Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΔΕΥΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟΝ 
ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ...


Του Γιάννη Σιδέρη

Η αγλαής ενσάρκωση του αντιμνημονιακού αγώνα, ο άνθρωπος που σκότωσε την τρόικα (έτσι δεν πλάσαρε με διαρροές το ελληνοπρεπές «ουάου» που απάντησε στο ψιθύρισμα του Ντάισελμπλουμ; Ότι του ψιθύρισε «μόλις σκότωσες την τρόικα»), ο νέος Κολοκοτρώνης (όπως τον απεικόνιζαν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του στα social media), αυτός που θα συν-ηγείτο στο έπος της νέας εθνεγερσίας ενάντια στους δυνάστες – δανειστές – τοκογλύφους, που ήθελαν να κλέψουν, ου μόνον κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης μας, αλλά ακόμη και τον ήλιο μας, για να τον εκμεταλλευτούν εκεί, στον μουντό, σκοτεινό, ευρωπαϊκό Βορρά (τα έχετε ακούσει αυτά), μίλησε χθες στον ΣΚΑΙ και έδωσε τα άγια τοις κυσί: Αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… έλεγε ανοησίες!

Και όχι μόνο ανοησίες αλλά ήταν καθ΄ ολοκληρίαν ένα οργανωμένο ψέμα, αφού ο αρχιστράτηγος της  νέας λαϊκής εποποιίας, ο Αλέξης, του είχε διευκρινίσει ότι δεν θα εφαρμοστεί, γιατί ήταν απλώς πρόγραμμα του κόμματος και όχι της νέας κυβέρνησης!! (αλλά στο λαό που τους ψήφιζε δεν το είχαν πει!).  

Όμως επειδή το τελευταίο, περί μη εφαρμογής, δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει, παραμένουμε στο αρχικό, το περί «ανοησίας».

Τέτοια βλασφημία στα άγια των αγίων! Τέτοια βεβήλωση στο ευαγγέλιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τέτοια απαξίωση στον οδικό χάρτη της λαϊκής απελευθέρωσης από τα μνημονιακά δεσμά που χάλκευσαν οι προδότες Κουίσλινγκ, σε συνεργασία με τους ξένους κατακτητές, αυτούς που αλυσσόδεναν και σκότωναν το λαό μας!

Παραδόξως το ίδιο – ως «ανοησία» – το χαρακτήριζαν και οι Νενέκοι, οι γερμανοτσολιάδες, οι Τσολάκογλου, οι προδότες.

Δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις, πτυχία και μεταπτυχιακά, για να ξέρει κάποιος ότι το πολυπαινεμένο πρόγραμμα ήταν  μια ανοησία. Το γνώριζε ο μέσος ρεαλιστής πολίτης, το γνώριζε ο αγράμματος παππούς στο χωριό, (αυτός που με τη γήινη λογική του με είχε ρωτήσει: «καλά που θα βρει τα λεφτά για να τα κάνει; Θα του τα δώσουν τσάμπα;»). Το γνώριζε ο όποιος τυχαίος μεροκαματιάρης που είχε παλέψει, είχε ζήσει ολοζωής με συντροφιά το μόχθο, και είχε μάθει στο πετσί του ότι τσάμπα λεφτά κανείς δεν δίνει.

Ήξερε επίσης ο κάθε νουνεχής πολίτης, ότι ήταν ανεμώλιος ο ενθουσιασμός που είχε συνεπάρει τους επίδοξους μπαταχτσήδες σε όλη τη χώρα, αυτούς που τους πλάσαραν τη σκονισμένη από το χρόνο, αρχαία λέξη «σεισάχθεια»,  και την ανέδυσαν αστραφτερή στο δημόσιο βίο, φωτίζοντας τα όνειρα  των αφελών για απαλλαγή από το άχθος των δανείων.  

Αυτούς που νόμισαν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη το νέο Σόλωνα που θα τους απαλλάξει από τα επαχθή δάνειά τους!

Δεν ήξεραν ότι η σεισάχθεια είναι πονεμένη λέξη. Αφορά μόνο σε αυτούς που τα έφερε έτσι τούμπα η ζωή, ώστε κινδυνεύουν τα χάσουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους,  και όχι το εξοχικό τους. (Πόσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί νόμισαν ότι θα τους χάριζε τα δάνεια, και τώρα θα τα δουν να παραδίνονται στα funds…).

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες, κατά Γιάνη!

 Δεύτε λοιπόν, τελευταίον ασπασμόν στις ψευδαισθήσεις που σκόρπισε σε ολόκληρη τη χώρα μια παρέα χωρίς αναστολές, ανεκπαίδευτη πολιτισμικά, αλλά εκπαιδευμένη στους ανοίκειους πολιτικούς ελιγμούς, στη θωπεία του λαού, στο πουσάρισμα της άλογης οργής, στη δαιμονοποίηση των αντιπάλων,  στο χωρισμό της κοινωνίας  σε πατριώτες και προδότες.

