Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ...



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

27 σχόλια:

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Μιχάλη αν το αεροπλανακι σπασει προς τα πανω το καναλι κοντα στα 7,20 πάμε μετα για τιμη κοντα στο 8?

michele είπε...

7,25 και 7,50 πολυ δυσκολα ,πολυ δυσκολα σημεία Music

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Περσυ τετοια εποχη πηγε με την μια απο τα 6,70 στα 8+.Θα δουμε που θα σταματησει. Ειμαστε κ στα τυφλα γιατι δεν ξερουμε τα αποτελεσματα. Θα περιμενουμε κ τα νεα του κ Hippy απο την χρηματηστηριακη. Μακαρι να βρηκε ευκαιρια για να ρωτησει!!!

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1523978/motor-oil-sta-298-ekat-ta-kerdh-toy-2016-.html

Φανηκε στο ταμπλο :)

SCALPER είπε...

Καλησπερα....
Ζητουσαν στο κλεισιμο frigo??!!??!!

michele είπε...

Εγω Music ( επειδη ειμαστε και στα τυφλα) βλεπω τη διαγραμματικη εξελιξη :) καποια τα γνωριζουν ηδη τα αποτελεσματα και ακομα "βλεπουν" και πως παει το τρεχον τριμηνο

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1523980/tte-sta-431-dis-ayxhthhke-h-hrhmatodothsh-trapezon.html

Οχι καλη η εξελιξη αυτη. 43,1 δισ η εξαρτηση απο ΕLA των τραπεζων

Θυμιζω Δεκεμβρη του 2014 μηδέν η εξαρτηση

michele είπε...

http://www.parapolitika.gr/article/adiase-ton-tsipra-komision-agnosto-to-pote-tha-klisi-axiologisi

Ολα αγνωστα..

austin είπε...

Καλησπέρα!

Μια χαρά. Και τι έγινε που κοροιδεύει; Τα ίδια δεν κάνει τόσο καιρό; Ποιος ενδιαφέρεται άλλωστε για την οικονομία πέρα από αυτούς που τρώνε το αγγούρι και τους "άλλους" που είναι σαν τους "βοσκούς που φωνάζουν για τον λύκο της ανήκεστου βλάβης". Και σιγά μην τους πιστέψει κανείς!

michele είπε...

Ετσι. Να δει η γενια σας τι ακριβως τραβηξαμε τοσα χρόνια με την θολοκουλτουρα της αριστερας. Την οποια αριστερά,κατακρεουργησαν -και αδικως -αυτοι εδω οι κατσαπλιαδες.

Ετσι θα κλείσει ο μεγάλος μεταπολιτευτικος κύκλος των 45 ετων. Έτσι ΕΠΡΕΠΕ να κλείσει.

hippy είπε...

Καλησπέρα

φίλε Music την ΑΡΑΙΓ την παρακολουθεί ο κ. Δραζιώτης που μας έκανε την παρουσίαση του ΟΠΑΠ σήμερα. Δεν βρήκα την ευκαιρία να πούμε πολλά, θα του στείλω mail όμως και θα μου απαντήσει εκτενέστερα.

Τα αποτελέσματα 2016 πιστεύει πως θα είναι ελαφρά κατώτερα του 2015 καθώς το τελευταίο 3μηνο στατιστικά είναι το χειρότερο της εταιρείας (οπότε δεν προλαβαίνει να διορθώσει συνολικά το κακό 2ο περσινό τρίμηνο). Πιθανολογεί σαν μέρισμα 0,32-0,40 max. Θεωρεί όμως ότι το 2017 θα είναι πολύ καλύτερο, τουλάχιστον +20% καλύτερα αποτελέσματα καθώς η εταιρεία κάνει αναθεώρηση των προορισμών, κόβει ζημιογόνους προορισμούς κι ενισχύει άλλους (νίκησε τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα) οπότε θα εξοικονομίσει ενοίκια 2 αεροπλάνων (η εταιρεία ΔΕΝ χρησιμοποιεί κυρίως ιδιόκτητο στόλο, προτιμά να λειτουργεί με leasing).

Ως προς την τιμή στόχο δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ, καθόλου περίεργο καθώς οι θεμελιώδεις αναλυτές δουλεύουν αποστειρωμένα στο εργαστήριο. Οταν του είπα ότι έχω δώσει τιμή στόκο τα 7,50 ευρώ (δίπλα στου Τάκη) απάντησε-σωστά νομίζω-πως πρέπει να σταθεροποιηθεί και η κινούμενη πολιτική άμμος.

mixalis mixalios είπε...

Καλησπέρα Hippy,

Μήπως πήρατε καμιά εικόνα για τελικό "επιτόκιο"?

hippy είπε...

Την ΕΧΑΕ δεν την παρακολουθεί οπότε τις ερωτήσεις του κ. Lorac θα τις στείλω στον κ. Κοσκωλέτο (που δεν παρευρέθη). Και στις δυο εταιρείες έχω θέση, οπότε το κάνω και από προσωπικό ενδιαφέρον.

