Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Τα δύο χρόνια του Τζανακόπουλου στο Egaleo City...


Του Αντώνη Πανούτσου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πλατεία Σερφιώτου, του Πειραιά. Οταν επέστρεψα από το εξωτερικό έμεινα στη Νέα Ελβετία, στην αγορά του Βύρωνα, μετακόμισα σε διαμέρισμα στο Γκύζη, μετά σε μονοκατοικία στον Κολωνό και τέλος το 2006 πήγα στην Γαργαρέττα (Ακρόπολη στο κυριλέ, αλλά Γαργαρέττα ακούγεται πιο λαϊκό). Μέχρι το 2008 που άρχισα να πηγαίνω προς τα Βουπού, στον Πειραιά και την Αθήνα έμεινα σε μικροαστικές και λαϊκές γειτονιές. Σε σχέση με τον Τζανακόπουλο, που αμφισβήτησε την ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλάει για τους ανέργους επειδή ο ίδιος έμεινε δύο χρόνια στο Αιγάλεω, είμαι εργατολόγος.

Πιστεύω όμως ότι το καλό του ανέργου στο Κερατσίνι ή το Αιγάλεω μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα από έναν πτυχιούχο του Yale, που όχι δεν ξέρει πού βρίσκονται αλλά που δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, από έναν που έμεινε 2, 20 ή 50 χρόνια σε λαϊκές γειτονιές. Το ίδιο πιστεύουν και οι κάτοικοι τους, που δεν ψάχνουν γείτονα να πούνε τον πόνο τους ή να τον ρωτήσουν που έχει καλά σουβλάκια στη γειτονιά, αλλά κάποιον που θα δώσει τη λύση στην κρίση. Λύση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να δώσει παρά τα δύο χρόνια που έζησε ο Τζανακόπουλος στο Αιγάλεω. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι ακριβώς το κόμμα με τους πολιτικούς της Δυτικής Οχθης.

Τουλάχιστον όχι ο Γιουκλίντ Τσακαλώτος, που αν τον αμολήσουν στο Κερατσίνι θα χαθεί για πάντα. Ούτε ο Χουλιαράκης που αν τον στείλουν να βρει τον Γιουκλίντ, θα χρειαστεί κάποιος τρίτος να ψάχνει και τους δύο. Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να παραμυθιάζονται ότι είναι παιδιά του λαού. Δεν είναι παρά αθηναίοι της Φιλοθέης και του Μετς, που αν περάσει Peugeot 106 Rallye κάγκουρα της Δυτικής Οχθης αντί να ρωτάνε ποιος το πείραξε θα αρχίσουν συζήτηση αν η ιπποδύναμη είναι υποκατάστατο του μεγέθους του πέους.

Δεύτερον, παρά ό,τι νομίζει ο Τζανακόπουλος, η λαϊκότητα δεν καθαγιάζει τον πολιτικό. Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής έχει κατάστημα με στρατιωτικά είδη στον Κολωνό. Ο Γιάννης Λαγός ήταν συμβασιούχος υπάλληλος στο δήμο Περάματος. Ο Νίκος Κούζηλος είναι βέβαιο ότι μπορεί να ξεχωρίσει την πλατεία Νίκαιας από την πλατεία Παλαιάς Στρατώνας. Σύμφωνα με τη λογική του Τζανακόπουλου, από καταγωγή θα είχαν το δικαίωμα να μιλάνε για τα δικαιώματα του ανέργου περισσότερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον ίδιο και από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με κάθε άλλη, ο λόγος δεν ορίζεται από την καταγωγή αλλά από την ιδεολογία του ομιλητή.

Στο φινάλε το πού γεννήθηκες μπορεί να είναι συμπτωματικό. Όταν είχαν ρωτήσει τον Λόρδο Ουέλινγκτον αν επειδή είχε γεννηθεί στην Ιρλανδία νοιώθει Ιρλανδός, είχε απαντήσει ότι κάποιος μπορεί να γεννηθεί σε στάβλο αλλά αυτό δεν τον κάνει άλογο. Τα δύο χρόνια του Τζανακόπουλου στο Αιγάλεω δεν τον κάνουν αιγαλεώτη. Ούτε και το όνειρο όσων μεγάλωσαν στο Αιγάλεω ήταν να μείνουν για πάντα αιγαλεώτες.

