρώπη, γνώμη μου.
Για να δούμε το θωρηκτό θα κουνηθεί από την θέση του, κάτι έλεγε προχθές ο hippy

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

... ησυχία...οι σερφερ ψάχνουν για το επόμενο κύμα :)

ArTaXiA είπε...

Έχω στήσει σε κάτι τιμές ρε Austin, που αν μου γίνουν και γυρίσει από κει, έχω βγάλει τα trades του εξαμήνου. Διότι τι περιμένομε κι εμείς; Τρία-τέσσερα τέτοια το χρόνο.

μπαρμπαλιας είπε...

κιαποδω να σου γυρισει...παλι μεσα εισαι

μπονζεαουρ μοναμι

ArTaXiA είπε...

Γεια σου μπάρμπα μου. Τα νούμερα εδώ, δεν μου λένε κάτι....

austin είπε...

Αρταξία καλά κάνεις! Έτσι πρέπει και έτσι είναι το σωστό όχι μόνο για εμάς αλλά και για κάθε έναν που τον "παρασέρνει αυτή η κατάσταση". Όπως έχω πει όμως πολλές φορές, εδώ και καιρό τα σχολια μου δεν αφορούν τόσο το ΧΑΑ. Το πολύ πολύ βάζεις ένα στοπ λος και προχωράς παρακάτω.

Εδώ πάμε για βλάβη στην οικονομία της χώρας μη αναστρέψιμο! Και ξέρω ότι το ξέρεις...απλά επεξηγώ το παραπάνω σχόλιο. Όπως το πλιάτσικο που ζήσαμε όλοι στο ΧΑΑ το 2015 θα πέρναγε στην πραγματική οικονομία (αυτή την περίοδο περνάει), αυτή η ακραία στασιμότητα του ΧΑΑ, θα έχει ίδια στασιμότητα στις επιχειρήσεις της πραγματική οικονομίας. Μόνο που εδώ εμείς, μπορούμε να απέχουμε ή να γίνουμε τυχοδιώκτες για το 20άρικο που λέει ο λόγος. Ενώ στις επιχειρήσεις τα έξοδα τρέχουν...οπότε αφού δεν σταματάει η κατρακύλα και δεν προχωράει τίποτα από τον Μάιο του 2014 μέχρι και σήμερα, ενώ δεν φαίνεται να προχωρήσει και κάτι στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, η κατάληξη είναι μία δυστυχώς: μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων και γενικότερα τρόποι "υβριδικοί" επιβίωσης εδώ στο Ελλαδιστάν, που βιώσιμοι δεν είναι.

Με λίγα λόγια. Αν δεν ανατραπεί αυτή η στασιμότητα και η κατρακύλα η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και μηδενισμός των πάντων επίκειται για να μπορέσει κάποια στιγμή να ξεκολλήσει το σύστημα με τον πιο βίαιο τρόπο. Είτε αυτή η καταστροφή λέγεται δραχμή είτε ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε και λέμε συνέχεια ότι θα μας σώσουν, και αποκλείεται να πάμε στην δραχμή και αποκλείεται να γίνει κούρεμα καταθέσεων κτλ κτλ κτλ. Το διάγραμμα που έβαλε ο Παύλος τα λέει όλα...Το λίπος τελειώνει, η ενέργεια το ίδιο, οπότε το πολιτικό σκηνικό αλλά και ο λαός όπου και όπως μπορεί πρέπει να κινητικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό για το καλύτερο. Αλλιώς όπως ήταν νομοτελειακό ότι θα σκάσει η φούσκα της Ελλάδας και αφού δεν βάζαμε μυαλό τις καλές εποχές θα ερχόταν κάτι τύπου μνημόνιο και ΔΝΤ...έτσι θα πάμε σε "έκρηξη" αν δεν ανατραπεί το σκηνικό.

Αυτά και καλή συνεδρίαση!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μυτιληναίος: Δυο μήνες νωρίτερα ο μετασχηματισμός
http://www.sofokleous10.gr/index.php/bussines/item/72252-2017-02-09-09-07-05?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

michele είπε...