Την παρουσίαση του ΟΠΑΠ ζήτησα να μας την στείλουν στο mail. Tα VLTs έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται και να λειτουργούν απ΄τον Ιανουάριο. Θα μπουν 16,500 μηχανάκια που θα λειτουργήσουν στα πρακτορεία του και 18,500 θα δώσει σε υποπαραχωρησιούχους. Περιμένουν 75 ευρώ μηχάνημα ημερήσιο μικτό κέρδος. Αναμένουν ebitda απ΄αυτή την δραστηριότητα 27 εκ-104 το 2018 και 116 το 2019. Υπολογίζουν τον τζίρο των παρανόμων λεσχών σε περίπου 800 εκ. και πιστεύουν πως θα τους πάρουν το 50%. Αρκετοί λεσχιάρχες έχουν δείξει ενδιαφέρον και θα τους παραχωρήσει την σχετική άδεια.

Το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ περιμένει θετικές ταμειακές ροές 120 εκ το χρόνο (αυτές ενδιαφέρουν τους ομολογιούχους), απόδοση ομολόγου περίπου 3,75% και το συνιστούν θερμά (οκ πελάτες ψάχνουν). Προσωπικά θα μπω.

hippy είπε...

Φιλε Μ&Μ ενδέχεται το τελικό επιτόκιο για λόγους prestige να κατέβει στο 3,50% ή λιγότερο. Σ΄αυτήν την περίπτωση όμως η αγορά του ομολόγου για τον εγγραφόμενο θα βγει πχ στα 99 (και όχι στο 100) οπότε στην 5ετία η απόδοση θα είναι 3,75 ετησιοποιημένη.

mixalis mixalios είπε...

ΟΚ,η απόδοση στη λήξη μας ενδιαφέρει εμάς,οπότε το 3,75% είναι τίμιο. Προφανώς δεν θα σας είπαν για βαθμό υπερκάλυψης....

Paul Alexiou Dance Charts είπε...


K. Hippy περσυ το τελευταιο τρίμηνο είχε ζημιες 13,5 εκατ μετα απο φορους. Αν θα έχει τις ιδιες και φετος τοτε η Αραιγ θα έχει ετησια αποτελεσματα 51,2-13,5 = 37,7 εκατ μετα απο φορους
Γιαυτο και οι αναλυτες μιλουν για μερισμα εκει γυρω.
Το 15 ειχε κερδη 68,4 εκατ μετα απο φορους (αρα μιλαμε για 44% κατω).

Lorac είπε...

Hippy ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση όσων ειπώθηκαν. Επίσης και για την μεταφορά των 2/3 ερωτημάτων μου ,όποτε και αν γίνει αυτή. Εκτιμώ μαζί με εχαε θα μάθουμε και για το top pick ετε.

Lorac είπε...

Μιχάλη θα ήταν πολύ ωραία να μπορούσες στον πίνακα του θέματος να είχαμε και τα στοιχεία για ακόμα 5 χρόνια πίσω. Δηλαδή με έναρξη το 1992 ή εκεί γύρω.

Φαίνεται πάντως σαν απόλυτο νούμερο ο ακαθάριστος σχηματισμός πάγιου κεφαλαίου να έχει σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 20-21 δις ευρώ. Δεν ξέρω αν ξύνουμε πάτους εδώ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) το τελικό νούμερο στο κλείσιμο του 2017.

Γενικότερα κάποιοι μετρώντας το ρίσκο τους πιο συντηρητικά ίσως ήταν επιφυλακτικοί στις επενδύσεις τους εδώ. Πολλοί ίσως και να περίμεναν ένα μαύρο κύκνο πέρσι το καλοκαίρι.

Γενικότερα πάντα μιλώντας ,ένας εκτροφέας μαύρων κύκνων άμα τους ξαμολήσει στη γύρω ευρύτερη περιοχή ίσως ενισχύσει μια διαφορετική ροή χρήματος για εμάς. Έτσι από την από-επένδυση να μπορέσουμε να κάνουμε μια 3-4ετία όπως 1997-2000 με αύξηση έως και 40% στα καθαρά νούμερα πάγιων κεφαλαίων. Γενικότερα πάντα να μην παρεξηγηθώ ότι γνωρίζω κάτι πιο συγκεκριμένο!

austin είπε...

Hippy σε ευχαριστούμε για πληροφοριες σε σχέση με τον οπαπ.

Μιχάλη, έτσι έπρεπε, αλλά κακή φάση να τους πετυχαίνεις πάνω στα χρόνια δημιουργίας, αλλά και απειρίας. Τα οποία λάθη λόγω νεότητας (και όχι μόνο αυτά) δεν συγχωρουνται. Ασε που η αβεβαιότητα σε έχει έως και "ευνουχισμένο"

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερουσες πο πληροφοριες Hippy ευχαριστουμε.Προσωπικα ,θα εξακολουθησω ( αλλα ειναι αλλη επενδυτικη τακτικη) να υποστηριζω οτι οι ιδιες μετοχες που εκδιδουν εταιρικα, σε βαθος 5 ετιας σε σταθερο σχετικα περιβαλλον δινουν μαζι με καποιες καλες κινησεις και μερισματα προμερισματα πολυ καλυτερες αποδοσεις.

