Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

19 σχόλια:

michele είπε...

Χαιρετιζω και την επιλογη του Γ.Κιμουλη ως πρόεδρο του ΚΠΙ Νιαρχου. Ανεξαρτητως που ειναι ασχετος διοικητικα,ανεξαρτητως που συνεληφθη για ακαλυπτες επιταγες εξαγοραζοντας την ποινη των 14 μηνων που του επεβληθη, ανεξαρτητως του ενταλματος συλληψης για 200.000 € για χρεη στο ΙΚΑ και τη εφορία.

austin είπε...

Με λίγα λόγια, εκτός από λεφτά στέλναμε και εγκεφάλους στην Γερμανία. Οργανωμένο το έγκλημα με λίγα λόγια για συσσώρευση "γενικότερου πλούτου". χαχα! Μεταξύ σοβαρού και αστείου το σχόλιο, αλλά πάντα κάπου στην μέση είναι η αλήθεια σε καταστάσεις σαν και αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ερώτηση Μιχάλη ή όποιον άλλο (λορακ ειδικά που ασχολείται με δαύτον):
Ο όγκος στον Ελλάκτωρα σήμερα παίζει να έχει σχέση με τον Τοξότη και πιθανή αδυναμία να ολοκληρώσει το έργο της εθνικής; (καλά δεν κατάλαβα όλα αυτά με τον Καλογρίτσα; Δυστυχώς ελάχιστος χρόνος έχει μείνει για έρευνα σωστή και ανάγνωση ειδησεογραφάις, για αυτό και ρωτάω απλά πράγματα)

Ερώτηση δεύτερη: Η μέρκελ θα κάνει ότι μπορεί για να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά επί της ουσίας μόνο ΑΝ κλείσει η αξιολόγηση θα μπούμε στο QE. Σωστά; Άρα έχουμε ακόμα προσδοκία...γιατί είδα ότι καλά καλά μία βραχυπρόθεσμη γραμμή τάσης δεν μπόρεσε να περάσει η ευρώβ και η πειρ.

Όσο για το ατύχημα, λίγο που είδα στις ειδήσεις υπάρχει μία διχογνωμία αν η Porsche ήταν η 911 GT2 ή η turbo. Η πρώτη είναι ένα από τα πιο "φοβιστικά" αυτοκίνητα και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην οδήγηση της και μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα το κακό η δεύτερη είναι τετρακίνητη άρα και πιο σταθερή και πιο "εύκολη" από την πρώτη. Μικρή σημασία έχει αυτό..όπως και να έχει ένα γρήγορο αυτοκίνητο σε παρασέρνει όπως σε παρασέρνει ένα ράλλι στο ΧΑΑ και δεν θες να πουλήσεις με τίποτα. Και όσοι λένε μα καλά πως πήγαινε το παιδί, απλά δεν έχουν μέσα το μικρόβιο ούτε την δυνατότητα να έχουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Όποιος και αν πάρει μία porsche θα την τρέξει. Είναι σα να λέμε ότι θα έχεις μία γυναικάρα δίπλα σου και απλά θα την πηγαίνεις για φαί.

Είναι μεγάλο κρίμα και σοκαριστικό αυτό που έγινε. Πρέπει όλοι να προσέχουμε στους δρόμους, είτε οδηγούμε porsche είτε fiatακι. Το θέμα είναι, και αυτό που λέμε "ήταν της μοίρας να γίνει", ότι 4000 φορές να γινόταν το ίδιο πράγμα, και να το ήθελε ακόμα με τέτοια ταχύτητα και με τετ α κε συνεχόμενο να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο το σταθμευμένο, δεν θα γινόταν με αυτό τον τρόπο, το πιθανότερο να μην κατάφερνε να μπει καν μέσα στο παρκινγκ...

Σοκαριστικό και ανατριχιαστικό το βίντεο. Προσοχή από όλους μας λοιπόν και ας συγχωρεθούν οι ψυχές τους.

Όσο για την σκατίλα που βγήκε στο twitter, πλέον απλά δεν με συγκινεί η ψυχική και νοητική κατρακύλα. Για πολλοστή φορά, το δηλητηρίο που έδωσε στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλά λάδι στην φωτιά για να μην υπάρχει όριο σε αυτά που ξεστομίζονται

michele είπε...