Καλημερα,καλημέρα σε όλους .Το διάγραμμα που έβαλε ο Παυλος,απεικονίζει αυτό που λέμε στασιμοχρεωκοπια .
Επιμένω οτι υπάρχουν εταιρείες και επομένως και μετοχές που δείχνουν αυτονόμηση απο το παρόν σύστημα με εξαγωγικό προσανατολισμο.

Το πρόβλημα της χώρας ειναι η κυβέρνηση και οι τράπεζες. Που συνδέονται και μεταξύ τους σαν πρόβλημα.

ArTaXiA είπε...

Kαι βεβαίως, ότι έστησα για αγορά είναι πάνω. Μπράβο παιδιά που με παρακολουθείτε.

michele είπε...

Tωρα θα εχει γυρισει ,αδυναμη η αγορα ,τζιρος χαμηλος μονο τα συνεταιρακια ΜΥΤΙΛ-ΜΟΗ κατι κανουν και το ΒΙΟ-Cener

ArTaXiA είπε...

Μπα.... Πάνω η ΕΛΛ ακόμη!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΛ :)

michele είπε...

H ΕΛΛ εν αναμονή ( του αθλιου) μερίσματος που δίνει στο μετόχους θα συντηρείται σε αυτά τα επίπεδα. Στα 10- 10,5 άξιζε η αγορά τωρα υπάρχουν άλλες ευκαιρίες. Αυτή είναι η γνώμη μου

hippy είπε...

Μαύρο, black, schwarz, noir, nero, negro, 黑, ブラック, Μαυκαροκο (κορακιστικα)

Δηλαδή τα πάντα όλα κλείνουν και τον καφέ μου θα τον πίνω στην Ιταλία? Για ψωμί, λάδι, μαναβική θα πηγαίνω Σκόπια? Φροντιστήριο τα παιδιά στην Κύπρο? Τα Οινόφυτα κι η βιομηχανική περιχή Βόλου θα μετακομίσουν στην Βουλγαρία?

Ψυχραιμία παιδιά. Ο ουρανός, μα τον Τουτάτη, δεν πέφτει στο κεφάλι μας, μπόρα είναι θα περάσει.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ετσι...είναι σα να βλέπω την ΕΛΛ στα 160ευρα με split :)

Προς στιγμής υπάρχει ότι και χθές ηρεμία μεχρι κάποιος να σπάσει....

Κατά τις 15:00 θα ναι σαφώς πιο ζωντανό πιστεύω....θα τοθελα λίγο πιο νευρικό για να κρατήσει τις χθεσινές του τιμές.

michele είπε...

Kαι χθές και σήμερα, βοηθάει η ΕΕΕ και ας πούμε ότι κρατιούνται οι τιμές ,ειδικά χτες θα είχαμε πάει κάτω απο 600 μον χωρίς αυτήν

ArTaXiA είπε...

Mic μου εδώ θα διαφωνήσουμε. 4% μερισματική απόδοση χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει δεν το λες και άθλιο. Δύο ευρώ spread στη χρήση πάνω-κάτω κέρδος σου δίνει άλλο ένα 15%. Αν είσαι και λίγο τυχερός στις εντολές σου, έχεις 20% κάθε χρόνο από μέρισμα και μπες-βγες.

Δεν ξέρω για ποιες άλλες ευκαιρίες μιλάς, αλλά εδώ έχουμε συνταγή.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

κάτι άρχισε και κινήται στην Αλφα...

michele είπε...

Aκουμπησε το 1.54 ,καλο ειναι να μην το σπασει σε κλεισιμο.Οπως και να εχει το 1.65-1,67 εχει μετατραπεί σε αντίσταση υπο αυτές τις συνθήκες

hippy είπε...

Ξαφνικά μας χώνουν την Δεουλα

X-S&PGR Places Greek Public Power Corp. On Watch Negative

-- Greek Utility Public Power Corp. (PPC) hasn't yet secured the liquidity needed to cover cash outlays in the second quarter of 2017, when about EUR200 million notes are due. We had expected that the new facility would be available in January.
-- We consequently believe the risk that PPC will run out of cash in the next three months is increasing, which jeopardizes PPC's capacity to meet debt principal payments due in 2017, including the maturing euro notes in May.
-- We are therefore placing our 'CCC-' long-term corporate credit rating and all the issue ratings on PPC and its debt on CreditWatch negative.
-- We intend to resolve the CreditWatch once the company is able to draw on a EUR200 million facility currently under negotiation with the four systemic Greek banks to meet the imminent repayment of the bond. Moreover, we will assess PPC's ability to meet its financial obligations over the remainder of 2017 after the IPTO transaction.

