Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Απο τα μέσα Σεπτεμβρίου η κίνηση του τίτλου ξεκίνησε την δημιουργία ενος πτωτικου καναλιού Τ-Τ2. 
Η Μ ( 1.06 €) κράτησε τις πτωτικές διαθέσεις της μετοχής παρά το χαμηλο ( 1,04 ευρώ) στις αρχές Φεβρουαρίου  και τώρα ,κινείται στην άνω πλευρά Τ με την οποία συμπορεύεται ο ακμο 30 εβδ.

Ως εκ τούτου το 1,16 καθώς  και η F στα 1,19 αποτελούν ορόσημο μια ενδεχόμενης ανοδικής κίνησης  καθότι υπέρβαση τους θα προσδώσει ορμή και αύξηση όγκου στην μετοχή με στόχο τα 1,35 περνώντας από την ενδιάμεση αντίσταση Ε  στα 1,25€.
Τοπικά υψηλά στα 1,58 θα προσπαθήσει να προσεγγίσει ,αν περάσει τα 1,35 το πιο αξιόλογο επίπεδο στην πορεία αυτή.

Αδυναμία υπέρβασης της ζώνης [ 1,16-1,20] θα επαναφέρει τους πωλητές,ακυρώνοντας προσωρινά το ανοδικό σενάριο και ΜΟΝΟ επικυρωμένη καθοδική διάσπαση της Μ θα αλλάξει σημαντικά και επί τα χείρω την διαγραμματική εξέλιξη της μετοχής.

60 σχόλια:

Paolo GG είπε...

η Τεχν Ανάλυση ενσωματώνοντας τα κάθε είδους νέα "προβλέπει" τα επερχόμενα ή τα νέα "φτιάχνουν" τα γραφήματα και άρα την Τεχν Ανάλυση ?
Ιδου η απορία....

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Paolo, τώρα στρώσεις χαλί στον Αρταξια να σου πει για τους τραβογραμμιαδες

michele είπε...

Χαχα Καλημερα σε ολους τους φίλους

ArTaXiA είπε...

"Ομως οι τραπεζίτες εκτιμούν πως θα πάρει χρόνο ακόμα να ξεκινήσουν στην πράξη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το καλοκαίρι. Μάλιστα όπως λένε 'κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα ταχθεί υπέρ των πλειστηριασμών, αφού όποιος μιλήσει έχει καταστραφεί πολιτικά...'. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι μπορεί να νομοθετηθεί το μέτρο και να παραμείνει κενό γράμμα.
Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες έχουν έτοιμες λίστες στις οποίες περιλαμβάνονται περίπου 8.000 ακίνητα (κυρίως εμπορικά) για τα οποία μπορεί να δρομολογηθεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μέχρι το τέλος του 2017." (Καραγεώργου/Έθνος)

Ο ArTaXiA σήμερα θα μιλάει μόνο για πολιτική.

Πείτε μου ωρέ φιλελέδες, ποια η θέση του κόμματος σας για τους πλειστηριασμούς; Να δώσουμε ανάσα στις τράπεζες και στην κτηματαγορά, ή όχι;

Μποντζούρ.

hippy είπε...

island, marabozu, morning star, harami, P/E, Ebitda, P/BV, Umbrella, μ.ο 30-50-200 ημερών, etc ουκ έστιν τέλος.

Ο Μπαφφέτος χαριτολογώντας είπε κάποτε:

"Εάν το σημαντικότερο που χρειάζεσαι για να κερδίσεις στην αγορά είναι η γνώση που υπάρχει καταγεγραμένη στα βιβλία τότε οι πιο επιτυχημένοι επενδυτές θα ήσαν οι βιβλιοθηκάριοι"

Καλημέρα, καλή συνέχεια

michele είπε...

Αν υποθεσουμε πως καποιοι "γνωριζουν" τα νεα πριν απο μας ( insiders) και κινουνται αναλογα, αυτο διαφαινεται μεσα απο το ταμπλο και επομενως καθοριζοντας την τιμη,δημιουργουνται προυποθεσεις που ενας εμπειρος τεχνικος αναλυτης μπορει να δει.

Υπαρχουν καποιες παραδοχες σε μεγαλο βαθμο εκπληρουμενες ( 8/10) οπως ας πουμε αν σπασει πανω στο σημερινο μας γραφημα το πτωτικο εβδομαδιαιο καναλι του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ,μην τον ειδατε,μην τον απαντησατε.