Μεγάλωσα στον Πειραιά ακούγοντας με τους φίλους στα σουβλατζήδικα και τα σφαιριστήρια Γαβαλά και Ζαγοραίο. Το όνειρό μας δεν ήταν όμως μια ζωή να ακούμε λαϊκά. Έστω και αν τη σπάγαμε στο μαγαζί, ρίχναμε το φράγκο στο τζουκ μποξ να παίξει και κάνα «ξένο». Σκοπός μας δεν ήταν να κάνουμε τους μητσοτάκηδες και τους τζανακόπουλους λαϊκούς αλλά να ακούσουμε και να δούμε πέρα από την γειτονιά. Αυτά όμως για να τα καταλάβεις πρέπει να έχεις ζήσει πολύ περισσότερα από δύο χρόνια στο Αιγάλεω.


www.liberal.gr

24 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Bonjour bonjour.

Σκεφτόμουν.... κι επειδή προκλήθηκα κι επειδή όσο περνά ο καιρός νέα φρούτα εμφανίζονται στον πάγκο της μαναβικής, να συγγράψω επετειακό κείμενο που θα αφορά ακριβώς αυτή τη μάστιγα των αποτιμίσεων: "Ξέρεις πόσο είχε η μετοχή το 2007;"

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, ένα τεχνικό κείμενο τρώει χρονο ίσως και μια μέρα, προκειμένου να είναι άρτιο, καθώς προϋποθέτει έρευνα, πηγές, γραφήματα, σε αντίθεση με ένα καλλιτεχνικό κείμενο τύπου "το δροσερό αεράκι έφερνε μνήμες υπεραξιών", που γράφεται σε ένα δίωρο, θα ήθελα -και εφόσον βέβαια επιθυμείτε να διαβάσετε κάτι-, να ψηφίσετε εάν θέλετε τεχνικό κείμενο , η ΜΟΗ τότε, η ΜΟΗ τώρα, ο Σωτηράκης τότε, ο Σωτηράκης τώρα, ή εναλλακτικά πόνημα ψυχολογικής ανάτασης και επενδυτικής πρακτικής.

Αν πάλι, δεν γουστάρετε να διαβάσετε τίποτα από τα δύο, ακόμη καλύτερα.

Το poll είναι ανοικτό ως απόψε αργά.

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα και καλό ΣΚ.

Καλά τα λέει ο Πανούτσος, το θέμα είναι τι καταλαβαίνει ο ψηφοφόρος...Τες πα...

Ψάχνοντας, λοιπόν, αν θα πάρω κάτι στον κλάδο των Κατασκευών ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κτλ έπεσα πάνω στην ΙΝΚΑΤ με αύξηση πωλήσεων και μείωση ζημιών παρά τα έκτακτα και τις προβλέψεις. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα με οδήγησε στην ΙΝΤΚΑ όπου μπορείς να μπαινοβγαίνεις πιο άνετα οπού και εκεί αν δεν υπήρχαν τα έκτακτα της ΙΝΚΑΤ θα έβγαινε έστω και με μικρή κερδοφορία. Και επειδή χτες συζητούσατε για το που ήταν κάποτε κάποιες μετοχές ένα θα σας πω: 3 χρόνια πριν είχε διπλάσια τιμή, πριν 8 4πλάσια, πριν 10 χρόνια 15πλάσια και να μην πάω το 1999...Μιλάμε για σίγουρα κέρδη!!

mixalis mixalios είπε...

Εγώ είμαι υπέρ του να κουραστείς. Μου αρέσουν τα πονήματα και ειδικά το δικό σου θα είναι πολύ καλό, είμαι σίγουρος. Άσε που θα το βάλει ο Mic στο Πάνθεον του ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ....ΣΗΜΑΣΙΑ!!!

μπαρμπαλιας είπε...

ζεαουρ παιχτη μου
οτι και να γραψεις ,αραβουργημα θα βγει.
μη ρωτας και κανε το κεφι σου

michele είπε...