MILAN (S&P Global Ratings) Feb. 9, 2017--S&P Global Ratings said today that it had placed its 'CCC-' long-term corporate credit rating and all its rated debt on Greek utility Public Power Corp. S.A. (PPC) on CreditWatch with negative implications.

The CreditWatch placement reflects our concerns over PPC's liquidity for the next 12 months and our perception of diminishing support from Greek systemic banks. We see as material the risk that the company might not be able to meet its debt repayments, including EUR200 million bond principal maturing on May 1, 2017, absent the finalization of a EUR200 million two-year facility under negotiation with Greece's four systemic banks, National Bank of Greece, Alpha Bank AE, Piraeus Bank, and Eurobank Ergasias.

We were expecting said facility to be available to PPC as of the end of January 2017, but negotiations with banks are still ongoing.

We understand the facility is subject to a guarantee in the form of a floating charge on PPC's existing and future business customer receivables, covering up to 125% of exposure.

As a further credit negative implication, Greek banks are requesting the provision of guarantees on PPC's current bank loan exposure, which was about EUR1.5 billion at year-end 2016. The current loan is to be paid back in five semiannual installments, and approximately EUR150 million is due in 2017.

The banks are considering in particular a corporate guarantee extended by Energiaki Holding, the new company created for disposal of PPC's transmission network IPTO (51% will be owned by the Greek government) as collateral, together with the pledge of existing and future business customers' receivables. The total amount of the collateral requested is up to EUR300 million. In relation to the planned disposal of PPC's transmission network IPTO, PPC is expecting EUR93 million cash upstream in the first quarter of 2017 and a EUR320 million cash-in by State Grid in May or June 2017.

Finally, we would need to get additional clarity on the Greek government's pricing around the acquisition of 25% of IPTO.

We intend to resolve the CreditWatch on PPC once the EUR200 million facility becomes available, which we expect to happen in 30 days, and if we receive comfort on the issuer's willingness and capacity to meet the bond repayment due in May 2017. Moreover, we will assess PPC's ability to meet its financial obligations over the remainder of 2017 after the IPTO transaction.

In our view, there is at least a 50% probability that we will lower our rating on PPC in the next 90 days, once we've concluded our review.

michele είπε...

Φυσιολογικά πράγματα λέει αλλα δεν πιστεύω θα έχει πρόβλημα ουσιαστικο πρόβλημα to 2,46 να κρατήσει

michele είπε...

Οδευουμε προς την προαναφερθεισα τις προηγουμενες ημερες ζωνη 596-585

ο ΔΤΡ 668-659 αντιστασούλα ενδοσυνεδριακή 604,5

hippy είπε...

Το πρόβλημα είναι κυρίως στα ομόλογα. Σε περίπτωση που κάνει default στα ομόλογα (λογικά αυτόματα και στα δάνεια ? μεγάλο ερωτηματικό) οι ομολογιούχοι γίνονται οι μέτοχοι της ΔΕΗ (όπως έγινε με ΝΗΡ, ΜΑΙΚ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ κλπ) οποτε θα τους ανήκει και ο ΑΔΜΗΕ μπου χα χα χα γελάσαμε και σήμερα. Μια ΔΕΗ δίχως χρέη (καθως θα έχουν γίνει μετοχές) σίγουρα αξίζει 5 δις. Και μετά ξύπνησα...όσο να πεις όμως (για τους έξω) έχει ενδιαφέρον.

Α ρε μαλάκα Σκουρλέτη σκατά τα έκανες!!

michele είπε...

Σκατα τα εκανε,αλλα ποσο πιθανο ειναι να κανει default στα ομόλογα ; αυτο λεω ,οτι το βλεπω δυσκολο

michele είπε...

Ευκολα εσπασε το 604,2 τωρα εφτασε εδω στο 608 + εδώ σε θέλω κάβουρα

μπαρμπαλιας είπε...

