Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  15-3-2017 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

11 σχόλια:

michele είπε...

Για οποιο ενδιαφέρεται για τις Ολλανδικες εκλογες:

http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/13/ti-symvainei-ollandia-ekloges-vilders-systhma-fovos-ethniki-taytotita-eidiseis-diethnes_n_15297182.html

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1524276/fourlis-ishyrh-ayxhsh-kerdon-to-2016-.html

Καλα πήγε ο Φουρλης,δεδομένων των συνθηκών

Μαρω είπε...

Να ζ,ησεις Μιχάλη και χρόνια πολλα
Μεγάλος να γίνεις ,να βγάλεις μαλλιά
παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φώς
και όλοι να λένε να ένας Σοφός

Να σε χαιρόμαστε με υγεία

michele είπε...

Ευχαριστω αγαπητε Θανο, ευπροσδεκτες οι ευχες σου εκτος απο μια που δεν γινεται με τιποτα :))

mixalis mixalios είπε...

Η επιστήμη κάνει θαύματα αφεντικό...ποτέ μη λες ποτέ! Χρόνια πολλά και απο μένα και ας μη σε λένε Βενέδικτο ούτε Ευφράσιο:) Φίλτατε Hippy έγραψες!! Εγώ πάντως τις δέχομαι τις ευχές σου και ας είναι από σπόντα!!!

Lorac είπε...

Michele πολύχρονος και πάντα επιτυχίες!!

Πάντα οι προσδοκίες σου να ΄γίνονται εφικτές!!!

http://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/12469074_1536310276679950_23842072_n.mp4

mixalis mixalios είπε...

http://www.capital.gr/oikonomia/3197730/baroufakis-ston-ant1-na-fobaste-ligotero-ti-draxmi-apo-to-kleisimo-tis-axiologisis

Που ήσουνα παλικάρι μου?

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλησπέρα

όλοι παρόντες και ο φιλος Lorac οπότε ποστάρω τις απαντήσεις στα ερωτήματα του απ΄το τμήμα ανάλυσης της Eurobank Equities και ολοκληρώνω τις δεσμεύσεις που ανέλαβα


(Α) Ως προς την ΕΤΕ. Θα ήθελα να μάθω τους λόγους που την έχετε κατατάξει στην ΑΧΕ σαν top pick μεταξύ των τριών συστημικών (εξαιρώ την Εurobank αν και μ΄ενδιαφέρει καθώς απ΄ότι γράφετε θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για το 2016).

-"Θεωρούμε ότι η ΕΤΕ έχει τα καλύτερα θεμελιώδη μεταξύ των τραπεζών γεγονός που δεν αντανακλάται πλήρως στην σχετική αποτίμηση. Συγκεκριμένα έχει τον χαμηλότερο δείκτη προβληματικών δανείων (44%), τον υψηλότερο δείκτη κάλυψης έναντι προβληματικών δανείων (56% και 110% μαζί με τις εξασφαλίσεις), τα υψηλότερα εποπτικά κεφάλαια (CET 1 - 17%) και την καλύτερη θέση ρευστότητας (L/D 89%), ενώ θεωρούμε την αποτίμησή της σε αυτά τα επίπεδα (0,3x P/TBV) αρκετά ελκυστική."

(Β)-Ως προς ΕΧΑΕ. Ο τζίρος μοιάζει να έχει βαλτώσει.

1) Τι περιμένετε σαν τμήμα ανάλυσης για τα αποτελέσματα 2016?

-"Αναμένουμε χαμηλή κερδοφορία κυρίως λόγω του σχετικά καλού 1ου εξαμήνου (μέσος ημερήσιος τζίρος 71εκ - κερδοφορία στα 3.2εκ ευρώ). Στο 3 τρίμηνο ο όμιλος κατέγραψε ζημιές 1.3εκ ευρώ ενώ το 4 τρίμηνο θα είναι μάλλον ουδέτερο".

2) Ποιο είναι το κρίσιμο όριο συναλλαγών ώστε να μην "μπαίνει μέσα"?

-"Εφόσον δεν υπάρχουν έκτακτα έσοδα ή ζημιές γύρω στα 40εκ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας".

3) Πόσο έχει επηρεάσει (ή θα επηρεάσουν μελλοντικά) τα αποτελέσματα το delesting (πχ ΚΥΠΡΟΥ) ή της παράλληλης διαπραγμάτευσης (πχ ΒΙΟΧΑΛΚΟ) ?

-"Αυτά που έχουν γίνει ως τώρα παραμένουν μεμονωμένα και σχετικά μικρά και δεν έχουν σημαντική επίπτωση. Το σημαντικότερο στην παρούσα συγκυρία είναι αν υπάρχει διάθεση για επενδύσεις σε ελληνικά assets".

4) Υπάρχει εκτίμηση για το όφελος απ΄την νέα αγορά ομολόγων που άνοιξε (MLS, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΟΠΑΠ)?

-"Θεωρούμε ότι για το προβλεπτό μέλλον οι αγορές αυτές δεν είναι πιθανόν να παράξουν σημαντικά έσοδα ή κερδοφορία για το ΕΧΑΕ. Η αγορά μετοχών είναι και θα παραμείνει η σημαντικότερη πηγή εσόδων και το βαρόμετρο για την κερδοφορία και την μετοχική απόδοση".

