Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  




ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ OSCARS ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 

http://www.protagon.gr/galleries/stigmes-twn-vraveiwn-oskar-pou-egrapsan-istoria-44341356935

16 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή Σαρακοστή,

Ψηφίζω αναφανδόν τριήμερα, πληρώνεσαι χωρίς να κάνεις κάτι, φαγητό άφθονο που σου θυμίζει ότι από Δευτέρα πρέπει επιτέλους να κάνεις δίαιτα και γιατί όχι γράφεις και κανά αρθράκι...

Γιώργο (Austin) προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα, φτάνει που συμφωνούμε στα περισσότερα. Αυταπόδεικτη αλήθεια ότι η κύρια αιτία κατάρρευσης των Τραπεζών είναι οι μαζικές αναλήψεις χρημάτων. Κλασικό μου επιχείρημα όταν κάποιοι πελάτες έρχονταν να κάνουν τις αναλήψεις τους σε περίοδο που δεν είχε κίνηση το Κατάστημα. "Μα μην ανησυχείτε, όσο δεν υπάρχει πανικός δεν υπάρχει κίνδυνος" τους έλεγα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής μετά το Γενάρη του 2015 και επί εποχής Μπαρουφ αυτό το είχα κόψει γιατί καλά τα συμφέροντα της Τράπεζας αλλά καλό θα ήταν να μην με δουν πουθενά έξω οι πελάτες και δεν θα μπορώ να τους κοιτάω... (το λιγότερο)
Καμία τράπεζα δεν χρεοκοπεί έτσι στα ξαφνικά μια μέρα. Υπάρχει μια προδεδιαγραμμένη πορεία. Ακούγονται οι πρώτες φήμες, οι οποίες στην ουσία επιβεβαιώνονται από την πολιτική της Τράπεζας να ανεβάσει τα επιτόκια κ.ο.κ. Για αυτό και στο "βαρυσήμαντο" (χεχε) σχόλιο μου έγραψα για το γνωστο trade off μεταξύ ρίσκου και απόδοσης. Και η δικαιολογία ότι "δεν ήξερα" δεν το περίμενα" κτλ δεν στέκει. Την προσωπική σου περιουσία δεν την αφήνεις στην τύχη...
Κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Και για αυτό υπάρχουν τρόποι διαφύλαξης της περιουσίας των καταθέσεων όπως και των επενδύσεων. Οι γνωστοί διαχρονικοί και δοκιμασμένοι της διασποράς και αποφυγής αυξημένου ρίσκου. Δεν μπορείς για παράδειγμα να ακούς ότι η Τράπεζα Αττικής ακόμα δεν έχει πλήρως ανακεφαλοποιηθεί, η ΤτΕ έχει κάνει μηνυτήρια αναφορά κατά των στελεχών της κι εσύ να τα έχεις όλα σου τα κεφάλαια εκεί. Θες να αφήσεις μικρό μέρος των χρημάτων σου εκεί για να πάρεις 20 ποντάκια παραπάνω? Είναι σαν κι εμένα που διατηρώ τη Frigo (ε ρε τι έχω να πάθω από αύριο) αναλαμβάνοντας το ρίσκο μου. Και τέλος πάντων μιας και αναφέρεις διάφορους κινδύνους για όλα αυτά είσαι περισσότερο καλυμμένος αν έχεις μέχρι 1.000.000. διεσπαρμένα στις Τράπεζες εάν έχεις τουλάχιστον δύο δικαιούχους ανά λογαριασμό από το να έχεις αυτό το ποσό σπίτι, στη λεμονιά, ή δεν ξέρω εγώ που αλλού. Ε τώρα αυτοί που έχουν πάνω από αυτό το ποσό είναι σίγουρο ότι έχουν κάνει το κουμάντο τους και μέρος (αν όχι όλο) έχει ταξιδέψει στα Ευρώπας για να μην πω μακρύτερα.
Ως θιασώτης της απόλυτης κατάργησης των μετρητών τα cc προσωπικά (πέρα από την τσαντίλα) δεν με επηρέασαν. Βεβαίως δημιούργησαν δυσλειτουργίες σε εισαγωγικές εταιρείας και άλλες πολλές στρεβλώσεις αλλά το θέμα είναι τι εναλλακτικές υπάρχουν. έχουν καλύτερο τρόπο να εισάγουν αγαθά αυτές οι εταιρείες πέρα από το Τραπεζικό σύστημα? Προφανώς όχι γιατί αν υπήρχε θα τον είχα ήδη εφαρμόσει.
Η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των χωρών θα πρέπει να προβληματίζει μόνο αυτούς που έχουν να κρύψουν κάτι και ευτυχώς (ακόμα) δεν είμαι μέσα σε αυτούς. Είναι ένα βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Στις καθημερινές συναλλαγές ακόμα και τώρα μπορείς να μαζεύεις μετρητά. Παίρνεις τα 840€ ανά διβδόμαδο (εφόσον έχεις) κάνεις τις συναλλαγές μου με κάρτα (όσο χρειάζεται για το αφορολόγητο) και τα υπόλοιπα με μετρητά.όλο και κάτι θα σου μείνει στο συρτάρι. Από την άλλη χωρίς καταθέσεις στις Τράπεζες μην περιμένουμε ανάπτυξη γιατί όπως και να το κάνουμε, καλώς ή κακώς, ανάπτυξη χωρίς υγιείς τράπεζες γεμάτες από το αίμα τους που είναι οι καταθέσεις δεν θα δούμε. Και μην αμφισβητήσουμε αυτό το γεγονός γιατί θα μπούμε στην κουβένατα καπιταλισμός ή κομμουνισμός οπότε θα πρέπει να φτιάξουμε ένα think tank...Ακούς Mic?

