Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

FTSE

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ...ΑΓΝΟΙΑΣ 
Του 
ΜΙCHELE 

και  FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ...


Aρκτικόλεξα του «τρόμου». Κυρίως ξενόγλωσσα, γλίστρησαν μέσα στη ζωή μας  αγκαλιά με  την κρίση. ΙΜF στην αρχή και εδώ που τα λέμε του αξίζει η πρωτοκαθεδρία και ακολούθησαν τα υπόλοιπα: cds – ecb- npl’s -cac(  collective action clause )-psi-osi-esm και τρέχει τώρα που το θέλουμε σαν το χώμα τη βροχή το QE, μήπως μας δώσει ο Super Mario  3-4 δισ  και πάρουν μια μικρή ανάσα τα assets μας  και βγούμε μια μέρα προστατευμένοι και αποκαμωμένοι στις αγορές.

Τα πρώτα χρόνια ξεκίνησαν με λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες, «ειδήμονες» που μιλούσαν αραδιασμένοι σε ένα πάγκο για το όνειδος του χρέους, το επονομαζόμενο και επονείδιστο και για να γίνει και μεγαλοπρεπές το λέγαμε και απεχθές (odious), μερικοί δε το έλεγαν και επαχθές, που κάθε χρέος είναι, δηλαδή αφόρητο σαν τις 100 δόσεις ας πούμε.

Η συνέχεια ΕΔΩ:  http://lastpoint.gr/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82/

.............................................................................................................



















FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.

Ο σχηματισμός αντιστροφής σε εξέλιξη: Καθοδική διάσπαση της Χ100 και επανείσοδος στο κανάλι ,που τυπικά έχει ακυρωθεί. Υπήρξε αντίδραση τεχνικής φύσεως εως την "ενδιάμεση"Χ100 ,εκ νεου πτωτική διάσπαση του εκμο 200 ημ.
Η D1  στις 1605 μον  δεν προσεγγίστηκε και μένει να δούμε :

1) 'Η ανοδική υπέρβαση της  D [ 1635 μον] και μία ανοδική αντίδραση ως τον εκμο 200 ημ ( 1657 μον) και τις 1681 μον της τοπικής κορυφής 

2) 'Η την συνέχεια της κίνησης προς την ζώνη D1-P1 [ 1605-1595 μον]. Η ζώνη αυτή ενισχύεται σ αυτη τη χρονική φάση και επειδή διέρχεται η πλαγιοανoδική γραμμή τάσης Χ101  η οποία ισχυροποιεί την στήριξη.

Στο θετικό σενάριο, μόνο πάνω από τις 1681 μον και κατόπιν τις 1705 εως την D200 θα μπορούμε να μιλάμε για θετικές εξελίξεις και μεταβολή της διαγραμματικής συμπεριφοράς επί τα βελτίω, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την μεταβολή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

47 σχόλια:

michele είπε...

Την προπερασμένη Δευτέρα στο Βήμα FM, είχα πει ότι μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν πολύ πιθανό να έρθει στην ελληνική Κυβέρνηση μια ενιαία πρόταση των δανειστών που θα είχε τη μορφή του 'take it or leave it'.
Η ώρα της πρότασης φαίνεται ότι έφτασε και η αυριανή μέρα θα είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Όπως κρίσιμο θα είναι και το Σαββατοκύριακο αφού η Κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί τον συμβιβασμό ή θα επιλέξει τη μακρόσυρτη διαπραγμάτευση που οδηγεί στον γκρεμό του Ιουλίου.
Αν ισχύει το ρεπορτάζ του Bloomberg που κάνει λόγο για πρόταση άμεσης ψήφισης μέτρων 2%/ΑΕΠ για μετά το 2018, τότε θα είναι αυτοκτονική και εθνικά καταστροφική η επιλογή της συνέχισης της διαπραγμάτευσης μέχρι τον Ιούλιο, διότι τότε οι επιλογές θα είναι ή άμεσα μέτρα ή χρεοκοπία.

Aπο τον Γιάννη Κουτσομύτη.

Συμπληρώνω : Μιλάμε για 3,5 δισ. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απ οσα γνωρίζουμε και μείωση αφορολογήτου και μείωση συντάξεων.

mixalis mixalios είπε...

Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι αν τα μέτρα θα είναι με ρήτρα ανάκλησης ή όπως αλλιώς θα λέγεται ή θα ψηφιστούν μέτρα σήμερα και θα εφαρμοστούν μετά το 2018 ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας...Καλημέρες!!!

giaxy είπε...

