Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


BALTIC DRY INDEX - by Stef Poulis 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

10 σχόλια:

hippy είπε...

Μιχάλη πρέπει να πηγαίνει χρόνος από όταν σου είχα ζητήσει ΤΑ για το Λίθιο. Είχα επισημάνει πως είναι το ελαφρύτερο μέταλλο άρα πρώτη επιλογή για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ δλδ ανελαστική ζήτηση. Με το σημερινό +4% ($ 28,30) έχει δώσει κοντά στο 50% κέρδος και πολιορκεί τα ψηλά 5ετίας ($30).

"Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη" έλεγε ο δάσκαλος κι επαληθεύεται πάντα.

(δεν το κάνω πια πρόταση αγοράς, η κίνηση είναι μεγάλη, η σημερινή δε ασυνήθιστη, προσωπικά έδωσα την μισή μου θέση)

Λευτερης είπε...

http://mignatiou.com/2017/03/den-tha-iparxi-simfonia-sto-eurogroup-tis-7is-apriliou-proexofli-o-ntaiselmploum/

austin είπε...

Hippy και σε ευχαριστώ προσωπικα που τότε το ανέφερες, το είδα και το έπαιξα. Βέβαια έχω κλείσει πιο νωρίς την θέση μυο.

By the way, τα ηλεκτρονικής αυτοκίνητα για μέσα στην πόλη είναι απίστευτα.

Μιχάλη όσο για τον Baltic dry πάμε σε γυρισαμ της ναυτιλίας; ήδη από τα χαμηλά τους οι ναυτιλιακές ξεπατώθηκα. Ειδικά η safe bunkers έκανε πριν λίγες μέρες καλό ραλλι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο χατζηνικολαου με τις ειδήσεις που κάνει κάθε βράδυ εξακολουθεί και γλύφει τον Τσιπρα. ..θα έχει τους λόγους του δεν λέω. ..

hippy είπε...


Πάει χρόνος από τότε που είχαμε επισημάνει πως το φτηνό πετρέλαιο (γύρω στα $35 τότε) εξυπηρετούσε τις εταιρείες πλαστικών. Από τότε το πετρέλαιο έχει κάνει κίνηση 50% αλλά υπολείπεται δυο φορές τόσο μέχρι τα υψηλά του. Κίνηση που είναι απίθανο να κάνει με το σχιστολιθικό αντίπαλον δέος αλλά και τα νεοανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου από κοντά. Πιθανολογώ λοιπόν ότι ο κλάδος είναι ακόμα hot. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα του 2016 θα είναι συνολικά (και για τις 5 εισηγμένες) εξαιρετικά και σε ότι με αφορά δεν σκοπεύω να χωρίσω.

Εξαγωγικές εταιρείες, καλοτάξιδες χαρτάρες, δεν κατάλαβαν τίποτα απ΄τη συριζαική μανία.

austin είπε...

Απόλυτα σωστός.. Δυστυχώς για μένα ως "μετά Χριστό προφήτη" διαπίστωση.

Ομως είχα ξαναγράψει, η πιο δύσκολη σκέψη είναι η απλή. Και μάλλον είναι θέμα αντικειμένου... Γιατι και εσύ το έχεις πολύ χιπι

michele είπε...

Δυστυχως Hippy δεν εχω χρόνο να ψαξω το γράφημα ποτε το εβαλα .Επροκειτο για εξαιρετικη ιδέα που ειχα διαπιστωσει και διαγραμματικα τοτε.
Χοντρικα η επομενη καλη αντισταση ειναι τα 33,5$ ,εδω ομως που βρίσκεται ειναι γραμμή λαιμου ενος πυθμενα 4 ετων και ισως υποχωρησει λιγο πριν συνεχίσει για την οριστική του ανοδική λυση.

Αρχες του 2011 ειχε κανει υψηλό 45,5$

aris είπε...

Καλησπέρα στην Παρέα.Καλησπέρα michele.Κάνεις εξαιρετική δουλειά οφείλω να ομολογήσω.Λυπάμαι που δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο με το blog καθώς δεν υπάρχει χρόνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.Μια επισήμανση θέλω να κάνω. Κάποιος κύριος αναφέρθηκε στα καλά αποτελέσματα της χαλκόρ.Με τις λίγες γνώσεις που έχω ,κοίταξα τα ετήσια αποτελέσματα.Οι Ταμειακές ροές δεν μου άρεσαν.Καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 41.254.995 . Καθαρές ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες (17.956.696).Καθαρές ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες (34.235.561).Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 25.017.333.Αν κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο η γνώμη του σεβαστή!!!!!!

SCALPER είπε...

Ο ομιλος Βιοχαλκο γυριζει θεαματικα απο ζημιες...η βελτιωση στα χρηματοιοκονομικα θα ολοκληρωθει μεσα στο 2017...λογικα θα υπαρξει και πολυ καλη αναχρηματοδοτηση των δανειων...

SCALPER είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1528626/se-trohia-anakampshs-o-omilos-viohalco-.html