mixalis mixalios είπε...

"Τι προτιμάμε οι φιλελεύθεροι...τον αριστερό Τσίπρα ή τον κωλοτούμπα Τσίπρα?"

Ξέρω πως το γράφεις αλλά τέτοιου είδους διλήμματα τα απεχθάνομαι. Το κακό είναι ότι στην ερώτηση υπάρχει δύο φορές η λέξη Τσίπρας. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χίλια δυό κοσμητικά, αλλά είπαμε είναι νηστεία.Όταν κάποιος προσπαθεί να μου παρουσιάσει το μαύρο άσπρο με βρίσκει απέναντί του (κάθετα όμως, χωρίς δικαιολογίες)

"Αν οι συριζαίοι ακολουθήσουν τα συμπεφωνημένα η χώρα θα βρεθεί πολύ πιο πάνω από αρκετές άλλες που σήμερα καμώνονται πως δεν έχουν πρόβλημα". Αυτό το ΑΝ είναι όλα τα λεφτά, από τεμπέληδες ιδεοληπτικούς και άλλα τινά (δεν τα απέφυγα τα κοσμητικά) δεν περιμένω τίποτα (σαφώς προκατειλημμένος)

Για το σχόλια σου για Σημίτη και χοντρό απόλυτα σύμφωνος.

Ως προς την ουσία όπως πολύ σωστά είπες θα επιμείνω στη διασπορά μεταξύ όλων των επιλογών ανάλογα με το profile του καθενός. Το νέο χρήμα μπορείς να το κάνεις ανάληψη, επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν πάμπολλες, ενώ με τον Aλέξη δεν είναι κακή ιδέα να έχεις κάτι και στο σπίτι.

mixalis mixalios είπε...

Alex με τιμά ότι σε "ανάγκασα" να με διαβάσεις.

Ναι είναι αλήθεια ότι οι καταστάσεις στις Τράπεζες ωραιοποιούνται πολύ περισσότερο από άλλες εταιρείες, πόσο μάλλον στα κόκκινα δάνεια. Από την άλλη πια, με την νέα μέθοδο καταγραφής τους μέσω NPE αυξάνεται ο βαθμός αξιοπιστίας των λογιστικών εγγραφών (περιθώρια πάντα υπάρχουν βέβαια)

Δυστυχώς θα με βρεις σύμφωνο και για το ανθρώπινο δυναμικό. Επειδή εργάζομαι σε συστημική Τράπεζα η οποία και αυτή "ενισχύθηκε" με το καλό κομμάτι κάποιας παραδοσιακής τράπεζας μπορώ να σου πω με ασφάλεια ότι επιβεβαιώνω αυτό που γράφεις. Και δεν είμαι υπέρ των εθελούσιων εξόδων που επιβαρύνουν ταμεία και Δημόσιο αλλά είμαι ακόμα πιο σκληρός. Δεν κάνεις? Ο επόμενος... Αλλά σίγουρα δεν θα με βρεις σε καμιά πορεία για την κατάργησή τους.