Επισης επειδη πολλοι ανθρωποι ( και μηχανηματα) κινουνται βασει μοντελων λειτουργει και ως αυτοεκπληρουμενη προφητεια,καθως στις "ζωνες" οπου υπαρχουν στηριξεις και αντιστασεις συνηθως αυξανει ο ογκος συναλλαγων.

ArTaXiA είπε...

Hippy, αν αντιληφθώ πως εσύ με καπελώνεις στο χαρτί που θέλουμε κι οι δύο, θα στενοχωρηθώ πολύ. Ξέρεις εσύ! ;)

michele είπε...

Σαφως και πρέπει να γίνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοι,άλλωστε υπάρχει το νομικό πλαίσιο απο το 2013 και βέβαια δεν αφορούν το δυαρακι στο Περιστέρι κάποιου ατυχούς

ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε. Υπάρχει κάτι σχετικό στο πρόγραμμα του Κούλη; Κάποιος σύνδεσμος που να αναφέρει "ναι θέλουμε να εξυγειάνουμε τα πιστωτικά ιδρύματα, οπότε θα προχωρήσουμε σε αυτό;" Να το δω. Εσύ θα ξέρεις. Πήγε και σε fund manager και μίλησε ο Κούλης χθες. Ποιους είδε διαβάσαμε. Τι τους είπε, δεν αναφέρεται πουθενά.

michele είπε...

Ειλικρινα δεν ξερω δεν το εχω ψαξει φιλε μου art.Eγω απλα ξερω οτι επειδη και αυτο περιλαμβανεται στις διαταξεις ορων του μνημονιου ,ειναι σιγουρο οτι οι Κουληδες θα το ειχαν εφαρμοσει σε αντιθεση με αυτους εδω

Τώρα για τους fund managers δεν ξέρω τι είπε,καταλαβαινω και λογικό ειναι να τον εμπιστευονται καλύτερα από τον κατσαπλια.
Εκεινο που με "ανησυχει" ειναι οτι οι αλλοι μιλανε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και κανουν ταξιδακια για να δουν εκπροσωπο των Rochild.

To τι λεει ο Κουλης με τους fund managers δεν με ανησυχει.Οπως τοτε που πηγε στους θεσμικους ο Σταθακης και γελαγαν ,θα το θυμασαι φανταζομαι.

ArTaXiA είπε...

Επειδή όμως εγώ είμαι άνθρωπος της αγοράς, θέλω να γνωρίζω τι τους έταξε.

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη είμαι κακός στα αινίγματα.

Τελευταία στα χαρτιά της επιτήρησης έχει μπει κόσμος κακός (ΙΟΝΑ) ή άσχετος (ΤΡΑΣΤΟΡ). Απαιτείται πολύ προσοχή κι ετοιμότητα για ακύρωση εντολής market. Πιθανολογώ όμως πως δεν αναφέρεσαι σ΄αυτά.

Το ενεργειακό το θέλω κάτω από 6,80. Χθες ψώνισα για πρώτη φορά στο χαρτοφυλάκιο κερδοσκοπικά Φουρλή. Οι αναλυτές λένε πως εκτός από καλό 2016 ίσως δώσει και μέρισμα!!!!!!!! Δεν τους πιστεύω χα χα. Σημαντικότερο κρίνω πως είναι το φαβορί να πάρει τη θέση της ΜΕΤΚ στον 25αρη και η κίνηση του ΣΑΡΑΝΤΗ πρόσφατη στη μνήμη.

ArTaXiA είπε...

Χαχα, το πέτυχες Hippy. Αλλά δεν θα πω περισσότερα γιατί είμαστε μια χούφτα άνθρωποι για ένα χαρτί εδώ.

michele είπε...

Τωρα οσον αφορα τον Buffet που στα 21 του πηγε να δουλεψει ως χρηματιστης την εταιρεια του πατερα του ξεκινωντας μια λαμπρη καριερα απ την μερια του δίκιο εχει..

Αν οι περισσοτεροι εμπλεκομενοι ειχαν την αποψη του Baffet ( o οποιος δεν εκανε κινησεις για μεγαλο χρονικο διαστημα) τοτε δεν θα υπηρχε και αγορά

michele είπε...

Επειδη ειμαι και γω ανθρωπος της αγορας art ,εχω ηδη πει οτι με την "εμφανιση" Κουλη η ντόπια αγορα θα αλλαξει επίπεδο. Και οχι μονο η χρηματιστηριακη.