Ειναι πιθανη η υποθεση σου με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και το συσχετισμο που κανεις Austin

Oσον αφορα τις Porsche, εσυ που εχεις ασχοληθει και εισαι νεοτερος,δεν ειναι ολες τετρακινητες απο τα μεσα της δεκαετιας του 90 και μετα;

austin είπε...

Όχι μιχάλη...Αν ήταν όλες τετρακίνητες θα είχαν χάσει την αίγλη τους και το σχόλιο του αρταξία θα ήταν 100% πραγματικότητα. Μόνο κάτι νεόπλουτοι θα την αγόραζαν.

Είναι πισωκίνητες και επειδή η διάταξη κινητήρα πίσω και κίνηση πίσω είναι "λάθος έως και καταστροφικός" έβγαζαν και τετρακίνητες για περισσότερη ασφάλεια. Αυτή δε που έγραψα (η GT2) είναι ένα από τα "most scary cars" όπως έγραφε και το αγγλικό evo.

*αυτή η λάθος διάταξη και το σχόλιο του αρταξία είναι και ο λόγος που ελάχιστοι (έως και κανείς) δεν έχει δει μία 911 να κάνει παντιλίκι, αφού φοβίζει πολύ.

michele είπε...

Και η frigo απαντα:

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1521182/frigoglass-poioi-symmetehoyn-sthn-kefalaiakh-anadi.html

hippy είπε...

http://air.euro2day.gr/media/files/1469715-Frigoglass_Results_Q3_2016.pdf

10% μείωση πωλήσεων στο 9μηνο, 12% πτώση ebitda, 20% μείωση στα λειτουργικά κέρδη, 39 εκ. ζημιές στα καθαρά...τι στην ευχή κεφαλαιοποίηση μπορούν να υποστηρίξουν?


ΦΡΙΓΟ, μια μικρή Ελλάδα. Εαν όλα της τα χρέη μετοχοποιηθούν, δεν πληρώνει ένα ευρώ για τόκους και βγάζει καθαρά τα μισά ebit δλδ 7 εκ. (5 εκ. μετά από φόρους) μπορεί να υποστηρίξει κεφαλαιοποίηση 450 εκ?????????????????

Ρ/Ε = 90 !!!! ούτε η Amazon

(σκέψεις μετρημένου κερδοσκόπου)

Lorac είπε...

old Ηιππυ έψαχνα τις προάλλες στον πάπυρο λαρους Μορφονικα να βρώ απάντηση που σου είχα δώσει για Τραμπ κ κατηγορία εταιριών που ανέφερες ( απο eurobank). Τότε που ο Τραμπ ήταν -10% στις δημοσκοπήσεις.

Έπεσα πάνω σε μια άλλη απάντηση για ΦΡΙΓΟφούσκες μποκοχαράμια κ τζιχάφρικες και γέλαγα μόνος μου!! Αληθινά τώρα στο απόγειο της σοφίας σου κάθεσαι και ασχολείσαι με δαύτη!!!! , !!!!

austin είπε...

S&P και τα μυαλά στα κάγκελα!

Το διάγραμμα θυμίζει πεισματάρη άνθρωπο, που με το που κάνει μία μέρα διόρθωσης, την επόμενη δώστου πάλι πάνω και ακόμα πιο ψηλά! χαχα.

hippy είπε...

Κεφάτε νεολαίε Lorac (πάντα τέτοια) νομίζω κάναμε καλή δουλειά στου Τάκη. Τέλος πάντων εγώ είμαι περήφανος για την παρέα εκεί. Δίνω παράδειγμα (για αντιπαραβολή στα σαπάκια) στους φίλους εδώ μια ανάλυση για τον ΚΑΜΠΑ του παλιού μας φίλου Δαρείου (όπως κι εσύ παραπροχθές καθάριζα το αρχείο κι έπεσα σε ανάλυση του για τα ακίνητα)


Να δούμε λίγο πως λειτουργούν τα ακίνητα ΑΠΟΔΟΣΗΣ όπως ας πούμε το SMART PARK.

