Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017



ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ..ΔΕΙΡΩ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 😀
                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

21 σχόλια:

TheHawk είπε...

την καλησπέρα μου!! ελπίζω να είστε όλοι καλά..δεν προλαβαίνω να σας διαβάζω αλλά δεν σας ξεχνώ...καλή συνέχεια!!

michele είπε...

Kαλησπερα Αντώνη, μαλλον καλό ειναι οτι δεν προλαβαίνεις! Keep going !

Unknown είπε...

ΕΛΠΕ ομολογιακο δανειο 75 εκατομυριων για επενδυσεις!!!! 3.600.000χ8.2 προγραμμα αγορας ιδιων μετοχων 30 εκατομυρια ευρω.???τι δεν καταλαβενεις θα δανειστουν για να αγορασουν τις μετοχες τους.....χαχαχα

michele είπε...

Θα πεσουν τα ομολογιακα βροχη και στις τανες απο Σεπτεβρη. Της ΤΕΡΝΑ μια χαρα ηταν το 3,85% Γιαννη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακούω ότι το επιτόκιο θα είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που περιμέναμε. .λίγο πάνω από το 4% η και στο 4%...

michele είπε...

Θα προλαβει Γιαννη, θα προλαβει ,ηδη δημιουργουνται καλουτσικες τιμουλες σε μερικα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κάποια εποχή βγάζαμε εταιρικές εκδόσεις των 100,000
και μετά έπεσε ξύλο....

Φέτος ήρθαν οι εταιρικές εκδόσεις Περάματος-Κοκκινιάς του χιλιάρικου ....... και μετά ?

Έχει πλάκα η μεταφορά χρέους απο τις τράπεζες σε ιδιώτες...
Ειδικά με το ΗΒΙΠ και τον τρόπου που γίνεται....


Πάντως υπάρχει χώρος και χρόνος για ξύλο. ΑΦού ακόμα μερικοί αρνούνται να προβληματιστούν αν ο Α τα έχει κάνει "σαλάτα" (το κράξιμο των αριστερών συντρόφων προφανώς δεν είναι άξιο αναφοράς) γιατί αυτομάτως το μυαλό τους πηγαίνει στον Β και το παρελθόν του.

Βέβαια ο καθένας χαρακτηρίζει την κρίση και την αποτελεσματικότητα (το "καλό" που μας έκανε ο Α) απο τη δική του καθημερινοτητα.

Γιατί διαφορετικά τη βλέπω εγώ που μπαίνουν τα 1200 απο τους ξένους, έβγαλα κ 35% απο το χρηματιστήριο και διαφορετικά τη βλέπει ο συνταξιούχος της τράπεζας ελλάδος με το καλό εφάπαξ του (επι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ οπότε δεν μας ένοιαζε το πόσο πλουσιοπάροχο ήταν τότε), τις συντάξεις και τα λοιπά "ωραία" τους και διαφορετικά τα βλέπει ένας άλλος συνταξιούχος που απολαμβάνει τα οφέλη της 1ης φορά αριστεράς... (που είσαι ρε Πάνο να κανουμε μια σύγκριση συντάξεων).

Το με 1 νόμο κ 1 άρθρο, έγινε μνημόνιο 2 και 3 και πάμε για καλοκαιράκι 2018. Και αφού το χαίρονται και το θεωρούν επιτυχία, κράτα μια πισινή μην υπογράψουν και 4ο. Δεν χρειάζονται εκλογές, δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις μεταξύ Α κ Β, ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

Άντε καλό καλοκαίρι...
Καλή έκδοση ΟΕΔ...
Να πάμε και καμιά Αίγινα για μπάνιο...


Υγ. Τη λαμπάδα στο θείο Ντράγκι και τον ESM μην ξεχνάμε να ανανεώνουμε...

michele είπε...

Like Αλεξανδρατε

Lorac είπε...

Καλησπέρα και απο εμένα. Με επαναγορά 102,6% του 2019 τελικά πόσο είναι το επιτόκιο που μπορώ να προσφέρω και να κερδίζω τα ίδια με το εαν κράταγα το αρχικό ομόλογο? Το ρωτώ για να έχουμε ένα μέτρο της ¨επιτυχίας" αύριο πρωί πρωί!

Dwk επείδη βλέπω πήραν αέρα τα μυαλά σου με την επιστροφή στις αγορές σου απευθύνω και εσένα μια ερώτηση. Που -πραγματικά - εξυπηρετεί αυτή η έκδοση ΤΩΡΑ και όχι ας πούμε σε 3-4 μήνες με ολοκληρωμένη την επόμενη αξιολόγηση και ίσως καλύτερα ratings απο τους οίκους αξιολόγησης??

