Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΥΓΕΙΑ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΥΓΕΙΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στις 5 Απριλίου εδω : http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/04/blog-post_5.html#more

επισημάναμε: "Οσο ο τίτλος βρίσκεται πάνω από τον ακμο 200 εβδ, ετοιμάζεται να συνεχίσει την κίνηση με διάσπαση και της R και στόχο τον ευρύτερο πυθμένα και την S στα 0,3150€."

Πράγματι ο τίτλος διέσπασε ανοδικά την R και τις επόμενες εβδομάδες συνέχισε την κίνηση προσεγγίζοντας την S και κλείνοντας κατά την χθεσινή συνεδρίαση ( μένει ακόμα η σημερινή για το κλείσιμο της εβδομάδας) στα 031,7€.

Στο θετικό σενάριο από αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό σημείο, ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της S θα συνοδευτεί με αύξηση του όγκου συναλλαγών, με ελαχιστον στόχο το 61,8% της fibo από τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 [ 0,3450€].  Κύριος στόχος η G στα 0,3740. 

Δεν παύει όμως λόγω της υπερθέρμανσης των ταλαντωτών, όπως συμβαίνει σε πλείστες όσες μετοχές αυτή τη στιγμή ,να επικρατήσουν οι πωλητικές θέσεις από συγκεκριμένες αντιστάσεις ,με αποτέλεσμα την υποχώρηση του τίτλου σε στηρίξεις ιδιαίτερα ευκρινείς στην διαγραμματική του απεικόνιση.


43 σχόλια:

hippy είπε...

Είναι παράλογο αλλά αληθές. Τα διαφυγόντα κέρδη από πρόωρες πωλήσεις διαολίζουν τους παίχτες περισσότερο απ΄τις ζημιές (που τις θεωρούμε-κακώς-προσωρινές). Ωστόσο η "ορθόδοξη" κερδοσκοπία προστάζει αύξηση των μετρητών στο χαρτοφυλάκιο. Αύξηση μετρητών όχι μηδενισμό μετοχικών θέσεων (σε ότι με αφορά βέβαια). Εκεί που υπάρχουν μπροστά νέα και μέρισμα δυσκολεύομαι να χωρίσω ολικά. Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουμε ποτέ, έτσι δεν λέει η Λαίδη? Υπάρχει και το 50-50.

Καλημέρα, καλή συνέχεια.

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα σε όλους. Ληξη παραγώγων σήμερα, τρίτη Παρασκευή του μήνα.

ArTaXiA είπε...

Hippy σύντροφε καλημέρα.

Tip: Κάθε φορά που σκέφτομαι πως έχω διαφυγόντα κέρδη, πιάνω μερικές δεσμίδες χαρτονομίσματα και αρχίζω να τα μετράω. Μετράω, μετράω για κανένα τεταρτάκι. Μετά, αισθάνομαι τόσο χορτάτος που δεν με απασχολεί τίποτα. Δοκίμασέ το!

(Εννοείται πως υπάρχει και το 50-50. 65-35, είμαι τούτη τη στιγμή)

michele είπε...

Πραγματι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι Ηλία. Το συζητούσα και εδω νομιζω πριν λιγες μέρες.
Αυτη η "αίσθηση" ειναι ισχυρή στο μέσο επενδυτή. Το οτι αντέχει χασούρες 50% ,αλλα δεν αντεχει διαφυγόντα 15% ειναι παράλογο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κε ΗΙΡΡΥ,

ΙΚΤΙΝΟ κάναμε τα 2 μπες βγες την χρονιά, τώρα την αφήνουμε σε αυτούς που την ξέρουν καλύτερα. Αστεράκι πάντως σαν εταιρία.

DINOSAUR είπε...