Καλημέρα σε ολους! Προσωπικο θα προτιμουσα το πόνημα.Διοτι μου αρεσουν τα κείμενα σου ακομα και οταν διαφωνω σε καποια σημεία. Η ζωη μου ειναι γεματη αριθμους,γραφηματα συγκρισεις και ακομα και εδω τα σκαριφηματα μου ειναι πολυ απλουστερα των "προσωπικων"που βρισκονται στο σκληρο μου δίσκο.
Αλλα προεχει ο αρθρογραφος να αισθανεται οτι ρεει η "πενα"του αβίαστα.
Οποτε προτεινω να κανεις αυτο που αισθανεσαι περισσοτερο.

mixalis mixalios είπε...

Αν το κάνεις λάβε υπόψη κι αυτό

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ… θεμελιώδους σημασίας για την ΜΟΗ: Η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών για την Εταιρία την χρήση 2016 έδωσε την δυνατότητα για την μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού για έκτη συνεχόμενη χρήση. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός στις 31.12.2016 διαμορφώθηκε σε Ευρώ 169 εκατ. από Ευρώ 863 εκατ. στις 31.12.2011. Το ύψος του καθαρού τραπεζικού δανεισμού της 31 Δεκεμβρίου 2016 αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό για την Εταιρεία.

michele είπε...

Συνονόματε, θεωρω σοβαρότατο λόγο της κίνησης της μετοχης την μεγάλη μείωση του δανεισμού

mixalis mixalios είπε...

Του ακριβού δανεισμού των προηγούμενων ετών και την αντικατάσταση του με χαμηλότερα επιτόκια όπως έκανε πρόσφατα.

Αναφορικά με την ΙΝΤΚΑ Mic που υποψιάζομαι ότι διατηρείς, την χρησιμοποιείς για trading ή κυρίως για πιο μεσοπρόθεσμη επιλογή?

Έχω βάλει Schiller στο youtube και παίζει συνέχεια, πολύ ατμοσφαιρικός, συνδυάζεται άψογα με το Candy Crush, χε χε...

mixalis mixalios είπε...

Ωραίος ο Γερμαναράς...https://www.youtube.com/watch?v=rMOFKVlAtZs

DINOSAUR είπε...

Αγορίνα μου (το "μου" της εκτίμησης), της Τέχνης Άξιο Τέκνο (ή τεκνό) και μόνο το προσωνύμιο που φέρεις με ωθεί να επιλέξω (poll - πουλάκι μου) το συγγραφικό σου διαμαντάκι. Αδημονώ.

Σωτήρης είπε...

Δυστυχως μονος σου μπηκες σε αυτο το τρυπακι λεβεντη μου.., βλεπεις το να μην εχεις ασχοληθει ποτε σε βαθος με τα θεμελιωδη μιας συγκεκριμενης μετοχης (σε αυτη τη φαση το ονομα μου ειναι ΜΟΗ) ειναι δεκτο, εξαλου δεν μπορουμε να τις γνωριζουμε ολες. Το να προσπαθεις ομως να καλυψεις την ασχετοσυνη σου σε αυτην (θεμελιακα παντα) και να θελεις να ειρωνευεσαι καινουρια ατομα που δε γνωριζεις επειδη ειπαν την αποψη τους νομιζω οτι απλα σε εκθετει(θα το καταλαβεις βασικα μολις ολοκληρωσεις την μελετη σου).