ArTaXiA είπε...

Λάθος. Η αγορά θα αλλάξει επίπεδο με την διάλυση της παρούσας βουλής. Όχι με τον Κούλη, ή τον κάθε Κούλη. Κοντολογίς, ακόμη κι η αμοιβάδα που λέγαμε, θα χαροποιούσε την αγορά, μόνο και μόνο επειδή, θα ξεκουμπιζόντουσαν οι Καρανίκες.

Εγώ όμως θέλω να δω "ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχω απορία πως κάποιοι δεν θελουν κουλη..αλλα κατα τα αλλα παιζουν Χρηματιστήριο..οξυμωρο..μπα ιδεα μου..Καλημέρα.

michele είπε...

Ναι με τη διαλυση της παρουσας βουλης που ΑΝΑΜΕΝΕΙ Κουλη. Αν ανεμενε χρυσαυγιτες,κουκουεδες, η εσενα και μενα δεν θα υπηρχε αντικτυπο αλλα μονο ο φοβος μη φανουμε ιδιοι η χειροτεροι απο τους προκατοχους.

ArTaXiA είπε...

Χμ.... αυτό είναι ένα point. Αλλά ακόμη δεν έχω διαβάσει "To ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ".

Τι θέλεις να κάνεις και πως σκοπεύεις να το κάνεις.

michele είπε...

Τωρα στατιστικα και μονο ,ποσες αμοιβαδες υπαρχουν χειροτερες απ αυτους εκπεφρασμενες σε κομμα;

Το ΚΚΕ ειδικα λειτουργει και κινειται ( και εχει καποιους μορφωμενους) με μεγαλυτερη σοβαροτητα. Μια χαρα δουλεουν την επιχειρηση τους στο αστικο περιβαλλον που βδελυσσονται

michele είπε...

Κατα καιρους απ οτι εχω δει,βγαινουν ¨προγραμματα" για καποιους συγκεκριμενους τομεις.

Paolo GG είπε...

σήμερα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση.
michele , ωραία αυτά με τις αντιστάσεις, αλλά δεν απαντούν το ερώτημα που με βασανίζει εδω και 27 έτη.
" τα νέα προηγούνται και διαμορφώνουν ή η ΤΑ ? "
.....πάω κι έρχομαι κάθε χρόνο δυό φορες, προς το ένα ή το άλλο επιχείρημα .

σε άλλα νέα ...
με την παραίτηση της παρούσας κυβέρνησης θα έχουμε - πιθανότατα - μια βουτιά μιάς μέρας και μετά Ανοδική διαφυγή.( συμφωνώ κ με τους 2 σας.)
το θέμα είναι οτι ΑΡΓΕΙ νάρθει αυτή η μερα κι ως τότε θάχουμε γίνει σαν των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.!!

austin είπε...

Αρταξια να ξέρεις προκαλείς...με την παρακάτω εννοια:

Ως επενδυτης δεν σε ένοιαζε τι εταξε ο τσιπρας σε όλους αυτούς; γιατί όπως και αν το κάνουμε επι σαμαρά το ΧΑΑ πήγε από τις 500 στις 1300. Επί τσιπρα πήγε ξανά στις 500 και οι τράπεζες σε πολλαπλά μηδέν! Αρα ως επενδυτης και μόνο, και όχι ως πολιτικές πεποιθήσεις και αναλύσεις, θα έπρεπε να μας νοιάζει όλους τι εταξε ο τσιπρα, που τον έριξαν οι ξένοι την κυβέρνηση σαμαροβενιζελων και δεν θέλουν με τίποτα να ρίξουν τον τσιπρα τώρα και ας τα έχει κάνει σκατα.

Η υπόθεση 2015 σε μια ευνομουμενη πολιτεία ξέρεις τι θα σήκωνε.... Μην πλατιαζουμε.

Πάντως έχεις δίκιο, μας νοιάζει τι είπε ο κουλης, αλλά όχι μόνο ο κουλης..ο κάθε ΠΘ η εν δυνάμει πθ

hippy είπε...

Το ερώτημα είναι σταθερό και διαχρονικό φίλε Paolo GG.

"Οι ειδήσεις φτιάχνουν τις τιμές ή οι τιμές τις ειδήσεις?"