Καλημερα. Ελπιζω συντομα να ξεκαθαρισουν τα πραγματα και να φυγουμε απο τη αβεβαιότητα

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Το πρώτο λάθος και την πρώτη χονδροειδη κωλοτουμπα,μπορει ένας πονηρός να το παίζει "ανηξερος" και ένας αδαης να δεχτεί δικαιολογίες. Την δεύτερη φορά δεν μπορείς να κοροιδεψεις κανέναν.

Αρα συμφωνία για τώρα λογικά θα έχουμε, δεν θα επιστρέψουν στην μαριονετα να κάνει τσαλιμια τώρα. Το(ημι)κλείσιμο της αξιολογησης δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα (ειδικά χωρίς qe) απλά μια στιγμιαία ανάσα.

Ανώνυμος είπε...

Το(ημι)κλείσιμο της αξιολογησης δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα (ειδικά χωρίς qe) απλά μια στιγμιαία ανάσα.
Ακριβώς έτσι.
απορία :
αφού τα προληπτικά μετρα είναι για μετα το 2018, γιατί δεν τα ψηφίζουν ? κάνοντας τις πραξεις βλέπουμε οτι κάπου τότε θα κάνουν εκλογές. Άρα άλλοι θα κληθούν να εφαρμόσουν κόφτες κλπ. άλλοι θα τα βρουν μπροστά τους.

Lorac είπε...

Καλημέρα σας ! Μιχάλη από τα 2 κείμενα πάνω προτίμησα να διαβάσω πρωινιάτικα το πάνω για τον οικονομικό και όχι μόνο σκοταδισμό. Το κάτω θα το διαβάσω μέσα στη συνεδρία με την ησυχία μου για να τσεκάρω και τα νούμερα ! Όποτε μπορείς βάλε και το εβδομαδιαίο του ftse με τις καμπύλες που ακολουθείς.

Στο κείμενο άλλα και από τις γενικότερες συζητήσεις μας φαίνεται ότι έχεις πιάσει το νόημα των πραγμάτων και την ουσία του θέματος. Οι επιλογές μας ,οικονομικές εν προκειμένω, θα μας καθοδηγούν τα επόμενα χρόνια πάνω σε ένα συγκεκριμένο δρόμο. Το θέμα είναι ότι κάποιος σχεδίασε αυτό το δρόμο , κάποιος τον κατασκεύασε και κάποιος παλιότερα αποφάσισε την όλη δημιουργία του. Η αναζήτηση λοιπόν αυτή της αρχής των πραγμάτων θα μας οδηγήσει στη κατανόηση αυτού του επιπέδου πραγμάτων.

Ο δρόμος αυτός πάνω κάτω είναι προκαθορισμένος . Η επιλογή μας απλή Είτε βάζουμε μπροστά έναν οδηγό που μπορεί να κάνει τη δουλειά ή βρίσκουμε άλλο καλύτερο. Εμείς έχουμε επιλέξει να μπούμε μαζί με τα νεογέννητα μωρά μας και όλη την οικογένεια σε ένα σαραβαλάκι χωρίς επαρκή συντήρηση , με τον οδηγό ούτε καν να έχει δίπλωμα , αλλά και πρακτικά να είναι συνέχεια στην στραβοτιμονιά και έτοιμος να μας πετάξει έξω από το δρόμο. Κίνδυνος που μεγαλώνει καθώς δεν υπάρχει καμία εμπειρία για off road καταστάσεις ούτε το σαραβαλάκι μας φτιάχτηκε να είναι offroad!!

Το κακό είναι ότι τα λες όλα αυτά ευγενικά στον οδηγό και τους φίλους του και αυτός επιμένει με άγνοια της κατάστασης !! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» του πονηρού βουλκανιζετερα παρακάτω που περιμένει το αμάξι να συντριφτεί για να λεηλατήσει ότι βρει πρόσφορο.

Μεγάλο μακρινάρι για όμορφο πρωινό παρασκευής … οπότε αργότερα θα σας γράψω για το μοχθηρό δράκο που πετάει πάνω από το αμάξι εδώ και καιρό. Γιατί κάθε καλό παραμύθι έχει το δράκο του! Καλά κέρδη σήμερα στους παίκτε και υπομονή στους επενδυτέ

μπαρμπαλιας είπε...

