Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΕΥΡΩΒ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Στις 30/3  στην παρουσίαση της μετοχής εδω: http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/03/blog-post_77.html#more

επισημαίναμε: "..To σύστημα των δυο εκθετικών κμο ( 50 και 100 ημ)  0,59-0,60 και η κατερχόμενη Ε αποτελούν το αξιόλογο επίπεδο αντίστασης για την μετοχή που μόνο η υπέρβασή του και ταυτόχρονη ανοδική διαφυγή του καναλιού θα μεταβάλλει επι τα βελτίω την διαγραμματική πορεία της μετοχής με ελάχιστο στόχο τα 0,6670 της Ζ .
Αντιθέτως ,αδυναμία διαφυγής από το κανάλι Ε-Ε1 θα επαναφέρει τις πιέσεις στον τίτλο με πιθανή εξέλιξη το κλείσιμο του gap της 28/3 και στήριξη  της D για ακόμα μια φορά.."

Η μετοχή αφου επιβεβαίωσε την ισχυρή D1  στα 0,56€ που επισημαίνουμε με παραλληλόγραμμα,συνεχίζει στ αχνάρια αυτού ακριβώς του σεναρίου. Προς το παρόν ισχύουν τα γραφόμενα στην παρουσίαση της 30/3.

19 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους ...Γνωστός Έλληνας προσφέρει το ποσο των 200.000 Ευρώ για την αποφυλακιση του Ακη...Μια και ο ίδιος αδυνατεί να το βρεί. Καλο σας ΠΑΣΧΑ καλη Ανάσταση.. .με υγεια σε όλους.

Μανώλης είπε...

Καλημέρα.
Michele και λοιποί...συνεπενδυτές ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία.
Καλή ξεκούραση και κραιπάλη...με μέτρο.

hippy είπε...

ΦΟΛΙ (ανάλυση απ΄τον εξαιρετικό χρήστη-φίλο Zachmour)

Κεφαλαιοποίηση 1,23δις
Ίδια Κεφάλαια 1,88δις
Κέρδη 2016 227δις ===> P/E 5,4 (Prada, RL, LB, UA και ενα σωρο αλλες εταιριες που πουλουν καταναλωτικα έχουν P/E 30-40-50)

Λειτουργικές ταμειακές ροές 140εκ
Συνολικός δανεισμός: 434εκ
Ταμείο 328εκ

Έχει ακόμα μετοχές της Dufry που αποτιμώνται σε 210εκ. Άρα μόνο τα ταμειακά διαθέσιμα + τις μετοχές αυτές καλύπτουν το συνολικό δανεισμό κατά 104εκ. Πέρυσι η αντίστοιχη κάλυψη ήταν 78εκ.

Για όσους ενδιαφέρονται για το μολόγατο η πιθανότητα να στραβώσει ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Για όσους ψάχνουν τα "αδύνατα σημεία" του ισολογισμού το κονδύλι Αποθέματα και απαιτήσεις από πελάτες συνεχίζει να ανεβαίνει από 1,075δις σε 1,240δις. Επίσης ΔΕΝ δίνει μέρισμα και έχει αυτό το τεράστιο νούμερο 98εκ σε επενδύσεις που αρκετοί (κι εμείς) δεν καταλαβαίνουμε και η διοίκηση το λέει "προσαρμογή των καταστημάτων σε ένα καινούργιο μοντέλο καταστήματος και πωλήσεων". Ενώ μάλιστα είχαν πει ότι το επενδυτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωνόταν το 2018 βλέπω κάπου να λέει ότι δεν θα δώσουν μέρισμα ενόψει του νέου μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που προτίθενται να φέρουν προς έγκριση στη Γ.Σ.

Όλο το νόημα (λένε) είναι να αυξήσει τις online πωλήσεις από το 5% που είναι τώρα σε πολύ πολύ περισσότερο. Από την άλλη κάποια καταστήματα σε κομβικά σημεία χρειάζονται για να χτιστεί το brand. Πάντως άνοιξε μέσα στο 2016 καταστήματα στη Regent Street Λονδινο, Βουκουρέστι, Κύπρο, στη Galerie Lafayette στο Παρίσι, στη Νότια Αφρική, στη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάτι μυστήριο σε αυτές τις υπερβολικές επενδύσεις το ταμείο συνεχίζει να αυξάνει διαρκώς. Απλά δεν παίρνουν μέρισμα οι μέτοχοι που τους ομολογιούχους τουλάχιστον δεν αφορά (μάλλον τους συμφέρει).