Εαν θέλουμε να πουλήσουμε ενα μισθωμένο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ακίνητο δεν λαμβάνουμε υπόψη την τιμή πώλησης ως απλό ακίνητο (ας πούμε δεν υπολογίζουμε 30.000μ2 επί 1.000€/μ2 (που μπορεί να είναι η τιμή πώλησης ανά μ2 στην συγκεκριμένη περιοχή για επαγγελματικό ακίνητο) = 30.000.000€

Αυτή τη στιγμή τα ετήσια μισθώματα που λαμβάνει η REDS απο το SMART PARK είναι 5.700.000€.

Εάν αύριο το πρωί αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητο σε κάποιο επενδυτικό fund (εξειδικευμένο στο real estate) η σε ιδιώτη επενδυτή (υπάρχουν και τέτοιοι και μην σας κάνει αίσθηση) τότε για να έχει ενδιαφέρον για τον επενδυτή η απόδοση του πρέπει να είναι στο 8% (μερικοί ξεκινούν τα παζάρια απο το 10%). Επομένως εάν καταλήξει σε συμφωνία πώλησης με επενδυτή τότε εύκολα υπολογίζουμε το ποσό πώλησης:

5.700.000€ (ετήσια μισθώματα) δια 0,08 (8%) = 71.250.000€. Τόσο αξίζει σήμερα ΜΟΝΟ το Smart Park και φυσικά όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν τα μισθώματα λόγω αναπροσαρμογών (κάθε χρόνο σε μια επαγγελματική μίσθωση και δη σε καταστήματα, το μίσθωμα συνήθως αναπροσαρμόζεται βάση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή συν 1% αλλά επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αποπληθωρισμός υπάρχουν και άλλα "κόλπα" ώστε να λαμβάνει ο ιδιοκτήτης έστω μια αναπροσαρμογή για να μην μενει το μίσθωμα σταθερό) ανεβαίνει και το τίμημα. Αν μάλιστα φτιάξει το κλίμα στην Ελλάδα τότε οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν κοντά στο 6% οπότε το τίμημα θα ανέβει περισσότερο.

Αυτά τα γράφω για να δείξω ότι η εταιρία με 1 μόνο ακίνητο (δεν υπολογίζω όλα τα υπόλοιπα και τα μελλοντικά σχέδια) δικαιολογεί τουλάχιστον 71 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση σήμερα.

Αν δείτε βάση ταμπλό πόση είναι η κεφαλαιοποίηση θα καταλάβετε αμέσα ότι πρόκειται περι στρέβλωσης (26 εκατομμύρια σήμερα)...

Μην μου ζητήσετε να αφαιρέσω τα 38 εκατομμύρια που είναι ο συνολικός δανεισμός της γιατί αυτές οι εταιρίες δεν λειτουργούν έτσι. Πουλάνε ένα ακίνητο και με τα κεφάλαια που λαμβάνουν προχωράνε σε νέες επενδύσεις μεγαλύτερες. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω ότι θα γίνει έτσι. Εξηγώ πως λειτουργεί η αγορά επενδυτικών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ακινήτων και γενικά η εταιρίες ανάπτυξης και διαχείρησης ακίνητης περιουσίας.

Εγώ θα πρότεινα να φτιάξουν με ΑΕΕΑΠ μέσω της REDS.

Lorac είπε...

Blogger Ο/Η hippy είπε...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Όντως έκανα αυτή τη σκέψη για το μέρισμα το πρωί για το Φουρλή αλλά όχι περιπαικτικά. Όταν με ένα χαρτί μπορούμε να συντονιστούμε, να το "αισθανόμαστε" και να κερδίζουμε μια χαρά. Ίσως μάλιστα αυτό να είναι και το μυστικό του καλού κερδοσκόπου (που ψάχνως ματαίως)...να το "αισθανόμαστε", να συντονιστούμε.

1 Μαρτίου 2017 - 5:24 μ.μ.

Αγαπητέ κ. Hippy (είδες αφαίρεσα το old τωρα) όντως οι συμμετέχοντες εκεί δώσαν απο κάτι ο ένας στον άλλον και αυτό είναι το πιό σημαντικό!

ΚΑΜΠα όσο ήταν στο <0,38 είχα μάτια για ελλακτωρες κ ανέμους οπότε την άφησα. Το έχω μετανιώση ήδη άσχετα τί θα κάνει απο εδώ και πέρα.