μπονζορνο μποτζορνατα

αν υπογραψουν απο τωρα μετρα για ΜΕΤΑ τη θητεια τους...
ειναι σα να αποδεχονται εκ των προτερων την ηττα και τη διαλυση τους...
και τι προεκλογικο αγωνα θα κανουν ;
τι θα υποσχεθουν;
και μη μας διαφευγει οτι την πατριδα δεν την παραδιδουν στα σκλιά

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Χρόνια καλά σε εορτάζοντες Χαραλάμπους και Χαραλαμπίες- Χαρές-Χαρίκλιες.

Λευτερης είπε...

Lorac το παραμύθι σου είναι τέλειο και ακριβώς επίκαιρο.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Συζητώντας στο καφενείο για τη δραχμή
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341344206-44341344206

michele είπε...

Καλημέρα,καλό μεσημέρι σε όλους .Καλώς έκανες Lorac εκει ειναι η ουσία. Και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Και η πορεία των λαών εξαρταται συχνά και απο τον οικονομικό εγγραματισμό

Χρονια πολλά στους Μπαμπηδες και στις Χαρουλες ( Χαρούλες λέω! )

ArTaXiA είπε...

Mic, ωραίο το άρθρο σου, εύπεπτο και ευθυτενές, έχω όμως μια απορία, την οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας και με όποιον ήθελε απαντήσει.

Έχει η χώρα τα μνημόνια της, έχει το χρέος της, αποπληρώνει το χρέος της, γι αυτό άλλωστε και τα πλεονάσματα, πληρώνει κάτι ψίχουλα για τόκους, μια χαρά.

Γιατί να βγει στις αγορές; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ; Θέλει να αυξήσει το δανεισμό της; Μα ήδη είναι στο εκατόν πενήντα φεύγα τοις εκατό του ΑΕΠ λένε. Α-πα-πα. Θέλει να αποπληρώσει τα τρέχοντα χρέη; Μα είναι με 1.5% τόκο και η "έξοδος στις αγορές" δεν θα είναι κάτω από 4% στην καλυτερότερη.

ΜΗ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.

Πείτε μου εσείς οι γραμματιζούμενοι, γιατί δεν πιάνω την έννοια....


Bonjour

austin είπε...

Παίρνω το θάρρος να απαντήσω...

Σε μια κανονική χώρα, το να βγει στις αγορές είναι τρόπος να παίρνεις λεφτά και να κανονίζεις μόνος σου τα του οίκου σου και τι πορεία και στρατηγική θα ακολουθήσεις. Οσοι καλύτερη η διαχείριση τόσο χαμηλότερο επιτόκιο.

Στην άτυχη θέση που βρέθηκε η χώρα μας, η έξοδος στις αγορές θα σήμαινε ότι φτιάξαμε τα του οίκου μας και δεν χρειαζόμαστε εποπτεία και δεν χρειαζόμαστε βουρδουλα και δεν χρειαζομαστε δημόσιονομικα μέτρα (δλδ περικοπές) για να παίρνουμε λεφτά.

Εγώ είμαι βέβαιος ότι αν αύριο βγαιναμε στις αγορές και είχαμε 1,5 επιτόκιο και όχι 4, θα τα κάναμε @@τανα όλα και παλι!

Γιατί το λεφτοδεντρο είναι η σημαία μας!

ArTaXiA είπε...

Austin, η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει αύξηση εξωτερικού δανεισμού, και με το ευρώ δεν μπορεί να κάνει εσωτερικό δανεισμό. Οπότε, το ερώτημα παραμένει:

"Κακομοίρη δεν μπορείς να πληρώσεις αυτά που χρωστάς, θες κι άλλα";

michele είπε...

Το θέμα είναι art ( ευχαριστω για τα καλά σχόλια) οτι το πρόγραμμα και τα χρηματα τελειώνουν το καλοκαίρι του 2018. Δεν έχει αλλα δανεικα μετά. Οπότε δεν πρέπει να βγεις στις αγορές;
Πρώτα με προστατευμενη έξοδο και κατόπιν φυσιολογικά. Δεν πρέπει να ομαλοποιηθεί η καμπύλη των ομολόγων;
Οι αλλοι θα πληρώνουν 3 και 4% οι μικρότεροι εταίροι και θα σε δανείζουν εσένα με 1,5% ;
Ως πότε;
Δεν λέω ότι βολεύει τα assets να είσαι στις αγορες. Είναι αυτονόητο.Μετά άλλωστε μια κανονική κυβέρνηση,θα πάρει μια επιμήκυνση-κούρεμα που θα ανακουφίσει και τα νούμερα.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

Δεν γιορτάζουμε σήμερα είναι από το Εύχαρις το Χαρα ευχαριστούμε πολύ


Έχεις χαιρετισμούς και φιλιά πολλά



ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

michele είπε...

