Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΓΔ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Με ξέφρενο ράλλυ 12 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, ο δεικτης προσεγγίζει ιδιαίτερα σοβαρές αντιστάσεις.

Η ανοδική διάσπαση της D  στις 715 μον ,έδωσε περαιτέρω δυναμική,με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση των ταλαντωτών και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, που είδαν τιμές που είχαν να δουν πολλά χρόνια.

Όπως επισημαίνεται στο γράφημα με κύκλους η γραμμή F στις 797-800 περ. μονάδες, καθώς και ο απλός κμο 200 εβδ που ..κατεβαίνει, αποτελούν ένα επίπεδο ιδιαίτερα δύσκολο να υπερκεραστεί  σ αυτή τη φάση από τον γενικό δείκτη.
Επισημαίνεται επίσης η μοναδική περίοδος της "μνημονιακής"  εποχής, που  ΓΔ υπερέβη τον εβδομαδιαίο 200 αρη ( Οκτώβριος 2013-Οκτώβριος 2014).

Είναι πιθανή επομένως μια υποχώρηση του ΓΔ , με μια πρώτη ενδιαφέρουσα στήριξη στην D ,όπου στο ημερήσιο γράφημα,περιμένει και ένα gap ( 714-718.11 μον).
Η γραμμή τάσης D1 που ορίζει αυτήν την ανοδική κίνηση είναι η μεγάλη στήριξη σε αυτη τη φάση.
Αντίθετα σε όποια περίπτωση και ιδιαίτερα μετά από διόρθωση με ..καινούργιες δυνάμεις ο ΓΔ υπερβεί τον ακμο 200 εβδ , η ζώνη 858-865  είναι η επόμενη αντίσταση.

58 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Bonjour παίκτε μου.

Θα αφήσω αυτό το σεντονάκι εδώ, επειδή ο Chiefsotos, μαζί με τον παλιόφιλο ThitaDelta με στολίζαν στον Εκήβολο, κι επειδή πιθανότατα λόγω μεγέθους το Disqus δεν το δημοσιεύει. Στα δικά μας μέρη βέβαια, όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιον το κάνουμε κατά πρόσωπο ώστε να μπορεί να απαντήσει. Αλλά θα δώσω τόπο στην οργή. Παιδιά είναι....


Χαιρετώ τα παιδιά τα καταρτισμένα.

Καταρχάς να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Στη ΜΟΗ, υπήρξε όντως διανομή επί τρεις εβδομάδες, ό,τι και να λέτε, ό,τι και να ισχυρίζεστε. (Το γράφημα εδώ, γιατί δεν μπορώ να το ανεβάσω μέσω Disqus.)

https://plus.google.com/u/0...

Αυτό επεσήμανα και εμφανίστηκε ο Chiefsotos στην παρέα μας να δηλώσει πως το τίτλος είναι φθηνός. Παρέθεσε κάποια στοιχεία που άλλα ήταν σωστά, άλλα όχι. (Ο δανεισμός ας πούμε είναι εντελώς λάθος). Δήλωσε ως επιχείρημα πως το 2006 η ΜΟΗ είχε τιμή 24 ευρώ. Βεβαίως και από μόνο του αυτό δεν στέκει διότι ο δείκτης τότε βρισκόταν πάνω από 4000 μονάδες και η ΜΟΗ σήμερα έχει ξεπεράσει την απόδοση του δείκτη καμμιά 10αριά φορές. Άρα ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ είναι ήδη ψηλά και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει από μόνο του πως οφείλει να ανέβει.

Όντως διάβασα όλα τα ετήσια δελτία από το 2007 ως και σήμερα, και είμαι σε θέση να απαντήσω σε οιαδήποτε ερώτηση πάνω στην εταιρεία, ωστόσο το ιστολόγιο μου δεν είναι βήμα θεμελιώδους ανάλυσης και πολλοί από τους αναγνώστες μου δεν διαθέτουν τις γνώσεις τις δικές σας, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιχείρηση. Προσωπικώς αγόρασα ΜΟΗ, κάτω από τα 9 ευρώ, το περισυνό καλοκαίρι και βεβαίως πούλησα στα 16 με ένα σεβαστό κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει πως η μετοχή δεν θα σκαρφαλώσει υψηλότερα επειδή πούλησα εγώ. Αυτό επίσης δεν αναιρεί το γεγονός πως επί τρεις εβδομάδες γινόταν διανομή και είμαι σε θέση να τον γνωρίζω, όπως γνωρίζω και τον πωλητή.