Φυσικα ψηφιζω ναι και εγω στο να γραψεις αυτο το αρθρο για τη ΜΟΗ και να συμπεριλαβεις πως ηταν θεμελιακα το 2006 και πως το 2016. Θα στα εδινα οπως σου ειπα ολα στο πιατο, αλλα δυστυχως αν η ερευνα δεν ειναι φτιαγμενη απο τα "ωριμα φρουτα" προφανως δεν μετραει.
Για ενα πραγμα να εισαι σιγουρος, ανθρακα δε θα βρεις εδω περα, αλλα που ξερεις ισως ετσι καταλαβεις και για ποιο λογο εχει κανει διαγραμματικα αυτη την εικονα ολα αυτα τα χρονια και γιατι συνεχιζει να ανεβαινει ασαλιωτη!
Α και που σαι Ατσιδα, για να εχει και ουσια το ψαξιμο, στη συγκριση σου το 2006 με 2016 να συμπεριλαβεις:
1)πωλησεις-κοστος πωληθεντων-καθαρα κερδη
2)διαρθρωση πωλησεων (διυλιση-καυσιμα-πετροχημικα-εμπορια καυσιμων-ενεργεια)
3)Ποσοστα πωλησεων σε Εξαγωγες
4)Επενδυσεις σε κτηρια και εξοπλισμο
5)Την επεκταση της στο δικτυο λιανικης πωλησης (βλεπε καταστηματα Μυρτεα, Ερμης, Avin κλπ)
6)Δανεια τραπεζων και κυριως τους τοκους που πληρωνει για αυτα
7)Καθαρη ταμειακη θεση
8)Τα μερισματα που εχει πληρωσει ολα αυτα τα χρονια στους μετοχους της(γιατι βλεπεις υπαρχουν και αφεντικα που σεβονται τον επενδυτη)

mixalis mixalios είπε...

Καλά βλέπω τρελή μάχη μέχρι πτώσεως...

Ποιος θα μου κάνει μια αντίστοιχη ανάλυση για καμμιά 15αριά μετοχές που ενδιαφέρομαι? Ε καλά μου παιδιά? (παλιά και νέα...)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βρε "αρχιτεμπελη" που έχεις να γράψεις κατι εδώ κ δέκα μήνες.... κουράζεσαι να γράψεις κ τα δυο Ε;;;

Βέβαια καταλαβαίνω οτι το να προσέχεις την κορδέλα ποτέ θα περάσει πράξη ΠΡΕΖΤ ή ΠΕΤΡΟ απαιτεί πολλές ωρες καθημερινά.... σαν κατι ρομαντικούς που κοιτάνε τον ουρανό κ περιμένουν να δουν αστέρι που πέφτει.

Άσε λοιπόν τα κραξίματα κ δώσε κατι ανάλογο των γνώσεων σου, προσφορά στους υπολοίπους. Οι "απαιτήσεις" που εχουμε απο σένα ειναι περισσότερες απο το να βγάζεις off side καθε φίλο που περνάει απο εδώ.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μιχάλη το βουλευτή που για μένα δουλεύει περισσοτερο απο ολους έπρεπε να τον ρώταγες δυο ακομα πράγματα:

- γιατι το κόμμα αλλάζει κτίρια σαν πουκάμισα; κ αν απο εκεί που φεύγει έχει ξεχρεώσει; (δεν αναφέρομαι σε τραπεζικά δάνεια)

- ποτέ θα ξεβρωμίσει επιτέλους το κόμμα απο συμπεριφορεσ Και αχυρανθρώπους που κάνουν τις βρώμικες δουλειές;

Έναν χρόνο ακομα θα το φαει ο Αλέξης. Ας μην βιάζεται ο κουλης. Κολοτουμπα με σανό ειναι καλυτερα απο γκρεμό.

Το οτι ανεβαίνει το ΧΑΑ και πέφτουν τα ομόλογα με τοσα που έταξε κ μοίρασε στους Νορθ κλπ κοράκια, ειναι παράλληλη πραγματικότητα dwk...
κανε μια βολτα γύρω τριγύρω κ δες

TEO1 είπε...

https://uploads.disquscdn.com/images/358b77b2b93e2d41ea96b8c8a83568a5b5622b7d0778f66120562bae570c5796.png

michele είπε...

Ωραιο γκολ ο ΠΑΟΚ , το πνιξε ο Γλυκος της ΑΕΚ που παντως εχει την πρωτοβουλία

Θεωρω μια ενφιαφερουσα "κοντρα" και επι θεματος που μας ενδιαφερει μεταξυ art και Σωτου .Θα προτεινα να ξεχασουν τους χαρακτηρισμους και να ασχοληθουν αν θελουν με το θεμα ,με οποιον τροπο επιθυμεις ο καθενας

Μιχαλιό ναι παντα ασχολουμαι με ΙΝΤΚΑ που λογω και της καλης εμπορευσιμοτητας της μου επιτρεπει να μπαινοβγαινω ανετα. Τις προηγουμενες μερες ειχε καθιζηση λογω της εμπλοκης της στην πτωχευση της Αλφα Γκρίσιν

michele είπε...

