Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

12 σχόλια:

austin είπε...

Χθες είχα πει μια ατάκα μαθηματικού, που δεν είχα χρόνο να συνεχίσω στην απογευματινή ανάρτηση.

"Η πιο δύσκολη σκέψη είναι η απλή" και η απλή (όχι μετά Χριστό προφήτης, αλλά πραγματικά απλή) ήταν ότι έφεραν μια υποτιθεμενη η κανονική αριστερά για να κάνουν ότι γίνεται καλύτερα στις χώρες που την επιλέγουν.

Να την ξεφτιλισουν-αποτελειωσουν το ξεφύλισμα.

Ειδικά στην χώρα μας που πολιτικοί και λαός δεν μπορούν να "ξεκολλήσουν" βρήκαν την τέλεια ευκαιρία να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να εκμεταλλευτουν την κατάσταση, να ανεβάσουν πάνω και έναν λαοπλανο (που όμως είχε τις ευλογίες τους) και να κάνουν την μεγάλη αναδιανομή πλούτου χωρίς να έχει υπάρξει πόλεμος.

Αυτά που βιώνουμε λοιπόν, είναι απολύτως φυσιολογικά. Γίναμε όλοι θύματα του ψεύτη. Είτε επειδή τον πιστέψαμε και τον ψηφίσαμε είτε επειδή παρόλο που δεν τον πιστεύαμε βάλαμε τα λεφτά μας (με όποιο τρόπο και αν τα βάλαμε) γιατί υποθεταμε ότι θα κάνει κωλοτουμπα.

Λάθος! Την κωλοτουμπα θα την έκανε αφού δινόταν η αφορμή για την αναδιανομή πλούτου. Εν πολλοίς στο ΧΑΑ έγινε. Το αν θα ξανακαταρρευσουν οι τράπεζες η όχι, χρηματιστηριακα πήραν τα λεφτά αυτών που για παράδειγμα δεν είχαν κόκκινο δάνειο και ήταν "καθαροι" από χρέη.

Πήραν επίσης και όλο το δημόσιο πλούτο. Πήραν γενικά τα κλειδιά της χώρας στο 100% και τώρα προχωράμε στο να πάρουν σπίτια και επιχειρησεις. Μην γελιέστε, το πλιάτσικο τώρα αρχίζει στην πραγματική οικονομία.

Το θέμα είναι λοιπόν, ότι ενώ είχαν την ευκαιρια να τον σουταρουν και να προχωρήσει η χώρα, όπως και αν προχώραγε, γιατί τώρα είναι σε πλήρη βάλτο, δεν το έκαναν. Και ο τσιπρα συνεχίζει να καθυστερεί, ενώ όλοι του λένε ότι παίζει χοντρο πρόβλημα.

Αλλά συνεχίζει να έχεις τις ευλογίες τους.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι, ποια είναι η πιο απλή σκέψη στην φάση αυτη, που δύσκολα όμως διακρινεται-μπορει κάποιος να πιστέψει;; και αυτή είναι η πραγματική ερώτηση των χιλιάδων ευρώ!

(Προφανώς και δεν ξέρω την απάντηση... Μόνο να φανταστώ μπορώ και στην ουσία είναι ρητορικό το ερωτημα)

SCALPER είπε...

Κρατιέται η ΧΑΛΚΟΡ.....ΔΕΝ υπάρχουν πωλητές σε αυτά τα επίπεδα...ούτε β΄βαια και αγοραστές....αρκεί όμως ένα καλό νέο...για να φύγει...αυτό μπορεί να είναι..
τα ετήσια αποτελέσματα....ή μια ευνοική αναχρηματοδότηση του δανεισμού...

Lorac είπε...

Αυστιν καλησπέρα. Ο συριζα είναι η κατάλληλα τιμωρία των πασοκων και νεοδημοκρατών για την εμφατική αποτυχία τους να διαχειριστούν μια χώρα για 30-40 χρόνια. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

Σκέψου απλά μετά απο 10 χρόνια κρίση (την ξεκινάω απο τα τέλη 2007) αν ρωτήσεις 100 φίλους σου ούτε ένα 5% δεν έχει πάρει χαμπάρι τί παίχτηκε.Υπομονή λοιπόν έως ότου το 5 γίνει 15% τουλάχιστον για να μπορέσει να αποκτήσει το ειδικό βάρος που απαιτεί μια σημαντική αλλαγή συμπεριφοράς.