Τα κείμενα μου όλα έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν είναι εγχειρίδια χρηματοοικονομικής ανάλυσης και απευθύνονται σε ανθρώπους με γενικές και μετρημένες γνώσεις στα των αγορών. Ως τέτοια, γράφονται και ως τέτοια καταναλώνονται.

Αν ο Chiefsotos, ή οποιοσδήποτε επιθυμεί άλλου είδους συζήτηση, για τα στοιχεία της Coral ας πούμε, ή για τη δανειακή επιβάρυνση π.χ. μπορεί να με ρωτήσει ευθέως. Όχι μέσω τρίτων.

Κλείνοντας, η ΜΟΗ πλήρωσε 80,245 εκ σε τόκους. Διαιρώντας το νούμερο με τις υποχρεώσεις της, βρίσκουμε πως η δαπάνη εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων αυτών, leasing, βραχυπρόθεσμο και ομολογιακό ανέρχεται στο 6,77%.

Δεν λέω πως είναι άσχημο. Αλλά βρε παιδιά.... Υπάρχουν και καλύτερα.

http://artaxia.blogspot.gr/...

ArTaXiA είπε...

https://plus.google.com/u/0/photos/photo/115000932836422396759/6418767712149140802?icm=false

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε όλους !

Εγω εχοντας διαβασει τη συζήτησή σας και το δικο σου ( εκτος των αλλων λογοτεχνικο) πόνημα, ανεμενα τον Chiefsotos να απαντήσει με ενα δικο του και φυσικα θα το δημοσίευα εδώ ως κείμενο ανάρτησης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κενταει η χαρταρα μου..χαχα Καλημέρα.

michele είπε...

Οσον αφορα την ΙΝΤΚΑ που ρωτησε /ζήτησε χτες ο Μιχαλιός, μόλις κινειται πανω απο τον εβδομαδιαίο 200 αρη,με ο,τι αυτο συνεπαγεται.
Θα εχωμεν και αναλογο γραφημα

Ιουνιος και Αυγουστος 2014 τελευταία φορα που ξεμύτισε

μπαρμπαλιας είπε...

οπλα παληκαρι μου
ειπες οτι εισαι αχαρτος και με μπαζουκας οπλισμενο.μονοφαγα αχαχααα

ζεαουρ στους παικτε
και σημερα με εξεπληξε ο ραίτερ
με την ηπιοτητα του...που κατ εμε σημαινει δυναμη

Σωτήρης είπε...

1) Στα δικά μας μέρη βέβαια, όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιον το κάνουμε κατά πρόσωπο ώστε να μπορεί να απαντήσει. Αλλά θα δώσω τόπο στην οργή. Παιδιά είναι....

Στα δικα μου παλι μερη οταν δεχομαστε την προκληση να ανεβασουμε μια θεμελιωδη αναλυση, την κανουμε με στοιχεια αναρτημενα, και οχι τοσο ειχε τοτε η ΜΟΗ τοσο ειχε τοτε ο ΓΔ και φυσικα στον μπλογκ που ξεκινησε η διαμαχη ωστε να μπορει να γινει και ο αντιλογος.
Φυσικα ο chiefsotos σου απαντησε και στο χθεσινο αρθρο στην Ε.Γ για τη ΜΙΓ


2)Καταρχάς να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Στη ΜΟΗ, υπήρξε όντως διανομή επί τρεις εβδομάδες, ό,τι και να λέτε, ό,τι και να ισχυρίζεστε.

