Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

37 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλά τα λες αφεντικό ότι αν μείνουμε χωρίς χαρτιά κάτι παθαίνουμε...τα μισά από τις πωλήσεις τα έκανα ΟΤΕ στο 987 με τη λογική ότι επειδή οι τράπεζες θα ταλαιπωρηθούν με το ότι δεν θα πάρουμε το QE θα πρέπει τα άλλα χαρτιά να κρατησουν τον ΓΔ. Ο ΟΤΕΣ προέρχεται από 8 συνεχόμενες πτωτικές (και σήμερα 9), είναι αρκούντως δεικτοβαρής και λογικά φτηνός. Τα υπόλοιπα λέω είτε να περιμένω την ΤΕΝΕΡΓ τη γνωστή ημερομηνία, είτε τις πολυαγαπημένες Τραπεζούλες αν υποχωρήσουν εκεί που πρέπει...
Η ειδησεογραφία παραμένει βαριά διεθνώς, οι ελπίδες για κάτι καλό για μας την 15/06 μειώνονται οπότε ή πρέπει κάποιος να απέχει ή να είναι τοποθετημένος σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις.
Για την ΙΝΚΑΤ όποιος έχει βγάλει ασφαλές συμπέρασμα κερδίζει μοναδικό λαχνό! Βραχυπρόθεσμα δεν καταλαβαίνω και πολλά, οπότε απέχω...αν πλησιάσει το 0,3 το ξανασκεφτόμαστε για πιθανά ψώνια...

mixalis mixalios είπε...

Και η απορία της ημέρας...γιατί εμείς να τρέφουμε ελπίδες για QE όταν η ΚΥΠΡΟΣ που είναι εκτός μνημονιών δεν έχει ενταχθεί? Αλήθεια, γιατί δεν είναι στο QE η Τσίπρος?

michele είπε...

Kαλησπερα σε ολους! Η Κύπρος δανείστηκε 10 δισ ( περιπου 17 δισ ηταν το ΑΕΠ της ) το Μάρτη του 2013 και βγήκε μετά απο 3 χρονια απο το μνημονιό της χωρίς να κάνει χρήση 2,7 δισ απ αυτά.

Τα ομόλογά της δεν είναι επιλέξιμα για QE καθως είναι ακόμα σε χαμηλή βαθμολογία απο τους οίκους.
Παρ ολα αυτά δανείζεται με πολύ καλούς όρους από την αγορά. Εννοειται ότι τα ποσά δεν έχουν σχέση με τα δικά μας.

Και επίσης είχαν σοβαρό ΠΡΟΕΔΡΟ και σοβαρο ΥΠΟΙΚ ,δεν ειχαν Τσιπρες και Βαρουφάκηδες.

michele είπε...

Το συμπερασμα για την ΙΝΚΑΤ ειναι απλο: Η μητρικη μαζευει ολο το χαρτι,χρηματοδοτει τα εργα που εχει παρει ( 400 εκ ανεκτέλεστο και τα περισσότερα απο την Fraport που πληρώνει) ,καθαριζει ισολογισμο
και μπαινει και σε real estate.
Oπως και στην περιπτωση της ΜΕΤΚ ( παρ οτι ειναι διαφορετική περίπτωση) την πληρωνουν οι μετοχοι των θυγρατρικών.

michele είπε...

Και το χρονοδιάγραμμα για ΔΕΗ

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1544432/ha-stis-156-h-apokoph-ths-epistrofhs-kefalaioy-ths.html

mixalis mixalios είπε...

thanx Mic και για τα δύο σχόλια.

Για την Κύπρο έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει. Και τα δικά μας ομόλογα είναι junk αλλά θα μπορούσαμε θεωρητικά να μπούμε στο QE επειδή είμαστε "προστατευμένοι" από το μνημόνιο και εφόσον το χρέος οριστεί ως βιώσιμο και βεβαίως δεν υπάρχει αξιολόγηση σε εκκρεμότητα.