Προσυπογραφω το σχολιο 4.07 του Αλεξ βεβαια.

Αλεξ, δυο ερωτησεις μου ζητηθηκαν, θα μπορουσα να κανω 10 σε οποιονδηποτε πολιτικο.
Για τα κτηρια που αφηνει μπορω να ρωτησω να μαθω και απο αλλου

Οσον αφορα τις βρωμοδουλειες εχω να πω εμπειρικα,οτι δεν υπαρχει ,δεν νοειται κομμα εξουσιας χωρις τετοιους ανθρωπους. Εννοειται πως δεν συμφωνω αλλα ξερω πως λειτουργει εδω και στην Ευρωπη το συστημα.

Γι αυτο το λογο αλλωστε δεν ασχοληθηκα ποτε ενεργα με κομματικο χώρο στην Ελλαδα παρ ολο που μου εχει προταθει.
Για να μπορω να λεω, να αναλυω και να μιλω οπως θελω εγω.

michele είπε...

Ο Κυριακος ( να σε πληροφορησω) ,δεν βιαζεται. Εγω βιαζομαι περισσοτερο. Ειναι μεθοδικος ,οργανωμενος ,διαβασμενος και κανει στοχευμενες κινησεις.Πολλες εκ των οποιων δεν φαινονται φυσικα απο το ευρυ κοινο.Ακομα. Αυτα εχω να πω ,εξ οσων γνωριζω.

michele είπε...

ΤΤΤ εχει πολυ δρόμο για τετοιες κινησεις. Παρατηρησε οτι κατω απο 800

Θεωρω πολυ σκολο το επιπεδο 797-805μον, που μπορει να οδηγησει σε πλαγια κινηση ,μεχρι νεωτερας.

michele είπε...

Για μενα που ειμαι πολιτικος παρατηρητης ειχε μεγαλο ενδιαφερον η συνεντευξη Μητσοτακη στον Αυτια,την οποια είδα φυσικά αργότερα.
Οχι για αυτά που έλεγε ,αλλα για άλλους λόγους.

Ηταν και η μονη περίπτωση να δω ...Αυτια,αντιλαμβάνεστε

Για την προσγείωση Σαββιδη με ελικόπτερο στο γήπεδο και την υποδοχή Μπεου ,δεν θέλω να μιλησω. Πάλι αντιλαμβανεστε ..

hippy είπε...

Alexandratos-Kaboul Aristera Market είπε...

"Κολοτουμπα με σανό ειναι καλυτερα απο γκρεμό."


AAA!!!!!

michele είπε...

Aντε δωσαμε και το κυπελλακι στο πουτινοπουτανακι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μπουγάτσα εξυγίανση....

Ας έβγαινε ο Ρωσοπόντιος (μόνο κ μόνο γιατι μιλάει ρωσικά) και να ελεγε οτι θα τους πηδήξει ολους και θα γίνει η νέα τσατσα....

Δεν ειναι κακό. αντιςτοιχο με αυτό που θελουν και οι 4 μεγάλοι.

Αλλα ειμαστε η χώρα των σταυροφόρων... θέλει η μάζα το σανό της, άρτο κ θεάματα.

Μόνο mastersef θα μας καταντήσουν να βλέπουμε :) :) :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρτάξια προχώρα και γράψε. ..Μετά θα ήθελα όλοι μας να γράψουμε κάπου όσοι έχουμε πινακίδα που και ποια χρονιά είχαμε κάνει τρειντινγκ η έστω αγορά μετοχών όπως. .Μάρφιν επενδ...Λαμψα στο κατοσταρικο ΔΟΛ στο τριχιλιαρο θεσσαλικη..που έχασα ένα καλό ποσό. ..γενακ που με έκανε και άλλαζα αυτοκίνητο κάθε χρόνο χαλυβδοφυλλα παπαστρατος Αττικατ που έχω ακόμα. ..τέτοιες ιστορίες. .