Τέλος, καλούς και κακούς θα βρεις σε κάθε Τράπεζα, σε κάθε οργανισμό ή επιχείρηση ειδικά όταν αυτοί είναι μεγάλοι και η ομοιομορφία δεν είναι εύκολα επιτεύξιμη. Πριν γίνουν όλες αυτές οι συγχωνεύσεις υπήρχαν ευδιάκριτες σε ένα βαθμό διαφορές. Βέβαια όσοι καταλάβουμε ότι καμία θέση δεν είναι δεδομένη και ότι ο πελάτης είναι το ψωμί μας τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσουμε...Αλλά αυτά άστα να τα πω από Τρίτη εκεί που πρέπει...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Mixalis,
Καλή Σαρακοστή να έχουμε,
Χρόνια πολλά σε ολους.

hippy είπε...

Καλημέρα

επειδή ξέρω πως είμαι τουλάχιστον μια γενιά μεγαλύτερος απ΄όλους σας θα απαντήσω "διπλωματικά" σαν τον Χριστόδουλο: "Πολύ σας πάω".

Κατά τα λοιπά για να είμαστε και λίγο χρηστικοί να χρεοκοπήσει η τράπεζα μιας χώρας είναι πολύ πιθανότερο απ΄το να χρεοκοπήσει το κράτος και να την γλυτώσει η τράπεζα. Οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος ΕΓΔ αντί προθεσμιακής (υπερδιπλάσιο επιτόκιο περίπου 2,7% ετησιοποιημένο, αφορολόγητο, με μικρότερο ρίσκο-ΔΕΝ κουρεύτηκαν ΠΟΤΕ, ούτε το 2012 κι ούτε θα κουρευτούν ποτέ, τα σαρώνουν οι συστημικές σε ποσοστό 98% και καρπώνονται την διαφορά από το 1% της προθεσμιακής). Ότι ώρα θέλεις το "σπας" στην δευτερογενή χάνοντας μόνο το αφορολόγητο. Μικρό μειονέκτημα ότι δικαιούσαι μηνιαίως αγορά έως 15,000 από κάθε έκδοση (3μηνη κ 6μηνη δλδ 30,000 συνολικά ανά άτομο της οικογένειας)

mixalis mixalios είπε...

Γέροντα, σεβόμαστε απόλυτα τη σοφία σου.

Αν και ο όρος χρεοκοπία είναι λίγο συγκεχυμένος θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κράτος μας με τα μνημόνια χρεοκόπησε και οι ομολογιούχοι υπέστησαν βαριές ζημιές ενώ οι καταθέτες πέρα από την αυπνία όχι μόνο δεν έχασαν τίποτα αλλά κατά καιρούς έβγαζαν και ένα 5-6% στις συστημικές. Από την άλλη σωστό αυτό για τα ΕΓΔ αλλά δεν θα επέμενα για ΕΓΔ λήξης Ιουλίου...

Χρήστος είπε...

''επειδή ξέρω πως είμαι τουλάχιστον μια γενιά μεγαλύτερος απ΄όλους σας...''


χαχαχα.......έλα τώρα βρε hippy..... είμαστε και άλλοι, εδώ μέσα, της ίδιας γενιάς....ηλικιακά βέβαια, μη μας αγνοείς!!!!
έχεις απόλυτο δίκαιο για τα ΕΓΕΔ, όπως και ο double M για τα .....υπόλοιπα...
να περνάτε καλά....την καλημέρα μου!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΚΑΠΗ χρηματιστηριακό φόρουμ διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή... πληροφορίες εντός....

hippy είπε...

Τς Τς Τς...παρεξηγήσατε. Μια γενιά είναι περίπου 20 χρόνια. Ο Γιώργος θέλει δυο χρόνια για τα 30, ο Καμπουλάκος μόλις 40αρισε, ο Μ&Μ δεν ξέρω πιθανολογώ κάπου εκεί.

