Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

18 σχόλια:

Lorac είπε...

Τούμπα και εδώ?? Εντάξει όπου υπάρχει καπνός πάντα υπάρχει και ένα θερμαντικό αίτιο. Δεν είναι κακό αυτό ούτε και "παράνομο" Το κακό και το παράνομο είναι να ανάβεις πυρκαγιά και να καίς όλο το δάσος.

Τεσπα, ύπουλη περίοδος αυτή. Θα συμφωνήσω με Hippy. Η κύρια κερδοσκοπία έγινε, τώρα είναι τα σπόρια. Στατιστικά το καλοκαιράκι αξίζει από Αύγουστο και μετά. Τώρα μόνο σε επιλεγμένες εποχικά πτωτικές περιπτώσεις. Εκτός αν είσαι επαγγελματίας, που κινείσαι πιο ευέλικτα και με μεγαλύτερη γκαμα προιόντων.

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερουσα η παρατηρηση σου Lorac oπως και το σχολιο σου που έκλεισε την προηγουμενη πρωινή ανάρτηση
Βεβαια λιγο..μαξιμαλιστικός ο στόχος σου για ΑΔΜΗΕ χεχε

michele είπε...

Και επισημα τελος η ποσοτικη χαλάρωση δια στόματος Draghi ,λεει η Βαρβιτσιώτη απ τις Βρυξελλες.

Αμ, δεν διαβαζεις Ελευθερη Γνώμη κοπέλα μου

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1549422/pago-sto-qe-vazei-o-mario-ntragki-.html

Μα γιατί ήλπιζε κανείς για το αντίθετο? Ακόμα και οι Συριζαιοι το είχαν γυρίσει στην τρελή...

michele είπε...

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του corporate family rating (CFR) του ΟΤΕ κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2», προέβη σήμερα (26/6/2017) η Moody’s, καθώς και της αξιολόγησης της πιθανότητας αθέτησης πληρωμών (PDR) σε«B3-PD» από «Caa2-PD».
Παράλληλα, η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των ανώτερων μη εξασφαλισμένων ομολόγων που εξέδωσε ο ΟΤΕ σε «Β3» από «Caa2».
Την ίδια ώρα, οι προοπτικές για όλες τις αξιολογήσεις αναβαθμίστηκαν σε «θετικές» από «σταθερές».

bn

michele είπε...

Μιχαλιό δεν ειναι τι πιστευει κανεις ψυχραιμοι. Αλλα οι παικτες ( και εδω εχουμε επενδυτες και παικτες)
θελουν και να φτιαχνονται καθως συχνα η αποψη τους συμβαδιζει με την τοποθετησή τους στην αγορά.

Το φίλτρο ομως αυτο ,στην αναλυση των γεγονότων δεν ειναι σωστο κατα τη γνωμη μου.

Εν κατακλείδι, "trade what you see not what you think"

ΝίκοςΤ είπε...

Σήμερα άρχισα με μια μικρή αγορά στην ΑΔΜΗΕ. Θα τοποθετηθώ πάλι με τα χρήματα των μερισμάτων από ΕΛΠΕ,ΝΥΤΙΛ και ΟΤΕ.Μακάρι να επαληθευτεί ο φίλος Lorac,υπομονή και επιμονή διαθέτω.Καλησπέρα σας.

Και ο κ.Υπουργός συζητούσε για είκοσι λεπτά θέματα εθνικής ασφάλειας με τον ισοβίτη μεγαλοκάτοχο ηρωίνης.Εύγε,έτσι υπερασπίζεται η πατρίς.

michele είπε...

Οπως καθε ισοβίτης,ανετα μπορει να μιλαει με οποιον υπουργο θελει.Να εχει κινητο,να διαπραγματευεται ,να του λενε τι θα πει στη δίκη.

Ηθικον και νομικον πλεονεκτημα.

hippy είπε...

"Ο Lorac είπε...
Καλησπέρα σας! Τα κλεισίματα των τραπεζών δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν και από αύριο κιόλας θα πρέπει να αποδείξουν ότι ήταν στιγμή αδυναμίας η σημερινή αλλιώς θα πρέπει να κοιτάξουμε χαμηλότερα για τα επόμενα μαξιλαράκια.