Τωρα που το λες το θυμηθηκα Γιαννη,την ειχαμε ξαναπατήσει :)

ArTaXiA είπε...

Ναι, ναι δεν διαφωνώ, ωραία όλα αυτά. Αλλά! Αλλά!

Επιτυγχάνεις πλεονάσματα προκειμένου να αποπληρώνεις εκείνα που οφείλεις. Θεωρητικά, δεν θέλεις άλλο.

Ας πούμε έχω ένα στεγαστικό. Έριξα ένα φέσι στην τράπεζα, έκανα μια ρύθμιση, μου μείωσαν επιτόκιο, μου αύξησαν διάρκεια, έπιασα δεύτερη δουλειά το αποπληρώνω.

Το θέμα μου είναι αν θα με ξαναδανείσει η τράπεζα;

michele είπε...

Aν το αποπληρώνεις κανονικα, φτιαξεις και ενα κομποδεμα να εχεις collateral, θα σε ξαναδανείσει

michele είπε...

Η πρώτη ζώνη 620-625 επετεύχθη, η δευτερη και δυσκολότερη 631-635 θα ηταν καλύτερο σημάδι :)
Αν κλείναμε και κανα gap από πάνω ακόμα καλύτερα

Unknown είπε...

Γειά σας.
Και συγχαρητήρια για το μπλοκ σου michele.
Ένα ερώτημα που πλανάται σήμερα είναι:
Η σημερινή δυνατή άνοδος, είναι παράθυρο εξόδου για τους εγκλωβισμένη Λονγκ, απλη τεχνική αντίδραση λόγω υπερπουλημένα ή μπορεί να έχει και κάποια μικρή συνέχεια;

michele είπε...

Σωστή ερώτηση αγαπητέ. Θεωρώ ότι η απάντηση βρίσκεται στο πολύ σημαντικό επίπεδο των 631-635 μον.
Εαν περάσει απο εκει θα εχουμε συνέχεια, αν οχι ειναι παράθυρο εξόδου.

Μια τακτική είναι, να δημιουργήσει κανείς μια ρευστότητα,εκμεταλλευομενος την αντίδραση και να αφήσει και κάποιες μετοχές σε περίπτωση που περάσει πάνω από κει,ώστε να μην είναι εντελώς έξω

Unknown είπε...

Ευχαριστώ, και να επισημάνω επίσης ότι μερικές μετοχές, τεχνικά είναι σε φάση αναζήτησης σημείων αγοράς και το Σ.Κ, αυτοί που θα έχουν κομμάτια, θα κάθονται σε αναμένα κάρβουνα...

ArTaXiA είπε...

Σε αναμένα κάρβουνα αγαπητέ μου, κάθονται όσοι δεν έχουν σωστό money management. Οι υπόλοιποι, απλώς βλέπουν ποσά να χρεοπιστώνονται στους λογαριασμούς τους. Οι δε κάτοχοι μετοχών, δεν βλέπουν ούτε αυτό.

ArTaXiA είπε...

Σε άλλες ειδήσεις, χτύπησε ο κιμπάρης με τα 5€ της Μοτοδυναμικής.

μπαρμπαλιας είπε...

η αλφα τωρα τελευταια μπαζει...
οχι οτι οι αλλες ειναι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι σημαίνει σωστο money management; ποιος μπορει να το κανει;οι ειδικοί χανουν πιο πολλά απο τους πελάτες τους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΛΑ , είπες μια μεγάλη Αλήθεια.

michele είπε...

Γινεται οταν υπαρχει πειθαρχια ειτε είσαι ειδικός είτε πελάτης. Αυτα που έχω δει είναι για σκότωμα...ακόμα και απο ειδικούς.
Δεν μιλάμε απλά για λάθος εκτιμήσεις, όλοι κάνουνε, μιλάμε για εγκλήματα.
Το overconfidence που λέω και στο άρθρο.

ArTaXiA είπε...

Δεν ξέρω ΟΠΛΑ ποιος δεν μπορεί να το κάνει. Εγώ ΜΠΟΡΩ! Και κοιμάμαι ήσυχος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αλλο εσύ ..οι παρόντες εξαιρουνται...και ο Μιχαλης.χαχα.

michele είπε...