Απόψεις περί ΜΕΡΚΟ, παρακαλώ;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους ..θα ηταν απληστια να έλεγα οτι δεν εδωσα την Αττικης σημερα η αυριο π.χ. και την εδωσα σταδιακά εδω και ημερες εως χθες...Το θεμα ειναι τι βαζεις στην τσεπη..Ασκήσεις επι χαρτου καναμε πριν 20 Χρόνια.Και να χασει καποιος απο μια κίνηση παει πιο κατω και προσπαθει να καλύψει το λάθος.. .Παντα στο μυαλο μας θα εχουμε Αρχικο καιφαλαιο και τι εχουμε οταν πουμε τέλος.. εκει θα μετρησουμε κέρδη η απώλειες. Εγω ετσι κανω και εχω το μυαλο μου ησυχο...εως σήμερα.

john deer είπε...

καλημερα σας!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπαρμπα τι λες; εισαι έτοιμος; η θα περιμενεις;

ΝίκοςΤ είπε...

Δόθηκε σήμερα η υπόλοιπη ΤΕΝΕΡΓ,καλή σας μέρα.

michele είπε...

Καλημέρα δάσκαλε ,λιγα κομματια εχει κανει σήμερα η Τενεργ

austin είπε...

Θα επιβεβαιωσω και εγώ αυτό το συναίσθημα που έβαλε ο Hippy. Σχεδόν με έχει στοιχειώσει η κίνηση 4 μετοχών: γεκτερνα, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ. Και ακολουθούν γριβαλια και οπαπ.

Και τώρα λες είναι ακριβά... Δεν μπαίνεις η φοβάσαι να μπεις εδώ, και ολοένα ανεβαίνει και ανεβαίνει και ανεβαίνει.

Είναι η λάθος οπτική, μαζί με την κάκιστη περίοδο τσιπρα που έναν νέο σαν και εμένα με έκαναν να γίνομαι ατίθασος τρειντερ, ενώ κάποια χαρτιά ήθελαν και θέλουν να τα ξεχάσεις. Το τρειντ με λίγα λογια..κανει κακό! Πολύ μεγάλο κακό.

Την καλημέρα μου!

Λευτερης είπε...

Ίσως να έχει δίκιο ο Τσίπρας. Τα νέα θα είναι υπέρ του δέοντος καλά. Το ΧΑ προεξοφλεί την γραβάτα.
Καλημέρα σας

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλτατε michele σε παραδέχομαι αλλά και περίμενα το σχόλιο σου,γιαυτό μου αρέσεις.Έτσι είναι όμορφη η συζήτηση,4k είχα όλα και όλα,τα 3k σήμερα.Τα λιγότερα έφυγαν προχτές.Ας ανοιχτώ λίγο περισσότερο λοιπόν,μιας και πιο πάνω η συζήτηση είναι για την ψυχολογία του μικρομετόχου.Την ΤΕΝΕΡΓ την πήρα γιατί ήθελα να σβήσω κάτι παλιές μικροζημιές από την ΓΕΚ.Οι ζημιές σβήστηκαν,φάνηκε και κέρδος στο excel,ικανοποιήθηκε ο εγωϊσμός του. Θυμήσου ότι το ίδιο είχα γράψει και για την ΒΙΟ και CENER μετά την συμπεριφορά του μεγαλομέτοχου στην ΕΛΒΑ.Δεν είμαι μιλιονέρος που είπε και ο art ,δεν είμαι όμως και του πεταματού.

Μην παρεξηγήσει κανένας το "γιαυτό μου αρέσεις" που έγραψα παραπάνω,ανέκαθεν ήμουν λάτρης του άλλου θηλυκού.Καλή συνέχεια.

michele είπε...

Aν δεν υπηρχε το trade Αustin, ΔΕΝ θα υπηρχε αγορα.Θα αγοραζαμε ολοι κατι και θα λεγαμε την πιο ΗΛΙΘΙΑ ρήση που ακομα λεγεται απο επενδυτες: "Την πηρα για τα παιδιά μου" :)

Το ΚΑΚΟ trade κανει κακό. Και κακό ειναι, αυτο που δεν σεβεται την ΤΑΣΗ.

ΝίκοςΤ είπε...

Διαγραφή της λέξης "άλλου" στην τελευταία παράγραφο.

michele είπε...

Χαχα δάσκαλε, εγω δεν σε παρεξηγησα παντως και σε ευχαριστω

michele είπε...