Ο καλός Αντρέ (Κοστολάνι) το έχει απαντήσει στο σύνολο των βιβλίων του. Το 2ο. Οι τιμές τις ειδήσεις γι αυτό και ψάχνουμε τις κινήσεις των insiders (ΜΥΤΙΛ) και των ποιοτικών funds για να επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπουμε ή αυτό που είναι λογικότερο να συμβεί.

Ο δάσκαλος το έλεγε κι αλλιώς "το καλύτερο tip είναι η σωστή σκέψη". Αυτό όμως θέλει δουλειά.

michele είπε...

Eγω απαντησα σ αυτο Παυλο.Καποιοι γνωριζοντες το νεο ( που προηγειται και επικειται) τοποθετουνται αναλογως δημιουργωντας price action

και σε συντονισμο με τις ροες ογκου γινεται η κινηση.Οταν δεν υπαρχουν νεα ,η αγορα παιζει με τις αντιστασεις και τις στηριξεις που εχουν ηδη δημιουργηθει απο την κινηση της μετοχης.

michele είπε...

Γι αυτο ειπα κι εγω ,βασει του σχολιου του Ηλια πιο πανω, οτι βλεπω μια "ειδηση" χωρις να ξερω ποια ειναι αυτη, απο το ταμπλό,την τ.α. και τις ροες.

Και αφου γινει η κίνηση,μαθαίνω και ποια είναι. Σε πολλες πριπτωσεις η αγορα ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Η ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ για ενα θεμα,οπως με το bremain που πίεζε ,αλλα όταν έρθει ανάποδα φεύγουν τρέχοντας.

Την ημέρα εκείνη στις 3 το βράδυ και ενω είχε προηγηθεί αξιόλογη κίνηση στην ισοτιμία gbp-usd ,βγήκαν τα αποτελέσματα στο Σαντερλαντ που ηταν πόλη ορόσημο και χώθηκε ,μετα ανέκαμψε ολιγον και μετα παρ το κατω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο κουρουμπλης το ειπε..ειμαστε ομαδα αυτοκτονίας μαζι με τους Σανελ...και θα παμε μεχρι το 19 καιμετα θα παρουμε και τις εκλογές.. .Λιγα τα ψωμια σας..ουστ να ξεβρωμησει ο τόπος.

hippy είπε...

Δίνω παράδειγμα για το απόφθεγμα του δάσκαλου "το καλύτερο tip είναι η σωστή σκέψη"

Χθες γράφτηκε ότι θα νομοθετηθεί πρόσθετη 20ετής δυνατότητα αναβαλλόμενου φόρου (DTA) στις τράπεζες λόγω διαγραφής κόκκινων δανείων. Αυτές όμως δεν αντέδρασαν στο καλό νέο. Γιατί? Διότι όποιος "ξέρει" να διαβάζει καταλαβαίνει το εμφανές ότι οι τράπεζες ΔΕΝ πάνε καλά, ΔΕΝ βγάζουν κέρδη παρά μόνο ίσα για να γλυτώσουν το bail in, θα έχουν πρόβλημα το καλοκαίρι του 2018 στα stress tests και ψάχνουν αντιβίωση.

Γι αυτό όμως δεν φταίει ο τσίπρας μόνο και σίγουρα η ανάπτυξη θα τους λύσει το πρόβλημα και όχι οι εκλογές.

Καλά το πόσο έωλη είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία δεν το συζητάμε. Για μένα δύσκολο να σταθεί καθώς θα θεωρηθεί-και είναι-έμμεση επιδότηση, άσε που οι τραπεζίτες δεν έχουν την κερδοφορία να μετουσιώσουν τα DTA του psi σε Tier1 σιγά μην τα καταφέρουν με τα κόκκινα.

michele είπε...

Πραγματι το διαβασα κι εγω και ηθελα τη γνωμη σου Ηλια,ευτυχως με προλαβες.

Βεβαια αναπτυξη χωρις εκλογες καταλαβαινεις οτι δυσκολα θα υπαρξει,παρα μονο αν το πιεσμενο ελατηριο δεν σπασει.Οποτε "κατι" μπορει να γίνει.

