Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

27 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Κλινικά νεκρός...

hippy είπε...

Επειδή η ζωή είναι μικρή και είναι άδικο να την ζούμε μιζέρικα αντιγράφω και μια καλή παράγραφο στη συμφωνία με τους θεσμούς από το προχθεσινό κείμενο του κ. Προκοπάκη που μας ποστάρισε ο Μιχάλης.

"Εντυπωσιακά θετική η υποχρέωση για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου μέχρι το καλοκαίρι 2019. Καθαρή και η στάση ενιαίας αντιμετώπισης των πιστοποιημένων και μη ληξιπρόθεσμων. Εντυπωσιακά θετική και η υποχρέωση για μη αύξησή τους."

Δεν είναι πολύ μεγάλη ανακούφιση αλλά αλλά δεν το λες κι ασήμαντο για την χειμαζόμενη αγορά. Θα μπορούσαμε να πούμε δε πως αποτελεί ιδιαίτερα και στροφή για τους "θεσμούς" που τους κατηγορούμε-δίκαια-ότι μόνο τις εισπράξεις υπολογίζουν κι αδιαφορούν για τον λαό και την ανάπτυξη. Περίεργο που δεν αναφέρεται από κανένα κανάλι. Προφανώς τα καλά νέα δεν πουλάνε.

michele είπε...

Μιχαλιό, βαζουμε και πίνακες με σημασία, μην κανουμε μονο καζούρα στα γίδια

michele είπε...

Ηippy γι αυτό μεταφέρω απο καιρού εις καιρόν ( που λεγαμε και μεις οι παλιοί) τις απόψεις Προκοπάκη που είναι εξόχως "τεχνοκρατικές".

Ειναι πολλές άλλωστε οι διαταξεις που είναι ευνοϊκές σ αυτή εδω την αξιολόγηση .Αλλα και στην επόμενη που θα αγγιξει τον συνδικαλισμό.

Υπαρχουν πολλά θετικά στοιχεία, πάνω στα οποία έχω δομήσει τη σκέψη,που θα αναλύσω σε κάποιο επόμενο άρθρο.Οτι δηλ ο Κυριάκος θα είναι ένας τυχερός πρωθυπουργός. Σε αντίθεση με όσα λένε πολλοί.
Απ αυτον θα εξαρτηθεί.

mixalis mixalios είπε...

Το κακό Mic είναι ότι αυτή η ευθεία δεν είναι μόνο ένας πίνακας αλλά χαμένα δισεκατομμύρια...
Σημασία Hippy μεγάλη, έχει αυτή η απαίτηση των δανειστών, αν θυμάμαι καλά όλα αυτά είναι γύρω στα 6 δις. Όπως επίσης σημασία θα έχει και το ποσό της δόσης. Αν αυτό είναι μόνο 7 δις (δηλαδή όσα απαιτούνται για τις δόσεις) δεν θα είναι εξαιρετικό νέο, θα πρέπει να μας δώσουν κάτι για τα ληξιπρόθεσμα...

mixalis mixalios είπε...

Πράγματι, ο Κυριάκος θα έχει στρωμένο το δρόμο αλλά κυρίως χωρίς αγανακτισμένους στους δρόμους. Με λίγο φιλικότερη αντιμετώπιση του επιχειρείν η Ελλάδα μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα θαύμα σε αναμονή (κλεμμένο...)

hippy είπε...

Ποστάρω συνημμένα ένα πίνακα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα βασικά μεγέθη (χρέος, ΑΕΠ, έλλειμμα κλπ) για τα τελευταία 4 χρόνια. Σαφέστατα είμαστε οι χειρότεροι. Αλλά αν δεις τους απόλυτους αριθμούς της Ιταλίας (και όχι μόνο) λιποθυμάς. Οπότε αν δούμε την κατάσταση σχετικά και με τους άλλους νότιους λέμε συγκριτικά "υπάρχει ελπίς"

http://air.euro2day.gr/media/files/1470948-2-24042017-AP-EN.pdf

michele είπε...

Αυτη την εικόνα σχηματίζω κι εγω. Ανεξάρτητα από τους απατεώνες.

michele είπε...

Η Ιταλια μου θυμιζει το "too big to fail" Ηλία

mixalis mixalios είπε...

Να μου επιτραπεί να πω ότι ο Αδωνις τους τα έχωσε γλυκά στην ΕΡΤ, για όσους δεν το είδαν ας το δουν...

mixalis mixalios είπε...

Πολύ ενδιαφέρων πίνακας. Σε όλη την Ευρώπη μειώνονται παράλληλα χρέη, δημόσιες δαπάνες και ελλείμματα...ο Σοιμπλε έχει κυριαρχήσει!!!

mixalis mixalios είπε...