Ειχα βάλει και στοίχημα ΟΠΛΑ με ένα πελάτη παλιότερα ( και φίλο) και κάναμε εικονικές προβλέψεις -εκτιμήσεις. Ήταν και γνώστης η αλήθεια είναι.
Το λέω,επειδή έχει βάση η τοποθέτηση σου,δεν είναι άστοχη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Που μα εβαζες με εμενα στοίχημα.. εκει να δεις επιτυχίες εγω..χαχα

michele είπε...

Δεν βαζω με σένα :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

πόση πιθανότητα δίνεται να ανοιχτεί παράθυρο για τα QE σήμερα?

michele είπε...

Εγω προσωπικά καμμια ,ακολουθώ το τι είπε ο Draghi.Aμα αφήσει κάποιος κάνα παράθυρο θα είναι αυτός

austin είπε...

Μπάρμπα είχα βάλει ένα σχόλιο αλλά μάλλον ποτέ δεν εστάλη από το κινητό μου.

Αφιερωμένο σε σένα κατά κύριο λόγο αλλά και στους υπόλοιπους ανήσυχους...πολίτες

https://www.youtube.com/watch?v=oAOsixnqJqk

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εδω δεν έχει QE η Κύπρος που ειναι 5 βαθμιδες πιο ψηλά

michele είπε...

Mε 2,6% πρωτογενές πλεόνασμα έκλεισε το 2016 η Κύπρος, ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,8% και η ανεργία μειώθηκε στο 12,5% από το 15%.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργηηηη
στον Ιανο η μουλαρια βαραγε και παλαμά ολέ ,επι τω ακουσματι

michele είπε...

Μια χαρα ειναι ο Ιανος ( όταν δεν έχει παρουσιάσεις και εκδηλώσεις) για απογευματινό καφέ με ωραία μουσική

michele είπε...

Εντός της ζώνης 620-625 μον τελικα, θα κριθει οπως εχουμε πεί στο 631-635 μον
Πανω και απο 755-57 θέλουμε τον τραπεζικο, που έκλεισε 739,85

μπαρμπαλιας είπε...

αν το κλεισιμο εννοει αυτο που εννοω...διπλοχεστημεν παλι

Lorac είπε...

Καλή συνέχεια τελικά προτίμησα το 40μτχ-60κασ με μικρό beta για λιγότερα κέρδη αλλά και λιγότερες σκοτούρες το πσκ.

austin είπε...

Λορακ και καλά κάνεις..ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει ένα ΣΚ.

Lorac είπε...

Σωστό - λάθος θα φανεί στην πορεία φίλε Austin Το μόνο θετικό που κρατάω είναι ότι είχα την ευκαιρία να βγώ απο την εβρομπανκια μιας και είχα εκτιμήσει λάθος ότι θα κράταγε τα 0,57. Τώρα απο Δευτέρα με πιο πολλά δεδομένα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

κ. Νίκο πλέον "0" σε όλα τα ενεργειακά πλην δεη (που την άφησα μήπως γίνει προαπαιτούμενο)

Ελλ-ακτωρες εν αναμονή και μακριά ακόμη μέχρι να γίνουν γνωστές και οι αποφάσεις επιτρ. ανταγωνισμού. Μάλλον 20 του μήνα.

Το γυρισματάκι βαγγελίνιο αναθέρμανε τις ελπίδες μου για κόκκινη βδομάδα

hippy είπε...

Χαιρετώ τους φίλους

Δεν εξαιρούνται οι παρόντες. Εξαιρούνται οι αποδεδειγμένα επιτυχημένοι κι επειδή είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε καταλαβαίνουμε περισσότερα απ΄όσα γράφει ο καθένας μας.

Πολυ καλός ο καλλιτεχνικός προβληματισμός.

Επειδή όμως (σαν κράτος) δεν έχω μόνο στεγαστικά δάνεια αλλά κι επιχειρηματικά θ΄απαντούσα ότι εάν βγω στις αγορές και δανειστώ για να ξοδέψω (μεγαρα) είμαι μαλάκας. Εάν δανειστώ με 4% για να επενδύσω και να κερδίζω 5% απ΄την επένδυσή μου είμαι σωστός. Αυτή νομίζω είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ηλιθιότητα ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων μετά το 2009. Η περικοπή των δημοσίων επενδύσεων για να σωθούν οι ιερές αγελάδες.