Δηλαδή γιατί να αγοράσω κάτι σήμερα που δε το χρειάζομαι και όχι αύριο φθηνότερα?? Εντάξη δεν είμαστε άσχετοι εδώ μέσα καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δώσεις τυράκι πρώτα στις αγορές για να σε παίξουν μετά το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά το τυράκι το έδινες και χειμώνα άνετα χρονικά.

michele είπε...

Σωστες ερωτησεις Lorac. H προσωπική μου αποψη ειναι οτι επρεπε αργοτερα να γινει αυτη η εξοδος για να εχουν ολοκληρωθει καποια πραγματα.
Και φυσικα οι 3-4 μηνες που λες δεν ειναι τιποτα, μπροστα στους τοσους χαμενους μηνες με τις αξιολογησεις κλπ

ο dwk είπε...

… ο αέρας που πήραν τα – όσα λίγα – «μυαλά» διαθέτω, αγαπητέ Lorac, οφείλεται στον ανεμιστήρα που έχω απέναντί μου
...και αφού στην ερώτησή σου έσπευσε να απαντήσει ο φίλος Michele (αν και από όσα διαβάζω από σοβαρούς αναλυτές, γίνεται στον κατάλληλο χρόνο) θα σου κάνω μια άλλη:
...αν η έξοδος γινόταν σε 3-4 μήνες είσαι βέβαιος (με το χέρι στην καρδιά, λέμε...) ότι δεν θα με ρωτούσες «γιατί δεν έγινε ΠΡΙΝ 3-4 μήνες ;»

ο dwk είπε...

…και αν – λέω αν – σε τρεις τέσσερεις μήνες πραγματοποιηθεί η δεύτερη έξοδος θα ισχύουν οι επιφυλάξεις – ενστάσεις που διατυπώνεις τώρα ή θα αναθεωρήσεις;

Lorac είπε...

Κοιτάτε δεν ρωτώ για να πετάξω λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτό νομίζω το καταλαβαίνετε! Απλά θεωρώ υπερβολικούς τους πανηγυρισμούς για κάτι που θα το είχε και ίσως και καλύτερα σε λίγους μήνες*. Όχι δεν θα επανέλθω με "γιατί δεν έγινε" μιας και η ιστορία είναι για την ιστορία. Εμείς οφείλουμε να βλέπουμε στο μέλλον.

* ή ΚΑΙ ακόμα καλύτερο αμα δεν αργοπορούσαν τόσο πολύ με τις προηγούμενες αξιολογήσεις.

hippy είπε...

Για ποιά έξοδο στις αγορές μιλάμε???? Roll over το 2ετές και μάλιστα αναγκαστικό για το 60% του ποσού.

Κατά τα λοιπά διατηρώ την ίδια άποψη που είχα και χθες. Στο ερώτημα η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα απαντώ: "Η έκδοση του ομολόγου θα φέρει αναβάθμιση του rating της χώρας από τα μπουρδελόσπιτα και όχι το ανάποδο". Οπότε μεσ΄τον ωκεανό της βλακείας τους θεωρώ χρήσιμη την κίνηση από τους συριζας. Και φυσικά θεωρώ ανοησία του Λεώ να αντιδιαστέλλει στο 4,5% (ή όποιο άλλο) του 5ετούς το 0,89 % του ESM. Πρώτον το όποιο επιπλέον επιτόκιο θα το πληρώνουμε από το 2020 και μετά (σε όσους δεχθούν το roll over) και δεύτερον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο ESM εν προκειμένω. Έχουμε κάποια δέσμευση ότι θα μας δανείζει όσα χρήματα του ζητήσουμε? Μακάρι δλδ να το έκανε μπας και βρίσκαμε το ρευστό για καμμιά κρατική επένδυση καθώς στεγνώσαμε.

Lorac είπε...

Μακάρι να αναθεωρήσω προς το καλύτερο Δεν έχω τέτοια προβλήματα εγώ. Μπορεί ιδεολογικά να απέχουμε, αλλά το σωστό πρέπει να αναγνωρίζεται!

Όπως και το λάθος. Για παράδειγμα οι προηγούμενοι ήταν 100% λάθος και κατα τη γνώμη μου δεν "ένιωσαν" το πραγματικό τίμημα της αποτυχίας τους. Αλλά βλέπω και οι επόμενοι βαδίζουν χαρωπά στα χνάρια τους. Οπότε καταλαβαίνετε τους προβληματισμούς μου!