Η ακύρωση του προγράμματος Θεσσαλονίκης δεν είναι μια απλή διάψευση, δεν είναι μια ακόμη ανακολουθία στην αλυσσίδα  των ακυρωμένων ελπίδων, εκ μέρους της κυβέρνησης.  Είναι η κονιορτοποίηση του θεμελίου λίθου – και μύθου – που πάνω του οικοδομήθηκε  η  υφαρπαγή της εξουσίας. Γιατί όταν διεκδικείς την ψήφο εκτοξεύοντας τόσο χονδροειδή και ανεφάρμοστα ψέματα, δεν διεκδικείς απλώς, αλλά υφαρπάζεις την εξουσία.

Σήμερα κατατίθενται τα μέτρα ύψους 4,5 δισ., προφανώς αχρείαστων, αν δεν είχε υπάρξει η περίοδος Βαρουφάκη και η καθυστέρηση της περήφανης διαπραγμάτευσης, που αλλού καθήλωσε και αλλού καθυστέρησε, τους οικονομικούς δείκτες της χώρας. Την ίδια στιγμή, με βάση τα συμπεράσματα  του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου προκύπτει καθυστέρηση στους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, γεγονός που θα επιδράσει και στα επόμενα οικονομικά έτη –  και δεν αποκλείεται να αναδείξει τον κίνδυνο και νέων δημοσιονομικών μέτρων.


 Σε καλή μεριά σύντροφοι!

www.liberal.gr

20 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Αυτή τη φορά ρώτησε την ΕΛΣΤΑΤ?

"Η Ελλάδα, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεπερνάει την κρίση, έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορεί να σταθεί στα πόδια της και πολύ σύντομα θα βγει στις αγορές".

mixalis mixalios είπε...

Καλά μιλάμε για πολλή μόρφωση...

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο Πειραιάς και το Σουφλί του Έβρου είναι δύο συμβολικά σημεία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας. Ο Πειραιάς γιατί φιλοξενεί "το κεφάλι του Δράκου", όπως είπε (σ.σ. Η επένδυση της Cosco στο Λιμάνι).

Το Σουφλί, γιατί ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος στο οποίο πάτησαν, πριν από αιώνες, οι δύο μοναχοί οι οποίοι περπάτησαν στον Δρόμο του Μεταξιού κι έφεραν στην Ευρώπη τους πρώτους σπόρους κρυμμένους στα μπαστούνια τους. Στο Σουφλί άνθησε η παραγωγή μεταξιού και ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε να ακολουθήσουμε το νήμα της ιστορίας και να προχωρήσουμε από κοινού σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική παραγωγή μεταξιού, όπως έκαναν οι πρόγονοι μας.

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1538661/symfonia-forthnetzte-gia-ependyseis-500-ekat-eyro.html

Και πήγα να αναφέρω χτες ότι υπάρχει κινητικότητα στα δύο Φ (Φρίγο και Φορθ) αλλά μετά το σχόλιο μου για την ΚΛΜ και το σχόλιο του φίλου Jim για τον ΝΗΡΕΑ είπα να μην αναφέρω άλλα για την παλαι ποτέ αποκαλούμενη περιφέρεια..

mixalis mixalios είπε...

Δ. Τζανακόπουλος: Θα βγούμε στις αγορές αμέσως μετά τη συμφωνία

Στόχος της Κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση είναι να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη συμφωνία, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Κεφάλαιο. Όπως διευκρινίζει ωστόσο, "αν αυτό γίνει και με τη στήριξη της ΕΚΤ τόσο το καλύτερο".

θυμάμαι όταν είχε βγει ο Σαμαράς στις αγορές το ΧΑΑ το 2014 ξεκίνησε να πέφτει...βέβαια τότε υπήρχε και ο επελαύνων ΣΥΡΙΖΑ....

mixalis mixalios είπε...

Η συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες θα πρέπει να είναι «βαθιά και σταθερή», πρόσθεσε ο Σι χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σενάριο στο πόδι. Λεφτά για επενδύσεις δεν έχει η ΦΟΡΘ ούτε για ζήτω. Βασικοί μέτοχοι της είναι οι τράπεζες που προφανώς όπως στα ψάρια θέλουν να αποεπενδυθούν. Να βάλουν λεφτά οι Κινέζοι χωρίς όφελος δεν παίζει. Άρα αποκτούν μερίδιο στην Φορθ από πώληση της συμμετοχής των Τραπεζών οι οποίες κάνουν επιπλέον αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν χορηγήσει. Βάζουν λεφτά και οι Κινέζοι σε μια πιθανή ΑΜΚ και το χαρτί παίρνει μπροστά. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει για τους υπάρχοντες μετόχους αυτό (dillution κτλ) αλλά σίγουρα μια εταιρεία επί μακρόν με αρνητικά ίδια κεφάλαια δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη. Για άλλη μια φορά νύφη?

Τι ωραίος που είμαι να φτιάχνω stories...Ελπίζω όμως να μπει στο #stalegakias

michele είπε...