Οταν λεμε διανομη να ξερουμε τι λεμε, ωστε να μην κοροιδευουμε και μπερδευουμε το μικροεπενδυτη που μας διαβαζει και μπορει να τα παρερμηνευει. Διανομη ειναι οταν καποιος μεγαλος πουλαει με τροπο εντεχνα χαρτακια στο ποπολο και αφου το παγιδευσει η μετοχη μετα κανει κατω.
ΔΕΝ ειναι διανομη οταν αλλαζει χερια η μετοχη μεταξυ μεγαλων παιχτων ή φαντ σε ελαφρως χαμηλοτερες τιμες και μετα η μετοχη γραφει +16%.
Αυτο αντιθετως το λενε ΜΑΖΕΜΑ, που παιρνουν ομορφα τα χαρτακια απο οποιον βιαζεται να κατοχυρωσει τα κερδη του


3) Αυτό επεσήμανα και εμφανίστηκε ο Chiefsotos στην παρέα μας να δηλώσει πως το τίτλος είναι φθηνός. Παρέθεσε κάποια στοιχεία που άλλα ήταν σωστά, άλλα όχι. (Ο δανεισμός ας πούμε είναι εντελώς λάθος).

Οταν μιλησα για δανεισμο μιλησα καθαρα για δανεια τραπεζικα και ομολογιακα και οτι συνεχως τα τελευταια χρονια εχει μειωσει το επιτοκιο τους. Ειναι ολα στην επισημη ιστοσελιδα της ΜΟΗ και μπορει να τα βρει ο οποισδηποτε και ειναι ακριβως οπως τα εγραψα

4) Δήλωσε ως επιχείρημα πως το 2006 η ΜΟΗ είχε τιμή 24 ευρώ. Βεβαίως και από μόνο του αυτό δεν στέκει διότι ο δείκτης τότε βρισκόταν πάνω από 4000 μονάδες και η ΜΟΗ σήμερα έχει ξεπεράσει την απόδοση του δείκτη καμμιά 10αριά φορές. Άρα ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ είναι ήδη ψηλά και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει από μόνο του πως οφείλει να ανέβει.

Ξανα μανα τα ιδια... Δλδ αφου και ο Οτε ειχε 1.8€ με δεικτη 500 τωρα που ο ΓΔ ειναι 790 με ΟΤΕ 9,8 ο οτε θεωρειται πανακριβος;;; Το ιδιο δλδ και τα ΦΦΓΚΡΠ ή η ΜΠΕΛΑ;;; Το ιδιο και τοσες αλλες γερες;;; ΔΛΔ συμφωνα με τη λογικη σου να μπουμε στα σκατοχαρτα που εχουν αποδωσει λιγοτερο απο το ΓΔ
ΡΕ πας καλα;;;;

Επισης ΔΕΝ ειπα ποτε οτι ΕΠΕΙΔΗ η μοη ειχε το 2006 24 ευρω οφειλει να παει τοσο και τωρα. Αυτο που ειπα ειναι οτι μιας και το 2006 η μοη με πολυ χειροτερα θεμελιακα νουμερα(τα οποια και ανεφερα) ειχε 24, ευκολα μπορει και τωρα που εχουν αλλαξει εντελως τα δεδομενα να φτασει τα 20€.

Πιαστηκα συγκεκριμενα απο ενα σχολιο του Μιχαλη που ελεγε:

"michele είπε...
Τη ΜΟΗ σε επιπεδα 2007 και με τετοιο ραλλυ την αφηνεις και πας αλλου
τοσες πορτοκαλιες με ζουμερα πορτοκαλια υπαρχουν

Χαμηλο ημερας εν τω μεταξυ, ωθούμενο κυριως απο τραπεζες.Ανεβηκε ο τζιρος στο δευτερο μισαωρο της συνεδρίασης
5 Μαΐου 2017 - 11:38 π.μ. "

Και με αφορμη αυτο το σχολιο εγραψα οτι τα δεδομενα πλεον ειναι εντελως διαφορετικα γι'αυτην και ηθελα να δειξω οτι για μενα ηταν φθηνη εδω.

Αυτο φυσικα ειναι κατι που οι γνωστες το ξερουν και εχει κανει την τοσο ξεφρενη πορεια
Το αν θα σταματησει 20-25-30 ειναι κατι που θα μας το δειξει η αγορα και ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΔ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Εσυ παλι πεταχτηκες γεματος ειρωνια για να μας πεις τι;;; Οτι γινεται διανομη σε τυπους σαν τον Σωτηρη και μπλα.. μπλα... μπλα...

Σωτήρης είπε...


