Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

9 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί δεν θέλουν pos. Οι μεν έχουν ασθενείς, οι δε εντολείς, οι τρίτοι μιας δεν ήξεραν τι να πουν είπαν ότι έχουν και αυτοί εντολείς. Πρώτα οι άλλοι (τα κορόιδα) να βάλουν του διαβόλου τα μηχανήματα και μετά εμείς. Και το περίεργο(?) είναι ότι αυτοί οι κλάδοι είναι οι πρώτοι σε φοροδιαφυγή....Μόνο οι υδραυλικοί και οι κουρείς δεν βγήκαν να αντιδράσουν, αλλά τι να πουν κι αυτοί...ότι έχουν πλημμυρισμένους και μαλλιαρούς?

mixalis mixalios είπε...

Το προηγούμενο ρεκόρ, λέει, με 14 συνεχόμενες ανοδικές ήταν το 1997 όταν περίπου ξεκινούσε εκείνο το επικό ράλλυ...βρε λες?

austin είπε...

1% προμήθεια επί του τζίρου περίπου θέλουν τα pos. Αν θυμάμαι καλά, η προμήθεια αυτή δεν εκπιπτει από πουθενα (ίσως κάνω λάθος, αλλά και πάλι μικρή η διαφορά).

Το pos είναι το καλύτερο μέτρο για την φοροδιαφυγη. Αν είσαι νομιμοτατος στις μέρες μας ένα μαγαζί μικρομεσαίο επιχειρηματία δουλεύει με κάνα 10% περίπου περιθώριο (και σε πολλές περιπτώσεις είναι και πολύ).

Αρα στα 1000 τζίρο, βγάζει 100. Στα 1000 τζίρο με μηχανάκι σου περνούν 10. Στα κέρδη οπότε είναι το 10% η προμήθεια του pos.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπούνε ούτε ότι πρέπει να υπάρχει μαύρο χρήμα. Αλλά όταν μια πολυεθνική εταιρεία λιανικής πώλησης, μπορεί να κάνει κόλπα, να γλυτώνει φόρους νόμιμα, και στον μικρό του βάζεις και ένα 10% (η όσο θέλετε να το βγάλετε στα κέρδη), στην ουσία κοροιδευομαστε.

Ρίξε φόρους, και όποιος δεν κόψει κοψτου τον κωλο. Να μπαίνει το κράτος όμως συμμετοχος και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστο στην επιχείρηση σου..ε δεν το λες και κάτι που αφήνει πολλά περιθώρια να χαίρεσαι που θα βάλεις μηχανακι

mixalis mixalios είπε...

Γιώργο υπάρχουν pos για μικρές επιχειρήσεις που έχουν ακόμη χαμηλότερες προμήθειες (π.χ. περίπτερα, ψιλικά κτλ). Σε αυτά συνήθως η κάρτα δεν πολυχρησιμοποιείται. Το πρόβλημά μου είναι ότι διαμαρτύρονται αυτοί που δουλεύουν όχι με 10% αλλά πολύ περισσότερο (γιατροί δικηγόροι, μηχανικοί) για τους οποίους το 1% είναι αδιάφορο, άσε που αν ψαχτούν μπορούν να βρούν και προσφορές με 0,7 ή 0,8. Το πραγματικό τους πρόβλημα δεν είναι η προμήθεια αλλά το γεγονός ότι πρέπει να "κόβουν" αποδείξεις αφού δεν θα παίρνουν μετρητά και τα χρήματα θα πιστώνονται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τώρα για την μείωση των φόρων έχεις δίκιο. Πελάτης μου με ατομική επιχείρηση και κέρδη 200.000 πληρώνει περίπου φόρο 70.000€, προκαταβολή φόρου άλλα 70000, τέλος επιτηδεύματος, εισφορές, ΕΝΦΙΑ κτλ καμιά 30000 και του μένουν τα υπόλοιπα. Αυτά είναι τα προβλήματα, όχι τα μηχανάκια. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό αν πλήρωνες με μετρητά σε κοίταζαν περίεργα, εκεί το έχουν λύσει το πρόβλημα. Γιατί όχι κι εδώ?

mixalis mixalios είπε...

