Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΤΕΝΕΡΓ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΤΕΝΕΡΓ:ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Ένας μεγάλος πυθμένας σχεδόν 2,5 ετών ,απειλείται από την μετοχή όπου η S στα 2,92 € παίζει καθοριστικό ρόλο. 
Το ίδιο σημαντικό ρόλο παίζει και η πλαγιοανοδική γραμμή τάσης Τ2 από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου του 2016 που οδηγεί τον τίτλο στην ανοδική του πορεία.
Αρκούντως αξιόλογος και ο ακμο 100 εβδ που με εξαίρεση την περίοδο του brexit η μετοχή ακολουθεί κινούμενη πάνω από αυτόν απ τον Ιουλιο του 2016.
Ενδεχόμενη ( και είναι αρκετά πιθανή ) ανοδική τμήση της S θα δώσει άλλη δυναμική στη μετοχή με αύξηση του όγκου συναλλαγών και με ελάχιστο στόχο τα 3,30€.
Απο κει θα δούμε την μετέπειτα πορεία της ,καθώς είναι πιθανό ένα retest στην S στα 2,92 λόγω της σημαντικότητας του επιπέδου.
Πάνω από τα 3,30 η μετοχή θα ΑΛΛΑΞΕΙ επίπεδο,πιστοποιωντας την ανοδική μεσοπρόθεση τάσης της με στόχο τα υψηλά του 2014.
Άσχημη διαγραμματική εξέλιξη μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ με επικυρωμένη καθοδική διάσπαση της Τ2  και το ακμο 100 εβδ επαναφέροντας του πωλητές σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σε τέτοια περίπτωση ,θα προοιωνίζονται άσχημες εξελίξεις και στο χρηματιστηριο και γενικότερα στην ελληνική οικονομία.

31 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Η Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, όλους μας ενοχλεί και κανείς δεν διατίθεται να κάνει κάτι γι αυτήν. Αιτία; Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αυτή η μάστιγα!


http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1522811/oi-stoiheiomenoi-diagonismoi-akinhton-toy-taiped.html

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε όλους. Θα συμφωνουσα,αλλα δυσκολο να αρθει η μονιμοτητα ,στις περισσοτερες χωρες υπαρχει. Η αρση της στις ΔΕΚΟ ειναι σαφως εφικτη

michele είπε...

Μείωση 1,9% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών του δ’ τριμήνου του 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου του 2015, έναντι μείωσης 5,9% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2015 προς το 2014.

Αυτη δεν ειναι μια καλή είδηση

michele είπε...

Στην επόμενη φάση περνάει ο διαγωνισμός για το Καστέλι Ηρακλείου
Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - GMR περνάει στο επόμενο στάδιο για τον διαγωνισμό κατασκευής και διαχείρισης του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Θα αξιολογηθεί η τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας, που είχε καταθέσει και τη μοναδική προσφορά.

Euro2day

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/aegean-airlines-%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%91-%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%A5-%CE%A0%CE%A9%CE%9B%CE%97/

michele είπε...

Ενδιαφεροντα music ,το μονο που μπορω να πω ειναι οτι προτιμω τους αναλυτες Eurobank απο εκεινους της Πειρ ,αλλα μικρή σημασια εχει αυτο

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Μιχάλη καλησπέρα.
Αυτό που θυμάμαι απο την Πειρ. Χρηματιστηριακή ειναι η περσυνη προβλεψη 6 μηνου για κερδη 17 εκατ οταν η aegean εκλεισε με ζημιες 23,7...
Προσωπικα επειδη παρακολουθω την μετοχη, η axia ventures πεφτει πιο κοντα στις προβλεψεις και στα νουμερα.

michele είπε...

Nαι,μεγαλη απόκλιση οντως,δεν νομιζω οτι επηρεασε η συνναλαγματικη διαφορα,βεβαια ολοι πεφτουν εξω ,αλλα αυτη ειχε μεγαλη αστοχια.

Ο λόγος που υπερασπιζομαι της τεχνικης αναλυσης ειναι αυτος.Οτι καποιοι ξερουν καλυτερα απο μενα την πορεια της εταιρειας και η κίνηση της με οδηγει σε συμπερασματα που βγαινουν κατόπιν.