5) Όντως διάβασα όλα τα ετήσια δελτία από το 2007 ως και σήμερα, και είμαι σε θέση να απαντήσω σε οιαδήποτε ερώτηση πάνω στην εταιρεία, ωστόσο το ιστολόγιο μου δεν είναι βήμα θεμελιώδους ανάλυσης και πολλοί από τους αναγνώστες μου δεν διαθέτουν τις γνώσεις τις δικές σας, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιχείρηση.

Και τη περιμενεις να σου πω μπραβο που τα διαβαζες. Δλδ θα εκανες αναλυση χωρις να τα διαβασεις; Η αυτο που παρουσιασες στο μπλογκ σου νομιζεις οτι καλυπτει εστω τα στοιχειωδη;;;

Απλα να ξερεις δεν απευθυνεσαι στον Χ ασχετο που δεν εχει ιδεα απο τη συγκεκριμενη μετοχη.
Ασχολουμαι με τη συγκεκριμενη ανελλιπως εδω και 10 χρονια και απο το 2014 και μετα εχω μονιμη επενδυτικη πλεον θεση σε αυτην μιας και τα πραγματα αλλαξαν.(χωρια τα trade)


6) Αν ο Chiefsotos, ή οποιοσδήποτε επιθυμεί άλλου είδους συζήτηση, για τα στοιχεία της Coral ας πούμε, ή για τη δανειακή επιβάρυνση π.χ. μπορεί να με ρωτήσει ευθέως. Όχι μέσω τρίτων.

o chiefsotos εχει στη βιβλιοθηκη του αρχειο σε εντυπη μορφη ολα τα δελτια τυπου ενημερωσης επενδυτων της τελευταιας 6 ετιας σταλμενα απο την ιδια την εταιρεια και διαβαζει οποιαδηποτε 3μηνη ή 6μηνη οικονομικη κατασταση δημοσιευει η εταιρεια, καθως και ενημερωνεται για καθε σημαντικη κινηση που κανει, οπως ας πουμε την εκδοση νεου ομολογιακου με χαμηλοτερο επιτοκιο για αποπληρωμη των παλαιων.
Επισης γνωριζει ολες τις θυγατρικες της μια προς μια, μαζι με τις ενεργειακες που εχει, των συμμετοχων αλλα και την MOTOR OIL VEGAS UPSTREAM LIMITED (που εχει αντικείμενο την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου)


7) Κλείνοντας, η ΜΟΗ πλήρωσε 80,245 εκ σε τόκους. Διαιρώντας το νούμερο με τις υποχρεώσεις της, βρίσκουμε πως η δαπάνη εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων αυτών, leasing, βραχυπρόθεσμο και ομολογιακό ανέρχεται στο 6,77%.

Δεν λέω πως είναι άσχημο. Αλλά βρε παιδιά.... Υπάρχουν και καλύτερα.

Κλεινοντας, η ΜΟΗ τελη του 2016 εiχε Δανεια τραπεζων 1,183εκ - ταμειακα διαθεσιμα 800εκ - καθαρο χρεος 383εκ - Συνολο ιδιων κεφαλαιων 824εκ και μια ΣΧΕΣΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 0,47.
Δε λεω πως ειναι ασχημο, αλλα βρε παιδια βρειτε μου μια εταιρεια αυτου του ευρους στον κλαδο που εχει οντως καλυτερα. Ενδεικτικα τα ελπε εχουν διπλασιο στο 0,82

hippy είπε...


Πολύ ωραία εποχή η Άνοιξη...κι εγώ έβαζα στοίχημα χθες πως σήμερα δεν μπορεί θα συννεφιάσει αλλά δεν βαριέσαι, ας κρατήσει όσο θέλει. Άλλωστε εάν κάτι δίνει μέρισμα (πχ ΕΥΑΠΣ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΕ) γιατί να το χωρίσεις? Δεν πιστεύω πως υπάρχει άχαρτος στο μπλογκ.

Καλημέρα, καλή δύναμη

hippy είπε...

Έχει περάσει περίπου 6μηνο από τότε που έθεσα το κουίζ "ποια εκ των ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ" θα περάσει πρώτη το 15ευρο? Η ΜΟΗ πολιορκούσε το 11, η ΜΠΕΛΑ το 14, ο ΟΤΕ το 8. Προφανώς το ερώτημα ήταν προβοκατόρικο, πίστευα τις δυνατότητες τους αλλά (δυστυχώς) ήμουν μάλλον αδιάβαστος. Κρίμα.