Αύριο πριν το άνοιγμα -νομίζωωω- η δεη 1ο τρίμηνο. Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου θα ήταν ότι θα ποστάρει ένα χάλια τρίμηνο, ειδικά και σε σχέση με το περσινό. Το μόνο θετικό, εκτιμώ, η συνεχιζόμενη μείωση προβλέψεων με την ταπεινή εκτίμηση ότι η ελάττωση ανά παλιό τζίρο εταιρίας θα αντισταθμιστεί με την πτώση των συνολικών πωλήσεων -λόγω απώλειας μεριδίων και εκπτώσεων πελατών- οπότε η τελική επίδραση θα είναι από την αρνητική πλευρά. Η όλη κίνηση έως τώρα δείχνει να έχει ένα ακόμα πτωτικό σκέλος ειδικά από την επίδραση των ερχόμενων ΝΟΜΕ που θα εκκινήσουν σε τιμές έως 20% φθηνότερες που μπορεί να την τιμολογήσει στα 370εκ..

Το τράβηγμα κάτω ίσως παρασύρει και το αποκομμένο πλέον κομμάτι της δημιουργώντας μια πολύ καλή ευκαιρία, με την απαραίτητη υπομονή.

Το κομμάτι αυτό με 232εκατ. τεμάχια το 51% (455 περίπου το 100%) στα 1,80-2 δίνει κεφ/ση κοντά στο κάτω εύρος αποτιμήσεων που έγιναν πριν την πώληση του. Πολλές μετοχές έδωσαν μάχες επί μαχών για να είναι στο bv=1 να μην γράψει και ο αδμηες ένα 0,8???"


Καλησπερίζω τους φίλους

για να μπορέσεις να μαζέψεις πρέπει πρώτα να πιέσεις. Στην άνοδο οι μαριδαίοι συμπεριφέρονται σαν το στρείδι στο βράχο, σχεδόν κανείς δεν πουλάει. Συνεπώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη σκέψη του φίλου Lorac.

criss/rsi είπε...

καλησερα
δεη
αντισταση για τριτη.[2,34-2,38]*...2,45...2,57
στηριξη.2,28*...2,21...2,04
και λιγα λογια
φυσικα μονο για τους αρωστους των γραμμων
.
αν δεν περασει σε δυο μερες την παρενθεση [2,34-2,38]
τοτε οριστικα εχει ξεκινησει το 5 ενος παντακυματικου μπλε
με στασεις...2,04-1,68-2,14...στις 5/7/17
.
πχ οποιος θελει να μπει για να μεινει και εχει 3000
βαζει τα 600 στο 2,04
τα 1000 στο 1,68
και τα 1400 στο 1,14.
.
αυτος ο σχηματισμος θα ισχυει με αλλους στοχους φυσικα για οσο η δεη ειναι κατω απο το 2,90
.δηλαδη αν περασει την παρενθεση [2,34-2,38] και φτασει να κανει το 4 μπλε στο 2,90
τοτε το μπλε 5 τελειωνει στο 1,45
............................
http://www.capital.gr/Content/PublicFiles/ForumImages/80927ba920eb470a8c42f45140e6b433.png

hippy είπε...

Ωστόσο ποιοτικά χαρτιά με story ή προσεχώς καλό μέρισμα (ΟΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΑΠΣ, ίσως ΝΗΡ κλπ) ή hot κλάδο με ζήτηση κι εξαγωγές (ΑΡΑΙΓ, ΜΟΗ, πλαστικά κλπ) νομίζω έχουν λίγο δρόμο ακόμα παρά την καλοκαιρινή ραστώνη.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Και η ΔΕΗ του φίλου criss/rsi έχει πολλά νέα μπροστά αλλά αρκετά αργότερα, από Φθινόπωρο. Η εστίαση όμως πρέπει να είναι διαρκής, ίσως το πιο ατίθασο και πολλά υποσχόμενο άτι. Άποψη μου φυσικά, όχι απαραίτητα σωστή

Lorac είπε...