ελληνικη αντιδραση
η επονομαζομενη του κωλου

michele είπε...

Mπράβο ,εφυγε και απο κει ! να δουμε το σημειο τρακαρισματος

Andreas D. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=npVMTU-1lmw

ArTaXiA είπε...

Χαχαχαχα Andreas, τι καραγκιόζης είναι αυτός, τύπου, μισό ρε παιδιά, να φέρω μπύρες!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

πάλι καλά που δε γύρισε με καμιά μπριζόλα ...χχαχχχαα

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας! Πείτε-μου-αν-έχεις-πρόβλημα-line!!!!! Ναι έχω χαχχχαχα Ρε πόσο τραγικοί είναι τούτοι!!!!! Καλό κουράγιο στους λονγκ!! Εγώ διαβάζω την "τέχη του σορτ" του Μ. Μπακούνιν!!! Εκδόσεις "Το πακιστανο να λιάζεται οι άλλοι να πάνε να γαμ...θούν"

Andreas D. είπε...

Χωρίς τρόπους εντελώς...
κανονικά έπρεπε να γεμίσει και το ποτήρι του Ποροσένκο...

michele είπε...

Στο σοβαρό κομμάτι της όλης ιστορίας:

Αλέξης Τσίπρας 2 Μαρτίου 2014 για επίσκεψη Βενιζέλου σε Ουκρανία:

" Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας ακροδεξιάς και ναζιστικής κυβέρνησης εκ μέρους του κ. Βενιζέλου ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ".

Αυτές τις παπάτζες λέγανε οι κατσαπλιάδες χαχα

michele είπε...

Οταν ειχαν παει παντως σε συνεδριαση της βουλης σε επίπεδο αρχηγων κομματων τον Απρίλη του 2015 το τι νερό ειχε πιει δεν λεγεται

michele είπε...

Εντυπωσιακή κινηση του ΔΤΡ απο τα χαμηλά του 670 ,δυο ποντους πανω απ το στόχο ξεκίνησε

ευτυχώς τα ξέρουμε αυτά ,δυο πόντους κάτω-δυο πόντους πάνω ;)

ArTaXiA είπε...

Ρε Mic, το σοβαρό είναι πως ο άνθρωπος στερείται παιδείας. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική. Έτσι όπως το μοντάρεις, είναι σαν τον άμοιρο που του ρίχνουν φατούρο οι συμμαθητές και περνάει περαστικός, βλέπει το μπούγιο και χώνεται να ρίξει κι αυτός.

Αποδομείται μόνος του ο άνθρωπος, δεν βλέπεις;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ερώτηση πως ενώ δεν βλέπω να έχει πάει στο 1,61 η alfa εγώ να πουλάω??

Δηλαδη το βλέπω 1,59 - 1,60 ποτέ ένα 1,61 και μου βγαίνει ticker πώλησης στο 1,61?

Lorac είπε...

Το καλύτερο για τις μπανκιες είναι να είμαστε σαν τα κεράκια 2/8/16 με 30/8/16 Πρακτικά δηλαδή να ηρεμήσουν (και οι καμπύλες τους) μέσα στο διπλό κεράκι που ξεκινά πχ για ευρωβ στα 0,57.

Andreas D. είπε...

Vassilis Paspaliaris,

απο τις 16:09:20 έχει κάνει 16,521 τμχ στο 1,61...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

σε Ευχαριστώ Αντρέα...έχοντας μόνο το eurobank trader αισθάνομε τυφλος.
Πρέπει ναταν πολύ στιγμιαίο.

michele είπε...

art εμένα μ αρεσει περισσότερο πολιτικά να μιλάω,με την εννοια οτι λοιδορείται σε ολα τα social media για κάτι τέτοια/Και με την επισκεψη Obama. Εσυ όταν έρχεσαι στο γραφείο μου πιο κόσμια κάθεσαι,κύριος.:)

ArTaXiA είπε...


:)

michele είπε...

Προς το 608 βλέπω κλείσιμο

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

παει ο εμα(200) παμε για κμο(200)?

michele είπε...

Οντως 608,79 τελικώς 693,97 ο ΔΤΡ ηθελα λιγο καλυτερο,αλλα καλο μάζεμα εκανε απο τα χαμηλά των 670