Παντως και η σχεση μιλιονερου και αγοράς ,δεν ειναι πάντα η καλυτερη Νικο. Συχνα τον εμποτίζει αλαζονεία με αποτέλεσμα αρκετοί "μιλιονεροι" να χάνουν συχνά πολλά. Το μόνο που τους σώζει είναι ότι συχνα ..βγαζουν απο κάπου αλλου :)

hippy είπε...

Ο Τσίπρας για μια ακόμη φορά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Είτε γιατί είναι ψεύτης είτε γιατί ανόητος παπάρας.

Το πρώτο είναι προφανές αλλά τείνω μάλλον προς 2ο. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως γίνεται πχ πέρσι στο ταξίδι στις ΗΠΑ να πουλάει στους ξένους επενδυτές το Ελληνικό σαν κορυφαίο διαμαντικό της διαφήμισης "αγοράστε Ελλάδα είναι ευκαιρία" και να μην έχει την πρόνοια να δώσει τις κατευθύνσεις προς τους υπουργούς ΤΟΥ και τους παράγοντες ΤΟΥ (Κονιόρδου, δασάρχη κλπ) να επαληθεύσουν τις επιλογές του.

Πιθανολογώ λοιπόν επανεμφάνιση του στατιστικού "μιά απ΄τα ίδια" για τους συριζας μετά τις 22/5. Αν συνυπολογίσουμε την αβεβαιότητα του Ιούνιου με τις Βρετανικές εκλογές όσο και του Αυγούστου με τις Γερμανικές νομίζω θα βρεθούν οικονομικά εισιτήρια επιβίβασης. Καλά να'μαστε.

michele είπε...

Δεν ηταν τυχαίο το "Ιt's the implementation ..stupid " που ειχε πει ο Σόιμπλε

Οικονομια εισιτήρια επιβίβασης θα βρεθουν αρκετα νωρίτερα πιστευω,αλλα θεωρω και τα δυο εκλογικα αποτελεσματα σε Βρεττανια και Γερμανια, σχεδον σιγουρα ( οσο μπορει να το πει κανεις για εκλογλες αυτο) και ..προεξοφλημένα

kerk είπε...

Εχουμε και λεμε
Ομοιδης ετερειες ΚΡΙ ΚΡΙ ΚΑΙ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
ΤΖΙΡΟΣ ΚΡΙΚΡΙ 2016--- 66 εκ.περιπου
ΤΖΙΡΟΣ ΕΒΡΟΦΑ 2016--- 29 εκ.περιπου
ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΙ.
ΚΕΦΑΛΕΟΠΙΗΣΗ ΚΡΙΚΡΙ---80+ εκ.
ΚΕΦΑΛΕΟΠΙΗΣΗ ΕΒΡΟΦΑ---4,5 εκ.ΜΟΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΚΑΙ αγοραζουν ΚΡΙΚΡΙ γιατι τους την σερβιρουν σαν παφτινη.
ΚΑΙ αγνοουν την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΕ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.Με αρκετες πιθανοτιτες να κανο και λαθος.

Αργα η γριγορα
Η ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΟΝΗ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Nek είπε...

Μπαμπινιώτης...

ο dwk είπε...

...για τα λαμόγια, τους γραφικούς, τους ακροδεξιούς λαϊκιστές, τους «βαλτούς τελάληδες» των καναλιών και του διαδικτύου, τα είπαμε
...υπάρχει και ένα άλλο «είδος»: οι συνεχώς διαψευδόμενοι «προφήτες της καταστροφής»
...αυτοί, χάνοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αφού το αφήγημα δεν τους βγαίνει, επιστρέφουν στο «γήπεδο» που γνωρίζουν άριστα: εκείνο των ύβρεων
...και λόγω της αποτυχίας (την οποία δεν τους επιτρέπει η αφ’ υψηλού «ξερολογία» να αποδεχτούν) ενσταλάζει μέσα τους το μίσος
...το μίσος έναντι εκείνου που διέψευσε τις αίολες και εμπαθείς «προβλέψεις» και τους έστειλε στα αζήτητα...
...ένα από τα χειρότερα είδη...
(...τα ανωτέρω είναι μια γενικότερη προσωπική άποψη ...δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα και – εννοείται - δεν αποτελούν προτροπή για αγορά – πώληση κλπ...)

michele είπε...