5) Τι ακριβώς είναι το χρηματιστήριο ενέργειας και πόσο θα βοηθήσει την ΕΧΑΕ?

-"Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη άποψη αλλά πρόθεση είναι να μεταρρυθμιστεί όπως το καταλαβαίνουμε μεταξύ άλλων ο ρόλος του ΛΑΓΗΕ, να ανοίξει η αγορά περαιτέρω προκειμένου να εναρμονιστούμε με τις επιταγές των υποχρεώσεών μας. Μη ξεχνάμε ότι ο ΛΑΓΗΕ (ουσιαστικά ο market maker) συσσωρεύει και πάλι έλλειμμα, οπότε πρέπει να αντιμετωπιστεί δομικά το ζήτημα του πως πωλείται η παραγόμενη ενέργεια του συστήματος και πως/πόσο αγοράζεται από τους παρόχους λιανικής. Θα επανέλθουμε. Σκοπεύουμε να συναντηθούμε με την διοίκηση των ΕΧΑΕ μετά τα αποτελέσματα όπου θα συζητήσουμε και τον εν λόγω σχέδιο".


(Σχόλιο δικό μου) γίναμε λίγο σοφότεροι, νομίζω πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι προσδοκιών και για τις δυό εταιρείες, το ταμπλό άλλωστε είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όλο και περισσότερο το 2017 μοιάζει με το 2016.

Lorac είπε...

κ. Hippy άψογος - όπως πάντα δηλαδή - ευχαριστώ λοιπόν για το κόπο να κάνεις τις ερωτήσεις μου και να γράψεις και τις απαντήσεις που σου έδωσαν.

Χωρίς διάθεση να το παίξω έξυπνος στο πρώτο ερώτημα ανέμενα 100% αυτή την απάντηση. Το θέμα όμως είναι γιατί το κελεπούρι αποτιμάται σε ολίγα σεντσια και δεν βλέπουν και άλλοι την ευκαιρία να την οδηγήσουν τουλάχιστον >0,30??

Θυμάμαι και το ερώτημα , η Α με τις καταθέσεις ή η Β με τα δάνεια είναι καλύτερη τράπεζα που κάποτε είχε θέσει ο Μορφονιός και γίνομαι πιο σκεπτικός. Εδώ είμαστε και θα ακολουθήσουμε την ευκαιρία έστω και με επιβίβαση στον 2ο σταθμό, αλλά για την ώρα είμαι στη στάση και περιμένω τον Γκοντό!!

Επειδή κ.Hippy έχω μέσα μου και το τσινγκ και το τσανγκ ή όπως το λένε τέλος πάντων οι κινέζοι , ο κακός εαυτός μου βλέπει με ένα στραβοπάτημα της ετε την ευκαιρία το κράτος να αυξήσει άκοπα το ποσοστό του. Αντικειμενικά στο καλύτερο timing γιατί ακόμα και στο επίπεδο αμκ που βλέπει το ΔΝΤ μιλάμε για την τελευταία αμκ πριν το καθάρισμα των ισολογισμών τους από τα βάρη του παρελθόντος!!

Για την εχαε γίναμε σοφότεροι. Εν αναμονή λοιπόν, αν και όπως σας έχω γράψει δίπλα είμαι θετικός. Οπότε ότι trading κάνω εδώ έχει διάθεση διακράτηση θέσης. Τα όποια κέρδη ως λίπος για stop loss ή εκμετάλλευση πτωτικών υπερβολών ή προσέγγιση κρίσιμων αντιστάσεων.

...και πάλι μπράβο για την βοήθεια!

hippy είπε...

Τα παιδιά στα τμήματα ανάλυσης είναι πολύ πρόθυμα κι εξυπηρετικά. Ιδιαίτερα με τον κ. Κοσκωλέτο έχουμε συναντηθεί καμιά 10ριά φορές και τον αισθάνομαι φίλο. Οι εκτιμήσεις τους το καλοκαίρι του 2012 ήσαν πολύτιμες, έδωσαν σημαντικά κέρδη με μικρό ρίσκο (καθόλου τράπεζες).

Πιστεύω ότι οι ερωτήσεις των επενδυτών ενισχύουν τη θέση των αναλυτών στην εταιρεία. Γίνονται (για την εργοδοσία) πιο απαραίτητοι. Οπότε ρωτάμε, ρωτάμε, ρωτάμε. Είμαστε (οι λίγοι πια) πελάτες.

Ως προς τις τράπεζες. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Εάν μετά τα αναμενόμενα (μάλλον προεξωφλημένα) οριακά-κακά αποτελέσματα δεν απελευθερωθούν τότε θα την βρούμε την ΕΤΕ κάτω απ΄τα 0,20. Εάν πάλι κάνει ο Τσίμπλας την θετική έκπληξη θα ψωνίσουμε κάτι που έχει νέα προσεχώς και θα τρέξει σε 2ο χρόνο (πχ θωρηκτό, ΛΑΜΔΑ κλπ).