Ευχαριστώ τα παιδιά που μέσα απ΄την διαφωνία τους μας έδωσαν τόσες πληροφορίες. Ειλικρινά. Κι αν κάνουν και μια παρουσίαση της εταιρείας (ή και άλλης) στο ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ...ΣΗΜΑΣΙΑ του μπλογκ θα είναι σημαντική προσφορά στους φίλους της "γνώμης".

ΝίκοςΤ είπε...

Καλημέρα Ηλία hippy,καλημέρα σε όλους.
" Όλους ο ίδιος θεός μας σκεπάζει" κραύγαζε ο συμπαθής οδηγός του πούλμαν που μετέφερε τον γιό μου στο σχολείο του, προ ετών πρέπει να ομολογήσω.

michele είπε...

Καλημέρα hippy .Mε καλύπτει λοιπον πλεόν η απάντηση του Σωτηρη,με την εννοια του γόνιμου διαλόγου και της ..ανταπάντησης και της παραθεσης στοιχειων.

Προσωπικα βλεπω τα πραγματα απο τις γραμμες μου, γι αυτο τον λόγο εξεφρασα και την αποψή μου,μαζι με το σχεδιάκι.
Οχι οτι δεν με ενδιαφέρει η θεμελιώδης ανάλυση.

Οταν η αντιπαράθεσηγινεται χωρις χαρακτηρισμους και με στοιχεια,μου αρεσει.

michele είπε...

Η δική μου προσωπική ματιά ειναι ετουτη ( απο τις 20/2)

https://1.bp.blogspot.com/-QfJv2cOluBE/WKpMuEzSELI/AAAAAAAAZLo/YpnNg4_GRCoZwSNj8OyOCw60fMda60Q4gCLcB/s1600/%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25B7%2B%25CE%25B5%25CE%25B2%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B4%2B20-2-2017.png

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν σου κανω τον αγιοοοο αχχ αμαρτησαααα......

μπαρμπαλιας είπε...

μπακετο 5 εκατ η μλάρα εδωπανω.

που σημαινει;
διανομη κατα τους προλαλησανδες;;;

hippy είπε...

Όχι διανομή...placement το λένε

Δεν βλέπουμε πια την Κύπρου που και αυτη ανέβηκε ενα 20-25% στα μουλωχτά. Το placement ειναι μαλλον θετικό στοιχείο. Τελικα οι Κυπριοι θα το μετανιώσουν που έφυγαν απο το ΧΑ. Εδω θα έπαιρναν γρήγορα τη δοξα, ενω στα Λονδίνα παλεύουν με τα μεγαθήρια.

Laiki Bank Sells Bank of Cyprus Shrs at EU3.05/Shr, Terms Show
2017-05-11 08:07:11.74 GMT


By Paul Tugwell
(Bloomberg) -- Laiki Bank, also known as Cyprus Popular
Bank, raises ~EU65m from sale of almost 21.5m shrs in Bank of
Cyprus, according to terms.

* Special administrator of Laiki, with approval of Central
Bank of Cyprus, mandated Deutsche Bank and HSBC Bank as
global coordinators for sale
* Following sale, Laiki retains stake of ~4.8% in Bank of
Cyprus


Link to Company News:{CBC CY CN }
Link to Company News:{BOCH LN CN }

For Related News and Information:
First Word scrolling panel: {FIRST}
First Word newswire: {NH BFW}

michele είπε...

Συμφωνω Ηλια,δεν φευγεις απο το ελληνικο χρηματιστηριο ,οταν εχεις να δωσεις και να..παρεις

hippy είπε...