Το κέρδος όμως είναι απο τα λεγόμενα του κ.Δαρείου ξέρουμε πώς να ψάχνουμε για το μέλλον. Ο πιό τυχερός είναι ο μικρότερος ηλικιακά που ασχολείται τώρα μιας και θα έχει τον απαραίτητο χρόνο μπροστά του για να κάνει τους "κύκλους" του.

Με ρωτήσατε γιατί ΕΥΡΩΒ φέτος. Ενώ διαχρονικά ανήκω στο φαν κλαμπ της αλφα όποτε ασχολούμαι με τράπεζες. Η απάντηση είναι αυτό που γράψατε. Ο συντονισμός με τις κινήσεις που κάνει μια μετοχή. Όχι ότι έχασα της αλφα ,αλλά σαν να είχα τη Μονικα την Μπελούτσι ένα πράγμα και θέλησα να το γυρίσω σε Τζενιφεράκι (Lawrence).

hippy είπε...

Παίρνουμε μια ιδέα και για την κίνηση της Quest Συμμετοχών λόγω επικείμενης επιστροφής στους μετόχους σε είδος των μετοχών της εταιρείας «BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία” αλλά και γενικότερα για τον κλάδο.

Σκέφτομαι να μεταφέρω την ανάλυση του καλού χρήστη και στο νέο χώρο που μας έφτιαξε ο Μιχάλης "ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ...ΣΗΜΑΣΙΑ". Πιστεύω να μην υπάρχει αντίρηση

hippy είπε...

Φίλε Lorac είναι προφανές ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ οφελημένος-χρηματιστηριακά-από την επικείμενη συνθηκολόγηση συριζα (και δευτερευόντως νομίζω η ΕΧΑΕ). Σε πραγματικούς οικονομικούς όρους όμως λίγα πράγματα και για φέτος (δυστυχώς).

Ωστόσο ισχύει σταθερά το γνωστό "καλύτερη μετοχή είναι αυτή που σου δίνει κέρδη". Συνεπώς με βρίσκει σύμφωνο η επιλογή σου.

Μετά το πρώτο κύμα καλό είναι να θυμόμαστε το (παλιό) σχόλιο του καλού χρήστη nikolas 2300. Νομίζω...τα λέει όλα.

hippy είπε...

"καλησπερα

για τον Ζαχαρια που με ρωτησε την αποψη μου για τις τραπεζες, ισχυει οτι ανεφερα και παλαιοτερα , επενδυτικα ακομα και τωρα δεν υπαρχουν μετοχες-τραπεζες, μπορει να φαινονται καλυτερα (παντα με φωτογραφικες απεικονισεις τριμηνων -εξαμηνων) μπορει να εχει αλλαξει για λιγο το πραγμα σε ρυθμους αυξησης npls (υπο περιπτωσεις-προυποθεσεις εχουμε και μειωση στα npls), μπορει οι νεες αμκ που θα γινουν (γιατι θα γινουν σιγουρα) να μην ειναι τοσο καταστροφικες -ισοπεδοτικες , αλλα επενδυτικα ειναι νωρις για τραπεζες........θα ριψοκινδυνεψω να πω οτι ισως οι ασχολουμενοι στα χρηματιστηρια που ειναι περιπου στην ηλικια μου( ειμαι 45 ) να μην προλαβουν να ζησουν τραπεζες -επενδυτικα καταφυγια οπως ηταν καποτε, οχι μονο εδω αλλα και παγκοσμιως τουλαχιστον για την συντριπτικη πλειονοτητα των τραπεζων που γνωριζουμε.......υπαρχουν ορισμενα πραγματακια που μπορει να δημιουργουν (εσκεμμενα κατ εμε) νοτες αισιοδοξιας για την πορεια τους (δηλωσεις ντραγκι , διαχειρηση npls , μικρη αυξηση καταθεσεων) αλλα τα αρνητικα ειναι σαφως περισσοτερα......