Σοβαρή εταιρεία και ίσα που πρόλαβε να δημοσιεύσει ισολογισμό...και τι ισολογισμό, διαμάντι:)

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1535927/varies-zhmies-gia-thn-ellaktor-to-2016.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Άδωνις είναι ο μόνος που χτυπάει τον Σύριζα αλλά μερικές φορές το χάνει. ..Από την άλλη πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα η ημέρα μου αν ο Γαυρος έχανε σήμερα.

mixalis mixalios είπε...

Για τα χάλια μας δεν μας φταίει ο Γαύρος. Από την άλλη οι φίλοι σου οι δικηγόροι Mic θέλουν πολύ ξύλο, για να μην πω κάτι άλλο...

http://bankingnews.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/304657-prosfygh-kata-ths-ypochrewtikhs-egkatastashs-pos-katethesan-oi-dikhgoroi.html

michele είπε...

Εχουν και σε αλλο θεμα δικιο οι δικηγοροι Μιχαλη ,οχι μονο στα προσωπικα δεδομενα .Απλα τωρα ετοιμαζομαι να δω Champions league
θα σου πω σε ποιο σημειο,αλλη φορα

michele είπε...

Πόσους πελάτες έχουν οι ανεξάρτητοι προμηθευτές
Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε και στον αριθμό των πελατών που έχουν οι ιδιώτες προμηθευτές. Σε επίπεδο μετρητών, το 2016 οι ανεξάρτητες εταιρίες είχαν 153.340, ενώ το 2015 ήταν στις 55.092. Η άνοδος είναι της τάξης του 178%. Έτσι, το μερίδιό τους ήταν στο 2,32%, με τη ΔΕΗ ΔΕΗ +5,92% φυσικά να έχει το 97,68% των μετρητών ηλεκτρικής κατανάλωσης. Την προηγούμενη χρονιά, η δημόσια επιχείρηση ήλεγχε το 99,16%.

Για το 2016 ανά ανεξάρτητο προμηθευτή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, που δημοσιεύει το Euro2day.gr, ο αριθμός των πελατών είχε ως εξής:

-ΔΕΗ ΔΕΗ +5,92%: 6.462.965
-Elpedison: 52.708
-Protergia: 44.436
-Watt & Volt: 24.005
-ΗΡΩΝ: 16.710
-GREEN: 4.545
-OTE STATE: 4.010
-NRG: 3.240
-VOLTERRA: 2.973
-ΕΛΤΑ: 660
-INTERBETON: 25
-NOVAERA: 23
-ΒΙΕΝΕΡ: 5

mixalis mixalios είπε...

Μεγάλη κουβέντα, αλήθεια...αλλά με την ίδια λογική κι εγώ που πάω να κάνω πλαστική σε ένα γιατρό δεν πρέπει να δίνω την κάρτα μου γιατί θα το μάθουν οι τραπεζουπάλληλοι... (άλλη δουλειά δεν έχουμε...). Και μην μου πεις αυτό το επαίσχυντο ότι "οι δικηγόροι δεν έχουν πελάτες αλλά εντολείς", τότε θα πω κι εγώ ότι οι γιατροί δεν έχουν πελάτες αλλά ασθενείς...Και λίγο λίγο δεν θα βάλει κανείς pos
Τες πα! θα μου τα χώσεις άλλη μέρα!!!

mixalis mixalios είπε...

Εγώ θα κάνω συμβόλαιο στη ΒΙΕΝΕΡ...αξιόπιστη εταιρεία

michele είπε...

Οχι, λεω οτι εχουν καποιες αντιρρησεις που θεωρω σοβαρες νομικου επιπεδου ,δεν σημαινει οτι συμφωνω απαραιτητα μαζι τους

mixalis mixalios είπε...

Έχουν μονίμως μια αλλεργία σε ότι ανεξάρτητο υπάρχει..

http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1535970/karfia-voytsh-gia-th-dhmosiopoihsh-ths-ektheshs-toy-grafeioy-proypologismoy-ths-voylhs.html

mixalis mixalios είπε...

όλα αυτά με διαφορά λίγων ωρών...

http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/304387-meta-apo-7-chronia-chaoys%E2%80%A6xekinaei-mia-nea-periodos-thetikwn-eidhsewn-gia-tis-ellhnikes-trapezes-%E2%80%93-ti-tha-apokalyfthei.html



http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/304667-meiwnetai-to-momentum-twn-trapezwn-%E2%80%93-proexoflhtiko-epitokio,-ifrs-9,-yperbash-timwn-amk-tha-anakopsoyn-thn-ormh.html

austin είπε...

Ωραία και καλά τα λέει ο προκοπάκης, και εσύ hippy καλά κάνεις και προσπαθείς να δωσεις μία αισιόδοξη νότα.