Κοτσολιούτσος έχει 36,14% έναντι 36% πέρυσι
FOSUN 13,89% έναντι 13,85% πέρυσι
Fidelity 8,77% έναντι 7,4% πέρυσι

Στις συνελεύσεις της εμφανίζονται εκπροσωπώντες το 72-73% των μετόχων.

Στην ενημέρωση των αναλυτών το αφεντικό είπε ότι τα 98 εκ επενδύσεων το χρόνο από φέτος θα πέσουν στα 60εκ με σκοπό τη δημιουργία πλέον περισσότερων ταμειακών ροών. Άρα θα φτιάξει ακόμα περισσότερο η ρευστότητα από φέτος.

Νομίζω ότι ΚΑΙ η μετοχή έχει ενδιαφέρον σε αυτά τα επίπεδα. Είναι περίπτωση που αν δεν είναι απατεώνας ο Κοτσολιούτσος και δεν κρύβει κάτι θα μπορούσε άνετα να δικαιολογήσει και τριπλάσιες από τις τρέχουσες τιμές. Και δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις πλέον στο Χ.Α. . Ενώ και από τον Κοτσολιούτσο δεν έχουμε κάποιο τέτοιο δείγμα ότι μπορεί κάνει το Colpo grosso για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ομόλογο 100% και αλλά πιστεύω και μετοχή θα παίξει...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3204754/ff-group-ependuseis-60-ekat-euro-to-2017

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε όλους ! Διαβασα χτες τα αποτελεσματα ΦΟΛΙ και ημουν σιγουρος για την σημερινη κινηση ,παραμενει μετοχη που μεσομακροπροθεσμα χτυπαει το 33-34 που ειναι ενα θεμα εκει

john deer είπε...

καλημερα σε ολους ....ευχομαι καλη Ανασταση και χαρουμενο Πασχα!!!!

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Hippy σε ευχαριστούμε για την "σωστή τοποθέτηση και ανάλυση των δεδομένων". Βοηθας πολύ στο να φτιάξουμε εμείς οι νεότερη σωστή αναλυτική σκέψη.

Θανασης Κ είπε...

...φοβερη η αναλυση...αλλα οπως παντα πολλα τα "αν"...καποια στιγμη οι εχοντες ματια στο μελλον...πρεπει να δωσουν 15 μετοχες με ενδιαφερον για τα επομενα 2-3 χρονια...ευχαριστω...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Να φεύγουν οι Κινέζοι για Πάσχα ή τελικά χάλασε η δουλειά στο Μαρούσι ?
Θα ήταν πάντως ωραίο να έπαιρναν ασφαλιστική κ νοσοκομείο μαζί...
Ποιος ξέρει... μπορεί να επανέλθουν...υπάρχει και ο Ερρίκος....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΗΙΡΡΥ τι λες να πάρουμε ΑΡΤΑΧΙΑ και να πάμε ΓΣ ΦΦΓΚΡΠ ?

JimMarkus είπε...

Η Φιφή είναι χαρτάρα μου έδωσε πολλά στο σαξές στόρυ Σαμαρά. Μέση τιμή κτήσης είχα τότε 6 γιούρα. Την ψώνισα προσφάτως από τα 13 γιούρα που κατρακύλησε και την έδωσα στα 20. Την έχω στο στόχαστρο ξανά.

Dionysis είπε...

@ΗΙPPY: Σε ευχαριστώ για την εξαιρετική ανάλυση

Εύχομαι σε όλους του φίλους του Blog και στον οικοδεσπότη καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

hippy είπε...

Ωραία δουλειά...Άλλος αναλύει (Zachmour) άλλος παίρνει τους επαίνους Χίππης) χα χα...

Ευχαρίστως να πάμε παρέα στη ΓΣ Γιάννη. Έχουμε καιρό να τα πούμε άλλωστε. Προσωπικά έχω θέση μόνο στο ομόλογο της ΦΟΛΙ αλλά βλέπω θετικά και την μετοχή μετά το τέλος της διαδικασίας μεταβίβασης του κρατικού 5% του ΟΤΕ στην DT. Τόσο καιρό το περίμενα θέλω να δω το έργο μέχρι τέλους. Αυξάνω καθημερινά θέση με το σκεφτικό ότι ακόμα κι αν δεν έχουμε επανάληψη της αντίστοιχης κίνησης του 2011 θα μείνω με μια εταιρεία που πάει καλά, στο τέλος του 2017 δεν θα χρωστά ευρώ τσακιστό και θα μου δίνει 1,50-3% μέρισμα έναντι 0,5% προθεσμιακή.