Και συνδεοντας το με τις τιμες την τεχνικη αναλυση κλπ, κανει ΜΠΑΜ στο ταμπλο και φυσικα στα σημειο ΟΡΟΣΗΜΟ ,η αναλυση σου περι τραπεζων.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κάποτε σε μια εκπομπή το Μακη Τρ...και αφού έδειξε το κρυφο βίντεο του κορκολη μετα πηρε τον λογο ο Οικονομεας και του λεει του Μακη...Θελω να σου ριξω δυο χαστουκια για αυτο που έκανες.. .((και πολυ σωστα λεω εγω)...Εγω που θελω να ριξω πιο πολλά χαστουκια σε κάποιους Συριζανελες αν τους δω μπροστα μου θα κανω καλα;Οποιος θελει απανταει.

michele είπε...

Ειμεθα εναντιον της σωματικης βιας.Εγω ασκω μονο λεκτική .Ενιοτε ποναει περισσότερο :)

michele είπε...

https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16939217_1646672002016584_3179973425902871260_n.jpg?oh=411cde128a2a4da0c062b32db7aa7ece&oe=5931102A

μπαρμπαλιας είπε...

απορω με την επιμονη ολων εδω μεσα να θελουν εκλογες.
ο μονος που μπορει να τις προκηρυξει ειναι ο τσε .
οι ξενοι δεν τον διωχνουν γιατι αποκομιζουν συνεχως οφελη απο την ατερμονα διαπραγματευση , δημοσκοπικα χανει και η αλωση του κρατους δεν εχει συντελεσθει.
επομενως δεν και βραστε με το ζουμι σας.
σε δυο χρονια ποιος ζει ποιος πεθαινει και τι μπορει να παιξει ποιος ξερει.
σας ταχω πει πολλες φορες,δεν ακουτε

Paolo GG είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ, όλοι το λέμε και κανείς δεν τα ρίχνει τα χαστο΄θκια όταν έρθει η ώρα και η ευκαιρία. Αναλωνόμαστε στα λεκτικά.

κάτσε να χαμηλώσω λιγο το Stairway to Heaven... αλήθεια πού νάναι το Ηeaven ? στις 1300 μονάδες ?

michele είπε...

Mπαρμπα ειναι αλλο να ζητας κατι και αλλο να μπορεις να το επιβαλλεις.Την τακτικη την καθοριζει ο εκαστοτε πρωθυπουργος.

Την στρατηγικη με το δικο μου ματι αναλυω εγω,γνωριζοντας με τα δεδομενα που υπαρχουν πια, οτι η χωρα πρεπει να αλλαξει σελιδα και δεν θαει πουθενα με νεοκομμουνιστες.

Θα μου πει το ελεγα και ΠΡΙΝ ερθουν.Να το αποτρεψω δεν μπορουσα,αν και απο μια συγκεκριμενη σκοπιά καλως ηρθαν. Σκοτωσαν την "αθωοτητα"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ριχνουμε κανενα 2 μετρο παιδαρα στο πλαι της Ρουμανας να την καψουρεφουμε λεω εγω...Μη γελατε πιάνει καμια φορά.. .

michele είπε...

Δεν προκειται ΟΠΛΑ ,οι σκληρες σαρανταρες επιλεγουν ορθολογικα :)

Εκεινο που εχει ενδιαφερον ειναι συναντηση των μεγαλων χωρων της ΕΕ και η ενδεχομενη μετεξελιξη της Ευρωπης σε διαφοερτικες ταχυτητες κατοπιν των προατσεων Γιουνκερ

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μου
νομιζεις οτι τους νιαζει η "αθωοτητα";γιαλατζι κουμμουνιστες ειναι αφου απολαμβανουν μετ επιτασεως τα καλουδια της αστικης κοινωνιας.

michele είπε...

Μπαρμπα δεν μιλάω γι αυτούς. Αυτοι αποτελούν μια κακιά παρένθεση στην πολιτικη ελληνική ιστορία που ομως ισως αποβει ιδιαιτερα χρησιμη για τις επομενες γενιές

Μιλαω για την "αθωοτητα" του λεφτοδεντρου η οποια νομοτελειακα θα σβήσει

μπαρμπαλιας είπε...

ψιλοφορτωνει ο Ποσειδωνας...
οσονουπω
http://www.poseidon.hcmr.gr/weather_forecast_gr.php?area_id=gr#selectParameter

michele είπε...

Ειδοποιησε μας Μπαρμπα να ξερουμε τι μας ερχεται

μπαρμπαλιας είπε...

Ιασωνας Πιπινης δημοσιογραφος .
"το πειραμα της Βενεζουελας"
ντοκυμαντερ
συνεντευξη στον ΣΚΑΙ...
εδωσε διαφορετικη εικονα απ τον μπαρμπαΜυταφιδη και τον παραδεισο του.