Lorac είπε...

κ. Hippy καλησπέρα και αν θέλετε ενεργοποιείτε τα μαθηματικά αντανακλαστικά σας για απάντηση στο πιό πάνω ερώτημα μου. Με 102,6% επαναγορά πόσο επιτόκιο μπορώ να προσφέρω και να μην χάνω?

hippy είπε...

Πάντως ακόμα και στο roll over που το ετοίμαζαν τόσο καιρό με τους Ροτσιλντς άναρχα, πρόχειρα, τσαπατσούλικα το κάνουν και ίσως τελικά αναποτελεσματικά. Έχω θέση στα παιδιά μου και πήρα στην Solidus να δεχτούν την αντικατάσταση. Μου απάντησε ο υπεύθυνος ότι δεν ακολουθούν την κλασσική διαδικασία, ο θεματοφύλακας μου (KBC) δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για το roll over (που λήγει αύριο στις 12.00) κι έχουν ορίσει μόνο την HSBC για την δουλειά.

Θα μου πείτε τι ψάχνω. Αφού το ομολόγησε κι ο Αλέξης. Έχει πρόβλημα στην εύρεση σωστών συνεργατών. Εμ αφού δεν μπορείς να βρεις συνεργάτες βρε αγωνιστή κάνε μια προσπάθεια να βρεις την έξοδο απ΄την πρωθυπουργία μπας και μπει μια στοιχειώδης τάξη στη χώρα.

hippy είπε...

Καλησπερίζω το φίλο μου. Το 102,6 που δίνουν στο παλιό έχει τρέχουσα απόδοση περίπου 3,15%. Άρα για την πρώτη 2ετία πρακτικά είναι μια η άλλη για την χώρα.

Δεν θα δεχόμουν την αντικατάσταση με μακρινότερη λήξη εάν δεν ήξερα-όπως σχεδόν όλοι-ότι έρχεται ο Κυριάκος. Εάν με ρωτάτε σοβαρά για επένδυση νομίζω ότι προτιμότερη απ΄την παρούσα έκδοση είναι το ΟΕΔ/2023 που έχει λήξη μόλις 7 μήνες αργότερα αλλά πάνω από 10% μεγαλύτερη απόδοση (περίπου 5%)

hippy είπε...

Πριν περίπου μια βδομάδα είχα κάνει τον υπολογισμό για έναν φίλο που ενδιαφερόταν για την νέα έκδοση του 5ετούς.


"Το πιο κοντινό σε κυκλοφορία από τα "κουρεμένα" ομόλογα του psi είναι αυτό του 2023 και κάνει πράξεις σήμερα περίπου στο 93,3

http://www.finanzen.at/anleihen/3_000-Griechenland-Republik-Anleihe-2023-GR0128010676

Η απόδοση που φαίνεται σε όλα τα κουρεμένα ομόλογα του psi είναι πλασματική καθώς το σημερινό επιτόκιο 3% γίνεται 3,65% από 24/2/20 και 4,3% από 24/2/21 μέχρι την λήξη τους. Συνεπώς ο αγοραστής του ΟΕΔ/23 χοντρικά θα εισπράξει τρεις χρονιές από 3%, μιά 3,65%, δύο από 4,30% και φυσικά στην λήξη θα εισπράξει 100. Δηλαδή εάν πάνε όλα κατ΄ευχήν θα πάρει 21,25 από κουπόνια συν 6,7 κέρδη κεφαλαίου => 27,95 σύνολο στα 6 χρόνια. Σκόπιμα αποφεύγω το επί % διότι ο σημερινός αγοραστής πληρώνει 93,5 για την αγορά του ΟΕΔ/23. Άρα στα λεφτά του θα πάρει απόδοση (27,95 χ 100) / 93.3 = 29,96 / 6 χρόνια = 5%

Unknown είπε...

http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/318818-pws-to-dhmosio-charise-144-ekat-stoys-ependytes-kai-30-ekat-stis-ellhnikes-trapezes-me-thn-agora-toy-5etoys-2019-sto-3,15.html

hippy είπε...

Τρικυμία στο κρανίο του Πέτρου. Μπερδεύει την απόδοση του 2ετούς (αφού λήγει το 2019) με του νέου 5ετούς και καταλήγει όπου θέλει.

Το προηγούμενο τριετές που έληξε είχε κουπόνι 3,375%. Είναι απολύτως λογική η απόδοση 3,15 στο 2ετές αφου ωριμάζει νωρίτερα.