Το ΥΓΕΙΑ ας πουμε και η κινηση του,προδιεθετε για κατι πολυ ενδιαφερον και αποδεικνυεται η κινητικότητα στο χωρο των νοσοκομείων βλ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ κλπ.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ο πλούτος του Εσκομπάρ σε αριθμούς που «ζαλίζουν»
http://www.thetoc.gr/diethni/article/o-ploutos-tou-eskompar-se-arithmous-pou-zalizoun


ο μεγαλύτερος φόβος του: Να δικαστεί και να φυλακιστεί στις ΗΠΑ. Έτσι, προσπάθησε να δελεάσει την κυβέρνηση της χώρας του με την προσφορά να αποπληρώσει το χρέος της, δηλαδή περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

hippy είπε...

Χαίρετε

θεωρώ πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν στην παρέα φίλοι που ασχολούνται ενδελεχώς και επισταμένως (έγραψα με το καθαρευουσιάνικο ?) με 2-3 συγκεκριμένες μετοχές όπως ο κ. music με την ΑΡΑΙΓ, ο κ. Lorac με ΔΕΗ-ενέργεια. Ξέρουμε οι υπόλοιποι πως οι αναφορές τους βασίζονται σε σοβαρά δημοσιεύματα-αναλύσεις και όχι σε παπαγαλάκια.

Την ΑΡΑΙΓ (όπως και την ΤΕΝΕΡΓ του σημερινού θέματος) στο τμήμα ανάλυσης της ΕΥΡΩΒ την καλύπτει ο κ. Σταμάτης Δραζιώτης που ανακηρύχθηκε ο καλύτερος χρηματιστηριακός αναλυτής για την ελληνική αγορά για 5η συνεχή χρονιά και ο προιστάμενος του τμήματος κ. Κοσκωλέτος. Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στις 17.00 θα κάνουν την παρουσίαση του ΟΠΑΠ και του ομολόγου του. Είναι μια ευκαιρία φίλε Μusic να παραστείς και να πάρεις πληροφόρηση και για το καλό αεροπλανάκι.

Όπως ξέρουμε για να πάρεις καλές απαντήσεις πρέπει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Εάν υπάρχει αδυναμία στην φυσική παρουσία γράψε μου αναλυτικά (1-2-3 κλπ) τις ερωτήσεις και πιστεύω θα βρω την ευκαιρία να τις μεταφέρω

http://www.epirusnews.eu/i-eurobank-equities-aepef-gia-3i-sinechi-chronia-no-1-chrimatistiriaki-stin-ellada/

michele είπε...

Αρα Hippy επιβεβαιωνεις τα λεγομενα μου για το τμημα αναλυτων της Εurobank σαν πιο παλιός , μην φανει οτι εγω αβανταρω σαν οψιμος συνεργατης.

ο Κοσκωλετος ήταν τότε που είχαμε παει μαζι Ηλια ; νομιζω πως ναι

hippy είπε...

Όχι δεν ήταν Μιχάλη και πιθανά πάλι να μην είναι (μικροπατέρας). Όμως σαν συνεργάτης της εταιρείας μπορείς ΟΠΟΤΕ θελήσεις να υποβάλλεις ερωτήματα για εταιρείες που σ΄ενδιαφέρουν στο mail κι αν τις καλύπτει το τμήμα ανάλυσης θα σου τα απαντήσουν.

Να σε πειράξω λίγο για την αναφορά στο ΥΓΕΙΑ?

"Ο καλός κερδοσκόπος πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά απ΄τα δελτία ειδήσεων" έλεγε ο δάσκαλος. Σε αντίθεση με τον τεχνικό αναλυτή που όπως έλεγε τις προάλλες ο Art (και πιστεύω κι εγώ) είναι ένα βήμα πίσω απ΄το κλείσιμο φίλε Μιχάλη. Αλλά όπως σωστά απάντησες τότε ο ΚΑΛΟΣ βλέπει συνδιαστικά κι άλλα πράγματα όπως όγκο, κλίμα, ειδήσεις

Πάμε και στην καλή ερώτηση. Με βάση τις γραμμές η ΤΕΝΕΡΓ είναι κοντύτερα στο 3,10 ή στο 2,80? Η ΑΡΑΙΓ που συζητάμε είναι κοντύτερα στο 6,90 ή στο 6,30? Χε χε...το παρελθόν το ξέρουμε το μέλλον μας ζορίζει.