Καλημερα σε ολους.Ενημέρωση ,ερωτηματα και ανησυχίες βλεπω σνονόματε :)

Πιστευω οτι θελουν μετα την υπογραφή συμφωνίας θα θελουν κανουν μια επανεκδοση του ομολογου Σαμαρα του 2014 ,δεν ξερω αν θα ειναι προστατευμενοι απο ΕΚΤ
γιατι χωρις μια τετοια κινηση ,QE δεν παιρνεις. Οπως ομως εχω ποσταρει εδω με το προγραμμα της ΕΚΤ ο Draghi το Σεπτέμριο θα ανακοινώσει tapering , οποτε τα ψωμιά του QE φαγώθηκαν στην ουσια.

SCALPER είπε...

Καλησπερα...Για την επομενη εβδομαδα προβλεπω συνεχιση της διορθωσης....με αποκομιδη κερδων και επανατοποθετηση τους σε μετοχες μικρομεσαιας κεφαλαιοποιησης,οι οποιες εχουν αρχισει να δειχνουν σημαδια αφυπνισης...η σε μετοχες με ισχυρο και ελπιδοφορο turnaround story.....Ειναι αρκετες

ArTaXiA είπε...

Άσε με να μαντέψω pasxalis... Μμμμμzzz, όχι μη μου πεις.... σσσσσσσσσ μμμμμμ εδώ το'χω, χχχχχ κάτσε ΧΑΚΟΡ η μία.... μμμμμμμ γαμώτο.

Ααααααααα αααααα. ΓΕΒΚΑ! Ναι ρε! ΧΑΚΟΡ ΚΑΙ ΓΕΒΚΑ.

Το βρήκα; Πες μου πως το βρήκα!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρέ σεις λεβέντες μου με Μητσοτάκη και ΓΔ πέριξ τού 1200 1500 λέτε να δούμε τις τράπεζες 3 φορές πάνω;

mixalis mixalios είπε...

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, η Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και η KaiXinRong Group Co. Ltd εξέφρασαν τη βούληση να διερευνήσουν μια επένδυση έως 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα 7 χρόνια για την υλοποίηση νέου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης στην Ελλάδα, με βάση την τεχνολογία των οπτικών ινών, που θα παρέχει ταχύτητες σύνδεσης Gigabit.

Άνθρακας ο θησαυρός μου φαίνεται...."εξέφρασαν τη βούληση μήπως και...υπό προυποθέσεις" μπλα μπλα

ΟΠΛΑ πες μου πότε θα ερθει ο Μητσοτάκης και το συζητάμε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σε 2 χρόνια είναι οι εκλογές. .χαχα κρατά το προηγούμενο μήνυμα και τα ξαναλέμε.

mixalis mixalios είπε...

Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα μέχρι τότε (αν γίνουν τότε οι εκλογές...). έχεις μόνο μία μεταβλητή γνωστή. Ότι η αγορά γουστάρει τέτοιες κυβερνήσεις. Δεν ξέρεις όμως:

1) Χρόνο εκλογών
2)Αποτέλεσμα εκλογών (αυτοδυναμία ή μη)
3)Σύνθεση και αποτελεσματικότητα κυβέρνησης
4)Ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ
5)Διεθνές περιβάλλον και επίπεδα μετοχών
6)Αστάθμητους παράγοντες (τρομοκρατικά, πολέμους, επίπεδα επιτοκίων και γενικότερη πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών κτλ)

Μπορώ να σου παραθέσω χίλιες δύο άγνωστες μεταβλητές που μπαίνουν στην εξίσωση. Οπότε πάμε day by day και βλέπουμε. Αναφορικά με τις Τράπεζες υπάρχουν κάποιοι δείκτες που υποδηλώνουν ότι σε περίοδο αύξησης κερδοφορίας μπορούν άνετα να διπλασιάσουν τις τιμές τους minimum. Aλλωστε το rally που προηγήθηκε αυτό δείχνει. Αλλά είπαμε, έχουμε πολλούς αγνώστους...

GEORGE είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
GEORGE είπε...

Γιατί όταν με Τσίπρα έκαναν οι τράπεζες x3,x4 δεν σου άρεσε;

mixalis mixalios είπε...

Ασχετο...

https://www.youtube.com/watch?v=ihJkHSYzGeY

mixalis mixalios είπε...

Αν δεν είχαν πρώτα μηδενίσει θα μου άρεσε....

SCALPER είπε...

Καλα!!//!!!...οταν θα αρχισουν να τρεχουν.....τι να κανουμε....ο καθε ενας επενδυει και το υποστηριζει.....ελκα πρωτα..μετα βιοχαλκο-αν και βιαστηκα να βγω-...και τωρα χαλκορ....μπορει και να την πατησω ομως.....ρισκο ειναι αυτο...

SCALPER είπε...

Μεσα στους επομενους 24 μηνες λογικα δεν πρεπει να γινει μια γενναια διορθωση στα διεθνη χρηματιστηρια?...τουλαχιστον της ταξης του 40%?...ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....

SCALPER είπε...

Κατηγορηματικα οχι......υπαρχουν και αλλες μετοχες να τρεξουν....:-):-):-)...μην ειστε εμμονικοι με τις τραπεζες...αποκτηστε και αλλες εμμονες...καλο θα σας κανει!!!

Unknown είπε...

Εκλογες οχι σε 2 χρονια.Το 2018 ειναι χρονια εκλογων.