Mετα την λήξη των παραγώγων δεν εχουμε δει ασπρη μέρα ως δεικτης, με εξαίρεση καποιες μη δεικτοβαρεις μετοχες

Mpampis.M είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους μαχητές του ταμπλό!

SCALPER είπε...

Συμφωνώ απόλυτα....εξαιρετική εταιρεία.....είναι απο τις εταιρείες, οι οποίες θα τρέξουν, ότα το χρηματιστήριο θα διορθώνει........ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

SCALPER είπε...

ΤΗΝ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΕΝΝΟΩ...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σβήστο ρε Μιχάλη, ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!

hippy είπε...

Φίλτατε dwk

κάποτε εμείς του εσωτερικού χαρακτηρίζαμε τους ορθόδοξους του ΚΚΕ "κολλημένους" με παρωχημένες ιδέες. "Ότι κοροιδεύεις τα λούζεσαι" λέει ο λαός. Ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω.

Εάν όμως θέλεις να υπάρχει αξία στις θέσεις σου να τοποθετείσαι επί της ουσίας του σχολίου και όχι της επι της συνουσίας. Ακόμα μια φορά η μπάλλα στην εξέδρα.

Οκ είπαμε τον ανίκανο να υλοποιήσει μια επένδυση πρωθυπουργό που θα φέρει 70,000 θέσεις εργασίας ανόητο παπαρολόγο. Εκτραχύνθηκα. Εσύ πως θα τον έλεγες κοσμιότερα?

hippy είπε...

Άσε το βρήκα..."ανήμπορος οραματιστής".

Nek είπε...

και το σκέτο ανήμπορος είναι αρκετό νομίζω :)))

michele είπε...

Δεν ειναι ανημπορος απατεωνας ειναι .

Αλεξ μερικά σχόλια δεν σβήνονται για "εκπαιδευτικους " λόγους

ο dwk είπε...

...αγαπητέ Hippy
…ομολογώ ότι παρακολουθούσα με την δέουσα προσοχή (αλλά εκ του ...μακρόθεν) την διένεξη των «εσωτερικών» με τους «δογματικούς» στα φοιτητικά μου χρόνια
...νομίζω ότι σήμερα λίγους ενδιαφέρει, κυρίως για ιστορικούς λόγους...
...όσον αφορά την επένδυση (θύμισέ μου πόσα χρόνια παρέμενε «αλάνα» το συγκεκριμένο «οικόπεδο» - παραπάνω από δύο;) είσαι βέβαιος ότι ο επενδυτής είναι πρόθυμος να διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια;

Nek είπε...

μπα Μιχάλη. Είναι απλά θύμα. ¨ηταν φτιαγμένος μόνο για αντιπολίτευση, Βρέθηκε στη κυβέρνηση και νόμιζε ό,τι θα σώσει το τόπο. Σε αντίθεση με άλλους που λένε ό,τι ό,τι θα τον σώσουν αλλά δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι :)))

hippy είπε...


E ναι, το είπε χθες κι ο αρχηγός αλλά για τους άλλους. Εάν η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ΄την εικόνα που έχουμε εμείς...φταίει η πραγματικότητα. Για τους χειρισμούς της Κονιόρδου, του δασάρχη, της αρχαιολογίας φταίει ο ανάδοχος που το έχει μετανιώσει. Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε.

Για να γίνουμε πάντως και λίγο χρηστικοί σε επαφή που είχε ομάδα της ΛΑΜΔΑ με ΑΧΕ για να αναλάβει το market making ανέφερε πως το έργο ΔΕΝ θα ξεμπλέξει φέτος, ίσως ούτε και το 1ο τρίμηνο του 2018. Είναι 14 υπηρεσίες που πρέπει να δώσουν το οκ (εννοείται με δάκρυα στα μάτια).

michele είπε...