Καλή ανάσταση παιδιά.

michele είπε...

Ηippy ειναι σαν το τραγουδι, τα ευσημα πανε στον τραγουδιστη,αλλα ειναι αλλοι οι δημιουργοι :)

ΝίκοςΤ είπε...

Εύχομαι σε όλους σας "Καλή Ανάσταση".
Ανάσταση όπως την επιθυμεί ο καθένας σας. Θρησκευτική,οικονομική,χρηματιστηριακή,πολιτική,αισθηματική και για μας τους αρχαίους ας πούμε σεξουαλική.

Vasilisg είπε...

Ευχόμενος Καλή Ανάσταση, για FF η δική μου εκτίμηση είναι υπεραπόδοση έναντι ΓΔ, τιμή στόχος για μένα πέριξ των 40 ευρώ. Το Capex μειώνεται, το fcf θα μεγαλώνει, και ο όμιλος σε 2-3 έτη δανεισμό 0. Από τις λίγες μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις που αδικείται στο "υπό κατοχή Συριζανελικό" ταμπλό!

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας. Για ΦΦ τελείως τραβώ-γραμμ-ιδέες ->> Διάσπαση τριγώνου με στόχο πλησίον ίσως και λίγο πάνω από πρόσφατη κορυφή στα 19,80. Ίσως είμαι ο μόνος που δεν βλέπω θετικά τα κινεζάκια μέσα, για πολλούς και διάφορους λόγους. Τεσπα την προηγούμενη φορά που ήταν σ' αυτά τα νούμερα την έβλεπα για το <12 Τελικά έκανε τότε χαμηλό 12,50. Τώρα αναμένω να πιάσει τουλάχιστον τα 2/3 του στόχου τριγώνου και μετά να δώσει μάχη με τη ευρύτερη ζώνη του 19,0χ.

...Φυσικά δεν θα είναι καλό να ξανά-χάσει αυτή την περιοχή.

food for thought... έστειλε 49 κομμάτια από τα καλά επειδή συγκινήθηκε η κόρη του λένε με τις εικόνες από τα παιδάκια. Που να τσαντιστεί δηλαδή κιόλας!!!!

Lorac είπε...

SORRY ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΜΙΑς ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Προς κ.Hippy και λοιπούς ενεργειακούς φίλους.

Σε συνέχεια καλοκαιρινών αναζητήσεων έχουμε :

α)http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10017662.pdf

β)σελ. 106/169 από οικονομικές καταστάσεις 2016 (ετήσιες)

Κάνω τα maths διορθώστε με αν βλέπω λάθος.

2.163,5-1.784,9=378,6 Το 51% αυτού είναι 193,08 Αντιστοιχεί σε 232 εκ. μτχ Αρα 0,832 τιμή εισαγωγής ΕνΣυμ.

Με το 25% του Δ.Ε.Σ. να συμψηφίζεται κατά 99,9% πιθανότητα με υποχρεώσεις που μεταβιβάζει σ' αυτόν το κράτος. Άρα μηδενικό όφελος για την εταιρία. Η οποία τελικά εισπράττει το τίμημα των κινέζων και την επιστροφή (κοντά 100εκ. καθαρά) του αδμηε.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλησπέρα

κ. Lorac δεν γνωρίζω το θέμα επαρκώς θεωρώ δύσκολο όμως να δίνουν απάντηση στο πρόβλημα της τιμής εισαγωγής του ΑΔΜΗΕ τα απλά μαθηματικά. Η θυγατέρα έχει ίδιο αριθμό μετοχών με την μητέρα της με ονομαστική τιμή μετοχής 2,12 ευρώ. Να μπει στο ΧΑΑ με τιμή μικρότερη της ονομαστικής και BV κλάσμα του πραγματικού? Δεν μου φαίνεται λογικό. Συνεπώς δεν έχω άποψη τι αφορά ακριβώς το 0,832.

Τελικά δεν αγόρασα μετοχές οπότε συνεχίζω να μην έχω θέση στη ΔΕΗ. Μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι το 3ετές ομόλογο που λήγει τον επόμενο μήνα εξακολουθεί να κάνει πράξεις κάτω απ΄το 99 παρά την οικονομική ενίσχυση απ΄τα 200 εκ. του νέου τραπεζικού δανείου, τα 100 του ΑΔΜΗΕ και τα κινεζικά προσεχώς. Συμμερίζομαι απόλυτα τις επιφυλάξεις σας.