Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

16 σχόλια:

michele είπε...

Απάντηση Γιούνκερ σε Τσίπρα:Το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/318995-Apanthsh-Gioynker-se-Tsipra-To-eyrwpaiko-kekthmeno-efarmozetai-kai-sthn-Ellada

Lorac είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Η μη κριτική στο άλλο... 24 Μαρτίου 2017 - 5:04 μ.μ.

Αγαπητέ Artaxia σε μια ομάδα κάνεις κριτική στον προπονητή, στους παίκτες και ενίοτε στο αφεντικό. Βέβαια το να λες όλη μέρα διώξε αυτόν τον προπονητή και φέρε τον τάδε, εεε δηλώνει μια προτίμηση ή ένα συμφέρον. Όπως και να έχει η κριτική γίνεται και πρέπει να γίνεται σ' αυτούς που παίζουν. Οπότε αν σε νοιάζει το καλό της "ομάδας" δίνεις το βάρος της προσοχής σου εκεί που πρέπει και αγνοείς τα καλέσματα των "μανατζαραίων" Αν όμως δεις ότι η ομάδα δεν τραβάει για αρκετό καιρό πρέπει να εξετάσεις τι κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά και να αρχίσεις τις επαφές σου έγκαιρα.

Οπότε αντιστρέφω το ερώτημα σε εσάς. Αυτό που βλέπεται σας αρέσει??? Δεν ερωτώ αυτό που παίζετε. Γιατί η αλήθεια και σε ατομικό επίπεδο κάνω αρκετά καλές χρονιές.

michele είπε...

Ενδιαφερουσα παρομοιωση και τοποθετηση. Γενικα ενα απο τα πιο δυσκολα πραγματα στην κριτικη-τοποθετηση-εκτιμηση ειναι
ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ απο το φαινόμενο που κριτικαρεις.

Επειδή είμαι αρκετά έμπειρος στα social media, βλέπω ότι η κριτική γίνεται
1) Με ισαποστακισμό ( δηλητηριώδες)
2) Αναλόγως τη θέση που έχουμε. Δεν παραδέχομαι πχ οτι ο Ολυμπιακος ηταν καλύτερος σε ένα ματς με τον αιωνιο,επειδή είμαι Παναθηναικος. Εξαιρείται εδω ο κάθε μορφής χαβαλές.
3) Στο χρηματιστηριο ,που είναι και αρκετά επικίνδυνο: Εχω άποψη ΑΝΑΛΟΓΑ με την θέση που έχω.
Ειμαι long βλέπω long η το αντίθετο.
4) Προσωπικό όφελος: προσδοκώ εύνοια από κόμμα ,οργάνωση κλπ και γράφω ανάλογα.
5) Διατίθεμαι ανάλογα του ποιος γράφει κάτι. Αν πει κάτι ο Lorac ,επειδή τον αντιπαθώ ,έχει ΠΑΝΤΑ λάθος.

6)Ισοπέδωση: Ολοι τα ίδια είναι. Ενας Πανιώνιος δίνει ίδιες ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και στους δυο μεγάλους.Εν των μεταξύ ,πουλάει παίκτες και στους δυο και ωφελείται γενικοτερα( κυρίως απ τον εναν-γινεται πουτανακι του).

7) Ομοίως και στην actual πολιτική: Γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήσαν;;
Ολοι ίδιοι είναι. Απάντηση: Δεν είναι όλοι ίδιοι και ΝΑΙ οι άλλοι ήσαν καλύτεροι.
8) Όπως σωστά λες, εγώ δεν έπρεπε να λέω "πήρα Αλφα στο 1,54" γιατι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση ,θα καταστραφουμε και θα πάει στο 1 ευρώ.
Ναι αλλα τοτε η ΣΩΦΡΩΝ επιλογή ήταν να μην ακουμπήσουμε τίποτα όσο είναι οι Συριζαιοι επάνω. Τίποτα δεν ειναι γραμμικό,ολα εχουν τη δυναμική τους.Αν το βλέπεις ετσι ας ησουνα short συνεχώς.Και όμως υπάρχει και η άλλη ανάγνωση: Μετα από αυτούς αναπόφευκτα θα έρθουν καλύτερες ημέρες.
Πάντα υπάρχει ένας πάτος.
9) Αδυναμία ελέγχου πληροφορίας και εκτίμησης κατάστασης: ΟΔΗΓΕΙ στην συνομωσιολογία.
10) Απορία: "Μα ειναι αριστεροί αυτοι;" Διπλό λαθος ανάγνωσης: 1) Τι σημαίνει αριστερος και 2) Συναδει αυτα που κανει ,με αυτα που ( νομίζεις" οτι σημαίνει;

michele είπε...