Aυτο ειναι ενα σεναριο Nek που εγω προσπωικα το εχω αποκλείσει. Οταν έλεγε αυτες τις πίπες με το προγραμμα της Θεσσαλονικης ήξερε ότι έλεγε πίπες.
Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο βαρουφακης, που λέει αλήθεια μόνο οταν μιλάει γι αυτα που τον βολεύουν προσωπικά.
Επομένως πρόκειται για κανονικό απατεώνα.

michele είπε...

Hippy εχει περασει στη βουλη το νομοσχεδιο για το Ελληνικο, ηδη 8 μηνες πριν.
Και οι υπηρεσιες δεν δινουν το οκ σε ενα ψηφισμενο project γιατι δεν θελει η συγκεκριμένη κυβερνηση.

Nek είπε...

Μιχάλη το έχεις αυτό το κομμάτι περισσότερο από μένα οπότε δεν θα διαφωνήσω. Παιδιά γιτα το θεμα του αεροδρομίου. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να επιχειρεί και να μην πονάει? Από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μικρότερο. Η χώρα με το πλέον αστεθές και αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι δυστυχώς η δικιά μας. Οπότε γιατι να απορούμε?

Nek είπε...

Είχα επιχείρηση από το 1993 και την έκλεισα 31/12/2015. 1) Γιατί εξαφανίστηκαν οι πελάτες (για περίπου 1 και κάτι χρόνο) και 2) Δεν άντεχα να πληρώνω φόρους και ασφάλεια με μηδενικές απολαβές. Οποιος πιστεύει ό,τι το επιχειρείν στην Ελλάδα συμφέρει και αποδίδει να σηκώσει το χέρι του....

michele είπε...

Αληθες αυτο Nek καθως και εγω "επιχειρω" 24 χρονια τωρα.Εννοειται πως τα προβληματα ειναι παλια και εχουν ευθυνες και οι προηγουμενες κυβερνησεις ,καθως διαπνεονταν και αυτες ( απο αρκετους συντελεστες) απο κρατικοδιαιτη νοοτροπία.

Απλα τώρα ήρθε στην επιφάνεια όλο το σκουπιδαριό ..

ο dwk είπε...

...δεν μου απάντησες όμως Hippy, και το έψαξα
...από το 2001, λοιπόν, έκλεισε
...δεκαέξι (16) χρόνια πριν !
(...θύμισέ μου τουλάχιστον – ως γνώστης περί της αριστεράς – πόσα από αυτά τα 16, ήταν κυβέρνηση η παρούσα;)
...βέβαια, όταν εκκινήσει και αυτή η επένδυση, κάτι άλλο θα βρεθεί που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, και πάλι θα ακούμε τα γνωστά «ναι, αλλά το κάνουν με... κλάματα»!

Nek είπε...

Απλά είμσατε η μόνη χώρα στο κόσμο με μια μέση τελική πραγματική φορολογία της τάξης του 75% (με ενφια, ΦΠΑ, Φ.Εισοδήματος, Αλληλεγγύης, Επιτηδεύματος, υποχρ. ασφάλιση κλπ) και δεν καταλαβαίνω πραγματικά το λόγο που θα πρέπει να επιχειρεί κανείς εδώ. Η μήπως έχουμε δυνητικού πελάτες με καλή αγοραστική δύναμη? Ολα δείχνουν προς τα έξω. Ανεξάρτητα αν έρθει Μιχάλη ο γουρλοματης ή όχι. Δεν αλλάζει κάτι όσο υπάρχει η εξάρτηση και η υποτέλεια. Αυτό πυο έλεγε κάποτε ο γέρος Παπανδρέου περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

michele είπε...

Κλείσιμο στα χαμηλά ημερας στις 784,17 μον ( +0,17%)

Κράτησε πανω απο 1034 μον ο ΔΤΡ κλείνοντας στις 1047,17 μον
με καλύτερη την ΠΕΙΡ


10 ανοδικες με ΠΕΙΡ-ΕΤΕ- ΜΟΗ η πρώτη τριάδα
1 αμετάβλητη ΜΠΕΛΑ
17 καθοδικές ( ΓΡΙΒ-ΙΝΛΟΤ-ΒΙΟ ) η τριάδα