Για την ΙΝΚΑΤ έχω συνειδητοποιήσει που πάει το πράμα, απλά αυτό που δεν έχω καταλάβει απολύτως (ίσως γιατί δεν το έχω ψάξει αρκετά αφού δεν έχω θέση) είναι σε ποιά τιμή σε σύγκριση με την τρέχουσα θα γίνει η ΑΜΚ αφού υπολογιστεί το rs. Το προσωρινό μου συμπέρασμα είναι ότι μάλλον θα είναι πολύ χαμηλότερα από εδώ...

mixalis mixalios είπε...

Αλλη ερώτηση: Θα γίνει και Δημόσια Εγγραφή για τον ΑΔΜΗΕ, ή μόνο οι κάτοχοι ΔΕΗ θα πάρουν?

μπαρμπαλιας είπε...

Μιχαλιο κλσ
πως μου τον εχετε τον Πέλε εκει κατω;

τωρα δια τη δέη τι θα πραξωμεν

mixalis mixalios είπε...

Αντί να προσλάβει κανα 2 χιλιαδες νοματέους να φυλάν το γήπεδο αποτάνθηκε στον ιδιωτικό τομέα...ντροπής πράματα...

ΣΔΙΤ Ο ΠΕΛΕ

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/444874

michele είπε...

Οσον αφορα τον ΑΔΜΗΕ περιμενουμε το ενημερωτικο δελτιο ,δεν το εχω ξεκαθαρισει αν γινει ΔΠ ,αν μπορει καποιος φίλος να πει.Η θα μπορει την πρωτη μερα διαπραγματευσης να παρει απο την αγορα καποιος.

Οσον αφορα την ΙΝΚΑΤ ενας περίπου υπολογισμός είναι ο εξης:

Σήμερα έχουμε 23.154.250 / 5 =4.630.850 μετά το RS θα εκδοθούν και νεες 5 για κάθε μια παλιά, άρα θα έχουμε 27.785.550 Χ 0.50 ( περιπου) μετρητά η κάθε μια έχουμε 13.892.550 € , το ποσό που γράφει η ανακοίνωση

mixalis mixalios είπε...

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω υποτίθεται για δουλειές θα μιλάγαμε και με άλλους (όχι μόνος μου, οπότε έχω και μαρτύρους...) Το μόνιμο μοτό ήταν ότι για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός...συμπέρασμα ουδεν

mixalis mixalios είπε...

Οπότενες η μετοχή αν υπολογίσουμε το rs έχει σημερινή αντιστοιχία περίπου τα 2€ που σημαίνει ότι μέχρι τα 0,5 έχουμε φτώση (μουμπλε μουμπλε...) ακόμα 75% ήτοι κοντά στα σημερινά 0,10€ ...

μπαρμπαλιας είπε...

την επομενη που θα τον δεις να του πας αφρο ξυρισματος απο μενα...
αχαχασζαααα

ArTaXiA είπε...

Όταν πούλησα τον ΟΤΕ κάποια ζώα δεν με πιστεύανε. Κάποια ζώα βγήκαν κι έγραφαν "τώρα που πούλησε ο Artaxia θα ανασάνει το χαρτί."

Τώρα θα με πιστέψουν κσι τα ζώα.

mixalis mixalios είπε...

Τώρα ο ΠΕΛΕ ασχολείται με τον μισθό του συντρόφου Καζάκου...Τελικά για όλα φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/444835

mixalis mixalios είπε...

Art αν δεν είχαμε και από δαύτους που θα πουλάγαμε τα χαρτιά μας :))

michele είπε...

Το "καποια ζωα δεν με πιστευανε " ο Λεβεντης το ελεγε art ?

Lorac είπε...

Καλησπέρα. ιντρακομ κατασκευές ετήσια 2016. Ιδία 51,1 εκατ. (3 υπεραξία και 3,4 άυλα) Κύκλος εργασιών 182,3 με μεικτό κέρδος 14% στα 25,7 Δανεισμός 98,6 με ταμειακά διαθέσιμα 14 Ανεκτέλεστο 577 με πάνω από 400 στα αεροδρόμια. Συμπέρασμα μεγάλη δουλειά μπροστά για την εταιρία, αλλά ούτε ταμείο ούτε φόντα για ιδιαίτερους δανεισμούς είχε για να υποστηρίξει το έργο. Άρα αμκ ήταν μονόδρομος και η μητρική το εκμεταλλεύτηκε για βελτίωση και τις δικής της προβληματικής εικόνας.