1.οικονομια σε τελμα

2. μηδενικες πηγες κερδων.....πηγες κερδων οπως , αμοιβαια, χρηματιστηριακα τμηματα , ασφαλιστικα προγραμματα,καρτες-καταναλωτικα , μεταφορες χρηματων στο εξωτερικο , απλα ΔΕΝ υπαρχουν....και μιλαμε για πηγες που δουλευαν σαν διοδια, απλα εκοβαν χρημα

3. ακομα και τωρα πλεοναζων προσωπικο και καταστηματα ....προσωπικο που με τις εθελουσιες φερνει 2 χρονια πισω τις δαπανες που θα δινονταν σε αντιστοιχες περιπτωσεις απολυσεων (δεν λεω να γινουν απολυσεις ...μιλαω καθαρα σαν μετοχος)

4. με την προσφατη πτωση των ευρωπαικων τραπεζων , μειωθηκε η ψαλιδα που ειχαν σε tbv με τις δικες μας.....δλδ. εξαλλειφτηκε ενα κομματι απο αυτο που λεγαμε οτι ειμαστε φτηνοι

5.ειτε το θελουμε , ειτε οχι, υπαρχει ο κινδυνος χωρας, θες απο το μεταναστευτικο, θες απο τουρκια, θες απο τον συριζα ...υπαρχει αυτος ο κινδυνος

6. το μεγαλυτερο κομματι απο τα κερδη τους ειναι απο τον αναβαλλομενο...αν επιμεινει η εκτ (προς το παρων εχει θαφτει το θεμα) να αλλαξει η συσχετιση θα εχουμε ενα ακομα προβλημα

7.οποια τραπεζα κανει ζημιες το 2016 , αυτοματα ενεργοποιειται αμκ υπερ δημοσιου.....δλδ. θα κανει αμκ τουλαχιστον οσο οι ζημιες και αν δεν βρεθει κανεις, μπαινει το δημοσιο (παλι ολοι μας χρεωνομαστε) ....με τοσο οριακα αποτελεσματα εξαμηνου εισαι σιγουρος οτι θα βγαλουν τη χρονια με κερδη;;;

8. ειναι και αλλα .....αλλα κλεινω με αυτο.....ΑΝ ξαναλεω ΑΝ ....μαζι με κοκκινα δανεια πωληθουν και ενημερα (ειδικα επιχειρηματικα), εχουμε μια πολυ ασχημη εξελιξη, μιας και τα επιχειρηματικα δανεια που εξυπηρετουνται ειναι η βασικη πηγη κερδων των τραπεζων......τι θα κανουν μετα;;;;;;....αμοιβαια δεν, καταναλωτικα δεν , προθεσμιακες δεν, στεγαστικα αν υποθηκευσεις την περιουσια της εκκλησιας μπορει,δουλειες με εξωτερικο με το σταγονομετρο, νεα επιχειρηματικα ελαχιστα , νεα σκασιματα πολλα......αρα;;;........αρα λεω φιλε Ζαχαρια....αν εισαι επενδυτης και πιστευεις στην ανοδο υπαρχουν πολλες εταιριες μεγαλες-μεσαιες-μικρες με πολυ καλους δεικτες , με καλο ταμειο ,με ελαχιστη συσχετιση με ελλαδα, με ντισκαουντ ανω του 15% απο αντιστοιχες ευρωπαικες και με αλλα θετικα ......διαλεξε καποια/ες τσεκαρε την και τεχνικα και μπες.....αν παλι εισαι τρειντερ.....τοτε δωσε στον εαυτο σου ενα περιθωριο χασουρας και κανε τα παιχνιδια σου , για τα οποια θα εχεις πολλες ευκαιριες........και παλι κατα την αποψη μου κατα σειρα και βασει μεγεθων εξαμηνου και κυριως τασεων εξαμηνου θα πω οτι ειχα πει στο soltrade.......ευρωβ , πειρ, ετε, αλφα.......οι τιμες τους τοτε ηταν 0.45.....0.127.....0.185....1.59 (τιμες την μερα ανακοινωσης)..... το ιδιο ισχυει και τωρα....ελπιζω να σου ημουν χρησιμος και να μην σε μπερδεψα παραπανω"

hippy είπε...

έχω μόνο μια ένσταση για το "παγκοσμίως" όσον αφορά τον κλάδο.