Χα Χα... ο Τζήμερος έσκισε τις αφίσες του ΚΚΕ και το τελευταίο ανακοίνωσε ότι είναι "Σεσημασμένος υστερικός εχθρός των αγώνων του λαού"...Ιστορικές στιγμές!!!

Lorac είπε...

Ο/Η hippy είπε... Δεν πιστεύω πως υπάρχει άχαρτος στο μπλογκ.
11 Μαΐου 2017 - 11:40 π.μ.

Πίστευε ή μη ερεύνα!! Διατηρώ το 0-100 και στάση αναμονής -χειμερίας νάρκης σχεδόν- Στις μπλογκοβόλτες είχα διαβάσει ότι τα διαφυγόντα κέρδη μπορεί να γίνουν άπειρα, αλλά οι ζημιές έχουν όριο το μηδέν (0).

Δεη ουμπερ άλλες, αν και είμαι μακριά της τώρα χαίρομαι για την πρόβλεψη. Τα γεγονότα όμως έτσι όπως εξελίσσονται μου δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το αύριο. Εννοώ σε 8-10 μήνες μετά. Αφήνω λοιπόν αυτήν την περίοδο και με μελέτη των συνθηκών όπως θα διαμορφωθούν μετά την υπόθεση αδμηε θα επανέλθω. Αυτό δεν αναιρεί ότι ο αδμηε ως εταιρία με εγγυημένα κέρδη, αλλά και συγκεκριμένες απαιτήσεις για επενδύσεις θα αποτελεί μετά τις πρώτες 5-6 ημέρες μια ενδιαφέρουσα επιλογή ειδικά άμα ξεπουληθεί από τους καμένους της δεη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες μπήκε ο Βασίλης Καρρας αφού είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που μπόρεσε να γεμίσει ένα στάδιο στην Βουλγαρία με 17.000 κόσμο και άλλες 5.000 απέξω ας και δεν χωρούσαν να μπουν....κυκλοφορεί σχετικό βίντεο. ..Καταλάβατε πού βρέθηκε τόσος κόσμος. ..Ας ελπίσουμε πως σε δύο χρόνια δεν θα γεμίσει κανένα άλλο με 70.000 κόσμο.

ο dwk είπε...

...ΝΕΑ εντυπωσιακή δημοσιογραφική επιτυχία του «πρώτου ψέματος εεε διορθώνω: θέματος»!
...τέτοια, που δεν διανοούνται ακόμα και οι πιο επιτυχημένες μάντισσες, καφετζούδες, αλλά και επαγγελματίες ...χαρτορίχτρες
...πληροφόρησε, λοιπόν, το «ευγενές» αναγνωστικό κοινό του, ότι:
«σε δύσκολη θέση βρίσκεται ωστόσο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου...» κατά τη διαδικασία ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της συμφωνίας
...όλα «καλά» ως εδώ ! ...όμως κάτι – τελείως ...δευτερεύον, βέβαια! - του διέφυγε: η υπουργός ΔΕΝ συμμετείχε στην εν λόγω ενημέρωση !
...ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ εισέπραξε τα ...πρέποντα (...μόνο έτσι – με πλάκα -πρέπει να αντιμετωπίζονται πλέον τα ...καλόπαιδα, οι γνώστες «ομάδες αλητείας», αλλά και γενικότερα τα κάθε λογής παπαγαλάκια !) τόσο από την ίδια:
«...μόλις ενημερώθηκα από το «Πρώτο Θέμα» για το τι συζητήθηκε σε σύσκεψη με βουλευτές στην οποία «συμμετείχα». Μικρή λεπτομέρεια... η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο. Αυτό θα πει δημοσιογραφία από το μέλλον!»
...όσο και από τον κυβ. εκπρόσωπο:
«Όταν βγήκε η κ. Αχτσιόγλου από την αίθουσα είχε και εκδορές ή μπήκε μπροστά της ο Ευκλείδης και την έσωσε;»
...κατάντια...

paolostar είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1538170/anevazei-tis-timesstohoys-gia-tis-trapezes-h-morga.html

Και εγώ λέω ότι κάπου εδώ επιβάλλεται ολική αποεπενδυση από τις τραπεζικές μετοχές....