Εγώ όμως έχω να το θέσω κάπως αλλιώς:
Η ελληνική οικονομία κακώς, κάκιστα, για πολλά χρόνια στηριζόταν στις πληρωμές που έκανε το δημόσιο στην πελατεία του και όχι μόνο. Είτε αυτό λέγεται συντάξεις, είτε μισθοί, είτε τεχνικά έργα, είτε ότι θέλετε. Πληρωνόταν ο συνταξιούχος για παράδειγμα μπόλικα, πήγαινε στα μαγαζιά, στα καφενέ, τις εκδρομές του, στο κομμωτήριο κοκ και έδινε τα αεριτζίδικα χρήματα στον επιχειρηματία, ο οποίος με την σειρά του...μην πολυλογώ για τα αυτονόητα.

Τώρα λοιπόν, οι παροχές κόβονται, η παραγωγή διαλύθηκε και οι μεγάλοι όμιλοι ανθίζουν με μισθούς όμως πολύ πολύ χαμηλούς για την πλειονότητα. Όταν λοιπόν παράγουμε λίγα, και εισάγουμε πολλά, οι όμιλοι βγάζουν το όποιο χρήμα (καθαρό ή μαύρο) στο εξωτερικό και γενικότερα η φυγή επιχειρήσεων δεν ανακόπτεται, πως άραγε θα μπορούν σχετικά σύντομα να έρθουν καλύτερες μέρες;

Σε όλα αυτά δεν έχω βάλει τον γεωπολιτικό παράγοντα, γιατί όπως είπε η Κανέλη (να ακούμε και τους πραγματικούς κομμουνιστές καμιά φορά, γιατί μιλάνε ακραία μεν, αλλά εκ του ασφαλούς δε) "ο τσίπρας θα μείνει μέχρι να τελειώσει η βρώμικη δουλειά". Και η βρώμικη δουλειά ακόμα δεν έχει τελειώσει, καιρό το λέω και το πιστεύω και αυτά τα παραπάνω είναι άσχετα με το ΧΑΑ.. Το χαα μπορεί να κάνει και το jobless recovery και να τρέχει ενώ ο κόσμος θα περνάει άσχημα.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ξεκινάμε από τα θετικά...πηδήξαμε τις χανούμισες...(μιλάει η ιδιαίτερη πατρίδα, ο Πειραιάς μέσα μου)

Γιώργο είναι απολύτως λογικό μετά από 8 χρόνια σκοτάδι να φοβόμαστε πως δεν θα ξαναδούμε φως. Όμως η ιστορία και η στατιστική (Τρικούπης, μικρασιατικά, εμφύλιος κλπ) λέει πως δεν είναι έτσι. Ως προς τις εκλογές πιθανολογώ πως για τον συριζα ο χρόνος μετράει αντίστροφα (31/3/2018 max) και έχω επιχειρηματολογήσει γιατί. Ως προς την αγορά οκ όλο και κάποιο short covering βοήθησε για την έκρηξη, λογικά θα ομαλοποιηθεί από αύριο, ωστόσο είμαι αισιόδοξος μια και υπάρχουν χαρτιά στον 25αρη με αποτιμήσεις που υπολείπονται αρκετά των αντίστοιχων ευρωπαικών και μπορούν να στηρίξουν το ΓΔ.

Για την οικονομία έχεις δίκιο αλλά το βασικό είναι πρώτα να σταθεροποιηθεί. Και μια και ξεκινά απ΄τα χαμηλά δεν το λες και πολύ δύσκολο. Μας τα κάνανε τσουρέκια τα κανάλια αλλά ήμαρτον οι περικοπές στις συντάξεις ξεκινούν το 19. Μέχρι τότε οι καταληψίες θα μπούνε στο ντουλάπι με τους σκελετούς. Δεν ξεχνάμε πως οικονομία είναι (και) ψυχολογία.

austin είπε...

Hippy είσαι παλιότερος και εμπειρότερος...το πιθανότερο είναι να έχεις εσύ δίκιο (όπως και στο χαα άλλωστε, σε σχέση με εμένα). Εγώ μεταφέρω τον παλμό της αγοράς και μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά παλιότερα υπήρχε ένα πλεονέκτημα. Η χαμηλή φορολογία διεθνώς, άφηνε περισσότερες ιδιωτικές "ατομικές" πρωτοβουλίες να καρποφορήσουν. Τώρα το πάνω χέρι το έχουν οι πολυεθνικές που έχουν και το know how για να "κρύβουν με τον νόμο". Αίσθηση είναι..μπορεί να κάνω λάθος.

hippy είπε...

Γιώργο έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα απ΄την δουλειά σου. Ζεις από μέσα την Πραγματική αγορά, την αφουγκράζεσαι. Μπορείς λοιπόν και να την εκμεταλλευτείς αντιθετικά στην Εικονική-Προεξοφλητική αγορά, στο ΧΑΑ.