ING remains a core holding and today's results should continue driving the shares. Valuation is 1.2x TBV for 10.4% RoTE in 2018E and 5% cash dividend yield; the earnings multiple is 11.3x 2018E, slightly lower than Eurozone peers. BUY

Αυτό είναι απο χθεσινή ανάλυση της UBS για την ING. Αξίζει νομίζω σαν μπούσουλας για να έχουμε μια ιδέα που είναι το άνω όριο αποτίμησης μιας κανονικής τράπεζας σε μια κανονική χώρα αυτήν την περίοδο 1.2x P/BV, 11-12x P/E, 4-5% μέρισμα. Εμείς λογικά ΔΕΝ θα φθάσουμε ΠΟΤΕ εκεί ή αν φθάσουμε θα είναι επειδή οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές θα έχουν ανοίξει την ψαλίδα. Όμως σε συνθήκες "ελληνικής κανονικότητας" (Κυριάκος-συγκυβέρνηση) ίσως να μπορούμε 0.8 P/BV, 10x P/E και 3% μέρισμα γύρω στο 2019-2020. Upside περίπου 70-100% αλλά ...τότε.

Βέβαια το χρηματιστήριο προεξωφλεί αλλά ας χωνέψουμε πρώτα και βλέπουμε.

ArTaXiA είπε...

Να απαντήσω κι εγώ λοιπόν για να κλείσει κι αυτό.

Αν το θέμα μας ήταν η ερμηνεία του όρου "διανομή", τότε θα αναμέναμε να δούμε ένα σχόλιο ως εξής: "Φίλε μου, αυτό που περιγράφεις δεν είναι διανομή, είναι μάζεμα χαρτιών". Θα μου έγραφε "όταν δίνουν θεσμικοί δεν το λέμε διανομή, μόνο όταν μοιράζει χαρτιά ο Θεός λέγεται έτσι", και ενδεχομένως το θέμα να έκλεινε.

Αλλά δεν γράφτηκε λέξη για την έννοια της "διανομής". Κρίνω λοιπόν πως η ουσία του σχολίου ήταν να τονιστεί πως η "ΜΟΗ είναι φθηνή στα 16, είναι φθηνή ακόμη και στα 25". Σε αυτό δεν απάντησα, διότι με ένα P/E κάτω από 6 και μερισματική απόδοση στο 5%, ακριβή μια μετοχή δεν τη λες. Απάντησα στο απαράδεκτο "το 2006 είχε 24". Και βεβαίως δεν χρειάζεται παράθεση χρηματοοικονομικών στοιχείων για να το αντικρούσει κανείς αυτό.

Αφού όμως το θέμα πήγε εκεί βάζω τρία screenshots του δελτίου για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

https://plus.google.com/+ArTaXiAA/posts/9MN1Y1bGKXr

Τα υπόλοιπα, όπως αναφέρθηκε είναι γόνιμος διάλογος για να διατηρείται το ηθικό ακμαίο και παρά το γεγονός πως ο Chiefsotos δεν τοποθετήθηκε ορθώς, το προτιμώ χίλιες φορές από κάτι σχόλια του τύπου "σε 10 μέρες θα πουλήσω με 40%".

Αλλά ρε Chiefsotos...

Πάτε και με σχολιάζετε με τον ThitaDelta... Δηλαδή είναι σαν να έχω θέμα με τον Αλέξη και να πάω να τα του τα χώσω στο σελίδα του Άδωνη....

Όχι, μόνο στην έδρα μας. Εδώ, να έχεις και αντίλογο.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βλέπω κάτι παπαριές καμαρωτές (02:03) και στεναχωριέμαι που αποχωρίστηκα τη γόμα...

ArTaXiA είπε...

Alex, το μήνυμα σου ήταν πολύ συγκινητικό, αν θες να ξέρεις. Κι εμείς οι καλλιτέχνες γιατί νομίζεις το κάνουμε; Για το χειροκρότημα! Να'σαι καλά!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω παντως αμαρτησα τεκνα μου.

μπαρμπαλιας είπε...

Αλεξ μην στεναχωριεσαι......

τωρα ρε ΟΠΛΑ γιατι με γαργαλευεις;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πες μου μπαρμπα..χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ωραιοτατος ο Πρεμ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο μονος τροπος μπαρμπα για να αρχισει η διόρθωση ειναι να παρω κανενα χαρτακι τωρα..χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

οπως βλεπεις διορθωση δεν υπαρχει...οπως στον αμερκανο που περιμεναμε καθε μερα.
πηρα Πρεμ

ArTaXiA είπε...

Η χοντρή κυρία (ΕΛΛ), τραγουδάει σήμερα.....

Το νου σας!

michele είπε...