Παράλληλα, η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των ανώτερων μη εξασφαλισμένων ομολόγων που εξέδωσε ο ΟΤΕ σε «Β3» από «Caa2».

Είμαι ολίγον άσχετος και ολίγον αδιάβαστος, αλλά νόμιζα είχε καλύτερη αξιολόγηση ο πΟΤΕς!! Εκτός αν οι άλλοι οίκοι του δίνουν μεγαλύτερα ratings.

Κ. Νίκο αδμηε- για να μην παρεξηγηθώ- περιμένω αρχικά χαμηλότερα πριν πάει ψηλότερα. Που θα πάει-ψηλότερα, γιατί έτσι έχει ρυθμιστεί η ευρωπαϊκή αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά εσάς σας θυμήθηκα από τα ελπε. Αύριο μεθαύριο πλησιάζουν σε γραμμή δύσκολη να την περάσουν με την πρώτη προσπάθεια. ΑΛΛΆ και σε ένα 2ο επίπεδο, δυσδιάκριτο από το κοινό μάτι, κινούνται εντόνως και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα γράψω κάτι ακόμα, αλλά μιας και ασπάζομαι την θεωρία του oil peak* οι κινήσεις αυτές είναι προς την σωστή πλευρά. Με ενδιαφέρον λοιπόν στην διόρθωση. Ακόμα πιο ενδιαφέρον άμα είχα εξειδικευμένες σπουδές στο τομέα ασχολίας τους και της ευρύτερης μεταλλικής.

*με την -προσωπική- πινελιά ότι η μείωση του παραγόμενου αποτελέσματος θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής λόγω υψηλής ζήτησης και μείωσης της φτηνής παραγωγικής δυνατότητας (μιας και τα φτηνά κράτη θα αντιμετωπίσουν σοβαρά θέματα).

hippy είπε...

Τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν αξιολόγηση. Ο ΟΤΕ είχε Β-, περιέργως Β+ έχουν μόνο τα δύο της ΙΝΛΟΤ και το δολαριακό της ΦΑΓΕ. Του Δαυίδ είναι στα δύο άκρα. Η ΕΕΕ έχει ΒΒΒ+ ενώ η ΦΡΙΓΟ DDD (τα στοιχεία από κατάσταση της Solidus AXE)

paolostar είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Μιας και μιλάμε για ομόλογα όλοι μιλάμε για τη δυνατότητα αποπληρωμής κάποιου ομολόγου από τον εκδότη στη λήξη του.Το ενδεχόμενο κουρεματος του ομολόγου ποτε υπάρχει και υπό ποιες προϋποθέσεις αν υπάρχουν μπορεί να γίνει αυτό.Παίζει ρόλο αν είναι ελληνικού ή αγγλικού δικαίου;Hippy όπως καταλαβαίνεις η ερώτηση πάει για σένα κυρίως(φυσικά και οποιος άλλος φίλος γνωρίζει )

hippy είπε...

Εάν το ομόλογο είναι senior και αγγλικού δικαίου για να μην πληρωθεί στην ώρα του πρέπει είτε να συμφωνήσει η πλειοψηφία των κατόχων ν΄αλλάξει τους όρους (έχει γίνει στην περίπτωση της WIND και γίνεται κάτι παρεμφερές στην ΦΡΙΓΟ), είτε να χρεοκοπήσει επίσημα η εταιρεία οπότε ο εκκαθαριστής πουλάει ότι αξίζει και πληρώνει δανειστές και ομολογιούχους (πχ στην περίπτωση της ΛΗΜΑΝ ακόμη συνεχίζεται η διαδικασία-οι ομολογιούχοι των senior ομολόγων έχουν πληρωθεί τμηματικά μέχρι στιγμής περίπου το 40% της ονομαστικής τιμής πλέον δεδουλευμένων τόκων την ημέρα της χρεοκοπίας).

Στα ελληνικά δεν υπάρχει αυτή η εξασφάλιση. Άλλη νομοθεσία άλλοι όροι. Πιθανολογώ (αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι προηγούνται δημόσιο, ΙΚΑ, υπάλληλοι.

paolostar είπε...

Οκ ευχαριστώ για την απάντηση.