Βεβαια τα 7 αρια 8 αρια προ 2 ετων των εταιρειων ηταν προκληση ( ΕΛΠΕ κλπ) καθως και το 5 αρι του ΟΤΕ

michele είπε...

Lorac το βρηκα ευκολο απο Καθημερινη, πιστευω θα ηθελε πολυ ψαξιμο να παμε τοσο πισω.

Παντως εδραιωνεται η αποψη μου οτι οι αριθμοδεικτες του 2007 ειναι μακρυνο ονειρο ( αναπτυξη,ανεγια,επενδυσεις παγιου κεφαλαιου)

Lorac είπε...

Μιχάλη βρες το και πιστεύω θα βγάλουμε ένα συμπέρασμα με ενδιαφέρον. Καλόβράδυ !!

p.s. Συμφωνώ 100% με Μιχάλη στο θέμα ομόλογο vs μτχ ειδικά για οπαπ. Αρκεί κάποιος με υπομονή να περιμένει τα 2 καλά πάνω/κάτω εποχικά ανα έτος σε σχέση με το μέρισμα. Με τον κ.Hippy έχουμε γράψει πολλές φορές δίπλα ανάλογες σκέψεις.

hippy είπε...

Μιχάλη στον ΟΠΑΠ το πιστεύω κι εγώ ότι στην λήξη τιμή + τόκος του ομολόγου πιθανότατα να υπολείπεται της τιμής + μερίσματα της μετοχής. Ωστόσο σε άλλο target group απευθύνεται το ομόλογο και σε άλλο η μετοχή (είμαστε καμμιά 15αριά, οι μισοί πρέπει να΄ταν πάνω από 70-75).

Έγινε ερώτηση ως προς την υπερκάλυψη. Το 30% της έκδοσης (περίπου 60 εκ απ΄τα 200) θα δωθούν κατά προτεραιότητα στην μαρίδα-ιδιώτες. Είναι πολλά τα λεφτά Μ&Μ. Δεν νομίζουν (ούτε εγώ) πως θα υπάρχει σημαντική υπερκάλυψη.

Θα συμφωνήσω 100% με το Μιχάλη πως οτι οι αριθμοδεικτες του 2007 (αναπτυξη,ανεργια,επενδυσεις παγιου κεφαλαιου) ΔΕΝ πρόκειται να ξαναπιαστούν ούτε σε 20 χρόνια. Άλλωστε ήταν άρρωστη ανάπτυξη. Κάθε γειτονιά κι εμπορικό με κινέζικα (με επιδότηση της μικροεπιχείρησης και θαλασσοδάνειο). Προσωπικά αρκετά χρόνια πριν (το 2014 με κυβέρνηση Σαμαρά) πιθανολογούσα στου Τάκη πως στο υπόλοιπο της ζωής μου (30 χρόνια χα χα) ΔΕΝ θα δω όχι μόνο τα ψηλά του 2008 (5000 μονάδες) αλλά ούτε καν τα ψηλά του 2009 (3100 μονάδες). Το χρήμα του μαριδαίου (τον οποίο βλέπουν όλοι σαν "μουντζούρη") κάηκε, δεν υπάρχει. Συνεπώς ποιος θα το ανεβάσει το μαγαζί?

Lorac είπε...

Ο/Η hippy είπε...(είμαστε καμμιά 15αριά, οι μισοί πρέπει να΄ταν πάνω από 70-75).

Ο Τζόβενος της παρουσίασης ήσουν δηλαδή!!!

Μιας και έπιασα την ναυτική ορολογία...(δες τζόβενο < ιταλική, giovine (= νέος), ελπίζω να μην σε είχαν εκεί οι μεγαλύτεροι ως IFR manager??


*ifr...= αί φέρε ...

Εμένα μου αρκεί και το 2009/2 να ξαναπάει

hippy είπε...

Χα χα ...ωραίος...τό΄χεις ξαναγράψει το IFR και ήθελα να το ρωτήσω τι σημαίνει.

michele είπε...

Εγω παντως απο φυσιολογια Hippy επειδη σε κοβω νεοτερο της ηλικιας σου και φρεσκο πνευματος συμπεριλαμβανομενου, σου τα δινω τα 30 χρονακια ανετα . Σιγα λιγο πανω απο το προσδοκιμο θα εισαι :))

Λογω της ανασυνθεσης δεικτων κλπ ,θα τα δουμε ξανα αυτα τα νουμερα. Το 2900 υψηλο του 2009 ( αναγραμματισμος χεχε) το εχουμε παντως σε 3-4 χρονακια. Με σημειο εναρξης βεβαια ξερεις ποιο

Λευτερης είπε...

Ξεκουράσου τώρα. Αύριο είναι μια άλλη, μεγάλη ημέρα.