Συμβουλή προς μπαγάσηδες (ναι ναι εσάς εννοώ)

ΝΑ Γ@ΜΕΙΣ διότι προυποθέτει:

1.Επαρκές κυκλοφοριακό

2.Στοιχειώδη φαντασία

3.Να΄σαι χορτάτος

4.Να γουστάρεις (γενικώς)

5.Να σε γουστάρουνε (τουλάχιστον)

6.Καλό αναπνευστικό (οπωσδήποτε)

7.Να ελέγχεις τα ψυχολογικά σου (βασικό)

8.Να μην γλυκοκοιτάς τετράποδα, φτερωτά, πιτσιρίκια, πλαστικ (διότι καταχωρείσαι στους ανώμαλους)

Καλά Κούλουμα




ευαγγελος είπε...

Ο πατερας μου παντα μου ελεγε να ακουω τους, οχι και τοσο, μεγαλύτερους.
Χρονια πολλα σε ολους. Εμενα σημερα δυστυχως δεν σηκώθηκε καθολου.Δεν ειχε καθολου αερα. Του χρονου παλι.

Lorac είπε...

Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή !! Σας ζηλεύω που πειθαρχήσατε την σκέψη σας μέσα στο 4ήμερο και γράψατε πολλά και ενδιαφέροντα. Θα παραδεχτώ ότι στην εσωτερκή μου μάχη νίκησε ο "καρνάβαλος" εαυτός μου! Άντε και του χρόνου, τώρα τα κεφάλια μέσα μέχρι το Πάσχα. Έρχονται και οι ΤΡόικες από αύριο!

κ.Hippy πρόσεξα ότι με υπερψηφίσατε αλλού. Σιωπηλός αναγνώστης?

Lorac είπε...

Αντε να βάλω και εγώ τον σιωπηλό προβληματισμό μου ...

Ο ένας αυξάνει ... http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1520600/istorikh-ayxhsh-54-dis-dolaria-stis-stratiotikes-dapanes-kanei-o-tramp.html

και ο άλλος πληθαίνει ....https://www.theguardian.com/world/2017/jan/23/chinas-birth-rate-soars-after-relaxation-of-one-child-policy

Βρεε που πάμε!!!!

Panos είπε...

Καλησπερα και καλη Σαρακοστη σε ολους....επισης καλη χρηματιστηριακη εβδομαδα να εχουμε....

https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fscontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net%2Fv%2Ft1.0-0%2Fs480x480%2F16938456_828282707309880_6275676884996955206_n.jpg%3Foh%3Debf57429b572f1ecedb75ada64860075%26oe%3D5932587B&key=E4s9R5l0gt5Xc-_Xe9LcJg&w=600&h=359

hippy είπε...

Lorac είπε...

κ.Hippy πρόσεξα ότι με υπερψηφίσατε αλλού. Σιωπηλός αναγνώστης?


κ. Lorac προσπαθώ να είμαι τίμιος. Δεν έχω κρύψει την εκτίμηση μου στο ταλέντο του φίλου μου αλλά ούτε και την πεποίθηση μου πως η ΤΑ παίζει δευτερεύοντα, βοηθητικό ρόλο στις κερδοσκοπικές-χρηματιστηριακές κινήσεις. Οπότε αισθάνομαι κάπως άβολα (ψεύτικα) να συμμετέχω σε κάποιο μπλογκ που σχεδόν όλοι βάζουν ένα διάγραμμα για να αιτιολογήσουν την άποψη τους για τα μελλούμενα.

hippy είπε...

Μεγάλο πειραχτήρι όμως ε?

hippy είπε...

Ο Lorac είπε...

Αντε να βάλω και εγώ τον σιωπηλό προβληματισμό μου ...

Ο ένας αυξάνει ... http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1520600/istorikh-ayxhsh-54-dis-dolaria-stis-stratiotikes-dapanes-kanei-o-tramp.html


Το τμήμα ανάλυσης ξένων αγορών της Eurobank (κυρία Λαγουνάρη) πιθανολογώντας την συμπεριφορά του Τραμπ είχε κάνει μετά την εκλογή πρόταση αγοράς για την Raytheon...δεν κινήθηκε άσχημα αλλά ούτε και σπουδαία (+1% σήμερα). Σαν η αγορά να μην το πολυπιστεύει.

http://finance.yahoo.com/quote/RTN?p=RTN