Ιντρακομ μεγάλη. Βγάζει σημαντικά έργα εξωτερικού, αλλά η εγχώρια δραστηριότητα έχει βαλτώσει και με τις αλλαγές που έρχονται ΔΕΝ βλέπω πώς θα αλλάξει αυτό. Παραστατικά ποιός θα υπογράψει ελαφρά τη καρδία συμβόλαιο με αυτήν όταν έχει όλα τα μάτια στραμμένα πάνω της σε τέτοιες περιπτώσεις και με αρνητική προδιάθεση.

Αν αλλάξει επιχειρηματική φιλοσοφία με το παρών δυναμικό μπορεί πάρα πολλά. Οπότε υπόψην για το μέλλον. Στο ΧΑΑ-παρόν έχει και άλλες πορτοκαλιές και πολύ πιο ζουμερές.

ArTaXiA είπε...

Χαιρετώ τον έγκριτο Lorac και τους λοιπούς φίλους.

Ναι Mic. Κλασσική ατάκα Λεβέντη.

Lorac είπε...

AMK 13 εκατ. με έκδοση έως 25,397εκ νέες μετοχές δηλαδή τιμή περίπου 0,51 το -νέο-κομμάτι.

5 νέες για 1 παλιά και παλιές 23,154εκ μετοχές Λογικά πάει rs 1:4,5 οπότε αντίστοιχη σημερινή τιμή 1,85 και τιμή αμκ 0,51. Έχει λοιπόν δρόμο. Πιθανό σημείο ισορροπίας 20% πάνω απο τη τιμή αμκ πριν την έναρξη δικαιωμάτων για να έχει κάποιος κίνητρο.

Lorac είπε...

Χαιρετώ και εγώ τον κ.ArTaXiA Μεγάλες φουρτούνες σε όσους είχαν παρε-δώσε με καταρ , ακόμα μεγαλύτερες με νιοκι και ιραν. Μόνος κερδισμένος τελικά θα είναι αυτός που κάνει σε λίγους μήνες IPO στα βασιλικά του πετρέλαια.

michele είπε...

Για να δωσω μια..συνεχεια στο φιλο μου τον Lorac ,στα 0,80 € θα δουμε τι θα κανουμε με την μητρικη :))
Καθως το πλάνο ..προχωρα οπως διαπιστώνω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα. .και δόση θα πάρει ο Αλέξης και δωράκι. ..γιαυτό προσοχή στους σορτ γιατί θα πέσει κλάμα. Όσο για το Κατάρ η κρίση του θα κρατήσει όσο του κω..ου τα 9νιαμερα. .

michele είπε...

Ετοιμα τα εχουμε τα πιστολια ΟΠΛΑ .Θα ειδοποιησω καταλλήλως. Αυτα που βλέπω φυσικα.

Τωρα το δωρακι ποιο θα ειναι; τα 3 δισ παραπανω που θα δωσει ΆΜΕΣΑ στους ιδιωτες; το QE που δεν θα ερθει, το χρεος που οπως εχω πει ειναι γραμμενο το Μαιο του 2016 και μην ασχολειστε;
η ..έξοδος στις αγορες ; τι απ ολα;

michele είπε...

Για να το πω με γραμμες να μην κουραζω.Θελω ΔΤΡ > 1040
θέλω ΓΔ > 791
Θελω ΣΕΝΤΡ στα 0,1780
ΥΓΕΙΑ στα 0,3740

Απο κατω ( και τι δεν θελω χαχα) Συγκεκριμενα νουμερα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα δύο τελευταία που αναφέρεις παίζουν πολύ σοβαρά.

michele είπε...

Η αγορα καταλαβαινει τι ειναι ..μαϊμου και τι οχι ΟΠΛΑ. Υπαρχουν εξοδοι και ..εξοδοι, διατυπωσεις περι χρεους και ..σοβαρες προσπαθειες κλπ .

Γι αυτο δινω σημεια και νούμερα,για να διευκολυνω τη ζωη μας:)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Την σεντρικ την θέλει ο austin εκεί. .χαχα...

Μανώλης είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ, καλησπέρα.Υπάρχει σχόλιο στο πρωινό θέμα της ΕΤΕ.Καλό σου βράδυ.