Απο το φιλο Κουτσομύτη:

Τσίπρας πριν από λίγο στη Ρώμη: Σήμερα ο νεοφιλελευθερισμός έχει καταβροχθίσει την Ευρώπη
Eurostat (πριν μια εβδομάδα): Στο 4ο τρίμηνο 2016 η απασχόληση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών: 232.9 εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Έχει δίκιο ο Αλέξης, ο Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού έχει δώσει απασχόληση στο μεγαλύτερο αριθμό όλων των εποχών σε εργαζόμενους στην Ευρώπη.
Πόσο να αντέξουμε πια αυτήν την κατάσταση;

SCALPER είπε...

Η ΧΑΛΚΟΡ ...ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 0,50..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΓΚΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ...

Η FRIGO ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟς ΤΟ 0,06...ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ...

austin είπε...

Α οκ Μιχάλη, τώρα κατάλαβε που πήγαινε και πώς το εννοούσες..

michele είπε...

Για την ΧΑΚΟΡ Πασχάλη εχω καλη αποψη ( σ αυτα τα επίπεδα) .Για την frigo δεν εχω ,δεν ασχολούμαι

hippy είπε...

"Ενας Πανιώνιος δίνει ίδιες ευθύνες για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και στους δυο μεγάλους.Εν των μεταξύ ,πουλάει παίκτες και στους δυο και ωφελείται γενικοτερα( κυρίως απ τον εναν-γινεται πουτανακι του)".


1) Δίνουμε παιχταράδες και σε τρίτους-ΑΕΚ (Δέδες, Ιντζόγλου και βέβαια τον καταπληκτικο Θωμά Μαύρο).

2) Όλες οι δουλειές καλές είναι. Μια χαρά επάγγελμα είναι το "αρχαιότερο".

3) Είναι εμφανές από πολλές βδομάδες ότι ο κ. dimitrakis ανήκει στην 3η χρηματιστηριακή περίπτωση. Βέβαια όσο και να προμοτάρει τα χαρτιά οι θαμώνες είναι έμπειροι, δεν τσιμπάνε.

Καλην εσπέραν άρχοντες

SCALPER είπε...

εντάξει την άποψη μου λέω...παρατηρώ και μιλώ....έχω τονίσει την επικινδυνότητα τους λόγω κακών χρηματοοικονομικών σαποτελεσμάτων

το ρίσκο όμως δίνει ...κέρδη

mixalis mixalios είπε...

Βλέπω Τσίπρα να μιλάει Αγγλικά στην ΕΡΤ και συγκινούμαι...Mic κάτι είπες για Κορδε και επειδή λίγο καιρό πριν που τον ανέφερα τσιμπησα λίγα κιόλας (λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας) θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για το τι βλέπεις! Ένας ανεκδιήγητος δημοσιογράφος στην ΕΡΤ λέει ότι μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού θα μπει στη διακήρυξη της Ε.Ε αύριο αναφορά για την ανεργία! Τον ευχαριστούμε θερμά!

michele είπε...

Χαχα ναι εχει δωσει και αυτους τους παικταραδες στην ΑΕΚ Hippy, αλήθεια ειναι!
Εχω και κουμπαρο και φίλους Πανιώνιους και ξερω πως σκεφτονται :))

Και έχω χαρεί που πάει τόσο καλά,να βλέπουμε και κάτι διαφορετικό

hippy είπε...

Κύριε dimitraki τα χαρτιά που αναφέρετε δεν είναι χρηματιστηριακές επιλογές. Είναι στοιχήματα (και συγνώμη που το λέω τόσο άγαρμπα αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να το διατυπώσω). Εν τω μεταξύ δεν αιτιολογείτε (στον εαυτό σας πρώτα απ΄όλα) τους λόγους των επιλογών τους, το time frame και την τιμή stop loss σε περίπτωση αστοχίας.

Το ρίσκο ΔΕΝ δίνει ...κέρδη, το ρίσκο καταστρέφει. Το ρίσκο με τις πιθανότητες υπέρ μας δίνει κέρδη.

Αν θυμάμαι καλά περίπου τα ίδια λέγαμε προ 2-3 εβδομάδων με αφορμή την ΦΡΙΓΟ.

hippy είπε...


Σχόλιο άσχετο απευθυνόμενο στον καλό Μιχάλη.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον καλό καλλιτέχνη για τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει στα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης λόγω της συγκυρίας στην οικονομία. Σωσίβιο μεν το μνημόνιο της ΕΕ αλλά τόσο σφιχτά δεμένο στην ταλαιπωρημένη χώρα που της δυσκολεύει τις κινήσεις και την αναπνοή. Οι περισσότεροι νεότεροι συνάδελφοι κερδοσκόποι θεωρούν μια κυβέρνηση της ΝΔ πανάκεια. Φυσικά και θα βοηθηθεί ο ΓΔ, οι αγορές άλλωστε αγαπούν τις δεξιές κυβερνήσεις. Ως προς τα χαρτιά όμως απαιτείται προσεκτική επιλογή όχι μόνο στις (αβέβαιες) προοπτικές αλλά και στις αποτιμήσεις εκκίνησης.

Νομίζω εάν δούμε να πλησιάζει η μέρα πρέπει να ξεκινήσεις συζήτηση.