Προς Θεού ΔΕΝ απαξιώνω την ΤΑ...υποστηρίζω πως είναι απλώς ένα βοηθητικό εργαλείο διαμόρφωσης κερδοσκοπικού σχεδίου.

"Ο γυναικολόγος (θεμελιώδης) και η μαμή (τεχνική) μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά σε μια κανονική γέννα (τάση). Στο πρόβλημα όμως απαιτείται γνώση που η μαμή ΔΕΝ έχει" έλεγε ο δάσκαλος. Τα μπλογκς είναι πλημμυρισμένα από μαριδαίους-πιθανολογώ-τεχνικούς αναλυτές (που κάνουν ζημιά στους σοβαρούς προσθέτω) ενώ για τα θεμελιώδη σπανίζουν. Τυχαίο?

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας.
Απλά να αναφέρω ότι και σήμερα έχω βάλει εντολή αγοράς για αύξηση θέσης στην ΤΕΝΕΡΓ. Βοηθά ο michele,βοήθησες και συ φίλε Ηλία.Και επειδή προσέχω πολύ τι μου λένε οι φίλοι δεν πουλάω ΜΥΤΙΛ αγαπητέ hippy,αλλοίμονο αν δεν λάμβανα υπόψη την παρατήρηση σου.

michele είπε...

Συμφωνω φιλε μου καλε και οπως εχω πει οτι οι ροες ( το tape ) και οι όγκοι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στοιχεία συνδυαστικά για μένα .

Ωραίο το παράδειγμα σου με ΤΕΝΕΡΓ και με ΑΡΑΙΓ .Σε μια φυσιολογική αγορα και γνωρίζοντας την εταιρεία σαφώς και είναι και ΓΡΗΓΟΡΑ το 3.30 κοντύτερα από το 2,80 .

Η ΤΑΣΗ η βραχυπροθεσμη είναι ανοδική .Αλλα επειδή η αγορά είναι ΥΠΕΡ συνδεδεμένη με την πολιτική αυτή την περίοδο μπορεί να συμβεί και το αντιθετο. Εκείνο που μου δείχνει η εικόνα όμως είναι ότι η ζώνη του 2,90 ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και ξέρω ότι όταν γίνει διάσπαση με όγκο και λοιπά θα είναι πραγματικά δυνατή.

Τωρα οσον αφορα τους τεχνικους του web εχω αποψη φυσικα. Το θεμα ειναι οτι επι του πρακτεου δεν αρκει να πω εγω μια αποψη τεχνικη ,αλλα να μαθω σε καποιον να "διαβαζει" τα σηματα.
Οταν ειναι και πελατης μου τον μαθαινω ( οσο μπορω γιατι ισχυει και για τον εαυτο μου) να ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ σ αυτο που βλεπει που ειναι και δυσκολοτερο.

ArTaXiA είπε...

Hippy, ποια από τις δύο παρουσιάσεις θα είναι καλύτερα να περάσω, να τα πούμε που έχουμε καιρό;

michele είπε...

Οσον αφορα τα θεμελιωδη ,πραγματι λιγοι εχουν τη γνωση που απαιτειται και στο web ( για μενα ο Τακαρος ειναι ο,τι καλυτερο εχω συναντησει)

και φυσικα η παρεα σας εκει που βρισκεται και εδω καθως και ο φιλος nikolas300

Oμως απο πειρα θα πω, οτι ειδικα στο χρηματιστηριο αλλα και στα social media η ΕΙΚΟΝΑ κανει τη διαφορα.Δηλ δυσκολα καθεται ο μεσος χρηστης-αποδεκτης να διαβασει κειμενο και προτιμα την εικονα.

Μια καλη εικονα και ενας καλος τίτλος ΠΑΝΤΑ ελκει τον αναγνωστη να διαβασει και το κειμενο.

michele είπε...