Εάν χαλιναγωγηθεί λίγο ο άκρατη αισιοδοξία ώστε οι μεγάλες αμερικάνες να μυρηκάσουν το BV 1,5-1,7 πιστεύω θα μπορέσουν κι οι καλές ευρωπαικές (BNP, HSBC, Lloyds etc) να κινηθούν προς BV 1-1,2...και οι δικές μας στο 0,7. Αν δεν έχω πάθει οξεία ντεζαβίτιδα νομίζω το έχω ξαναγράψει.

austin είπε...

Πολύ πολύ πολύ χρήσιμα σχόλια..ειδικά για τα ακίνητα προς επαγγελματική χρήση!

Σε ευχαριστούμε hippy που μαθαίνεις και εμάς τους μικρότερους τρόπους σκέψης και ανάλυσης!

austin είπε...

Ερώτηση που αν θες απαντάς, έχεις ΚΑΜΠ;

Και μία άλλη ερώτηση που πάλι αν θες απαντάς. Επειδή είσαι παλιός στο "ταμπλό" είχες ΚΑΜΠ από παλιά; Όταν για παράδειγμα η τιμή του ήταν 3 (πιο πάνω ή πιο χαμηλά δεν με νοιάζει, αλλού είναι το Point μου); Όταν μία επένδυση που είχες, με νόημα και υπόσταση από τα νούμερα και με ανάλυση στα θεμελιώδη που κάνεις, σε έβαζε στο τρυπάκι, πολύ πριν μπει η χώρα σε αυτή την περιδίνηση να πουλήσεις την θέση σου;

Θέλω να πω, όταν είσαι μακροπρόθεσμος ΚΑΙ επενδυτής, και η ανάλυση σου είναι με νούμερα και στοιχεία (και όχι επειδή είδες κεριά κτλ) πως σε κάνει να συμπεριφέρεσαι σε μία μετοχή. Την διακρατάς από παλιά; Συμπληρώνεις θέση είτε σε πάνω κίνηση είτε σε κάτω; Την πουλάς και επανεξετάζεις την κατάσταση αργότερα;

Προφανώς και δεν θέλω να πως αν είσαι σωστός ή όχι, αλλά λόγω νεότητας, να συνδυάζω τα "νούμερα" με την τεχνική ανάλυση...άσε που με την πειθαρχία και την εμπειρία σου, μπορείς να προσφέρεις και σε εμάς πως διαχειρίζεσαι την κατάσταση.

Και ας έγραψα πολλά...αν θες μπαίνεις στην διαδικασίας απάντησης, γιατί είναι ¨περίεργες" οι ερωτήσεις μου

hippy είπε...

Φίλε Γιώργο επειδή ήμουν (τελευταία λιγότερο) τρειντεράς ποτέ μου δεν είχα, ούτε και τώρα έχω ΚΑΜΠΑ. Από τον κλάδο των ακινήτων που μου αρέσει "αντιθετικά" πολύ έχω σχετικα μεγάλη θέση σε ΑΣΤΑΚ και ΓΡΙΒ (λόγω της ΔΠ τελευταία ψώνισα και ΤΡΑΣΤΟΡ αλλά δεν θα την κρατήσω επενδυτικά).

Η αναφορά στον ΚΑΜΠΑ έγινε διότι πιστεύω 1) η αξιολογηση θα κλείσει και το μαγαζί θα ξεκαλοκαιριάσει περί τις 720-750 μονάδες 2) μερικά μικρά με αξία θα βρούν το δρόμο τους (+30% ίσως και +50%) και δεν χρειάζεται να παίρνουμε περιττό ρισκο

hippy είπε...

Εμείς-οι έλληνες επενδυτές-είμαστε (δικαίως) σε περιδίνηση. Ο ξένος, ο χορτασμένος απ΄τον S&P που θ΄αποφάσιζε να ρίξει μια ζαριά στις αναδυόμενες, εάν η αξιολόγηση με τους άσχετους κυβερνητικούς κλείσει, ποιούς κλαδους θα διάλεγε?

Υποτιμημένους (ακίνητα), τουρισμό (πάλι ακίνητα), υγιείς εξαγωγικές (μάρμαρα, πλαστικά, τρόφιμα) δεν έχει αρκετή λογική και σωφροσύνη-άμυνα?

austin είπε...

Σε ευχαριστώ Ηλία, καληνυχτα!