επειδη εχω παει λπν -αν ημουν 25 ανος-θα ξαναπηγαινα ...και θαπερνα και το γερο Μυταφιδη για το "ξετιναγμα"....

michele είπε...

Χαχα ο Ιασων εχει μανα απο κει απο οτι ξερω και τα γνωριζει καλα τα θεματα

μπαρμπαλιας είπε...

75% φτωχεια
18% ανεργια
το παλαιποτε κραταιο συστημα υγειας ,ταφτυσε...
βασιστηκαν στο πετρελαιο και ραχατιασανε ,χωρις αλλη πρωτογενη παραγωγη

μονη παραγωγη οι ωραιες γυναικες...κυρ Μικε

michele είπε...

Τι να κανω ειναι ο ανηψιος εκει κατω και εγω απλα..ζηλευω :)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

θα το παρει..αποφαση για το 640

ΝίκοςΤ είπε...

Ως έχων αγαπημένους συγγενείς στην Βενεζουέλα και επειδή ο μεγαλύτερος θείος μου ανήκε στην πρώτη ομάδα Ελλήνων μεταναστών στην χώρα ας μου επιτραπεί να μεταφέρω την πληροφόρηση μου. Η χώρα είχε παραγωγή πέρα από το πετρέλαιο απλά την διέλυσε το καθεστώς αφού είναι ουσιαστικά αδύνατη η εισαγωγή πρώτων υλών που θα πληρωθούν σε δολάρια. Το εργοστάσιο πλαστικών του συγγενή μου δουλεύει μία μέρα κάθε δεκαπέντε και ο γιός του,πτυχιούχος μηχανικός υπολογιστών, έφυγε μετανάστης και αυτός στην Ισπανία,αφήνοντας πίσω του μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε εμπορικά ακίνητα και καλλιεργήσιμα κτήματα.Και επειδή δεν υπάρχουν και τα πλέον ούτε τα συνηθισμένα φάρμακα ο γιατρός του εβδομηνταρη πιά ορεινού Αρκάδα που αγάπησε την Βενεζουέλα και δεν την εγκατάλειψε όπως άλλοι, συνιστά την κατανάλωση σκόρδου για την αυξημένη πίεση.Αυτά τα ολίγα,έτσι για την αλήθεια των πραγμάτων.

ΝίκοςΤ είπε...

Και επειδή κάπου η σύνταξη του κειμένου μου βάζει νερά, δεν είναι ο γιατρός Αρκάς,ο μικρότερος θείος μου είναι.
Καλησπέρ σας.

michele είπε...

Παντως η ουσια δεν αλλαζει Νικο, οι πληροφορηση παραμενει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το μάζεμα ζαχαροκαλαμου ποτε γίνεται; (πανε και τωρα οι επαναστάτες απο την Ελλαδα για να γα..σουν...να βοηθήσουν ηθελα να πω.)

μπαρμπαλιας είπε...

πριν 45 χρονια που περασα ,
ηταν υπεροχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπαρμπα δεν πιστευω να ειχες παει για μαζεμα και συ..χαχα...ξερεις τι λεω σαν παλιός.

μπαρμπαλιας είπε...

οπου τοβρησκα δεν ελεγα οχι

michele είπε...

Ετσι,ευγενης ,προσηνης ανθρωπος ο φιλος μου ο Μπαρμπας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα ωραιος ο μπαρμπας...προώθησε την Εληνοβενεζουελικη-κουβανικη φιλία .

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας!! Αρκάδας στην Βενεζουέλα! Το ανάποδο παίζει?? Και να φεύγει ο υιός για Μύκονο για χαλαρωματάκι??

Lorac είπε...

Εγώ πάντως χάζευα σήμερα τον ελλ-ακτωρα και δεν μπορούσα να βρώ κάτι για "θετική" προσοχή. Μάλλον ο φίλος εχτές μιλούσε για πτωτική προσοχή ή ξυρίσαν τον γουναρικό και ετοιμάζονται!

michele είπε...

Για μας τους γραμμιαδες λεω καθαρα φιλε Λορακ απο και που και πανω η..επιβίβαση :)

Lorac είπε...

Μιχάλη επείδη δεν βλέπω και καλά "ρ" έχεις μετά το "γ"???

Paul Alexiou Dance Charts είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.