ΝίκοςΤ είπε...

Για τον αξολογότατο φίλο Lorac
Δεν πολυσκέπτομαι τις τελευταίες μέρες και ευτυχώς με ξυπνήσατε με την παρατήρηση σας για νιόκι και Ιράν. Βεβαίως ο παρεπιδημών στις ΗΠΑ γιός μου εδώ και αρκετές μέρες με πληροφόρησε για πολύ πιθανή επέμβαση στην χώρα της αείμνηστης θλιμένης αυτοκράτειρας.Νομίζω ότι το ίδιο περίπου γράψατε προχθές για τον Ορμούζ.Με εντυπωσιάζετε με την πληρότητα της σκέψης σας.Να είστε καλά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κοίτα Μιχάλη πως το βλέπω εγώ. ..έστω και με μαϊμού έξοδο. .και μια δήλωση για χρέος η αγορά θα το πάρει θετικά. .Όσο θετικά για να συντηρήσει τον ΓΔ πέριξ τού 900. .έως τότε και νωρίτερα από το 19 για να μην προλάβουν τα μέτρα τον Αλέξη θα αρχίσουμε να μιλάμε για εκλογές..και κάπου εκεί θα αρχίσει το πάρτι. ..Έχω ξαναγράψει ότι πλέον η αγορά είναι win-win. ..για ένα βασικό λόγο. .είναι σίγουρη η επόμενη ημέρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ. .

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ ωρε ΟΠΛΑ εσυ πιστευεις οτι τρωει ολες τις πατσαβουριες τωρα ...
για να παραδωσει αμαχητι στον αντιπαλο;
εχω γραψει τη θεση μου και την πιστευω απολυτα.οι αλλοι της αντιπολιτευσης ειναι ερασιτεχνες μπροστατους και για τον επιπροσθετο λογο οτι δεν εχουν τον κυνισμο-τσαγανο.
εσε τωρα τα χαμενα του κερατα
φερανε τον τσε και τωρα κλαινε ολοι σαν τις μωρες

Lorac είπε...

κ. Νικο η φίλη των Νιοκι έχει νέα μπροστά της που μπορεί να είναι θετικά, αλλά στην περίπτωση αυτή θα διατηρούσα αυξημένα αντανακλαστικά.

Επείδή, όπως ξέρετε μου αρέσουν και τα εχαε χάζευα μόλις τί είχαν κάνει πριν απο ένα χρόνο στις 6/6/16. Σήμερα όπως και πέρισυ τους ίδιους εμα (που έλεγα στον κ.Hippy) έσπασαν κάτω. Συμπτώσεις?

michele είπε...

Ο δείκτης είναι σχετικό μέγεθος ΟΠΛΑ. Οι μετοχες της πραγματικης οικονομίας ,λόγω του πολυψηφισθεντος γ μνημονιου και παροτι γνωρίζει οτι αυτοί εδω είναι κατσαπλιάδες, κινείται χωρίς country risk
και επομένως οι σοβαρές κυρίως εξαγωγικές εταιρείες αλλα οχι μονο,
κινούνται σε επίπεδο 1300-1400 μον

Επομένως,δυο τομείς εχουν ακόμα περιθώρια. Οι τράπεζες ( εφ οσον δείξουν ότι μπορούν να λύσουν καποια προβλήματά τους) και κάποιες μικρες εταιρείες που δεν ασχολείται ο κόσμος και οι οποίες αδικούνται από την τιμή τους .

michele είπε...

Στην δε τελευταια σου φράση συμφωνω, η αγορα θα δέιξει τα δόντια της ,οταν σιγουρευτει οτι θα πουλέψουν οι αχρηστοι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπαρμπα έχεις ενα δίκιο.. .και οτι κρατάει ακόμα πέριξ του 20% ο τσε ειναι πολυ σοβαρό ποσοστό.. απο την άλλη όμως ο κόσμος εχει καταλάβει τι δουλεμα εφαγε και θα τον μαυρισει τον τσε..αν ειχε έστω και μια ελπίδα να παρει εκλογές θα τις έκανε τώρα. Δεν τις κανει γιατι Ξερει τι τον περιμένει.