Αυτη η βιασυνη να μην υπηρχε, δεν σας αρεσει το ρευστο και τα κερδη στα χερια σας βλεπω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολυ προσεκτική κινηση Μιχάλη.. οχι πολλα πράγματα..

Μανώλης είπε...

Michele,καλησπέρα.
Κάποιο σχόλιο για την αγορά, με απλά λόγια, για μας που δεν ξέρουμε πολλά
από γραμμές...και κύματα;Άρχισε η κόπωση ή είναι ιδέα μου;
Ευχαριστώ.
Την καλησπέρα μου και στην παρέα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χαχα ναι 80χιλ στη Αττικής

Unknown είπε...

Και τωρα το ερωτημα? Κοπωση ή κολπακι για τους εχοντες χαρτακια?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οταν ειπα για Αττικης στο 0.030 και 0.040 που ησουν φιλε; Θα ελεγες τον τρελο ε;

michele είπε...

Αγαπητε Μανωλη το σημερινο διαγραμμα ειναι σαφες, τα λεω οσο πιο απλα μπορω.
Μετα απο 13 ανοδικες συνεδριάσεις δεν ειναι φυσικο να υπαρχει κόπωση αγοραστικη;

Unknown είπε...

Σε καποιες περιπτωσεις θυσιαζεις καλο πιονι για κατι καλυτερο...Ισως μια αλλαγη χρειαζεται τωρα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

σωστός Οπλαρχηγέ.. αλλά η μετοχούλα είναι πολύ φοβιστική ... εκτός και αν ξέρει κανείς ότι το τεε θα σηκώσει καμιά

ArTaXiA είπε...

Τραγουδάει η χοντρή λέμεεεεεεεε!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε paspaliaris το λεω ξανα..ειχα φτασει σχεδον 1.5 εκατ τεμ...και ηξερα οτι πιο πατο δεν θα είχε.. .απο εκει και πέρα ανελαβα και το ρισκο την πραξης μου...σταδιακα απο το 0.042 εως και χθες εχω διωξει πολλά.. .εχω ακομα μερικα κομμάτια που μπορει μα φυγουν και σήμερα. Ειναι μια κινηση που δεν θα συνιστουσα σε καποιον που δεν ειναι ετοιμος να χασει ενα σεβαστο ποσό. Δεν ξερω αν σε καλυψα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Όπλα μιλάμε για δυνατή συγκίνηση...είχε όμως και μια λογική ..ότι το ΤΕΕ είχε δηλώσει ότι ήθελε να μειώσει την έκθεσή του...Οπότε όποιος το ανάγνωσε σωστά ..κατάλαβε ότι πρώτα πρέπει να την τσιμπίσει προς τα πάνω.
Οπότε και εφόσων σου βγήκε..καλά είν και χαίρομε :)

Unknown είπε...

Εχουν γινει απο συριζα εγκληματα στην αττ .Μολις ερθει η ωρα θα φανερωθουν οι βρωμιες τους και εκει σαν την σεκαπ σαββιδη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να μην ξεχνάμε οτι η Αττικης ηταν πριν Χρόνια αγαπημενο χαρτί του Αρταξια...(μην το αρνηθεις εχω ντοκουμέντα χαχα).

SCALPER είπε...

Μαστορες στη Χαλκορ...στο μαζεμα και στο διωξιμο των ασχετων...το ιδιο και στη Γεβκα.....η επιμονη σου στην Αττικης ανταμοιφθηκε...ΕΥΓΕ..

μπαρμπαλιας είπε...

λυσσαει ο Πρεμ, ντείλι

Ctsam είπε...

είχα και εγώ ΑΤΤ και την πούλησα στο 0.054 πφφφφφ συνήθως είμαι ένα βήμα πίσω

michele είπε...

Tα εχουμε πει για τα σαπακια 2 στα 10 πανε πολυ καλα και σου βγαζουν τις ζημιες απο τα αλλα 8 ( οχι παντα βεβαια).

Αλλα εδω μιλαμε για το χρηματιστηριο ,οχι για τετοιες κινησεις που ειναι σπανιες.Οταν δεν εχεις τι αλλο να κανεις και εχεις μπει μεσα,αναμενεις να βγαλεις τη χασουρα.