Ενας τυπος που θα διαβαζα κειμενα του χωρις καμμια εικονα και σε οποιοδηποτε περιβαλλον θα ηταν ο Artaxia πχ.

ArTaXiA είπε...

Ω! Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε!

michele είπε...

Αφου ειμαι αναγνωστης σου τοσα χρονια. η αληθεια αυτη ειναι. Αλλο που τωρα δεν διαβαζω πια κειμενα σου

ArTaXiA είπε...

Αλήθεια κι αυτό. Μου λείπει κι εμένα η αλληλεπίδραση.

michele είπε...

Στο δικο σου χερι ειναι, δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο :)

paolostar είπε...

Καλησπερα σε ολους.
Κυριε hippy για να συμμετασχει καποιος στην παρουσιαση του ομολογου του ΟΠΑΠ πρεπει να ειναι και πελατης της χρηματιστηριακής;

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Σας ευχαριστω πολυ κ Hippy. Δεν μπορω να παραβρεθω γιατι δεν μενω στην Αθηνα και μπροστα στην επενδυτικη σας γνωση ειμαι πολλα μετρα πισω (μη πω χιλιομετρα). Αυτο σημαινει οτι θα κανατε εξεδικευμενες ερωτησεις που ισως εγω να μην μπορουσα (μαθητης του κ. Τακη). Στην Αραιγ παρακολουθω την ειδησεογραφια και τις πραξεις σε καθε συνεδριαση online. Οταν δω κατι παραξενο το λεω και ποτε δεν θα πω σε καποιον να αγορασει καποια μετοχη. Εδω δεν ξερω εγω πως θα τα παω, δεν θα ηθελα ποτε να παρω καποιον στον λαιμο μου. Τωρα ως προς τι θα ρωτουσα.... ποιες ειναι οι προοπτικες της εταιριας για το 17 και αν μπορουν να κανουν εκτιμηση για τα αποτελεσματα του 16 και ισως για μερισμα.

michele είπε...

Γιατι χωνεται ο ΟΠΑΠ ,.ειναι κατι που δεν αρεσει στο ομολογο;

paolostar είπε...

Και εγω michele αυτη την απορια εχω απο το πρωι ρε γμτ....

ArTaXiA είπε...

Χθες που ανέβαινε ο ΟΠΑΠ με το ίδιο ποσοστό όμως δεν είχατε απορίες, ε;

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη εγώ ενημερώθηκα μόνο για μία παρουσίαση αυτήν της Δευτέρας 17:00. Και θα πάω. Ρώτησα ακριβώς το ίδιο κ. paolostar στην κυρία που μου τηλεφώνησε. Απάντησε πως μπορώ να φέρω όποιον φίλο μου επιθυμώ θα πρέπει όμως να την ενημερώσω ώστε να δώσει το όνομα στον φρουρό στην είσοδο.

Να πω την αλήθεια μου αγαπώ τις μετοχές, δεν θεωρώ και σούπερ ντούπερ ευκαιρία 3,75% στο ομόλογο, πιθανολογώ πως ο ΟΠΑΠ θα επιστρέφει περισσότερο ετήσιο μέρισμα και δεν ξεχνώ πως στην λήξη της 5ετίας θα υπάρχει άλλη, φιλικώτερη προς τους επενδυτές, κυβέρνηση.

hippy είπε...

Το 10ετές τόσο χθες όσο και πολύ περισσότερο σήμερα ΔΕΝ ακολούθησε την αισιοδοξία της αγοράς αυξάνοντας τον προβληματισμό μας.

michele είπε...

Στην προσδοκια δεν εχεις απορια ποτέ

michele είπε...

Κλεισιμα κοντα στα χαμηλα ημερας και κατω απο 650 ,αδυναμη η αγορα παλι ΠΑΝΩ στο 766 ο ΔΤΡ

Η πραγματικη οικονομια κραταει το μαγαζι ,συμφωνω με hippy περι ομολογου ΟΠΑΠ . Προμερισαμ και μερισμα ΟΠΑΠ ειναι σιγουρα μεγαλυτερο

michele είπε...

Παμε πανω στην απογευματινη αναρτηση με ενα ενδιαφερον θεμα!