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ έχω γίνει μούσκεμα από το κλάμα. Ο Κιμούλης έφυγε,ο Κιμούλης πάει...

Τέσπα, θα μαζέψω τα κομμάτια μου και θα σε ενημερώσω Mic ότι τα stress tests θα γίνουν με την φωτογραφία του 06/2017. Τώρα για την απουσία μου φταίνε τα εξής: Δουλειά μέχρι χοντρικά τις 5, κολυμβητήριο μέχρι τις 7 με τον μικρό αλλά το κυριότερο μετά τις 8:30 έχει survivor....Παρότι προσπαθώ χρόνια τώρα να γίνω εισοδηματίας και να βλέπω μόνο survivor και το πολύ πολύ να πηγαίνω κανά κολυμβητήριο δεν τα έχω καταφέρει. Κάνει ο Mic ότι μπορεί αλλά δεν...

ΝίκοςΤ είπε...

Με αφορμή τον κύριο mixalis mixalios
Προς όλους τους νέους ηλικιακά θαμώνες που είναι πατεράδες μικρών αγοριών και κοριτσιών.Κοιτάξτε δουλέψτε σκληρά και αποταμιεύστε αφήνοντας κατά μέρος την καλή ζωή. Όταν θάρθει η ώρα των σπουδών στην ημεδαπή και στην ξένη χρειάζεται κασέρι και καλής ποιότητας. Μπορεί ο νεαρός ΚωνσταντίνοςΤ να πληρώνεται από την σχολή του στο πανεπιστήμιο εν ΗΠΑ,αλλά ο υποφαινόμενος τσοντάρει ανελλιπώς γιατί αλλοιώς δεν γίνεται.Δουλειά λοιπόν και εγκράτεια. Καλησπέρα σας.

mixalis mixalios είπε...

Φίλε ΝίκοΤ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως καταλαβαίνεις ότι ανέφερα είχε δόση υπερβολής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ιδανικό και στόχος από την σωστή διαπαιδαγώγηση αρχικά και εκπαίδευση στη συνέχεια για το/τα παιδί/παιδιά σου. Και αποταμιευτικό πρόγραμμα του έχω κάνει, και λίγα χρήματα στην Τράπεζα τα οποία προσπαθώ να ενισχύω, α και λίγο ΟΛΠ του έχω πάρει...
Οι συμβουλές σου χρήσιμες από ένα "παθόντα"!

austin είπε...

Πολύ μεγάλη κουβέντα είπες νικο!

JimMarkus είπε...

Mixalis Mixalios και εγώ που έγινα εισοδηματίας τα ίδια με εσένα κάνω μην ανησυχείς. Πριν λίγο γύρισα από τα σημερινά 5χλμ. Πρόσφατα έκοψα το 5x5 και έπιασα το jogging.
Τον μικρό πως θα πείσω να ξεκινήσει κάποιο άθλημα πρόσφατα σταμάτησε το τένις. Βέβαια είναι μικρός νηπιαγωγείο και του αρέσουν πολύ οι αριθμοί σαν τον μπαμπά του.

mixalis mixalios είπε...

Τουλάχιστον Jim, οι εξετάσεις σου θα είναι super, ούτε χοληστερίνη βλέπω, ούτε τριγλυκερίδια...Δες τη θετική πλευρά λοιπόν!
Για το γιο συστήνω ανεπιφύλακτα το κολυμβητήριο, δεν έχει τραυματισμούς, είναι προστατευμένος σε κλειστό χώρο και κάνει ωραίο σώμα...αρκεί να έχεις κοντά κολυμβητήριο για να μην κάνεις κι άλλα χιλιόμετρα!

μπαρμπαλιας είπε...

να μαθετε τα παιδια σας λιγο αυτοαμυνα πχ καρατε...
σε λιγο δε θα ξερουν απο που τους ερχεται

JimMarkus είπε...

Συμφωνώ και με τους δυό σας. Η κολύμβηση επιπλέον κάνει και ψηλότερη διάπλαση.

austin είπε...

Λορακ θα συμφωνήσω..

Ξέχασα να γράψω και το σημαντικότερο.. Για να κατηγορήσουν μετά από όλα αυτά την αριστερά και "όχι το δικό τους καλό σύστημα και ιδεολογία"