Αν μπεις καπου στο..μηδεν και εισαι τυχερος,ξεσκιζεσαι και μπραβο σου.Αλλα αυτα συμβαινουν σπανια

michele είπε...

Tεχνικα βεβαια ακομα και η ΑΤΤ ειχε ενα συγκεκριμενο οροσημο,πηγε μια ,πηγε δυο σταματησε και τωρα που το εσπασε ,παει σφαίρα !

Ctsam είπε...

ε επειδη ειχαμε καλη ανοδο και ακομα δεν ειχε δωσει λεω ας στην διωξω τεσπα

michele είπε...

Eπίσης ,εκεινο που εχω καταλαβει εμπειρικα τοσα χρόνια ,στο ψυχολογικο επιπεδο ,ειναι οτι περισσοτερο καινε το μεσο επενδυτη
τα διαφυγοντα κερδη ,παρα οι απωλειες που τον εγκλωβιζουν

austin είπε...

Πολύ σωστό μιχάλη αυτό το τελευταίο!

Την καλησπέρα μου!

Έκανε και την διορθωσούλα του η χαρτάρα, να γίνει μερική αποκόμιση κερδών μετά από τέτοιο ράλι! Μην ξεφεύγουμε κιόλας...

JimMarkus είπε...

όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό που μόλις έγραψες michele, ισχύει και σε εμένα, το παλεύω όμως τελευταία...
έτσι και φύγει όμως χωρίς να το ξανασκεφτεί ο ΟΤΕς από αυτά τα επίπεδα θα χρειαστώ μερικά ραντεβού με τον ψυχολόγο μου, γιατί χθες τον έδωσα...

Unknown είπε...

καλησπερα παιδια!!στην συνεχιση του σχολιου του michele το χειροτερο ειναι βγαινεισ και σορτ και να τρωσ και κοντρα 3,4 ανοδικες συνεδριασεισ.... χαχαχαχ

michele είπε...

Δεν εχεις αναγκη Jim κανενος ψυχολόγου. Εκτος των γραμμών, τον ψυχολόγο κανω και εγω τοσα χρόνια ,δεν ειναι στεγνη διαδικασία,απολυτως οικονομίστικη το χρηματιστηριο.Εχει να κανει με τα συναισθηματα ,ας μας λενε κυνικους λοιπον.

michele είπε...

Και αυτο θελει ιδαιτερη διαχειριση DANAY RIVERA RIVERO ,η οποια ειναι και ισως πρεπει να ειναι ΑΚΡΑΙΑ.

Εννοω, οτι εφ οσον η μόχλευση ειναι μεγαλη απαιτει και κινησεις ακραιας συμπεριφορας.
Που σημαινει ΚΛΕΙΝΕΙΣ γρηγορα τις θέσεις για να μην εχεις απωλειες και σφιγγεσαι, η περιμένεις για όσο γίνεται αρκετο διαστημα ωστε να κλεισει ενας ας πούμε πχ εβδομαδιαίος κύκλος και να επιστρέψει προς τις θέσεις σου η αγορά

Βεβαια οταν αντιλαμβανεσαι ιδιαιτερη δυναμικη οπως σ αυτη τη φαση και εχεις παει κοντρα ΚΛΕΙΝΕΙΣ αμεσα και εχεις το κεφαλακι σου ησυχο

Unknown είπε...

michele λαθοσ google λογαριασμο!!!(της γυναικος μου)χαχαχαχα. ο george dimitriadis ειμαι χαχαχαχα.τεσπα ....

michele είπε...

Το κλεισιμο μας θετικο ( 13η συνεδριαση συνεχόμενη)
στις 797,16 μον

Κάπως πιο μοιρασμενη η κατασταση σημερα στον FTSE
14 Aνοδικές με ΔΕΗ- ΕΥΡΩΒ-ΟΛΠ πρωτη τριάδα

4 αμετάβλητες ΜΙΓ-ΤΙΤΚ-ΜΠΕΛΑ-ΜΟΗ

10 καθοδικές με ΓΡΙΒ- ΤΕΝΕΡΓ- ΕΤΕ πρώτη τριάδα

michele είπε...

Δεν πειραζει George κατι καταλαβα εγω ,αλλα λεω το ιδιο ειναι θα τα δει χαχαχα