(και για να μην αερολογώ δίνω παράδειγμα...στην μετά συριζα εποχή τι πιθανότητες υπάρχουν να περάσει το καλοκαίρι του 2018 τα stress tests η Αττικής? Και τι δυνατότητα αποφυγής της μοίρας των ΤΤ κ ΑΤΕ έχει χωρίς τις πλάτες του Σπίρτζη? Δεν έχω απάντηση, έχω προβληματισμό)

austin είπε...

Hippy όπως πάντα συνετος και επεξηγηματικος.

Νομίζω μεγαλύτερο προβληματισμό δίνει κατά πόσο θα μπορέσουν να περάσουν οι 4 συστημικες με όλα αυτά που γίνονται πάρα η Αττικής. Και δεν έχουν και τις πλατες κανενός οι μεγαλες...και πως να έχουν αφού από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάμε.

michele είπε...

Κοιταξε Ηippy να σου πω το βλέπω εγω : Εδω το προβλημα δεν ειναι μονο οικονομικο, ειναι θεματα υγειας, δικαιοσυνης, παιδειας,θεματα τυπου κλπ.

Μπορω να αραδιασω σειρα επικινδυνων φαινομένων απο τους νυν κυβερνώντες σε συγκεκριμενα θέματα και τον τρόπο με τον οποίο κινουνται,τον οποιο ενδελεχως γνωρίζω. Θα μου πεις δεν υπηρχαν στο παρελθον τετοια φαινομενα;
Βεβαιως υπήρχαν, αλλα εχω εξηγήσει ,οτι αλλιως κινειται ο χορτασμενος και αλλιως ο ..πεινασμενος. Για εξουσια και όχι μονο.

Τωρα, σωστο το ερώτημα σου για διάφορα οικονομικά θεματα,χρηματιστηριου και πραγματικής οικονομίας. Δεν συζητείται η διαφορετικη επι τα βελτίω αντιμετώπιση. Άλλωστε ο,τι υπογράφηκε ,ηδη είχε κλείσει απο τους προηγουμενους ( Ελληνικο-αεροδρομια κλπ)
η ΔΕΣΦΑ πισωγύρισε.

Δεν μπορεί να περάσει τα stress tests η ΑΤΤ με οποιαδηποτε κυβερνηση. Το θέμα μου εδω δεν είναι ενα τακτικό λάθος ,αλλα ενα στρατηγικό. Οι άνθρωποι ΗΘΕΛΑΝ να χρησιμοποιησουν την τράπεζα αυτη σαν δημόσιο πυλώνα μεσω του οποιου θα έκαναν τα ρουσφετακια τους. Ο Στουρναρας τους ξεσκεπασε,έδιωξε το φιλο μου τον Αντωνόπουλο,είδαμε και τις ..χορηγήσεις στον Καλογρίτσα ( χαχα).

Δεν μιλώ για τις συμμετοχες στην ΑΜΚ της τραπεζας κρατικών εταιρειών που πέταξαν τα λεφτά μας. Κλασσική περίπτωση απιστίας,που ομως καλύπτεται νομικά.

Τα stress tests θα γίνουν βάσει των ισολογισμων 6 μηνου η 9 μηνου 2017 αν θυμάμαι καλά. Με την ροή των πραγμάτων τώρα,που η αξιολόγηση όπως προχωρά έχει ελαχιστοποιήσει το θέμα πίστης, με τι πρόσωπο θα εμφανιστούν οι τράπεζές μας;
Τι να κάνει δηλ σ αυτο το κομμάτι το συγκεκριμένο μια άλλη-οποιαδήποτε κυβέρνηση;
Αναρωτιέμαι κι εγω ,όπως εσύ. Προβληματίζομαι σε συγκεκριμένα θέματα. Τι θα παραλάβει και τις δυνατότητες ελιγμών θα έχει ο επόμενος.

Εκεινο που είμαι σίγουρος ειναι οτι άνθρωποι αυτοί,αν πρόκειται να υποχωρήσουν-πέσουν, θα "κάψουν" τα πάντα στο διάβα τους.

JimMarkus είπε...

Παρασκευή βράδυ και κανείς δεν σχολίασε την Σκάρλετ Γιόχανσον.... σημάδια των καιρών.
Michele η ΑΤΤ κάνει την δουλειά για την οποία κατέκρινες τον αγαπητό Πανιώνιο εδώ και χρόνια για την εκάστοτε εξουσία. Για να μη λέμε μόνο για τους σημερινούς μουρντάρηδες. Συνολικά το ταμείο μας το ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει πάνω από 700εκ μέσω των ΑΜΚ στην εν λόγω τράπεζα. Αν θέλει να κάνει κάτι χρήσιμο το ΤΕΕ τότε ας τηρήσει λίστα προτεραιότητας για κατ'ιδίαν ραντεβού για τα μέλη του, με τον πρώην Πασόκο πρόεδρο του ΤΕΕ και νυν συριζαίο υπουργό Σπίρτζη. Θα ήθελα να μας εξηγήσει την συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή.